» »

Ekstremno debeli ljudje

Ekstremno debeli ljudje

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4 5

cvalsr ::

če kolesariš 3 ure pokuriš za okoli 0.3 kg špeha. hujša se ko (ne)ješ, telovadi se bolj zarad drugih razlogov.

Tole je treba dopolniti: "0,3kg špeha, ki ga poješ. Špeha, ki ga imaš na vampu pa v ubogih 3 urah zelo malo, niti v sanjah ne 0,3 kg."

nekje sem prebral, da za pridobitev/izgubo 1 kilograma telesne teze potrebujes okoli 7000 kalorij vnosa.

Zelo dvomim, da samo 7000. Organizem zna porabljati in skladiščiti energijo veliko bolj racionalno kot je enostavna fizikalna kurilna vrednost hrane. Saj tehle 7000 je po moje sedem do desetkratnik, a po mojem (laičnem!) mnenju še vedno premalo.

Sicer pa glede "vnosa" edino resnico pokaže dosledno tehtanje in beleženje vsakega grižljaja. 1 (velika) banana namreč ni enako 1 (majhna) banana. Končni izračun zna spraviti v zadrego večino zašpehanih, ki "ne morejo" shujšati.

IL_DIAVOLO ::

Bo kar pravilno. 250 kalorij je priporočena dnevna restrikcija kalorij, da se doseze izguba 1kg v 1 mesecu.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Nashina ::

Z leti se bazalni metabolizem bolj malo upočasni. Največji padec je nekje pri cirka 20-leta starosti (konec najstništva), potem je pa nekje do 60-leta bolj ali manj enak. Večji problem je manjša aktivnost, izguba mišične mase, ter nižji nivo določenih hormonov, kar pa vpliva na porabo kot tudi "usmeritev" kalorij. Je razlika, a gredo kalorije samo v maščobne zaloge, ali tudi v polnjenje glikogenskih zalog, regeneracijo mišičnih celic, sprotno porabo zaradi fizičnih naporov itd. Tukaj pa veliko prinese "lifestyle".
Science flies you to the moon. Religion flies you into buildings.

Največji padec metabolizma je imo zaradi restrikcije kalorij in ja, kot že rečeno manjko misicne mase oz. fizične aktivnosti.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

dexterboy ::

LeQuack je izjavil:

Zakaj Pfizer ne naredi cepiva proti debelosti?

Na čem bi pa nato služili? Rabijo bolnike ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

dexterboy ::

gojira je izjavil:

Mojih 5c. Definitivno je tudi v genih. Pri nas imamo to v genih is se tudi meni pozna. Starsi so predebeli in sportno neaktivni... Ampak pri meni pa je sledece. Kolesarim, 50km+, tudi 100ke, hribi etc. Partnerka je suha jaz pa zraven komaj vzdrzujem svojih 95kg na 190cm. Ce jem po 18h se takoj nabirajo kg. Ce gremo kdaj na vecerjo se moram postiti naslednji dan etc., ker drugace takoj takoj pridobim 0.5kg. Skratka borba iz dneva v dan da zadrzim. Da bi slo kaj dol se lahko na glavo postavim. In s partnerko jeva enako hrane, enake obroke, po vecini ona ubistvu vec poje kot jaz. Pijem izkljucno caj, vodo, nesladkano kavo,...

To pa so buče, si plačan na kvoto laži v enem postu? Človek bi ti verjel, ampak jaz ne. Ker vem iz LASTNIH izkušenj. Sorči, poskusi ponovno...

IL_DIAVOLO je izjavil:

Največji padec metabolizma je imo zaradi restrikcije kalorij in ja, kot že rečeno manjko misicne mase oz. fizične aktivnosti.
Shujša se na dva načina; ali z zmanjšanim vnosom kalorij ali pa z večjo telesno aktivnostjo. Vse ostalo je "čang šlang" čaj za mršavljenje...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

Likalnik ::

dexterboy je izjavil:

gojira je izjavil:

Mojih 5c. Definitivno je tudi v genih. Pri nas imamo to v genih is se tudi meni pozna. Starsi so predebeli in sportno neaktivni... Ampak pri meni pa je sledece. Kolesarim, 50km+, tudi 100ke, hribi etc. Partnerka je suha jaz pa zraven komaj vzdrzujem svojih 95kg na 190cm. Ce jem po 18h se takoj nabirajo kg. Ce gremo kdaj na vecerjo se moram postiti naslednji dan etc., ker drugace takoj takoj pridobim 0.5kg. Skratka borba iz dneva v dan da zadrzim. Da bi slo kaj dol se lahko na glavo postavim. In s partnerko jeva enako hrane, enake obroke, po vecini ona ubistvu vec poje kot jaz. Pijem izkljucno caj, vodo, nesladkano kavo,...

