» »

Aparat za peko kruha

Aparat za peko kruha

1
2
3

flipflop ::

Jaz sem pred časom tudi nehal jesti kruh, prve nekaj dni je bila kar kriza, pol sm se pa kr navadu da ga nism jedel. Samo sem ga potem spet začel jest. Drugače pa za zajtrk, pol litra navadnega jogurta pa mal muslijev primešaš zraven. Prebava super, sit si pa tud kr neki cajta.

bozicek ::

No pa da se oglasi se "pravi pek"

Dandanes kruh res ni drag. Seveda pod podstavko kaj si zelis.
Vzemimo za primer Merkator in naso pekarno.
Kruh se deli v, recimo temu, "stiri razrede". Prvi je ta najcenejsi/generik (razne rezane struce po 80 centov) in podobno.
No z prvim razredom se nekako zacne pravi kruh (pa ne da je kaj narobe z generik). V to kategorijo pri nas spadajo razne Merkator znamke (Merkator crni, Merkator beli, Merkator polbeli, Merkator rzeni....)...Cena 1.10-1.20 evrov
Drugi razred spadajo nasi "zlati" kruhi. Sosed, Malnar, Krjavelj, Koroski...Cena od 1.80-2.60.
Tretji razred bi lahko rekli premium razred...Tu spadajo Domaci koruzni, Domaci ajdov, Domaci beli (ni iz bele moke kot je sklepati po imenu...gres)...Skratka kruhi iz specialnih mok...cena nad 2.80

V cem je torej razlika med prvim in drugim razredom se dostikrat ljudje vprasajo...Okus je skoraj isti (vzemimo MC beli in Malnar). Razlika je majhna a pomembna. Merkator beli kruh je narejen z aditivi, po normalem postopku. Zaradi tega vam po cca. dveh, treh dneh rata trd.
Malnar (in ostali "zlati" razred kruhi) so pri nas narejeni brez aditivov in po daljsi metodi. Skratka v teh kruhih ni DODATKOV, PRASKOV in podobnega kar se narod boji (cist za brez veze v vednost). Namesto aditivov se uporablja KISLO TESTO (moka, voda, kvas...Pustimo pocivati 12h (padec ph) in nato uporaba. Povsem naravna stvar), ter ti kruhi so narejeni postopoma...Zames, pocivanje, premes, pocivanje, obdelava, hajanje, peka. Tak kruh zdrzi tri dni in vec svez.

Kaj naj kupim? Tako vam recem...ce pojeste kruh v dnevu dveh, Merkator hlebec (kateri vam ze pase), drugace "zlati" kruh. Ce se bojite aditivov in dodatkov seveda potem "zlate" kruhe in premium razred

Seveda za "izbrane okuse" (meni osebno bruh..ajda, oves, koruza...blaaakkk) pa vsekakor premium razred (so tudi brez aditivov)

Zakaj je nek kruh trd in drobljiv ze drugi dan, nekateri pa ne (generik). Preprosto receno zato, ker je narejen na "hitro" in z minimalno kolicino dodatkov. Testo se zamesa, linija, vzhajanje, pec...poleg tega so ti kruhi narejeni v "startu" proizvodnje ker so poceni. Drage kruhe delas na koncu, ker je drag in zelis ponuditi malce boljsega koncnemu kupcu

PS: tiste razne aktivia life, dodatki aloe vera in podobo sranje katerega najdete (tudi pri nas hehe)...ne nasedajte...tega je glih tok notri da lahko napises na nalepko in se bolje prodaja :)
Darila letos samo za poredne

The Player ::

Božiček

Zelo lepo napisano, a kako naj ti verjamem, ker imam lih kontra informacije. Pravtako nisi omenil zakaj je kruh "poceni"? Kaj mate privat peki večje stroške al kako, zaradi katerih razlogov?

Namreč sm slišu, da se koruzn in črni kruh največ barva, ker enostavno, ljudje nasedajo in misljo, da je pol bol zdrav v resnic si pa škodo delajo.

