» »

strelska društva

strelska društva

celje ::

je kdo tu gori clan katerega strelnega drustva?
kje?
kaksno je strelisce?

lp

janezvalva ::

na rudniku je eno...
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Karen ::

Na Dolenjski cesti (imaš recimo društvo ostrostrelcev), od Prul dalje, tam pri botaničnem vrtu. Samo strelišče upravlja občina, če si član društva je najem brezplačen, samo rezervacija je potrebna. Imaš za dolgocevno in kratkocevno tarče (pomične). Poglej npr: https://www.strelec.si/informacije/trgo...

gruntfürmich ::

za začetnike je najbolje kakšno društvo ostrostelcev v ljubljani, ali pa bum bum v ljubljani, ali pa za maribor proarmis...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

kaj pa nekaj vmes?
sicer imam eno st. drustvo par minut proc. vendar je mozen vpis le na priporocilo kaksnega clana. jaz pa sem kupil hiso cca dva meseca nazaj. ne poznam nikogar tu dovolj, da bi vprasal ali imajo doma orozje in so clani.
trenutno sem clan drustva na drugem koncu slo, v kraju starega bivanja. samo se vozit par ur do tja mi pa nekako ne znese.

Jure14 ::

celje je izjavil:

trenutno sem clan drustva na drugem koncu slo, v kraju starega bivanja.

Vprašaj v svojem "domačem" društvu, če pounajo koga v tem "novem".
Ni vrag, Slvoenija je mala, pa naj dobro besedo zate reče.

celje je izjavil:

kaj pa nekaj vmes?
sicer imam eno st. drustvo par minut proc. vendar je mozen vpis le na priporocilo kaksnega clana. jaz pa sem kupil hiso cca dva meseca nazaj. ne poznam nikogar tu dovolj, da bi vprasal ali imajo doma orozje in so clani.
trenutno sem clan drustva na drugem koncu slo, v kraju starega bivanja. samo se vozit par ur do tja mi pa nekako ne znese.

ja povej iz katerih koncev si, ne bit tako skrivnosten.
drugače pa ja, veliko društev je samo zato, ker so se pač kolegi skupaj zbrali in ustanovili klub, in ne želijo imeti zdrah z neprilagojenimi člani. takih klubov bi se jaz izogibal, če niso pripravljeni sprejeti novih članov, če so samo zato ustanovljeni da folk glanca orožje.
malo povprašuj naokoli, če si se sem preselil pomeni da tam stalno stanuješ in je že to velik plus da te bodo sprejeli medse. edino se uprašaj ali želiš steljat (da ima klub strelišče) ali samo gledat orožje. tudi jaz sem, ko sem prišel v nov kraj, poklical pač tiste ljudi ki sem jih vsaj malo na videz poznal, pa so me potem oni usmerili naprej.

https://www.strelec.si/informacije/klub...

Zgodovina sprememb…

vse kar bi bilo: celje in 20 min okolica: je super.

seveda je pogoj, da je strelisce. zazeljeno notranje + zunanje, glancam lahko doma.

sem pa doma med celjem in sentjurjem.

111111111111 ::

A je kdo pridobival licenco za športno puško za trap? Mi lahko pove potrebne korake?

Grem najprej tole delat?
https://www.sport-ljubljana.si/Usposabl...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

najprej usposabljanje, teoreticni in prakticni del.
izpit teorija in praksa.
zdravniski.
clanstvo v klubu/drustvu.
vsi papirji- vloga na ue.
pred prvo nabavo bo preverba z strani policije,...
dovoljenje za nakup - ue
nakup
max osem dni za prijavo na ue
posebni del, izpit poznavanja kupljenega orozja
obisk ue.
vloga za nabavo streliva
nakup streliva

tako nekako.

dobis "zeleni potni list" ?

Hvala za izčrpne informacije.

Članstvo v klubu/društvu je nujen pogoj?

BRBR ::

AFAIK da, če je razlog šport, če pa ne (samo zbiranje), pa ne.
Gledam tole, pa o tem obveznem članstvu nič ne piše.

EDIT:

17. člen

Upravičen razlog za izdajo orožne listine

Posameznik ima upravičen razlog (4. točka drugega odstavka 14. člena tega zakona) za izdajo orožne listine, če:

- dokaže, da je njegova osebna varnost ogrožena v tolikšni meri, da bi za zagotovitev le-te potreboval varnostno orožje;

- predloži dokazilo, da je upravičen do lovskega orožja po predpisih o lovstvu;

- predloži dokazilo o članstvu v strelski športni organizaciji;

- predloži dokaze o podaritvi ali dedovanju orožja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BRBR ()

mogoce se dodatek:

doma moras imeti orozje varno pospravljeno.

torej:

nakup sefa.

orozje in municija se ne smeta dotikati. npr.: sef z dvemi predali bo ok.

lahko dobis obisk uradnih oseb. kako in kje imas shranjeno, kaj in koliko imas,....

moj nasvet: dokler imas doma municijo, imej nabavno za municijo zraven. tudi, ce si kupil max streliva na tem dovoljenju. obiski so baje poredko (sam ga se nisem imel).

ps.: mogoce se motim: zbiratelji ne dobijo dovoljenja za nabavo vecje kolicine streliva (ce sploh dobijo).

Dejansko je blizu mene strelišče s glinenimi golobi, pa bi poleti čez vikende streljal. Torej gre za šport.

