» »

Nakup pnevmatik sedaj

Nakup pnevmatik sedaj

nekoman ::

Kaj menite glede nakupa pnevmatik sedaj... Bodo cene verjetno v jeseni poskočile?

In ja, sploh kupiti zimske glede na količino snega al raje kar celoletne ..?

xda develope ::

nekoman je izjavil:

Kaj menite glede nakupa pnevmatik sedaj... Bodo cene verjetno v jeseni poskočile?

In ja, sploh kupiti zimske glede na količino snega al raje kar celoletne ..?

Zimske ali celoletne je povsem odvisno od tebe, nekateri pustijo letne pa potem tistih par dni snega ostanejo doma. Če si tak da greš od hiše samo za nujne stvari ko je sneg potem lahko tudi kvalitetne celoletne, če pa rineš povsod ti pa predlagam pravo zimsko gumo.

zobnik ::

Celoletna nebi raje zimske, bo na kakem odseku zasneženo medtem ko bo drugje kopno pa boš iz ceste šel.
Sam 1x je blo tako in niko, več, to sam gre kot da bi se po toboganu zapeljal.
In še nekaj nikakor ne SAVA S3 kupovat ena najslabših gum sploh glede na kopnost cest pozimi in mokro cesti, pa še požre jo kot da je radirka. Domnevam da je sava s3 iz Save Kranj?

fikus_ ::

S3 delajo Poljaki.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Bom kar zimske kupil, tako k do zdaj... Kakšne 205/55/16/91H.?
Do sedaj imel Sava(pred 5 leti, nikol več),Fulda kristal Monteiro 2, Semperit speed grip 3. Fulda je zdržala 5 sezon.
Kaj imate vi/ kaj boste kupili?

https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnev...

Cenovno dostopne, všečen profil ...

asdf_jklc ::

Dobre celoletne gume se da tudi po snegu peljat - sicer res ne vem, kako sem se celo zimo vozil smučat, od tega je bila cesta 15x zasnežena. Seveda pa smo spustili dneve, ko je bilo sneženje vnaprej napovedano - tiste dni sta avtomobila parkirana. Je pa res, da smo vzeli po testu najboljše celoletne gume in da vozimo prej počasi kot hitro in ko so razmere čudne, je avto parkiran.

Leko ::

zobnik je izjavil:

Celoletna nebi raje zimske, bo na kakem odseku zasneženo medtem ko bo drugje kopno pa boš iz ceste šel.
In še nekaj nikakor ne SAVA S3 kupovat ena najslabših gum sploh glede na kopnost cest pozimi in mokro cesti, pa še požre jo kot da je radirka. Domnevam da je sava s3 iz Save Kranj?

Ti ziher nimaš ne izpita ne avtomobila kaj ne. Ker drugače sigurno ne bi pisal takih neumnosti.

Leko ::

nekoman je izjavil:

https://www.liderpnevmatik.si/avto-pnev...

Cenovno dostopne, všečen profil ...

Meni so tudi full všeč. Sem se kar zaljubil v njih.
Glej, če nimaš za neke kvalitetne gume, nam naredi uslugo in prodaj avto, vrni izpit za vse večne čase in se vozi z avtobusom ali vlakom.
Hvala.

Za teh 20k km na leto neki premium gum nebom kupoval. Je pa zanimivo da je morje izbire, Daikin ipd.

mihi666 ::

Sezonsko pomagam pri kolegu ki ima vulkanizerstvo ko bi videli s kakšnimi gumami se narod okoli vozi, pa to niso slabi avti potem kupijo pa neke poceni kitajske gume ti jih prinesejo za zamenjavo čez en mesec pa jok. Js moji stari kanti privoščim vsake 3 lete savo. Res pa je da delam samo 4k na leto. Zna pa biti jeseni problem z dobavo gum mi je zadnjič ena trgovska potnica razlagala. Pred dvemi leti si naročil gume drug dan so bile na firmi...

starfotr ::

Gume so pol avta. Druga polovica so zavore in podvozje.

Gume menjajte na max. 4 leta, z min. 4 mm profila in vse 4 na enkrat.

Kupujte dobre, renomirane znamke in ne se zajebavat na cesti s kitajskimi gumami, vprašljive kakovosti.

Drugače pa prodat avto in hodit peš/se vozit z busom. Ni druge.

Seveda je morda sedaj primeren čas za nakup in montažo na platišča, saj ni gužve. Ne pa tudi za montažo na avto, saj nimaš kaj avgusta furat zimskih gum na avtu.

