Forum » Loža » A je klanje v klavnicah mučenje živali?
A je klanje v klavnicah mučenje živali?
Invictus ::
Unknown_001 je izjavil:
You know what, navadno imajo prednost pri zakolu živali, ki so že starejše, ali poškodovane in bi bilo nadaljnje življenje sama muka za njih. Pol smo pa tam. Leder industrija kot je nekdo dejal, pa mogoče še kaka malenkost in meso valjda ne bomo stran metali. Pa nekaj ga gre tudi za mačjo/pasjo hrano. In tako dalje.
Me zanima kako bi njihov pes ali mačka reagirala na vegi brikete. Ampak za njih pobijati živali je pa najbrž O.K.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
m0LN4r ::
Me zanima kako bi njihov pes ali mačka reagirala na vegi brikete. Ampak za njih pobijati živali je pa najbrž O.K.
Epic point, veliko jih celo kupuje pravo meso za te živali, prsa, pleča itn.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
dreta ::
Macja hrana je stranski produkt masovnega pobijanja zivali - torej mucenja zivali.
Se vedno ne priznate, da je odgovor na naslov teme pritrdilen? Gremo, saj ni tezko!
Se vedno ne priznate, da je odgovor na naslov teme pritrdilen? Gremo, saj ni tezko!
Unknown_001 ::
Macja hrana je stranski produkt masovnega pobijanja zivali - torej mucenja zivali.
Pa dobr no jebote bog pa boš že nehal težit pa podjebavat. Če se že gremo na osebni nivo pejmo do kraja ne pa glumit neke diplomate.
Jasno je da je žival pred zakolom usmrčena na hiter način, torej z metkom v glavo. Vse skupaj se zgodi tako hitro da se nima časa niti zavedati kaj se je zgodilo. Slediš?
Kaj se pa potem dogaja je pa čisto irelevantno.
Mogoče si se že soočil kdaj z efektom ko te je iznenada nekaj na hitro udarilo bolečina pa je šele po dveh sekundah butnila na polno. No tu je podobna zgodba le da je vsega konec še preden bi se žival zavedala kaj se je zgodilo. In to NI mučenje živali. Bistveno več gorja povzroča masovno poljedelstvo ki uničuje naravne habitate in med obdelovanjem zemlje marsikateri glodalec odide v večna lovišča, potem imaš tu še krčenje gozdov ipd. Žival ki ji uničimo narani habitat obsodimo na iskanje novega, če ga pa ne najde dovolj hitro pa njen konec niti najmanj ni prijeten (shira, dehidrira, ali se zastrupi,...)
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
dreta ::
RaptorF16>Bistveno več gorja povzroča masovno poljedelstvo ki uničuje naravne habitate in med obdelovanjem zemlje marsikateri glodalec odide v večna lovišča, potem imaš tu še krčenje gozdov ipd.
To je posledica predvsem pridelave hrane za zivali s katero se hranis.
Tezim? Podjebavam? Meni se pa zdi, da marsikdo s tabo vred, ki pise kar tako v tri dni tezi in podjebava. Sprejmi dejstvo. Lahko zivis brez mesa. Ce ti dela logika vidis, da je potemtakem pobijanje zivali mucenje le teh ker je NE PO TRE BNO.
Tezim? Podjebavam? Meni se pa zdi, da marsikdo s tabo vred, ki pise kar tako v tri dni tezi in podjebava. Sprejmi dejstvo. Lahko zivis brez mesa. Ce ti dela logika vidis, da je potemtakem pobijanje zivali mucenje le teh ker je NE PO TRE BNO.
razerznak2 ::
RaptorF16>Bistveno več gorja povzroča masovno poljedelstvo ki uničuje naravne habitate in med obdelovanjem zemlje marsikateri glodalec odide v večna lovišča, potem imaš tu še krčenje gozdov ipd.
ja ok , kaj ko pa lev gazelo nabije u tri pm, nepotrebno mucenje al kaj , sicer res lahko zivis brez mesa sam zakaj bi se basal z tisto nagravzno travo ki nima lih kaj beljakovin ko pa v uzitku pojes par cvapov pa zrezek?
