» »

Domači kruh

Domači kruh

«
1
2

WallSreet ::

Ok, odločil sem se, da bom spekel svoj prvi domači kruh (vem, da bo flop 8-) ). Če je že kdo pekel kruh bi mu bil hvaležen, da se javi tule v temi in odgovori na nekaj vprašanj.

In sicer:

1. Velikokrat berem, da je na koncu skorja trda in me zanima kako narediti, da ne bo trda. Se pravi ali moram potem ko je kruh peče, ko ga dam iz pečice, namazati z mlekom ali pa recimo z margarino? Ali to storim predno ga dam v pečico?

2. Ali mora biti voda nujno mlačna?

3.Ter zadnja stvar, ki me zanima je ta, ali je potrebno, da je samo voda, ali lahko namesto vode dodamo malo mleko? Recimo namesto nekaj vode nekaj mleka itd in ali to tudi vpliva na to ali bo skorja mehkejša ali trdnejša???

hvala...

Spajky ::

Trša hrustajoča skorja je the best thing after sex :))
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Smrekar1 ::

1. Ne vem, predvsem pa mi ni jasno zakaj bi hotel imeti mehko skorjo :)

2. Ne. Lahko je tudi mrzla, samo ti bo pač dalj časa (oz. slabše) vzhajal.

3. Lahko. Na skorjo ne bi smelo imeti pomembnega vpliva, je pa meni osebno kruh narejen s kombinacijo mleka in vode boljši.

nejclp ::

Če nimaš parne pečice: Pošpricaš tik preden ga daš v pečico z mlačno vodo iz pršilke, po dobrih desetih minutah peke (ko je kruh dovolj pečen, da ne pade dol, ko odpreš pečico) špricaš spet, plus tko 2x 3x med peko. Po peki ga zaviješ v krpo.

V pečici na paro: Pošpricaš pred peko z mlačno vodo, našopaš paro in pečeš (opcija: ugasneš paro 10min pred koncem peke, odvisno kakšno skorjo rabiš). Po peki ga zaviješ v krpo.

Žemlje, opcija: pred peko hajane žemlje vržeš v vrelo vodo za nekaj minut, da narastejo, potem vržeš v pečico in hrustljavo zapečeš- to rabiš mal vaje in izkušenj.

Machete ::

Ali pa (v navadno) pečico, pri recimo žemljah, daš pod pladenj čašico vode -> crunch ham ham
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

dzinks63 ::

Ko pečen kruh vzameš iz pečice, ga daj na pult in postavi na mrežasto rešetko, (lahko kar tisto, katera je ponavadi v kompletu s štedilnikom v pečici) ter ga v celoti pokrij s servetom iz blaga, tako pustiš, dokler se kruh ne ohladi, če pustiš odkritega, preveč vode po peki izhlapi in skorja bo pretrda presuha, pa tudi sam kruh bo bolj suh.

WallSreet ::

Hvala za vse odgovore. Itak je to prbi poiskus tako da ni panike. Bom probal pa potem zvečer javim...

gapipro1 ::

Za lepo skorjo pred peko namažeš vrh kruha z jajcem (jajce ubiješ in premešaš).

M.B. ::

Sam sem se spravil pečt kruh z solnokvasno emulzijo. Ko sem prvič peko je prišo fajn kruh ven, ki je zdržal slab tedn dni brez drobljenja in sušenja. Osnovni trik pa je da dan prej daš v posodo vodo pa sol pa kvas. Naslednji dan pa s tem pečeš. Ne rabiš potem pazit na toploto pa to. Te pa vsi, ki so že kdaj pekli kruh, gledajo ko da si iz drugega planeta, ker sol pa kvas res ne grejo skupaj.

Opisan je postopek pečenja belega kruha v albumu pa so recepti za mnogo različnih vrst kruha, med njimi tudi črni. Vsi ti recepti so od mojstra Goljata.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

fosil ::

1. Ko kruh vzameš iz pečice in je še vroč, ga zaviješ v vlažno cunjo.
Tako je!

nikjozo ::

"Te pa vsi, ki so že kdaj pekli kruh, gledajo ko da si iz drugega planeta, ker sol pa kvas res ne grejo skupaj."

