Forum » Na cesti » Nakup hibrida
Nakup hibrida
Temo vidijo: vsi
energetik ::
Jaz sem ga danes prevzel v Ljubljani, hibrida, z 0 km na števcu.Vsaj ogrel si ga v tistih 20km, tudi to je že nekaj.
Do vrhniškega klanca sem se moral voziti normalno, lagano, vemo zakaj, potem se je pa razredčilo, avto je imel že 20 prevoženih km, zato sem ga po klancu navzgor lahko že stisnil do standardnih 250 km/h. Čisto normalno je preživel in bo moral še naprej.
vires in numeris
LeQuack ::
Zjutraj je -6. Naredim kratko vožnjo cca 5km po primestju. Motor se ogreje, gretje še ne dela. Spijem jutranjo kavo in grem cez pol ure naprej. Naslednja vožnja traja cca 7-8km po mestu, avto se ravno ogreje, ko sem na cilju.
Predvidevam, motor ima pač boljši izkoristek in je manj "odpadne" toplote...
Ja kakor vem motor ki uporablja Atkinson cikel je bolj učinkovit, posledično se manj greje. Kar je kul, razen če ga rabiš pozimi za gretje.
Drugače pa me zanima kakšne imate izkušnje s Toyota 10 letnim jamstvom, imate in ste že uveljavljali kaj?
Quack !
solatjek ::
Ker že omenjate Toyotine hibride, sem šel na njihovo spletno stran pogledati navodila za uporabo, kaj piše o "upeljevanju"; na prvi pogled na najdem nič o tem.
Utekanje novega vozila Toyota (str. 147 v navodilih za Corollo Cross):
Za podaljšanje življenjske dobe vozila upoštevajte naslednje varnostne napotke:
- Prvih 300 km: Izogibajte se nenadnemu ustavljanju.
- Prvih 800 km: Ne vlecite prikolice.
- Prvih 1000 km:
Ne vozite z izjemno veliko hitrostjo.
Izogibajte se nenadnemu pospeševanju
Ne vozite nenehno v nizkih prestavah.
Ne vozite dalj časa s stalno hitrostjo.
Jaz sem ga danes prevzel v Ljubljani, hibrida, z 0 km na števcu.
Do vrhniškega klanca sem se moral voziti normalno, lagano, vemo zakaj, potem se je pa razredčilo, avto je imel že 20 prevoženih km, zato sem ga po klancu navzgor lahko že stisnil do standardnih 250 km/h. Čisto normalno je preživel in bo moral še naprej.
Ti to resno? Katera Toyota sploh gre 250km/h? Avto si dobil na lotu?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: solatjek ()
energetik ::
Jaz sem ga danes prevzel v Ljubljani, hibrida, z 0 km na števcu.
Ti to resno? Katera Toyota sploh gre 250km/h? Avto si dobil na lotu?
Sfalil si citiranje. Sicer pa ima Fery Zafiro, ne Toyote.
vires in numeris
Gregor P ::
Bojda ostali niso tako dobri kot od Toyote.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
J.McLane ::
Če si pripravljen plačat (nakup+poraba) se dobi kar dobre hibride za vozniške užitke. Če me spomin ne matra je Fery ubodil BMW 5 bomo temu rekel zafira2
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
A se da kje še potegniti kakšno subvencijo za HEV? Kolikor gledam, je samo še za EV, ostalo so ukinili, drži?
Konec koncev HEV res porabi manj, bistveno manj od klasičnega bencinarja, predvsem v mestih in torej manj onesnažuje.
Konec koncev HEV res porabi manj, bistveno manj od klasičnega bencinarja, predvsem v mestih in torej manj onesnažuje.
J.McLane ::
Za HEV v Slo nikoli ni bilo subvencije, svoj čas so jo poznali samo Hrvati. Za PHEV je obstajala subvencija ampak je tudi že več let ni več.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Utk ::
Subvencije ni bilo, samo poceni kredit, ki ti je tudi lahko prišparal par jurjev. Zdaj niti to ne več, oz je odvisno od co2, moraš gledat na to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
LeQuack ::
Ja osnovna različica pa je pod 30k. Saj tudi za Golfa lahko daš 50+k če hočeš vso opremo. najbrž še več.
Quack !
DINAMIK ::
Osnovna cena ni pod 30k..,kaj pa priprava avtomobila..? Da ne govoriva,da je to financiranje.Za plačilo je osnovni za zjokat, ko ga vidiš 32k plus.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DINAMIK ()
Še vedno nismo dojeli, da so vsi avtomobili šli krepko gor (kot tudi vse ostalo, mleko, olje... vse dražje za vsaj 50%, če gledamo 3 leta nazaj).
Tudi sam imam miselnost, da se za spodoben nov avto da okrog 25k€, a to že nekaj let ne drži več. Pod 20k€ praktično ni nič, vse malo boljše pa je od 35k€ navzgor, sploh če ni osnovni motor in osnovna oprema.
