» »

Od kdaj smo vozniki sodniki za prekrške?

Od kdaj smo vozniki sodniki za prekrške?

1
2
3

V-i-p ::

zobnik je izjavil:

Prijave so seveda tudi take, čudi me da tega nisi vedel.
Ljudje majo kamere v avtu tako da le te lahko brez težav posredujejo na PP in jih bodo tud pogledal in ukrepal.

Vem, vem, te stvari poznam. Jaz pa vseeno v tem dopisu vidim samo opcijo, da ne moreš enostavno reči ni me bilo tam in me tole ne briga, če me razumeš? Dobesedno si stisnjen v kot, ker je nekdo nekaj prijavil, moraš ti dokazat, da recimo ni res. Kot recimo, ti lahko prijaviš, da veš kdo je vlomil v sosednjo bajto, na policajih pa je, da tistemu potem dokažejo. Ni kar avtomatsko kriv, ker sem jaz tako rekel, da sem ga videl vlomit. Info za policijo pa je, to pa ja.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

solatko ::

Če nisi vozil ti, ne rabiš nikogar prijavljat, vendar moraš imeti nedvoumen dokaz, da si bil takrat drugje. Na prejeto odločbo se pritožiš in, če nisi vozil, praviloma postopek ustavijo.
Res je, vedno več "policajev" je na cesti, svojih napak sicer ne vidijo(oviranje prometnega toka, nedajanje smerokazov, prekratka varnostna razdalja,..), se pa sedaj, ob cenovno ugodni nabavi raznovrstnih kamer, celo upajo posredovat posnetke policiji.
Ker v bistvu policija ne deluje preventivno in se ne postavlja na smrtne točke, ne pritiska na urejevace cest, da te točke obdelajo in, da v prihodnje postanejo normalen del cestne mreže, brez nevarnosti za hujše nesreče, je seveda v njihovem interesu, da slovenci postanemo drug, drugemu policaji in veselo prijavljamo sosede, prijatelje, znance in tudi vse druge udeležence v prometu, za minimalne kršitve.
To me spominja na čase enopartijske "diktature" v kateri ti je bil najhujši sovražnik, sosed, ki si je tudi izmislil karkoli, da ti je lahko škodil.
Pač taki smo Slovenci in še ponosni na to.
Edino, kar striktno prijavljam na 112 je, ko vidim omamljenega voznika, ki sede za volan in upam, da ga za prvim ovinkom ustavijo in mu preprečijo nadaljevanje vožnje. Dva taka primera in oba sankcionirana, oba tudi pred pričetkom vožnje opozorjena, kaj se bo zgodilo, če ne pokličeta taxi ali koga od domačih, da jih odpelje domov.
Delo krepa človeka

V-i-p ::

solatko, tole si dobro zapisal ja. Kolegov primer lepo pokaže, kaj se zgodi, ko "raja" postane policaj. Brez verodostojnosti lahko vsak kaj izreče in/ali doda. Namreč, še vedno ne zagovarjam kolega, ker pa je poklicni voznik in ga poznam že 30+ let, lahko trdim, da nekega sranja se ni šel zjutraj na poti v službo. Prijavitelj pravi, da ga je prehiteval, ko je nasproti prihajalo drugo vozilo. Iz njegovi ust policaju, verjamem, da se sliši kot nek grozen prekršek, samo kot voznik, poklicni in privat pa je menda že ocenil, da lahko gre v prehitevanje, ampak ta voznik, morda prestrašen, je to tako opisal in videl, da je zdaj groza in strah očitno :). Skratka, kaos rata iz tega ja, če bi se vsi vsepovprek prijavljali, ker mislimo, da je tako prav. Ajde, da greš vidno pijan za volan, bi vsak prijavil, vsaj upam, ker zato ne rabiš bit usposobljen, da bomo pa en drugemu govorili, kako je prav vozit in ali je to po pravilih pa ni v redu. Lep primer je recimo greš iz stranske na glavno. Ko čakaš in vidiš prihajajoč avto, oceniš, da lahko spelješ in greš, ker je še dovolj daleč. Ena gospa v isti situaciji pa bi raje počakala 7 sekund, da avto odpelje mimo in potem speljala, ko res ni več nobenega. Ampak zdaj si v očeh te gospe ti problematičen in ogrožujoč voznik, saj si s svoji početjem skoraj zakrivil nesrečo - po njenem.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

feryz ::

Torej je res nekaj na tem. Mene je kolega policaj, ki sicer služi tlako v sosednji vasi, ne v naši, obvestil, da naj bi naša lokalna policija imela že par prijav zame, 5 ali več. Zato so, kao, imeli na sestanku temo, kako naj bi me ujeli.
V glavnem naj bi šlo tudi za prehitevanje. Priznam, da jaz ne gledam kakšna črta je na cesti, ampak če je varno prehiteti. Ko si v zafiri so pač malo drugačne norme za prehitevanje, kot v drugih avtih. Rabim zgolj par metrov frej in sem mimo. Folku pa gre to očitno v nos.
Sem mislil, da me ta kolega policaj zafrkava, pa vidim, da so ljudje res tako neumni. Raje naj se zase brigajo. Naloga policije je pa, tako ali tako, da lovi prekrškarje kot sem jaz, ne vem zakaj bi za to rabili posebne sestanke ali debate okrog tega.
Nisem pa dobil takega dopisa, kot je v tej temi. Mogoče še pride.

simonchelo ::

Pisalo se je leto 2008. Takrat sem imel še jajčka od peugeot 106. Skratka v soboto zvečer smo se vračali iz kina in Meka in pri jelenu sem vozil po desni in se na koncu malce vrinil pred eno R19. Mudel z dolgimi lučmi za mano, čist za ritjo, blenda trobi. Takoj dojamem da sem izsilil napačnega a že prepozno. Prehiti me pri mednem, ustavi sredi ceste pred mano, stopi iz avta in teče proti meni, dam v rikverc in grem zadaj in mislim da je to to. V preski se ustavim na parkirišču mudel prileti kot zmešan. Spet takoj ven iz avta takrat že vidim da je 3 delna omara iz Medvod. Skočim v avto in zbezim v smeri Kranja. V Medvodah na vrhu klanca me ulovi zrine h robu ceste in zapre da nisem mogel nikamor več. Odprem malce okno in ko pride do okna se mu takoj opravičim. Da sem ga izsilil. Domnevam da je bil takrat že do konca razpizden in je samo začel mlatit čez okno. Sem se samo zaščitil z rokami in po 3minutah se je očitno pomiril in šel naprej. Zraven njega sta bili v avtu se dve punci in ena se dere pusti ga saj vem kje dela če bo kaj kapse klical ga bomo našli in pol so se odpeljali.