Kakor sem bral zakone, moram najprej narediti tečaj, pa bom se tam pozanimal oz. izvedel kaj pa kako v mojem primeru.

Med lovce se mi ne da, se mi zdi pa super sprostitev z dvocevno šibrovko za petek popoldan.

Sem malo gledal in se dobi kar ugodno za cca. 3000€ dobiš sef in puško.

smile- ::

Zakon nikjer ne omenja, da je potrebno imeti sef. Lahko je navadna lesena omara s ključavnico...

25. člen
Hramba orožja - posameznik
Posameznik mora orožje, ki ga ima v posesti, hraniti tako, da ne pride v roke neupravičeni osebi.
Orožje se mora hraniti zaklenjeno in sicer ločeno od streliva, razen če sta orožje in strelivo shranjena v ognjevarni omari, sefu ali v posebej zavarovanem prostoru.
Posameznik, ki zbira orožje po določbah tega zakona, ga mora hraniti v posebej za to določenem prostoru, ki je tehnično varovan in v zaklenjeni vitrini ali sefu.

Zanimivo nisem vedel. JAz bom še letos poskusil narediti izpit, Potem pa v naslednjem letu dalje.

Machete ::

Glede 'sefov' je malo fame. Dovolj je navadna omara s ključavnico. Ognjevaren sef je potreben, če imaš skupaj municijo in orožje notri. Pregledi pa so mišljeni za zbiratelje in ne za športne strelce.
(Vem, ker sem pri tem zabluzil na izpitu).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

glede sefov se že 10 let govori da bo stopil v veljavo standard: EN1143-1

111111111111 je izjavil:

Dejansko je blizu mene strelišče s glinenimi golobi, pa bi poleti čez vikende streljal. Torej gre za šport.

najprej se pozanimaj kako priti na to strelišče in kako tam streljati. da ne boš naivno negativno presenečen, ko tja nikoli ne boš mogel iti.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

najprej se pozanimaj kako priti na to strelišče in kako tam streljati. da ne boš naivno negativno presenečen, ko tja nikoli ne boš mogel iti.

Saj sem letos poleti streljal, samo bi si sedaj uredil svoje orožje, ker brez lahko sreljam samo 1x mesečno na odprtih uricah. :) Drugače pa vsak teden.

fikus_ ::

Lahko imaš privat strelišče, če le imaš ustrezno parcelo. To moraš prijaviti mislim da na lokalno PP, območje zavarovati in označiti, potem pa lahko legalno "jeziš" sosede.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

BRBR ::

Torej, biznis.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BRBR ()

ni tako enostavno. je pa ocitno velik biznis. vpisnine, clanarine, tekme, tecaji... in nekateri imajo se trgovino zraven.

StevicaM ::

Vsi, ki bi radi dobili svoj kos orozja in ste iz Ljubljane ali okolice, naj bodo vasa prva vrata JBI d.o.o. Lastnik in lastnica podjetja sta usposobila ze nesteto strelcov(policistov, lovcev, varnostnikov itd...) in sta pravi naslov za vsa vprasanja, kar se tice orozja v Sloveniji. Poleg tega JBI d.o.o. ima zelo dober ugled na MNZ(komisija na izpitu) saj kolikor je meni znano tudi sami izhajajo iz policijskih vod. Strelja se pa na Rudniku z katerimi JBI sodeluje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: StevicaM ()

StevicaM ::

No pozabil sem se omenit da kolegi, ki sluzbeno nosijo zelezje okoli opasaca priporocajo tudi LYNX iz Kocevja, ki ga vodijo bivsi vojaki in policijski specialci. Jaz nazalost z njimi izkusenj nimam a mi delujejo level pro.

#000000 ::

StevicaM je izjavil:

No pozabil sem se omenit da kolegi, ki sluzbeno nosijo zelezje okoli opasaca priporocajo tudi LYNX iz Kocevja, ki ga vodijo bivsi vojaki in policijski specialci. Jaz nazalost z njimi izkusenj nimam a mi delujejo level pro.

Vse klube društva in proizvodnjo orožja, v SLO dejansko vodi nekaj ex milicistov

Machete ::

StevicaM je izjavil:

Jaz sem pri njih delal. Korektno. Predavatelj o zakonododaji (zaposlen nekje na UE v LJ) je nekaj klobas sicer stresel, kar sem kasneje rešil na UE, čeprav je trdil, da ne bo mogoče. Sem pa opazil, da je, čeprav dokaj jasno napisan zakon, včasih malce raztegljiv glede na uslužbenca na okencu.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

#000000 je izjavil:

Vse klube društva in proizvodnjo orožja, v SLO dejansko vodi nekaj ex milicistov

za ustanovitev kluba potrebuješ 3 ljudi; tebe, fotra in mamo. to narediš s tremi kolegi in s tremi klubi lahko ustanoviš zvezo.
od kot tebi potem ta idiotska ideja, da ima nekaj ex milicistov to vse preko?

Zgodovina sprememb…

hipertija ::

Okolica CELJA:
strelišče Zagrad, Štore (menda samo zračna?), Gorica pri Slivnici...
Prekle za kurnk

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posest orožja (strani: 1 2 3 453 54 55 56 )

Oddelek: Problemi človeštva
2762529074 (21116) gruntfürmich
»

Imate orožje (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
820211715 (27030) gruntfürmich
»

napad v Las Vegasu (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

419102014 (93838) Grey
»

Strelišče - kje, kako, možnosti in pravila

198961 (8067) cegu

Več podobnih tem