Master_Yoda ::
Torej se strinjamo - vsak naj je kar mu pase: v tvojem primeru cevape, zrezek, itd. Ampak to ne spremeni dejstva da za prezivetje tega ne rabis, in da zivali zaradi tega trpijo. Ne vem zakaj si je treba zaradi tega zatiskati oci.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
@dreta-> Tezim? Podjebavam? Meni se pa zdi, da marsikdo s tabo vred, ki pise kar tako v tri dni tezi in podjebava. Sprejmi dejstvo. Lahko zivis brez mesa. Ce ti dela logika vidis, da je potemtakem pobijanje zivali mucenje le teh ker je NE PO TRE BNO.
To je teženje in meddrugim tudi nebuloze kako ne mislite oprostiti/opravičiti uživanja mesa. Komu naj se kdo opravičuje?
No ok recmo da sprejmem dejstvo sej se da na umetni hrani tud preživet-infuzija (cukr, voda, sol) potem pa tud ti sprejmi dejstvo, da lahko preživiš brez zelenjave. Evo, vidiš, kako hitro se da najdt enako debilen odgovor?
Pa da ne bo pomote. Nisem "mesojedec" anpak vsejedec. Jem čist vse in nisem zbirčen glede hrane. Od buč, malancanov, doraznega ohrovta, tud kalčke če treba, čebulo, papriko, cvetačo, zele (kisu/nekisu), stročnce, koren, špinača pa tud škrobno zelenjavo kot je krompir, koruza, riž. Ni da ni. Zraven mam pa skoraj vedno lepo kak šnicl, ribo, morske sadeže, klobase/krvavice, ma bilokej. In imam lepo polnovredne obroke od katerih se pošteno najem in energije dobim dovolj. Mmmm pa kisu mlek, pa domač ser pa še kej. Tok da smo na jasnem da zagovarjam obe strani in DEJSTVO ki to dejansko je, da je treba jesti vsega po malem in ne bi smelo bit problemov z zdravjem.
E, še mojih 50centov na to temo.
To je teženje in meddrugim tudi nebuloze kako ne mislite oprostiti/opravičiti uživanja mesa. Komu naj se kdo opravičuje?
No ok recmo da sprejmem dejstvo sej se da na umetni hrani tud preživet-infuzija (cukr, voda, sol) potem pa tud ti sprejmi dejstvo, da lahko preživiš brez zelenjave. Evo, vidiš, kako hitro se da najdt enako debilen odgovor?
Pa da ne bo pomote. Nisem "mesojedec" anpak vsejedec. Jem čist vse in nisem zbirčen glede hrane. Od buč, malancanov, doraznega ohrovta, tud kalčke če treba, čebulo, papriko, cvetačo, zele (kisu/nekisu), stročnce, koren, špinača pa tud škrobno zelenjavo kot je krompir, koruza, riž. Ni da ni. Zraven mam pa skoraj vedno lepo kak šnicl, ribo, morske sadeže, klobase/krvavice, ma bilokej. In imam lepo polnovredne obroke od katerih se pošteno najem in energije dobim dovolj. Mmmm pa kisu mlek, pa domač ser pa še kej. Tok da smo na jasnem da zagovarjam obe strani in DEJSTVO ki to dejansko je, da je treba jesti vsega po malem in ne bi smelo bit problemov z zdravjem.
E, še mojih 50centov na to temo.
Begabt
Begabt
Hahaha itak... pridi ven iz pravljice
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
WarpedGone ::
Komu naj se kdo opravičuje?
Vsak svoji lastni vesti.
Ki je narhujši sodnik in nikoli ničesar zares ne oprosti.
Zanikanje, "argumenti" potegnjeni iz riti, so tipičen refleks, ko se tam globoko dere en glas "you are doing it all wrong!"
Ko so spraševal 80letne likvidatorje, ki so kokal ljudi, je njihov odgovor bil en tak zagrenjen, "še enkrat bi jih!".
Enostavno ni energije niti moči, da sam sebi priznaš, da delaš neki zelo slabega.
Imposibru.
Zbogom in hvala za vse ribe
A res? Naše krave so na pašniku, svinje pa jedo krompir in zelenjavo, ki ga ljudje nebi.
Veš kok miši ubiješ ko orješ pa kakšno srnico požanje kombajn?