Verjetno zato ker sol uničuje kvasovke. Če daš preveč soli proti sladkorju v kruh, kvasovke slabše oddelajo svoje poslanstvo.

Sam se vedno držim razmerja: pol kile moke, 360ml vode,žlička soli+enaka žlička cukra.

WallSreet ::

Jaz grem po temle videu za prvic. Pa da vidimo kaj bo nastalo...

http://okusno.je/recept/kruh-iz-psenicn...

nejclp ::

Pomoje preveč kvasa. Jaz dam 10g na 600 moke.

WallSreet ::

nejclp je izjavil:

Pomoje preveč kvasa. Jaz dam 10g na 600 moke.

Povej mi, bi bil dovolj 1 kvas (42g) na 1kg moke????

Kupil pa sem tole moko...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: WallSreet ()

otago ::

- Za mehek kruh, lahko preden daš testo v pečico, namažeš zgornji pokrov z vodo. nekateri tudi z oljem, da je bolj zlatorumen.
- V pečico daš zraven eno skodelico vroče vode. Med pečenjem voda hlapi in vlaži kruh
- Ko je kruh pečen, ga oviješ v vlažno krpo ali pa s čopičem namažeš z vodo i n zaviješ v krpo.

V testo lahko dodaš malo kisa, tako se kruh dlje obdrži.

Uporablja se mlačna/topla voda, dodaš kvas in žličko sladkorja. Sladkor pospešuje kvasovke. Pustiš za 5 min, da se lepo razpeni. V preostalo maso daš sol. Sam dam 1 zmerno čajno žličko sladkorja in 1.5-2 zmerni č. žlički soli.

Sam dam 1/3 velikega kvasa (42g) za cca. 400-500g. Vse delam bolj "na oko".

Za dober kruh je dobro, če ga 2x premešaš. Če boš dodajal kakšna semena, jih dodaš v drugem mesenju. Mesi nežno in z občutkom. Drugače je zbit.

bozicek ::

M.B. je izjavil:

Te pa vsi, ki so že kdaj pekli kruh, gledajo ko da si iz drugega planeta, ker sol pa kvas res ne grejo skupaj.


Cudno gledajo samo tisti kateri se ne spoznajo na te stvari. Ostali ki vedo kaj o temu, bodo vedeli da je to solno-kvasna mesitev in ni nic posebnega, samo ne uporablja se vec toliko
Darila letos samo za poredne

nejclp ::

WallSreet je izjavil:

nejclp je izjavil:

Pomoje preveč kvasa. Jaz dam 10g na 600 moke.

Povej mi, bi bil dovolj 1 kvas (42g) na 1kg moke????

Nared sklepni račun.
Drugač pa, manj je kvasa počasneje haja, ampak je okus boljši. Testo lahko narediš tudi en dan prej: Zamesiš in daš v hladilnik- ne boš verjel, ampak testo čez noč lepo vzhaja v hladilniku. To je recimo za pico idealno.

Jaz delam po pravilu 600g moke, 4 deci tekočine, 10g kvasa, žlica maščobe (maslo, olivc), žlička cukra, žlička soli.
Za bel kruh recimo: 300 ostre moke, 300 gladke. Ali pa 200 ostre, 100 zdroba, 300 gladke. Itak je pa to odvisno od moke, ni čist decidirano, to dobiš s prakso.
Za ajdov kruh daš pač ene 200g ajdove, ostalo belo, namesto cukra daš med (lahko tudi več, plus orehe itak). Ajdovo moko vedno prepražim, kot če bi žgance delal (oz. tko kot jih korošci delajo), je več okusa.
Tekočina ni samo voda, lahko eksperimentiraš, recimo dodaš jogurt, kefir, sirotko, pinjenec - bo kruh dalj časa svež.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

WallSreet ::

Še eno vprašanje. Zakaj na tistem zgornjem videu ki sem ga zalepil, zakaj pravi gospod, da moramo paziti, ko damo v moko ze narejeni kvas zakaj pravi da moramo paziti, da damo sol bolj ob strani da se ne pomeša vse skupaj potem isto minuto pa dolije vodo in se tako jasno vse skupaj pomeša? V čemu je fora?