Skratka odpeljem se domov, doma sedimo in razlagam, nakar se ne spomnim ničesar več. Tema. K sreči sem imel le sok in malce podplut. Nisem prijavil, čez kake 2 meseca je bil tip udeležen v enem streljanju pri 3 mačkah. In takrat so ga strpal v zapor. Bojda je bil znan medvoski nasilnež.

Skratka taka stvar te nauči da voziš umirjeno in strpno, nekatere razjezi že samo to da se pri zadrgi vključiš pred njega.
Takrat sem bil star 19. Kamer pa se ni bilo v avtih...
ciao

DostMam ::

feryz je izjavil:

Torej je res nekaj na tem. Mene je kolega policaj, ki sicer služi tlako v sosednji vasi, ne v naši, obvestil, da naj bi naša lokalna policija imela že par prijav zame, 5 ali več. Zato so, kao, imeli na sestanku temo, kako naj bi me ujeli.
V glavnem naj bi šlo tudi za prehitevanje. Priznam, da jaz ne gledam kakšna črta je na cesti, ampak če je varno prehiteti. Ko si v zafiri so pač malo drugačne norme za prehitevanje, kot v drugih avtih. Rabim zgolj par metrov frej in sem mimo. Folku pa gre to očitno v nos.
Sem mislil, da me ta kolega policaj zafrkava, pa vidim, da so ljudje res tako neumni. Raje naj se zase brigajo. Naloga policije je pa, tako ali tako, da lovi prekrškarje kot sem jaz, ne vem zakaj bi za to rabili posebne sestanke ali debate okrog tega.
Nisem pa dobil takega dopisa, kot je v tej temi. Mogoče še pride.

Dragi Feryz, ne boste verjeli, ampak, ko me v nepreglednam ovinku (par metrov) nekdo prehiti, ne utegnem in ne gledam ali vozi "zafiro" ali karkoli drugega. Jezen sem na bedaka, ki reskira mojo, svojo in varnost ostalih na cesti samo zaradi svojega egotripa. Tako kot meni, tudi večini drugih se jebe za vašo "zafiro" in za vaše spaecialistično znanje vožnje. Zanima nas samo, kako vsako jutro pravočasno in varno prispeti v službo in popoldan domov. "Zafiristi" nam gredo na jetra in niti malo ne verjamemo, da ste le z nakupom izrabljenega mogočnega avtomobila sposobni skrbeti za našo varnost. V svoji nepopravljivi prepričanosti, da imate sveto prav lomastiti po cestah vam opozorilna lučka ne prižge niti, ko policaji imajo sestanke zaradi vas. Ko vas bodo pa sterali v kot, bodo "inkasanti", "zamerljivci", "nesposobni" in še kaj. Upam, da vas čimprej srečajo s pametjo.

DostMam ::

Ah seveda, še o temi debate: policaji na osnovi prijave zbirajo obvestila. Zdi se, da temeljito. Zbrano bodo posredovali sodniku za prekrške, ki se bo odločil ali obstajao elementi za nadaljevanje prekrškovnega postopka. Če se bo to zgodilo, se bo odločil na osnovi zbranih podatkov. Torej: če je vaš kolega feryzovskega tipa in plačuje kazni "zato ker lahko", bo sodnik odločal tudi na osnovi tega. Škoda, da ne bomo zvedli za epilog.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DostMam ()

mirator ::

Policaji tudi ne reagirajo na vsak prijavljen domnevni prekršek. Če so ocenili, da je prijava verodostojna in so iz posnetka prepoznali nevarno vožnjo, pa bodo seveda poslali poziv k razjasnitvi dogodkov.

Groot ::

Hahaha dajte tisti, ki verjamete v to da vas bodo kar naključni ljudje namerno prijavljali in si izmišljevali stvari, pojasnit kaj potem naredi takšna oseba, če ima domnevni krivec alibi? Malce pozabljate vsi skupaj da kriva prijava tudi ni nedolžna stvar ;) tako da kdor sanja da se dnevno dogaja, da random ljudje podajajo izmišljene ovadbe, se precej moti.

V vsakem primeru pa bo ob ovadbi potrebno kar podrobno pojasnit kaj in kako. Neka random zgodbica, ki se spremeni vsakih 5s pač ne bo šla čez.

Trola @feryz pa pustite v njegovem namišljenem svetu. Sem že razmišljal kje se je GTR ali kaj je že bil izgubil, pa vidim da ima spet nov nick.

Invictus ::

To, da je beseda nekoga dovolj za kazen za prekršek, je totalen fail pravnega sistema.

To je pol fata sistem, rekla, kazala...

Idealen za zafrustrirane Slovenceljne...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

FTad ::

eventyrer je izjavil:

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/av...
Policija svetuje, da si zapomnimo registrsko število in znamko avtomobila ter to sporočimo na telefonsko številko 113. Policija ob takem obvestilu stori vse, da takšnega voznika ustavi. Zoper voznika uvede postopek o prekršku, v katerem zbira obvestila in pridobiva dokaze o prekršku. Zelo je delo olajšano, če ogroženi voznik sodeluje kot priča.


Zanimivo. V Avstriji sem imel pa povsem drugacno izkusnjo. Namrec peljal sem se po AC, kjer je prislo do zozanja tropasovnice na dva pasu. Skrajni levi pas pa je bil "zagrajen" s stebricki (ne tistimi oranznimi (Ala VLC Medial player logo)). Ko sem peljal malce za voznikom, ki je bil na moji desni je nenadoma zavil na levi pas, nakar sem moral v skrajni sili odviti na levo, sicer bi trcila. Posledicno sem "pojahal" stebricek in predrl levo zadnjo gumo. Takoj po tistem sem uspel peljati za voznikom in si zapomniti regirstrsko, nato pa ustavil na primernem mestu, saj nisem mogel vec dalje.

