» »

Formula 1 2016

Formula 1 2016

««
9 / 40
»»

win64 ::

AvtoR je izjavil:

Pa saj lahko gledaš v živo preko Acestreama, celo v hd kvaliteti in brez reklam. Glej 10 postov nazaj v tej temi.

No, ta dva streama objavljena v tej temi imata reklame, celo bi lahko rekli, da je cel stream ena reklama v katerem je zgoraj desno eno majhno okence, kjer se prenaša dirka.
Vmes pa skačejo obvestila in nadležna muzika vsakič ko kdo prispeva kako donacijo.

AvtoR ::

Jaz nisem videl ene same reklame med dirko! Očitno nisva gledala iszega streama.

roCkY ::

Kakšna bi bila gledanost nogometa in reakcija gledalcev, če bi bil vsakih 10 minut 3 minute KRATEK reklamni blok.

Odkar so reklame med prenosi begam drugam. Ker mi gre AN bolje kot DE pač namesto ORF-a ali RTL pač Sky.
Enako spremljam Moto GP čeprav sta mi komentatorja kar OK. Predodaje pogledam na Kanalu A do prvega "kratkega" EPP bloka med dirko.

Model kot ga forsirajo SLO TV postaje je model odvračanja in ne pridobivanja gledalcev. Tudi zimske športe marsikdaj pogledam na ES ker naši preveč porežejo.

Očitno se bo Mercedes še pritoževal, da so premalo na ekranih. Upajmo, da so težave rdečih mimo in da se bodo čimprej priključili.
Sicer pa je v ozadju zanimivo.

J.McLane ::

Moram priznati da na zadnje ko sem spremlajl F1 sem jo spremljal zgolj zaradi zanimivih prispevkov pred dirko, naj Alešiča še tako kritizirajo, ampak v tem delu se tudi tuje televizije lahko pred njim skrijejo.

Zadnje dve tri leta, pa sem ter tja ujamem kakšno novico na temo F1, sicer sem pa začel bolj podrobno spremljat serijo WEC, in vidim da je tule gor tudi kar nekaj takih, pa vidim da za letošnjo sezono še ni odprta tema, zato sem jo kar jaz:
WEC 2016

::

J.McLane je izjavil:

naj Alešiča še tako kritizirajo, ampak v tem delu se tudi tuje televizije lahko pred njim skrijejo.

Iz zgoraj napisanega se vidi, da prav dosti na tujih televizijah nisi spremljal formule.

roCkY ::

Ališič je imel pač svoj pristop in se v tehniko praktično ni spuščal. Je bil sprejemljiv ali ne. Nekaterim je bil vedno. Sam sem bil tam tam. Včasih mi je dvignil pritisk. Nsjvečkrat, ko je nekaj minut trdil nekaj kar je bilo iz LIVE jasno, da ne drži ali pa je 1001 ponavljal največkrat nekaj iz osebne zveze nekoga. Takrat sem ponavadi prestavil na ORF. "Unikaten" je bil v času: "na našem pomožnem monitorju...", kot da nismo imeli takrat interneta in aktualnih rezultatov.

Je pa tako kot vsaka zadeva. Tudi ekipa Sky se bo počasi začela ponavljat. Pravzaprav že sedaj povejo marsikaj že dostikrat slišanega. Mislim tiste bolj osebne povečini insajderske pripetljaje, ki jih sem in tja trosijo. Podajo pa toliko aktualnega, da to morda sploh ne bo nikoli zelo opazno kaj šele moteče.

MaterVola ::

Channel 4 tudi ni za v koš.

Ališič je celo driko v glavnem trosil trače, o tem kaj se je dogajalo na stezi pa ni imel blage veze. Piko na i pa je s svojimi debilizmi dodajal "strokovni komentator" Franci Jerančič. No, saj če ne drugega, sta bila na momente v svoji bedi vsaj smešna.

PredatorX ::

je izjavil:

J.McLane je izjavil:

naj Alešiča še tako kritizirajo, ampak v tem delu se tudi tuje televizije lahko pred njim skrijejo.

