» »

Od kdaj smo vozniki sodniki za prekrške?

Od kdaj smo vozniki sodniki za prekrške?

1 2
3
»

mirator ::

feryz je izjavil:

solatko je izjavil:

feryz - Seveda, take stvari počnete vozniki, ki nimate nobenega čuta odgovornosti. Če je polna črta se ne prehiteva in pika. Enkrat v življenju nisem prehiteval v škarje, ko pa povem, da včasih prekoračim hitrost, takrat in tam, ko je varno, me pa forumaši proglasijo za morilca, neodgovorneža,...
Saj sem ti že napisal. Imel sem te za pametnega in preudarnega možakarja, ampak ...
Prometni predpisi nimajo nobene veze z dejansko varnostjo, ampak so zbir kompleksov birokratov in dovolj vsiljivih imbecilov, ki so jim varnost na cesti in pravila obnašanja na cesti, španska vas. Zato so se ceste spremenili v znakovno greznico, ki nima nobene veze več z logiko.
Spričo tega, da se kompletna naselja spreminjajo v cone 30, da se lahko naši otroci igrajo na cestah ali pa zato, ker zaradi možganske podhranjenosti niso več sposobni interakcije s cesto, mogoče ne bi bilo slabo, da to razširimo na kompleten cestni sistem. Vključno z avtocestami. Navsezadnje vsaka "hitrost", večja od 0 km/h, lahko povzroči smrtno nesrečo. Ni malo ljudi, ki so umrli pod avtomobili, ki so se premikali 5 km/h ali še manj. Par jih jaz poznam. Ali pa sem jih poznal.

Zato svoje komplekse "cestnih ubijalcev" obdržite zase. In vozite po svoji vesti. Drugim pa pustite njihovo vest. Če lahko politiki nekaznovano ubijajo neskončne količine ljudi, tudi vi in vaš ego lahko preživite, če vas kdo prehiti.

Pusti solatkota. Tudi jaz sem ga imel glede na nekaj njegovih postov za pametnega, vendar sem hitro ugotovil, da v glavnem trola.
Sicer se tudi jaz, kar sem v svojih postih že večkrat poudaril, strinjam da so predpisi administrativni. Vseeno pa so nujni, ker pač določajo kompromis med posameznimi udeležneci v prometu. Torej določajo kompromis, v matematičnem jeziku bi rekel povprečje. V povprečju pa vemo, da obstaja tako minimalna kot maksimalna vrednost. V prometu to pač pomeni, da se na določenem odseku lahko vozi maksimalno z določeno hitrostjo, ki omogoča varnost tako manj izkušenim voznikom, potem voznikom z manj zmogljivimi vozili kot seveda z več zmogljivimi vozili ter kar je najbolj pomembno s povprečno psihofizično kondicijo.
Torej, nekdo ki ma dobre vozniške sposobnosti(nekdo pomeni resnično samo nekdo, ne samo tisti, ki zase misli, ker ima zmogljiv avtomobil), ima reflekse in ima zmogljivo vozilo, lahko povsem varno pelje hitreje od predpisane maksimalne hitrosti pa s tem ne bo ogrožal nikogar. Je pa treba vedeti, da je tudi strah močan element in se lahko nekdo, ki nima takšnih sposobnosti, vseeno čuti ogroženega.
Uf, sem zašel iz teme. Ampak vseeno je povezava, ker kamer v avtomobilih je vse več in tudi prijav bo vse več, čeprav nikomur, razen egota, varnost ni bila ogrožena.

feryz ::

Saj vsak zase presoja.
Tožarjenje pa res ni na mestu. Razen če gre za evidentno ogrožanje varnosti ali življenj. Ampak še to je zgolj osebna presoja, ne dejstvo.

Kam to pripelje, smo videli pred kratkim. Ko je zakompleksan forumaš odprl temo in hotel svoje frustracije zdraviti tukaj. Ker je zrinil enega moža, ki se je hotel vključiti v promet, skoraj v prometno nesrečo.
Zato je to vse skupaj brez veze. Vsak naj se zase briga in pazi kaj sam dela. Najbrž nikomur, razen redkim samomorilcem, ni cilj, da kdorkoli umre na cesti.

feryz ::

Eto, nov kriminalec. Še dobro da imajo telefoni kamere.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/d...

MacLeod ::

V-i-p je izjavil:

zobnik je izjavil:

Prijave so seveda tudi take, čudi me da tega nisi vedel.
Ljudje majo kamere v avtu tako da le te lahko brez težav posredujejo na PP in jih bodo tud pogledal in ukrepal.