Poklical policijo, prisli pogledat, naredili zapisnik. Ampak mi je rekel, da ker ni prislo do kontakta oz trcenja, se ne bo dalo dokazati, da je voznik to povzrocil...

eventyrer ::

Invictus je izjavil:

To, da je beseda nekoga dovolj za kazen za prekršek, je totalen fail pravnega sistema.

To je pol fata sistem, rekla, kazala...

Idealen za zafrustrirane Slovenceljne...


Fantje, ne tako paničariti in vsepovprek metati za vas velike besede (slovenceljni in podobno).


Kriva ovadba
283. člen
(neuradno prečiščeno besedilo)

(1) Kdor koga naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, pa ve, da ga ni storil, se kaznuje z zaporom do dveh let.

(2) Enako se kaznuje, kdor podtakne sledove kaznivega dejanja ali kako drugače povzroči, da se uvede kazenski postopek za kaznivo dejanje, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, zoper nekoga, za katerega ve, da ga ni storil.

(3) Kdor se sam naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, čeprav ga ni storil, se kaznuje z denarno kaznijo.

(4) Enako kot v prejšnjem odstavku se kaznuje tudi, kdor naznani, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, čeprav ve, da tako dejanje ni bilo storjeno, in s tem povzroči, da državni organi začnejo ukrepati.

(5) Če stori dejanje iz prvega ali drugega odstavka tega člena uradna oseba z zlorabo uradnega položaja, se kaznuje z zaporom do treh let.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

DostMam je izjavil:

Dragi Feryz, ne boste verjeli, ampak, ko me v nepreglednam ovinku (par metrov) nekdo prehiti, ne utegnem in ne gledam ali vozi "zafiro" ali karkoli drugega. Jezen sem na bedaka, ki reskira mojo, svojo in varnost ostalih na cesti samo zaradi svojega egotripa. Tako kot meni, tudi večini drugih se jebe za vašo "zafiro" in za vaše spaecialistično znanje vožnje. Zanima nas samo, kako vsako jutro pravočasno in varno prispeti v službo in popoldan domov. "Zafiristi" nam gredo na jetra in niti malo ne verjamemo, da ste le z nakupom izrabljenega mogočnega avtomobila sposobni skrbeti za našo varnost. V svoji nepopravljivi prepričanosti, da imate sveto prav lomastiti po cestah vam opozorilna lučka ne prižge niti, ko policaji imajo sestanke zaradi vas. Ko vas bodo pa sterali v kot, bodo "inkasanti", "zamerljivci", "nesposobni" in še kaj. Upam, da vas čimprej srečajo s pametjo.
Mene pa tvoje nakladanje ne zanima, zakaj bi me? Avti so vse bolj sposobni, birokrati pa pospešeno penzlajo polne črte čez prej prekinjene.

Sicer pa ne skrbi, bolj kot za tvoje življenje, se sekiram za svoje. Tudi verjetnost gagniti je nekajkrat večja zame, ki prehitevam, kot zate, ki si prehitevan. Zato naj te ne skrbi toliko. Lepo mirno vozi dalje 60 po ravni cesti, ostalim pa pusti njihov tempo.
Fajn bi bilo, če se kdaj umakneš, v kolikor te množično nevarno prehitevajo. Mogoče ti bo enkrat prišlo, da niso vsi drugi nevarni, ampak gre za nekaj drugega.

eventyrer ::

feryz je izjavil:

naša lokalna policija imela že par prijav zame, 5 ali več.


če te je en človek 5x prijavil je ta stvar morda malo čudna.

če te je prijavilo 5 različnih ljudi pa je problem izključno samo v tebi.

solatko je izjavil:

Če nisi vozil ti, ne rabiš nikogar prijavljat, vendar moraš imeti nedvoumen dokaz, da si bil takrat drugje. Na prejeto odločbo se pritožiš in, če nisi vozil, praviloma postopek ustavijo.
Res je, vedno več "policajev" je na cesti, svojih napak sicer ne vidijo(oviranje prometnega toka, nedajanje smerokazov, prekratka varnostna razdalja,..), se pa sedaj, ob cenovno ugodni nabavi raznovrstnih kamer, celo upajo posredovat posnetke policiji.
Ker v bistvu policija ne deluje preventivno in se ne postavlja na smrtne točke, ne pritiska na urejevace cest, da te točke obdelajo in, da v prihodnje postanejo normalen del cestne mreže, brez nevarnosti za hujše nesreče, je seveda v njihovem interesu, da slovenci postanemo drug, drugemu policaji in veselo prijavljamo sosede, prijatelje, znance in tudi vse druge udeležence v prometu, za minimalne kršitve.
To me spominja na čase enopartijske "diktature" v kateri ti je bil najhujši sovražnik, sosed, ki si je tudi izmislil karkoli, da ti je lahko škodil.
Pač taki smo Slovenci in še ponosni na to.
Edino, kar striktno prijavljam na 112 je, ko vidim omamljenega voznika, ki sede za volan in upam, da ga za prvim ovinkom ustavijo in mu preprečijo nadaljevanje vožnje. Dva taka primera in oba sankcionirana, oba tudi pred pričetkom vožnje opozorjena, kaj se bo zgodilo, če ne pokličeta taxi ali koga od domačih, da jih odpelje domov.


ola, solatko je spet dobil priliko izliti svojo prometno modrost.

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

Invictus je izjavil:

To, da je beseda nekoga dovolj za kazen za prekršek, je totalen fail pravnega sistema.

To je pol fata sistem, rekla, kazala...

Idealen za zafrustrirane Slovenceljne...


Na Jugu rečejo "kadija te tuži, kadija ti sudi"... moderna mematska verzija je "Karen te toži, Karen ti sodi.".

WhiteAngel ::

Invictus je izjavil:

To, da je beseda nekoga dovolj za kazen za prekršek, je totalen fail pravnega sistema.