Master_Yoda je izjavil:
Torej se strinjamo - vsak naj je kar mu pase: v tvojem primeru cevape, zrezek, itd. Ampak to ne spremeni dejstva da za prezivetje tega ne rabis, in da zivali zaradi tega trpijo. Ne vem zakaj si je treba zaradi tega zatiskati oci.
Seveda rabim, a mi boš ti za celo famimilijo kupoval, kuhal in sestavljal popolne jedilnike s tabletami?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
thramos ::
Njive so za naše pridelke in tiste ki prodamo, živali tega ne jedo, jedo abfall oz. tretji razred pridelka in manj, ki ga niti prodat ali pojest ne moreš.
Travnika pa je treba kosit oz. uporabiš pašo.
Travnika pa je treba kosit oz. uporabiš pašo.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
WarpedGone je izjavil:
Komu naj se kdo opravičuje?
Vsak svoji lastni vesti.
Ki je narhujši sodnik in nikoli ničesar zares ne oprosti.
Zanikanje, "argumenti" potegnjeni iz riti, so tipičen refleks, ko se tam globoko dere en glas "you are doing it all wrong!"
Japajade
Begabt
Begabt
Spock83 ::
NotSpecial je izjavil:
Jaz zaradi industrije sem nehal jesti meso. Mogoče kdaj kakšno postrv. Spoštujem domače kjer je živina se kaj imela od življenja. Nekatera ljudstva niti niso mogle preživeti brez zivinorejstva. Še najbolj so mi všeč Indijanci. Ampak...
Kislo se smejim pajacom, ki iščejo vsak izgovor da vsak dan basejo steak.
Pa saj si bil "včasih" takšen kot mi (ki uživamo meso). A tebi je pa kar vse odpuščeno?! niti lacto ovo. Me pa v splošnem zanima kok vegetarijancev je v bistvu pripadnikov joge, ker to gre nekako z roko v roki (kao proti nasilju pa to).
Ne vem zakaj bi mi bilo odpuščeno? Sprejemam resnico kot je in si ne zatiskam oči. Ta industrija se je izrodila in pika. Sem pa ponosen, da sem ukrepal v pravo smer.
A če v naravi lev napade antilopo, jo poškoduje in razkosa, ta ne trpi? A to se ne šteje za mučenje, ker se dogaja v naravi?
Saj biološko gledano smo živali tudi mi in če bi uspeli ubiti in razkosati živino brez orodja biti bilo HUMANO? Pejte se pritoževat nad predniki človeka tja med 100.000 pa 5.000 pred našim štetjem, da so bile med ubojem živali mučene...
Lev ne zna drugače in niam orodja da drugače ravna. Mi naj bi bili višja bitja in tako naj bi se obnašali in imeli usmiljene. Pa na žalost ni tako.
Po eni strani razumem spocka83. Ne je mesa, ker s tem prišpara za Quad-SLI kartice. Pametno.
P.S.
Zjutraj bom popekel prešano slanino in 2 jajčka na oko.
Na tvojo žalsot imam samo eno grafiko, če ne štejem tisto na CPEju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spock83 ()
Lev ne zna drugače in niam orodja da drugače ravna. Mi naj bi bili višja bitja in tako naj bi se obnašali in imeli usmiljene. Pa na žalost ni tako.
Kaj da ne, leve in podobne bi lahko hranil z "mačjo hrano" pa problem rešen. Mi ne rabmo mesa, praktično gledano po isti logiki ga tudi oni ne.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zakaj? Sej smo menda tolk razviti, da bi lahko ljudje preskrbeli "mesojede" živali s mačjo hrano pa kakšno tabletko in rešili nešteto zelo mučenih "gazel"
Tista uboga gazela se muči zelo, ko umira včasih še diha, medtem ko ji že črevesa parajo.
Medtem ko pa v klavnici se ne muči, temveč instantno umre.
Treba najprej te uboge "gazele" rešit. Pa mišolovke in podganji strup v kleteh zamenjat za une, k jih žive polovi in jih pol spustit v sosedovo klet :)
Tista uboga gazela se muči zelo, ko umira včasih še diha, medtem ko ji že črevesa parajo.
Medtem ko pa v klavnici se ne muči, temveč instantno umre.
