» »

surround za cca. 100k SIT

surround za cca. 100k SIT

«
1
2

problem ::

Doma imam že dva dokaj solidna zvočnika (bose accustimas III, meni so všeč, ene pa moti pomankanje nekaterih nivojem zvoka), zato rabim center, levo, desno, kasneje pa še wufer. Za zvočnike verjetno ne potrebujem gli enih ornk kvalitetnih, pač take da prenesejo ojačevalc, ker bo muzika pretežno na starih zvočnikih, surround pa na vseh.

Ne morem se odločiti med ojačevalcema:
yamaha rxv440 85.000SIT
in
sony str-de695 89.000SIT

Yamaha ima nagrado za zvok (EISA), se mi pa zdi, da sony nudi več za enak denar (veliko več vhodov, večja moč) predvsem ima 3 digitalne vhode (zdele še ni tolk aktualno ampak zvočnih kartic z digitalnim vhodom je vedno več - filmi pa so na rač oz. vedno več jih je).

Zanima me tudi, če v majhni sobi (3,5mX4,5m), ki je kar dobro nabasana, surround sploh pride do izraza.

Za pomoč vnaprej hvala

R-S-LoVe ::

Če želiš imeti kvalitet se odloči za Logitech Z-680 k ima THX oznako, pa še dovolj Watov. Stane pa nekje 110 kSIT.
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

Trancedeejay ::

Kupi Onkyo TX-SR501,ki je kar nekaj visje kar se tice kvalitete zvoka. Ne bos obzaloval....das tistih dobrih 10 jurjev vec pa imas vsaj orenk receiver.....kaj ti bo Yamaha,ki prot Onkyo spila kot stolp,Sony pa je se slabsi. Zvok je pomemben,ne stevilo vhodov.Pri vsakem receiverju jih je vec kot dovolj.

Lep dan se naprej

Matt

problem ::

Ja se popolnoma strinjam, da je na koncu najbolj pomemben zvok Najprej sem hotel samo surround (kompleti do 60kSIT), nato pa sem odločil, da bi rad nekaj več. Če sem za računalniški zvok dal 100k+ bom pa tudi za glavni HiFi dal malo več. (Upam samo, da bo imel mejo)
Onkyo TX-SR501 sem na pregledal in se mi zdi zelo obetaven, pa me zanima, kje se ga dobi (kakšna trgovina v LJ, ki je za onkyo specializirana). Ker bi ga rad preskusil, če bo možnost.

Trancedeejay ::

Onkyo imajo v Harvey Normanu....skldisce in vse ostalo pa ima Technotop,le da tam nimajo blage veze,kaj sploh prodajajo.Skoraj najbolje je da obisces Audio Club v KR,kjer ti bo vse se najbolj razlozeno in bos preizkuseval cel dan ce bos hotel.Lahko me kontaktiras na trancedeejay@hotmail.com
Namrec sem delal za Corrado,kjer je poleg ostalih firm uvoznik za Onkyo.....Audio Club je trgovina od Corrado.
Lep dan se naprej

MAtt

problem ::

Onkyo moram nujno vidt, če se bom odpravil v KR, te bom kontaktiral (matt). Zanima me, če ima kdo surround v majhni sobi in če mu OK špila, če se prostor sploh čuti.

Pyr0Beast ::

Mam bol tak majhen surround in tut neke starejše zvočnike in se fajn pozna. Je podstrešna soba (5mX4m) tako da je ena stran sobe lepo poševna in tam mam kavč ter odzadaj zvočnike. Sliš se zlo lepo, čeprav delujejo samo 4 zvočniki. Drugače imam 8 45W zvočnikov in dva 1200W z 2 600W ojačevalnikoma ( z možnostjo odmeva). Vse je kar nekaj let staro tistih 8 zvočnikov je iz Hrvaškega Ei, 2 1200W pa iz Nemčije (Regent). Problem je samo da nisem še drugega 50 kg težkega zvočnika prenesel po polžastih stopnicah ki so visoke 10 m. Največji problem je pa to, da je zvočnik širok 50 cm, stopnce pa so široke samo 51cm in še zelo strme so.:(
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

problem ::

To je kar dobro slišati, da se tudi v majhni sobi vredu sliši. Jaz mam tudi mal čudno postavitev kavča, se mi pa zdi, da imajo tele surroundi (ojačevalci) tolk za štimat, kar se pozicije tiče, da ne bo problema. Zdej si že nabiram CD-je, da bom preskušal. Se mi pa zdi (po navodilih sodeč), da morda res onkyo punuja največ. Do sedaj sem kupoval sony. Bomo vidl, kako se onkyo obnese.