Saj veš, da to ni res. OP širi laži, ne vem, zakaj. Že v naslovu dopisa piše "Poziv lastniku ... podatke o vozniku avtomobila oz. da se izjavi o prekršku". Če te nekdo obtožuje, je lahko kriva ovadba. Tvoja pravica je seveda, da se zagovarjaš.

zobnik ::

Podobno je ko najdeš telefon in ga neseš na PP. najprej te vzamejo kot da si ga ti ukradu, potem moraš dokazovat. Isto je drugje tud če kej gori in prvi kličeš, pridejo policaji in moraš vse povedat....zato pa ljudje hodjo mimo, ker imamo tako policijo.

bbbbbb2015 ::

V-i-p je izjavil:

Prvič vidim kolegov dopis iz policije, zato me resno to zanima, ne zanj, bo že uredil. Skratka, en dan se zjutraj pelje v službo, nič posebnega, prehiti en avto, ta se vozi potem za njim, kolega ga ima poln kufer, nalašč vozi počasneje, voznik zadaj ga hoče prehitet, kolega pelje hitreje, da ga ne more in to je to. Danes dobi obvestilo policije, da ga je voznik prijavil in da je storil dva prekrška (tisto prvo prehitevanje in potem, ko mu ni pustil mimo). Prekrška seveda sta, to me ne briga, meni je zanimivo, da mora v petih dneh javit ime in priimek voznika, v nasprotnem kazen in pike dobi on kot lastnik. Se pravi, policija kar na podlagi pričanja enega voznika določi prekrške drugega voznika? Zanimivo mi je, da obvestilo nikjer ne omenja, da lahko pojasni ali je ali ni res, ampak naj javi kdo je vozil, da dobi kazen in pike. Od kdaj se to tako dela? :)



Voznik je lahko imel dashcam. Mi imamo dashcam na vseh avtih.

Ali pa je kdo potegnil telefon ven in so ga snemali. Ni to tako nemogoče.

=b

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

WhiteAngel je izjavil:


Saj veš, da to ni res. OP širi laži, ne vem, zakaj. Že v naslovu dopisa piše "Poziv lastniku ... podatke o vozniku avtomobila oz. da se izjavi o prekršku". Če te nekdo obtožuje, je lahko kriva ovadba. Tvoja pravica je seveda, da se zagovarjaš.

Ne znaš brati.

OP se mora samo izjasniti ali je vozil on ali kdo drug.

Kazen je že izrečena...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Utk ::

Očitno ti ne znaš brat, ker čisto jasno piše, da če ne bo sporočil drugega voznika, BO kazen izrečena lastniku. Kazen je pa izrečena ko se tist, ki naj bi prekršek naredil izjasni, ali pa ne, o tem prekršku.

Invictus ::

Kaj sem pa napisal.

Policaj je vseeno napisal kazen na "remote". Kar NE BI SMEL...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: DostMam ()

Utk ::

Ne, zaenkrat imajo prijavo za katero mislijo, da imajo dovolj dokazov, da izrečejo tudi kazen. Če se ne bo nihče bunil, bo kazen dobil lastnik. Če sporoči drugega voznika, se bo drug ukvarjal s to kaznijo. Ker je lastnik res vozil, je najcenejše, da je tiho in plača. Prej ima sicer pravico menda vpogleda v te "dokaze", ampak najbrž jih itak ni.

Likalnik ::

če ni bil posnet...potem bi lahko rekel, da je bil doma...in da ima za pričo ženo ter staro mamo katera je bila tisti čas na obisku...in da on ni ta oseba.

ker čisto iz logičnega vidika...bi jaz lahko na parkirišču od soseda avto si zapisal in registrsko označbo...ter javil policiji kakšne prekrške počne na cesti.....in bodo oni avtomatsko poslali mu kazen?...sosed se pa naj zagovarja kje je tisti čas res bil....ker če je doma spal...v tem primeru kakšnega trdnega dokaza nima

drugače pa...te kamere za v avto so lahko kar uporabne...sicer ne mislim z vidika, da tožariš folk policiji...ampak predvsem, da si ti bolj na varni strani oziroma krit...kar koli se naredi imaš posneto...če se slučajno kdaj rabi, da pripomore v tvojo korist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Likalnik ()

ginekk ::

Invictus je izjavil:

To, da je beseda nekoga dovolj za kazen za prekršek, je totalen fail pravnega sistema.

To je pol fata sistem, rekla, kazala...

Idealen za zafrustrirane Slovenceljne...


Misliš beseda navadnega državljana, ker pri policistu oz. pooblaščeni osebi beseda kar prevaga, ne glede na resnico.
Drugač se strinjam, da bi moral preverit preden so kar določili prekršek. Mogoče so imel v tem primeru posnetek, več prič, ne veš. Mogoče je avto vozil in naredil ovadbo direkt policaj.

Moj prej opisani road rage primer je trajal skoraj 100km vožnje, tip se ni ohladil 45min, v planu sem imel da grem direkt do domače policijske postaje, na srečo je potem odnehal. Večina bi klicala policijo v takem primeru.

DostMam ::

Invictus je izjavil:

Kaj sem pa napisal.

Policaj je vseeno napisal kazen na "remote". Kar NE BI SMEL...

In kje vidimo to kazen? Koliko EUR, koliko točk, koliko zapora?
Po moje, jo še ni napisal, jo pa namerava. Pa ne kazen ampak prijavo sodniku za prekrške.

Zato se mi zdi pritoževanje čez sistem, državo in ne vem še kaj popolnoma odveč.

Se opravičujem za klik na izbris, ikona je tako blizu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DostMam ()

Shkorc ::

A ni neka fora, da ti ni treba povedat, kdo je vozil tvoj avto, če s tem okriviš bližnjo osebo?

CiClon ::

Kdo pravi, da bo kazen?

1. Postopek se je začel, ker je xy podal prijavo.
2. Na podlagi prijave obveščajo lastnika vozila.
3. Če ni on vozil, naj pove, kdo je vozil
4. Če je vozil, ima možnost, da poda svojo izjavo oz. druge dokaze o dogodku.
5. Če ne izjavi nič, je edini dokaz izjava xy - kar pomeni da lastnik dobi kazen.
6. Če lastnik izjavi, da on tega ni storil in ni drugih dokazov - beseda proti besedi. Kaj bo tu rezultat je ??? Lahko mu da kazen, lahko pa ustavi postopek, ker ni dokazov.

