Forum » Loža » Špekuliranje o našem obstoju in vesolju...
Špekuliranje o našem obstoju in vesolju...
digitalcek ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Si samk star in se oklepas tega, da bos na drugem svetu med oblaki skakal in ribe lovil lol.
Zivis tukaj in zdaj, potem pa konec
E, moj hudič... je moj edini komentar tvojega prispevka.
Velika večina, ki tu piše, ima zagotovo kaj višjo izobrazbo od poklicne, ali srednje šole.
Razmišljanja pa, kot so so prebivalci zadnje kosovske vukojebine. Planine, volkovi.
Žalostno, toda resnično. Da že intuicija, ki jo nekdo ima, ali pa jo je razvil, naleti pri drugih na nejevero, celo "odpor"...
Smrekar1 ::
SuperKripto je izjavil:
Tudi v kamnu se nahaja energija.
Vem. Kamen ima maso in masa je energija: E=m. Ostala navlaka okoli znane formule je samo konverzija enot (če se kamen glede na nas ne giblje).
showsover ::
Zdaj pa, če obstajaš zares ali samo v simulaciji, sploh ni nobene razlike.
Če veš, da si del simulacije, je to bistvena razlika, ker večina naučenega (recimo, humanega) izgubi pomen, ker se bo zagotovo našel kdo, ki bo tole vzel zelo dobesedno in naredil uničujoč kaos. Še zase nisem prepričan :-)
Seveda, se ne dojemamo pogrešljivo, za to skrbi nagon po preživetju. Od kje prihaja pa nimam pojma, je pa to pojav, značilen za vsa živa bitja. Kaj pa pomeni biti živo bitje? Spet, nekaj, kar smo si izmislili ljudje.
Živo bitje je biološko definirano, zavest pri tem ni ključna. Na Zemlji je pač osnovano na ogljiku, ima pa verjetno težnjo, da se (kot energetska anomalija) ne zlije v okolje, živa bitja sledijo nekim ciklom (to imajo biologi naštudirano), za Smrekarjev kamen bi pa to težko rekli.
Masa ni dovolj za energijo, sploh ne za kinetično :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()
nergac ::
Ogljiku je podoben silicij.
Moja mašina, na katero sedaj tipkam, je še kako živa, in lepo skrbim zanjo ...
Moja mašina, na katero sedaj tipkam, je še kako živa, in lepo skrbim zanjo ...
za Smrekarjev kamen bi pa to težko rekli.
Kamen bo živ, ko:
1. Bo trošil energijo da črpa entropijo iz svoje notranjosti v zunanjost
2. Se odzival na okolje in
3. Rastel in se razmnoževal
Brez tega ni živ.
Ogljiku je podoben silicij
Ne dovolj, silicije verige so stabilne samo do nekje dolžine 16 atomov. Za zelo enostavno življenje bi mogoče, čisto mejno še bilo, za kaj več pač ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Se strinjam.
Ogljik v kombinaciji z vodo je zelo močan.
Voda mi je zelo fascinantna.
Slana voda.
Juhica.
Pač neko točko smo definirali, ko se je začelo življenje.
To je bilo takrat, ko je zmanjkalo papice v juhici in so začele molekulce jesti druga drugo.
Ogljik v kombinaciji z vodo je zelo močan.
Voda mi je zelo fascinantna.
Slana voda.
Juhica.
Pač neko točko smo definirali, ko se je začelo življenje.
To je bilo takrat, ko je zmanjkalo papice v juhici in so začele molekulce jesti druga drugo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nergac ()
Vse naše vesolje je (menda) samo 16 ali 17 milijard let staro, kaj je bilo pred tem, ne morem vedeti, bi pa zagotovo povedal, če bi vedel, vprašanje samo, če bi me razumeli ali mi verjeli :-) Prve oblike življenje so se menda pojavile nekje 4+ milijard let nazaj. V resnici vse deluje zastrašujoče končno.
SuperKripto ::
Teorija pravi, da je kreator vse kar obstaja. V tem primeru smo tudi mi del vsega kar obstaja. To pomeni, da smo tudi mi del kreatorja. Kar ima smisel, saj smo mi pomanjsana razlicica kreatorja, saj imamo na sub atomskem nivoju iskro v sebi. V teoriji to pomeni, da mi kot del kreatorja lahko tudi ustvarjamo, odvisno koliko mocno iskro imamo v sebi.