Potem glede teh poceni, generic kruhih. Men je tale ta najcenejši kruh od merkatorja za bruhat, pa še cenen izgleda, tisti iz špara je pa prav okusen. Kako sranje se pol nahaja v enem in drugem???

mitjau ::

Hmm, jst mam tale avtomat doma ene dve leti, ampak ga samo za vikende uporabljamo (čez teden nekako ne jemo običajno kruha, če ga kupim, pol ga gre vedno pol stran).
Je pa avtomat na eno mešalko in odlično zameša in zgnete pol kile al pa celo kilo moke + sestavine. Pol pa ponavadi pečemo kar v pečici (pride boljša skorja, lahko narediš štručke al pa žemlje namesto hlebca), posvinjano po kuhinji pa nič ni ... sam lonec od avtomata pa lopatico umiješ/oplakneš :)

Sicer imam Lidl pekarno 500m stran, tako da cena kruha ni pravi razlog, je pa domač brez primesi in pa po lastnem okusu.. :D

Alamar ::

bozicek je izjavil:

No pa da se oglasi se "pravi pek"

Dandanes kruh res ni drag. Seveda pod podstavko kaj si zelis.
Vzemimo za primer Merkator in naso pekarno.
Kruh se deli v, recimo temu, "stiri razrede". Prvi je ta najcenejsi/generik (razne rezane struce po 80 centov) in podobno.
No z prvim razredom se nekako zacne pravi kruh (pa ne da je kaj narobe z generik). V to kategorijo pri nas spadajo razne Merkator znamke (Merkator crni, Merkator beli, Merkator polbeli, Merkator rzeni....)...Cena 1.10-1.20 evrov
Drugi razred spadajo nasi "zlati" kruhi. Sosed, Malnar, Krjavelj, Koroski...Cena od 1.80-2.60.
Tretji razred bi lahko rekli premium razred...Tu spadajo Domaci koruzni, Domaci ajdov, Domaci beli (ni iz bele moke kot je sklepati po imenu...gres)...Skratka kruhi iz specialnih mok...cena nad 2.80

V cem je torej razlika med prvim in drugim razredom se dostikrat ljudje vprasajo...Okus je skoraj isti (vzemimo MC beli in Malnar). Razlika je majhna a pomembna. Merkator beli kruh je narejen z aditivi, po normalem postopku. Zaradi tega vam po cca. dveh, treh dneh rata trd.
Malnar (in ostali "zlati" razred kruhi) so pri nas narejeni brez aditivov in po daljsi metodi. Skratka v teh kruhih ni DODATKOV, PRASKOV in podobnega kar se narod boji (cist za brez veze v vednost). Namesto aditivov se uporablja KISLO TESTO (moka, voda, kvas...Pustimo pocivati 12h (padec ph) in nato uporaba. Povsem naravna stvar), ter ti kruhi so narejeni postopoma...Zames, pocivanje, premes, pocivanje, obdelava, hajanje, peka. Tak kruh zdrzi tri dni in vec svez.

Kaj naj kupim? Tako vam recem...ce pojeste kruh v dnevu dveh, Merkator hlebec (kateri vam ze pase), drugace "zlati" kruh. Ce se bojite aditivov in dodatkov seveda potem "zlate" kruhe in premium razred

Seveda za "izbrane okuse" (meni osebno bruh..ajda, oves, koruza...blaaakkk) pa vsekakor premium razred (so tudi brez aditivov)

Zakaj je nek kruh trd in drobljiv ze drugi dan, nekateri pa ne (generik). Preprosto receno zato, ker je narejen na "hitro" in z minimalno kolicino dodatkov. Testo se zamesa, linija, vzhajanje, pec...poleg tega so ti kruhi narejeni v "startu" proizvodnje ker so poceni. Drage kruhe delas na koncu, ker je drag in zelis ponuditi malce boljsega koncnemu kupcu

