» »

[Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik

[Hi-Fi] - Debata: CD vs. DVD predvajalnik

1 2 3
4
»

Stepni Volk ::

Nope... nimam gramofona... in ga nikoli nisem imel. Zadeva se mi je zdela preveč obredna >:D.

Glede DVD / CD... s cenovno omejitvijo navzgor do 50K SIT... bi kupil že omenjena Pioneer-ja... ker bereta večino formatov in codec-ov.

A kot rečeno, nisem še kupil naprave, ker mi je nekdo rekel, da je dobra. Najprej sem jo poslušal... s svojimi ušesi.

glinik ::

Vsi hočemo do dobrih kablo za mali denar. Z UTP kablom pač probaš. Jaz sem se odločil za 4 žilni trd bakren vodnik. 150 sit/m :) .

Problem je v tem, da nimam možnosti sprobat komponente. Kot so: Philips 963 SA, Philips 1010, NAD 521BEE, NAD 542 itd... Bo že nekak.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

CaqKa ::

Vseeno se mi je lepo zdelo, da je CaqKa privolil na tak test, čeprav je bil brezsmiseln.


končno se enkrat strinjam s tabo :D



Samo verjetno tak nisi razumel zdaj tega :>

VS ::

VS: Saj nisem rekel, da so DVDji slabi. CDji so pač bolši. Praviš da slišne razlike nisi slišal med tema dvema Marantzema, ne vem kaj naj rečem.

Ne, rekel sem, da razlika ni tako zelo ocitna, kot bi si marsikdo mislil. V prenekaterem primeru je bila zanicljiva, v nekaterih primerih je bila za malenkost slisna. Vsi testi so bili double-blind (nisem vedel, kdaj igra DVD in kdaj CD), CD ploscek pa je bil Pink Floydov "Dark Side of the Moon". Ne bom govoril, kaj se je meni zdelo bolje in kaj ne, ker je to povsem subjektivna rec. In ja, DV4200 je bil izbran s strani moje malenkosti zato, ker igra CDje zelo dobro.

Razlika v ceni je ogromno. Ok, saj cena ni merilo. Ampak vseeno mislim, da to glih ne bo držalo. Vseeno lepo da si potestiral in dal svoje mnenje.

Ja, razlika v ceni je kar precejsnja in ta denar je bolje nameniti za stvari, ki res vplivajo na kvaliteto proizvedenega zvoka:
1. zvocniki, ki kreirajo zvok
2. prostor, ki ta zvok spremeni ... ali pa ne, ce je prostor primerno urejen

Predvidevam, da nisi glih zahteven poslušalec. Pa brez zamere. Ljudje smo si različni in prav je tako :) .

Ce pod 'zahteven poslusalec' razumes tiste, ki slisijo razliko v kablih, potem ne, nisem zahteven poslusalec.8-)

P.S. Kaj je sploh tale iPod? Nekam dosti se govori o tej stvari.

iPod je prenosni trdi disk, ki med drugim igra AAC in MP3 datoteke. Izgleda fantasticno, igra super (le slusalke je treba menjati).

LP,
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.

glinik ::

Hvala za lepo zazložitev, kaj je iPod. Nekateri so me že napadli, češ kako to da ne veš kaj je iPod. Da ta zadeva tako igra? Zanimivo... Le kje naj jo sprobam???

CD definitivno najmanj vpliva na kvaliteto sistema, zato imate rav da je bolše denar vložit v druge stvari. Ampak vseeno moraš imet nek spodoben CD, štima?

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

glinik ::

Sem si pogledal malo teste glede tega iPoda. Nek Sonyjev "podobni izdelek" je ocenjen dosti bolše. Tako, da si ne mislit, da je to nekaj svetega :) .

To sem zaznal v AUDIO reviji. Poglejte malo...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Gandalfar ::

Tri dni nazaj nisi imel pojma kaj je to zdej si pa kao v eni 'avdio' reviji nasel en test, ki pravi da je sony mogoce naredil nekaj boljsega. Se mal delamo pametne? :D

Vsi ipod killerji, ki jih konkurenca ze par mesecev ven mece in testi, ki vztrajno krozijo naokoli ne kazejo tega, da bi kdo uspel kmalu apple prehitet. Vsekakor je vsak konkurencen izdelek s cim boljsi od ipoda ampak s celotnim skupkom in predvsem ceno zanj jim pa ne uspeva.