Pri vsem tem se vprašam, kaj točno je narobe s Cupra Born, kjer se je dobi s subvencijo za 28k€. Kako je lahko cena tako rapidno padla? Medtem ko ID3 še vedno drži ceno, pa je skoraj enak avto (osebno mi je Cupra sicer bolj dodelan).
Tudi sam imam miselnost, da se za spodoben nov avto da okrog 25k€, a to že nekaj let ne drži več. Pod 20k€ praktično ni nič, vse malo boljše pa je od 35k€ navzgor, sploh če ni osnovni motor in osnovna oprema.
Pri vsem tem se vprašam, kaj točno je narobe s Cupra Born, kjer se je dobi s subvencijo za 28k€. Kako je lahko cena tako rapidno padla? Medtem ko ID3 še vedno drži ceno, pa je skoraj enak avto (osebno mi je Cupra sicer bolj dodelan).
Zgodovina sprememb…
Kaj je narobe s cupra born? Na štrom je. Če bi bil hibrid, bi se masovno prodajal
Vem, da je na štrom, preseneča me takšen padec cene. Ta avto je stal preko 40.000€, mislim da 44 tisoč (sicer ne vem ali z ali brez subvencije, sedaj pa 28 tisoč €. Vsaj za 10.000€ je kar padla cena. To mi je zanimivo in hkrati, zakaj ID3 drži ceno, če je pa skoraj enak avto.
Utk ::
A lahko rečemo, da se nek avto prodaja za 43 jurjev, če ga nihče ne kupi? Cupre so razgrabli, id3 nihče niti ne povoha.
A lahko rečemo, da se nek avto prodaja za 43 jurjev, če ga nihče ne kupi? Cupre so razgrabli, id3 nihče niti ne povoha.
To imaš pa tudi prav! Prodaja se ja, proda pa ne :) Veš, da sploh nisem tako razmišljal.
Mi je pa Cupra Born oblikovno zelo všečen avto, definitivno dosti bolj od dolgčasa in medlosti pri VW, neglede na to, kateri njihov model pogledam.
Zgodovina sprememb…
d_DJ ::
Kaj je narobe s cupra born? Na štrom je. Če bi bil hibrid, bi se masovno prodajal
Vem, da je na štrom, preseneča me takšen padec cene. Ta avto je stal preko 40.000€, mislim da 44 tisoč (sicer ne vem ali z ali brez subvencije, sedaj pa 28 tisoč €. Vsaj za 10.000€ je kar padla cena. To mi je zanimivo in hkrati, zakaj ID3 drži ceno, če je pa skoraj enak avto.
Pri teh štromarjih na avtonetu je treba biti kr pozoren. Ker včasih v ceno avtomatično vključijo subvencijo včasih ne. Pro bornu je fora da so ceno osnovnega modela spustili pod 35k tako da pade v tiso kategorijo s 6500€ subvencije. Takoj ko kaj dodatne opreme vzameš pa padeš na 4500€ subvencije.
Pri teh štromarjih na avtonetu je treba biti kr pozoren. Ker včasih v ceno avtomatično vključijo subvencijo včasih ne. Pro bornu je fora da so ceno osnovnega modela spustili pod 35k tako da pade v tiso kategorijo s 6500€ subvencije. Takoj ko kaj dodatne opreme vzameš pa padeš na 4500€ subvencije.
Pozoren je treba biti pri vseh cenah, ne samo pri štromarjih (tu je seveda dodatno še potrebno paziti subvencijo).
Na avtonetu tudi najdeš kakšno nizko ceno, pa prideš v salon: ja, na avto netu pa je cena za lizing, pa brez kovinske barve pa brez priprave vozila, pa to je osnovni model mišljen... in kaj hitro ugotoviš, da je avto kar nekaj tisoč € dražji, kot ga oglašujejo.
Genetic ::
Sem se spogledoval s Cupra Born, tistim pod magicno mejo 35000EUR, zaradi subvencije. Sem šel tudi na testno vožnjo. Bi ga vzel, ampak v tem akcijskem paketu nima tempomata, sploh. Ne pasivnega, ne aktivnega. Tako, da se potem nisem odločil zanj.
kriptognoj ::
6.500 € za nakup novega el. vozila M1 in N1 (vrednost do 35.000 € z DDV)
Do 35.000 € z DDV dobiš res samo odpad od električnega avta. Še dostojnega klasičnega ni za to ceno. Lepo so se zaščitili s to visoko subvencijo torej.
Do 35.000 € z DDV dobiš res samo odpad od električnega avta. Še dostojnega klasičnega ni za to ceno. Lepo so se zaščitili s to visoko subvencijo torej.
Če želijo priti v najvišjo subvencijo, se je treba potruditi s slabo kvaliteto in malo dodatne opreme. Take reči bi morali reševati s plačljivimi nadgradnjami, ampak verjetno še niso tako daleč.