PS: tiste razne aktivia life, dodatki aloe vera in podobo sranje katerega najdete (tudi pri nas hehe)...ne nasedajte...tega je glih tok notri da lahko napises na nalepko in se bolje prodaja :)
To si sedaj napisal za Merkator. V Hoferju dobiš domač iz ržene moke brez aditivov za 1.59 ali pa kmečki za 1.79. Oba sta odlična. Zbita in dobra cel teden. Veliko ljudi ima predsodek, ker je pakiran in ne iz usrane police.:))
http://www.hofer.si/si/html/product_ran...
http://www.hofer.si/si/html/product_ran...

bozicek ::

The Player je izjavil:

Božiček

Zelo lepo napisano, a kako naj ti verjamem, ker imam lih kontra informacije. Pravtako nisi omenil zakaj je kruh "poceni"? Kaj mate privat peki večje stroške al kako, zaradi katerih razlogov?

Namreč sm slišu, da se koruzn in črni kruh največ barva, ker enostavno, ljudje nasedajo in misljo, da je pol bol zdrav v resnic si pa škodo delajo.

Potem glede teh poceni, generic kruhih. Men je tale ta najcenejši kruh od merkatorja za bruhat, pa še cenen izgleda, tisti iz špara je pa prav okusen. Kako sranje se pol nahaja v enem in drugem???


Imas zelo stare informacije :)...Kruh se je res vcasih barval (pa se to ni noben bavbav ampak samo prezgana jecmenova, sladna moka). Tako si dobil kruh ven crne barve in ga prodajal kot (ime) crni kruh. Valda je folk nasedal ker je mislil da je bol zdrav (crna moka in to), v resnici je bil pa samo barvan.

Kruha se danes ne barva vec, ker je po standardih doloceno kaj lahko poimenujes kot crni kruh. Je celo tako dalec, da ce pobarvas kruh, ga ne smes imenovati crni ampak temni kruh.
Za druge pekarne ne vem, ampak mi smo nehali "barvati" cirka pet do sedem let nazaj.

Glede merkatorjeve generik struce ne morem reci, ker je ne delamo mi. Mi delamo belo rezano struco 0.8kg.
V glavnem Pekarna Grosuplje.

Kako mislis kruh poceni? Misljeno kot poceni glede na nas razpon razlcnih artiklov (od 1€ pa do 4€. Zakaj je en cenej drug ne) ali kot poceni misljeno da je poceni v trgovini?
Poceni v trgovini ti tako recem...Standart industrjiska logika. Ce ti naredis eno stvar te pride 1.5€ recimo, ko ti naredis 3k takih kosov te pride 0.8€

"To si sedaj napisal za Merkator. V Hoferju dobiš domač iz ržene moke brez aditivov za 1.59 ali pa kmečki za 1.79. Oba sta odlična. Zbita in dobra cel teden. Veliko ljudi ima predsodek, ker je pakiran in ne iz usrane police"

Skratka cena ista kot v Merkatorju nasih kruhov brez aditivov
Darila letos samo za poredne

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bozicek ()

Pithlit ::

flameir je izjavil:

A lahko sam informativno vprašam kaj jeste, če ne jeste kruha?
Za zajtrk recimo?
Če bi jaz pojedu eno activio za zajtrk, bi biu lačen.. :)

Čokolino (cca 40g), Müsli (cca 40g), sadje (dve jabolki, recimo... al pa nek ekvivalent česa drugega).
Life is as complicated as we make it...

Okapi ::

Zajtrk za prave dedce je "Jesters challenge kidz breakfast".



