» »

Placebo tablete

Placebo tablete

N0t0ri0us ::

A kdo ve kje bi dobil kakšne prazne tablete?

TheBlueOne ::

Pri moji na firmi jih delajo ampak ne vem, ce jih lahko kupis v prosti prodaji. Lahko pa kupis homeopatske, ki pa so pravtako vecinoma dejansko placebo. :)

Zgodovina sprememb…

imagodei ::

TheBlueOne je izjavil:

Pri moji na firmi jih delajo ampak ne vem, ce jih lahko kupis v prosti prodaji. Lahko pa kupis homeopatske, ki pa so pravtako vecinoma dejansko placebo. :)

Večinoma?

Kaj pa v preostalem času?
- Hoc est qui sumus -

Mah ne mislim casovno, ampak v ene, ki jih brendajo kot homeopatkse menda dajo en kup zelisc, pri nekaterih pa se drzijo osnovnega nacela, da mora imeti samo sled ucinkovine. Takrat so za moj okus b.p. placebo, ce pa imajo notri recimo znaten procent izvlecka recimo baldrijana pa lahko morda imas zadah. :)

Zgodovina sprememb…

N0t0ri0us ::

pod kakšnim imenom jih najdem? :)

Najlazje ti bo, da gres v lekarno in uprasas. Drugace sem pisal svoji, kaj priporoca. Javim ko mi javi. :) Edini problem je, da znajo biti kar drage, glede na to, da pogosto niso vredne nic.

Master_Yoda ::

Te je mogoce bolje da kupis kako skatlico B12 ali pa drugih vodotopnih vitaminov (da se izloci z urinom to kar se ne absorbira) in jih das v drugo skatlico. Bo ceneje.

P.S. Nisem zdravnik, lekarnar, whatever, tako da ne vem ce je zgoraj napisano zdravo oz OK (vsaj glede linkanih B12 tablet ker vsebujejo molekule cianida).

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne je izjavil:

Mah ne mislim casovno, ampak v ene, ki jih brendajo kot homeopatkse menda dajo en kup zelisc, pri nekaterih pa se drzijo osnovnega nacela, da mora imeti samo sled ucinkovine. Takrat so za moj okus b.p. placebo, ce pa imajo notri recimo znaten procent izvlecka recimo baldrijana pa lahko morda imas zadah. :)

No, ja, Persen ni homeopatsko zdravilo. Šentjanževka tudi ni homeopatsko zdravilo. Zeliščna zdravila niso homeopatska. Zdej, verjamem, da jih prodajajo pod tem imenom, ampak kaj je homeopatsko "zdravilo", se ve - navadna voda.
- Hoc est qui sumus -

imagodei je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

No, ja, Persen ni homeopatsko zdravilo. Šentjanževka tudi ni homeopatsko zdravilo. Zeliščna zdravila niso homeopatska. Zdej, verjamem, da jih prodajajo pod tem imenom, ampak kaj je homeopatsko "zdravilo", se ve - navadna voda.

Tako tako. Menda se znajo drzati tudi podobne filozofije pri tabletah, ni pa nujno. Moja dela ravno v razvoju pri recepturah in isto podjetje dela od totalnega palceba, ki se tako tudi prodaja do teh razredcenih "homeopatskih", do pravih zdravil s klasicnimi cinkovinami, ki se seveda prodajajo pod durgim brandom. Samo problem je, da je ne poslusam vedno dovolj natancno, da bi lahko tocno svetoval. :) Sej mi bo pisala, pa javim kaj je dovolj placebo ali pa, ce se kje najde placebo.

Menda lahko dobis placebo v lekarni.

Zgodovina sprememb…

FrRoSt ::

N0t0ri0us je izjavil:

A kdo ve kje bi dobil kakšne prazne tablete?

Odvisno za kakšen "recept" jih potrebuješ. :))

Za jemanje enkrat na dan lahko kupiš C vitamin. :)):)):))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Torej placebo dobis menda v lekarni, dobis pa menda tudi neke, na katere lahko das kaksno olje ipd., ce potrebujes razlicne. :) Glede homeo zadev je moja rekla da bi bile predrage za uporabljat kot placebo.

