» »

Peka kruha...

Peka kruha...

«
1
2

BigWhale ::

Banzai!

Ali kdo od vas pece kruh doma, ce ja, zakaj? :) Lahko pa pove tudi kak preizkusen recept... :)

C_maniak ::

Nope, kr se nobenmu ne da. Ampak jemo pa domač kruh spečen v krušni peči, kr kupujemo od ene ki ga doma peče. Njam, njam...:))

frenk ::

Ja jest sm ga kšne pou leta nazaj peku doma...peku sm grahamouga in to zato ker v trgovini pou kile stane 300 sit, pa doma maš še topuga...recepta se pa ne spomnem sam če te zanima pa loh mau pogledam...zdej usak vikend pečemo sam še pico(seveda tisto original k ma sam sir pa omako gor)...je že kr standard:D

C_maniak ::

Ne mi zdle o pici, kr mal manjka, da si je ne grem zdle naročt. Če bi mi jo ker len rožle sploh prnesu...

Mercier ::

Stari je dobil idejo, da bi pekel kruh po "pravem" receptu. IIRC je bilo nekaj govora o tropinah namesto kvasa. :\

BTW, se (je kdaj) v Sloveniji peče pravi koruzni kruh? (le koruzna moka, nič mešano, nič "zraka" v kruhu, bolj sladkasta zadaeva)

Brane2 ::

Kar se pice tiče, sem naletel pred kratkim na full dober recept.

Nekdo je prvleku nek kupon picerije "Hallo pizza". Prej sem bil neki skeptičen do njih (visoke cene, bolj tko roba), zato se nisem pustu pregovort. Kolega, ki je bolj lahkoverne sorte je invetiral 5 kSIT v kupon in smo naročilo pač pico prek njih.

Fora je ta, da plačaš 5 kSIT in za to dobiš plastificiran kos papirja s kuponi za 50% sconto pri nabavi pizze. Gor je 20 kuponov, torej lahko nabaviš 20x s takim popustom (kupon je za eno nabavo, ki lahko vsebuje več pic). Tko zdaj naročam pice pr njih (dokler ne zmanjka kuponov >:D ) 1.400 SIT za dve velki pici (IIRC kraška in s tuno), skupaj z dostavo po moje ni slabo. O.K., kk temu je treba prštet še investicijo v kupone, a vseen je poceni. Skratka, nažiram se ko tročlanska sanitarna inšpekcija :D :D

U paketu so kupani tud za druge stvari, a tu ne vem podrobnosti. Me ni zanimalo...

Prej sem naročeval pri "Pinkiju", a tole je definitivno boljše...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

BigWhale ::

Hmm, jaz zadnje dva mesca pecem kruh doma... Pa mi je prav zabavno in je ratal ze skor obred, mal prej sem vzel kruh ven iz peci (elektricne :P)

Res je da vsake tolk cajta nardim kako drobljivo opeko ampak... Kaj ces... Vsaj kruh je tak k mora bit, ne pa bela moka pobarvana na crno, da cenej skoz pridejo ;>

Pravi koruzni kruh? Samo iz koruzne moke... Hm, tisto potem se drobljiva opeka ni... Jaz sem enkrat naredil tak pol kilski hlebcek, pa ni bil samo koruzna moka ampak se pol polnozrnate... Rezultat je bil hlebec v velikosti ene manjse lepinje, ki je vagal vec pol kile... Sicer zadeva je bila za jest ampak... hehe

Balandeque ::

Droben trik? Preden zapreš pečico, pljuskni noter ene pol šalce vode, pa takoj zapri. Kvas bo ponorel in rezultat bo bolj rahel, zračen hlebčeq.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

the_unborn ::

ne, ne pecem kruha:) in sploh ne maram domacega kruha...najrajs mam sveze peceni kruh iz mercatorja (makovke, kajzarce, bela struca)
:)

frenk ::

Balandeque:ja tist z vodo sm enkrat že probou...je pisal tko u receptu za francosko...sam se ne spomnem kuko je poj blo:\

Tody ::

Mi mamo pa strojček vržeš not moko,vodo,kvas in stuff počakaš cerka 2 uri in mizica postavi se kurh je nared. :D

darh ::

Da še malo na drugo stran... ni lepšega pridt domov ob 1,2 ali 3 zjutrej... kaj bi pa zdej? Gremo v pekarno! Tople sirove, krofi, kruh. matr kolk je to dobro... baje ni dobro za želodec, namreč topel gruh... ampak kaj ko je tolk dobr... hrrrr...
Excuses are useless! Results are priceless!

jetam ::

hm... umetniki...