:))

tpleko ::

skratka dražji kruh je dražji samo zato, ker traja dlje, da ga naredijo (večkratno vzhajanje) in ker ni narejen v tako masovni proizvodnji kot cenejši kruh.
to dvoje nima z zdravjem nobene veze.
ne vem zakaj bi bil nek koruzni kruh dražji kot pšenični. koruze ni nič dražje vzgojiti kot pšenice. pač ga bolj redko pečejo in zato ima pekarna z njim več stroškov ker ga niso vajeni delati, nimajo tako utečenega postopka izdelave kot pri pšeničnem, nimajo toliko prakse.

bozicek ::

Koruzna, ajdova, ovsena moka so drazje kot psenicna.
Vse te moke morajo biti termicno obdelane ce zelis neki kar je podobno kruhu (drugace bi dobil zgance na polico), zato so drazje
Drazji kruho so brez aditivov (kar zahteva danasnji potrosnik), kar pomeni daljsi cas delanja (veckratno vzhajanje, daljsi cas mesanja, aditive je potrebno nadomestiti (pri nas kislo testo, katerega delas 12h, kar je zopet strosek)
Ko to vse skupaj sestejes je zato drazji kruh.

Glede zdravja nisem nic rekel. Je pa ajda ali oves vseeno bolj zdrava kot recimo bela moka.

Pri nas kruh brez aditivov vs "poceni kruh" je nekako 70:30...Pecivo je pa druga zgodba.
Darila letos samo za poredne

Aston_11 ::

Me zanima - zakaj kislo testo? Se to uporablja tudi v domači uporabi/peki? Za testo za pice sem slišal, vendar meni kisel vonj ne paše, ne vem pa, če se pozna kisel vonj tudi, ko pride iz pečice?

PecenkA ::

Jaz sem kar nekaj časa razmišljal o nakupu aparata za peko kruha. Pa sem ugotovil, da nakup nima kakšnega hudega smisla in sem kruh začel normalno peči v pečici. V večini primerov uporabim mešanico polbele + kakšne druge moke. Iz istega testa si naredim še pico za kosilo in to je to.

Tilen ::

PecenkA je izjavil:

Jaz sem kar nekaj časa razmišljal o nakupu aparata za peko kruha. Pa sem ugotovil, da nakup nima kakšnega hudega smisla in sem kruh začel normalno peči v pečici. V večini primerov uporabim mešanico polbele + kakšne druge moke. Iz istega testa si naredim še pico za kosilo in to je to.


Pečica porabi 3-4x toliko energije kot aparat za peko kruha.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Aston_11 ::

Tilen je izjavil:

PecenkA je izjavil:

Jaz sem kar nekaj časa razmišljal o nakupu aparata za peko kruha. Pa sem ugotovil, da nakup nima kakšnega hudega smisla in sem kruh začel normalno peči v pečici. V večini primerov uporabim mešanico polbele + kakšne druge moke. Iz istega testa si naredim še pico za kosilo in to je to.


Pečica porabi 3x toliko energije kot aparat za peko kruha.



Zanemarljivo, tudi če to drži. Po moje sicer rabiš enako energije za speči enako količino. Da bi bile izgube pečice tako hude, da bi 2x energije pekača šel v nič, dvomim. Bi bilo potrebno meriti, meriti, meriti... na pamet to trditi je bolj tako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

Tilen ::

Aston_11 je izjavil:

Tilen je izjavil:

PecenkA je izjavil:

Jaz sem kar nekaj časa razmišljal o nakupu aparata za peko kruha. Pa sem ugotovil, da nakup nima kakšnega hudega smisla in sem kruh začel normalno peči v pečici. V večini primerov uporabim mešanico polbele + kakšne druge moke. Iz istega testa si naredim še pico za kosilo in to je to.


Pečica porabi 3x toliko energije kot aparat za peko kruha.



Zanemarljivo, tudi če to drži.


Seveda drži. Pečica ima peak 3300W, pekač pa mogoče 800W.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Aston_11 ::

Eno je moč (W), drugo je poraba (J).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

flipflop ::

Sicer tud aparat ni zastonj in stane vsaj 50€, če ne 100. Vprašanje v kolišnem času se izplača nakup pekača zaradi manjše porabe energije.

