» »

Vedenje policista - nekorektnost in prepotentnost!

Vedenje policista - nekorektnost in prepotentnost!

Ejsi_Disi ::

Ma dej ne moraliziraj. Ne veš kakšna je bila preglednost, hitrsot,...ma nič ne veš pa jokaš, da bi lahko nesrečo povzročil.
Rock n' roll ain't noise pollution!

mtosev ::

Drugace kak je on izvedo da si ti napisal pritozbo?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Goldee ::

Ne vem. Mogoče je bla to edina pritožba v tem obdobju, mogoče se me je samo zapomnil, ker nisem podpisal papirja. Mogoče mu je načelnik kaj očital, kar je sicer malo verjetno. Se mi pa zdi res neumesno, da policaj zija čez pol Prešerca kako mi ne bo uspelo s pritožbo. Saj to, da ne zna dobro pisat že razumem, da pa je tko neolikan pa ne. Bomo videl kako bo s pritožbo (čez 10 let, ko naši sodni mlini zmeljejo moj papir) :)
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

SkIDiver ::

MEDENA poanta je, da sem hotel prehitet oba osebna pred sabo in ko bi šel šleper, ki se je peljal nasproti mimo bi prehitel še šleperja pred sabo-stisnil mimo. Vrjemi, da je bilo dovolj prostora, da bi prehitel oba osebna pred sabo pa sem na koncu samo enega, ker sem videl može postave in sem takoj vedel, da me bodo ustavl.
Tolko neumen vseeno nisem, da bi nesmiselno prodajal svojo glavo na cesti. Sploh na H1. Za piko na i se sedaj raje držim za črto in strpno vozim 10 ali 15 minut dlje do AC in si vmes zapojem kak komad ali dva:D

Goldee ::

Ojla!

Ubistvu je že eno leto od tega neljubega dogodka... s policije pa nič od niča. So mogoče mojo pritožbo založili? :-)
Uglavnem, hotel sem vprašat kolko traja, da pritožba/primer zastari? A je timeout eno ali dve leti?

Thanks za odgovor.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

nurmaln ::

Če dobro pogledaš skenirano obvestilo o prekršku takoj vidiš, da je bilo obvestilo zmečkano. Pokoren državljan (kakor praviš da si se obnašal) bi obvestilo zložil in pospravil.
Glede na to da je obvestilo zmečkano in dvomim, da ga je zmečkal policist domnevam, da si ga zmečkal sam in to po vsej verjetnosti prav prepotentno in pred policistom. Če si to res storil sam, ne kupim da si bil pred tem čist priden in tih kot miška. Vedno je lahko pluvat če poznaš samo eno stran zgodbe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

Goldee ::

Se pa vtakneš v detajle. Zakaj bi pred njim mečkal papir? Da mi napiše še kako kazen? Znam se obvladat, hvala za skrb.

Torej, kolko časa more preteč, da kazen/pritožba zastara?
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

nurmaln ::

prekršek
relativno zastaranje 1 leto
absolutno zastaranje 2 leti

perci ::

no, to seveda ni res.

2 leti in 4 leta so "navadni" roki (recimo za davčne prekrške so drugačni)

sej to je pa zdej ja že splosno znano

nurmaln ::

pol sm pa jest že precej zadaj...
od kdaj pa so ti roki?

tx-z ::

Pa mu rečem, da ne bom in da me ne more prisiliti, ker nima naloga za pregled....


A to lahko rečš? Da ti ne sme pregledat žepou pa takih stvari? Kaj pa prtlažnik recimo?
tx-z

Zorro ::

Da ne boste tja v 3 dni razglabljali kaj policisti smejo in kaj ne, vam priporočam skok v knjižnico in malo domačega branja - Vaše pravice v policijskih postopkih.

perci ::

nurmaln: že par let

lepovreme ::

če še lahk jaz dodam mojo malenkost o inteligentnih policajih.
1.me je ustavil butalec in pregledal cel avto ,opremo,vse ni nič našel pol pa se je na rezervne žarnice spravil in mi težil naj mu pokažem če delajo:)Pa še te so ble zaprte v original škatli in nove...

2.me ustavi spet en dr. miličnik in reče vozniško prosim.Ga malo gledam in rečem prometne pa ne.In reče AJA prometno tudi ja.Nisem vedel če se mi smili ali bi se smejal...


ajde

Goldee ::

perci, hvala za update.