Kruh:

1kg moke (kakrsnekoli, vendar pazite: rzeno ali kruzno moko je potrebno mesati z navadno belo moko da kruh dobi lepso teksturo)
malo vec kot 6dcl mlacne vode
30g kvasa
30g soli
30g medu
dodatki po zelji (dajte domisliji prosto pot... sezam, zelisca kot npr. mesanica mladega cesna, sveze bazilike, rozmarina, timijana in petersilja, sir, etc.)

V vecjo posodo streses moko, naredis na sredini luknjo in vlijes v njo vodo. V vodo vrzes kvas, sol in med pocakas par minut nato pa z vilico zacnes mesati. Pocasi vmesavas vse vec in vec moke dokler ne dobis lepljive zmesi, potem pa zavihas rokave in gnetes toliko cas dokler testo ni elasticno in gladko (priblizno 10 minut) in se ne lepi vec na delovno povrsino. Med gnetenjem dodas tudi zelisca ali sezam. Testo das v naoljeno posodo, pokrijes s folijo za zivila in postavis na toplo (recimo v pecico ki si jo predhodno malo ogrel). Po priblizno eni uri je testo prvic vzhajano. Oblikujes ga v zeljeno formo (struca, hleb, strucke, zemlje, pletenica, etc., vanj zavijes sunko, sir, jajca, susen paradiznik...), in das na pekac (lahko je pokrit s peki papirjem). Po priblizno 20-30 minutah kruh vzhaja drugic in sedaj je potrebno z njim delati karseda nezno da ne izpusti zraka. Pecemo na 180-200 stopinjah priblizno 25 minut oz. dokler ni zlato zapecen in zveni votlo ko potapkas po kruhu z nozem. Preden ga das v pecico ga lahko po zelji namazes se z oljem, v vodi stopljenim gustinom, sirom...

za veckratno pico: prvic vzhajano testo zvaljas v vec primerno velikih okroglih oblik, popeces na 180 stopinjah 5 minut in das v zmrzovalnik. Ko prides domov samo oblozis z zeljenimi dodatki in poknes za 10 minut v pecico.

Izi ko pasulj.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

bozicek ::

No sedaj vam bo pa PRAVI PEK povedal.
Na ene par vprasanj odgovoril.
Prvic videl sem, da nekateri bi radi samo iz koruzne moke delali kruh. Se da...samo koruzno moko je potrebno pred tem popariti. Pa hlebcek bo tak kot lepinja. Bo pa lep sladek okus. Drugace se pa koruzna moka mesa z belo v razmerju (dovoljenem) 30:70. Tako je tudi za ostale vrste specialnih kruhov (ajdov, rzeni...)
Nekdo je rekel, da ce zlijes vodo v pec kvasovke znorijo. Ni res. Kvasovke ti bodo zorele ce jih bos imel na toplem z vlago in hrano. Ko si ti z vodo zalil pec nisi kvasovkam nic pomagal. Z tem ti preprecis (para od vode), da ne nastane prehitro skorja zaradi vrocine in ga ne "raznese"
Prvotno ni bilo kvasa je bil pa ostanek pri recimo proizvodnji piva (kjer so tudi kvasovke) in so tisto dodajali. Samo je bilo povsem drugacen postopek.
OK par stvari.
Ce zelite cim visji, mocnejsi, lepsi kruh uporabljajte veliko bele moke.
Ce zelite da se sveti, ga namazite z jajcem ali dodajte olje.
Za lepso barvo jajca ali dodatek sladkorja.
Dodati mleko in sladkor.....MMMMMMM
Za "zdravo" zivljenje. Cim manj psenicne bele moke(T 400 in 500), raje visje tipe (najbolje graham), rz (recimo 1600)... Samo to tezko, da dobis v lokalni stacuni

Malce reklame:
Glede na to, da sem Grosupeljski pek vam priporocam:
Za zdravo zivljenje brez prasicjih dodatkov: Krjavel ali Dolenc (poseben postopek z kislim testom, dolga svezina), Koroski (samo rzena moka - blah), Prekmurski (podobno samo da je drugacen postopek izdelave - kvasni nastavek), Alpski
Za zdravo zivljene z dodatki prasicje in pticje hrane: Sosed (buce, soncnice, lan, kislo testo), Jesenski, Polnozrnati (otrobi), Ovseni (ovseni kosmici), Rustiko
Za normalno prehrano, ampak uzitno: Taborski hlebec, struca, Rzeni, Gr. Crni, Korenina
Za fine ljudi: Bela struca, beli hlebec, Malnar...

