Forum » Loža » A je klanje v klavnicah mučenje živali?
A je klanje v klavnicah mučenje živali?
gruntfürmich ::
ja kaj smo ljudje rastlinojedi ali vsejedi?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
razerznak2 ::
Spock83 ::
razerznak2 je izjavil:
Aja še nekaj, zaradi vegičev moram tut nost hlevski gnoj (pade iz neba) v ogromnih količinah na njivo, da sploh kaj zraste "bio" za te vegiče recimo Razred kakovosti B.
Dvomim, da ti osebno kidaš gnoj. ;)
dvomim da si že kdaj bil v hlevu
Brez skrbi jaz sem velik del otroštva preživel na kmetiji. Da tudi kidal sem gnoj.
Aston_11 ::
WarpedGone je izjavil:
Če bi se recmo "meja" postavla na 1g teže centralnega živčnega sistema pri povprečnem odraslem osebku bi to odrezalo praktično vse živaliOdrezalo bi tudi dojenčke do tedna starosti, ko jih je še dovoljeno odstraniti iz maternice. Po teži možganov so tam tam.
NonPlusUltra ::
Aja še nekaj, zaradi vegičev moram tut nost hlevski gnoj (pade iz neba) v ogromnih količinah na njivo, da sploh kaj zraste "bio" za te vegiče recimo Razred kakovosti B.
Aja. Zaradi vegičev in povečane porabe zelenjave moraš ti potem več gnojiti? Ker moraš seveda več pridelati?
Ne samo več, ampak tudi bolj kakovostno.
Zaradi vegičev moraš pridelati več in bolj kakovostno. Ok.
"For a long time now I haven't existed. I'm utterly calm.
No one distinguishes me from who I am."
WarpedGone ::
Tudi kobilico sem že pojedel (namerno), pa tud en kup mušic ko sem se z biciklom med vinogradi po klancu dol zapeljal. Najedu se nisem pa čisto nič. Ka je zdej? Še dvomiš da sem vsejedec.
Tema je "klanje v klavnicah". Kobilice in mušice se v klavnicah sicer tudi najdejo ampak običajno niso zajete v pojem klanje.
Ergo prosim, da se omejiš na produkte klanja, etičnost prehranjevanja z žuželkami pa prestavimo v drugo temo.
Le na hitro: glede žuželk... vsakomur svoje. Ne kažejo ravno kej posebno veliko zavedanja o lastnem obstoju, tudi glede dojemanja bolečine so argumenti še precej šibki. V pomanjkanju informacij bom pretehtal v prido duševnih bolečin osebe, kateri bi prepovedal uživanje kobilic. Tiste kobilce se humano usmrti s kakšno maceracijo, pa bo.
Odrezalo bi tudi dojenčke do tedna starosti, ko jih je še dovoljeno odstraniti iz maternice. Po teži možganov so tam tam.
Abortus je dovoljen do 10. tedna ko zarodek postane plod, in tehta ~5gramov.
Tudi če so možgani 1/5 celotne teže je to še vedno rastoč organ, ki ne funkcionira.
Zato govorim o "odrasli teži".
Zbogom in hvala za vse ribe
m0LN4r ::
NonPlusUltra je izjavil:
Aja. Zaradi vegičev in povečane porabe zelenjave moraš ti potem več gnojiti? Ker moraš seveda več pridelati?
Živali ne hranimo s pridelkom A razreda in pašniki ali ?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
WarpedGone je izjavil:
Je torej nekaj časa po teži tam približno kot komar. Najbrž da možgani že kaj počnejo, saj se ne spommnim, da bi kdo omenjal, da od nekega dne dalje pa kar začnejo delati. Point beeing je v tem, da je teža slabo merilo, tudi če se nato omeni odrasle osebke. Morda bi vegiji dovolili teličke, v rosnih letih, s sorazmerno manjšimi možgani?Odrezalo bi tudi dojenčke do tedna starosti, ko jih je še dovoljeno odstraniti iz maternice. Po teži možganov so tam tam.
Tudi če so možgani 1/5 celotne teže je to še vedno rastoč organ, ki ne funkcionira.