Iz zgoraj napisanega se vidi, da prav dosti na tujih televizijah nisi spremljal formule.

Aja?... ališič je dober komentator. Ti pa nimaš pojma kaj pomeni "biti" komentator.

ripmork ::

ališič je dober komentator

Ališič je bil katastrofa od komentatorja.
Histeričen, pomanjkljiv pri poročanju, tehnično nepodkovan, predvsem pa se je vedno zdelo, da se še sam tako dolgočasi ob spremljanju dirke, da raje na dolgo in široko razlaga trače in zakulisne zgodbe, namesto da bi se vsaj trudil razmišljat o kakšnih taktikah.
Je pa to izjemno zahtevno delo, kjer po moje en komentator NI dovolj; 22+ dirkačev se podi uro in pol po stezi, vsak na drugačni taktiki - ni variante, da bi en človek lahko to približno dobro in približno v realnem času dojemal in posredoval publiki.

Šele ko spremljaš dvojico kompetentnih komentatorjev, ki dobro spremljata dogajanje na stezi in ti dejansko posredujeta številne informacije, ki ti jih zaslon ne posreduje, ter naredita dirko bolj zanimivo za spremljat, se naučiš cenit kvalitetno komentatorsko delo.

PrimozR ::

J.McLane je izjavil:

Moram priznati da na zadnje ko sem spremlajl F1 sem jo spremljal zgolj zaradi zanimivih prispevkov pred dirko, naj Alešiča še tako kritizirajo, ampak v tem delu se tudi tuje televizije lahko pred njim skrijejo.

Zadnje dve tri leta, pa sem ter tja ujamem kakšno novico na temo F1, sicer sem pa začel bolj podrobno spremljat serijo WEC, in vidim da je tule gor tudi kar nekaj takih, pa vidim da za letošnjo sezono še ni odprta tema, zato sem jo kar jaz:
WEC 2016

Koliko kvalitetnih tehničnih prispevkov so imeli? Kaj pa tuje televizije?

J.McLane ::

OK, kot kaže sem zanetil en ogenj s svojo izjavo :D Kometiranje Alešiča je bil poden, hotel sem samo napisat, da ko so obstajali prspevki pred štarotm so mi bili zelo zanimivi in gledljivi, dirke ponavadi naprej sploh nisem gledal.

Saj tudi pri WEC nisem 6 ur ali 24 ur pred TV-jem, gledam prvo uro potem pa highlits-e in občasno pogledam live timing kako zadeve stojijo. Mene veliko bolj zanima tehnika v ozadju, saj konec kocev smo na "slo-tech" ;)

Riff ::

ja pa bil pa že buljša izbira Alešič kot pa una dva strokovnjaka lansko leto na rtv slo2 :D

Riff je izjavil:

ja pa bil pa že buljša izbira Alešič kot pa una dva strokovnjaka lansko leto na rtv slo2 :D

Jap, definitivno je ališič naredil F1 bolj zanimivo.

Jst ::

Ripmork:

Je pa to izjemno zahtevno delo, kjer po moje en komentator NI dovolj; 22+ dirkačev se podi uro in pol po stezi, vsak na drugačni taktiki - ni variante, da bi en človek lahko to približno dobro in približno v realnem času dojemal in posredoval publiki.

Šele ko spremljaš dvojico kompetentnih komentatorjev, ki dobro spremljata dogajanje na stezi in ti dejansko posredujeta številne informacije, ki ti jih zaslon ne posreduje, ter naredita dirko bolj zanimivo za spremljat, se naučiš cenit kvalitetno komentatorsko delo.

Zato pa na Sky komentator vpraša med dirko, zakaj so Hamiltona pustili tako dolgo na drugih gumah in čez pet minut odgovor, da je tle šansa za SC, in če bi bil, bi bil to edini način, kako bi Hamilton prehitel Kimija. Pa povedali so, da je zaradi poškodbe dna za sekundo počasnejši.

