» »

surround za cca. 100k SIT

surround za cca. 100k SIT

1
2
»

Pyr0Beast ::

Gramofon?
>:D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

CaqKa ::

ups.. sem mislo da sem v eni drugi temi.

glinik ::

IIIIIIIIIIIIeeaaaaaaaaaaaaaaa CaqKa.Zamenjal si temo, zdaj bo sledila drastična kazen :D :D

In, si kaj izvedel pri materialih, zakaj se uporablja zlato za konektorje?

Lp

CaqKa ::

zaradi stika z okolico ter zaradi atmosferskih vplivov.

Pyr0Beast ::

Kaj pa kositer?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

problem ::

Za vse, ki ste morda brali to temo, po vseh testih, sem ugotovil, da se je izmed vseh naštetih ojačevalcev (na tej temi), najbolje izkazal NAD. To je tudi moja odločitev. Zame ostaja samo še dilema katerega izme t742 ali t752 naj izberem. Za znamko sem se pa že odločil.
Je pa zanimivo slišati onkyo (tx-sr601 120w na kanal) in nad (t742 50w na kanal), kjer skoraj ni slišati premoči onkyo-a v watih. NAD navaja minimalno wat-ažo, vsi ostali (na tej temi) pa maximalno. Nad si pusti veliko možnosti za rezervo.

glinik ::

Si ojačevalce poslušal in jih tudi primerjal?

Za foro, primerjaj surround ojač. z stereo ojač.Ne bo ti žal :D

Lp

problem ::

Jaz sem v trgovino privlekel svoj stereo ojačevalec (Sony), ki je kar soliden, za svoj cenovni razred. Meni je bil moj ojačevalec boljši kot Onkyo (sr601). Ni se mi pa (moj ojač.) zdel tako dober kot NAD (t742). Sem pa siguren, da ima stereo ojačevalec boljšo reprodukcijo zvoka (muzike), kot surround ojačevalec. Glede na to, kar imam, pa verjetno ne bom izgubil ničesar. Ko bom imel boljše razmere (sobo), si bom verjetno umislil feršterker samo za muziko. Ta sistem pa bom obdržal za filme. Zaenkrat se mi to zdi dobra izbira, mogoče se pa motim in mi bo kasneje žal.

_Tom_ ::

Za ta cenovni razred, ki ga omenjaš, je Logitech Z-680 brez debate daaaaaleč "best beng for the buck".

glinik ::

Do 100k sit, definitivno Z-680 nimajo nobene resne konkurence.V Avstriji jih dobiš za ca. 75k sit.:D

Če si kupiš surround reciver običajno ciljaš višje, kot je sistem Z-680.Posledica tega je tudi 2 do 3X višja cena celotnega sistema.Tako pač je. ;(

Reciver lahko nadgraduješ, Z-680-tk pa ne.(dobra tolažba?)

Lp

LeQuack ::

Res je, sam ce ciljas visje je ze offtopic :D

problem ::

Verjetno, smo res že offtopic, ime teme bi bilo boljše, če bi se imenovala: Surround A/V Reciever za cca 100k. Res bi si rad pustil možnost nadgradnje, kot je napisal glinik.
Se mi zdi, da te preprost račun pripelje do zaključka, da je verjetno sistem boljša rešitev, kot pa aktivni zvočniki. Seveda je treba to vzet malo z rezervo, saj si lahko surround za rač. (soliden) sestaviš že za kakšnih 70k SIT.
Aktivni zvočniki, dobri, te stanejo okoli 100k SIT, potem rabiš še dobro zvočno kartico, ki ima po možnosti še digital input, ker imam notebook mora biti USB kartica, kar pomeni še vsaj 30k SIT. Če hočeš met bolj samostojen sistem za a/v, potem rabiš še nov računalnik, 80-150k SIT. Rabiš še tv-radio kartico, za radio predvajanja, 15k SIT. Tako začne končni znesek hitro lesti proti 200kSIT in več.
Pri "konvencionalnem" a/v sistemu, pa je res, da je cena neomejena in jo lahko kontroliraš samo s polno zavestjo. Za par zvočnikov lahko daš od 60kSIT do nekaj 100k SIT. Tudi pri ojačevalcu, lahko takoj zaideš krepko preko 100kSIT. Moj sistem bo verjetno na koncu stal okoli 300k SIT.
Če mi bo nudil več užitka, kot aktivni zvočniki bomo videli. Glede, da sem bolj mahnjen na muziko, verjetno da. Oziroma, jaz sem prepričan v to. Mogoče, se pa motim.

glinik ::

Če boš daj za sistem 300k, potem bodi prepričan da bo bolje špilal kot Z-680.O tem ni dvoma!

In, katere zvočnike bi uporabil za tvoj sistem?

Lp

problem ::

Za zvočnike, se sploh še nisem dobr odločil oz. sem še na začetku. Doma imam Bose Acoustimass 3, ki bodo verjetno na koncu pristali kot surround zvočniki, za kar so zelo dobri.
Od Jamo, so mi dobr zvenel E850 (upam, da sem si prav zapomnil), ki so novi, tako da jih bojo v štacuni dobil šele konc januarja. Moram pa še druge znamke poslušat.
Drugač bi pa rad dal za prvi par nekako od 60kSIT naprej, rajši bi imel manjše zvočnike, da bom lahko tudi pri manjši jakosti poslušal, oz. primerno dobre membrane. Center za cca 50k SIT. Za subwofer se pa še nisem odločil, ker se mi zdi, da ga sploh ne bom potreboval, drugač bi se zaenkrat odločil za nekaj manjšega.
Se mi pa zdi, da pri zvočnikih ne bom tako poceni skozi prišel.
Če imate kakšen predlog, bom hvaležen.

problem ::

Napišem, da bi rad majhne zvočnike, pol pa povem, da so mi všeč Jamo E850, ki so samostoječi. Oznaka sigurno ni E850, sem se zmotil pri oznaki (mogoče se jo spomnim kasneje).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: problem ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava zvočnikov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10013445 (1582) gorilla
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073135 (5098) MaStr
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16633975 (16746) josko674
»

5.1 receiver in dva zvočnika?

Oddelek: Zvok in slika
122596 (2466) Trancedeejay
»

dvd player + receiver - najbolsi nakup za max. 120.000 sit

Oddelek: Zvok in slika
252100 (1707) AniMatic

Več podobnih tem