Vem, vem, te stvari poznam. Jaz pa vseeno v tem dopisu vidim samo opcijo, da ne moreš enostavno reči ni me bilo tam in me tole ne briga, če me razumeš? Dobesedno si stisnjen v kot, ker je nekdo nekaj prijavil, moraš ti dokazat, da recimo ni res. Kot recimo, ti lahko prijaviš, da veš kdo je vlomil v sosednjo bajto, na policajih pa je, da tistemu potem dokažejo. Ni kar avtomatsko kriv, ker sem jaz tako rekel, da sem ga videl vlomit. Info za policijo pa je, to pa ja.


Ma nemoj, frajerje bi se šli potem bi pa rekli da niste bili tam!
Če je nekdo frajer pa ga dobijo naj bo tudi frajer in plača kazen, saj mu lepo piše v dopisu, da če ni vozil on avta lahko napiše kdo je bil, avto je njegov in mora vedeti kdo ga uporablja. To je pravilno.

V-i-p ::

ivans_k1 je izjavil:

V-i-p je izjavil:

...Če tega ne moreš si kriv, ker spanja doma v postelji pač ne moreš dokazat in ta del je meni sporen...


Saj ni spal v postelji ampak je bil za volanom.

Kaj pa če bi res spal? Brez možnosti prič (samska oseba)? Se pravi, se nekomu zameriš in že imaš veselico. Malo verjetno, ni pa nemogoče.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

V-i-p ::

WhiteAngel je izjavil:

Invictus je izjavil:

To, da je beseda nekoga dovolj za kazen za prekršek, je totalen fail pravnega sistema.


Saj veš, da to ni res. OP širi laži, ne vem, zakaj. Že v naslovu dopisa piše "Poziv lastniku ... podatke o vozniku avtomobila oz. da se izjavi o prekršku". Če te nekdo obtožuje, je lahko kriva ovadba. Tvoja pravica je seveda, da se zagovarjaš.

Daj, preberi še enkrat dopis, pa objasni kje lažem? Po pričevanju prijavitelja so prekrški že določeni, kazen tudi, izjasni naj se le, kdo je vozil in seveda z dokazi, če ni bil on. Torej je že stisnjen v kot, če tak voznik živi sam in/ali nima priče. Potem pa ti, modrec pojasni, zakaj se tu gre, ne mi pa pisat, da lažem.

DostMam je izjavil:

Ah seveda, še o temi debate: policaji na osnovi prijave zbirajo obvestila. Zdi se, da temeljito. Zbrano bodo posredovali sodniku za prekrške, ki se bo odločil ali obstajao elementi za nadaljevanje prekrškovnega postopka. Če se bo to zgodilo, se bo odločil na osnovi zbranih podatkov. Torej: če je vaš kolega feryzovskega tipa in plačuje kazni "zato ker lahko", bo sodnik odločal tudi na osnovi tega. Škoda, da ne bomo zvedli za epilog.

Zakaj pa ne bi izvedeli epiloga? Do takrat menda ja še ne bom umrl ;).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: V-i-p ()

maticb492 ::

Meni se zdi, da če so tako prepričani v kazen, imajo sigurno kak dokaz, saj ne morejo ja kar nekomu na random verjeti 100% na besedo?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: maticb492 ()

solatko ::

V-i-p - Če bi res spal pa ve kdo je avto vozil in bi pač on plačal kazen. Res je, tarifa za kazni je napisana, plačilni nalog pa še ne. To se doda, ko je sklep o prekršku napisan, z vsemi relevantnimi podatki, členi, ki jih prekršek zajema, pred vsem pa podatki voznika, ki naj bi to storil, če se za njih ne ve, so pač podatki lastnika vozila. Policija drugače niti ne more delat.

maticb492 - S posnetkom, jim je nekdo sporočil, da se je zgodil prekršek, imajo registrsko, posnetek prekrška, nimajo pa verodostojnih podatkov o vozniku, zato nadlegujejo lastnika vozila. Če nima dokaza, da ni vozil on, bo plačal kazen ali pa se zmenil z voznikom, da bo poravnal on ali pa sporoči podatke voznika na PP.
Delo krepa človeka

mirator ::

Prav zabavno branje je mišljenje nekaterih.
Poglejte zadeva je sledeča:
- nkdo je nekoga posnel (ne slikal ampak posnel s kamero - torej videoposnetek dogajanja), ko je delal prekršek,
- to je s prijavo poslal na policijo,
- policija je posnetek pripoznala kot verodostojen,
- lastniku vozila, glede na registrsko številko, je poslala poziv, da se izjasni, kdo je odgovoren za storjeni prekršek,
- lastnik ima sedaj možnost, da se glede storilca izjasni ali je bil sam, ali nekdo drug, ki pač ima dostop do ključev avtomobila oz. lahko tudi, da mu je vozilo bilo ukradeno.
Mislim, da je do tu vse korektno. Vprašljiv je seveda prijavitelj, če v prometni situaciji ni bil ogrožen ampak samo prestrašen in je prijavo dal brez potrebe. Ni pa seveda nedolžen niti povzročitelj, ki se je mogoče obnašal nonšalantno.
Vsekakor jaz nisem pristaš takšnih ovadb, čeprav me velikokrat na cesti nekateri vozniki res zafrustirajo.