Mike_Rotch ::

Jaz zadnja leta vozim celoletne, pa se super obnesejo. Snega ni veliko, pa tudi, če te preseneti na cesti tiste 3x na leto ni večjih težav. Pač pelješ malo počasneje, kar je tako ali tako priporočljivo. Čisto preveč je raznih 4motion, quattro in x driverjev, ki mislijo, da je zavorna razdalja magično pol krajša, ker imajo AWD.

Kar se pa kitajskih gum tiče. Če nisi sposoben varno voziti z novimi najcenejšimi gumami potem ti tudi take za 300€ na pomagajo. Hitrost ima neprimerno večji vpliv na zavorno pot kot gume.

Tipična zavorna pot na mokri cesti (z reakcijskim časom) pri 100kmh je cca. 120 metrov, pri 80kmh pa 40 metrov manj. Takšne razlike ni možno kompenzirati z gumami.

misek ::

Mike_Rotch je izjavil:

Jaz zadnja leta vozim celoletne, pa se super obnesejo.
Daj napiši še katere imaš. Malo še imam časa da kupim en tip :)

Celoletne gume so za upokojence.

Masayoshi ::

Zimsko/letne so za idiote, ki mislijo da so Senna, vozijo pa ko jožeki. Pa za bedake, ki jim marketingarji ali še bolje lokalni vulkanizerji pravljice prodajajo.

h0d0r ::

starfotr je izjavil:

Gume so pol avta. Druga polovica so zavore in podvozje.

Gume menjajte na max. 4 leta, z min. 4 mm profila in vse 4 na enkrat.

Kupujte dobre, renomirane znamke in ne se zajebavat na cesti s kitajskimi gumami, vprašljive kakovosti.

Drugače pa prodat avto in hodit peš/se vozit z busom. Ni druge.

Seveda je morda sedaj primeren čas za nakup in montažo na platišča, saj ni gužve. Ne pa tudi za montažo na avto, saj nimaš kaj avgusta furat zimskih gum na avtu.

Kaj pa vem, jaz sem imel Sava Eskimo HP2 5 zimskih sezon. Pa čez to poletje sem jih mislil zvozit. Ampak še vedno tako lepo primejo, tako po suhem kot mokrem, da resno razmišljam da bi podaljšal še za eno zimo in poletje.
Drugače sem porajtal da so bile trde že konec oktobra 2020, pred 4. sezono. Ampak na cesti se pa ne pozna, mogoče 10% napram novim, včasih vozim flat out, pa preprosto prime. Recimo najbolj zahrbten ovinek imam uvoz na AC Brnik smer Jesenice, recimo če me kdo prej zjezi s počasno vožnjo 60 in ko ga prehitim, potem še ta desni ovinek zvozim hitreje kot bi ga drugače, enih 110 namesto 90-100, pa še enkrat avto ni drsel proti zunanji strani ovinka. Ne verjamem da bi šel lahko z novimi kaj dosti hitreje. Enako zahrbten je izvoz Radovljica v smeri Jesenic, to sem šel tudi že tolk hitro kot se sploh da, ene 80, pa brez problemov.

Dobro, poleti itak da prime. Očitno trde zimske 5-7 let stare za to niso problem. Vprašanje je kakšna bo vožnja pozimi, čeprav saj zdaj sem imel že 2 sezoni trde gume, pa izgleda da tudi v minusu ne rabiš mehkih gum. Zdaj bo edino prvič razlika, da sem zimske vozil poleti. Ampak če zaenkrat ni opaziti poslabšanja, ne vem zakaj bi ga bilo v minusu.

Enkrat sem dobil na 6 let starem avtu 6 sezon vožene Sava S3, ko ni oprijema niti v suhem po krožnih in ovinkih, to so pa res slabe gume.

IMO voziš gume dokler nimaš enkrat tako slabih kot sem imel te S3, pa četudi jih imaš gor že 10 let. To 4/4/4 je en velik bullshit za preserantarje. Ker na 6 let pa res lahko potegneš. Tako da 6/4/4 je moje pravilo.

Utk ::

S3 in HP2 so čist drugačne gume. Hp2 so v redu, S3 pa ne vem če sem kdaj sploh imel.

Leko je izjavil:

zobnik je izjavil:

Ti ziher nimaš ne izpita ne avtomobila kaj ne. Ker drugače sigurno ne bi pisal takih neumnosti.

Zgleda da sem včasih tud rabljene celoletne kupil....pač kar dobim sam da M+S piše.