Treba najprej te uboge "gazele" rešit. Pa mišolovke in podganji strup v kleteh zamenjat za une, k jih žive polovi in jih pol spustit v sosedovo klet :)
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
A resnično primerjate mentalne sposobnosti velikih mačk in sebe?
Kaj ima hrana veze z mentalno kapaciteto?
Telo pač rabi določene snovi in jih lahko tudi lev dobi preko tabletk ... Samo ne vem če se bo strinjal s tem. Po moje bo požrl roko, ki ga hrani ...
Narava naj deluje po svoji zakonitosti. Nič ni narobe če lev ujame in ubije gazelo. Praktično jo lev unčikovito in hitro ubije. Poanta ni v tem. Ampak da smo mi to naredili industrijsko brez čustev, apatični postajamo. Kot da bi krompir pobiral zaboga. Če dolgo živiš z živalmi, vidiš da tudi one jokajo, jih boli, žalujejo, ko kravi vzameš telička itd. Nimajo izbire, nimajo možnosti pobegniti.
Jaz ne bom del te zgodbe več.
Ob taki hrani, niti ne potrebuje mmesa: https://www.pinterest.com/search/pins/?...
Ob taki hrani, niti ne potrebuje mmesa: https://www.pinterest.com/search/pins/?...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spock83 ()
Narava naj deluje po svoji zakonitosti. Nič ni narobe če lev ujame in ubije gazelo. Praktično jo lev unčikovito in hitro ubije. Poanta ni v tem. Ampak da smo mi to naredili industrijsko brez čustev, apatični postajamo. Kot da bi krompir pobiral zaboga. Če dolgo živiš z živalmi, vidiš da tudi one jokajo, jih boli, žalujejo, ko kravi vzameš telička itd. Nimajo izbire, nimajo možnosti pobegniti.
Levi tut ne ubijajo s čustvi in tudi mi smo del narave nič več in nič manj kot on.
Industrija je posledica razvoja načina "lova" tudi lev bi rajši šel v trgovino, če bi lahko.
Kaj boš tu čustvoval? Bi se šolal za mesarja pa bi imel povsem drugo mišljenje, kot ga imaš zdaj od interneta.
Glede pobiranja krompirja pa, tam je zelo veliko čustev, predvsem do bolečin, ki te pričakajo naslednji dan.
Praktično jo lev unčikovito in hitro ubije.
Daleč od tega, kot to poteka v naših klavnicah. Žival se pripelje na zakol, zapre v prostor, da ni nasilja in puf, pa je ni več. Lahko jo pelaš do mesarja.
Gazela pa jamra včasih tudi po pol ure preden izkrvavi razparana in umre.
Preveč umetna hrana. Raje pustimo naravi, da nas hrani z pravim mesom.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
D3m ::
Ni panike potlej.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Ko kruli želodec, greš, ubiješ, ješ. Thramos je to počel, ko je imel 0+ mesecev od rojstva. Želodec zakruli, thramos zacvili, joška prileti, pa takrat nisi poznal empatije.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Levi tut ne ubijajo s čustvi in tudi mi smo del narave nič več in nič manj kot on..
Še enkrat: primerjaš in enačiš mentalno sposobnost leva in sebe? Vajino sposobnost empatije?
Nič ne primerjam, to se samo tebi zdi.
Ko kruli želodec, greš, ubiješ, ješ. Thramos je to počel, ko je imel 0+ mesecev od rojstva. Želodec zakruli, thramos zacvili, joška prileti, pa takrat nisi poznal empatije.
Ja ko je bil še na joški je on že jedel solato pa tabletke in pil sojino mleko.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Ja, danes pa jo imam. Ne dvomim sicer, da bi vsak vegan v primeru stradanja lomil vratove vsem zajčkom, ki bi jih ujel.
Kar pa nima nobene veze s tem, da je v civilizaciji možna odločitev o posledicah lastnega prehranjevanja oz. nepotrebnega trpljenja povezanega s tem.
Kar pa nima nobene veze s tem, da je v civilizaciji možna odločitev o posledicah lastnega prehranjevanja oz. nepotrebnega trpljenja povezanega s tem.
Narava naj deluje po svoji zakonitosti. Nič ni narobe če lev ujame in ubije gazelo. Praktično jo lev unčikovito in hitro ubije.
Ko sem gledal, kako so levi pri živem gnuju že jedli njegovo drobovino, to ni bilo ravno učinkovito in hitro ubijanje.