MIHAc27 ::

Koliko jih pa sploh rabiš? Če bolj malo povprašaj kako gospodično, ki jemlje kontracepcijo. Tam tudi dobiš zraven 4 ali 5 placebo belih tabletk.

Super ideja. Če se zmotiš in poješ napačne, pa poženeš prsi.

Resno, no. Placebo se dobi v lekarni, smo slišali. Glede na to, da so to običajno tabletke cukra, reč ne bi smela biti draga. Sigurno jih dobiš tudi na Ebayu.

Če pa res vse ostalo odpade, so pa na voljo vitaminčki. New Iron kapsule zgledajo hudo.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

FrRoSt je izjavil:

Za jemanje enkrat na dan lahko kupiš C vitamin. :)):)):))
To je precej nevarno, ker C vitamin lahko prepreči nastanek skorbuta.

vostok_1 ::

MIHAc27 je izjavil:

Koliko jih pa sploh rabiš? Če bolj malo povprašaj kako gospodično, ki jemlje kontracepcijo. Tam tudi dobiš zraven 4 ali 5 placebo belih tabletk.

Wait, what?
I don't remember, da bi bile not fejk tabletke.
A si to prek ebaya kupil?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

::

Pri jemanju placeba bodite previdni. Jaz sem jemal 500mg placebo tablete in so se mi pojavili stranski učinki (krvavitev iz dlesni, izpadanje las). Sedaj jemljem 150mg placebo tablete in je OK.

spenstar ::

In v cem je fora jemanja placeba? Da se mal hecas sam Sabo Ali kaj?
SPENSTAR--builder

::

spenstar je izjavil:

A še nisi slišal za placebo učinek?

MIHAc27 ::

vostok_1 je izjavil:

MIHAc27 je izjavil:

Wait, what?
I don't remember, da bi bile not fejk tabletke.
A si to prek ebaya kupil?

Ne, uradne tabletke, ki jih ponavadi predpiše ginekologinja.
Slika tudi na temle linku: https://www.rtvslo.si/zdravje/novice/za...

Spodnje 4 bele so placebo. Ženska jih jemlje samo zato, da pravilno spet začne jesti rozaste.

dope1337 ::

je izjavil:

spenstar je izjavil:

A še nisi slišal za placebo učinek?

A ni fora placebo ucinka, da ti mislis, da jemljes X tablete s pricakovanimi snovmi, nekdo ti pa brez tvoje vednosti zamenja za Y tablete brez pricakovane snovi, vendar ker mozgani pricakujejo vnos snovi, le-te Y tablete ucinkujejo na telo enko kot X tablete?
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Placebo ima pozitivne (pričakovane) učinke celo če veš, da jemlješ placebo.

A placebo can work even when you know it's a placebo
- Hoc est qui sumus -

Yohan del Sud ::

Kakšno generično umetno sladilo? Tictac? :D Kakšne stare kapsule sprazni in napolni z ... polento?
www.strancar.com

rozman ::

Kaj pa prazne kapsule? https://www.vitanatur.si/trgovina/prazn...
Verjetno dobiš tudi različnih barv, notri pa nekaj po želji nafilaš.

Curly ::

Ampak odvisno kaj boš z njimi počel? Če boš želiš ženi nadomestit Aspirine boš moral najprej najti nekaj kar izgleda kot Aspirin. Najbrž ima toliko pameti, da si je zapomnila kako izgledajo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Homeopatija (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
838102976 (53856) tikitoki
»

Znanstveno priznan Zdenko Domančić (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
40294677 (82444) mlamat
»

Placebo: namesto operacije meniskusa samo narkoza (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9334667 (27465) Mipe
»

Homeopatska zdravila v Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14740489 (37674) alphasaphir
»

Placebo učinek deluje tudi, če zanj vemo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10816012 (13742) ParanoiD

Več podobnih tem