Forum » Loža » Domači kruh
Domači kruh
WallSreet ::
Še 20 min pa gre prvi v pečico. Prvič delam koruznega.
lepo lepo ti je ratalo :) Sam sem se zdaj že res dobro naučil in ugotovil, da ga preden ga dam v peč ne smem še 1x zmesiti, ker potem pride kot tisti prvi ves napihnjen.
Zdaj, ko ga pustil da vzhaja ga potem takoj dam v peč in spečen in pride vsaj po obliki tako kot tvoj tule oziroma podobno kot v trgovini.
Edini problem, ki ga še imam je ta, da kruh v naslednjem dnevu postane kar hitro trd in, ga ne morem imeti več kot 3 dni. Če kdo pozna foro, da bi bil kruh dober več kot 3 dni bi ga lepo prosil, da mi pove :)
WallSreet ::
NotSpecial je izjavil:
Še 1x preden ga dam v peč ga se 1x zmesim ali ga dam direkt v peč napihnjenega??
Jaz ga še enkrat na hitro pregnetem, pol pa počakam, da tut v pekaču vzhaja. Delam ga iz ržene in polbele moke, samo mi gnetenje ni ravno po godu, tko da se resno poigravam z idejo, da bi ubrala bližnjico in poskusila kruh brez gnetenja. :) Btw, čestitam za uspešno opravljen izziv. :)
Uvau, fuul lepo oblikovan. Definitivno lepše k moj. :)
hvala :)
Ja jaz sem pri prvem poskusu zamočil, ker sem ga takoj ko sem ga še 1x pregnetel, dal v vročo pečico in se mi je potem napihnil nenormalno :) Bom tudi sam probal brez gnetenja okoli novega leta :)
Drugače pa se zdaj učim kako narediti testo za pico. Veliko restavracij prodaja pice z debelim testom in skorjo, kar sam ne maral. Najraje imam pico, s tanko skorjo...
Pica brez gnetenja...
Je že kdo probal kaj podobnega??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WallSreet ()
WallSreet ::
@šmorn
Edit: še tole bi te vprašal. koliko časa ti kruh zdrži (koliko dni) plus zanima me, če je pravilno, da v primeru da naredim več hlebcev, da bi jih dal v zamrzovalnik in, da bi potem naslednjič pač samo prižgal peč in, jih lepo spekel se pravi, da jih imam pripravljene že v naprej. Je dobro dati v zamrzovalnik ?
Edit: še tole bi te vprašal. koliko časa ti kruh zdrži (koliko dni) plus zanima me, če je pravilno, da v primeru da naredim več hlebcev, da bi jih dal v zamrzovalnik in, da bi potem naslednjič pač samo prižgal peč in, jih lepo spekel se pravi, da jih imam pripravljene že v naprej. Je dobro dati v zamrzovalnik ?
dzinks63 ::
Kruh iz fine bele moke bo že drugi dan suh, bolje se obnese, če odvzameš in zamenjaš z 20-30% ržene moke in cca 0,5 dl sončničnega olja, tak kruh bo zelo okusen in tudi po dveh dneh bo še lepo vlažen. Če pa hočeš shranjevati kruh za dlje časa, ga po peki dobro ohladi, razreži na polovico ali še na več delov, pač kolikor porabiš dnevno, daš v PE vrečko in v zamrzovalno skrinjo, ven ga vzameš zvečer, da se do jutra odmrzne, če pa se mudi, ga v mikrovalovki v parih minutah odtališ.