Ne vem zakaj bi bil tu sodnik za prekrške. Odločbo o prekršku napiše policaj.

DostMam ::

Shkorc je izjavil:

A ni neka fora, da ti ni treba povedat, kdo je vozil tvoj avto, če s tem okriviš bližnjo osebo?

Je fora: kazen se izreče lastniku vozila. Piše v dopisu.

Jure14 ::

Shkorc je izjavil:

A ni neka fora, da ti ni treba povedat, kdo je vozil tvoj avto, če s tem okriviš bližnjo osebo?

Lahko rečeš "takrat sem bil v službi, ne vem kdo od domačih je vzel avto."
Ni ti treba reči "vozila je žena".

Ampak, če rečeš "bil sem v službi" boš to moral tudi dokazat.

Torej: ali poveš, kdo JE vozil, ali pa dokažeš, da ti NISI vozil.

mirator ::

Tako je. Ti samo dokažeš, da nisi ti vozil. Bližnjih ti ni reba ovajati, vendar je vprašanje, če nisi dolžan odgovoriti na vprašanje "kdo vse ima dostop do ključev avtomobila"?

bbbbbb2015 ::

Invictus je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:


Saj veš, da to ni res. OP širi laži, ne vem, zakaj. Že v naslovu dopisa piše "Poziv lastniku ... podatke o vozniku avtomobila oz. da se izjavi o prekršku". Če te nekdo obtožuje, je lahko kriva ovadba. Tvoja pravica je seveda, da se zagovarjaš.

Ne znaš brati.

OP se mora samo izjasniti ali je vozil on ali kdo drug.

Kazen je že izrečena...


Kazen seveda še ni izrečena, nameravajo jo pa izreči.

feryz ::

To je še vedno sekret papir, ki je namenjen razjasnitvi okoliščin.
Brez veze ga je komentirati ali pisati litanije nazaj.
Če nisi vozil, napišeš da nisi vozil in priložiš dokaz.
V nasprotnem primeru ne storiš nič in počakaš na prave papirje z možnostjo pritožbe. Takrat se bo začela veselica.

bbbbbb2015 ::

ginekk je izjavil:

Invictus je izjavil:

To, da je beseda nekoga dovolj za kazen za prekršek, je totalen fail pravnega sistema.

To je pol fata sistem, rekla, kazala...

Idealen za zafrustrirane Slovenceljne...


Misliš beseda navadnega državljana, ker pri policistu oz. pooblaščeni osebi beseda kar prevaga, ne glede na resnico.
Drugač se strinjam, da bi moral preverit preden so kar določili prekršek. Mogoče so imel v tem primeru posnetek, več prič, ne veš. Mogoče je avto vozil in naredil ovadbo direkt policaj.


Stvar je taka, da to seveda ni totalen fail pravnega sistema. Sigurno bi za sodstvo bilo najbolje, da dobijo na mizo dokaze s petimi pečati in nič manj. Pa v življenju ni vedno tako. Ampak to je tako že od rimskih časov.

Izjava na policiji je lahko, kot policaji temu rečejo indic, lahko pa je dokaz. Lahko imajo posnetek, lahko ga nimajo. Nimajo tudi vsi posnetki dokazno vrednost.
Ni tudi vsako "opažanje" verodostojno. Tudi mene so enkrat policaji "opazili", da sem prehiteval avto preko polne črte. Znašli smo se pred sodnikom za prekrške in jaz in policaj. Moje prvo vprašanje je bilo, katero vozilo sem prehiteval, če je policaj tako dobro "opažal". Tukaj se zgodba sicer zaplete, policaj je dal tablico avta ki bi ga naj prehiteval.

Ugotovili smo sicer, da je bil avto odjavljen iz prometa. No, zavarovanje ni bilo preklicano in smo ugotovili, da ni šlo za avto, ampak šleper, ki je v času dogodka že bil odjavljen iz prometa. Policaja smo dobili na laži. Lagal je kot pes.

Realnost je bila pa sicer taka, da nisem nikogar prehiteval. Na koncu pa se ni zgodilo nič, nisem bil ne obsojen, ne oproščen, ne nič. Iz tega sem nekako sklepal, da vseeno sodniki radi potegnejo s policaji.

Likalnik ::

Zakaj bi policaj lagal oziroma kaj je imel od tega?...da bi sploh prišel s zgodbo o prehitevanju ven?
kot drugo zakaj je pomembno katero vozilo si prehiteval? to nima veze ali se motim....prehiteval si preko polne črte...to je bilo opaženo in na temu je bil fokus...ne na okolici.

Utk ::

Zakaj bi policaj lagal oziroma kaj je imel od tega?...da bi sploh prišel s zgodbo o prehitevanju ven?

Jaz sem imel podoben primer in ti garantiram, da se policaji znajo zlagat. Nekaj vidijo, še več mislijo da vidijo, nekaj ukrepajo, ko pride stvar do sodnika (95% itak takoj plača), pa ne more na sodišču policaj rečt, ups, sej morda sem se pa zmotil. Tam mora laž sfurat do konca, dodat detajle, da je bolj verjetna. In na sodišču se sodnik isto vpraša...zakaj bi policaj lagal??? Ne vem. Sej ne vsi, so pa primeri.

kot drugo zakaj je pomembno katero vozilo si prehiteval? to nima veze ali se motim....prehiteval si preko polne črte...to je bilo opaženo in na temu je bil fokus...ne na okolici.