WallSreet ::

Ok kvas sem naredil. 1x kvas žlica sladkorja in 1dl mlačne vode. Zdaj moram počakati 30min in vmes še ene 3x premešam potem pa naprej...

Aja pa postavil sem ga v kuhinjo na pult v kot in zgoraj dal prt.... Upam da delam prav...

WallSreet ::

Verjetno že zajebal...

Kaj ko narediš tisto zmes s kvasom zmes postane penasta? Grem staviti da ne bi smel pokriti. Ali je to ipak prav da je penasto??? Aja pa še gosto je vse skupaj...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: WallSreet ()

Ciklamen ::

Penasto ni problem, gosto tudi ne :) (Seveda ni fajn če je preveč gosto)

Samo pazit moraš, da ni voda preveč topla (vroča), da ne uničiš kvasovk, ostalo nimaš kaj zajebat :)
- End of the Post ->

AceD ::

Sol in kvas daš na moko na razlačnih mestih zato, da ne poškoduješ kvasovk.

Če uporabiš suhi kvas, ga lahko daš direktno na moko, ni treba, da ga pripraviš vnaprej tako kot svežega.

WallSreet ::

Ok zdaj sem tako kot je v videu sol sem dal v kote kvas pa sem dal v sredino kjer sem naredil jamico. Dodak sem še preostalo vodo ampak kaj zdaj. Tole mi ne deluje da bi se dalo mesiti? Je treba počakati? Sem dal preveč vode?

Utk ::

Brez veze kompliciraš za prvič. V posodo bi zmetal vse kar je treba po receptu in zmesil, takoj, brez kompliciranja. Da dobiš občutek. Potem bi pa naslednjič lahko kompliciral.

mojca ::

Poskusi zmešati. Ne vem, ali si dodal premalo ali preveč vode, ampak oboje lahko popraviš. Če je vode premalo (to vidiš, ko boš mešal), jo dodajaš, dokler ne dobiš zmerne packarije (med mešanjem). Nato (ali kar od začetka, če je na začetku vode preveč) dodajaš moko, dokler ni lepo gladko in se ne sprijemlje več pretirano (ne sme pa postati pretrdo).

WallSreet ::

Ok tole je kot kaže ratalo :))))

Hvala Mojca. Očitno sem takoj od začetka zliv preveč vode in sicer 7dl zato masa ni potegnila na to sem dodal še moko in sicer skoraj pol kile (postopoma sem dodajal) dokler ni nastala lepa kepa.

Zdaj sem vse skupaj pustil v posodi in posodo pokril z 2ma krpama. Zdaj čakam 45minut. Upam da delam prav in da nisem uničil vseh kvasovk....

Če se ne motim bom moral potem ko se napihne ponovno mesiti potem pa je že pečica na vrst če se ne motim...

Naj me nekdo popravi če je motim....

matejmesar ::

Ena finesa (za naslednjič) glede krp... izberi nekaj krp, ki jih ne peri s pralnim praškom, oz. jih po pranju še nekajkrat izplakni, da nimajo vonja po prašku. Kruh in ostali pekovski izdelki se namreč zelo navzamejo vonja.

mojca ::

Med čakanjem lahko po potrebi večkrat pregneteš. In vzhajati lahko pustiš tudi več ur ali celo en dan (če čakaš dlje, je bolje vzeti manj kvasa). Po prvem gnetenju jaz vsaj še dvakrat do trikrat pregnetem, preden dam v peč.

(Jaz sem imela v preteklosti težave z drobljivostjo kruha; verjetno zato, ker nikoli nisem dodala vode v [navadno] pečico. V krušni peči je samo po sebi več vlage in kruh lepše uspe ter ostane bolj vlažen.)

WallSreet ::

matejmesar je izjavil:

Ena finesa (za naslednjič) glede krp... izberi nekaj krp, ki jih ne peri s pralnim praškom, oz. jih po pranju še nekajkrat izplakni, da nimajo vonja po prašku. Kruh in ostali pekovski izdelki se namreč zelo navzamejo vonja.


hvala za nasvet. Bom naslednjič upošteval :)

mojca je izjavil:

Med čakanjem lahko po potrebi večkrat pregneteš. In vzhajati lahko pustiš tudi več ur ali celo en dan (če čakaš dlje, je bolje vzeti manj kvasa). Po prvem gnetenju jaz vsaj še dvakrat do trikrat pregnetem, preden dam v peč.