Japajade
Q.E.D.
A resnično primerjate mentalne sposobnosti velikih mačk in sebe?
Ne le da jih primerjajo, še enačijo jih... če 'lahko' lev, zakaj pa js nebi smel?
Hkrati enačijo še mentalne kapacitete živali in rastlin (tut rastlina je živa, a njo pa lahko ubiješ?)
Da s tem sebe mentalno izenačijo z rastlino jim ne potegne.
Kar u bistvu lahko pomeni, da imajo celo prav.
In res imajo prav, da lahko intelektualno opravičiš povsem nepotrebno vzrejo in masovni masaker intelektualno visoko razvitih živalih (glede na preostali del živega sveta) je nujno deaktivirati en del logičnega procesa. Če neko logiko ne uporabljaš je isto kot da je nimaš.
Se lepo mentalno izenačiš s solato.
Lep dosežek za visoko razvito intelektualno bitje, imenovano človek.
Not.
Ne le da jih primerjajo, še enačijo jih... če 'lahko' lev, zakaj pa js nebi smel?
Z enačenjem ste začeli, ko ste rekli ""Narava naj deluje po svoji zakonitosti. "" ... mi biti del narave, le razvili kramp in motiko pa še klavnico
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
MrGTO ::
Čustvovanje do živali se je lahko razvilo le tako, da ljudje sploh nimajo stikov z živalmi, saj vso meso kupijo v trgovini.
Dejte no... če bi vas lev ugriznu mislim, da ne bi imeli nič proti, če bi ga nekdo ubil.
To je pač narava, zmaga močnejši in pametnejši.
Če se že zanimamo za bolečine... ste se vegetarijanci kdaj vprašali, če rastline kaj čutijo, kadar jih odrežete in pojeste?
Ali vegetarijanci ubijajo komarje ko jih pikajo? Kako pa gledajo na to, ko jih piči recimo sršen? Oni nebi živalim storili ničesar, mimo pa pride sršen in piči vegetarijanca... a ni to nepravično?
Dejte no... če bi vas lev ugriznu mislim, da ne bi imeli nič proti, če bi ga nekdo ubil.
To je pač narava, zmaga močnejši in pametnejši.
Če se že zanimamo za bolečine... ste se vegetarijanci kdaj vprašali, če rastline kaj čutijo, kadar jih odrežete in pojeste?
Ali vegetarijanci ubijajo komarje ko jih pikajo? Kako pa gledajo na to, ko jih piči recimo sršen? Oni nebi živalim storili ničesar, mimo pa pride sršen in piči vegetarijanca... a ni to nepravično?
Nč, jaz predlagam:
1 .da se klavnice takoj zapre,
2. vegiji naj grejo delat na njive Klaso A pridelek, ostalo slabše kakovosti zavržemo.
3. domačim mačkam, živalim tablete pa sojo
*4. obvezno vse dojenčke in otroke prestavit takoj iz inkubatorja na vegansko hrano
Zelo verjetno. 99% vegičev, ki jih srečam še v življenju ni sodeloval na kolinah v svojih 30-50 letih starosti.
Zarad vegičev se pobije veliko živali nepotrebno, samo tega ne vedo. Tiste v klavnici gredo vsaj v pašteto pa mačjo hrano.
1 .da se klavnice takoj zapre,
2. vegiji naj grejo delat na njive Klaso A pridelek, ostalo slabše kakovosti zavržemo.
3. domačim mačkam, živalim tablete pa sojo
*4. obvezno vse dojenčke in otroke prestavit takoj iz inkubatorja na vegansko hrano
Čustvovanje do živali se je lahko razvilo le tako, da ljudje sploh nimajo stikov z živalmi, saj vso meso kupijo v trgovini.
Zelo verjetno. 99% vegičev, ki jih srečam še v življenju ni sodeloval na kolinah v svojih 30-50 letih starosti.
Zarad vegičev se pobije veliko živali nepotrebno, samo tega ne vedo. Tiste v klavnici gredo vsaj v pašteto pa mačjo hrano.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Mačke boste naučili jesti tablete? Good luck idiotas.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Aja še nekaj, zaradi vegičev moram tut nost hlevski gnoj (pade iz neba) v ogromnih količinah na njivo, da sploh kaj zraste "bio" za te vegiče recimo Razred kakovosti B.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
c3p0 ::
Če se vrnemo na temo... Že sama masovna vzreja je mučenje živali, klanje je le pika na i, oz. odrešitev iz tega kratkega, bednega življenja.