To pa so buče, si plačan na kvoto laži v enem postu? Človek bi ti verjel, ampak jaz ne. Ker vem iz LASTNIH izkušenj. Sorči, poskusi ponovno...

IL_DIAVOLO je izjavil:

Shujša se na dva načina; ali z zmanjšanim vnosom kalorij ali pa z večjo telesno aktivnostjo. Vse ostalo je "čang šlang" čaj za mršavljenje...

tudi jaz težko verjamem to kar je gojira napisal...zakaj. Sam imam ravno tako 190cm in 95kg (trenutno niham med 93-95)...še pred kratkim (poleti) sem jih imel 104kg...shujšal sem počasi na način, da sem se redno gibal (fitnes 3x na teden), med vikendi kakšni hribi (ne vsak vikend)....zamenjal sem prehrano....nič več junk fooda....nič sladkanih pijač, kave itd.
Sedaj veliko več prakticiram za kosilo smoothi-je (zelenjavni,sadni) oziroma solata....ampak to zato, ker že v službi dobim toplo malico/kosilo (krompir, meso, rižota, kaj na žlico itd) in potem ne jem doma še enkrat kosila.
kar sem pa drastično spremenil je pa prehrana zjutraj....sedaj najprej popijem toplo vodo z limono in pojem kosmiče z mlekom (ampak ne navadno mleko...ampak tisto z manj maščobe itd)...tega nisem nikoli prakticiral v življenju....da bi zjutraj jedel.
zvečer pojem ali skuto ali kakšno jajce ali ribe....čisto sem pa ukinil salamo, sir, beli kruh....kruh, če ga že jem potem pojem črni kruh z orehi.
če povzamem...jem 4 do 5krat na dan...pa sem shujšal za 10 kg....pred tem sem jedel 2krat na dan in prišel čez 100kg (pa kljub temu sem bil športno aktiven...mogoče malo manj intenzivno kot sedaj)
Sedaj sem dodal k svoji športni aktivnosti še kardio....nogomet, TNZ, tek (ampak to enkrat do dvakrat na teden)....3x na teden fitnes + 1x nogomet + 1x tek ali TNZ.

cilj je, da pridem do konca leta do 90kg potem pa vzdržujem to težo.

dodal bi...pa, da še vedno spijem pivo, 2,3,4... pojem čokolado, pojem rogljiček, krof itd....ker bi pač rad izgubil oziroma ohranil telesno težo kljub temu, da se še vedno kdaj prekršim z nezdravo hrano...saj bom le na ta način lahko vzdrževal svojo telesno težko.....ker če bom čisto zamenjal prehrano in se odpovedal vsem pregrešnim navadam....potem se bojim, da to ne bo dolgo trajalo....zato raje počasi in, da mi ta življenski stil pride v kri

c3p0 ::

Metabolizem gor ali dol, preko fizike ne moreš iti. Noben "problem s ščitnico" ni perpetuum mobile.

Debel si ker preveč ješ. Počasni metabolizem? Čestitam, genetsko si boljše prilagojen na lakoto. Rabiš torej še manj hrane.

FireSnack ::

Problem večine prenažiralcev je občutek lagodja ob prenažiranju. Torej imajo v osnovi večinoma mentalne težave. Takim pomaga samo zmanjšanje želodca za 80% ali več da potem ostane volk sit in koza cela. Volk sit = poln vamp, koza cela = zadovoljstvo v možganih. Opazil sem da se prenažiralci velikokrat obnašajo kot bi bili pijani. Torej neki hormoni sreče jim zalijejo možgane in to je potem ta začaran krog ki vodi do 300 kilogramskega življenja srečnega nesrečnika.
Preprodajalec NFT umetnin

gojira ::

Likalnik je izjavil:

tudi jaz težko verjamem to kar je gojira napisal...zakaj. Sam imam ravno tako 190cm in 95kg (trenutno niham med 93-95)...še pred kratkim (poleti) sem jih imel 104kg...shujšal sem počasi na način, da sem se redno gibal (fitnes 3x na teden), med vikendi kakšni hribi (ne vsak vikend)....zamenjal sem prehrano....nič več junk fooda....nič sladkanih pijač, kave itd.
Sedaj veliko več prakticiram za kosilo smoothi-je (zelenjavni,sadni) oziroma solata....ampak to zato, ker že v službi dobim toplo malico/kosilo (krompir, meso, rižota, kaj na žlico itd) in potem ne jem doma še enkrat kosila.
kar sem pa drastično spremenil je pa prehrana zjutraj....sedaj najprej popijem toplo vodo z limono in pojem kosmiče z mlekom (ampak ne navadno mleko...ampak tisto z manj maščobe itd)...tega nisem nikoli prakticiral v življenju....da bi zjutraj jedel.
zvečer pojem ali skuto ali kakšno jajce ali ribe....čisto sem pa ukinil salamo, sir, beli kruh....kruh, če ga že jem potem pojem črni kruh z orehi.
če povzamem...jem 4 do 5krat na dan...pa sem shujšal za 10 kg....pred tem sem jedel 2krat na dan in prišel čez 100kg (pa kljub temu sem bil športno aktiven...mogoče malo manj intenzivno kot sedaj)
Sedaj sem dodal k svoji športni aktivnosti še kardio....nogomet, TNZ, tek (ampak to enkrat do dvakrat na teden)....3x na teden fitnes + 1x nogomet + 1x tek ali TNZ.