Seveda ima tudi konkurenca podobne stvari: Stoletni, Krpanov, Mlinarjev, itd....

Matr sem se razpisal
Se opravicujem

C_maniak ::

Opažam, da se slo-tech - ovci zlo spoznajo na kruhke. In da celo sami pečejo!!
Nism si mislu....
Phvalno!

frenk ::

jetam:tist z uno pico tvojo je moja mt enkrat že nardila sam jets to usm odsvetujem...čisti drek

bozicek:dj napiš kšn članek:D

bozicek ::

Tisto po recepturah....Ne prevec delati. Kot, da bi jaz zelel iti delati biftek po recepturi. Ni isto.
Kar se pa tice clanka...ni problema...mene te stvari ful veselijo samo ce imam koga drugega se za poslusati.
Sem kvalificiran pek plus narejena 3+2 za zivilskega tehnika. Se pravi nisem tista studirana oseba katera pride v firmo in nima pojma ampak imam, kar lepo 4 leta delovnih izkusej na podrocju mesanja. Plus ziv. tehnik, kar mi prinese znanje glede mesa in slascic ter mleka.

Juhej oktobra pa na FRI (jebes biotehnisko, ni izredne v LJ)

frenk ::

bozicek:al poj loh člank prčakujemo?:\

p.s.:dej povej še kam daš ti kruh k ga spečeš...jest ga dam u cuno pa u polivinilasto vrečko da se skorja ne posuši preveč

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: frenk ()

kuglvinkl ::

bozicek:al poj loh člank prčakujemo?

Kruh za geeks & nerds Howto. >:D
Your focus determines your reallity

Binji ::

Jep..nardimo se biznis - pecica za vgradnjo v comp:D V prednosti bi bli sevede lastniki AMD sistemov.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

jetam ::

frenk: a ce tvoja ljuba "mt" ne zna pect, potem so vsi nasveti o peki a priori za en drek, kot si se tako slikovito izrazil?

bozicek:
Tisto po recepturah... Ne prevec delati. Kot, da bi jaz zelel iti delati biftek po recepturi. Ni isto.

Bo treba lociti med svojimi izkusnjami ter znanjem in znanjem populacije. In tistile moj recept je pac preizkusena zadeva, ki jo z lahkoto obvlada se tak laik na tem podrocju.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

frenk ::

jetam: usak ma svoj okus reče maček in se po rit poliže>:D

jest fast food pice ne maram jest

bozicek ::

Frenk: V polinivilasto vrecko? No ja...Nic ne recem. Stavr je dobra za kaksen dan ali vec. Samo sedaj ko ratuje topleje je velika nevarnost, da ti bo v vrecki plesniv ratal (ce das recimo toplega notri), ali pa ce recimo pri pripravi kruha ne dodajajo raznih askorbinskih dodatkov sedaj med poletjem in se nato tvori nitkavost. Katera je pa smrtno nevarna.
Spoznate jo pa cisto simpl. Pretrgas kruh in na sredi bos videl tanke srebrne nitke kot cviren, katere se vlecejo. Hudic je pa se sporogen (ubijes sele z sterilizacijo. Katera pa ne poteka v sredici saj tam doseze kruh samo do 98 stopinj)

Jetam: Ce so tvoje izkusnje nic ne recem. V bistvu nisem prebral recepta. Sem pac mislil, da je iz kaksne kuharice prepisan.
Kako je z njimi pa mislim da ves. Se spravis tisto pacati, se lovis, matras po navodilih na koncu pa pogruntas, da je tvoj koncni izdelek bolj podoben sliki katera je 25 strani naprej, kot pa sliki katera je prilozena receptu po katerem si ti delal:)

Mogoce bom enkrat kaj napisal. Samo ne postopka izdelave, ampak malce o tipih moke, razlicnih mesitvah ter dodatkih, da boste drugic vedeli kaj notri dajati in v kaksnih kolicinah. Potem bodo pa nadebudni peki ze pogruntali svoj sistem ali pa dosedanjega izpilili.

LojzePek ::

Za dober kruh so najpomembenjše surovine :

- gljive kvasovke morjo bit v top formi
- voda mora bit dobro prezračena
- drobtine pa morjo dozoreti ravnoprav
- jajce od kur, ki imajo vsaj 2 leti valilnih izkušenj

Pa seveda brez dobrega peka ni moke (al neki takega).

