Forum » Loža » Ekstremno debeli ljudje
Ekstremno debeli ljudje
Temo vidijo: vsi
Horas ::
Poznam enega ekstremno debelega človeka. Okoli 150 kilogramov ima, ampak je kriptomilijonar in ima celo manjšo jahto. Okoli njega je velikokrat tudi polno lepih deklet. Predvidevam da imajo lepa dekleta rade ekstremno debele moške... Izkoristite torej debelost sebi v prid.
Verjami, da je ta debel zato ker mu organi zatekajo od kokaina, viagre, alkohola, antidepresivov in uspaval. Ni niti prvi niti zadnji, ki mu bodo kardiologi na IPP oddelku napisali vzrok smrti ishemija srca in crevesja. Polna so pokopalisca takih.
dont feed the trol. firesnack si zmišluje vse živi.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
XIIT ::
PacificBlue je izjavil:
Zmanjšati želodček je tudi opcija.
Pa potem še na odstranitev odvečne kože.
Pa sprejeti da boš izgledal 20 let starejše.
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: XIIT ()
StevicaM ::
PacificBlue je izjavil:
Zmanjšati želodček je tudi opcija.
Od kolega mati je imela cca 200kg mogoce se vec in je opravila operacijo mislim da v Slovenj Gradcu in shujsala. Zenska se je iz bloka komaj premikala, ponoci je znala pojesti po celega piscanca in celo torto. Po zmanjsanju zelodca in drasticni izgubi kilogramov je bila gost pri Zvezdani na RTVSLO in govorila o svojih izkusnjah. Zenska danes dela, malo ji manjka do penzije, vrtnari, vozi bicikl in elektricni skiro. Tako da ja to je tudi ena od opcij, seveda pa je treba it k izkusenim kirurgom neka srbska starleta je skoraj guznila pred kratkim od posega pri nekem turskem kirurgu, so jo potem v Beogradu komaj resili.
PacificBlue ::
Ja, v Slovenj Gradcu opravljajo bariatrične operacije. Mislim, da so edini v Sloveniji(nism cist 100%).
Tudi ena moja sorosnica je sla, pa po tistem kar izboljsala postavo.
Tudi ena moja sorosnica je sla, pa po tistem kar izboljsala postavo.
I’m out.
:3
:3
Spura ::
Kaj pa vem. Malo je tudi v navadi in metaliteti.Sej to je bil moj point. Tuki jih je velik napisal, da je dobra hrana draga. Ja, V RESTAVRACIJI. Če kupiš kilo riža, mal pišcanca, krompir, olje, fižol, brokoli, itd... in si sam kuhaš je verjetno ista cena kot v Sloveniji. Američani pa pač tarnajo, da je prepripravljena hrana nezdrava. No shit.
Jaz sem tam živela 10 mesecev in shujšala 12 kg. Prvi teden valda planeš po fast foodu, ampak potem se mi je pa grozno uprlo. Sploh nisem mogla razmišljat nažrta pa prebavne probleme dobim. Sem pa tudi doma vajena jest relativno zdravo. Domač vrt, ampak vseeno občasn mcdonalds.
Tam preprosto nisem imela proračuna zunaj konstantno jest in sem sama kuhala. Tudi kave za 5$ plus na dan so meni absurdne. Doma sem jo skuhala in v termovki nesla na siht. Isto vodo v plastenko in je. Spila pa sem vsak zvečer eno kvalitetno IPA pivo, to mi je bila razvada.
Zanimivo, zgleda sem po vtisom vseh cooking youtube kanalov, ki jih gledam in so se mi zdeli američani povprečen narod glede domačega kuhanja (včasih sem v mercatorju šokiran kak trash folk kupuje, sem mislil da smo na isti stopnji). Kolk so pa bli stari ti ljudje? Tudi tle v Ljubljani opažam, da sosedi v bloku, ki so 20-28 brez otrok, redno v smetnjak nosijo Wolt al pa McDonalds vreče. Mularija ne zna kuhat (jst tut nisem pri njihovih letih).
So pa se sostanovalci stalno slinili, ko sem kuhala. Baje je disalo. Ampak to so ljudje, ki so tako nevajeni kuhanja, da jim je disalo, ko sem na olivnem olju popekla česen in paradižnikovo osnovo za špagate.