PecenkA ::

Razlog za nenakup aparata je bil to, da bi se mi nekje valjal, pečico imam pa že po defaultu v kuhinji. Poleg tega, če bi se šel seštevat stroške, je potrebno upoštevati tudi stroške nakupa aparata. Kolikor gledam so cenejši trenutno okrog 50 EUR, kar pa težko prineseš notri samo s porabo elektrike. Recimo, da je cena nekje 8 centov za 1 kWh. Če zelo poenostavim to pomeni, da pri pečici porabim 1h x 3 kW x 0,08 EUR = 0,24 EUR. Pečem enkrat na teden, to je 52 x 0,24 EUR = ok oka 13 UR letno. 800 W aparat pri istih pogojih pokuri 3 EUR letno. V petih letih to pomeni 65 EUR elektrike za pečico in 15 EUR elektrike za aparat + 50 za nakup. Se pravi investicijo pokriješ nekako v petih letih.

Aston_11 ::

Aha, pozabljaš, da pozimi s to energijo greješ prostor in s tem prišparaš pri ogrevanju za isto količino energije. Poleti gre skozi okno. Globalno gledano je faktor porabe elektrike pri enem in drugem zanemarljiv.

Bolj komot je aparat za kruh. To pa marsikaj odtehta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

gruntfürmich ::

Aston_11 je izjavil:

Bolj komot je aparat za kruh. To pa marsikaj odtehta.

točno tko. folk tule razpreda kako je enostavno zamesit kruh in ga spečt v pečici.
pa ne verjamem da se je sploh kdo lotil tega. še manj verjamem da bo kdo konstantno pacal kruh 'na roke'. ker ni malo delo in je opravilo tečno!
v aparat pa samo zmečeš in je to to...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Brane22 ::

Jaz sem. Raje zamešam testo na roke. Najbrž nisem mojster in bi mi kak tečaj prav prišel.
Ni pa tako veliko dela in vsaj meni ni nadležno.

Aston_11 ::

Jaz tudi sem. Testo za pico tudi na roke. Imam pa tudi boscha za mešat testo, samo ne pride tako kot na roke. Na roke pride boljše, pa niti ne rabi pretirano mesiti. Itak lihkar žena sitnari, da naj ji naredim testo.

bozicek ::

Aston_11 je izjavil:

Me zanima - zakaj kislo testo? Se to uporablja tudi v domači uporabi/peki? Za testo za pice sem slišal, vendar meni kisel vonj ne paše, ne vem pa, če se pozna kisel vonj tudi, ko pride iz pečice?


Zaradi podaljsane svezine. To lahko dosezez z dodatki (aditivi) ampak potem imas E na deklaraciji, kar se pa folk boji. Zato kislo test, ker lahko potem deklariras kruh kot brez aditivov.

Kislo testo bos doma sam tezko naredil (rabi kontrolirane pogoje), lahko pa dosezes podoben ucinek s starim testom.
Ko naredis testo, ga daj en del na stran in ko bos drugi dan delal ponovno kruh, vzemi ta testo, dodaj ostale surovine in speci.
Ucinek bo podoben kot KT, kruh bo dlje svez in ne bo se ti tok drobil drugi dan.
Darila letos samo za poredne

Furbo ::

Jaz sem kruh povsem opustil, nadomestil sem ga s koruznimi ploščicami iz DM.

Zadevo kupujem po cele kartone, 'kruh' je ves čas doma, nikoli ga ni preveč/premalo - če ga zapreš s sponko lahko čaka do konca roka trajanja (več mesecev).