Zanima me, če imate velik problemov s sosedi, ker je gledanje filmov ponavadi zelo glasno. Pa bolj ko padeš not huje je.

CaqKa ::

ne
>:D
znamo poskrbet za zvočno izolacijo :\

Pyr0Beast ::

Jaz sem na podstrešnem stanovanju, zato se ne bunim, ker sosedje ne vedo s kje prihaja zvok, v stanovanje se pa iz ceste ne vidi kaj dosti.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

problem ::

Sem si malo prebral teme z zvočno izolacijo, pa se mi zdi, da to sploh ni najlažja stvar. CaqKa, maš mogoče kakšen skrit nasvet.

Ps.
Men sosedje nabijajo klavir (zgoraj), celo noč poslušam radio (levo) in tv (spodaj), desno je verjetno nosilna stena (armiran beton), točno vem, kdaj se bodo tuširal, kdaj bodo jedel... Po svoje, si kar želim, da se bo mal slišal. Vseeno pa problemov nočem met.

A mogoče kdo ve, kje se dobi kakšen dober CD za preskušanje HIFI-jev al pa mogoče še clo kakšen DVD za surround testirat? Jaz sem ga včasih mel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: problem ()

CaqKa ::

>CaqKa, maš mogoče kakšen skrit nasvet.

niti ne. 15cm steklene volne >:D (našpikane z svincem ;) )

>A mogoče kdo ve, kje se dobi kakšen dober CD za preskušanje HIFI-jev al pa mogoče še clo kakšen DVD za surround testirat? Jaz sem ga včasih mel.

v conradu ziher..
pa verjetno tudi v kakšnem bigbangu ali pa bofu (tega sicer ne poznam ker ga nimamo v mbju)
sicer pa lahko v kakšni trgovini z elektroniko kupiš frekvenc generator >:D

problem ::

Dones sem sprobal (prvič) onkyo TX-SR501, zvok nas je itak vse omamu. Samo zazdel se mi je, da se vsake toliko časa malo polomi. Recimo pri struni od kitare malo zabrni, kakor da bi prišel v resonanco. Ne vem, če je bil to ojačevalec, zvočniki, postavitev,... Bom mogu naslednjič probat. Prodajalec mi je predlagal, naj prinesem svoje zvočnike in bomo preizkusili do konca (so zelo prijazni v Audio City).

Muzika v dts je pa fantastična. Poslušal smo roy orbinson (upam da sem prav napisal). In se sliš res dobr.

Kar se pa tiče sosedov, bom pa raje kar nehal razmišljat, če ne si sploh ne bom nič kupil. Verjetno se bo vse slišal.

CaqKa ::

Muzika v dts je pa fantastična. Poslušal smo roy orbinson (upam da sem prav napisal). In se sliš res dobr.


ta izjava se mi zdi malce iz trte izvlečena... "in se sliš res dobr." tak v stilu kakega nepoznavalca oziroma kakega ki bi si še moral prebrat temo: Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo

takšne izjave ne spustiš ampak rečeš, da za tvoja ušesa ustreza bolj kot kateri drugi sistem. poleg tega da ga morš primerjat z drugimi sistemi.. ko samo enega primerjaš si dal dreku focn.

problem ::

ko rečeš:
da za tvoja ušesa ustreza bolj kot kateri drugi sistem

morda samo zveniš bolj poznavalsko, lahko pa si čisti nepoznavalec. Al pa če rečeš, da so visoki in srednji toni pravi, nizki te pa malo motijo, to ni nič. Pomembno je, če si v muziki užival. Ostalo lahko prebereš v člankih ljudi, ki se s tem ukvarjajo.

Ne bom reku, da sem nepoznavalec, nism pa nikakršen audiofil. DTS muziko sem slišal prvič, zato sem tako opisal. Če ti neko stvar prvič slišiš verjetno ne moreš reč, da je boljša ali slabša od konkurence.

Kar se pa tiče primerjanja, sem šele dobro začel, preskusil sem samo nekaj surroundov in sploh primerjati še nisem začel. Reply sem dal samo zato, ker mi je ogled predlagal Trancedeejay in sem hotel povedati, da je ok in da so v štecuni res prijazni.