cilj je, da pridem do konca leta do 90kg potem pa vzdržujem to težo.

dodal bi...pa, da še vedno spijem pivo, 2,3,4... pojem čokolado, pojem rogljiček, krof itd....ker bi pač rad izgubil oziroma ohranil telesno težo kljub temu, da se še vedno kdaj prekršim z nezdravo hrano...saj bom le na ta način lahko vzdrževal svojo telesno težko.....ker če bom čisto zamenjal prehrano in se odpovedal vsem pregrešnim navadam....potem se bojim, da to ne bo dolgo trajalo....zato raje počasi in, da mi ta življenski stil pride v kri

Uf nisem mislil, da bo moj post povročil tak odziv oz. debato. Dodam še malo več info. Napisal sem da je sedaj veliko volje in truda vloženega, da sploh vzdržujem to težo. Naj povem, da sem, podobno kot ti, vendar nekaj let nazaj imel cca 120kg.

Da pa sem prišel do teh 95kg pa sem praktično naredil enako kot ti Likalnik, oz. še sedaj to počnem (več obrokov na dan, kruha praktično ne jem etc.) in sem lepo počasi prišel na to težo. Z izjemo tega, da v fitnes ne hodim. Predvsem hribi / hoja in kolesarjenje. Skratka pod 95kg pa ne spravim tudi če se na glavo postavim.

PS1: Še enkrat, se ne sekiram, samo pravim, da ni tako enolično / preprosto kot se nekaterim zdi. In od tega težko odstopam, ker predobro vem kaj počnem.

PS2: Vem, da se fizike ne da pretentati. V teoriji bi se lahko stradal in trpel pa bi šli kg še dodatno dol, ampak prosim, kot rečeno v PS1, se ne sekiram :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gojira ()

SambaShare ::

dexterboy je izjavil:

gojira je izjavil:

Seveda je v genih, študij na temo je kolikor hočeš. Prva najdena: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/n...

Zanimivo je da najbolj obsojajo vedno "zmerno naravno debeli". Če bi malo pogledali okoli, bi takoj videli kup vitkih ljudi, ki so taki kljub slabim navadam. In obratno polno debelih, ki se zelo trudijo, pa jim ne uspe. Ampak najlažje je reči tisto ljudsko modrost, kako v taboriščih ni bil nihče debel.

dfgdfg ::

Lahko jest napišem par stvari na to temo, ker mamo to v familiji. Lahko se smejte in posmehujete, ampak tko je. Podobna zadeva je recimo to, ko jest moji punci ne morem razložit, zakaj en pije ali kadi. Oni prav, ja naj pač neha, pa je rešeno. Pa ni tko enostavno. Gre za odvisnost in psihične težave. Fotr je bil sicer kot mulc športnik, s kmetov. Ko je šel na svoje je pa pač jedu isto kot prej, minus šport in delo na kmetiji. Mat bunkica od otroka, že zgodej se je borila z raznimi depresijami. Stara starša sta jedla ko blesova, ker k sta gor rasla ni blo in je bla lakota,...pa je blo treba vse nazaj notr prnest. Sestra potem kmal isto kot mat. Pr nas, je blo poleg obilo hrane na mizi tut skos posmehovanje tistim, k so športal, k so zdravo jedl, k so fural razne diete. Vegetarjanci so bli za mojo familijo evil sekta, bolan folk. Za južno si moral bit sit, da si skor crknu. Moja stara mama je še k dohtarju nosila malco, za v čakalnco. Al pa k smo šli s tastarim u hribe, za kako urco, to je blo obvezno za jest treba uzet sabo. Okrog Božiča, se je delala francoske solate, na desetine kil. Pa vse smo pojedl. etc,...

Posledica: Sladkorna kmau po 40em obvezno vsi. Pritisk isto. Jst praktično svojih staršev nisem poznal, brez teh težav. Jst sm mislu, da je to normalno. Odrasu človk po 40ih pa ja že mora bit mal na tabletah. Šele zdj, k sm sam v teh letih, z distance vidim situacijo, tako kot je bla.