Aja pa porovo-krompirjeva juha je bila zanje kao poor people food. Meni pa je ful pasala :) vsakemu svoje :)
Kdo bi vedel.
To je ena od mojih najljubših enolončnic, sploh če imaš kako fajn prekajeno klobaso na voljo, al pa vsaj telečje hrenovke (piščančje so čisto brez okusa).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spura ()
FireSnack ::
Tale znanec 150 kg kriptomilijonar, ki je znan tudi pod vzdevkom SUMO XVG HODLER je zdaj plasiral neki kripto žeton za hujšanje. Že takoj pri zbiranju sredstev je zaslužil okoli 40 milijonov evrov. Je tip prbil samo da bo za produkt moral dostaviti vse fitnes dodatke v obliki NFT. Zdaj bo 5 let razvijal NFT Whey, NFT Casein, NFT BCAA... Pač ima ful keša za razvoj tega in je treba zdaj delat na povno.
Preprodajalec NFT umetnin
Alayne ::
Kaj pa vem. Malo je tudi v navadi in metaliteti.Sej to je bil moj point. Tuki jih je velik napisal, da je dobra hrana draga. Ja, V RESTAVRACIJI. Če kupiš kilo riža, mal pišcanca, krompir, olje, fižol, brokoli, itd... in si sam kuhaš je verjetno ista cena kot v Sloveniji. Američani pa pač tarnajo, da je prepripravljena hrana nezdrava. No shit.
Jaz sem tam živela 10 mesecev in shujšala 12 kg. Prvi teden valda planeš po fast foodu, ampak potem se mi je pa grozno uprlo. Sploh nisem mogla razmišljat nažrta pa prebavne probleme dobim. Sem pa tudi doma vajena jest relativno zdravo. Domač vrt, ampak vseeno občasn mcdonalds.
Tam preprosto nisem imela proračuna zunaj konstantno jest in sem sama kuhala. Tudi kave za 5$ plus na dan so meni absurdne. Doma sem jo skuhala in v termovki nesla na siht. Isto vodo v plastenko in je. Spila pa sem vsak zvečer eno kvalitetno IPA pivo, to mi je bila razvada.
Zanimivo, zgleda sem po vtisom vseh cooking youtube kanalov, ki jih gledam in so se mi zdeli američani povprečen narod glede domačega kuhanja (včasih sem v mercatorju šokiran kak trash folk kupuje, sem mislil da smo na isti stopnji). Kolk so pa bli stari ti ljudje? Tudi tle v Ljubljani opažam, da sosedi v bloku, ki so 20-28 brez otrok, redno v smetnjak nosijo Wolt al pa McDonalds vreče. Mularija ne zna kuhat (jst tut nisem pri njihovih letih).
So pa se sostanovalci stalno slinili, ko sem kuhala. Baje je disalo. Ampak to so ljudje, ki so tako nevajeni kuhanja, da jim je disalo, ko sem na olivnem olju popekla česen in paradižnikovo osnovo za špagate.
Aja pa porovo-krompirjeva juha je bila zanje kao poor people food. Meni pa je ful pasala :) vsakemu svoje :)
Kdo bi vedel.
To je ena od mojih najljubših enolončnic, sploh če imaš kako fajn prekajeno klobaso na voljo, al pa vsaj telečje hrenovke (piščančje so čisto brez okusa).
Moja generacija 25-30. Noben od partnerjev ni bil "stay at home", vsi relativno intenziven siht 8ur+ in dodaten commute. Skoraj nihče ni kuhal, če pa že pa kak rice&beans al pa direkt v mikrovalno nek paket, ko ugibaš kaje je
gruntfürmich ::
to je vse OK. debelost je OK, odvisnost od hrane je OK, odvisnost od aplikacij je OK, odvisnost od potrošništva je OK.
kako pa mislite da bomo zreducirali svetovno prebivalstvo in da ne bo več glupega folka na svetu, ter da glupi folk ne bo več imel otrok ki bodo prav tako zarukani in butasti?
ja tako da bomo te bebčke uničevali na 100 in 1 način. z debelostjo, odvisnostjo, uničujočimi razvadami...
to je prava pozitivna selekcija človeštva. kdor je pameten ve da je to narobe, kdor pa ne pa se v to poda in se uničuje ker je bebec.