Torej, še kako leto počakam, pa bo. :-)
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Bob Rock ::

malo offtopic...ali pa tudi ne...

vem, da so nekaj casa nazaj spreminjali zastaralni cas za prometne prekrske.

Ti prekrski ne zastarajo vec ali so le podaljsali zastaralni cas? In ce da, kdaj?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

perci ::

Lej - vsak prekrsek zastara.

Skoraj vsako kaznivo dejanje zastara (razen najhujsih - genocid)

Novi zastaralni roki za prekrske pa veljajo od 1.1.2005, ko se je zacel uporabljati (sicer ze dve leti prej sprejeti) ZP-1.

BendeR ::

Do zdaj sem imel 2x slabo srečanje s policajami

1. Služben kombi sem zakoličo v manjši tovornjak - sem prehiteval na dovoljenem mestu in je en zavil iz gozdne poti. Jaz seveda po bremzi in nazaj na desno špuro. No, Renojev Master v XXL izvedbi je pač velika krava in ni tako odziven kot moj bravo. Šel je blatnik, ki ga je dobesedno vtrgalo na pol, sprednja luč in špegl - če bi tresno v onega z osebnim avtom, ga verjetno več ne bi bilo med nami (maruti).

No, ker je pač bil služben avto sem seveda klical šefa in policijsko postajo Slovenska Bistrica. Po dobrih 30 minutah se prizibata gospoda policaja in začneta spraševat potek nesreče. Jim pač razložimo kak je blo in tudi priznam krivdo (jebi ga, saj vem da sem zajebal). Naenkrat začne gospod policaj postajat nesramn in mi grozit s kaznijo dobrih tisoč €. Češ če se delam norca, da sem klical policijo za to malenkost in če se jaz ne zavedam, da se njemu čez 10 minut konča smena. Mu prijazno povem, da mi je tak naročil šef, saj je avto kasko zavarovan.
Sledil je protokol pihanja, pregled dokumentacije in zapis škode. Pri tem sta bila oba policaja zelo nesramna in površna (skoraj bi mi šel s prometno in vozniško lol).

2. Pred vhodom v stransko cesto ( od firme) se je pokvaril nek audi a8, ki je zaprl celotni izvoz počez. Štromarji kot štromarji smo pač šli v gostilno na firmi in bli tam enih 20 minut. Ker avto še vedno niso odšlepali sem obral rezervno pot. Tam je namreč možnost zapeljati skozi pumpo kar nanese enih 10m enosmerne ceste, nakar se uvrstim nazaj na normalni vozni red. Seveda zapeljem po enosmerni in se za mano zapodi kareta, ki je prej delala zapisnik pri audiju. Dečko me ustavi in začne prepotentno naštevat kazni. Zanimivo pa je blo, ker je isto pot pred mano obrala tudi policijska patrulija, ki je tudi bila poleg audija (za en pokvarjen avto dve patruliji ?!? ). Dečkotu lepo namignem, da sem se ravnal po možeh potave pred mano in da nas država uči si vzgled jemat po policistih. Policist se je spogledal z njegovimi kompanjoni v prejšnjem avtu in mi dal dokumente. Zanimivo je blo slišat še norčevanje ostalih dveh v smislu : "zdaj te je pa fajn zajebal.":D
:=)

Matek ::

Kar se tice prve zadeve -- ali jaz ne razumem pravilno, ali pa nisi bil ti kriv. Ce prehitevas po pravilih, je kriv tisti s stranske ceste, ce te izsili. Meni je ze v avtosoli instruktor vedno tezil, ce sem ob vkljucevanju na prednostno cesto v desno gledal le na levo stran, ravno zato, ker lahko nekdo cisto legalno prehiteva in pride z desne.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

BendeR ::

Ne, fora je, ker je tam ovinek. Ko sem bil na začetku ovinka sem vido prazno cesto, ko pa sem konec ovinka cukno ven, je bil pa pravilno v promet vključen že maruti. Nič me ni izsilo. No, saj moreš cesto videt, da bi razumel. :D
:=)

TekO ::