CiClon ::

maticb492 je izjavil:

Meni se zdi, da če so tako prepričani v kazen, imajo sigurno kak dokaz, saj ne morejo ja kar nekomu na random verjeti 100% na besedo?


A izjava udeleženca pa ni dokaz?

In kdo pravi, da OPju ne bodo verjeli, če bo vse zanikal?
In od kje ste potegnili, da obstaja posnetek?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CiClon ()

DostMam ::

feryz
:: danes, 13:04:45
"...Zato svoje komplekse "cestnih ubijalcev" obdržite zase. In vozite po svoji vesti. Drugim pa pustite njihovo vest..."
:: danes, 13:55:41
"...Eto, nov kriminalec. Še dobro da imajo telefoni kamere..."

Kaj zdaj? Smao Feryzu pustimo njegovo vest, ali vsem drugim?
Načelnost v isti uri...

dexterboy ::

eventyrer je izjavil:

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/av...
Policija svetuje, da si zapomnimo registrsko število in znamko avtomobila ter to sporočimo na telefonsko številko 113. Policija ob takem obvestilu stori vse, da takšnega voznika ustavi. Zoper voznika uvede postopek o prekršku, v katerem zbira obvestila in pridobiva dokaze o prekršku. Zelo je delo olajšano, če ogroženi voznik sodeluje kot priča.

Sanja svinja o kokuruzu. Policija si opere roke tako, da tistega, ki je prijavil storitelja, povabijo kot pričo na sodišče. Sam sem pred leti klical na 113, ker je iz gradbenega kamiona letelo kamenje po cstah. pa so me vprašali, če bom šel tudi na sodišče pričati, ko podajo prijavo...WTF? Sami pa niso hoteli na cesto...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

eventyrer ::

dexterboy je izjavil:

eventyrer je izjavil:

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/av...
Policija svetuje, da si zapomnimo registrsko število in znamko avtomobila ter to sporočimo na telefonsko številko 113. Policija ob takem obvestilu stori vse, da takšnega voznika ustavi. Zoper voznika uvede postopek o prekršku, v katerem zbira obvestila in pridobiva dokaze o prekršku. Zelo je delo olajšano, če ogroženi voznik sodeluje kot priča.

Sanja svinja o kokuruzu. Policija si opere roke tako, da tistega, ki je prijavil storitelja, povabijo kot pričo na sodišče. Sam sem pred leti klical na 113, ker je iz gradbenega kamiona letelo kamenje po cstah. pa so me vprašali, če bom šel tudi na sodišče pričati, ko podajo prijavo...WTF? Sami pa niso hoteli na cesto...


Verjamem.
Saj je ponavadi tako da če nočeš pričati se policisti ne pretirano ukvarjajo z anonimnimi prijavami iz bilokaterega področja.

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

kamiKaZaA je izjavil:

misek je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Peljem se že 110 km/h, voznik Volva štric z mano in se mi smeje.
Nauk zgodbe je, da pametni odneha :)

Želel sem ga prehiteti, ker je vozil krepko pod omejitvami preden sem ga začel prehitevati. Še več. Ko sem jaz po bremzi stopil je on tudi. Kak bi odnehal? Dekl mi je dvigno, da sem naredil en manever v njega in popravil avto in v naslednjem manevru sem se želel zaletiti (pa naj bo kar bo) in bi se tudi, če on ne bi pospešil takrat. Če bi ga dobil (bil sem mlad pa nor), bi mu polomil vse kosti.

Točno to se je zgodilo meni 3 mesece nazaj, ko je en "boomer" z golfom (itak) pohodil plin, ko sem bil vštric z njim. Če bi takrat ustavil, bi šel osebno do konca.... ne glede na posledice. Sva pa izmenjala par krepk verbalnih pri odprtih šipah...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Unchancy ::

ginekk je izjavil:

Mene je road rager prisilil ustavit sred tunela in hotel obračunavat. Vse iz razloga, ker se nisem takoj umaknil iz prehitevalnega, ko je z 200km/h blendal za mano. Nisem bil počasen, sem peljal 150km/h in nisem se mogel čisto takoj umaknit.