CaqKa ::

gandalfar: treba je priznat da v audio revijah bodo testirali kakovost zvoka. in pri kakovosti zvoka se povsem lahko zgodi da je katera naprava boljša od ipoda :)
samo nikoli še nisem slišal da bi sony imel kako fascinantno prenosno mp3 napravo :)

Gandalfar ::

CaqKa: seveda je zvok pomemben. Samo po drugi strani gre itak za lossy codec ..

glinik ::

Tako kot je napisal CaqKa, po klvaliteti zvoka ga Sony šišne. Pustmo zdaj ceno in podobne reći. Saj še imaSony en cenejši model, ki je tudi bolši od iPoda. Ne se jezit Gandalfar, eni smo hitri v iskanju informacij :) . Daj poglej si malo AUDIO boš videl, da imam prav.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Gandalfar ::

kakor sem rekel. Itak je lossy codec.

Stepni Volk ::

glinik: tvoje besede v temi o zvočnikih, debati o kablih:

"ne moreš verjetni vsemu, kar na Internetu piše... in po revijah."

Hmm... se pravi, če TI bereš, potem drži, če berem jaz ali nekdo drug pa ne? >:D

P.S. Ena lastovka ni še nikoli pomladi prinesla.

glinik ::

Lepo si me citiral, res lepo :D Tako tudi je.

Samo povedal sem, kar sem videl ... ;)

Ampak, ker je iPod od APPLA je zakon, si eni mislijo. Na to se pa res ne spoznam. Ampak eni samo čakajo na mojo napako, se mi zdi.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

pblaz ::

katerih tudi ni malo :D

VS ::

glinik pride na dan s sledecim:
Sem si pogledal malo teste glede tega iPoda. Nek Sonyjev "podobni izdelek" je ocenjen dosti bolše. Tako, da si ne mislit, da je to nekaj svetega :) .

To sem zaznal v AUDIO reviji. Poglejte malo...

Hmm, ta 'nek sonyjev' izdelek je najverjetneje novi MiniDisc. Nov ATRAC3+ kodek je res fantasticen, ampak le, ce se ga ne primerja z najboljsimi MP3 kodeki. Ce je ta 'AUDIO' revija bila resna glede primerjave zvokovne kvalitete, potem so primerjali Hi-SP na MiniDiscu z ali 384bit LAME kompresiranim MP3 ali pa z 340bit VBR AAC. Vse ostale primerjave so le pesek v oci. In pri taki primerjavi bi se nenadoma izkazalo, da sta si ... enaka. Ja, ATRAC3+ porabi manj prostora, ampak se ga zato ne da uporabljati skoraj nikjer drugje, razen v Hi-MD napravah.

Hi-MD lahko igra tudi nekompresirano glasbo (PCM), ampak na en Hi-MD disk spravis le en pa pol CD (1GB kapacitete).

iPod igra poleg MP3 se AAC in WMA, ce me spomin ne vara. Poleg tega pa se wav (ja, nekompresiran CD) in applov lossless kodek.

In, kot sem dejal ze prej, iPod je prvenstveno le trdi disk, ki lahko predvaja glasbene datoteke. Od kvalitete tvojih kodekov in od tebe samega pa je odvisno, kako kvalitetna bo ta predvajana glasba. Moji albumi zakodirani z ali 224 CBR AAC ali pa z 320 VBR AAC zvenijo isto kot original CD (preverjeno z DBT).

O primerjalnih testih v raznih avdio revijah pa raje ne bom izgubljal besed.