to je nujno potrebno za pozitino selekcijo človeštva!
kako pa mislite da bomo zreducirali svetovno prebivalstvo in da ne bo več glupega folka na svetu, ter da glupi folk ne bo več imel otrok ki bodo prav tako zarukani in butasti?
ja tako da bomo te bebčke uničevali na 100 in 1 način. z debelostjo, odvisnostjo, uničujočimi razvadami...
to je prava pozitivna selekcija človeštva. kdor je pameten ve da je to narobe, kdor pa ne pa se v to poda in se uničuje ker je bebec.
to je nujno potrebno za pozitino selekcijo človeštva!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
k4vz0024 ::
Nekateri imajo to smolo, da imajo genetsko predispozicijo. Ta je pogosto nastala iz prejšnjih generacijah, ko predniki stradali npr. zaradi vojne. Potem se to prenese na naslednjo generacijo, ker je v genih zapisano, da mora telo v času izobilja kopičiti rezerve. Danes pa v Zahodnih državah na voljo veliko junk hrane in geni se vklopijo. Debelost je neizogibna.
gojira ::
Mojih 5c. Definitivno je tudi v genih. Pri nas imamo to v genih is se tudi meni pozna. Starsi so predebeli in sportno neaktivni...
Ampak pri meni pa je sledece. Kolesarim, 50km+, tudi 100ke, hribi etc. Partnerka je suha jaz pa zraven komaj vzdrzujem svojih 95kg na 190cm. Ce jem po 18h se takoj nabirajo kg. Ce gremo kdaj na vecerjo se moram postiti naslednji dan etc., ker drugace takoj takoj pridobim 0.5kg. Skratka borba iz dneva v dan da zadrzim. Da bi slo kaj dol se lahko na glavo postavim. In s partnerko jeva enako hrane, enake obroke, po vecini ona ubistvu vec poje kot jaz. Pijem izkljucno caj, vodo, nesladkano kavo,...
Ampak pri meni pa je sledece. Kolesarim, 50km+, tudi 100ke, hribi etc. Partnerka je suha jaz pa zraven komaj vzdrzujem svojih 95kg na 190cm. Ce jem po 18h se takoj nabirajo kg. Ce gremo kdaj na vecerjo se moram postiti naslednji dan etc., ker drugace takoj takoj pridobim 0.5kg. Skratka borba iz dneva v dan da zadrzim. Da bi slo kaj dol se lahko na glavo postavim. In s partnerko jeva enako hrane, enake obroke, po vecini ona ubistvu vec poje kot jaz. Pijem izkljucno caj, vodo, nesladkano kavo,...
janezvalva ::
Ekstremno debeli ljudje
oz. "prdonje"
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
MIHAc27 ::
A ni smešno da v Sloveniji je pa ravno obratno kot v USA. Hitra hrana je zmeraj dražja, dražja od hrane v restavraciji. Porcije pa zmeraj manjše. Pod pretvezo gurmanskosti. Čeprav bo po moje debelih ljudi še vedno več in več.
Zaenkrat še ne drži.... jaz če peljem celo familijo (5 nas je) v Mcdonalds ponavadi zapravim cca 30€. Če gremo v restavracijo ali kakega kitajca pa je nad 50€ garant (če se igramo z kakimi predjedmi in sladicami pa tudi 70+).
Občutek polnosti je nekje enak, čeprav v meku zgledajo porcije veliko manjše. Da bi bil po hitri hrani kaj prej lačen tudi nisem opazil.
Po mojem igra veliko vlogo sladkor. V meku ga je zagotovo veliko (če drugega ne, vedno vzamemo coca-colo) v kaki kitajski pa raje vzamemo pivo in čaj.
Nekateri imajo to smolo, da imajo genetsko predispozicijo. Ta je pogosto nastala iz prejšnjih generacijah, ko predniki stradali npr. zaradi vojne. Potem se to prenese na naslednjo generacijo, ker je v genih zapisano, da mora telo v času izobilja kopičiti rezerve. Danes pa v Zahodnih državah na voljo veliko junk hrane in geni se vklopijo. Debelost je neizogibna.
lol
cico pa zakon o termodenamiki ne delujeta na tem svetu
ripmork ::
En faktor je še, za katerega ne vem, če je že bil omenjen in sicer - redni (dnevni) obisk wc-ja. Nekateri ki jih poznam, da se od nekdaj borijo s kilogrami, imajo kar težave s tem, zaprti tudi po več dni. Je pa to pogosteje pri negibanju in pasivnem življenjskem stilu, kar spet nasplošno pomeni manj kurjenja kalorij, ipd...