Drugo možnost sem imel, da se zabijem vanj sredi tunela. Valjda je bilo to res too much, sem klical policijo in povedal vse podatke. Policaj te (pametno) eksplicitno vpraša, če želiš ovadit.

Taki prepotentni pizduni si zaslužijo marsikaj. Vsekakor pa da jim trajno odvzamejo vozniško in avto. Pa vzgojni zapor za kakšen mesec.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Unchancy ()

dexterboy ::

kamiKaZaA je izjavil:

Groot je izjavil:


P.s. OP upam da kolega dobi kazen, takih idiotov je žal na cestah preveč.

+1
Se zelo strinjam.

Na žalost je tako, da sistem DOPUŠČA, da takšni sploh dobijo dovoljenej za vožnjo. Če bi "sprejemni" bili zelo bolj strogi, bi dve tretjini ali več ostalo brez izpitov za avto. Ampak kdo bi pa potem kupoval ves ta pleh? Še en znak več, da se vse dela v korist dobička in kapitalizma, človeško življenje pa je vredno točno nič... :(
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

dexterboy ::

V-i-p je izjavil:

Lahko prilepim, prej nisem imel časa vsega brisat iz dopisa. Se pa strinjam za kazen, naj jo faše, jaz samo sprašujem, od kdaj velja beseda drugega voznika kot dokaz, da je res vozil tako in tako po tem in tem členu. Za konec še enkrat: kazen me ne zanima, ker je očitno že zaslužena, zanima me to, ker dopis že tako izgleda, kaj če ti drug voznik naklofa še ene par prekrškov zraven, te pozna pa nista v dobrih odnosih in laže? On pove svoje, ti pa dokazuj, da ni bilo tako?



Ali sem pravilno razbral, da ima sedaj tvoj kolega osebne podatke osebe, ki ga je priajvila? Saj veš, da primer pade v vodo, če na obravnavi NE BO ovaditelja?
( kdor ne zna brati med vrsticami, mu nisem kriv... )
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Adder ::

^^spodbujanje k nasilju nad prijaviteljem budale?

Pa to ni nobeno tozarjenje, jaz sem v tujini ze tudi prijavil golazen na cestah. In ponovno bom ce bo potrebno.

Unchancy je izjavil:

ginekk je izjavil:

Mene je road rager prisilil ustavit sred tunela in hotel obračunavat. Vse iz razloga, ker se nisem takoj umaknil iz prehitevalnega, ko je z 200km/h blendal za mano. Nisem bil počasen, sem peljal 150km/h in nisem se mogel čisto takoj umaknit.

Drugo možnost sem imel, da se zabijem vanj sredi tunela. Valjda je bilo to res too much, sem klical policijo in povedal vse podatke. Policaj te (pametno) eksplicitno vpraša, če želiš ovadit.

Taki prepotentni pizduni si zaslužijo marsikaj. Vsekakor pa da jim trajno odvzamejo vozniško in avto. Pa vzgojni zapor za kakšen mesec.


Za take fukice se ima v avtu 40cm pajser in preklopni nož. Nikoli ne veš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Adder ()

V-i-p ::

Piše samo ime in priimek, ter njegova reg. številka. Je pa debata čisto zašla. Ne jaz, ne kdo drug ne ve, kako je bilo, razen njiju dveh. V kolikor se bosta "žgala na polno" in trdila vsak svoje, pride do zmešnjave, saj ne policaj ne sodnik nista bila zraven in to je poanta mojega posta. Ni ga ustavila ali prekrške ugotovila uradna oseba in pika. Prekrški so bili določeni z prijaviteljevim pričevanjem. 70 letna babica bi lahko policaju zadevo opisala še 3x huje. V kolikor bi pa bile kamere zakonsko dovoljene, kot imajo Rusi se mi zdi, bi blo pa super in hitro rešeno.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

feryz ::

DostMam je izjavil:

feryz
:: danes, 13:04:45
"...Zato svoje komplekse "cestnih ubijalcev" obdržite zase. In vozite po svoji vesti. Drugim pa pustite njihovo vest..."
:: danes, 13:55:41
"...Eto, nov kriminalec. Še dobro da imajo telefoni kamere..."

Kaj zdaj? Smao Feryzu pustimo njegovo vest, ali vsem drugim?
Načelnost v isti uri...
Sarkazem? Predvidevam da darsovci s svojim početjem niso nikogar fentali, drugače bi brali o tem. Še dobro, da je nekdo to objavil, drugače ne bi vedeli, da se je to kdajkoli zgodilo.