Saso,
ki je bil lastnik Sony MZ-NH1 (Hi-MD player) in je se vedno lastnik Gen4 iPoda

glinik ::

Heh, lepo lepo, da to en malo razjasni. S temi zadevami se še nisem ubadal, so pa zanimive :D

pblaz: Samo čakam, da boš kaj napisal. Takoj te bom "raztrgal" >:D

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

CaqKa ::

te bomo ostali prej "raztrgali" predno bo pblaz sploh prišel na vrsto

glinik ::

Ti kr daj, literaturo že pripravljam. Dobro se bom obrožil >:D
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

gorann ::

iPod je zakon, vse kar apple naredi je lepo in dobro, ampak je predrag, ponavadi je tako, kar je dobro in lepo, takoj nabijejo ceno blizu 100ksit, zame npr. je cena najbolj pomemben faktor pri nabav iPoda, zelo mi je vsec samo nazalost nimam tolko denarja da ga nabavim, ce pa kaksna druga firma izda dober mp3, wav, wma...player, zakaj jim ne date moznost, da je lahko boljsi od iPoda?iPod je ze kar dolgo na sceni in se naprej bo, marsikdo je lahko naredil boljsi player in se bo, torej vsakdo ima svoje mnenje o tem kaj je dobro in kaj bo, revije ki testirajo so pa tudi lahko povrsne v marsicem, npr., zdaj to ne spada v to temo, sem bral v pc formatu test divx predvajalnikov in povsod pise da se vrtijo xvidi in divxi , nikjer pa ni pisal da stekajo xvidi v marsikaterem playerju. hocem povedat da nikol ne stestirajo tako dobro da bi cloveku lahko 100% svetoval da si nabav tega in glih tega playerja za muziko:)
zato se nic kregat pa bo, jaz bi rad ene poceeeeeeeen pa solidno kvalitetne zvocnike z 5.1 izhodom z ojacevalcem.
sem gledal ene v big bangu za 30ksit malo vec, genius, leseni dobri zgledajo dokaj mocni, pa me zanima kaksni so v resnici pri predvajanju okol 5 ur dnevno muzike ter filmov? a ima kdo izkusnje s temi zvocniki, res ne vem kaksna je oznaka:( pa moderatorji nc brisat tega posta, jaz bi tud rad kj zvedu:)
ali pa pšrobam rajs napisat kj takega v temi za zvocnike;)

glinik ::

Ja to bol paše v tisto drugo temo o zvočnikih. Roko na srce o 5.1 sistemih za 30-50k sit se je že govorilo ogromno. Daj malo pobrskaj po prejšnjih postih, sem prepričan da boš našel nekaj tebi zanimivega :).

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Stepni Volk ::

gorann - HI-FI, iPod in marsikaj "audiofilskega" ima zasoljeno ceno... Osebno iPodu zamerim,da ne začne delati modela, ki bi ga gnal Flesh namesto HDD.
Skrivna umetnost audiofilstva je najti izdelovalce teh napravic v vzponu, ki je cenovno sprejemljiv in zvočno vrhunski... še boljše je, če se zadeve lotiš kar sam... a kmalu ugotoviš, da je s konkurenco z daljnega in bližnjega vzhoda nemogoče tekmovati...

A ker ljudje slišijo oz. ne slišijo razlike med različnimi proizvajalci in napravami... se vsak od nas odloča, glede na to kaj mu je bolj pomembno:
design,
denar,
prostor,
"slišnost"... :)

Kitajci čisto v redu špilajo... čeprav jih audiofilske revije trgajo... Kaj ti pomaga najboljši CD predvajalnik, če potem nimaš za CD plošče? oz imaš potem garsonjero in majhne ropotavčke (kvazi zvočnike)... Problem celote... audifilsko rečeno: arhitekt zvočne podobe.
In glede na to, kakšne arhitekte premoremo... se sprašujem... kakšne audiofile šele premoremo... :)

gorann ::