Seveda mam tut sam probleme s hrano. Kri ni voda. Prenažiram se rad. V pol leta se lahko zredim za 10kil za šalo. Kompenziram s športam. Hribi + 5000km s kolesam, kar je kr velik. Ampak vse je lažje kot hrano porihtat. Res.

dfgdfg je izjavil:

Kri ni voda. Prenažiram se rad.

Pomoje je vseeno boljše da pristaneš na tabletih za psiho kot pa na tabletih za sladkorno in ostalo. V prvem primeru zdraviš vzroke za nastanek bolezni, v drugem pa že bolezen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

SambaShare je izjavil:

Zanimivo je da najbolj obsojajo vedno "zmerno naravno debeli". Če bi malo pogledali okoli, bi takoj videli kup vitkih ljudi, ki so taki kljub slabim navadam. In obratno polno debelih, ki se zelo trudijo, pa jim ne uspe. Ampak najlažje je reči tisto ljudsko modrost, kako v taboriščih ni bil nihče debel.

Ljudska modrost pravi, da v taboriščih ljudje niso imeli debelih kosti.

Ne vidim vitkih ljudi, ki se nažirajo s fast foodom. Vitke ljudi večinoma vidim tekat, na kolesu, v fitnesu, na telovadbi...

Debele pa v McDonaldsu, stojnicah s hitro hrano, na LAN partyu...

Kje so tukaj geni?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

NuMaN ::

FireSnack je izjavil:

dfgdfg je izjavil:

Kri ni voda. Prenažiram se rad.

Pomoje je vseeno boljše da pristaneš na tabletih za psiho kot pa na tabletih za sladkorno in ostalo. V prvem primeru zdraviš vzroke za nastanek bolezni, v drugem pa že bolezen.

Hja, ampak ravno tablete za psiho dodatno stopnjujejo diabetes, holesterol ter upočasnjujejo metabolizem.
Pa smo spet tam.

Da se delaš norca iz bolezni ja pa to ni normalno. Res upam da se ti to vrne ali pa tvojm bližnjim. Nekje pa je meja...

Čaka te božja kazen. Ko jo dobiš se spomni kaj si pisal na forumu. Lp, Franca

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

Invictus ::

Geni so samo izgovor debelih. In nedelujoca scitnica. tega je mogoce 1% populacije.

Vse ostale se nazira oz. bolje receno, nepravilno prehranjuje. Najvec sranja prinesejo razne vode z okusi, ki imajo noter na tone cukra. Toliko kot se ga fizicno lahko raztopi noter. Coca Cola in ostale sodavice imajo z razlogom noter CO2, to je, da se ne obcuti skadkobe. Kar poskusi to piti, ko jo pretreses in odtranis CO2...

Sladkor je bistveno bolj skodljivo zivilo od mascob, to so pogruntali ze v 17. stoletju v Veliki Britaniji. Poceni proizvodnja, ter nekomplicirano skladiscenje na dolgi rok, kaj bi se rad boljsega. Poleg tega je se super konzervans za vnaprej pripravljeno hrano, kaj ces boljsega.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

gruntfürmich ::

ima kdo sestavo hamburgerja v mecdonaldsu? me res zanima če je v nekem big maku toliko sladkorja kot se vsepovsod piše.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Ghost7 ::

Invictus je izjavil:

Geni so samo izgovor debelih. In nedelujoca scitnica. tega je mogoce 1% populacije.

Vse ostale se nazira oz. bolje receno, nepravilno prehranjuje. Najvec sranja prinesejo razne vode z okusi, ki imajo noter na tone cukra. Toliko kot se ga fizicno lahko raztopi noter. Coca Cola in ostale sodavice imajo z razlogom noter CO2, to je, da se ne obcuti skadkobe. Kar poskusi to piti, ko jo pretreses in odtranis CO2...

Sladkor je bistveno bolj skodljivo zivilo od mascob, to so pogruntali ze v 17. stoletju v Veliki Britaniji. Poceni proizvodnja, ter nekomplicirano skladiscenje na dolgi rok, kaj bi se rad boljsega. Poleg tega je se super konzervans za vnaprej pripravljeno hrano, kaj ces boljsega.

Najhujše je, da ima cola notri fosforno kislino zato, da če spiješ celo piksno, telo ne bruha zaradi preobilja cukra.

https://www.zurnal24.si/magazin/lepota-...

Po 10 minutah: V telesu se je znašlo 10 čajnih žličk sladkorja, kar je več kot 100 odstotkov dnevno priporočene količine (priporočajo maksimalno 7 žličk). Zaradi fosforne kisline, ki zmanjša okus sladkobe, ne bruhate.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/

Invictus ::

Poglejte si film Super Size me.

https://www.imdb.com/title/tt0390521/?r...

Ko vidis koliko cukra pozres v enem mesecu, se zgrozis in nikoli vec ne gres v fast food ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Pa tisto je bil še cuker iz sladkorne pese in trsa.