Miha 333 ::

dexterboy je izjavil:

V-i-p je izjavil:

Lahko prilepim, prej nisem imel časa vsega brisat iz dopisa. Se pa strinjam za kazen, naj jo faše, jaz samo sprašujem, od kdaj velja beseda drugega voznika kot dokaz, da je res vozil tako in tako po tem in tem členu. Za konec še enkrat: kazen me ne zanima, ker je očitno že zaslužena, zanima me to, ker dopis že tako izgleda, kaj če ti drug voznik naklofa še ene par prekrškov zraven, te pozna pa nista v dobrih odnosih in laže? On pove svoje, ti pa dokazuj, da ni bilo tako?



Ali sem pravilno razbral, da ima sedaj tvoj kolega osebne podatke osebe, ki ga je priajvila? Saj veš, da primer pade v vodo, če na obravnavi NE BO ovaditelja?
( kdor ne zna brati med vrsticami, mu nisem kriv... )

Podaj izjavo v 5 dneh, da si sicer takrat vozil na tej relaciji, vendar ne na način, da bi storil očitane prekrške. V podrobnosti se ne spuščaj. Odločba o prekršku bo verjetno vseeno izdana, potem pa vloži zahtevo za sodno varstvo in se ponovno sklicuj na zgoraj navedeno ter da meniš, da izjava priče ni dovolj močan dokaz, ter da po 12. - 15. čl. ZPrCP prekrške v cestnem prometu lahko ugotavljajo le pooblaščene uradne osebe. Če ni drugih dokazov (slik, video), zadeva po mojem pade na sodišču.

bbbbbb2015 ::

V-i-p je izjavil:

Piše samo ime in priimek, ter njegova reg. številka. Je pa debata čisto zašla. Ne jaz, ne kdo drug ne ve, kako je bilo, razen njiju dveh. V kolikor se bosta "žgala na polno" in trdila vsak svoje, pride do zmešnjave, saj ne policaj ne sodnik nista bila zraven in to je poanta mojega posta. Ni ga ustavila ali prekrške ugotovila uradna oseba in pika. Prekrški so bili določeni z prijaviteljevim pričevanjem. 70 letna babica bi lahko policaju zadevo opisala še 3x huje. V kolikor bi pa bile kamere zakonsko dovoljene, kot imajo Rusi se mi zdi, bi blo pa super in hitro rešeno.


Dash cami so "dovoljeni" pri nas, oz. niso prepovedani. Niso prepovedani niti v Avstriji, Nemčiji, Belgiji. Tudi snemanje sestankov in pogovorov je dovoljeno. Baronica iz Vegrada je snemala *vse* sestanke, pa se ni nihče usajal. Tudi snemanje na ulici dogodka, konflikta je dovoljeno. Dovoljeno je snemanje v avlah in skupnih prostorih, oz. prostorih, kjer se varuje življenje ali premoženje (banke recimo).

Ni dovoljeno, da nekomu podtakneš mikrofon nekam in ga snemaš. Ni dovoljeno, da neka vhodna vrata snemaš (brez privolitve), če nisi lastnik. Ni dovoljeno snemanje delavcev prav v pisarnah. Tudi ni dovoljeno snemanje po WCjih in slačilnicah. Ni dovoljeno snemanje npr. v bolnicah/sanatorijih, kjer pacienti pričakujejo zasebnost.

Je pa dovoljeno recimo snemanje delavcev 24/7 v kazinojih ali na podobnih delovnih mestih.

Če nisi siguren, vprašaš pooblaščenko za mnenje, pa je. Ni pa snemanje nek bavbav.

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2015 ::

Miha 333 je izjavil:

dexterboy je izjavil:

V-i-p je izjavil:

Lahko prilepim, prej nisem imel časa vsega brisat iz dopisa. Se pa strinjam za kazen, naj jo faše, jaz samo sprašujem, od kdaj velja beseda drugega voznika kot dokaz, da je res vozil tako in tako po tem in tem členu. Za konec še enkrat: kazen me ne zanima, ker je očitno že zaslužena, zanima me to, ker dopis že tako izgleda, kaj če ti drug voznik naklofa še ene par prekrškov zraven, te pozna pa nista v dobrih odnosih in laže? On pove svoje, ti pa dokazuj, da ni bilo tako?