To je res dobro pokrivanje live dogodka. RTV ali/in Ališič niso znali s tem narediti nič. Mislim, koliko stane letalska karta, max 700 EUR? Ter tri dni nočitve. Kar je v kakšnem monacu težko, po evropskih dirkah je pa ura vožnje in normalne cene hotelov. Pa če pet ljudi pošlješ s kamerami ali/in telefoni (čeprav so popularne tablice, ki jim jih pripravi "info kombi" na tak dogodek. Špekuliram ~10kEUR. (Če se bo komu dalo, bo celo dejanske cene v BBCjevih našel.) Kar mislim povedati je to, da je Ališič imel možnost "pomagačev" ampak noben ni hotel z njim delati. Preveč tečen. RTV so pa dali dva, ki jima je dolgčas za eno uro v sobo, kjer jima je "info oddelek" sestavil nek okvir in potem sta zdolgočaseno komentirala, kar nista razumela.

Jaz zelo rad gledam in poslušam Sky, ker zveš večino stvari. Dobro uigrana ekipa, ki ve kaj dela. Pa tudi noben mi ni antipatičen ali karkoli.

Za kakšne specifike, so pa drugi kanali.

Damn, malo offtopica...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Riff je izjavil:

Slovenija izgleda premore samo sva komentatorja za F1: niko & ništa!

šernk ::

Kar mislim povedati je to, da je Ališič imel možnost "pomagačev" ampak noben ni hotel z njim delati. Preveč tečen.

ne vem če je to res. Iz POP TV je takrat odšel, ker bi moral komentirati iz studia in to zanj ni bilo komentiranje in je zadevo zaključil, pri RTV se je zgodilo isto.

POP TV je imel 15 let nazaj soliden program pred dirko, imeli so svojega človeka tudi v boksih med dirko, potem so pa zadevo skrčili da je Ališič potoval sam potem so pa še to zaradi nižanja stroškov ukinili in bi lahko potoval samo na nekaj EU dirkališč.

in en človek tudi če želi ne more naredit kaj prida od programa. rabiš ekipo v boksih, rabiš enega na pomožnih monitorjih in nekoga ki spremlja dirko. torej minimum vsaj nekje 5 ljudi.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Lanski prenosi RTVSLO so bili komedija. Kot gledalec brez predpriprav in brez pomožnih monitorjev si vedel več kaj se dogaja na dirki kot ta dva komentatorja. Jerančič si v dveh letih ni uspel zapolniti, da so sivi dirkalniki od Mercedesa in ne od Mclarna. O prepovedi dolivanja goriva je razlagal(večkrat), kot da so jo ukinili eno sezono nazaj in še bi se našlo.
No vsaj prenos smo imeli, sedaj se je treba drugače znajt :/

Jerančiča lani ni bilo.

PrimozR je izjavil:

Jerančiča lani ni bilo.

Pardon, miheliča sem imel v mislih

info: S Kitajsko se vrača stari, lanski, sistem kvalifikacij. vir: f1.com

Kaj se sekirate, če ni prenosov na SLO TV, se boste pa tujih jezikov navadili, kar tudi ni slabo.

Ni to, ampak malce razočaranja...

Ogrevanje!

Ogrevanje!

ripmork ::

:D

da danes kakega dirkača v objektiv ujamejo s cigaretom, čez nekaj ur sledi izguba sponzorjev in isti večer objava ekipe o zamenjavi.
Its all about the image.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

kosta ::

Kje so Huntovi časi? :))

AvtoR ::

A sta to na sliki tastar in tamal Rosberg?

Alexius Heristalski ::

Da.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Koliko stane najcenejša vstopnica za odrasle za Silverstone F1? Ravnokar sem gledal trailer za WEC in govorijo o vstopnicah, ki se začnejo že pri 20 funtih.