Za hibrida ne dobiš nobene subvencije. Dobiš pa nek kredit, kjer je kao dobra obrestna mera. Hibridi ne pripomorejo kaj dosti pri zelenem prehodu, zato se tudi ne spodbuja nakupa.
d_DJ ::
kriptognoj je izjavil:
Če želijo priti v najvišjo subvencijo, se je treba potruditi s slabo kvaliteto in malo dodatne opreme. Take reči bi morali reševati s plačljivimi nadgradnjami, ampak verjetno še niso tako daleč.
Sej najverjetneje je tehnologija vgrajena samo, da je zaklenjena.
Najverjetneje mora prej priti recesija, preden znižajo cene za avtomobile iz koronskih. Ko bo prodaja tako šibka, da se bo odpuščalo na veliko, bo prišlo do korekcije v ceni.
Saj pa ni normalno, da hibridni avto srednje kakovosti z osnovno opremo stane čez 50.000€. Recimo Toyota RAV4?
Saj pa ni normalno, da hibridni avto srednje kakovosti z osnovno opremo stane čez 50.000€. Recimo Toyota RAV4?
kriptognoj je izjavil:
Rav4 z osnovno opremo je 39.950€, če dodaš še pripravo vozila in kovinsko barvo si nekaj pod 41.000€. Ni pa to 50.000€, se pa strinjam, da so se avtomobili (tako kot vse) podražili in težko verjamem, da bodo cene kdaj padle. Najverjetneje bodo ostale na tem, kjer so sedaj.
Ahim ::
kriptognoj je izjavil:
Najverjetneje mora prej priti recesija, preden znižajo cene za avtomobile iz koronskih. Ko bo prodaja tako šibka, da se bo odpuščalo na veliko, bo prišlo do korekcije v ceni.
Nobene "korekcije v ceni" ne bo, razen ce nekdo izumi cenovno dostopen teleporter ali kaj podobno revulucionarnega. Tako kot so se place yvisale in podrazil kruh, tako so se podrazili avtomobili. Toyota RAV4 hibrid s polno opremo stane slabih 48500. Z osnovno opremo je bistveno cenejsa.
SambaShare ::
Zato pa prodaja pada:
https://edition.cnn.com/2023/08/07/econ...
Nemčija začela premeščati proizvodnjo v Romunijo in podobne romske države, kjer cigani delajo v fabrikah še vedno za relativno mali denar.
Zgleda, da bo kmalu tako da ti bojo VW sestavljali v Bangladešu, ker Golfa za 35k ne bo noben kupoval, za manj pa ne pridejo čez ker imajo v Nemčiji povprečno plačo že skoraj 5000€ neto.
https://edition.cnn.com/2023/08/07/econ...
Nemčija začela premeščati proizvodnjo v Romunijo in podobne romske države, kjer cigani delajo v fabrikah še vedno za relativno mali denar.
Zgleda, da bo kmalu tako da ti bojo VW sestavljali v Bangladešu, ker Golfa za 35k ne bo noben kupoval, za manj pa ne pridejo čez ker imajo v Nemčiji povprečno plačo že skoraj 5000€ neto.
Ta je bila zdaj taka zelo rasistična.
Ne razumem kaj je rasističnega, če poveš, da cigani v Romuniji še vedno delajo za relativno malo denarja po fabrikah. To so navadna dejstva. Cigani in romi pa sta sopomenki.
A Toyote še delajo v Turčiji? Če se VIN začne z "J", je verjetno Japonska?
Kako pa potujejo iz Japonske, z ladjo in kako dolgo?. Pri nekaterih na avtonetu že nekaj mesecev piše, da je vozilo v prihodu...
Kako pa potujejo iz Japonske, z ladjo in kako dolgo?. Pri nekaterih na avtonetu že nekaj mesecev piše, da je vozilo v prihodu...
SambaShare ::
kriptognoj je izjavil:
za manj pa ne pridejo čez ker imajo v Nemčiji povprečno plačo že skoraj 5000€ neto.
Dobro polovico tega pa res.
kriptognoj je izjavil:
Ne razumem kaj je rasističnega, če poveš, da cigani v Romuniji še vedno delajo za relativno malo denarja po fabrikah. To so navadna dejstva. Cigani in romi pa sta sopomenki.
Prvič to ni res, drugič pa Romuni niso enako Romi. So pa tudi Romi v Romuniji.
kriptognoj je izjavil:
Ja sj. V Romuniji je 90% prebivalcev ciganov. So nekoliko temnejše polti (ampak to zdaj ne igra vloge), če imam prave informacije. Podobno Bolgarija.
Kripto mesi ::
kriptognoj je izjavil:
Odgovarjas trolu, verjetno ze njegov stoti racun.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kripto mesi ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj je bencin cenejši od dizla? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 35749 (5234) | turan |
» | Zakaj se CVT ne uporablja oziroma ni razširjen? (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Na cesti | 77944 (29368) | WizzardOfOZ |
» | Nakup novega karavana (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Na cesti | 96665 (59431) | profii |
» | Bi kupili avto (nov) z atmosferskim motorjem? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Na cesti | 49708 (39779) | -valvoline- |