mas prav stepni volk, jest bi tud rad mel vse kvalitetno za soliden denar, ampak kaj ce mi ce nimam kam dat in ne bi prislo do izraza:)?zato mam ene zvocnike 5.1 za pc ter yakumo;) nabavu sm pred pol leta. elta 8887 clsa model.
pa mi se pri delovanju slis zvok: uuuuuuuuuuuuuuuuu
kot da brni v tri krasne, kot da se pregreva woofer, potem je zacel se hrescat kot da bi kdo na vso moc praskal po wufrju:) je blo nemogoce poslusat, ampak sm nesu na servis in zdaj se mi samo se pregreva, menda je to napaka;)
mam pa sobico 2.7m x 3m prblizn:)
in zdaj bi rad da mi ti volk poves:) ktere zvocnike naj si nabavm da so pocen in da so solidno zmogljivi za mojo sobico;:))
5.1 naj bojo;) pa odpis ne rect da je nekje v drugi temi to napisat, saj ves da ves marsikaj o hi fi;)
zadnje case opazam da se okol 10ksit+ dajo dobit kar velik modelov, a mas kaksnega v mislih;)
tele eltine pa bi potem enmu kolegu prodal za mali kes;)

Stepni Volk ::

Zvočniki imajo svojo temo: [Hi-Fi] - O zvočnikih, o 5.1 zvočnikh je odprto N-tem... pobrskaj malo nazaj.

Ethical ::

mene pa zanima kasna je razlika med SACD in HDCD...kvaliteta,ker je bolsi?....mejbi se pa motm?

lp cau
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

Stepni Volk ::

V audio-u imamo izgleda sedaj 2 nove formata:
SACD - Super Audio Compact Disc
DVD Audio

SACD naj bi bil boljši od strega CD-ja... in DVD audi naj bi bil boljši od SACD... več o tem KLIK.

Pojavil seje še nov izraz: HDCD - High Definition Compatible Digital (več o tem KLIK), ki pa je način 20 bitnega kodiranja / odkodiranja glasbe, ki se uporablja pri snemanju glasbe tako za DVD Audio, kot CD. HDCD je kompatibilen s klasičnim CD-jem, le zapis je bolj bogat (za 4 bite, CD = 16 bit)
HDCD lahko encoder / decoder lahko najdeš v Receiver-jih, CD predvajalnikih, DVD predvajalnikih in MD predvajalnikih.
HDCD je evolucija in revolucija hkrati :)

Saladin ::

Imam vprašanje:

Debata je CD proti DVD predvajalniku. Mene bolj zanima, kako se obnese DVD proti Divx predvajalniku?
Tako varijanta najcenejših Yamad do kakšnih kvalitetnejših DVD predvajalnikov z modificiranimi firmwari, ki omogočajo predvajanje Divx. Zakaj ne moremo tako ubiti več muh na en mah?

In pa druga stvar.
Gramofoni.
Bom čisto jasen - nimam pojma, na kakšnih napravah DJi "Skretchajo" LPje, ampak ne bi ena takšna, kompaktna naprava mogla nadomestit klasičnega gramofona v stolpu in mu tako povečat uporabnost?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Saladin ()

Fizikalko ::

Evo, prebral celo temo in mirno lahko rečem, da tako neargumentirane debate s strani wannabe audiofilov ne vsebuje prav nobena tema. Nikakor pa to ne sodi na tale forum, ki se je sicer izkazal za izjemno kulturen in z argumentiranimi debatami. Vse, kar je Glinik povedal, je po mojem skromnem mnenju mahanje z rokami - v vsej temi brez enega argumenta. Sem slišal, baje, menda itd. NISO argumenti.

Še to - kaj je bilo torej s tistim prfoksom,Glinik? Sklepam, da te je le čudno pogledal...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

Stepni Volk ::

Fizikalko, lepo, da imaš svoje mnenje, vendar zadeve niso tako enostavne.

Velikokrat se zgodi, da ljudje slišijo in vidijo stvari, ki jih drugi ne. Čez par desetleij ali stoletij se izkaže, da so imeli prav.
Človek pač ne zna in zmore tehnično in znanstveno razložiti sveta okoli sebe. Celo anatomija in slišni razpon naših ušes je zelo različen.
Običajne Hi-fi naprave pokrivajo nek povprečen razpon... problem, je če si se rodil z bolj občutljivimi ušesi, kot je to povprečje.
Znanost in tehnologija sicer pravijo drugače, a ti slišiš razliko.
Znanost je trdila, da je zemlja ploščata, center vesolja... in celo to, da človeško telo ne zmore prenesti obremenitev višjih od 40Km/h... in za potrditev tega so marsikoga dobesedno zažgali na grmadi.