Točno to. Ampak policaj je dodal (še) to laž, da je zgodba bolj verjetna. Morda ni bil čist siguren, da je prehiteval čez polno črto, ampak na sodišču policaj nastopi kot da ima 7 kamer okoli sebe, vse je videl, vse je vedel, preštel, odmeril. Ne more tam mencat, ja veste, to je bilo proti koncu polne črte, morda je blo pa že po njej...morda je bila ta tablica, morda je bil K namesto P, itd. Ne, policaj tam zmeraj vehamentno trdi, brez dvoma. Če bi ga vprašal kolk ptic je bilo na drevesu 100 metrov naprej, bi pogledal v beležko in ti povedal. In prekleto težko mu dokažeš, da laže.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

mirator ::

Ni nujno, da bi se policaj lagal nalašč. Tudi oni so zmotljivi in lahko pri zapisu registrske številke, kakšno zapišejo napačno. Pred leti sem imel podobno zadevo, ko sem od sodnika za prekrške dobil poziv za plačilo kazni za prometni prekršek. Poklical sem kar podpisano sodnico in jo povprašal na kakšni osnovi je bil ugotovljen prekršek. Odgovorila mi je, da je bila prijava policaja. Na to sem se pritožil, češ da v tistem času nisem bil na omenjeni lokaciji. Epilog: brez odgovora, brez kazni.

kuvanasarma ::

OracleDev je izjavil:

Snemat ne sme oz. posnetki niso vredni nič. Tole se men bl sliši kot nateg.


a ni tako da če prijaviš zadevo, in tudi pričaš, potem se posnetek upošteva.

bbbbbb2015 ::

Likalnik je izjavil:

Zakaj bi policaj lagal oziroma kaj je imel od tega?...da bi sploh prišel s zgodbo o prehitevanju ven?
kot drugo zakaj je pomembno katero vozilo si prehiteval? to nima veze ali se motim....prehiteval si preko polne črte...to je bilo opaženo in na temu je bil fokus...ne na okolici.


Če že hočeš celo zgodbo. Vsi v koloni, s policajem vred, smo se peljali približno 70km/h, omejitev je bil 60 km/h. To je bilo tam pri enem hotelu "Črni les". Nihče ni prehiteval nikogar.

Nakar policaj, kot zadnji, prehiti vse (zdaj ne vem če po polni črti ali ne) se ustavi pred hotelom, skoči ven in uspe ustaviti mene.
Nakar mi očita prehitro vožnjo, nakar sem ga vprašal, kje ima kako meritev ali to on čez palec.

Nakar gre k svojemu avtu, se posvetuje, pride nazaj in mi da listek za prehitevanje čez polno črto.

In smo se cca leto dni kasneje srečali pred sodnikom za prekrške.

Glej, stvar je taka:
Osebno menim, da noben -ponavljam- noben prekršek ne bi smel biti čez cca 1/3 minimalne plače. To so prekrški, ne doživljenska robija.
Prekrški v Sloveniji so hudo pretirani, glede na standard, glede na ceste in glede na varnost v cestnem prometu.

To, da se cigan vozi brez izpita, v neregistriranem avtu, to nič ne pomeni, če mu napišejo 700, 7000 ali 70000EUR kazni. Plačal ne bo nič, ker tega denarja nima, itak.
Če so pa prekrški že tako dragi, da za vsako figo dobiš kazen, kar je navadno inkasantstvo in z varnostjo v prometu nima veze - potem pa hočem videti v nulo meritveni elaborat slika, čas, v nulo. Če tega ni, pol policaji naj gredo v rit. Ne plačam nič.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

simonchelo - Le zakaj se vame noben tak ne vtakne?

feryz - Seveda, take stvari počnete vozniki, ki nimate nobenega čuta odgovornosti. Če je polna črta se ne prehiteva in pika. Enkrat v življenju nisem prehiteval v škarje, ko pa povem, da včasih prekoračim hitrost, takrat in tam, ko je varno, me pa forumaši proglasijo za morilca, neodgovorneža,..
Če so pogoste prijave, potem počneš nekaj narobe, pa magari z zafiro, ki zame sploh ni avto vreden kakšnega pogleda, kaj šele, da bi jo kupil. Če ima fiatov dizel še ni avto, je pa malo boljše, kot bi imela oplov. Ko boš imel pravi avto kdaj v rokah pa spet kaj napiš. Spravljaš po nepotrebnem v nevarnost voznike, ki pripeljejo v taki situaciji nasproti, ti povem iz osebnih izkušenj. Polna črta je polna črta, ne glede na to, kdo in zakaj jo je narisal. Če ne moreš zdržat do prekinjene in prostega nasprotnega pasu, nesi dovoljenje na postajo in jim povej, da psihično nisi sposoben vozit, ker te počasnejši od tebe spravijo v delirij.

Groot - To se dogaja vedno bolj pogosto. Ampak pijanega voznika, ko gredo skupaj izza šanka pa taki ne prijavljajo, je še frajer, če je prejšnji dan srečno pripeljal domov. En dan ne bo pa tudi tisti, ki so ga videli kakšen seda za volan, ne bojo imeli slabe vesti. Taki smo pač Slovenci.

Invictus - Vsekakor ni dovolj beseda pa tudi posnetek ne, morajo pa na vsako prijavo reagirati, pač pogledajo zgodovino voznika ali je prijav v kratkem več, od različnih virov in potem sprožijo postopek, takoj pa samo na res nevarne situacije. V tem primeru kazen ni izrečena in tudi ni nujno, da bo, je pač del postopka.

eventyrer - Boš povedal kje sem zgrešil ali samo malo smetiš po temi?

WhiteAngel - Zakaj misliš, da OP ni napisal dejanskega stanja? Tak je postopek preden začnejo z resno obravnavo, plačilni nalog.... Bi bilo bolje, če bi kar kazen napisal?

zobnik - Seveda, policija naj bi verjela kar na prvo besedo, vsakega, ki pride mimo ali pa tudi prijave resničnih nevarnih dogajanj vrgla v smeti? Prijaviš nasilje v družini pri sosedu, se oglasijo pri tebi, da potrdiš prijavljeno, če pride do sodišča, tudi sosed izve, kdo ga je prijavil, zato se ljudje izogibajo prijav takih stvari. Ko se pa zgodi zločin, ki bi ga s prijavo morda preprečil, se pa vsi čudijo, saj je bila čisto normalna družina, saj, če bi povedali resnico, bi vas morda kdo vprašal, zakaj pa ni nihče prijavil, če ste vsi vedeli, kaj se dogaja.
Prijave pri katerih se uvede postopek, se običajno preverijo najpre pri prijavitelju, tudi zaradi izločitve lažne prijave.

Utk - Lastnika nihče ne sili, da pove, kdo je avto vozil, če ima alibi, kazni ne bo plačal nihče.