Trancedeejay ::

Trgovina je Audio Club,kaksn Audio City:)
Je bil prodajalec Severin(mlad visok) al pa Andrej(starejs).Vglavnm poznavalci in nepoznavalci,vabljeni po dolgem casu spet na HI-FI Mediashow z najvec razstavljalci doslej(www.hiendfi.com)
Have a nice Day

Matt

Trancedeejay ::

A spet je tistga Orbisona crnobelga vrtel....:)(problem,lahko bi se oglasil se pri meni-sem 500m od trgovine doma-bi slisal kako spila pri meni:)
Lep dan se naprej

Matt

problem ::

Audio Club,kaksn Audio City:)
Mešam, že od kar si mi za trgovino povedal, verjetno bom še kdaj. Sam sem iz ljubljane in nisem navajen, da bi me prodajalc 3min pred odmorom sploh spustil v trgovino, kaj šele, da bi mi ponudil, da lahko svoje zvočnike prnesem. Povsod me nakurjo že, če želim, da mi fršterker okol obrnejo. (jaz bi tud pod avto zlezu, če bi ga kupval, pa ne vem za kaj se gre, samo da vidš, če je vse ok) Jaz osebno menim, če je priklop za zvočnike poceni, kakšna poceni plastika (zato je slab stik, debelih kablov pa tud notr ne spraviš), ojačevalec že ni povsem ok. Je pa res, da nekateri šparajo na čudnih mesti.

A spet je tistga Orbisona crnobelga vrtel....:)
Bil je Andrej in res je vrtel verjetno res tega. Sam sem imel sabo kar nekaj svojih CD-jev, sprobal sem nekaj komadov (prvi test pač).

Zanimivo bi blo slišat tvoj komplet (si ga opisal v eni temi), verjetno ma zelo dobr zvok (oz. da bo mojim ušesom ustrezal bolj kot kateri drugi sistem).

CaqKa ::

Reply sem dal samo zato, ker mi je ogled predlagal Trancedeejay in sem hotel povedati, da je ok in da so v štecuni res prijazni.

aha.. mi je že vse jasno:\

Trancedeejay ::

Mam zdej spet drugo frsterkarijo.
Ce pa koga zanima prodam NAD 521i CD player,star par mesecev,v bistvu je kot nov in kar nekaj ceneje - 53 jurjev+zraven se vsa embalaza,lahko ga zapakiram,vglavnem skor novo(mam frsterkar Titan barve in pol ni sta barvno usklajena) Kako spila pa se lahko oglasite pri meni.....sam da se ne boste pol zasekiral glede domacga sistema:)
Trenutno imam samo stereo sistem,ker bom kupu nov surround receiver,DVD,CD player(ki bo barvno usklajen) in pa System Audio center zvocnik.
Problem,lahko se oglasis pri meni v nedeljo zvecer....prej sm itak na HI-FI showu lahko pa tut dons zvecer,ravno sem v LJ na faksu.
Moj tel: 041/406816

Matt

problem ::

Tud jest mam tud do konca tedna vse prej kot frej. Za vikend sem pa glih v nedelo zvečer zaseden. Bi se pa res oglasu, me zanima.
Te bom še prek mejla kontaktiral.

problem ::

A se komu zdi dobr komplet onkyo tx-sr501E in zvočniki jamo e 310pdd (nism čist zihr, da je oznaka za jamo pravilna). Vse skupi za 180k (v Harveyu) Men se zdi, da mogoče zvočniki niso čisto primerni. Kakšno je vaše mnenje.

PS.
Onkyo in Sony sem stestiral enega ob drugem. Sedaj sem slišal, kar ste mi govoril, še sam. Sony se skrije. Mi je med poslušanjem zamenju ojačevalce (valda na istih zvočnikih) in morm reč da se sony sliš čist flat napram onkyu.

Trancedeejay ::

Itak da 310-ki niso premerne 501-ki.
Prid na HI-FI show,ravno Onkyo demonstriram(701 receiver) in pa athena,Energy zvocnike.
Predlagam da si kupis najprej samo 2 zvocnika. za spredaj,potem pa dokupis se ostale.Kaj pa DVD.DV-SP500 zdej na sejmu razprodajamo za 49.990 sit,prej je bil pa se enkrat tolk.Vglavnem splaca se,bere tut kopije DVD-je,mp3 pa te scene....
So zdej novi modeli od JAMO...lahko jih vidi na HI-FI shovu.
Lep dan se naprej

Matt

problem ::

Meni se tudi zdi (kot sem že povedal), da zvočniki niso čisto primerni. Za spredne zvočnike želim obdržati Acustimas III (če bom, bom zamenjal kasneje), zadnje pa imam lahko malo manj kvalitetne (ne preveč slabe, zato premišljujem), za wofer verjetno ne bom zbral kaj boljšega. Najbolj me moti center, ki se mi zdi, da mora biti kvaliteten. Vsaj dosedanja preizkušanja mi to govorijo. Dva zvočnika (ki še ostaneta) bi obdržal za stari ojačevalec.