Znanosti kot takšni torej ni ravno za zaupati... :)

Glede foruma pa je že tako, da si boš izbral nekoga, ki se ti zdi bolj kredibilen in smiseln... in na koncu upošteval njegova priporočila.

Stepni Volk ::

Saladin - tvoje vprašanje ni preveč smiselno v tej temi. Divx namreč uporablja MP3 kompresijo za zvok. Le ta se kvalitativno zelo razlikuje... od recimo 96kbit - FM kvaliteta do 320kb - near CD kvaliteta.
DVD audio ima zapisanih več podatkov o glasbi, kar pomeni, da je za sladokusce bolj primeren.

Divx proti DVD-ju v smislu kvalitete slike pa je precej podobno razliki med MP3 in DVD audio-u. Tudi Divx ima prekleto veliko nastavitev... in je zelo odvisno od načina kompresije, ter nenazadnje obstaja veliko različnih codecov. Bolj smiselno bi bilo odpreti novo temo: Divx vs. DVD... in za smisel debate primerjali film, ki je v zadnjem Divx codecu skompresiran na velikost enega CD-ja proti DVD9 filmu.

Fizikalko ::

Stepni Volk, to že razumem, ne razumem pa, kako lahko nekdo npr. brez argumentov trdi, da če VZOREC (digit) še enkrat rekonstruiraš s 4x večjo frekvenco, karkoli pridobiš. To je isto, kot če bi trdil, da je razlika med trditvama, da sem npr. v službi od 8-ih do 16-ih oziroma posebej od 8-ih do 10-ih, od 10-ih do 12-ih,... To pač nima nič veze z ušesi in zaznavanjem, ampak z elementarno logiko.

Kar se pa tiče ušes, se z njimi lhako hvali tisti, ki svojo ostrino dokaže z blind testom. Tudi sam sem se precej ukvarjal z vsem tem in lahko rečem samo to: dokler verjameš, slišiš. Ko postaneš RES objektiven, pa precej MANJ. Ampak to je že druga tema...

Stepni Volk ::

Fizikalko - se strinjam... neargumentirane trditve so posledica religije... oz. vere v neko komponento oz. Nalepko na njej.
Prav zato tudi religije uporabljajo simbole, da se ja ne bi kak vernik preveč zamotil :)

In rešitev je Blind Test... le tega sem poskušal organizirati na tem Forumu, pa je bilo premalo kandidatov, da bi bil vzorec smiseln. Za izpeljavo bo torej razširiti obzorja :)

Fizikalko ::

Se strinjam. Motita le dve stvari:
1. Pravi verniki se svoje vere zavedajo in jo priznavajo ter je ne mešajo z znanstvenimi razlagami (ter nato kričijo, ko je potrebno dat argumente na mizo). Verniki tule pa nikakor ne priznajo, da gre za vero oz. nalepke.
2. V taki temi ni prostora za verske fanatike.

Sicer pa se strinjam s tabo in obžalujem propadli načrt - ve pa se, zakaj je tako. Morda čez nekaj časa...

OwcA ::

aladin - tvoje vprašanje ni preveč smiselno v tej temi. Divx namreč uporablja MP3 kompresijo za zvok. Le ta se kvalitativno zelo razlikuje... od recimo 96kbit - FM kvaliteta do 320kb - near CD kvaliteta.

Sam sem vprašanje bolj razumel v smislu uporabe enote kot transport za glasben medij in morda še DAC.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Saladin ::

Vprašanje je bilo prvenstveno namenjeno, kako se sliši en originalni audio CD na Divx predvajalniku proti enemu CD ali DVD predvajalniku.
Zakaj bi moral imeti 3 ločene enote za 3 formate, če lahko ena (in še ta zelo poceni) opravlja isto delo in še več?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Saladin ()

Stepni Volk ::

Saladin - v tem smislu, naj ne bi bilo razlike. Zakaj?

Recimo, da kupiš DVD Philips in DVD Philips, ki podpira Divx-e. Oba imata enak drive, DAC in procesor... razlika je v Firmware-u. Eden omogoča nalaganje codec-ov, drugi ne.
Razlike ne bi smelo biti.
To je hipotetično, dejansko namreč DVD predvajalniki uporabljajo drugačen procesor od tistih, ki omogočajo še Divx predvajanje. Večina komponent pa dejansko ostaja enakih.