(Jaz sem imela v preteklosti težave z drobljivostjo kruha; verjetno zato, ker nikoli nisem dodala vode v [navadno] pečico. V krušni peči je samo po sebi več vlage in kruh lepše uspe ter ostane bolj vlažen.)


Mojca hvala ti za vsak nasvet. Vmes sem še 2x pregnetel zdaj pa čaka 35-45 minut... Bom naslednjič pustil zunaj kakšno uro, dve. Za prvič bom pustil samo 45 minut, da vidim kaj bo nastalo :)

Se pravi ko bom zdaj vzel ven, bom najprej pomazal z mlačno vodo potem bom pa v pečici pustil še vodo.

Kaj pa temperatura? Tam piše 220 stopinj prvih 10 minut potem naslednjih 40 pa 180C, je to v redu?


Pa še za konec, kaj naredim ko bo pečen. Vzamem ven in ga pokrijem z vlažno krpo, bo v redu????

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: WallSreet ()

tikitoki ::

Jst ruknem 42g kvasa na 300 g moke in je vedno ok. Sicer pa je odvisno od tvojih želja, jst ga bolj zapečem, ker imam rad hrustljav kruh.

mojca ::

42 g kvasa na 300g moke??? Brrrr. Meni še takrat, ko dam en paketek kvasa na 2 kg moke in pustim malo dlje vzhajati, stvar prveč smrdi po kvasu.

Ja, ko kruh vzameš iz pečice, ga pokriješ oz. zaviješ v krpo ali brisačo. Jaz krpe ne navlažim (kruh spodaj itak "švica"), verjetno pa ni nič narobe, če jo.

Temperatura pečice se sliši v redu. Mi kruh vržemo v krušno peč, ko temperatura sten pade na cca. 250 stopinj (ampak se do konca procesa samo še ohlaja).

WallSreet ::

Mojca kdaj ga pa potem lahko odgrnem?

otago ::

Punca na linku ima blog, uporablja tudi domač starter (kvas). +recepti

Odgrneš lahko za kakšne 45min-1h, bo dovolj za mehkejšo skorjo.

WallSreet ::

Sem vzel iz pečice. Skorja je nenormalno trda :/. Sem ga zdaj ovil v vlažno krpo in bom počakal 1uro. Bom slikal pa zalepil tule...

Hvala za link otago...

Študiram če bi bilo kaj drugače če bi ga namesto z vodo namazal z mlekom in na to dal v pečico? Morda bi bila skorja potem mehkejša...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: WallSreet ()

Matevz96 ::

Če boš namazal z mlekom ali jajcem bo edina razlika da se bo skorja bolj "svetila". Sedaj, ko si ga zavil v krpo (zakaj vlažno?) ga pusti dokler se ne shladi na temperaturo okolice.

Glede trde skorje malo eksperimentiraj z časom peke in temperaturo (doma imamo 2 pečici, ki na enakih nastavitvah pečeta povsem drugače), potreboval boš nekaj časa, da najdeš tisti swett spot potem pa bo :)

WallSreet ::

No skorja ni več trda :) Samo še ob strani je bolj trda.
Matevz prebral sem da je dobro krpo navlažiti. Nasledič je ne bom :) pa da vidim če bo kaj drugače...

otago ::

Nekatere vrste moke imajo več lepeka, druge manj. Če boš delal ajdov kruh, je potrebno prej moko prežgat/poparit, dodat kaj druge moke z večjo vsebnostjo (polnozrnatna, bela). Ajdova moka ima zelo malo lepeka in je težje nardit dobro testo.