WallSreet ::
Kruh iz fine bele moke bo že drugi dan suh, bolje se obnese, če odvzameš in zamenjaš z 20-30% ržene moke in cca 0,5 dl sončničnega olja, tak kruh bo zelo okusen in tudi po dveh dneh bo še lepo vlažen. Če pa hočeš shranjevati kruh za dlje časa, ga po peki dobro ohladi, razreži na polovico ali še na več delov, pač kolikor porabiš dnevno, daš v PE vrečko in v zamrzovalno skrinjo, ven ga vzameš zvečer, da se do jutra odmrzne, če pa se mudi, ga v mikrovalovki v parih minutah odtališ.
hvala ti bom probal :D
NotSpecial ::
NotSpecial je izjavil:
Jaz ga še enkrat na hitro pregnetem, pol pa počakam, da tut v pekaču vzhaja. Delam ga iz ržene in polbele moke, samo mi gnetenje ni ravno po godu, tko da se resno poigravam z idejo, da bi ubrala bližnjico in poskusila kruh brez gnetenja. :) Btw, čestitam za uspešno opravljen izziv. :)
AKA Kruh Lenuh
http://kruhinvino.com/2007/01/07/kruh-l...
Posrečen vzdevek. Jah, občasno si je treba life tut malo poenostaviti.
Ja jaz sem pri prvem poskusu zamočil, ker sem ga takoj ko sem ga še 1x pregnetel, dal v vročo pečico in se mi je potem napihnil nenormalno :) Bom tudi sam probal brez gnetenja okoli novega leta :)
Ja, bi moral počakati, da spet lepo kipne. :) Če boš res poskusil "lenuha", poročaj kako in kaj. Jaz se ga tok hitro menda še ne bom lotla. :)
Šmorn ::
@WallSreet
Zdrži vsaj 4-5 dni brez vonja po plesni oz. vidnih znakov le te. Ko ga imam načetega ga hranim v papirnati vrečki v pečici, ker se mi zdi, da je boljše kot v kaki plastični embalaži. Kar se pa tiče zamrzovanja testa se mi pa tudi sanja ne. Glede na to, da prodajajo zamrznjeno testo za pice mislim, da ne bi smelo biti problema. Jaz ga spečem in dam odvečno količino takoj v zamrzovalnik.
Zdrži vsaj 4-5 dni brez vonja po plesni oz. vidnih znakov le te. Ko ga imam načetega ga hranim v papirnati vrečki v pečici, ker se mi zdi, da je boljše kot v kaki plastični embalaži. Kar se pa tiče zamrzovanja testa se mi pa tudi sanja ne. Glede na to, da prodajajo zamrznjeno testo za pice mislim, da ne bi smelo biti problema. Jaz ga spečem in dam odvečno količino takoj v zamrzovalnik.
WallSreet ::
NotSpecial
Kot sem napisal, sam ga bom naredil okoli novega leta :) bom pa, ko ga naredim poročal :)
Kdo morda ve, če naše trgovine prodajajo tisti kvas, ki ga gospa uporablja pri zgornjem posnetku za pico? Se pravi Saf Instant Yeast
Gospa uporablja tega....
http://www.amazon.com/Saf-Instant-Yeast...
Imajo naše trgovine sploh takšen kvas????
Kot sem napisal, sam ga bom naredil okoli novega leta :) bom pa, ko ga naredim poročal :)
Kdo morda ve, če naše trgovine prodajajo tisti kvas, ki ga gospa uporablja pri zgornjem posnetku za pico? Se pravi Saf Instant Yeast
Gospa uporablja tega....
http://www.amazon.com/Saf-Instant-Yeast...
Imajo naše trgovine sploh takšen kvas????
darthvader ::
Misliš suhi kvas ki ga dobiš v trgovinah. Ponavadi v malih pakiranjih zelene barve od Dr.Oetker-ja?
WallSreet ::
darthvader je izjavil:
Misliš suhi kvas ki ga dobiš v trgovinah. Ponavadi v malih pakiranjih zelene barve od Dr.Oetker-ja?
Mislim točno tistega, ki je zgoraj... zdaj ne vem za kakšen kvas gre v videu ampak gospa pravi Saf Instant Yeast. Zdaj pri kruhu uporabljam tistega v kocki medtem ko gospa v videu jasno uporablja "zmletega" kot npr moka...
Edit misliš tega?
Tega imam doma ampak dvomim, da je pravi....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WallSreet ()
WallSreet ::
darthvader je izjavil:
Točno tega.
Našel kar iščeš:)
http://bonopan.si/sl-SI/3089/izdelki-kv...