HFCS, ki se danes skoraj izključno tlači povsod, je še precej slabši. Potem se pa folk zgraža, ker nekateri kurijo koruzo. Da je drugače predelana v škodljiv v sladkorni sirup jih pa ne moti...

Horas ::

gruntfürmich je izjavil:

ima kdo sestavo hamburgerja v mecdonaldsu? me res zanima če je v nekem big maku toliko sladkorja kot se vsepovsod piše.

mcdonalds aplikacija notri imaš makro in kalorične vrednosti.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

fikus_ ::

dfgdfg je izjavil:

Lahko jest napišem par stvari na to temo, ker mamo to v familiji. Lahko se smejte in posmehujete, ampak tko je. Podobna zadeva je recimo to, ko jest moji punci ne morem razložit, zakaj en pije ali kadi. Oni prav, ja naj pač neha, pa je rešeno. Pa ni tko enostavno. Gre za odvisnost in psihične težave. Fotr je bil sicer kot mulc športnik, s kmetov. Ko je šel na svoje je pa pač jedu isto kot prej, minus šport in delo na kmetiji. Mat bunkica od otroka, že zgodej se je borila z raznimi depresijami. Stara starša sta jedla ko blesova, ker k sta gor rasla ni blo in je bla lakota,...pa je blo treba vse nazaj notr prnest. Sestra potem kmal isto kot mat. Pr nas, je blo poleg obilo hrane na mizi tut skos posmehovanje tistim, k so športal, k so zdravo jedl, k so fural razne diete. Vegetarjanci so bli za mojo familijo evil sekta, bolan folk. Za južno si moral bit sit, da si skor crknu. Moja stara mama je še k dohtarju nosila malco, za v čakalnco. Al pa k smo šli s tastarim u hribe, za kako urco, to je blo obvezno za jest treba uzet sabo. Okrog Božiča, se je delala francoske solate, na desetine kil. Pa vse smo pojedl. etc,...

Posledica: Sladkorna kmau po 40em obvezno vsi. Pritisk isto. Jst praktično svojih staršev nisem poznal, brez teh težav. Jst sm mislu, da je to normalno. Odrasu človk po 40ih pa ja že mora bit mal na tabletah. Šele zdj, k sm sam v teh letih, z distance vidim situacijo, tako kot je bla.

Seveda mam tut sam probleme s hrano. Kri ni voda. Prenažiram se rad. V pol leta se lahko zredim za 10kil za šalo. Kompenziram s športam. Hribi + 5000km s kolesam, kar je kr velik. Ampak vse je lažje kot hrano porihtat. Res.

Slikovit in resničen zapis.
Potem se pa dogaja še to, "hrane pa ne bomo v stran metali", ko pa omeniš, da je potrebno manj manj skuhati, je pa odgovor "da se ne more, da potem ni tako okusno, . ....".
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Ghost7 je izjavil:

Najhujše je, da ima cola notri fosforno kislino zato, da če spiješ celo piksno, telo ne bruha zaradi preobilja cukra.

Po 10 minutah: V telesu se je znašlo 10 čajnih žličk sladkorja, kar je več kot 100 odstotkov dnevno priporočene količine (priporočajo maksimalno 7 žličk). Zaradi fosforne kisline, ki zmanjša okus sladkobe, ne bruhate.

daj daj, ne nakladaj.

samo to kokakolo znate omenjat, kot da ima kaj veliko sladkorja v sebi! samo 10%. vsaka čokolada ali napolitanke ali kaj drugega, kot je čokolino, sladke marmelade, ga imajo 50%+, a teh 10% pa je abnormalno da se delajo poiskusi da se bebaste ljudi 'ozavesti' kako veliko ga ima?

bebčki.

fosforna kislina pa je fajn za prebavo. mastne in težke stvari telo veliko lažje prebavi, če zraven pijete kokakolo. to eni ljudje vedno prakticirajo, pa niso debeli. samo mastno kosilo so pojedli in ne želijo da jih teži.

Zgodovina sprememb…

SambaShare ::

111111111111 je izjavil:

Ljudska modrost pravi, da v taboriščih ljudje niso imeli debelih kosti.

Ne vidim vitkih ljudi, ki se nažirajo s fast foodom. Vitke ljudi večinoma vidim tekat, na kolesu, v fitnesu, na telovadbi...

Debele pa v McDonaldsu, stojnicah s hitro hrano, na LAN partyu...

Kje so tukaj geni?

Anedoktalni primeri nevredni debate. Podane študije, ali katerekoli podobne, tako vse kažejo isto, pa seveda nisi prebral.

SambaShare je izjavil:

Anedoktalni primeri nevredni debate. Podane študije, ali katerekoli podobne, tako vse kažejo isto, pa seveda nisi prebral.