Prvi kruh nikoli ne grata, zato ne skrbi. Za začetnika je mogoče boljše začet z manjšimi kruhki, žemljicami, ciabatami. Če sfališ čas pri večjem kruhu, bo sredica nepečena. Pri manjših magari eno žemljico prerežeš, da vidiš če še rabi dopeke. Potem pa itak po filingu :)

M.B. ::

V ajdov kruh sem jaz krompir dal, pa je fajn prišo.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

starboi ::

WallSreet je izjavil:

No skorja ni več trda :) Samo še ob strani je bolj trda.
Matevz prebral sem da je dobro krpo navlažiti. Nasledič je ne bom :) pa da vidim če bo kaj drugače...


Je kakšen poseben razlog, da niste prilepili slike "končnega izdelka" ?

Šmorn ::

Moj postopek. Naenkrat ponavadi naredim za 3 runde v pečici (cca 3 kg končnega produkta). Moko uporabim katerokoli mi takrat paše. Kvas + sladkor dam v zelo toplo vodo, čakam nekje 10-15 min da prime. Uporabim približbo 1/3 zavitka kvasa ali manj, ker je popolnoma dovolj. Vmes zmešam moko in malo soli. Vse skupaj potem pregnetem. Ne toliko kot včasih, ampak toliko, da se testo še lepi na roke. Pustim vzhajati cca 1h. Na hitro pregnetem in oblikujem 3 hlebe. Prvega vzhajam še ene 30 min, potem gre v pečico. Vsak naslednji čaka za čas pečenja prejšnjega dlje. Pečem 35 min na 190°C ker delam bolj tanke hlebe. Ko je kruh pečen gre na rešetke obrnjen na glavo za 15 min, potem ga obrnem. Skorja tako ni preveč trda (malo pa mora biti).

krho ::

35min pečenja za kruh je vrh glave.. 10min na 230, preostali čas na 200.
Zaradi mene, ga lahko mučite tudi 60min.. vse, kar boste dobili je debelejša skorja.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: krho ()

WallSreet ::

starboi je izjavil:

WallSreet je izjavil:

No skorja ni več trda :) Samo še ob strani je bolj trda.
Matevz prebral sem da je dobro krpo navlažiti. Nasledič je ne bom :) pa da vidim če bo kaj drugače...


Je kakšen poseben razlog, da niste prilepili slike "končnega izdelka" ?



Pozabil :) Tule so slike:








Kruh je bil odličen!!!!! Sploh za prvič in še zdaj ne morem verjeti, da mi je uspelo :) Sam sem bil presenečen in ponosen :) sploh, ker mi je fotr cel dan pametoval, zakaj pacam in zakaj nisem naredil tako in bla bla bla in da ga niti gospodinje, ki že nekaj let pečejo ne spečejo tako kot v trgovini, kje ga bom šele jaz :) itd...,



na koncu pa je priznal, da mi je ratalo in, da je kruh dober :)))).



Res je dober, čeprav vem, da bo, ko se naučil še 5x boljši. Vem, kje sem delal napake in, kaj moram popraviti. Poleg tega pa ga bom naslednjič naredil še 3x hitreje. Včeraj mi je vzelo, kar nekaj časa, ker sploh nisem vedel kako in kaj.


Zdaj me zanima samo 1 stvar. Ko zmešam kvas z 1 žlico sladkorja, malo moke ter 1dl vode, kaj potem to zadevo pokrijem ali je lahko na prostem? Namreč v videu, ki sem ga zalepil zgoraj, gospod pravi samo, da pustimo 30 minut primeru nič ne pove ali je treba pokriti ali ne...



Aja pa še nekaj. Danes je kruh bolj pockast predvidevam, da zaradi tega, ker sem dodal preveč moke. Včeraj sem moral potem, ko sem dolil preveč vode na začetku, sem moral potem postopoma dodajati moko in sicer skoraj pol kile, da mi je končno uspelo spraviti zadevo skupaj :)

krho je izjavil:

35min pečenja za kruh je vrh glave.. 10min na 230, preostali čas na 200.
Zaradi mene, ga lahko mučite tudi 60min.. vse, kar boste dobili je debelejša skorja.