Prej pa vsakič po kruh, vsak malce boljši stane celo premoženje, se pokvari, ga kupiš preveč/premalo... šele ko ga nehaš jesti, vidiš koliko nepotrebnega dela in izgube denarja je s tem.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

energetik ::

PecenkA je izjavil:

Razlog za nenakup aparata je bil to, da bi se mi nekje valjal, pečico imam pa že po defaultu v kuhinji. Poleg tega, če bi se šel seštevat stroške, je potrebno upoštevati tudi stroške nakupa aparata. Kolikor gledam so cenejši trenutno okrog 50 EUR, kar pa težko prineseš notri samo s porabo elektrike. Recimo, da je cena nekje 8 centov za 1 kWh. Če zelo poenostavim to pomeni, da pri pečici porabim 1h x 3 kW x 0,08 EUR = 0,24 EUR. Pečem enkrat na teden, to je 52 x 0,24 EUR = ok oka 13 UR letno. 800 W aparat pri istih pogojih pokuri 3 EUR letno. V petih letih to pomeni 65 EUR elektrike za pečico in 15 EUR elektrike za aparat + 50 za nakup. Se pravi investicijo pokriješ nekako v petih letih.
Evo, da ne bomo samo ne na pamet od porabi sem včeraj spekel kruh s programom "Normal", 750g kruh in meril porabo z merilnikom energije.
Porabil je točno 0,31kWh +/- kakšen procent.. Torej stane elektrika za en 750g kruh okoli 5 centov, kar je praktično zanemarljivo. Povrniti se mora le cena aparata, kar se v mojem primeru v okoli 3 mesecih.
Pečica porabi precej več kot avtomat, saj je prostornina, ki se mora ogreti, na uč vsaj 10x večja, še večje pa so izgube.

flameir ::

Sem naročil kar aparat od Gorenja (BM1400E). Podpiramo slovensko ane :P
Ko bom spekel nekaj kruhov, poročam, ali dejansko upraviči svojo ceno.
lp

stb ::

flameir je izjavil:

Sem naročil kar aparat od Gorenja (BM1400E). Podpiramo slovensko ane :P

Hehe, le poglej na škatlo, kje je narejen. Manjši aparati npr mikrovalovke in palični mešalniki "Gorenje" so pretežno kitajska roba.

WarpedGone ::

Edina res omembe vredna prednost tega aparata je avtomatika, ki se zgodi čez noč in te zjutraj v kuhni pričaka svež (in dišeč?) kruh. To je seveda prednost, če takšno prednost vidiš kot prednost in jo ceniš. Če je ne, so vse druge variante boljše.
Zbogom in hvala za vse ribe

flameir ::

stb je izjavil:

flameir je izjavil:

Sem naročil kar aparat od Gorenja (BM1400E). Podpiramo slovensko ane :P

Hehe, le poglej na škatlo, kje je narejen. Manjši aparati npr mikrovalovke in palični mešalniki "Gorenje" so pretežno kitajska roba.


maja, sej po pravici sva bila z očetom v dilemi, ker sva pred približno dvemi leti kupila opekač od gorenja, pa se je že 3x pregrel, na servisu so pa sam prvič popravl, tko da pol je blo treba dvakrat nabavt nov grelc...
s tem da je bil ta opekač najdražji v trgovini!!
sva rekla, da dava še eno priložnost, ker je v VIP testu na drugem mestu...

krho ::

Testo za kruh se praviloma gnete med 15-20min na roke. Je kar fina telovadba :)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Tilen ::

Si kdo lasti katerega izmed teh iz top 20?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

energetik ::

Tilen je izjavil:

Si kdo lasti katerega izmed teh iz top 20?
Jst imam skoraj točno takega kot je tale, samo z drugo nalepko gor. Imam občutek da se taki in podobni delajo v eni firmi (verjentno kitajska) in se samo različni napisi limajo gor.
Sicer pa dvomim, da so tisti dražji tudi kaj dosti boljši, razen fensi ohišja in kakšne lučke. Po mojih izkušnjah je najbolj problematičen del mesilna kljuka, ki se znuca v ležišču, in teflonska posoda. Programe in način pečenja imajo pa vsi praktično enak.