Teorija tudi pravi, da je vse povezano v eno celoto. Vse je enost. Vi vsi v teoriji niste loceni ampak ste cisto vsi povezani z vsem kar obstaja. Se najbolj blizu je temu kvantna fizika in teorija strun. Ce je vse povezano, to pomeni, da se vi v teoriji lahko povezete in komunicirate z vsem kar obstaja. Nekateri temu pravijo telepatija, jasnovidnost itd. v teoriji je to cist mozno.
Teorija tudi pravi, da je vse povezano v eno celoto. Vse je enost. Vi vsi v teoriji niste loceni ampak ste cisto vsi povezani z vsem kar obstaja. Se najbolj blizu je temu kvantna fizika in teorija strun. Ce je vse povezano, to pomeni, da se vi v teoriji lahko povezete in komunicirate z vsem kar obstaja. Nekateri temu pravijo telepatija, jasnovidnost itd. v teoriji je to cist mozno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SuperKripto ()
Unilseptij ::
samo če je kreator ustvaril vse kar obstaja, kdo je ustvaril kreatorja? Ali kreator kar obstaja sam od sebe in je ustvaril samega sebe? To je bolj nesmiselna trditev kot to, da je pac vesolje nastalo iz nica.
Spxy ::
SuperKripto je izjavil:
Teorija pravi, da je kreator vse kar obstaja. V tem primeru smo tudi mi del vsega kar obstaja. To pomeni, da smo tudi mi del kreatorja. Kar ima smisel, saj smo mi pomanjsana razlicica kreatorja, saj imamo na sub atomskem nivoju iskro v sebi. V teoriji to pomeni, da mi kot del kreatorja lahko tudi ustvarjamo, odvisno koliko mocno iskro imamo v sebi.
In ker to pravi neka teorija, to avtomatsko pomeni, da je resnična? Saj imaš pravico, da izraziš svoje mnenje, ampak prosim, da ga tako tudi predstaviš. Kot mnenje, ne pa neko resnico, ki ji moramo vsi verjet.
Ne obstaja preteklost niti prihodnost. Vse obstaja vedno zdaj v tem trenutku. Obstajajo samo neskoncne moznosti paralelnih realnosti, ki se izmenjujejo ta trenutek, ko berete in pisete. Vse obstaja ta trenutek, neskoncno moznosti.
SuperKripto je izjavil:
Nikoli niste bili v preteklosti niti v prihodnosti. Vedno ste ziveli v tem trenutku zdaj. Spomini iz preteklosti so v bistvu samo spomini iz zdajsnjega casa, le da so bili drugi paralelni svetovi, ki se izmenjujejo na podlagi vase zavesti.
Nergač, to Lucy sem mislil.
Unilseptij, to ali pa je naša interpretacija stvarnosti povsem napačna.
Nisem gledal, samo bežno mogoče kakih deset minut ...
Od SF sta imela največji vpliv name Blade Runner in Odiseja, v manjši meri Planet Opic s Hestonom.
Seveda tudi Solaris. Če je slednji sploh lahko kvalificiran kot SF.
SuperKripto je izjavil:
Nikoli niste bili v preteklosti niti v prihodnosti. Vedno ste ziveli v tem trenutku zdaj. Spomini iz preteklosti so v bistvu samo spomini iz zdajsnjega casa, le da so bili drugi paralelni svetovi, ki se izmenjujejo na podlagi vase zavesti.
In pa realnih danosti, fizisa, ki ga ne smeš izključiti.
Zgodovina sprememb…
SK, tole malo postaja dolgočasno zdaj, prej je bilo bolj zanimivo. Nekdo je moral ta multidimenzionalni teserakt, po katerem se ne gibljemo nujno zvezno, ustvariti z veliko napora, energije. Torej glede na tvoje izjavljanje, zagotovo živimo v neki napredni simulaciji ali več njih, kjer je tole veliko lažje in energetsko učinkovito zmodelirati. In upravljati,
Zgodovina sprememb…
Imaš ti 100% dokaz, da mi sploh obstajamo, da nas ni 'naklikal' samo nek, recimo, 5 letnik v neki 'simulaciji', ko še sploh ne razume vseh mehanizmov? Kako je že to, svoj obstoj dojemamo skozi električne signale? Morda so signali popačeni, umetno vzbujeni, ali kako drugače 'netočni'. Ah, konec, ne da se mi, samo glava začne boleti, še butasto kavo sem polil.
Simulacija je tukaj na Zemlji. To ne pomeni, da je cist vse simulacija. lol. Pod simulacijo sem bolj mislil na svet iluzije. Maya
Saj vesolje je avtonomen sistem z zadosti energije.