Ganon ::
IL_DIAVOLO ::
En faktor je še, za katerega ne vem, če je že bil omenjen in sicer - redni (dnevni) obisk wc-ja. Nekateri ki jih poznam, da se od nekdaj borijo s kilogrami, imajo kar težave s tem, zaprti tudi po več dni. Je pa to pogosteje pri negibanju in pasivnem življenjskem stilu, kar spet nasplošno pomeni manj kurjenja kalorij, ipd...
Premalo vlaknin.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
epigenetika izzveni v parih generacijah. tako da kar nehaj bluzit na tej točki.
Mojih 5c. Definitivno je tudi v genih. Pri nas imamo to v genih is se tudi meni pozna. Starsi so predebeli in sportno neaktivni...
pa ti še v aušvicu ne bi shujšal, majkemi eni res sami sebi v faco lažete
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Folk tako drasticno hujša, da si dela skodo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
TheBlueOne ::
Kaj pa niso geni? Ce si manj hiperaktiven kot ona lahko reces, da so geni. Ce je kdo bolan, kar eden od vaju v primeru identicne aktivnosti in identicnega vnosa morda je, lahko reces, da so geni itn.
Je pa tako, da ko so dejansko opazovali debele in suhe, kjer je debel trdil, da je manj kot suh, se je na koncu ugotovilo, da debeli vseeno v povprecju poje dosti vec, samo pozabi vse razen tega, da je suh tu in tam morda pojedel vec.
TheBlueOne je izjavil:
Je pa tako, da ko so dejansko opazovali debele in suhe, kjer je debel trdil, da je manj kot suh, se je na koncu ugotovilo, da debeli vseeno v povprecju poje dosti vec, samo pozabi vse razen tega, da je suh tu in tam morda pojedel vec.
jasna stvar. zato pa pravim da lahko laže sebi v faco, nam pa ne more.
TheBlueOne ::
gruntfürmich je izjavil:
Ampak ni pa nujno, da si lahko tak pomaga, niti ce je realen. Zna biti, da takemu realna slika dodatno skodi. Pa to seveda dalec ni edina utvara, ki so jo kdo dela. Je pa res, da je debelost najbolj ocitna od teh utvar, ki so nekako v stilu "jaz niti ne pijem dosti", "kolikor skadim jaz niti ne skodi", "moji delovniki so povprecni", "se ne peham za denarju" itn. Debelost za sistem morda niti ni najbolj drag problem.
Naj težjega, ki ga poznam ima 210kg. kolik tehta najtežji v Sloveniji?
Naj težji Vsloveniji semi zdi da te hta 422kg težekg.
TheBlueOne je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
Ampak ni pa nujno, da si lahko tak pomaga, niti ce je realen. Zna biti, da takemu realna slika dodatno skodi. Pa to seveda dalec ni edina utvara, ki so jo kdo dela. Je pa res, da je debelost najbolj ocitna od teh utvar, ki so nekako v stilu "jaz niti ne pijem dosti", "kolikor skadim jaz niti ne skodi", "moji delovniki so povprecni", "se ne peham za denarju" itn. Debelost za sistem morda niti ni najbolj drag problem.
ampak jst pa vidim velik problem v tem, da si lažeš koliko poješ. ker potem kriviš vse ostale od genetike naprej za prekomerno težo, ne pa sebe. in se na koncu sprijaznil da nič ne moreš narediti.
kar pa je po mojem najdlje od resnice.
111111111111 ::
gruntfürmich je izjavil:
En taboriščnik iz 2 svetovne vojne je enkrat rekel: "Vsi smo bili lačni in nobeden ni imel debelih kosti."
Tako da dieta "manj žri" vsekakor pomaga vsem, tudi tistim, ki imajo "pokvarjene" gene in tistim, ki imajo debele kosti.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
ripmork ::
gruntfürmich je izjavil:
ampak jst pa vidim velik problem v tem, da si lažeš koliko poješ. ker potem kriviš vse ostale od genetike naprej za prekomerno težo, ne pa sebe. in se na koncu sprijaznil da nič ne moreš narediti.