BadWolf ::

aparat se splača kupit že samo zato, ker zelo dobro zamesi testo
zmečeš vse not, počakaš pol ure in imaš vzhajano testo ready za kar koli

energetik ::

Evo, da bo mal bolj zanimivo. Mešani hlebec s sončninimi semeni, sveže iz avtomata:



Pithlit ::

Mja no... sej ti verjamem da je dober. Ampak zgleda pa neužitno. Vsaj na slikcah.
Life is as complicated as we make it...

Brane22 ::

Zgleda kot da je prišel ravnokar iz črevesja slona... >:D

SplitCookie ::

Kruh za toast zgleda še bolj neužitno

energetik: probaj z orehi, za krepnit dobro
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

Aston_11 ::

Zgleda res. To me spominja na večni jamr, kam smo prišli, se pustili pridet oziroma kam so nas speljali. Vse instant, samo, da je komot, pa je dobro. Noben si več ne vzame časa za nič. Da kaj sam narediš, ni več vrednota, ampak neumnost. Je pa važno, koliko inčev ima televizor in ali bo pc za 800 EUR poganjal novejše igrce (fak, eni pač še zgubljajo čas z igranjem).

Brane22 ::

ko jaz naredim žemljice, zgledajo bistveno bolje kot tole na fotki.

Pa dišijo zelo lepo. Sem že razmišljal več ko enkrat, če ne bi bilo pametno imeti solidno mini pečko za eno ali dve žemlji.

V bistvu je najožje grlo vsaj pri meni nadzor temperature vzhajanja.
Tam je vsaka stopinja pomembna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

energetik ::

Pithlit je izjavil:

Mja no... sej ti verjamem da je dober. Ampak zgleda pa neužitno. Vsaj na slikcah.
Kako pa naj bi zgledalo?
Vsakič diši za znoret, skorja pa je lepo mehka.

flameir ::

Pithlit je izjavil:

Mja no... sej ti verjamem da je dober. Ampak zgleda pa neužitno. Vsaj na slikcah.


dokler takega kruha ne probaš, ne boš vedu kakšen je ;)

Brane22 ::

Ampak kaj ti potem pomaga fotka ? :))

flameir ::

Jaz osebno iz fotke takoj vidim, a je dobr al ne. In talr zgornji sicer ni bil vrhunski, je bil pa precej dober. ;)

Brane22 ::

Torej ti osebno si izjema svojega lastnega pravila ? >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Brane22 ()

flameir ::

:))
ne, ampak sem izdelal že toliko kruhov, da približno vem, kako izgeda dober oz. slab kruh ;)

krho ::

Evo tole je cca 1,7kg hleb zgneten na roke in pečen v ventilatorski pečici v dobrih 30min, priprave so druga zgodba... Na žalost imam samo tole sliko, in tole ni najboljši izdelek. Najboljše do sedaj je bil 2kg polnozrnat(60:40 polnozrnate:bela moka) hleb višine dobrih 12cm.
 Kruh

Kruh

si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Brane22 ::

No, tole že veliko lepše zgleda.

vorantz ::

+1

une čudne gobe ki ratajo v aparatu mi grejo zmeri na živce

energetik ::

:)) A zdj je pa oblika kar naenkrat najvažnejša stvar pri kruhu?
Tista "goba" iz aparata je enkratna za delat sendviče, ker so vsi odrezani kosi enake oblike, gor pa direktno paše narezan sir za toast in podobne zadeve.

timberjack ::

Čisto po inženirsko, brez duhovnosti:))
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje za pripravo kruha (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5514743 (1937) Tody
»

Aparat za peko kruha (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7625528 (5756) zuz3k
»

Pečem domač kruh preračunano stane 0,5 evra/kg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8919599 (17524) energetik
»

KRUHOMAT - Aparat za Peko Kruha - katerega kupiti???

Oddelek: Loža
2424984 (22671) gruntfürmich
»

Peka kruha... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5610136 (8358) Nejc Pintar

Več podobnih tem