En dvd player že imam, ki pa je bolj slab, saj je bil kupljen med prvimi (za manj denarja), ima pa vse vhode/izhode. Vendar se na tem področju odpira še toliko standardov (sacd, dvd-audio, divx,...), da bom verjetno še malo počakal. Je pa to edini cd player, ki ga imam v lj, tako da ne vem, koliko časa bom še zdržal. (upam, da bo digitalni izhod dal boljšo kvaliteto, nism pa čisto sigurn)

problem ::

Kakšne zvočnike naj vzamem za k onkyo-u. Mogoče kakšn model, da bi jih šel preskusit.

Gozdar ::

Kaj pa kakšne lepe Jamote? :D

glinik ::

Dečki na trg so prišli zvočniki JPW.
Za 700 EUR nimaš nič bolšega.

Lp

problem ::

A si lahko te zvočnike JPW v LJ kje ogledam. Pa če maš mogoče kakšen link za www. Hvala

problem ::

Sedaj sem si končno vzel čas in preskusil še NAD-a, to so res muzikalne komponente, natačnost reprodikcije je bila zelo dobra. Skoraj sem se že odločil za nakup v smer t752, pa sem na netu našel veliko podatkov o tem, kako se kvarijo, kar nekaj ljudi je je moralo nekajkrat vrnit in so na koncu obupali. Kakšne so vaše (lastniki NAD-ov) izkušnje?

glinik ::

Joj,se ti opravičujem.PCM se jim reče.Zastopnika v Sloveniji,pa še ni (ga glih iščejo) :D

www.avitech.at

V Avstriji in v Zagrebu jih imajo ;( Posebnost teh zvočnikov je,da delajo z transmission line ohišjem in ne z bas refleksom.

Lp

problem ::

Hvala za link in info. Sem si že malo ogledal, ampak gledanje itak ni pravi pristop.

Trancedeejay ::

Kar se tice NAD-a. Prej se slisi slab glas kot pa dober - NAD ima vseeno nek status.Do zdej se mi je zgodil da mi je ena C320BEE sla po gobe,ker je bil en kondenzator slab.Po sestih urah delovanja je preklopil v standby in konc in mal je zacel smrdet z napajalnega konca. Pa se enkrat se mi je zgodil da je pri T742 sel center kanal po gobe(to govorim za v firmi). Drugace pa brez problemov laufa NAD. Se zgodi da je kaksna komponenta od tolikih malo mim(zaradi kaksnega elementa ali kaj podobnega-ze proizvajalci elementov imajo nek procent slabih elementov). Lahko ti zagotavljam da se redkokdaj zgodi da gre kej po gobe - se pa zgodi seveda. Sicer imas pa eno leto garancije - DUEL je uradni serviser za NAD,Onkyo........itd. pa tudi za Gryphona - Edina serijska napaka,ki je bla je bla zarnica,ki je crkovala za backlight za LCD display pri starejsih modelih CD playerjev in nekaterih receiverjih. Drugace pa zadeva laufa brez skrbi. Ce te zanima, pri Onkyo je enako..pa pri ostalih proizvajacih tudi....itd. Pa zazgani releji pa prebit to pa to.....Na vsake tolk casa se najde kaksen.
Have a nice Day

Matt

problem ::

Sej si predstavljam, da je verjetno so slabi primeri res izjema. Je pa na netu kar nekaj primerov, kako so se 74x, 75x, kvarili, za onkyo tega nisem našel (sem pa ziher, da so tudi tu slabi primeri) zanimal me je kakšne izkušne so pri nas. Je pa zanimivo, da so ljudje, ki so imeli miljon težav, še vedno želeli imeti doma nad. Eden je celo samo prešel iz surrounda nazaj na stereo (mislim da NAD c320 ne vem če sem si prav zapomnil).
Kolikšna je razlika v kakovosti NAD 752 in 742?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: problem ()

glinik ::

Razlika med surround in stereo ojačevalci je gigantna!!! Preizkušeno na Marantz komponentah.NAD ziher ni izjema!