Lep pozdrav

Včeraj zvečer, ko sem šel v mesto, sta me v Lj-Vič ustavili 2 policajki, ker sem prečkal cesto pri rdeči luči. Prišli sta za mano tako, da sta z avtom zavile na kolesarsko stezo in se po njej peljale dokler me nista dohitele, brez lučk. Se opravičim in rečem, da se mi mudi ter govorim v stilu, če je kazen res potrebna. Po 10ih minutah popisovanja in odgovarjanja na vprašanja jima rečem točno take besede "samo da ste dosadni" in povem da je najlažje kaznovati pač takšne osebke kot sem bil sam, medtem ko pač nekateri počenjajo veliko hujše stvari..(slabe izkušnje iz preteklosti, ko niso nič posredovali) Ženska mi reče, da oni že vedo za vse kaj drugi delajo in naj jim nič ne govorim kako naj delajo. Jaz ji povem, da jim nič ne govorim kako naj delajo ampak da se mi pač meni osebno ne zdi prav..nato je utihnila in napisala kazen dobrih 400€.

Ko sem videl kazen za 400€ sem jo vprašal čemu in mi je odgovorila "ker smo dosadni". :) Torej kazen se nanaša samo na to besedo "dosadan" in nič drugega, nikoli nisem dvignil glasu ali bohnedaj rekel kakšno kletvico.

Vprašal sem jo tudi, če mi lahko pokaže značko in je ni hotela. Problem pa je, ker sem se na obe kazni podpisal. No tisto za prečkanje ceste imam tudi namen plačati, saj sem res to storil, tole za 400€ se mi zdi pa absurdno. Ali se lahko vseeno pritožiš, če si podpisal kazen?

In če se pritožim, ali se potem ta rok polovične kazni prenaša pač naprej dokler pritožba v primeru neuspeha ni ovržena? Ali pač s pritožbo tvegaš plačilo celotne kazni?

In ali je res, da jim v avtu ni potrebno nositi kape?


Hvala za odgovore

Edit: typ0
Ideas are bulletproof.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TekO ()

kmetek ::

Tale je pa orenk bosa, policaj ti ne more kar nekaj napisat kazen ker so dosasdni in to sploh ne 400€. So normalni? Zdaj grem na PP Kranj pa mu rečem, da so dosadni, dobim kazen 400€? Na podlagi katerega člena? Kape v avtu mislim ni treba nositi, zunaj pa NUJNO! In če zahtevaš identifikacijo, ti jo MORA pokazati....Napiši pritožbo na pritožbeni oddelek in zahtevaj sodno varstvo. Daj ne me fukat no, naj opravljajo bolj pomembno delo ne pa prečkanje rdeče. Saj ne rečem prekršek je, samo si koga ogrožal, predvsem si se prepričal varno iti a ne?

Saj ni čudno, da po takih zgodbah nimamo več nikakršnega zaupanja v Policijo, jaz ga nimam že dolgo časa. Merijo z radarjem tam kjer ni treba, ustavljajo tam kjer ni treba, kretene na cesti pa ne znajo loviti.

K0K0 ::

Kmetek mislim da lohka, ker gre za žaljenje uradne osebe oz neki podobnega.

Namerno prečkanje rdeče je velika neumnost tko da je bila kazen čisto utemeljena in nevem zakaj si se sploh pritoževal.
Zadnjič sem na prehodu pred globalom skoraj zbil idijota, ki je šel čez rdečo in to ravno takrat, ko sem menjal komad na avtoradiju. Mogoče je zmankal 2m tko jem mel veliko srečo da je prehod na grbini (ležeč policaj), ker če bi jest prpelov z 50-60km/h namesto 20-30 ga še vidu nebi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: K0K0 ()

Ziga Dolhar ::

> in to ravno takrat, ko sem menjal komad na avtoradiju

Tole bi na tvojem mestu raje zamolčal ;-)
https://dolhar.si/

Meizu ::

Jam tudi jst sm mel eno zelo slabo izkušnjo s policaji. In sicer, kakšni 2 ulici stran od mojega doma živi en prepotenten policaj. In sicer za vsako manjšo malenkost se zmeni s svojimi pajdaši in nas pričnejo ustrahovat. Zgodilo se je pa tako:

No, kakšnih 20m stran od njegove hiše je urejen park. Mi smo tam posedali, se pogovarjali, problem je biu, ker smo meli enga mal preveč pijanega kolega zravn in se je mal preveč drl (ura je bila 3 min čez deseto). Evo, že vidim 3 policaje (vključno s tistim policajem, katerega sem zgoraj opisal). Pridejo do nas, ter nas začnejo popisovat. No, ta prijatelj, ki je bil pijan je bil sicer polnoleten, so ga pač popisali, potem pa so se spravili na nas (enepar mladoletnikov nas je blo tam - ki pa btw sploh nismo nič prekršili - uglavnem nismo se drli). So nas začeli ustrahovat od nekih kazni, potem sem pa pač pripomnil, da zakaj pa naj bi morali prejeti kazen, če pa nismo nič storili. Mi je začel nazaj usajat, da če ne bom utihnu, da mi bo eno "prišvasal okol kepe". Mislim, kera nesramnost, poleg tega je to že grožnja mladoletni osebi (a ni nekako tko?). Pol so nas neki popisali in so šli. Ampak tisto me je pa fajn zmotlo, ko mi je policaj grozil, da me bo premlatu, če ne bom bil tiho.

Uglavnem, beda je s temi policaji...:\

darkolord ::

Zanimivo, kako imajo slabe izkušnje skoraj samo tisti, ki so storili nekaj narobe

ShowDown ::

Saj tako je...ti njim ne smeš rečt da so dosadni, policaji pa lahko brez težav grozijo, da te bodo prebutali...to je ponavadi takrat, ko ne najdejo stvari, ki si jo naredil narobe. No razen potem, ko ga z modricami pošlješ v PM.;)

TekO ::

Ura je bila 22:00 in takrat ni tako veliko prometa in avti so bili daleč stran.. v daljavi sem videl le luči..

Žaljenje? Ker mu rečem, "samo da so dosadni"? Potemtakem bi bilo žaljenje tudi, če bi mu rekel "samo da ste tečni / "veseli" " (pač veseli mišljeno sarkastično) ?
Saj ga nisem nikamor poslal ali mu kaj jebal, drl nanga ipd.

Zakaj sem se pritoževal? Saj poleg tega, jim nisem rekel nič, kar bi se pritoževal..od začetka sem se le opravičil in vprašal, če je kazen res potrebna.. Drugače se je pa pol minute prej peljal črn audi, ki je moral voziti vsaj 100 km/h, ali pa kolega, ki so ga nedaleč stran neki čefurji z neko plastično pištolo streljali iz avta... mja sej oni že vedo za vse kar se dogaja.

Aja pa imam 2 priči..

Kakršni koli nasveti ali odgovori bi bili dobrodošli.
Ideas are bulletproof.

Ziga Dolhar ::

> Kakršni koli nasveti ali odgovori bi bili dobrodošli.

Pejt do odvetnika.
https://dolhar.si/

BigWhale ::

> "samo da ste dosadni"

Se dobr, da ji nisi reku: "Officer, will you do the full cavity search, should I spread?" ;>

Najbolj ampak res najbolj pametno je v taksnih primerih biti tiho, zavrniti kazen in se potem pritoziti. Magari z odvetnikom.

kmetek ::

Še dobro, da smo ponižen narod in nas 5000 policajev jebe v glavo kakor jim paše, da bi opravljal pametno svoje delo iz našega davkoplačevalskega denarja to pa ne. :\

Yossarian ::

Najbolj ampak res najbolj pametno je v taksnih primerih biti tiho, zavrniti kazen in se potem pritoziti. Magari z odvetnikom.

Točno tako. Bodi tiho in idi po uradni poti. Kaj pa bi npr. naredil, če bi ti ona na tvoj "dosadno" odgovorila npr. "ti si pa bizgec" (uf, kako huda žaljivka, to pa ni kar tako8-O )? Bi potem tu na veliko pisaril ali bi raje bil tiho? Mislim, skozi rdečo si šel, to je hud prekršek, ki ima lahko v nekaterih primerih smrten konec.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

TekO ::

So mi že v preteklosti, ko smo bili na šparovem parkirišču s kolegi rekli naj "spizdimo", da nas ne vidijo več na tistem kraju (prej so nas še popisovali in govorili z nami kot da smo ne vem kakšni kriminalci - oziroma en je bil tak zadirčen in prepotenten, z ostalimi si se pogovarjal lepo normalno), samo zato ker smo sedeli tam z vrečami pravkar kupljenega alkota.. pa nisem zganjal nobenega buma, da bi se pritoževal nad njim.