Če maš boljše merilo, na plan z njim.
Bomo šteli nevrone? Povezave med njimi?
WarpedGone je izjavil:
Če maš boljše merilo, na plan z njim.Jaz ne bi štel nič. Zakaj? Če je fino, pojesti, mučenje je pratkično neobstoječe z metkom v glavo.
NonPlusUltra je izjavil:
Živali ne hranimo s pridelkom A razreda in pašniki ali ?
Zaradi vegičev moraš pridelati več in bolj kakovostno, če njih ne bi bilo, bi lahko pridelal manj in manj kakovostno. O ti svinje požrešne vegetarijanske.
Looooooka ::
Veš da se pogovarjaš z idiotom, ko te obtoži, da nimaš empatije, ker ješ meso.
S takim osebkom se sploh ne pogovarjajte. Rajši se vsedite ob kravo in se pogovarjajte sami s seboj. Če vam rata dolgčas lahko govorite namesto krave. V bistvu bo že tisto mukanje bolj pametno od česarkoli kar bi prišlo iz ust tega "človeka.
S takim osebkom se sploh ne pogovarjajte. Rajši se vsedite ob kravo in se pogovarjajte sami s seboj. Če vam rata dolgčas lahko govorite namesto krave. V bistvu bo že tisto mukanje bolj pametno od česarkoli kar bi prišlo iz ust tega "človeka.
To je tvoj odgovor na moji dve vprašanji?
@Nonplusultra
@Nonplusultra
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
D3m ::
WarpedGone je izjavil:
Tudi kobilico sem že pojedel (namerno), pa tud en kup mušic ko sem se z biciklom med vinogradi po klancu dol zapeljal. Najedu se nisem pa čisto nič. Ka je zdej? Še dvomiš da sem vsejedec.
Tema je "klanje v klavnicah". Kobilice in mušice se v klavnicah sicer tudi najdejo ampak običajno niso zajete v pojem klanje.
Ergo prosim, da se omejiš na produkte klanja, etičnost prehranjevanja z žuželkami pa prestavimo v drugo temo.
Le na hitro: glede žuželk... vsakomur svoje. Ne kažejo ravno kej posebno veliko zavedanja o lastnem obstoju, tudi glede dojemanja bolečine so argumenti še precej šibki. V pomanjkanju informacij bom pretehtal v prido duševnih bolečin osebe, kateri bi prepovedal uživanje kobilic. Tiste kobilce se humano usmrti s kakšno maceracijo, pa bo.
Odrezalo bi tudi dojenčke do tedna starosti, ko jih je še dovoljeno odstraniti iz maternice. Po teži možganov so tam tam.
No, ko si se rodil si funkcioniral. Zakaj so te morali futrati? Na travo bi te dali pa se znajdi.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Jaz ne bi štel nič. Zakaj? Če je fino, pojesti, mučenje je pratkično neobstoječe z metkom v glavo.
Boš razložil zakaj pol ločuješ vrste, ki so košer od vrst ki niso.
Vsi plenilci na tem svetu jedo tisto, kar jim je všeč, ko imajo to izbiro. Zakaj bi bilo pri nas drugače?
Unknown_001 ::
WarpedGone je izjavil:
Le na hitro: glede žuželk... vsakomur svoje. Ne kažejo ravno kej posebno veliko zavedanja o lastnem obstoju, tudi glede dojemanja bolečine so argumenti še precej šibki.
Lejga majster, sej si ti začel s tem, da naj bi komarje začeli jest.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Unknown_001 je izjavil:
Lejga majster, sej si ti začel s tem, da naj bi komarje začeli jest.Bolj zanimivo je bilo vprašanje, ali vegiji mučijo komarje in ostalo živalstvo, ki se ga ponavadi ne poje. Če so dosledni torej oziroma ali priznavajo samo trpeljenje živali s 5g+ možgani ali pa kar vseh?