Vzemi svoj CD, pojdi v trgovino ali kakšnemu izmed "fanatikov" tega foruma in poslušaj... če slišiš razliko, potem JE... če jo ne slišiš, potem je NI.. tako preprosto je to :)

BTW osebno slišim razliko med nekaterimi skladbami kodiranimi v 128kb MP3 in CD Audio... na dober dan seveda. :)
To so zelo subjektivne ocene, zato moraš resnično narediti "raziskavo" oz. primerjavo sam.
Glede na tip glasbe, ki si jo omenil, da jo poslušaš v temi o zvočnikih, menim, da ne boš slišal razlike.

Zgodovina sprememb…

Saladin ::

Se mi je zdelo...
Me pa preseneča, da potem tukaj še vsetujete, naj si folk raje kupi rabljen CD! predvajalnik za komponento, ko pa za isti denar dobiš DIvx predvajalnik...
Koliko ljudi sploh ima med Hi-Fi komponentami namesto DVD playerja Divx komponento?
Resno me zanima.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

OwcA ::

Kaj ko bi ti stvari malo poslušal/gledal in se potem sam odločil. Eni bodo govorili ne, drugi ja.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Stepni Volk ::

Saladin - poglej ponovno... kdo svetuje kaj?

Jaz osebno uporabljam Yakumo DVD Master DX4... po audio-filsko in tudi sicer PODN :)
Vendar dela, za svoj denar fenomenalno. Če bi kupil Philipsa 720SA, bi dal 4x več denarja. Uporabljata pa skoraj isti procesor: MTK 1389.
Yakumo uporablja MT 1389DE, za Philipsa se ne spomnim več kaj točno za en MTK 1389_E..
Poanta v vsakem primeru je, da Philips ni 4x boljši.
Seveda bi na kakšnem ultra dragem audifilskem sistemu zelo verjetno slišal razliko...
Samo bi bil potreben še večji finančni vložek, da ne govorim o tem, da bi "verjetno" slišal razliko, ne pa tudi GOTOVO.
Sluh s starostjo vpada... in za tista 4 leta, ki mi še ostanejo, preden se požene navzdol... pač ni smiselno...

A audiofilstvo pač ni vedno smiselno... vedno so potrebni kompromisi. :)

Zgodovina sprememb…

Saladin ::

Owca - Sem se že odločil ;)

-Surround A/V receiver
-Sat. receiver
-Divx player
-Video player
-Dvojni kasetnik

Za manj kot 150.000 SIT imaš tako vse komponente, ki jih navaden smrtnik potrebuje (gramofon in ostali mediji so že bolj specifični)
To je zame vreden kompromis in zato tudi postavljam tako "neumna" vprašanja.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

glinik ::

Fizikalko:
Tistemu profesorju ne mislim, veš tečnarit. Sem ga že 3X gnjavil ,pa sem vedno znova pozabil, ker zadeva ni tako preprosta kot se sliši na prvi pogled. Lahko pa ga prosim, da bo samo za nekatere tukaj napisal tisto o sampling frekvencah itd...
Vse kar sem napisal, sem slišal in to tudi povem. Če pa sem kdaj uporabil besedo BAJE, saj vidim da ti je trn v peti, je ne bom več.

Glede ušes pa še enkrat povem, sluh se da naverjetno natrenirat. Tega se žal eni sploh ne zavedate, sicer pa moram pohvali nekatere posameznike, ki so navedli par povezav, kako zelo so lahko naša ušesa natančna.

Nisem pa noben hi-fi "vernik". Pač sem imel možnost slišat vse te zadeve (ne le 5 min) in sem prišel do zanimivih zakljuškov. Seveda je bedarija metat bajne vsote za hi-fi, samo nekaterim je to hobi in nekateri si lahko to privoščijo. Vsak pa tudi ne more vozit S klaso. Si pač kupi starega C-ja.