Očitno se samo kmetek-u zdi to tako čudno kot meni..

Kakšne pa bi imel možnosti za uspešno pritožbo? ..če je kakšen pravnik tu.

Ps: pritožbo na 2. kazen seveda..
Ideas are bulletproof.

nurmaln ::

Kape v avtu mislim ni treba nositi, zunaj pa NUJNO! In če zahtevaš identifikacijo, ti jo MORA pokazati

Kapo naj bi zunaj nosil ker je pač del uniforme. Nikakor pa nošenje ali nenošenje kape ne vpliva na tvojo odgovornost ali na policistovo pravico da izvaja uradne postopke kot je ugotavljanje istovetnosti ali kaznovanje. Tvoje dolžnosti se nikakor ne spremenijo samo zato ker policist nima na glavi kape.
Če je policist v uniformi mu NI treba kazati identifikacije. Dolžan ti je samo povedati ime in priimek in na kateri enoti dela.

OZZY ::

Če je policist v uniformi mu NI treba kazati identifikacije. Dolžan ti je samo povedati ime in priimek in na kateri enoti dela.


koker vem ti mora pokazat št. značke ne pa povedat imena...Sicer pa msilim, da je njegova številka tudi na kazni če jo dobiš.
Go with the flow.

nurmaln ::

številko nosi na uniformi, ne rabi ti kazat nobene značke

imagodei ::

Je pa tako -

ob vsej tehnologiji, ki jo nosimo danes naokrog v žepu, me močno čudi, da nihče ne posname vsaj tonskega zapisa dogajanja, med tem, ko policaji grozijo, težijo, zajebavajo...

Razumem, da če te ustavi v avtu, nekako težko vklopiš snemanje. Če pa 10 mulcev sedi na parkirišču in opazijo patruljo, ki se jim bliža, bi pa eden menda lahko prižgal snemanje na svojem GSM aparatu?

Če so policaji res taki težaki, bi jih verjetno par takšnih objav malo skuliralo. Če pa niso, pa razumem tudi, zakaj ni nobene objave.
- Hoc est qui sumus -

Bellzmet ::

To bi definitivno bilo fajn, posneti koga.

Lahko pa nastane problem, če policaj ugotovi, da ga snemaš. Če imaš telefon v žepu sicer težko opazi, samo tudi posnetek verjetno ne bo razločen.

imagodei ::

Če snemaš samo ton, imaš lahko telefon odložen na tleh (če ostanemo pri primeru mulcev ob 11h zvečer na parkirišču), ali pa na skejtbordu oz. kjerkoli.

Če bi pogruntal, da ga snemaš, se lahko izgovarjaš, da ste se s kolegi zafrkavali in se snemali, ravno takrat, ko je prišel on.
- Hoc est qui sumus -

Ziga Dolhar ::

Nja, kako pa bo lahko pogruntal, da ga snemas?
https://dolhar.si/

Bellzmet ::

Ja skoraj nujno je, da med snemanjem telefon držiš v roki, ker če je v žepu, posnetek ne bo najboljši oz. vprašanje če bi se sploh kaj slišalo. O.K. če ga pustiš na kakšni klopci,...kar ne pride v poštev, če te ustavi, moraš ven iz avta,...

Ne vem pa kako je to pravno. Ali lahko snemaš pogovor, ko te popisuje oz. ko ti izreka kazen? Lahko sicer, da je pravno vse O.K.?, samo lahko pa je smrkec veliko bolj zivcen zaradi tega, če pač opazi, da snemaš pogovor.

AndrejS ::

Treba jih bo snemat... ker eni mislijo da so bogovi...

Primer:
policisti ustavijo osebo (pred diskoteko - peški), jo legitimirajo in ker je ta oseba močno pod vplivom alkohola ji dajo nekaj za podpisat. Ta oseba je trmasta in noče podpisati, zato ji policaj vrne samo osebno izkaznico in se odpelje.
Ta oseba dobi čez 1 leto od davčne pismo, da je policiji dolžna nekaj čez 100€ !!!!!
Oseba seveda kliče na davčno, policijo ,...
Na koncu dobi kopijo policijskega zapisnika.... kateri ni bil podpisan, pod opombe pa piše da je bil zapisnik vročen na podlagi osebne izkaznice.