R33D3M33R ::

Pri nam se še vedno peče domač črni kruh v krušni peči :8)
Moram rečt da je 1 mio-krat boljši kot beli :))
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

Gre^gor ::

Js mam za pect kruh t.i. pecico za kruh, namecem not in stvarca sama zmesa in spece, ker se mi neda zajebavat :) Odkar jem ta kruh mi se na misel ne pride, da bi jedel kupljenega :D

frenk ::

bozicek:sej u cuno pa polivinilasto vrečko dokler se ne ohladi, poj pa v hladilnik:)

BigWhale ::

AARGH! Kruh v hladilniku!

Kej bolj groznega pa ni na svetu... :P

Saj mogoce ostane dalj casa 'svez' ampak... Lepo te prosim, v hladilnik? :P

Jaz ga po peki zavijem v brisaco in ga pustim, da se ohladi. Potem pa en hlebec u vrecko, drucga pa v zmrzovalnik, za hude cajte ;)

BigWhale ::

To bozicek:

A lahko poves kaj vec o tem, kaj v pekarnah dajejo vse v kruh? Poleg standardnih komponent moka/sol/kvas/voda?

Razni aditivi, za lepso skorjo, za bolj mehek kruh, slisal sem tudi, da belo moko umetno obarvajo, da je crna, baje je ceneje... ?

frenk ::

dodajajo svinjske kocine za okus, pa da se stvar manj prime posode:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: frenk ()

bozicek ::

Kruh je najbolje imeti v vrecki, katero dobite v trgovini in potem imas to v polivinil vrecki doma nekje na temnem.

BigWhale: Dodatki a? Jih je kar nekaj. Poleg standartnih surovin (moka, voda, sol, kvas) se dodaja se:
1. Razni izboljsevalci za kruh: Vitin, Panikol, Panicel...(dodaja se za volumen kruha in lepso strukturo sredice. To pac kupci zelite in ce ni tega je kruh nizek, vi se pa potem pizdite zakaj prodajamo polpete. Lahko bi se reklo zahteva trzisca)
2. Izboljsevalci moke: Gluten, Glutin (moka vsebuje lepek in gluten, katera sta pomembna pri tvorbi sredice, njene luknjicavosti, vpijanju vode itd...Izjemno pomembna stvar. Ker pa nimas vedno isto kakovost moke je potrebno dodajati razne izboljsevalce. V grobem receno sta ti dve stvari "cisti lepek in gluten", katera dodas da imas dobro moko. Nic takega)
3. Konzervansi: Sanopan, Sorbin, Forschrit (to je pa proti boleznim kruha. Sanopan je proti nitkavosti (sporogena bakterija in potem si bolan se ti, ce to pojes), Sorbin proti plesnivosti, Forshrit proti vodnim obrocem. Sanopan pa Sorbin se dodaja v poletnih dneh, ker takrat so optimalni pogoji za razvoj teh bakterij. Forchrit pa se dodaja vecinoma v rzene kruhe, ker rzena moka popije vec vode in je nato nevarnost, da voda "spusti" in se tvorijo vodni obroci (nic strupenega samo grdo je videti pa ni prevec dobrega okusa).

Potem so pa razni naravni dodatki in zacimbe :krompirjevi kosmici (daljsa svezina), kumina, mleko v prahu, etol, olje, C-vitamin, buce, lan, koruza, sezam, mak, soncnice itd... Po vecini za okus malce pa tudi za lepsi izgled.
Glede barvanja moke. Kako je drugje ne vem samo tako je z to stvarjo pri nas. Je dodatek imenovan Negropan. To je zgana jecmenova moka (rata crne barve) in se je recimo pri nas dodajala v Rzeni kruh. To je nekako zaradi vas kupcev. Pac velja prepricanje, da bolj kot je temen kruh, bolj je zdrav. In ce nisi v Rzenga dodal tega je povsem svetel, folk pa potem misli, da jih nategujes. Pri nas se je prenehal dodajati, ker je to zavajanje kupcev. Dodaja se samo se v enega zaradi prepoznavnosti in imena (Grosupeljsi crni. Je povsem crn, zato)

Bela moka je drazja, kot pa crna ali polnozrnata. To pa zato, ker belo moko dobis tako, da meljes samo jedro psenice, medtem ko pri polnozrnati meljes celo zrno. Kot vidis rabis pri beli moki iti cez vec faz (razna izpihavanja lupine zrna, veckratno mletje, da prides do jedra itd...) Tipi mok so: T500 (bela), T850 (polbela), T 1100 (crna) in pa T1800 (graham aka polnozrnata). T400 ni nic drugega, kot T500 samo, da je bolj fino mleta.