Likalnik - Ne gra ravno tako lahko, sprožit moraš upravičen dvom, kar pa pričanje žene pri prometnih prekrških, po navadi ne gre skozi.

mirator - O vozniku vozila se ni potrebno izrečt, razen, kadar gre za kaznivo dejanje in takrat ni potrebno obremenit družinskih članov. Za prekršek zadostuje dokazilo, da lastnik vozila, takrat ni mogel biti na tistem mestu.

bbbbbb2015 - Kazni so kakršne so, saj te dobijo enkrat na 10 let, če imaš 7-ico na lotto-u. V A skoraj ne moreš narditi prekrška, da te ne posname kamera ali opazi žandar. Kazni so sorazmerno nizke pa vseeno lahko nabreš v celovcu 300€ v eni vožnji, kot moj kolega pred leti. Vse je dobil lepo domov, opremljeno z opisi in slikicami, je šel hitro plačat, ker dela v Celovcu. Sicer vozi normalno, tist dan se mu je pa mudilo, ker je bil v Tržiču nek zastoj in epilog - sedaj raje zamudi službo, kot, da bi lovil čas.
Delo krepa človeka

Likalnik ::

solatko je izjavil:

simonchelo - Le zakaj se vame noben tak ne vtakne?

feryz - Seveda, take stvari počnete vozniki, ki nimate nobenega čuta odgovornosti. Če je polna črta se ne prehiteva in pika. Enkrat v življenju nisem prehiteval v škarje, ko pa povem, da včasih prekoračim hitrost, takrat in tam, ko je varno, me pa forumaši proglasijo za morilca, neodgovorneža,..
Če so pogoste prijave, potem počneš nekaj narobe, pa magari z zafiro, ki zame sploh ni avto vreden kakšnega pogleda, kaj šele, da bi jo kupil. Če ima fiatov dizel še ni avto, je pa malo boljše, kot bi imela oplov. Ko boš imel pravi avto kdaj v rokah pa spet kaj napiš. Spravljaš po nepotrebnem v nevarnost voznike, ki pripeljejo v taki situaciji nasproti, ti povem iz osebnih izkušenj. Polna črta je polna črta, ne glede na to, kdo in zakaj jo je narisal. Če ne moreš zdržat do prekinjene in prostega nasprotnega pasu, nesi dovoljenje na postajo in jim povej, da psihično nisi sposoben vozit, ker te počasnejši od tebe spravijo v delirij.

Groot - To se dogaja vedno bolj pogosto. Ampak pijanega voznika, ko gredo skupaj izza šanka pa taki ne prijavljajo, je še frajer, če je prejšnji dan srečno pripeljal domov. En dan ne bo pa tudi tisti, ki so ga videli kakšen seda za volan, ne bojo imeli slabe vesti. Taki smo pač Slovenci.

Invictus - Vsekakor ni dovolj beseda pa tudi posnetek ne, morajo pa na vsako prijavo reagirati, pač pogledajo zgodovino voznika ali je prijav v kratkem več, od različnih virov in potem sprožijo postopek, takoj pa samo na res nevarne situacije. V tem primeru kazen ni izrečena in tudi ni nujno, da bo, je pač del postopka.

eventyrer - Boš povedal kje sem zgrešil ali samo malo smetiš po temi?

WhiteAngel - Zakaj misliš, da OP ni napisal dejanskega stanja? Tak je postopek preden začnejo z resno obravnavo, plačilni nalog.... Bi bilo bolje, če bi kar kazen napisal?

zobnik - Seveda, policija naj bi verjela kar na prvo besedo, vsakega, ki pride mimo ali pa tudi prijave resničnih nevarnih dogajanj vrgla v smeti? Prijaviš nasilje v družini pri sosedu, se oglasijo pri tebi, da potrdiš prijavljeno, če pride do sodišča, tudi sosed izve, kdo ga je prijavil, zato se ljudje izogibajo prijav takih stvari. Ko se pa zgodi zločin, ki bi ga s prijavo morda preprečil, se pa vsi čudijo, saj je bila čisto normalna družina, saj, če bi povedali resnico, bi vas morda kdo vprašal, zakaj pa ni nihče prijavil, če ste vsi vedeli, kaj se dogaja.
Prijave pri katerih se uvede postopek, se običajno preverijo najpre pri prijavitelju, tudi zaradi izločitve lažne prijave.

Utk - Lastnika nihče ne sili, da pove, kdo je avto vozil, če ima alibi, kazni ne bo plačal nihče.

Likalnik - Ne gra ravno tako lahko, sprožit moraš upravičen dvom, kar pa pričanje žene pri prometnih prekrških, po navadi ne gre skozi.

mirator - O vozniku vozila se ni potrebno izrečt, razen, kadar gre za kaznivo dejanje in takrat ni potrebno obremenit družinskih članov. Za prekršek zadostuje dokazilo, da lastnik vozila, takrat ni mogel biti na tistem mestu.

bbbbbb2015 - Kazni so kakršne so, saj te dobijo enkrat na 10 let, če imaš 7-ico na lotto-u. V A skoraj ne moreš narditi prekrška, da te ne posname kamera ali opazi žandar. Kazni so sorazmerno nizke pa vseeno lahko nabreš v celovcu 300€ v eni vožnji, kot moj kolega pred leti. Vse je dobil lepo domov, opremljeno z opisi in slikicami, je šel hitro plačat, ker dela v Celovcu. Sicer vozi normalno, tist dan se mu je pa mudilo, ker je bil v Tržiču nek zastoj in epilog - sedaj raje zamudi službo, kot, da bi lovil čas.


solatko- dvom že opravičiš, ko si podal izjavo, da ti nisi bil takrat na tistem mestu ampak si bil na drugi lokacijo....in to izjavo lahko podkrepiš s pričami...pa naj bo to žena ali pa recimo kolega/sosed...kdor kol je pač pripravljen potrditi to tvojo tezo oziroma, da sta bila tisti čas skupaj

Utk ::

Ja, če imaš nekoga, ki se je pripravljen spustit na nivo policaja, se to najbrž da... Čeprav tu se sodnik ne bo vprašal, zakaj bi ta lagal.

Buggy ::

@solatko: feryz ne govori o Zafiri ampak o "zafiri"...in ni JTD nic boljsi kot CDTI v pravih A in B Zafirah.

da pa nisi prehiteval cez polno pa ti ne verjamem, ker je prakticno na regionalkah skoraj nemogoce, saj so nazadnje tudi ravnine, kjer je bilo prej crtkano sedaj potegnili z neprekinjeno in je spet ena izmed prometnih oznak, ki ne prispeva k varnosti ali pretocnosti prometa.