Se strinjam.
Ko se kot mulc nikakor nisem uspel zredit sem se imel za "hardgainerja", saj sem imel občutek, da sicer čist dovolj jem.
Sam realno dejstvo je bilo, da sem enostavno premal (predvsem pa premal hranljivo) jedel. Občutki lažejo.
Na koncu je vse sam preprosta fizika: če se pokuri več kalorij kot se jih vnese, se je fizično nemogoče zredit (ali pa obratno shujšat, če je zaužitih kalorij več kot porabljenih).
Definitivno pa obstajajo različno tipi teles (vsak s svojimi plusi in minusi). Pri enih bo telo enostavno bolje "izkoristilo" hrano.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
gojira ::
gruntfürmich je izjavil:
Takim vsevedom kot si ti sem pripravljen plačan 14 dni dopusta v istem terminu kot gremo mi. Še enkrat, povdarjam oz. komentiram genetiko oz. da ni vse tako enastanovno kot se zdi vam ki nimate s tem težave .
Na dopustu npr. pred zajtrkom prekolesarim ~50km oz. 2 uri kolesarim. S partnerko imava identične obroke, ker ona kuha oz. meni se ne da. Ona shujša, jaz se zredim. In veliko obrokov prilagodi oz. niso po njenih željah, ker bi drugače me bilo še več skupaj :D
PS: Se ne sekiram, sem se že sprijaznil s tem, gre le za to, da ni vse samo migaj pa boš suh.
Očitno imas zelo počasen metabolizem.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
kuall ::
Ona shujša, jaz se zredim.
ko se ti enkrat namnožijo maščobne celice si gotof. tvoja partnerka si jih ni nikoli namnožila, ti si si jih.
ja so razlike, koliko kalorij človek pokuri, ko miruje ampak te razlike so majhne. ti enostavno več žreš. ker v preteklosti je bila hrana tako dragocena stvar, da če bi bilo možno preživet s počasnim metabolizmom, manj kalorijami, bi vsi dobili to značilnost, ker evolucijsko koristi. že zato, da bi družina namesto 5 otrok lahko preživela z isto količino hrane 10 otrok in bi se taki geni razmnožili.
jaz se redno nažrem tako, da me boli trebuh, neumnost vem. imam nekaj kg preveč, ki me kr motijo, pa bomo zrihtal. kar smotan občutek je bit lačen, malo ti poveča nervozo, kar je logično, ker je evolucija to vgradila v nas, da nas ta živčnost prisili, da migamo, iščemo hrano. ko si sit pa si miren.
po moje bo treba jesti samo še po malem, stoje, ne pa si naredit eno veliko porcijo in žret, da te boli trebuh. to ali pa točno 3 srednje velike obroke na dan, sladkarije pa max 1x dnevno. ni težko in je.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
Jest do sitega. Ostalo vrzes stran, sčasoma se bos ze naucil kuhati prave porcije.
"Stran pa ze ne bomo metali" vodi v preveliko tezo.
"Stran pa ze ne bomo metali" vodi v preveliko tezo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
jaz imam tako značilnost, da taler pospravim do čistega, ne morem pustit. pa da si napokam stvari za žret, da jih je za cel stol, več talerjev, pol litra koka kole, jogurt, prej ko si pripravljam hrano pa jem čokolado in piškotke. pol pa smo tam kjer smo. :D
Ko se kot mulc nikakor nisem uspel zredit...
jah kot mulci se nas večina itq ni mogla zrediti. vsi smo bili večinoma suhi.
Potem pa enako zerejo celo zivljenje, potem se pa čudijo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
gruntfürmich je izjavil:
Takim vsevedom kot si ti sem pripravljen plačan 14 dni dopusta v istem terminu kot gremo mi. Še enkrat, povdarjam oz. komentiram genetiko oz. da ni vse tako enastanovno kot se zdi vam ki nimate s tem težave
daj ne seri.
genetika ima veliko vlogo pri tem ker določa kakšen izkoristek iz hrane imaš. to je sigurno veliko odvisno od genetike.
nekaj drugega pa je koliko potem ti dejansko poješ in koliko se še čez dan gibaš in si na nogah, ko misliš da itq nič ne počneš ampak če bi si preštel korake na koncu dneva pa vidiš da veliko prehodiš.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Očitno imas zelo počasen metabolizem.