Midva pa krmariva najino gmoto v njem. Pa kripto in OP tudi.
Midva pa krmariva najino gmoto v njem. Pa kripto in OP tudi.
Od kod je torej vesolje pred (baje) 13,8 mrd prejelo dovolj energije za vse to?
Nič, moram greti. SK zame ni izbral najbolje možne realnosti.
Nič, moram greti. SK zame ni izbral najbolje možne realnosti.
Zgodovina sprememb…
Vsako noc ko zaspite dozivite takoimenovano malo smrt! Se zavedate kdaj se sploh zgodi tist switch iz budnega stanja v spanec? Ali je kdo v sanjah razlagal nekomu, da obstaja real life tukaj izven sanj?
Ko zaspis in dozivis takoimenovano malo smrt je morda podobno pri smrti. Ko se zbudite in veste kaj ste sanjali a veckrat v hipu pozabite ali pa se vsak dan sanj sploh ne spomnite. Ceprav v trdnem spancu cist vsakic sanjamo. Pravijo da je podobno z dojencki, da se spomnejo prejsnega stanja pred rojstvom, pred utelesanjem ampak velika vecina zelo hitro pozabi. Se kdo izmed vas spomni ko je bil star 1 teden?
Ko zaspis in dozivis takoimenovano malo smrt je morda podobno pri smrti. Ko se zbudite in veste kaj ste sanjali a veckrat v hipu pozabite ali pa se vsak dan sanj sploh ne spomnite. Ceprav v trdnem spancu cist vsakic sanjamo. Pravijo da je podobno z dojencki, da se spomnejo prejsnega stanja pred rojstvom, pred utelesanjem ampak velika vecina zelo hitro pozabi. Se kdo izmed vas spomni ko je bil star 1 teden?
Zgodovina sprememb…
Sam se zelo megleno spomnim neke situacije, ko sem bil stvar dve leti.
In niso bile sanje.
Neka igrala in trava na igrišču.
Potem nekaj časa spet nič.
Potem šele zadeve od četrtega leta dalje.
In niso bile sanje.
Neka igrala in trava na igrišču.
Potem nekaj časa spet nič.
Potem šele zadeve od četrtega leta dalje.
Jaz se spomnim, da sem si kot zelo majhen otrok nekaj ponavljal, da si moram zapomnit. Pa sem pozabil. Mislim, da nisem niti 1 leto bil star takrat. Seveda se ne spomnim vsega, le par dogodkov iz tistega casa.
Ampak pri štirih letih pa si se naučil "prepoznati" realnost, a ne ...
Ko boš umiral, bo realnost začela razpadati ...
Ko boš umiral, bo realnost začela razpadati ...
Po tej teoriji smo mi kot zgoscena svetloba vecni in zivimo vecno kot zavest. Energija je neunicljiva. Realnost je odvisna od zavesti in se konstantno spreminja, tudi zdaj se preklapljas iz ene paralelne realnosti v drugo.
Glede na ta film, res. Če pa jih v normalnem življenju ne moreš, ima verjetno nek razlog, kateri je ta razlog?
Nič, tema se je izpela, do večera bo že mimo.
Nič, tema se je izpela, do večera bo že mimo.
Zgodovina sprememb…
Ne želim živeti večno.
veckrat ima osebnost navzkrizje interesov z duso, lol si pozabil, da si ti del kreatorja, nisi odvojena entiteta
Zgodovina sprememb…
Se ne strinjam.
Sem odvojen ...
Razen ko se nabutam ali imam dober seks ali "padem v gozd" ali se kopam v morju ali mi nekaj postavi kocine pokonci.
P.S. Abstiniram nekaj mesecev. Počasi popuščam, čakam na pravi trenutek ...
Sem odvojen ...
Razen ko se nabutam ali imam dober seks ali "padem v gozd" ali se kopam v morju ali mi nekaj postavi kocine pokonci.
P.S. Abstiniram nekaj mesecev. Počasi popuščam, čakam na pravi trenutek ...
Zgodovina sprememb…
to je bistvo iluzije in simulacije. Brez tega obcutka bi bil napredek tezji, saj bi vsi vedeli da gre za fejk gledalisko predstavo in igranje. Ce pa kreator naredi taksne pogoje, da se zelo vzivis v simulacijo, potem je mozen hitrejsi napredek.
Aston_11 ::
S pomočjo halucinogenih snovi ali drog, lahko obudiš zelo stare spomine.