V zadnjem casu pa se vse vec dodaja kislo testo. To je ze zelo star postopek in je povsem naraven. Vzames del vode, del moke in pa kulturo cistih kvasovk (vcasih so dajali kvas). Recimo v razmerju 35% moke, 75% vode. To poteka v fermentorjih. Dodas kulturo in pustis, da se stvar razmozuje okoli 12 ur pri 25°C. Imas vlago, pravo temeraturo, hrano (sladkor v moki) in pa kvasovke. In ta stvarca se zacne razmnozevati. In med takoimenovanim zorenjem potekajo tam notri razni procesi. PH pade na koncu nekje na 4-4.5 in dobis kislo testo. Stvar da specificen okus kruhu, zaradi nizkega PH ni potrebno dodajati raznih konzervansov (nizek PH preprecuje razmnozevanje bakterij), izjemno dolga obstojnost in svezina...Skratka povsem naraven kruh samo iz moke, vode, soli, kvasa in pa kislega testa. Ter odlicen (pri nas je to Krjavlj, Dolenc in pa Malnar)

Se ena vrla sefov v nabavi. V nekatere kruhe smo zeleli dodajati bucno olje. In kot veste je stvar hudimano draga (liter je okoli 1500sit). In nas vrli direktor nabave, klice osebo katera je to nam dobavljala, da bi zbil ceno.
In zacne on tulit kaj se grejo, 1500 za liter, pa saj niste normalni no, dajte cenej po gor pa dol.
Uni stric je lepo poslusal in na koncu dejal: Poslus ti mene. Povej mi, kako naj ti jaz prodam liter bucnega olja po 1100sit na liter, CE JE PA KILA BUC 600 TOLARJEV, ZA LITER OLJA PA RABIM DVE KILI BUC.
tutututu.....

C_maniak ::

Tale božiček je pa res profi, ne? Dej ti napiš nekje kej o tem. Tk lepo od a do ž. Mislim tk če bi se rd pač mal pokazu:) .

Tody ::

najbolje da napišeš en članek o tem :D

Featur ::

Bravo, zelo lepo napisano!
Vse in še več kar bi blo dobro, da bi vsak vedel o peki kruha.

frenk ::

sej članek je že skor napisan če tele poste notr vržeš...pa še kšna slikca pa je:)

C_maniak ::

Če bo treba kako seminarsko pisat kej o tem... ...tričetr je že napisanga.:)

BigWhale ::

To bozicek:

Hvala za obsiren in zlo izcrpen odgovor! :) Nadvse zanimivo branje...

... jaz sem pa danes v stacuni gledal 'masino' za peko kruha... Matr sej zgleda blazno fajn, zutri vstanes in mas se topu kruh na mizi, speces ga glih tolk kot ga nucas in pojes. Sam nevem, ce se cem kar takoj odrect obredu peke kruha... :))

Zdaj bom sam se Grosupeljskega kupoval, ce bom ze kupoval kruh :)

PS: Men so te polpeti, ki jih jest specem prav svetovni, rata ena taka drobljiva opeka... Ultra groovie pa smesno... :)

bozicek ::

Saj po moje ze veste, ampak za nekatere kateri ne vejo.
Si lacen, pase ti domac, velik dober sendvic. In kaj je najhuje...Pogruntas da imas tri dni star kruh. Trd, drobljiv, zanic...Pa tok si hotu met svezga.
Ce imate tak kruh, ga dajte v pec za kaksne 5-10 minut. Ker med peko potekajo doloceni procesi (beljakovine zakleijo), se tu ponovijo. Ampak ker so beljakovine ze koagulirale in ne morejo vec sprejeti vode, le ta naredi kruh zopet mehek in svez. Dokler se ne ohladi. Potem je pa fertik z njim. Rata pa se trsi. Apak tisti moment je pa skoraj tok dober in svez kot ce bi bil ravnokar pecen.
Aja, pa v mikrovalovki in glih najbolj. Tam rata prevec moker pa cist mehek. Ze prevec.

frenk ::

ja bozicek res je:)...jest ga dostkrat pogrejem...sej kva pa če bi u prečico dou še lonc z vodo pa pogreu??:\

BigWhale ::

Hm, se add-on..