Prav. Študija, ki si jo podal je iz leta 1990. Imaš kaj novejšega?

gruntfürmich je izjavil:

fosforna kislina pa je fajn za prebavo. mastne in težke stvari telo veliko lažje prebavi, če zraven pijete kokakolo. to eni ljudje vedno prakticirajo, pa niso debeli. samo mastno kosilo so pojedli in ne želijo da jih teži.

Potem pa mogoče koristi spit malo fosforne kisline, razredčene, brez cukra.

GupeM ::

gruntfürmich je izjavil:

Ghost7 je izjavil:

daj daj, ne nakladaj.

samo to kokakolo znate omenjat, kot da ima kaj veliko sladkorja v sebi! samo 10%. vsaka čokolada ali napolitanke ali kaj drugega, kot je čokolino, sladke marmelade, ga imajo 50%+, a teh 10% pa je abnormalno da se delajo poiskusi da se bebaste ljudi 'ozavesti' kako veliko ga ima?

Saj ni problem coca-cola kot taka. Problem je, ker marsikateri debeli ljudje pravijo da izredno malo pojejo in da se vseeno redijo. Ne upoštevajo pa, da poleg tega v enem dnevu spijejo še 3 coca-cole (500 kcal), pa kakšen Red Bull (100 kcal), pa sladkana kava z mlekom, pa zvečer še kakšno pivo ... V bistvu več kalorij spijejo kot pojejo.

njvečji problem so tekoče kalorije ja. torej sladkane pijače. če bi prešaltali na zero calorie pijače bi bil že velik korak k spremembi.

Zero calorie pijača je voda. Case closed.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

To pa je tehten argument proti študiji, ja.
Ker se je v 20 letih bistveno spremenila...
kalorična vrednost masti, sladkorja, ...
poraba kalorij pri fizični aktivnosti
pa pri osnovnem metabolizmu...
pa ?

kuall ::

cvalsr je izjavil:

če kolesariš 3 ure pokuriš za okoli 0.3 kg špeha. hujša se ko (ne)ješ, telovadi se bolj zarad drugih razlogov.

Tole je treba dopolniti: "0,3kg špeha, ki ga poješ. Špeha, ki ga imaš na vampu pa v ubogih 3 urah zelo malo, niti v sanjah ne 0,3 kg."

odvisno, koliko si se pred kolesarjenjem nažrl. če si se potem se kuri vsebina vampa, če ne pa špeh.

cvalsr je izjavil:

To pa je tehten argument proti študiji, ja.
Ker se je v 20 letih bistveno spremenila...
kalorična vrednost masti, sladkorja, ...
poraba kalorij pri fizični aktivnosti
pa pri osnovnem metabolizmu...
pa ?

Hmmm...
Študija o vplivu olivnega olja na zdravje ljudi v sredozemlju je bila ovržena.
Pri špinači so zgrešili eno decimalko.
Shall i continue?

Resnično me zanimajo novejše raziskave. Domnevam, da se je pogled na genetiko, kalorije, absorbcijo itd... v 30 letih (očitno ti matematika tudi ne gre) spremenil. Domnevam da so se znanstveni pristopi posodobili. Seveda se lahko motim.

GupeM je izjavil:

Saj ni problem coca-cola kot taka. Problem je, ker marsikateri debeli ljudje pravijo da izredno malo pojejo in da se vseeno redijo. Ne upoštevajo pa, da poleg tega v enem dnevu spijejo še 3 coca-cole (500 kcal), pa kakšen Red Bull (100 kcal), pa sladkana kava z mlekom, pa zvečer še kakšno pivo ... V bistvu več kalorij spijejo kot pojejo.

to je pa idiotizem. ampak debele in zabite je treba itq iztrebiti.

fora je tudi drugje. pri 'zero kalorije' pijačah. te spodbujajo tek. in to je problem pri teh pijačah da ljudje začnejo več jesti.
ampak če se tega ne zavedaš, potem si res obsojen na debelost.

Govorim za tiste, ki pravijo, da pojejo zelo malo, po možnosti nizkokalorične hrane, pa se vseeno zredijo. Ali ne pojejo tako malo kot mislijo, ali pa kalorije vnesejo vase na drug način. Običajno z visokokaloričnimi pijačami.