Bom upošteval za naslednjič! Hvala....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: WallSreet ()

radmannsdorf ::

kvasec(voda, sladkor, moka) jaz vedno pokrijem, hitreje vzhaja.
priporočam pa ti, da nekoč v testo zamesiš še nasekljano čebulo ali dve. čebulni kruh arrrr.

anketar ::

folk ti ni reku http://www.kulinarika.net/recepti/9450/...

morš met obvezno pekač s pokrovom, jst fuknem v steklen pekač (se more segret na max, preden daš kruh not) tem na max 230-250 odvisn od pečke po 30-40 min odvisen od teže kruha vzameš pokrov ven

delu iz pirinie, mešane (rž, bela, polnozrnata), ni da ni ponavad fuknem testo v hladilnik čez noč pa nasledn dan spečem

WallSreet ::

Evo ravnokar sem zamesil svoj drugi domači hlebec :)

Zanima me samo 1 stvar in sicer glede zadnje mesitve. Ko kruh zmesim še 3-tjič ga potem ko ga pustil stati 45min-1uro ga potem še 1x zmesim predno ga dam v peč ali ga dam kar direkt notri? Zadnjič sem ga predno sem ga dal v peč po tistem eno urnem čakanju še 1x zmesil in potem postavil v peč... Je kakšna razlika?

Pa še nekaj, lahko maso pustim vzhajati čez noč? Razmišljam namreč, da bi ga pustil čez noč in potem zgodaj zjutraj fliknil v peč...

WallSreet ::

Še 1x preden ga dam v peč ga se 1x zmesim ali ga dam direkt v peč napihnjenega??

zrataj4201 ::

Jaz ga po peki namažem z mlekom in nato zavijem, da se počasi hladi.
Dolgo časa sem preiskušal vse možno a se je kruh naslednji dan ali čez dva dni zelo drobil.
Najboljše vsega pomaga nariban krompir(čežana) ali pa sirotka.Kruh se ne drobi tudi po nekaj dneh. Prav tako mora počasi vzhajati. Malo pomaga tudi citronska kislina(limonin sok. Tega so dodajali tudi včasih v pekarnah.
Drugače pa zdaj kupujem namensko moko iz Hof*erja.Dodaš vodo , vzahajš, spečeš in kruh je odličen. Iz Lid*a pa je dobra namenska moka samo bela.Temna in ržena ima preveč barvnega slada in ima neprijeten okus po njem.
Za pico ali bel kruh pa uporabljam Far*na univerzalna ali pa pripravim mešanico ostre in gladke iz Hofe*ja.Vedno odlično uspe. Je pa ogromno odvisno od moke, zato sem tudi podal moje izkušnje.

Šmorn ::

Še 20 min pa gre prvi v pečico. Prvič delam koruznega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Šmorn ()

NotSpecial ::

WallSreet je izjavil:

Še 1x preden ga dam v peč ga se 1x zmesim ali ga dam direkt v peč napihnjenega??


Jaz ga še enkrat na hitro pregnetem, pol pa počakam, da tut v pekaču vzhaja. Delam ga iz ržene in polbele moke, samo mi gnetenje ni ravno po godu, tko da se resno poigravam z idejo, da bi ubrala bližnjico in poskusila kruh brez gnetenja. :) Btw, čestitam za uspešno opravljen izziv. :)

Šmorn je izjavil:

Še 20 min pa gre prvi v pečico. Prvič delam koruznega.


Uvau, fuul lepo oblikovan. Definitivno lepše k moj. :)

Matija82 ::

NotSpecial je izjavil:


Jaz ga še enkrat na hitro pregnetem, pol pa počakam, da tut v pekaču vzhaja. Delam ga iz ržene in polbele moke, samo mi gnetenje ni ravno po godu, tko da se resno poigravam z idejo, da bi ubrala bližnjico in poskusila kruh brez gnetenja. :) Btw, čestitam za uspešno opravljen izziv. :)


AKA Kruh Lenuh

http://kruhinvino.com/2007/01/07/kruh-l...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Loža
1228207738 (2053) MrGTO
»

Vprašanje za pripravo kruha (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5514373 (1567) Tody
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
742138375 (58880) mailer
»

Aparat za peko kruha (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14639219 (34410) fosil
»

Peka kruha... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5610020 (8242) Nejc Pintar

Več podobnih tem