Ali sem pravilno razbral, da ima sedaj tvoj kolega osebne podatke osebe, ki ga je priajvila? Saj veš, da primer pade v vodo, če na obravnavi NE BO ovaditelja?
( kdor ne zna brati med vrsticami, mu nisem kriv... )

Podaj izjavo v 5 dneh, da si sicer takrat vozil na tej relaciji, vendar ne na način, da bi storil očitane prekrške. V podrobnosti se ne spuščaj. Odločba o prekršku bo verjetno vseeno izdana, potem pa vloži zahtevo za sodno varstvo in se ponovno sklicuj na zgoraj navedeno ter da meniš, da izjava priče ni dovolj močan dokaz, ter da po 12. - 15. čl. ZPrCP prekrške v cestnem prometu lahko ugotavljajo le pooblaščene uradne osebe. Če ni drugih dokazov (slik, video), zadeva po mojem pade na sodišču.


Tukaj bi jaz popravil samo toliko, da jaz ne bi navajal, da lahko prekrške ugotavljajo samo pooblaščene uradne osebe, saj dejansko policija to sedaj ugotavlja. Soočenje na sodišču bi napovedal že v zhtevi za sodno varstvo.

Pač pa bi, ko bi pisal zahtevo za sodno varstvo, zahteval soočenje s prijaviteljem na sodišču in vpogled v original njegove izjave. Tako kot je navedeno, zgleda da ni nobenega posnetka, samo izjava.
Na soočenju bi prijavitelja vprašal po detajlih: ima avto lita platišča ali ne. Ima okrasne letve ali ne. Ima zatemnjene šipe ali ne. Ima posebna znamenja (nalepke, poškodbe) ali ne.

Če bodo odgovori šibki, bo taka prijava zavržena. Zelo pogosto prijavitelji/tožniki sploh nočejo priti na sodišče.

zobnik ::

Takih prijav je vedno več, ljudje so postal prave lisice pokvarjene. Če že, Naredi prijavo brez da koga prijaviš z reg.tablico ali podobno, pa naj policaji po prijavi čakajo na take...to bi bilo fer.

Groot ::

zobnik je izjavil:

Takih prijav je vedno več, ljudje so postal prave lisice pokvarjene. Če že, Naredi prijavo brez da koga prijaviš z reg.tablico ali podobno, pa naj policaji po prijavi čakajo na take...to bi bilo fer.


Hahah in zakaj bi podpiral idiote na cestah in jih napol prijavljal? Sorry, če ne znaš vozit brez da ogrožaš vse druge okorog sebe, na cesto pač ne sodiš. Pika.

zobnik ::

In pol te lažno prijavijo, da si pod vplivom drog, alkohola, kot mene in te lovijo po naselju, anneeee...banda pokvarjena Vrhniška. To mislim ljudje ki lažno prijavijo, ne policaje.
Po zališevanju in kontroli vsega so mi zaželel lep dan.....tisti ki me je lažno prijavil pa karma ga mora dobit.

starfotr ::

Tukaj gre beseda proti besedi, ker ni ostalih dokazov. Seveda lahko obtoženi (krivo) priča oz. se zlaže da ni bil on nič kriv.

In tako, brez dodatnih dokazov zadeva pade. Policija pa ne more nič naredit. Postopek se ustavi.

svecka ::

V Sloveniji se tistim ki lažno ovadijo ne zgodi nič, vse moraš civilno tožiti. Sedaj pa se pejd tožit. Kok folk laže na sodiščih, nič pa se jim ne zgodi. PA vse spodbiješ, vsi bi moral v zapor. Ne moreš verjet kakšne laži so policistom dajal v zapisnike, stvari ki se sploh niso zgodile, tud posnetki so dokazovali to.

solatko ::

zobnik - Če nekdo ogroža s svojim nespametnim ravnanjem druge udeležence, je dolžost vsakega, da taka sranja prijavi (jaz to počnem z vsemi pijanimi, ki se poizkušajo vsesti za volan). Bedarija pa je, če to počnejo za vsak smerokaz, ki ga nekdo ni dal, če prav je prekršek in v določenih situacijah (ob prekratki varnostni razdalji,..), lahko tudi nevarno. Nauči se vozit tako, da ne bo zgledalo, kot, da si pod vplivom opojnih substanc. Zakaj pa mene ni še nihče prijavil, takrat, ko grem prehitro me lahko ujame samo skrita kamera ali skrita patrola. Če so drugi udeleženci v bližini, vozim čisto normalno.
Delo krepa človeka

UganiKdo ::

Če nastopaš kot obtoženec lahko rečeš karkoli ti paše ali pa si tiho. To kaj izjaviš ali ne izjaviš ne more predstavljat kaznivega dejanja krive izpovedi.