Torej ta oseba se niti pritožit ni mogla na postopek, ker je pretekel 8 dnevni rok vročitve.

Torej policaj je bog... te lahko , te legitimira in brez besed odpelje,.. čez 1 leto pa dobiš kazen... Ali je to pravna država ?

PacificBlue ::

Ni to pravna država..oziroma zaradi takšnih policajev in nesposobnih ljudi,ki delajo v sistemu Slovenija nikoli ne bo pravna država..preveč izrabljajo policaji moč, ki jo imajo..še posebno mlajše generacije..čeprav še vseeno mislim, da velika večina policajev je korektnih in poštenih..se pa seveda najdejo vmes tudi gnile hruške..
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

Binji ::

Seveda je mozno snemat in imamo opremo in to.. ampak kdo se bo pa spomnil sploh vzet telefon in snemat? Pa tudi bi reku, da se zmeri upamo, da ko se prikaze policaj, da bo vse korektno.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

perci ::

AndrejS: Na sklep o izvršbi, ki ga je dobila se lahko pritoži in ugovarja, da izvršilni naslov ni bil nikoli vročen. Tako se to dela v pravni državi.

Torej, ne zavajaj, da ni bila možna pritožba. Ni se bilo sicer možno pritožiti na izvršilni naslov (plačilni nalog or sth), lahko pa se je v izvršilnem postopku pritožil na sam obstoj izvršilnega naslova (ker sploh ni bil vročen, tudi ni postal izvršljiv).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

kekz ::

Ne vem, laz sem se nekoč znašel v podobni situaciji. Znanec (ki je nekaj let živel v tujini in zato tukaj ni imel avta) je z mojim avtomobilom napačno parkiral. Po enem letu sem nepričakovano dobil izvršbo preko davkarije in sem se hotel pritožiti, pa so me zavrnili, da sem vse roke že zamudil in pritožba ni več možna.

perci ::

Ja, pritožba na plačilni nalog ni več možna. Lahko pa se pritožiš na sklep o izvršbi in ugovarjaš, da ti plačilni nalog sploh ni bil vročen. Pri tem pa seveda upoštevaj, da ti je lahko bil vročen tudi po 87. členu ZUP-a - torej, če v 15 dneh nisi dvignil, se šteje za vročeno.

perci ::

Da se razumemo - zamudil si rok, da bi se pritožil in ugovarjal, da avta sploh nisi ti vozil. Zoper to bi se namreč moral pritožiti takrat, ko si dobil plačilni nalog (če si ga dobil). Če ti plačilni nalog ni bil vročen, je to pritožbeni razlog v izvršilnem postopku.

perci ::

Da napišem postopek, kako zadeva poteka.

Prekrškovni organ (npr. policist) izda plačilni nalog ali odločbo. Na to odločbo se ti lahko pritožiš (in s tem odložiš izvršbo, razen v davčnih prekrških), če pa se ne pritožiš, moraš obveznost plačati. Če je ne plačaš, gre zadeva na DURS v izvršbo.

Ti podatki se na DURS pošiljajo v elektronski obliki. Če ti veš, da ti zadeva ni bila vročena, se lahko uspešno pritožiš in ugovarjaš, da plačilni nalog sploh ni postal izvršljiv, ker ti ni bil vročen. DURS bo potem pridobil od prekrškovnega organa kopijo plačilnega naloga in vročilnic in če iz teh ne bo razvidno, da si odločbo dejansko prejel, bo tvoji pritožbi ugodeno.

Tako, upam da je zdaj jasno.

K0K0 ::

A ti sploh lohka prepove snemanje pogovora če sta v javnosti ?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novi zakon o cestnoprometnih predpisih (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53588068 (71112) darkolord
»

Prometni prekršek in denarna kazen...? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10318238 (15645) BlueRunner
»

Prevožena rdeča luč (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26092849 (81252) fosil
»

kazen zaradi nehomologiranega izpušnega lonca (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9931548 (9852) Mehmed

Več podobnih tem