Unknown_001 je izjavil:
Lejga majster, sej si ti začel s tem, da naj bi komarje začeli jest.Bolj zanimivo je bilo vprašanje, ali vegiji mučijo komarje in ostalo živalstvo, ki se ga ponavadi ne poje. Če so dosledni torej oziroma ali priznavajo samo trpeljenje živali s 5g+ možgani ali pa kar vseh?
Jaz se tudi čudim od kje se je vzel ta kriterij.
Glede na to, da je prepovedano vzburjanje zaščitenih živali, med katerimi je tudi hrošč rogač in je tikanje njega smatrano kot maltretiranje mislim, da pri žužah ne moremo govoriti kot izjemi.
Begabt
Begabt
Tukaj ni problem ješ ali ne ješ meso. Problem je kako se do njega pride.
Ali je mogoče kdo od vas pomislil na to, da niso vsi vegetarijanci to postali zaradi etičnih razlogov? Ker tu enačite tiste, ki so, s tistimi, ki niso proti ubijanju živali za človeško prehrano.
Kar ne pomeni, da se drugi strinjajo z mučenjem živali.
Kar ne pomeni, da se drugi strinjajo z mučenjem živali.
Lee Lemon ::
IMO-vsega imamo dovolj, zato si lahko izmišljujemo kaj bomo jedli. Če bi bili lačni oz. bi umirali od lakote, bi nam začel najprej odpovedovati del možganov za empatijo in čustva (o tem je res veliko napisanega, google it). Najbž ste že vsi tudi brali kake zgobice, kako je človek sposoben v sili jesti celo človeka (vojna, nesreče, ipd.). V tem preizkusu bi vsak vegetrjanec padel.
Imaš v splošnem ljudi, ki čutijo večjo potrebo po mesu, zelenjavi ali žitaricah (baje je to odvisno od krvne skupine). Zase lahko rečem, da obožujem zelenjavo, jem precej vegetrjansko hrano, vendar mi od 1-2x mesečno napade želja po mesu in se je po več dni ne morem otresti, dokler ne zaužijem meso. Ne pomaga niti vnos soje, leče, čičirike, tofuja,.. Očitno moje telo vsake toliko časa potrebuje meso in ne vem, zakaj bi se mučila.
Nimam pa nič proti veganom, ovo, lacto, niti vegetrjancem. Ko si nekaj časa na tem svetu in sprobaš svašta kombinacij hrane se drži tiste, ki najbolje vpliva na tvoje telo oz. tvoje počutje.
Ne maram pa, da mi nekdo teži naj bom nekaj kar je on. Ljudje smo si različni. Če nekaj deluje za nekoga, še ne pomeni da bo tudi zame.
In.. vsaka žival ima pravico do življenja. Če ubiješ žival (miš, podgano, pajka..) in je potem ne poješ, si slabši od tistih, ki živali ubijajo za hrano (za preživetje).
Imaš v splošnem ljudi, ki čutijo večjo potrebo po mesu, zelenjavi ali žitaricah (baje je to odvisno od krvne skupine). Zase lahko rečem, da obožujem zelenjavo, jem precej vegetrjansko hrano, vendar mi od 1-2x mesečno napade želja po mesu in se je po več dni ne morem otresti, dokler ne zaužijem meso. Ne pomaga niti vnos soje, leče, čičirike, tofuja,.. Očitno moje telo vsake toliko časa potrebuje meso in ne vem, zakaj bi se mučila.
Nimam pa nič proti veganom, ovo, lacto, niti vegetrjancem. Ko si nekaj časa na tem svetu in sprobaš svašta kombinacij hrane se drži tiste, ki najbolje vpliva na tvoje telo oz. tvoje počutje.
Ne maram pa, da mi nekdo teži naj bom nekaj kar je on. Ljudje smo si različni. Če nekaj deluje za nekoga, še ne pomeni da bo tudi zame.
In.. vsaka žival ima pravico do življenja. Če ubiješ žival (miš, podgano, pajka..) in je potem ne poješ, si slabši od tistih, ki živali ubijajo za hrano (za preživetje).
Tukaj ni problem ješ ali ne ješ meso. Problem je kako se do njega pride.
Exactly.