Ljudje nismo nič na boljšem, poglej malo kitajsko.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Če se vrnemo na temo... Že sama masovna vzreja je mučenje živali, klanje je le pika na i, oz. odrešitev iz tega kratkega, bednega življenja.
No vidiš, potem pa klanje postane kar humanitarna aktivnost ...
WarpedGone je izjavil:
Japajade
Q.E.D.
Ja, tudi ti si s tem povedal vse o sebi.
Midva sva očitno zaključila z debato, ker do dialoga ne bova prišla. Ti bodi sam zase pomemben kokr češ, ostale pa pusti pri miru. Saj po tvoje smo očitno itak vsi ostali zabiti, tako da ne vem kaj se sploh potem pričkaš zraven.
Khm! soja khm! umetno meso khm! velepolja KHM!
Čas je da se nehamo sprenevedat ker če gremo že v detajle gledat kdo ima več dreka na glavi ni nobeden nič boljši.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Vajenc ::
Levi tut ne ubijajo s čustvi in tudi mi smo del narave nič več in nič manj kot on..
Še enkrat: primerjaš in enačiš mentalno sposobnost leva in sebe? Vajino sposobnost empatije?
Ko je govora o klavnicah se največkrat enači (govorimo seveda o dojemanju mučenja) mentalne sposobnosti prašičev, goveda, piščancev in ljudi. Zaključi se ponavadi tako, da najglasnejši nasprotniki klavnic povzdignete prašičjo, govejo in piščančjo mentalno sposobnost nad tiste, ki niso a priori proti. Težko je debatirat s prepričanimi.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
...
Saj po tvoje smo očitno itak vsi ostali zabiti, tako da ne vem kaj se sploh potem pričkaš zraven.
A maš kakšno alternativno razlago zgornjih blodenj, ki ne vključuje zabitosti?
Nazadnjo ko sm gledal, se pri mesarju prodaja govedo, prašič, puran/kokoš. Mogoče še kakšna ovca, koza ali celo zajec. Thats pritty much it.
Kaj imajo tle zraven komarji, solata in podobno pač ne vidim.
Prvo ima centralni živčni sistema v rangu enega kilograma, drugi v rangu enega miligrama, tretji pa v rangu ene molekule.
Enačenje teh treh stvari je v moji knjigi pač zabitost.
V tvoji pa kaj?
Ko se boste "vsejedci" spravili jest komarje, bomo vidl kolk opozicije boste mel.
Dokler boste pa klanje govedi pojasnjevali češ da js tut komarja speštam, boste pač označeni za zabiteže.
Ni žaljivka ampak tehnični opis.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WarpedGone ()
WarpedGone je izjavil:
...
Saj po tvoje smo očitno itak vsi ostali zabiti, tako da ne vem kaj se sploh potem pričkaš zraven.
A maš kakšno alternativno razlago zgornjih blodenj, ki ne vključuje zabitosti?
Nazadnjo ko sm gledal, se pri mesarju prodaja govedo, prašič, puran/kokoš. Mogoče še kakšna ovca, koza ali celo zajec. Thats pritty much it.
Kaj imajo tle zraven komarji, solata in podobno pač ne vidim.
Prvo ima centralni živčni sistema v rangu enega kilograma, drugi v rangu enega miligrama, tretji pa v rangu ene molekule.
Enačenje teh treh stvari je v moji knjigi pač zabitost.
V tvoji pa kaj?
Ko se boste "vsejedci" spravili jest komarje, bomo vidl kolk opozicije boste mel.
Dokler boste pa klanje govedi pojasnjevali češ da js tut komarja speštam, boste pač označeni za zabiteže.
komar je tud žival tako da veš , zaj če pa je miljonkrat manši od krave pa mene ne zanima, vse živali so enakopravne ahhahaha, tak da si ti tud MUČITELJ KOMARJEV
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razerznak2 ()
Tole zgoraj seveda ni zabitost ampak cvet človeškega intelekta.
Priceless.