Masina za pecenje kruha je se boljs k 'Loncek KuhajTM'

Not sesujes sestavine, prizges, pocakas da zapiska in mas kruh... Jest sem skor na rit padu...

In polnozrnat kruh je tak mehek, poln, ne pa kot ena drobljiva opeka kakrsne sem delal jaz. Tam je testo dejansko vzhajalo...

... po koncanem opravilu sem se pocutil precej inferiorno.... in to v primerjavi z eno belo skatlo za 20 jurjev... ... za crknt...

bozicek ::

Kaj a to res obstaja? Sem mislil, da se nekdo par postov visje samo zajebava.
Imas mogoce kje kaksen link do slike ali opisa te stvari ker me ful matra kako izleda

BigWhale ::

Hm, nimam nic... Ampak

V bistvu je to skatla v kateri je grelec not in motor, ki vrti mesalno lopatico.

Zgoraj odpres, ven potegnes teflonsko posodo katero das tako lopatico, ki mesa sestavine skupaj, notri nasujes zadeve, vstavis nazaj v masino, pokrijes, nastavis kolicino (pol, cela skleda), barvo (light, medium, dark) in program (polno zrnati kruh, beli kruh, etc etc) prtisnes start in cakas 3 pa pol.. (odvisno od programa)

Ja, jaz sem na rit padel, ko sem videl :)))

Tody ::

Hehe ni hec zadeva res obstaja in je zelo učinkovita kruh ma sicer mal debele stene (skorjo) ampak je čist cool:D

frenk ::

zdele sm ugotovu, da je treba v testo dat veliiik vode, če hočte mehek kruh z velikimi luknjicami. Zdej morm zvedt samo še kva nej nardim, da skorja ne bo tolk debela:)

pa dober tek:D

BigWhale ::

Debela skorja? Hm, na mal visji temperaturi pect?

Mogoce pa nizji... kdo bi vedel :))

frenk ::

če šečeš na višji temperaturi, bo skorja še bolj zapečena, na nižji pa bolj izsušena...pomoje bi blo najbol če bi v pečico dal lonc z vodo, da bi bla para vedno prisotna...al pa če bi ga kar skuhal:D

dr.J ::

> In polnozrnat kruh je tak mehek, poln, ne pa kot ena
> drobljiva opeka kakrsne sem delal jaz. Tam je testo dejansko vzhajalo...

Torej je res, da te zadeve delajo super? Kje se pa dobi?

Letos smo doma pridelali nekaj pšenice - nič umetnih gnojil, nič škropljenja, nič za odganjanje žužkov na uskladiščenem zrnju. Zrnje dam zmleti pri enemu kmetu, ki ima svoj mlin. Pripeljem, počakam in dobim nazaj moko iz svoje pšenice; vsaj vem, kaj se je z njo dogajalo.

Kruh: kvasovke naravnost po*pizdijo na polnozrnati moki. Je pa kruh nizek in precej kompakten, pa zato brez nekaj postov višje opisanih dodatkov. Pa ne rabiš zraven nobenih salam, sirov in podobnih zadev; najboljši je sam, še posebej, dokler je topel. Njam!

BigWhale ::

> Torej je res, da te zadeve delajo super? Kje se pa dobi?

Ja, res. :)) Jaz sem kupil v Intersparu :)

frenk ::

dr.J: sej ni kompakten...probaj dat tolk vode, da se ti bo po rokah limal in da ga boš le s težavo spravu dol, pol ga daj pa v mrzlo pečico in nastav na 200°C za cca. 50min;)

MeGreat ::

Kako z tem aparatom za peko kruha, spečeš vredu kruh.
Namreč meni vedno nekaj zanič rata(skorja čudna, notri vse pacasto) Ko tisto meša sploh ne nastane hlebček ampak nekaj pacastega, in potem tisto vzhaja in peče. Sestavim dam točno toliko kakor piše.
Mi lahko kdo pove kakšen vredu recept, ali pač tisti aparat ni najboljši za peko kruha?:)

lp
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje za pripravo kruha (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5514209 (1403) Tody
»

Aparat za peko kruha (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7625247 (5475) zuz3k
»

Domači kruh (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6415970 (13412) WallSreet
»

Aparat za peko kruha (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14638984 (34175) fosil
»

Pečem domač kruh preračunano stane 0,5 evra/kg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8919278 (17203) energetik

Več podobnih tem