Zdej mam gor 2mm profila (zakon 1.6mm) in se v suhem drži kot prliman pa še stare so l.2017
Še študiram a bi letne kupil al zimske.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Zimonem ::

Odvisno kdaj in kje se boš vozil. Eno je guma za slovenske hribe, druga pa za Primorje in avtoceste padale nižine. Za po lj je vseeno. Ko pade sneg promet obtiči. Pa ne zgolj vblj ampak praviloma po mestih. Po drugi strani z letnimi nimaš kaj početi v hribih ko pada sneg. Za kopno avtocesto so zimske glasne in potratne.

Veliko ljudi misli da so M+S celoletne gume pa niso m+s pomeni mud+snow torej zimske. Na celoletnih piše all season. In celoletne gume so zelo redke...
Debelina profila mora biti 3mm. Imamo pa vsi google. Tak da ti resno priporočam da vrneš vozniško na UE

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mihi666 ()

Nove gume imajo cca. 8 mm profila.

Zakon pri nas je tak, da za pozimi moraš imeti minimalno 3 mm, poleti lahko do 1,6 mm.

Vendar jaz pod 4 mm ne bi šel. Ne vem zakaj tako neumen zakon sploh obstaja. Na tehničnih bi morali gladko pometat vse, ki so pod 4 mm. Ali se vozijo z 10 let starimi gumami, ker so penziči in naredijo 1000 km na leto.

In celoletne gume so zelo redke...

Niti ne. V zadnjih letih celoletne postajajo precej priljubljene. Na liderpnevmatik imaš npr. v 205/55/16 na voljo 325 modelov zimskih gum in 233 celoletnih.

Js vozim samo zimske več kot 80 se redko peljem res pa delam samo 4k na leto. Letos nisem naredil 1k. V bistvu vozim avto samo pozimi ko ni več za na motor. Celoletne gume so res za ljudi ki se malo vozijo. Po drugi strani je pa bolje da taki ljudje vozijo zimske gume.

Zakaj že?

starfotr je izjavil:

Nove gume imajo cca. 8 mm profila.

poleti lahko do 1,6 mm.

Vendar jaz pod 4 mm ne bi šel. Ne vem zakaj tako neumen zakon sploh obstaja. Na tehničnih bi morali gladko pometat vse, ki so pod 4 mm. Ali se vozijo z 10 let starimi gumami, ker so penziči in naredijo 1000 km na leto.

Bedarija sicer pa vsakemu po svoje, zakon je še vedno 1.6mm profila v takem sušnem obdobju kot je sedaj nima bit kaj.
Mam 2mm zmerjeno, in sem jih stestiral na GHD Lučinah, itak pa nimam ferarija, 1.2 motor ko že tako ne gre nikamor.
Zdej ko bo mokra cesta grejo te dol in druge gor.

Ne vem kaj čakaš z menjavo.

Blinder ::

Kaj pa mu bojo dobre gume med poletjem?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Dobre gume moraš imeti 24/7/365.

Zimske morajo imeti 3mm letne 1.6

feryz ::

Kar seveda ni res.

Bolje rečeno pozimi moraš imeti min.3 mm, izven zime je dovoljeno tudi min. 1,6 mm.

Zimske gume niso obvezne. Imaš lahko letne in še ketne.

feryz ::

To je pa popolnoma druga stvar.
Globina profila ni vezana na vrsto gum, ampak letni čas.

Si že kdaj videl zimske gume z 1.6mm profila? Dvomim da si. take gume še na odpadu nočejo. Se pa velikokrat zgodi da gume otrdijo rabijo se ne, profila je veliko oprijem pa na podu.

starfotr je izjavil:

Dobre gume moraš imeti 24/7/365.

Bolje se ceste drži tale M+S z 2mm kot kaka sava s3 sedaj s 5mm profila. Zakaj, domnevam zato ker je pod 3mm drugačna zmes na gumi in se smatra zimsko za letno. Če se prav razumel tistga policaja.

Policaju zaupaš glede nasvetov o gumah? Daj ga drugič vprašaj še o filtrih in olju. Pa o dizlubin kurilcu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Celoletne gume (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Na cesti
65367416 (1403) vinkop
»

Katere zimske gume? (strani: 1 2 3 463 64 65 66 )

3268547932 (2987) Ghost7
»

Letne gume (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

46367223 (7473) Vuli
»

Zimske vs. poletne gume (strani: 1 2 3 4 )

16836397 (31294) m0LN4r
»

Globina profila na gumah?

4432959 (13745) krneki0001

Več podobnih tem