Kolesarjenje seveda ni pravi način za izgubo telesne teže oz. je dober način za kurjenje mišic in pridobivanje maščobe če pretiravaš in ne ješ pravilno. Ko se telo enkrat adaptira in po možnosti še voziš nek upokojenski tempo, je vse skupaj nič. To je res samo za sprostitev in da se malo prezračiš. Trenirat je treba pri visoki intenzivnosti do bruhanja in vnašat večinoma samo beljakovine, nekaj malega zravih maščob in nekaj kompleksnih ogljikovih hidratov. Topil se boš kot lučka sredi vročinskega vala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnack ()
če kolesariš 3 ure pokuriš za okoli 0.3 kg špeha. hujša se ko (ne)ješ, telovadi se bolj zarad drugih razlogov.
FTad ::
gruntfürmich je izjavil:
TheBlueOne je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
This! Dokler nisem zacel vnasati, kolicine hrane v myfitnesspal, ki sem jo pojedel ob vsakem obroku, se mi je zdelo, da ne pojem veliko. Ko vneses stevilke v aplikacijo, pa kar naenkrat vidis, kako hitro se kopicijo kalorije. Tako da je velikokrat stvar v tem, da kljub temu, da folk rece "saj ne pojem veliko", da je hrana visoko kaloricna in ti ne pomaga, ce jo volumensko pojes malo.
Zacnite vnasati kolicino hrane, ki jo pojeste v kak app in se boste cudili, kako hitro se kalorije naberejo.
itaq. to lajanje, da imajo počasen metabolizem je tak bullshit, da kar glava boli. bool-sheet je zato:
1. slabo razvita zavest in se sploh ne zavedajo, koliko pojedo
2. lažejo sami sebi, ker so pač bleferji po naravi in ne morejo enostavno priznati, da preveč žrejo. ne sliši se lepo. jaz priznam, da preveč požrem, resda pa vsak dan ful zašvicam in me to rešuje, če bi čičal tako kot večina ljudi bi bil ene 20 kg težji.
3. ni znanstveno logično, da bi nekateri imeli tako drugačen metabolizem, to sem razložil že zgoraj. torej so še neumni.
1. slabo razvita zavest in se sploh ne zavedajo, koliko pojedo
2. lažejo sami sebi, ker so pač bleferji po naravi in ne morejo enostavno priznati, da preveč žrejo. ne sliši se lepo. jaz priznam, da preveč požrem, resda pa vsak dan ful zašvicam in me to rešuje, če bi čičal tako kot večina ljudi bi bil ene 20 kg težji.
3. ni znanstveno logično, da bi nekateri imeli tako drugačen metabolizem, to sem razložil že zgoraj. torej so še neumni.
Pocasen metabolizem je real thing in se zgodi, ko imas preveč drastično restrikcijo kalorij.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
no ajde so kaki mutanti in bolezni, to že. ampak taki so zelo redki. večina ne more imeti to za izgovor.
m0LN4r ::
Ja najhujsa oblika predispozicije je lenoba in prevec jest.
Torej pojest vsak dan 1000-2000kcal viska.
Dejte no, sej to je glih edina fora. Telo nima kaj kopicit, ce _vse_ porabi sproti. Ampak, zajtr, malica, snack, kosilo, snack, malica, snack, vecerja, snack.
Pisarniski, sedeci nacin zivljenja, kolicina zauzitih kalorij pa ista, kot nekega fizickega radnika, ki tramove premetava. Ja seveda, genetska predispozicija.
Jaz sem ogromno delal fizicno in posledicno ogromno pojedel. Zredil se nisem prakticno nic. Pozneje sem nehal furati fizikalca, seveda prehrambene navade so pa ostale plusminus kolicinsko iste. Pa so kile sle instantno gor, dokler nisem zmanjsal kolicino hrane za polovico.
Pa clovek se hitreje pregresi kot si misli. Ena tortica tu, en rogljicek tam, kak keks, radler, kaka sladka pijaca, koscek cokoladice, pa se kaka marelica, jabka banana, sokec, polek normalnega jedilnika pa je clovek, ki prezivi svoj dan v pisarni zauzil 2x vec kalorij kot rabi.