Wow pravi je :)! Samo zdaj ne vem kako se ga naroči. Nikjer nimajo košarice oziroma cene. Se ga sploh da kupiti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WallSreet ()
bozicek ::
Ce das za postnino ti lahko posljem celo vreco tega...ali pa tri hehe :)
http://bonopan.si/sl-SI/3088/izdelki-kv...
Drugace je skoraj isti kot rdeci, pac z to razliko da je zamrznjen in se uporablja bolj za zamrznjene izdelke
http://bonopan.si/sl-SI/3088/izdelki-kv...
Drugace je skoraj isti kot rdeci, pac z to razliko da je zamrznjen in se uporablja bolj za zamrznjene izdelke
Darila letos samo za poredne
WallSreet ::
Ce das za postnino ti lahko posljem celo vreco tega...ali pa tri hehe :)
http://bonopan.si/sl-SI/3088/izdelki-kv...
Drugace je skoraj isti kot rdeci, pac z to razliko da je zamrznjen in se uporablja bolj za zamrznjene izdelke
Sem jim poslal mail in čakam na odgovor. Verjetno bom kupil tistega 500g rdečega :) Upam ,da se da kupiti samo 1 paket in ne 10KG, ker 10KG kvasa res ne rabim
hvala vseeno za ponudbo :)
WallSreet ::
bump
Tole temo bom uporabljal za razne stvari, ki jih bom delal tako,da ne odpiram vedno nove teme...
Sem se odločil da bom danes probal narediti krofe
In sicer po temle receptu...
bo v redu tako kot je v videu??
Je že kdo delal krofe?? Zanima me kateri kvas je treba uporabiti za krofe...
Kupil sem 2 kvasa in sicer:
Tega uporabljam tudi za kruh...
Ter tega na novo
Torej kateri je pravi ali je vseeno in lahko za krofe uporabim tudi kvas, ki je bolj namenjen kruhu??
Ter druga stvar, ki me zanima je moka. Lahko uporabim belo navadno moko ali mora biti prav moka za krofe? V trgovini sem kupil prav posebno moko za krofe od Žita (nikjer ne najdem slike na netu, da bi jo zalepil).
Upam, da ni nič narobe, če tema ni samo o kruhu
Edit: Sem pa vprašal zadnjič glede tistega saf instant kvasa in sem dobil odgovoril, da nimajo več točno tega kvasa ampak, da imajo tega: DIGO suhi kvas 500g in, da je v bistvu isti kot SAF instant samo drugače pakiran...
Tole temo bom uporabljal za razne stvari, ki jih bom delal tako,da ne odpiram vedno nove teme...
Sem se odločil da bom danes probal narediti krofe
In sicer po temle receptu...
bo v redu tako kot je v videu??
Je že kdo delal krofe?? Zanima me kateri kvas je treba uporabiti za krofe...
Kupil sem 2 kvasa in sicer:
Tega uporabljam tudi za kruh...
Ter tega na novo
Torej kateri je pravi ali je vseeno in lahko za krofe uporabim tudi kvas, ki je bolj namenjen kruhu??
Ter druga stvar, ki me zanima je moka. Lahko uporabim belo navadno moko ali mora biti prav moka za krofe? V trgovini sem kupil prav posebno moko za krofe od Žita (nikjer ne najdem slike na netu, da bi jo zalepil).
Upam, da ni nič narobe, če tema ni samo o kruhu
Edit: Sem pa vprašal zadnjič glede tistega saf instant kvasa in sem dobil odgovoril, da nimajo več točno tega kvasa ampak, da imajo tega: DIGO suhi kvas 500g in, da je v bistvu isti kot SAF instant samo drugače pakiran...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WallSreet ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peka pizze (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Loža | 238808 (1430) | z3ro |
» | Vprašanje za pripravo kruha (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15449 (2643) | Tody |
» | DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 149053 (69558) | mailer |
» | Aparat za peko kruha (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 40961 (36152) | fosil |
» | Peka kruha... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10410 (8632) | Nejc Pintar |