Lp

Trancedeejay ::

NAD C320BEE je super ojacevalec - zato sem ga tut sam nabavil(ceprav mi je en prej crknil mi drugi super dela,ni pa se ulavfan)
Ta model od Bjorn Erik Edvardsena(cloveka,ki je skonstruiral najbolj prodajani ojacevalec vseh casov-mislim da bo pri C320BEE podobno),spila bolje od C350,ki je drazji in starejsi model.
Seveda se razlika med stereo ojacevalci in surround receiverji, sam tale T752 je pa receiver k tut stereo spila zelo dobro moram rect in je vreden vsakega tolarja. Tut izdelava je na nivoju in ima moznost vklopa boljsega napajalnega kabla.
Tale T752 bo mislim za tvoje potrebe vec kot dober. Vsaj meni je veliko boljsi kot drazji Onkyo TX-SR701.
Have a nice Day

Matt

problem ::

Za 130k sit je sigurno najboljša izbira NAD742 ali Onkyo601, glede na to, kaj želiš funkcije (onkyo) ali boljšo kvaliteto zvoka (nad).
Nad 752, pa je po mojem mnenju že drugi cenovni razred, okoli 200k - točna cena 190k. Zihr pa nudi veliko večjo rezervo kot 742 (za trenutno sobo bi bil tak več kot dovolj). Moram še premislit. Taka komponenta, bo verjetno špilala še 5-10let, če ne celo veliko več.

Hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: problem ()

Pyr0Beast ::

Jaz mam 2 mono ojačevalca, z večimi vhodi in enim izhodom. Igra lepo, sam basi so pa druga stvar. Dam bass, in vse se samo trese, slišat jih pa skoraj ni. :(
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

glinik ::

Kaj imaš to za ojačevalce?

AMD 1466@2185,FSB 230 X 9.5,Zalman Al-Cu 6000
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Rambo ::

Kja pa pravite na to KLIK ?
Lp

Trancedeejay ::

Na to pravimo: IZOGIBAJ SE TEGA.
Have a nice Day

Matt

Pyr0Beast ::

2x600W
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

problem ::

Jaz imam doma Sony, ki je sicer samo stereo ojačevalec TA-FB730R. Ojačevalec mi čisto všeč, vendar sedaj iščem nekaj boljšega (s surroundom). Vendar ko sem primerjal Sony in Onkyo je imel Sony zelo plehek zvok. To se splača slišat, jaz sem bil razočaran nad Sony-em. Je pa res, da je Onkyo malo dražji. Enako se ti kasneje zgodi med Onkyo in NAD.

glinik ::

Če boš šel na surround, pomeni korak nazaj (z vidika kvalitete zvoka)!

Razen, če boš dal 300k, v to pa močno dvomim :D

Ostani ti lepo na stereo. (ti toplo priporočam, razen če nisi home cinema frek)

Lp

problem ::

Ja to imam vedno v mislih, da bi mogoče imel en stereo sistem in en surround (cenejši 150k cel komplet). Se pa še nisem čisto odločil.

Samo računalu sem želel povedati, zakaj se ne bi odločil za tisti sony sistem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: problem ()

glinik ::

Ma ja.Lepo si zrihteš en korekten stereo sitem.Za surround pa si kupiš PC-Box set za 30-40k,ki ga enostavno na DVD priklopiš.Saj gre, ne?

S tem si zadovoljen ti in tvoj žep :D

Lp

Pyr0Beast ::

Ne, ne me ojačevalc nč več ne z..... prenizka voltaža na vhodu:D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

glinik ::

? Kak prenizka ?

OK, zmagal si :D

Lp

Pyr0Beast ::

50 mV
Okej zmagal sem, v čem je bla sploh fora
??!!:D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

glinik ::

Ne vem kaj si mislil povedat:

Prenizka voltaža na vhodu ?? :\

Lp

CaqKa ::

ti ko hodiš na elektro fax bi to moral vedet...
gramofon namreč dela na nižji napetosti kot pa ostale hifi naprave.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava zvočnikov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10013445 (1582) gorilla
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073141 (5104) MaStr
»

[Hi-Fi] - Hišni kino sistemi 3.1, 5.1, 7.1... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16633977 (16748) josko674
»

5.1 receiver in dva zvočnika?

Oddelek: Zvok in slika
122596 (2466) Trancedeejay
»

dvd player + receiver - najbolsi nakup za max. 120.000 sit

Oddelek: Zvok in slika
252100 (1707) AniMatic

Več podobnih tem