Jaz Coca-Cole sicer ne pijem, ker mi je zanič. Si pa včasih privoščim Fanto ali Schewppes ali kaj podobnega. Ampak to "si privoščim" 3x na leto, ko mi res zapaše. Si pa ne predstavljam, da bi to pil vsak dan. Je voda povsem dovolj. Razen, ko grem za nekaj ur na kolo, takrat si pa pripravim kakšen izotoničen napitek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

Horas je izjavil:

njvečji problem so tekoče kalorije ja. torej sladkane pijače. če bi prešaltali na zero calorie pijače bi bil že velik korak k spremembi.

tako je...jaz sem sladkane pijače čisto črtal iz svojega jedilnika...100% samo voda in nič drugega..ok voda z limono, naravni pomarančni sok, radenska itd...to pride v poštev ostalo pa ne....edino ena velika težava je....pivo ter ostali alkohol....ko greš na pijačo zvečer pač ne naročiš kozarca vode...coca cole tudi ne...pač pivo in delam na tem, da je piva čim manj...ne morem se mu pa 100% izogniti tako kot sem se coca coli in ostalem sranju

Likalnik je izjavil:

edino ena velika težava je....pivo ter ostali alkohol....ko greš na pijačo zvečer pač ne naročiš kozarca vode...coca cole tudi ne...pač pivo in delam na tem, da je piva čim manj...ne morem se mu pa 100% izogniti tako kot sem se coca coli in ostalem sranju

Če ne greš vsak večer na pijačo, potem to niti ni težava. Sicer pa ponavadi strežejo tudi juice (z vodo), čaj ali kavo. Vse to se da naročit. S tem da sta čaj in kava brez mleka in sladkorja brez kalorij.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

gruntfürmich je izjavil:

GupeM je izjavil:

fora je tudi drugje. pri 'zero kalorije' pijačah. te spodbujajo tek. in to je problem pri teh pijačah da ljudje začnejo več jesti.

8-O:O

a ti to zaresno? . pa js ne morem verjet kje se eni najdete. ravno take pijače najbol zavirajo apetit. ne pa voda. mislim...sladkane pijače so tiste, ki dajo trenutn spike energije in potem upade, si brez energije, in še lačen postaneš. potem ga pa bingaš.

ni čudn, če ljudje gledate pri napačnih na jutubu. kao influencerji, more spiews for more views. mate pa tut tk boge možgančke da ne prepoznate kateri je legit, ki podaja resnične informacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()

Horas je izjavil:

a ti to zaresno? . pa js ne morem verjet kje se eni najdete. ravno take pijače najbol zavirajo apetit. ne pa voda. mislim...sladkane pijače so tiste, ki dajo trenutn spike energije in potem upade, si brez energije, in še lačen postaneš. potem ga pa bingaš.

ni čudn, če ljudje gledate pri napačnih na jutubu. kao influencerji, more spiews for more views. mate pa tut tk boge možgančke da ne prepoznate kateri je legit, ki podaja resnične informacije.

Jaz ravno pijem coca-colo in postajam lačen. V hladilnuku je še ene 300g pljučne pečenke, to bo en lušten medium zrezek.

dfgdfg ::

Jest bom spet pošteno povedal tko kot je. Učasih se spravim hujšat. Ponavad spomladi. Zelo zagnano. Glavno pravilo mam, da nardim vsak dan vsaj eno uro vadbe. To je center vsega. Dnevna molitev. Kolo, tek, orbitrek, hribi, hoja. Brez tega ne zaklučim dneva. Eno uro cajta na dan ma vsak. To navrže povprečno na dan cca 500 kalorij minusa. Pa zvečer ne jem, kar je dodatnih 500-1000kalorij v minus. Kile dobesedno strmoglavjo. 15kg v 3h mescih za šalo. V pol leta tacga režima te mama ne spozna.

mn ::

Horas je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

GupeM je izjavil:

Ne Youtube influencerji, epidemiološke študije kažejo tako:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl...

En quote:

Whether due to a successful marketing effort on the part of the diet beverage industry or not, the weight conscious public often consider artificial sweeteners “health food” [6]. But do artificial sweeteners actually help reduce weight?

Surprisingly, epidemiologic data suggest the contrary. Several large scale prospective cohort studies found positive correlation between artificial sweetener use and weight gain. The San Antonio Heart Study examined 3,682 adults over a seven- to eight-year period in the 1980s [18]. When matched for initial body mass index (BMI), gender, ethnicity, and diet, drinkers of artificially sweetened beverages consistently had higher BMIs at the follow-up, with dose dependence on the amount of consumption. Average BMI gain was +1.01 kg/m2 for control and 1.78 kg/m2 for people in the third quartile for artificially sweetened beverage consumption.

Pa še en:

Preload experiments generally have found that sweet taste, whether delivered by sugar or artificial sweeteners, enhanced human appetite. Aspartame-sweetened water, but not aspartame capsule, increased subjective appetite rating in normal weight adult males [33]. Aspartame also increased subjective hunger ratings compared to glucose or water [34].

dfgdfg je izjavil:

Jest bom spet pošteno povedal tko kot je. Učasih se spravim hujšat. Ponavad spomladi. Zelo zagnano. Glavno pravilo mam, da nardim vsak dan vsaj eno uro vadbe. To je center vsega. Dnevna molitev. Kolo, tek, orbitrek, hribi, hoja. Brez tega ne zaklučim dneva. Eno uro cajta na dan ma vsak. To navrže povprečno na dan cca 500 kalorij minusa. Pa zvečer ne jem, kar je dodatnih 500-1000kalorij v minus. Kile dobesedno strmoglavjo. 15kg v 3h mescih za šalo. V pol leta tacga režima te mama ne spozna.