Sama ne verjamem, da so tisti ljudje, ki jedo meso, taki sadisti, da se strinjajo z mučenjem živali pred zakolom. Me pa zanima: če bi recimo izvedeli, da se to počne (recimo v klavnici od koder je njihovo meso), da se živali dejansko tako muči, kot je prikazano npr. v Earthlings, kaj bi naredili? Bi sploh kaj?
dreta ::
gruntfürmich je izjavil:
Vsak izbere sam kaj bo. Nekateri, ki ne maramo muceja zivali smo se pac odlocili
da smo rastlinojedi.
Pojasniti moraš še, da ste vsi dosledni in striktni do vseh živali, ne samo takih, ki se jih lahko tudi poje. Recimo, občutek krivde, ko potamaniš roj muh z vozilom ali pa stopiš na stotine mravelj na sprehodu po gozdu ali travniku? Da ne omenjam legende - komarja, ki poskrbi za cca pol milijona smrtih človeških žrtev.gruntfürmich je izjavil:
Vsak izbere sam kaj bo. Nekateri, ki ne maramo muceja zivali smo se pac odlocili
da smo rastlinojedi.
Pojasniti moraš še, da ste vsi dosledni in striktni do vseh živali, ne samo takih, ki se jih lahko tudi poje. Recimo, občutek krivde, ko potamaniš roj muh z vozilom ali pa stopiš na stotine mravelj na sprehodu po gozdu ali travniku? Da ne omenjam legende - komarja, ki poskrbi za cca pol milijona smrtih človeških žrtev.gruntfürmich je izjavil:
da smo rastlinojedi.
Ti se naslova teme nisi prebral kajsele teme.
Motiš se in jasno izogibaš odgovoru. Zakaj bi se šli parcialno trpljenje pri exsekuciji živali, ki se jedo, usodi pa prepustili ostale živali, ki imajo to nesrečo, da niso zanimive za hranjenje?Pojasniti moraš še, da ste vsi dosledni in striktni do vseh živali, ne samo takih, ki se jih lahko tudi poje. Recimo, občutek krivde, ko potamaniš roj muh z vozilom ali pa stopiš na stotine mravelj na sprehodu po gozdu ali travniku? Da ne omenjam legende - komarja, ki poskrbi za cca pol milijona smrtih človeških žrtev.gruntfürmich je izjavil:
da smo rastlinojedi.
Ti se naslova teme nisi prebral kajsele teme.
Lee Lemon ::
NonPlusUltra je izjavil:
Me pa zanima: če bi recimo izvedeli, da se to počne (recimo v klavnici od koder je njihovo meso), da se živali dejansko tako muči, kot je prikazano npr. v Earthlings, kaj bi naredili? Bi sploh kaj?
V živali, ki se jo pred smrtjo muči, se sprostijo veliki odmerki adrenalina, ki zakislijo meso in tako meso je trdo celo škodljivo.
Za voljo boljše kvalitete mesa in posledično višje cene mesa, tega v klavnicah ne delajo. Nasprotno, po daljši vožnji mora živina v posebnih prostorih počivat in jo zakoljejo šele tretji dan (tko pravijo v klavnici Škofja Loka).
Kaj bi naredili če bi bilo meso slabe kvalitete? Nehali bi kupovati meso pri določenem proizvajalcu ki bi kaj hitro prišel navzkriž z inšpekcijo.
Vajenc ::
Zakaj bi se šli parcialno trpljenje pri exsekuciji živali, ki se jedo, usodi pa prepustili ostale živali, ki imajo to nesrečo, da niso zanimive za hranjenje?
Dejansko je tako, da višje razvite živali občutijo mučenje in bolečino, žuželke pa zaradi slabše (drugače?) razvitega živčnega sistema tega ne občutijo tako, rastline, ki živčnega sistema sploh nimajo, pa še toliko manj. Po drugi strani pa smo ljudje (med drugim) čustveno daleč najbolj razvite živali, zato imo krava ne občuti mučenja v klavnicah tako, kot nam to želijo prikazati nekateri v tej temi.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
gruntfürmich je izjavil:
da smo rastlinojedi.