Gregor5816 ::

2016 General Admission (includes roving on Friday):
3 Day Weekend ?195
Sunday ?185
Saturday ?60
Friday ?40
Sunday - Vale **Special Offer** ?149.25
3 Day Weekend - Vale **Special Offer** ?186.75

WEC:
Saturday ?20
Sunday ?35
Weekend ?40

Pri tem je treba upoštevati še kakšne dodatne stroške, ki ti jih zaračunaju pri F1, medtem ko pri WEC ni videti, da bi moral posebej plačati za parking ali kaj podobnega.

BT52 ::

Gregor5816 je izjavil:

2016 General Admission (includes roving on Friday):
3 Day Weekend ?195
Sunday ?185
Saturday ?60
Friday ?40
Sunday - Vale **Special Offer** ?149.25
3 Day Weekend - Vale **Special Offer** ?186.75

WEC:
Saturday ?20
Sunday ?35
Weekend ?40

Pri tem je treba upoštevati še kakšne dodatne stroške, ki ti jih zaračunaju pri F1, medtem ko pri WEC ni videti, da bi moral posebej plačati za parking ali kaj podobnega.

F1 je difinitivno "bang for the buck deal"...

F1? Ne vem če prav razumeš frazo 'bang for buck deal', vsaj ne kakor se uporablja običajno :P

Super Sonic ::

Koliko stane najcenejša vstopnica za odrasle za Silverstone F1?

Z najcenejšimi vstopnicami je tako, da je lahko to potencialni strel v koleno. Recimo če greš v Monzo pojma nimam kaj bi tam lahko videl za najcenejšo vstopnico. Verjetno bi bilo treba splezat na drevo, da bi ujel en "mimostrel" dirkalnikov. Silverstone je enako hiter...

Ironično, je fantastična buđet dirka Monaco:

Za praktično 250€ imaš fantastičen 3 dnevni izlet (hotel všet) z vstopnico - skoraj v prvi vrsti.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

BT52 ::

PrimozR je izjavil:

F1? Ne vem če prav razumeš frazo 'bang for buck deal', vsaj ne kakor se uporablja običajno :P

Sarkazem. :P

Hamiltonu so zamenjali menjalnik - five grid penalty.

Mislim, da bo v Mercedes ekipi letos še vroče.

upajmo, da ne samo v mercedesu.

Alonso lahko vozi prvi trening, potem pa spet k zdravnikom.

BorutK-73 ::

Kdaj je trening v soboto po našem času in tekma v nedeljo?

denisek123 ::

Jst je izjavil:

Hamiltonu so zamenjali menjalnik - five grid penalty.

Mislim, da bo v Mercedes ekipi letos še vroče.

Možnosti za zmago Ferrarija so se malce povečale.
Intel Core i3 3217u/GeForce 720M/WIN 10

TribesMan ::

Tko kot za zmago McLarna :D
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

billy ::

Ima kdo kak acestream za FP2 oz ga bo imel?

connel ::

6a551d7c311d1a3e5072095908e473b35067074a

Hvala, malce sicer šteka, ampak bolje je kot nič ;)

Na f1.com je dober team by team članek.

Tako pri Mercedesu, kot pri Ferrariju pravijo, da so si zelo blizu. Upam da res.

Očitno res, ampak potem je velik prepad in spet vsi nagneteni.

Torej če odpade vettel je dirka dull, drugače lahko nekaj je, to pa je to iz letošnje sezone :)

miko22 ::

Ob keri uri(po našem času) je F1?
Avstrijci prenašajo?

BorutK-73 ::

miko22 je izjavil:

Ob keri uri(po našem času) je F1?
mislim da je ob 8 ali 9h zjutraj.

miko22 je izjavil:

Avstrijci prenašajo?
ORF 1 in nemški RTL.

Zgodovina sprememb…

miko22 ::

Hvala

Ob devetih so kvalifikacije, ob osmih pa dirka.

Ima kdo link za acestream?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()
««
9 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2019 (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

Oddelek: Na cesti
1616191144 (125704)          
»

Formula 1 2012 (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

3664288567 (184035) ABX
»

Formula 1 2011 (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

1146137968 (96717) Jst

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189186696 (149941) WarpedGone

Več podobnih tem