To je problem, "iti hujšat", "iti na dieto"... Potem pa zgubiš par kg in nazaj, pravilno rečejo temu jo-jo efekt.

Prava pot je sprememba navad, ki ostane trajna. Brez da trpiš. Vsak ma drugačen recept. Jaz sem enostavno malo zmanjšal porcije, začel jest bolj počasi, brez TV in distrakcij in jem lahko vse. 13kg dol v enem letu.

Vse ostalo je... futile.

dfgdfg je izjavil:

ravno to je problem ker se spravite hujšat, rečmo novoletna zaobljuba, almpa večina zgodi spomladi pred poletje. drastično skenslajo vnos hrane(kalorij) kar večina sploh ne ve, in s tem tudi pomembni vnos beljakovin in oh in m. vsa makrohrnaila so pomembna, in se vržejo v samo sadje pa jogurte. mislim...

treba si je nardit življensko dieto. dieta ki jo lahk ješ do konc življenja. prvo shujšaš potem dvigneš kalorije na vzdrževanje in uživaš do konca življemja. ampak ljudem je preveč izobraževanja na tem področju. višek njihove inteligence in jih glava peče.

če bi vsaj coach grega spremljali je to že 99% napredek.

mn je izjavil:

Preload experiments generally have found that sweet taste, whether delivered by sugar or artificial sweeteners, enhanced human appetite. Aspartame-sweetened water, but not aspartame capsule, increased subjective appetite rating in normal weight adult males [33]. Aspartame also increased subjective hunger ratings compared to glucose or water [34].

točno tako.
problem pri umetnih sladilih je ta, da telo ne dobi energije ki jo 'možgani' 'zaznajo' v sladkem okusu.
in potem se ljudje bašejo s hrano.

jotunn2 ::

dfgdfg je izjavil:

In v naslednjih treh mesecih jih imas 20kg nazaj, tako da si generalno 5kg v plusu ;) Ce jih ne bi imel ne bi napisal "Učasih se spravim hujšat", ampak bi shujsal (pa ne v 3 mesecih) enkrat in ostal tam. Kot so napisali ostali... spremeniti je treba zivljenski slog ne iti na dieto. Dieta dela dokler si na dieti, tisto sekundo ko nisi vec, pa nadoknadite vse za nazaj pa se malo za v naprej. Pri spremenjenjem zivljenjskem stilu in s tem tudi nacinu prehranjevanja, pa nimas diete, ampak jes normalno (ja drugace in v drugacnih kolicinah kot prej) ampak nimas tiste "se par dni, potem grem pa lahko na torto/zrezek/cokolado...". In potem preprosto ni vec potrebe po ponavljanju hujsanja ker si tam kjer zelis biti.

Tudi tole
Jaz sem enostavno malo zmanjšal porcije, začel jest bolj počasi, brez TV in distrakcij in jem lahko vse.

je zelo pomembna stvar.
Želodec / telo rabi nekaj časa, da dobi občutek sitosti. Baje okoli 20 minut? Pač evolucija. Ko se je moral človečnjak nasititi z bukovim žirom (ja, kar poguglajte, kaj je to :))), je najbrž trajalo kako uro, da se je 'nafilal'.
Zdaj pa "ni časa" in zmečeš cel obrok vase v 10 minutah pa sploh še ne dobiš občutka, da si sit. In požreš še nekaj dodatnega. Ali pa še huje - med jedjo bereš časopis in šele, ko te zaboli želodec opaziš, da si požrl za 3 porcije. Pa najhujše - "samo 3 piškote" pred TV, kar se čez 1 uro konča s prazno kilsko embalažo.

Lol kako fantaziranje okrog hujsanja haha
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Lol kako fantaziranje okrog hujsanja haha

ti očitno nimaš s tem težave, da ti je ta debata brezvezna....počakaj, da prideš ven iz najstniških let...takrat se nam boš pridružil

T440 ::

Fizično je popolnoma nemogoče pred TV pojesti zgolj 'pol' vrečke čipsa. Ne obstaja dokazan primer moškega, ki je to uspel.
1 2
3
4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najhitrejša izgube telesne maščobe (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22634980 (8926) Djole
»

Debelost (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28637540 (16778) kuall
»

V ZDA debelost registrirana kot bolezen (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
49980703 (73279) thramos
»

Prekomerna telesna teža ljudi (strani: 1 2 3 4 )

19536742 (33006) PacificBlue
»

Vplivi na debelost (strani: 1 2 )

7715136 (13801) thramos

Več podobnih tem