Kazenski zakonik pozna kaznivo dejanje kriva izpoved ampak je eksplicitno omejeno na priče, izvedence, cenilce, prevajalce ali tolmače (če govorimo o kazenskem pravu).

Če bi bil obtoženev lahko obtožen še krive izpovedi, potm bi avtomatično vsakemu, ki se na začetku sojenja izreče za nedolžnega nabili ekstra 5 let kazni, če bi se pokazalo, da je kriv česarkoli ga bremeni obtožnica.

Sodišče mi lahko da torej max 5 let zaporne kazni, ne more pa mi dati dodatnih kazni zaradi laganja?

Sodišče te lahko obtoži samo za tista kazniva dejanja, ki so predpisana. Kaznivo dejanje, ki bi vključevalo laganje obtoženca ne obstaja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

GupeM ::

Saj na nek način ima smisel, ja. Je pa zanimivo.

Buggy ::

Pravniske akrobacije so nekaj najbolj zanimivega. Zakon/pravilnik si razlaga 5 pravnikov na 3 razlicne nacine. Katere in kako se jih bo uporabilo je pa povezano zgolj s trenutnimi interesi in seveda denarjem.

Pod crto, kar zelite povedat. Ce imam visek casa in mi gre sosed na zivce, ga prijavim policiji, da je storil nek prekrsek in mu s tem zagrenim zivljenje v kratenju casa in dokazovaju nedolznosti?

Ne gre to tako...vsaj zanekrat ne!

UganiKdo ::

Še enkrat za vse pol pismene. Ne dokazuje se nedolžnosti. Dokazuje se krivdo. Kar pomeni, da če policija nima nič drugega kot izjavo soseda (s katerim se pomožnosti že 20 let tožita zaradi meje) potem bo zadeva po hitrem postopku zavržena. Drugo kot drugo, če želiš prijavit prekršek je predpogoj, da nastopaš v vlogi oškodovanca. Zgolj dejstvo, da si zaznal prekršek ni dovolj za začetek postopka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

Buggy ::

V dokazovanje nedolznosti si primoran ze s tem, ko moras odgovarjati na dopise tipa, kot jih je predstavil OP. Gre za kratenje casa in zivcev.

Nic ne trdim vprasam.

Kje so meje moje domisljije, ce imam tvojo registrsko tablico ter nek konkreten interes in kaksne so potemtakem posledice zame in/ali zate?
Je tukaj stvar uravnotezena glede odgovornosti in potencialnih pravnih in odskodninskih posledic?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

jernejl ::

Buggy je izjavil:

V dokazovanje nedolznosti si primoran ze s tem, ko moras odgovarjati na dopise tipa, kot jih je predstavil OP. Gre za kratenje casa in zivcev.

Ja, če to narediš enkrat, se ti najbrž ne bo zgodilo nič, če boš pa policaje petkrat poslal na sprehod k nekomu samo zato, ker si si nekaj zmislil, pa boš na koncu lahko za to tudi sankcioniran.

Kje so meje moje domisljije
Obstajajo tudi drugi načini, kako nekomu zagreniš življenje. Recimo mu zlomiš nos, preluknjaš gume na avtu ali poškoduješ lak s ključi, narišeš penis na njegovo fasado, vržeš kamen ali molotovko skozi okno in podobno. Seveda pa to ne pomeni, da so taki načini dovoljeni in da ne moreš biti kaznovan, če ti taka dejanja dokažejo. Enako velja za krivo ovajanje.

svecka ::

ženske nimajo nikakršnih težav ce te ovadijo zaradi laznega posilstva, ali da si pedofil nad lastnimi otroci.

Tebi pa so takoj odvzete pravice, se preden je postopek zakjucen in uniceno javno zivljenje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svecka ()

GupeM ::

jernejl je izjavil:

Ja, če to narediš enkrat, se ti najbrž ne bo zgodilo nič, če boš pa policaje petkrat poslal na sprehod k nekomu samo zato, ker si si nekaj zmislil, pa boš na koncu lahko za to tudi sankcioniran.

A pol anonimna telefonska številka policije ni anonimna? Zavajanje?

V-i-p ::

UganiKdo je izjavil:

Še enkrat za vse pol pismene. Ne dokazuje se nedolžnosti. Dokazuje se krivdo. Kar pomeni, da če policija nima nič drugega kot izjavo soseda (s katerim se pomožnosti že 20 let tožita zaradi meje) potem bo zadeva po hitrem postopku zavržena. Drugo kot drugo, če želiš prijavit prekršek je predpogoj, da nastopaš v vlogi oškodovanca. Zgolj dejstvo, da si zaznal prekršek ni dovolj za začetek postopka.