Na dolenjski avtocesti so za predorom pred kratkim prelimali radar, pa kar naenkrat ni vec zastojev. Ceprav se se vedno na omejitvi 130kmh vozimo 100kmh je vsaj tekoce...prej smo se pa ustavljali, ker so pickice bremzale za vsak drek...se bolj pa ko je bil kobajagi radar in ceprav ni sel hitro je bremzal "za vsak slucaj" tesla!

bobby ::

To nitko eden poslje na Kejzar Janezu na pp celje pa se lastniku prekrska ne bo potrebno karkoli zjasnit, se je ze nejgov kolega :))
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

ivans_k1 ::

V-i-p je izjavil:

...Če tega ne moreš si kriv, ker spanja doma v postelji pač ne moreš dokazat in ta del je meni sporen...


Saj ni spal v postelji ampak je bil za volanom.

Invictus ::

Kaj vam tukaj ni jasno.

Policija ga jhe obvestila, naj se razjasni ali je vozil ali ne, ker ima samo njegovo registrsko tablico.

Policijo samo zanima ali lahko prekršek naprti njemu, ali pa komu drugemu. Policija se je na podlagi prijave odločila, da se je prekršek zgoil. Samo ne ve, komu ga mora zakasirati...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

feryz ::

solatko je izjavil:

feryz - Seveda, take stvari počnete vozniki, ki nimate nobenega čuta odgovornosti. Če je polna črta se ne prehiteva in pika. Enkrat v življenju nisem prehiteval v škarje, ko pa povem, da včasih prekoračim hitrost, takrat in tam, ko je varno, me pa forumaši proglasijo za morilca, neodgovorneža,...
Saj sem ti že napisal. Imel sem te za pametnega in preudarnega možakarja, ampak ...
Prometni predpisi nimajo nobene veze z dejansko varnostjo, ampak so zbir kompleksov birokratov in dovolj vsiljivih imbecilov, ki so jim varnost na cesti in pravila obnašanja na cesti, španska vas. Zato so se ceste spremenili v znakovno greznico, ki nima nobene veze več z logiko.
Spričo tega, da se kompletna naselja spreminjajo v cone 30, da se lahko naši otroci igrajo na cestah ali pa zato, ker zaradi možganske podhranjenosti niso več sposobni interakcije s cesto, mogoče ne bi bilo slabo, da to razširimo na kompleten cestni sistem. Vključno z avtocestami. Navsezadnje vsaka "hitrost", večja od 0 km/h, lahko povzroči smrtno nesrečo. Ni malo ljudi, ki so umrli pod avtomobili, ki so se premikali 5 km/h ali še manj. Par jih jaz poznam. Ali pa sem jih poznal.

Zato svoje komplekse "cestnih ubijalcev" obdržite zase. In vozite po svoji vesti. Drugim pa pustite njihovo vest. Če lahko politiki nekaznovano ubijajo neskončne količine ljudi, tudi vi in vaš ego lahko preživite, če vas kdo prehiti.

Groot ::

Oh jesus kako uspete eni in isti osebki iztirit prav vsako temo, ki se vsaj malo nanaša na promet.

No OP je svoj odgovor dobil, modi pa lahko tole zaklenejo, ker gredo nasveti in tolmačenja samo še v napačne smeri.

solatko ::

Likalnik - Dobro še narišem UTEMELJEN dvom. V redu?

Buggy - Kolega je imel Calibro z najhujšo mašino, ko mu je dvignilo glavo, so mu na servisu dejali, da Opel ni za terat, da je to avto za umirjene starjše ljudi,:)) tri leta staro, generalna mašine, oziroma jo je zamenjal in hitro prodal.>:D Zadnji opli so bili Opel record, ha, ha. Ena takih cest je Kočevje - Ljubljana, vem, ker nas je model peljal iz sejma suhe robe, do Čot-a 50-60 pa smo preživel, samo vsak, ki je šel mimo, je z užitkom sedel na hupo. Od tam do Škofljice na zgornji meji omejitve, tako, da se je kolon fajn raztegnila.

Shadowhunter - Nimam nič od naštetega Yetta 1.6 mi trenutno čisto ustreza, bencinar seveda, napisal sem (preberi njegov post) samo zato, ker je napisal, kot, da bi imeli najmanj Pontiac-a s 1000 KS. Za vožnjo iz točke A v točko B zadostuje vse od 5KS naprej, samo vožnjo moraš prilagodit temu.

feryz - Meni ni vseeno za nepotrebne smrtne žrtve, sploh pa, če tak cestni kreten leti po tvojem pasu in te ima namen ubit, rešiš pa se edino s pobegom na travo, če infrastruktura to omogoča, sicer naciljaš nedolžnega na tvojem levem pasu, ker je počasnejši in imaš možnost preživetja večjo.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

feryz ::

Saj veš, da popolnoma isto tebi očitajo. Namerno ubijaš babice in dedke. In seveda sebe tudi. Pa se te ne da prepričati.

Tudi mene ne boste, s formuskim blebetanjem. Če bo čez uro ali dve frej ac, bo šla zafira ii spet 250 km/h. Če ne bo frej, bo šla pa 90 km/h. So what, bi rekla manekenska pederčina.

solatko ::

feryz - Ti kar veselo, če ne boš ogrožal nikogar, sicer pa na Grobnik ali na dele nemških AC brez omejitev, samo tam se boš moral večkrat umaknit s prehitevalnega pasu.>:D
Ne dajo pravih argumentov, da bi me prepričal.>:D
Delo krepa človeka
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitra vožnja z mojim vozilom, šofer drugi (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
766144188 (26400) solatko
»

Partnerko dobil radar (z mojim avtomobilom) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Na cesti
30188035 (53031) Darko!
»

Kazen za prometni prekršek dan po dogodku (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22736287 (30393) babilon007
»

Policija - kazen (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
20132154 (25321) St235
»

Vedenje policista - nekorektnost in prepotentnost! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33347892 (30058) CaqKa

Več podobnih tem