Obudiš kaj drugega, spominov ziher ne.
SuperKripto je izjavil:
simulacijosaj ti je jasno, da simulacija mora v nečem teči?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
Unilseptij ::
tudi spoznanje, da je vse, kar vidimo, vemo in občutimo, samo slika (simulacija), ki jo izvajajo naši možgani in da, ko gremo dovolj globoko v detajle, nismo nič drugega kot prazen prostor oz. točke tega prostora, ki med sabo interagirajo, same pa ne zasedajo nobenega prostora, ne spremeni dejstva, da tukaj in zdaj obstajamo oziroma, da nekaj, kar spremlja in se zaveda, da ta "simulacija" teče, obstaja.
Simulacije ni nihče ustvaril... mi sami jo ustvarjamo s tem, ko obstajamo.
Simulacije ni nihče ustvaril... mi sami jo ustvarjamo s tem, ko obstajamo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()
mirator ::
PersonaRuda je izjavil:
...sem si postavil ta vprašanja: Kdo smo mi? Del česa smo? Zakaj smo tukaj? Kaj je naš namen (razen, da se repruduciramo in s tem ohranjamo našo vrsto)? Kaj je vesolje? Del česa? Kaj je izven njega? Kaj je namen vesolja? In teh odgovorov zagotovo ne bom dobil do konca svojega življenja...
Zadnji stavek v citatu prav gotovo drži.
Na vprašanje zakaj smo tukaj in akšen je naš namen imam dve teoriji. Prva je, da smo tukaj kot škodljici v vesolju in od bližnjih planetov, je najbolj okužena zemlja, se pa okuženost počasi vendar zanesljivo širi na bližnja vesoljska telesa.
Druga je, da je naša naloga ustvariti umetno inteligenco, ki se bo lahko vzdrževala in širila sama. Takrat živa bitja ne bodo več potrebna.
Pravzaprav naše vedenje o vesolju zaenkrat izhaja iz teorije velikega poka. Ostaja pa vprašanje kaj je pred velikim pokom bilo. V bistvu jemljem vesolje kot nekakšno vesoljsko matematično vrsto, ki konvergira v neskončnost. Naše vesolje je v tej vrsti samo en člen, ne vemo pa kateri: blizu začetku, nekje na sredini ali proti koncu.
Nekdo je omenil nekakšnega kreatorja, ki mogoče res obstaja, vendar je ta kreator daleč od pojmovanja raznih religij in smo mu ljudje deveta skrb.
Glejte, marsikdo izmed vas igra igrice, taksne ali drugacne, ker se ob tem zabava. tako je tudi v simulaciji zivljenja, se zabavamo, spoznavamo in naredimo nov level igre, napredujemo in se kaj naucimo. Pa se cas hitreje tece, ceprav ne obstaja, lol
S pomočjo halucinogenih snovi ali drog, lahko obudiš zelo stare spomine.
Obudiš kaj drugega, spominov ziher ne.
SuperKripto je izjavil:
simulacijosaj ti je jasno, da simulacija mora v nečem teči?
Simulacija teče v tvojem telesu.
Meje tvojega telesa se pa spreminjajo.
Čeprav sam dobro veš, kaj je tvoje in kaj ni tvoje.
Te pa drugi prepričajo, da moraš nadeti recimo kopalke, preden zaplavaš v morju.
Razen če te nihče ne vidi.
Koliko izmed vas se v sanjah zaveda, da obstaja tukaj resnicni svet izven sanj? bitja v sanjah se lahko odlocijo, da ne verjamejo, da izven sanj obstaja drug svet tukaj, ker se noben ni vrnil iz tega sveta v sanje, da bi jim to povedal. lol (razen izjem)
Zgodovina sprememb…
Dobra.
Sam sem si v sanjah vse pripravil za popolno orgijo.
Tik preden se je začela akcija, sem se zbudil.
To ni ne dobro ne slabo, tako nevtralno je.
Sam sem si v sanjah vse pripravil za popolno orgijo.
Tik preden se je začela akcija, sem se zbudil.
To ni ne dobro ne slabo, tako nevtralno je.
zztop ::
Resničnost je samo takrat, ko si čiste zavesti in so samo občutja in ni ne preteklosti ne prihodnosti ne nobenega trpljenja.
Ogromno tega sem doživel. Ogromno časa. Ki sem si ga vzel. Ker mi pripada. Ker je iluzija.
Takrat se zaveš svojih moči. In potem te čaka delo. Ogromno dela.