Bravo. Zato v bistvu gre v tej temi. Mene kolegovi domnevni prekrški ne zanimajo, verjamem, da po 30+ letih staleža poklicnega voznika ni ravno koga na smrt ogrožal, verjamem pa, da mu je prijavitelj šel na živce s čimer koli že in mu je vrnil s čimer koli že ;). Prijavitelj pa najbrž "užaljen" in brž k policajem... No, kolega mi je včeraj že pojamral "štalo mi je naredil za brez veze, če bo treba bom pač odvetnika vzel pa plačal". Odgovor je že poslal nazaj, seveda z drugačnim videnjem situacije od prijaviteljeve...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Miha 333 ::

UganiKdo je izjavil:

Drugo kot drugo, če želiš prijavit prekršek je predpogoj, da nastopaš v vlogi oškodovanca. Zgolj dejstvo, da si zaznal prekršek ni dovolj za začetek postopka.

Kot priča lahko naznaniš prekršek, vendar mora nato prekrškovni organ zbrati dokaze oz. izpeljati dokazni postopek.

UganiKdo ::

Miha 333 je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

Drugo kot drugo, če želiš prijavit prekršek je predpogoj, da nastopaš v vlogi oškodovanca. Zgolj dejstvo, da si zaznal prekršek ni dovolj za začetek postopka.

Kot priča lahko naznaniš prekršek, vendar mora nato prekrškovni organ zbrati dokaze oz. izpeljati dokazni postopek.


Začetek postopka o prekršku

50. člen

(1) Postopek o prekršku se začne po uradni dolžnosti, ko opravi prekrškovni organ v okviru svoje pristojnosti v ta namen kakršnokoli dejanje, ali z vložitvijo pisnega predloga oškodovanca, državnega tožilca ali državnega organa, nosilca javnih pooblastil ali samoupravne lokalne skupnosti (predlagatelji).

Postopek se zacne po uradni dolznosti ali na podlagi prijave oskodovanca.

GupeM je izjavil:

jernejl je izjavil:

Ja, če to narediš enkrat, se ti najbrž ne bo zgodilo nič, če boš pa policaje petkrat poslal na sprehod k nekomu samo zato, ker si si nekaj zmislil, pa boš na koncu lahko za to tudi sankcioniran.

A pol anonimna telefonska številka policije ni anonimna? Zavajanje?

Oskodovanec je bolj tezko anonimem. Na to da pa nekdo klice na anonimno stevilko ker je videl nekoga prehitevat cez polno crto pa policaji upraviceno ne trzajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: UganiKdo ()

GupeM ::

UganiKdo je izjavil:

GupeM je izjavil:

jernejl je izjavil:

Ja, če to narediš enkrat, se ti najbrž ne bo zgodilo nič, če boš pa policaje petkrat poslal na sprehod k nekomu samo zato, ker si si nekaj zmislil, pa boš na koncu lahko za to tudi sankcioniran.

A pol anonimna telefonska številka policije ni anonimna? Zavajanje?

Oskodovanec je bolj tezko anonimem. Na to da pa nekdo klice na anonimno stevilko ker je videl nekoga prehitevat cez polno crto pa policaji upraviceno ne trzajo.

V bistvu res, ja.

River0123 ::

V-i-p je izjavil:

zobnik je izjavil:

Prijave so seveda tudi take, čudi me da tega nisi vedel.
Ljudje majo kamere v avtu tako da le te lahko brez težav posredujejo na PP in jih bodo tud pogledal in ukrepal.

Vem, vem, te stvari poznam. Jaz pa vseeno v tem dopisu vidim samo opcijo, da ne moreš enostavno reči ni me bilo tam in me tole ne briga, če me razumeš? Dobesedno si stisnjen v kot, ker je nekdo nekaj prijavil, moraš ti dokazat, da recimo ni res. Kot recimo, ti lahko prijaviš, da veš kdo je vlomil v sosednjo bajto, na policajih pa je, da tistemu potem dokažejo. Ni kar avtomatsko kriv, ker sem jaz tako rekel, da sem ga videl vlomit. Info za policijo pa je, to pa ja.


Torej, kakšen je bil epilog te (zelo zanimive) teme?
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitra vožnja z mojim vozilom, šofer drugi (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
766144188 (26400) solatko
»

Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
30188035 (53031) Darko!
»

Kazen za prometni prekršek dan po dogodku (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22736287 (30393) babilon007
»

Policija - kazen (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
20132154 (25321) St235
»

Vedenje policista - nekorektnost in prepotentnost! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33347892 (30058) CaqKa

Več podobnih tem