Mal perspektive Brain Facts and Figures.
Če bi se recmo "meja" postavla na 1g teže centralnega živčnega sistema pri povprečnem odraslem osebku bi to odrezalo praktično vse živali pri katerih je kdo sposobn opazit kakšno inteligentno obnašanje, kej kar spominja na kakšna čustva ali prepoznavanje vzrocev.
Pod 1g pač ni dovolj nevronov za takšne kompleksne operacije, ostane bol al manj sofisticirana avtomatika i.e. refleksi.
Priceless.
Mal perspektive Brain Facts and Figures.
Če bi se recmo "meja" postavla na 1g teže centralnega živčnega sistema pri povprečnem odraslem osebku bi to odrezalo praktično vse živali pri katerih je kdo sposobn opazit kakšno inteligentno obnašanje, kej kar spominja na kakšna čustva ali prepoznavanje vzrocev.
Pod 1g pač ni dovolj nevronov za takšne kompleksne operacije, ostane bol al manj sofisticirana avtomatika i.e. refleksi.
WarpedGone je izjavil:
Tudi kobilico sem že pojedel (namerno), pa tud en kup mušic ko sem se z biciklom med vinogradi po klancu dol zapeljal. Najedu se nisem pa čisto nič. Ka je zdej? Še dvomiš da sem vsejedec.
No lepo da imaš visoko mnenje o sebi. Čeprav že malo pretiravaš, je pa vseeno bolje kot pa da imamo še enega ki se zna samo sam sebi smilit.
Begabt
Begabt
NonPlusUltra ::
Aja še nekaj, zaradi vegičev moram tut nost hlevski gnoj (pade iz neba) v ogromnih količinah na njivo, da sploh kaj zraste "bio" za te vegiče recimo Razred kakovosti B.
Lahko tole razložiš? Zaradi vegičev moraš gnojiti s hlevskim gnojem? Če jih ne bi bilo, s čim bi gnojil?
"For a long time now I haven't existed. I'm utterly calm.
No one distinguishes me from who I am."
NonPlusUltra je izjavil:
Lahko tole razložiš? Zaradi vegičev moraš gnojiti s hlevskim gnojem? Če jih ne bi bilo, s čim bi gnojil?
Z manj hlevskega gnoja. Veš kuk krav rabiš za pognojit 1000Ha ?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
NonPlusUltra je izjavil:
daj da te vidim , posad nekaj na njivi pa sploh nč ne škrop , nič sam pust da bo samo od sebe raslo, boš mogu ti dat dnar da ti bo kdo hotu kaj kupit ne on tebi
NonPlusUltra ::
NonPlusUltra je izjavil:
Aja. Zaradi vegičev in povečane porabe zelenjave moraš ti potem več gnojiti? Ker moraš seveda več pridelati?
"For a long time now I haven't existed. I'm utterly calm.
NonPlusUltra je izjavil:
Aja. Zaradi vegičev in povečane porabe zelenjave moraš ti potem več gnojiti? Ker moraš seveda več pridelati?
najbolš da vegiči domačo travo žvečejo .če so že tako "PAMETNI"
Dvomim, da ti osebno kidaš gnoj. ;)
Dvomiš? Prideš? Lahko skidaš en mali trosilc, pa potem si predstavljaj ene 1000.000x več kot to, kar bi bilo potrebno, da kaj zraste za te razvajene meščane, če bi vsi radi bli fensi šmensi vegi fašisti.
Ne samo več, ampak tudi bolj kakovostno. Naše zemlje brez gnojil in preparatov, sploh niso zmožne pridelat dovoljšnje količine zrna kakovost A za kruh in to je samo del celotne verige.
Kam boš dal neprodan in neuporaben pridelek, ki ga bo exponentno več, kot uporabnega, če greš za faktor X povečat kmetijsko izključno iz poljedelstva?
Misliš da če ti požreš črvivo jabko, da jo tudi drugi (večina) ?
Lej, lahko se pa ti tudi paseš z kravicami na pašniku, pa je problem rešen.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vegetarijanci in "umetno" meso (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 64115 (1424) | lolipop2 |
⊘ | Biti vegan (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 253084 (232614) | BigWhale |
» | Moralni in ekološki vidiki prehranjevanja (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 142381 (109334) | razerznak |