Point je v tem, da se na dražjem sistemu slišijo razlike, ki si jih človek ne bi mislil. Je to tako teško razumet? Primerjajte malo F1 in navadno civilno vozilo. Enako je pri hi-fiju za 200k in hi-fiju za 5 miljonov. Zato ne govorit, da razlik ni!

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

perci ::

Point je v tem, da se na dražjem sistemu slišijo razlike, ki si jih človek ne bi mislil. Je to tako teško razumet? Primerjajte malo F1 in navadno civilno vozilo. Enako je pri hi-fiju za 200k in hi-fiju za 5 miljonov. Zato ne govorit, da razlik ni!

Aja, tko je? Ja, zakaj pa nisi prej povedal. :\

glinik ::

No, no malo več resnosti že pričakujem...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Fizikalko ::

Vidiš, Glinik, tako je pri tebi - človek ti očita trditev A, ti pa odvrneš, da sem ti očital A+B+C na kvadrat. Še vedno pa nisi povedal nič o rekonstruiranju (in ne samplingu, kar ti ni vklopilo že pol leta, da je razlika), ker nimaš argumentov. In dokler jih nimaš, pač ne postavljaj trditev na trhlih temeljih. Vse tvoje trditve so mahanje z rokami. In to je to. To pa ti takoj zmešaš s tem, da kao trdim, da ni razlik pa to... Res otročje do konca. Ah, bom zgleda tut jest obupal nad argumentiranimi debatami, očitno se jih ne da imet. Obup.:(

OwcA ::

Dajte mir in se pogovarjajte o temi, ne le pljuvati drug čez drugega.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Fizikalko ::

Maš prav. Zmenjeno. 8-)

Slišal sem že kar nekaj DVD predvajalnikov, ki špilajo super. Ne sicer kupovat low-price, ampak za ene tristo evrov pa že dobiš dober sound, pa še filme gledaš...

Trancedeejay ::

Lahko omenis kaksen model DVD playerja? Drugace za poslusanje CD-jev raje dodam se 5 jurjev za NAD 542, ki spila bolje od bilokaterega DVD-ja v tem rangu. Sicer pa je na tem forumu malo ljudi, ki bi namenili 300 eur za DVD player, prej DVD rekorder. Tukaj je meja nekje 40 jurjev za Pioneer 575. Sam imam Onkyo DV-SP501(200eur) in NAD T531 DVD(okoli 300eur) playerja, v kratkem pa sledi se NAD 542 CD player(400eur), ki se s svojim 100eur cenejsim bratom DVD-jem zvokovno ne more kosati,ker je enostavno CD player veliko boljsi , razlika je zelo velika.Prej sem imel CD player NAD 521BEE.

Na kaksnem sistemu si poslusal razlicne DVD-je? Npr dobro se slisalo tudi z DVD Pioneer 717(takrat okoli 200 jurjev, sedaj pa napol zastonj-okoli 25-30 jurjev) priklopljenega na vrhunski sistem, vendar primerjava z NAD C521BEE je pokazala, da je nikakav pri predvajanju CD-jev, je bil NAD veliko boljsi ceprav je nekajkrat cenejsi(brez moznosti gledanja filmov). Oba predvajalnika sem si lastil in sem lahko primerjal - zato sem tudi Pioneerja prodal(pa se zato, ker je bral samo originalne DVD-je), ceprav je bila izdelava in izgled taka, da bi clovek samo zaradi tega ga obdrzal(npr. dvojno ohisje, dvojni SCART, pozlaceni kontakti, hud transport, super daljinec, ki sveti ponoci, odlična slika z DVD-ja, lep display, masivnost), samo ce performans ni tak kot bi hotel, je treba poiskat kaksno drugo opcijo.
Have a nice Day

Matt
Music is the key
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428468 (13792) CoolBits
»

[Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ... (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Zvok in slika
92562393 (29217) rs1975
»

Lani prodanih dvakrat več gramofonskih plošč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
13915745 (12087) BlueRunner
»

[Hi-Fi] - Debata: original CD vs CD-R (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10110755 (8151) Quikee
»

[HI-FI primerjalni test] potek, organizacija... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
1218229 (6250) gumby

Več podobnih tem