Da postajaš gospodar teh moči. Ali da jih izženeš ali predaš drugemu. Ali da premagaš samega sebe.
Postaneš bojevnik in sam sebi nasprotnik in zaveznik.
Ko se nasprotnik in zaveznik zlijeta, zaživiš.
Nov cikel svojega življenja.
Ogromno tega sem doživel. Ogromno časa. Ki sem si ga vzel. Ker mi pripada. Ker je iluzija.
Takrat se zaveš svojih moči. In potem te čaka delo. Ogromno dela.
Da postajaš gospodar teh moči. Ali da jih izženeš ali predaš drugemu. Ali da premagaš samega sebe.
Postaneš bojevnik in sam sebi nasprotnik in zaveznik.
Ko se nasprotnik in zaveznik zlijeta, zaživiš.
Nov cikel svojega življenja.
Zgodovina sprememb…
Kamen bo živ, ko:
Brez tega ni živ.
Kamen crpa energijo iz okolja in jo tudi oddaja v okolje. Zakaj pa mislis, da so v starodavnoh casih, ko je se bilo znanje, zbirali kamne v kroge. Tudi v Sloveniji so takoimenovani staroverci ziveli vse do osamosvojitve slovenije, vendar na skrivaj, ker so jih zarad prepricanj preganjali kot carovnice. Uporabljali so kamne za energije.
Se pravi kamen se je lahko uporabljal recimo pri stonehenge, zbrani na kupu ali v krogih, ali v piramidah za zbiranje energije. Uporabljal se je tudi nekoc pri porokah. Mlado porocenca sta se pri poroki strinjala, da si izmenjata prstana, ki je ponavad prstan vseboval drag kamen ali nekaj podobnega in je bil kamen na prstanu programiran, da oddaja doloceno energijo partnerju, da postane bolj podlozen drugemu partnerju oziroma oba bi v tem primeru bila podlozna drug drugemu. To je resnicno pomenilo zakon za zvestobo do groba. To znanje o tem se je ocitno zgubilo vendar se ga bo verjetno znova obudilo.
Zgodovina sprememb…
mirator ::
Izgleda, da je temo zajel meteorni metež. Kot večino tem, je tudi to uspelo zapeljati v off topic.
Jarno ::
Velikost vsesplošnega obstoja je vsekakor zanimivo vprašanje.
Tudi čas.
Ampak sam osebno niti ne želim konkretnega odgovora.
Tudi čas.
Ampak sam osebno niti ne želim konkretnega odgovora.
#65W!
mahoni ::
Glede na tole napisano bom najbrz odprl neko novo religijo, ker vidim da je ovc se zmeraj veliko, ki bi me rade volje sledili. Sam spomnit se moram, da kamni imajo energijo in to je to.
SuperKripto je izjavil:
Kamen bo živ, ko:
Brez tega ni živ.
Kamen crpa energijo iz okolja in jo tudi oddaja v okolje. Zakaj pa mislis, da so v starodavnoh casih, ko je se bilo znanje, zbirali kamne v kroge. Tudi v Sloveniji so takoimenovani staroverci ziveli vse do osamosvojitve slovenije, vendar na skrivaj, ker so jih zarad prepricanj preganjali kot carovnice. Uporabljali so kamne za energije.
Se pravi kamen se je lahko uporabljal recimo pri stonehenge, zbrani na kupu ali v krogih, ali v piramidah za zbiranje energije. Uporabljal se je tudi nekoc pri porokah. Mlado porocenca sta se pri poroki strinjala, da si izmenjata prstana, ki je ponavad prstan vseboval drag kamen ali nekaj podobnega in je bil kamen na prstanu programiran, da oddaja doloceno energijo partnerju, da postane bolj podlozen drugemu partnerju oziroma oba bi v tem primeru bila podlozna drug drugemu. To je resnicno pomenilo zakon za zvestobo do groba. To znanje o tem se je ocitno zgubilo vendar se ga bo verjetno znova obudilo.
No, tole kar sem ti odebelil naprintaj in daj na kozarček s kuhanim rižem in pusti tri tedne.
Ter nam poročaj.
Ne bom te mogel večno učiti, moral si boš izbrati drugega učitelja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ko več ne obstajaš po smrti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 13219 (7967) | hr_natakar |
» | Ali je res vse determinirano? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7447 (5647) | nevone |
» | Atheist Experience Show (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 54035 (41119) | s1m0n |
» | Saladin sprašuje - Postinteligenten Bog (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 36330 (28836) | Saladin |