» »

Velikost okvirja za kolo

Velikost okvirja za kolo

TheBlueOne ::

Kupujem si novo kolo, nagledanega imam lusnega Cuba. Me pa skrbi, ker se, ko ne sedim na sedezu rahlo dotikam zgornje stange okvirja. Manjsa stevilka pa bi bila premala.

Tip, ki jih prodaja pravi da je to OK ampak da je sicer optimum 1 cm lufta. Kaj recete kolesarji? Je to res OK ali raje pogledam okvir z drugacno geometrijo?

Na Cubovi strani velikost stima z mojo visino kolkov....

dolenc ::

Ker beciku, kera velikost tebe in kolesa

DOOM_er ::

je okej, se nardi pri kakšnih XCjih, pa še cube ma itak na vseh kolesih zgornjo štango zelo visoko.
Robots will steal your job. But that's OK

Bike je Cube Reaction z RockShock vilico in alu okvirjem. Oprema Xt kombinacija z Deore. Nekako ne najdem tocno tega, sem verjetno malo slep. :) Je pa v crni in zeleni barvi, ce to komu kaj pove.

https://www.cube.eu/en/landingpages/siz...

Hip/kolke imam ravno pri ca. 98cm.

reaction pro potem gledaš, tega mam jst. Tko okvirno če ti kej pove jst mam 190cm pa 21col okvir

Js sem visok 175, do kolkov 98. Sama visina glede na Cube niti ni vazna. Koliko imas prostora med jajci in stango, od picikla seveda? :)

Zgodovina sprememb…

Višina štange, oz distanca do "jajc", se je včasih vzela za meritev velikosti "na uč", ker so pač vsi imeli ravno. Zdej si s tem ne moreš nič pomagat, ker ima vsak svoj kot, ni pa to višina becikla. Tko da ta 1cm optimalno, ti popolnoma nič ne pove.

Placa imam načeloma dovolj, iskreno ne vem al se dotikam štange al ne, ker je to že 3ti cubek moj, tko da vem kak okvir rabim :)
Če se počutiš komot gor in si skrčen na manjši številki, je to to. Če bi bil pa na prevelikem beciklu bi to v zgornem delu čutil, ker bi bil raztegnjen. Višino do pedal tko štelaš s sedežom, važno je samo kak imaš "reach", torej kako se v zgornjem delu počutiš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero kolo (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Šport
5444838735 (2302) Sparkxl
»

Nosilec za kolo

Oddelek: Loža
3417094 (3349) skyline
»

Najboljš zaščita prot kraji pecikla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13948482 (36225) Daliborg
»

Fitness naprava (vse v enem)

Oddelek: Loža
377902 (5257) thramos

Več podobnih tem