Jaz to predvsem opazam pri zenskah, da nimajo neke kontrole. Tam po 30. letu ko se enkrat zacnejo basat z potickami, pogacami, torticami, je game over. Gibanja pa vec tudi ni, kot v "mlajsih" letih.
Pri moskih pa je na meniju zraven hrane se en kup piva.
Aja pa pa sprehodi niso sport, ampak rekreacija.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
m0LN4r ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Pocasen metabolizem je real thing in se zgodi, ko imas preveč drastično restrikcijo kalorij.
Se upocasni, pretezno z leti je to se najbolj ocitno. Seveda pa to ne gre v neskocnost in ni samo zaradi restrikcije kalorij v enem dnevu, bo treba imeti restrikcijo kr nekaj tednov, da pride do opaznih sprememb.
Ko bi 1x na tri dni kakal, se mi se ni zgodilo.
Najbolj se mi je metabolizem upocasnil, ko se nisem prakticno nic gibal.
Zdaj na hladno vjutro 3-4 ure drva sekat pred kosilom, pa bo metabolizem delal 200 na uro. Ko pa sedim za PCjem pa prakticno zvecer do osmih ne zacutim nobene lakote.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zelo dobro se da shujšat po operaciji želodca. Pustijo ti 10 do 20 procentov kapacitete in se lahko nažreš do sitega 5x na dan. Ono do sitega, tko like da ti skor želodec poči.
admini a lahk že enkrat tega firesnack skenslate??
Ghost7 ::
Kaj pa po naravni poti? Torej zmanjšat želodec po naravni poti? Se da? Kako? Slišal sem, da z deficitom vnosa se potem prilagodi, ampak menda boli + stalni občutek lakote, ker se nikoli ne naješ do sitega.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
youPlonker ::
Ce gremo kdaj na vecerjo se moram postiti naslednji dan etc., ker drugace takoj takoj pridobim 0.5kg.
En komentar na tole - nekje sem prebral, da za pridobitev/izgubo 1 kilograma telesne teze potrebujes okoli 7000 kalorij vnosa. Tole, kar si ti napisal, pomoje bolj kaze, da naslednji dan drzis v sebi vodo oz. se ti prebava malo upocasni, nikakor pa ne da si pridobil 0.5 kg telesne mase. Razen, ce ima tvoja vecerja 4k kalorij
janezvalva ::
janezvalva je izjavil:
Ekstremno debeli ljudje
oz. "prdonje"
ja. si moreš mislit. povabiš enega od teh ekstremno debelih ljudi na obisk, pa ti "spsti enega" v stanovanju.
verjetno moraš potem klicat komunalo za razkuževanje.
jaz bi potem moral pogledat pet porničev in si ga drkat tei dni, da bi prišel k sebi.
bljak!
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
GupeM ::
ker ona kuha oz. meni se ne da
Tukaj je problem, ne v genetiki. Ona poje n kalorij. Ona tudi kuha, po jedi pospravi, naredi še kaj, zato porabi n+m kalorij v enem dnevu in posledično shujša.
Ti poješ n kalorij. Pred jedjo ležiš in gledaš kako tvoja kuha, po jedi ležiš in gledaš kako tvoja pospravlja itd, zato porabš n-m kalorij v enem dnevu in posledično se zrediš.
In kot je nekdo zgoraj omenil: Če poješ n kalorij in jih n+m porabiš, ni variante da se zrediš. Razen, če ti zastaja voda.
Je pa možno, da poješ n kalorij, porabiš jih pa n-m, pa se ne boš zredil. Če vse zaužite kalorije ne grejo v telo, ampak se izločijo z blatom ali bruhanjem. Recimo, če poješ kos bukovega lesa, zaužiješ kar nekaj kalorij, ampak se zaradi njih ne boš zredil, pač pa jih boš "posral," ker se les ne prebavi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najhitrejša izgube telesne maščobe (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 34980 (8926) | Djole |
» | Debelost (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 37540 (16778) | kuall |
» | V ZDA debelost registrirana kot bolezen (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 80705 (73281) | thramos |
» | Prekomerna telesna teža ljudi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 36742 (33006) | PacificBlue |
» | Vplivi na debelost (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15136 (13801) | thramos |