Opiši mi to mučenje pa pokaži eno slovensko klavnico prosim. Pa ne rekla kazala.
Sicer pa jaz se tudi strinjam, da strup za podgane po vseh blokih in kleteh, tam kjer hranijo za vas žita, zelenjavo bi moral biti prepovedan.
Podgane in miši so tudi živali, ki si zaslužijo svobodno in dostojno življenje v mestih, ne pa kruto smrt.
Kaj šele tiste uboge živali, ki umrejo zaradi vaše A razred zrnja.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
gruntfürmich je izjavil:
da smo rastlinojedi.
Ja, to ste pa fino pogruntal. Lahko popravim? Niste se odločili, da ste rastlinojedi. Še vedno se vsejedi, organizem brez težav prebavi tudi kaj drugega. Odločili ste se kvečjem spremeniti vaše prehranjevalne navade. Kar ni nič narobe da razčistimo da nimamo nič proti vam.
Če ste se pa lahko odločili da ste rastlinojedi, pa prosim povejte kako to deluje, ker jaz bi recimo na primer (karikirano gledano) rad bil avtotrof, da bi od lufta živel. Sam ne me pol pojest mam čustva, pa to
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
http://www.onegreenplanet.org/animalsan...
Ma vas pomoje samo to jezi, da boste slej kot prej morali zaceti jesti bibe.
Nasa solata bo podobna, samo brez bib :)
http://www.livescience.com/37816-eating...
Ma vas pomoje samo to jezi, da boste slej kot prej morali zaceti jesti bibe.
Nasa solata bo podobna, samo brez bib :)
http://www.livescience.com/37816-eating...
Kako pa boš pridelala recimo 1000ton in še več bib poleti in pozimi?
Kolko bib je v eni kili?
Kolko bib je v eni kili?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
@dreta
Žuže so bolj ali manj fail. Požrejo ogromno glede na to kaj potem nastane iz njih. Pa naješ se od njih glih en nič. Lahko bi kobilice gojil, pa jih spust na njivo koruze. In jih nafutraj, super, količina koruze s katero bi en let lahko par familij vzdrževal bi šla v večjo maso zmletih kobilic ki bi zadostovale kvečejm za par tednov "hrenovk" za eno osebo. Tako na uč gledano.
Žuže so bolj ali manj fail. Požrejo ogromno glede na to kaj potem nastane iz njih. Pa naješ se od njih glih en nič. Lahko bi kobilice gojil, pa jih spust na njivo koruze. In jih nafutraj, super, količina koruze s katero bi en let lahko par familij vzdrževal bi šla v večjo maso zmletih kobilic ki bi zadostovale kvečejm za par tednov "hrenovk" za eno osebo. Tako na uč gledano.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Kolko bib je v eni kili?
Brez skrbi, lacen ne bos. Pa malo manj bo treba s kaldivom meso mehcat ;)
http://www.tiny-farms.com/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dreta ()
"I think most people here probably don't like to eat insects, because they look like insects. But if you cook the insects, dry the insects and grind them into a flour, more people would consume it," Sorkin said.
Ko ješ kravo, prašiča,.. ta ne zgleda čisto nič podobno kravi ali prašču.
Lepo se žužke zmelje v moko in maš šnicle itd...
Pač kosti se ne bo dalo obirat. Huda zguba.
Ko ješ kravo, prašiča,.. ta ne zgleda čisto nič podobno kravi ali prašču.
Lepo se žužke zmelje v moko in maš šnicle itd...
Pač kosti se ne bo dalo obirat. Huda zguba.
Kolko bib je v eni kili?
Brez skrbi, lacen ne bos. Pa malo manj bo treba s kaldivom meso mehcat ;)
http://www.tiny-farms.com/
Nisem te tega vprašal, povej kolko njiv (kakšnih), hrane, dela.... je potrebno za 24/7/356 1000ton bibekov.... komuniciraj če misliš al pa ne.
Mehko meso ni treba nič mehcat.
Tisto trdo pri šunki je najboljše btw.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
To ni lenoba, ti si nekaj izjavil in izgleda da veš o čem govoriš, zato mi na laično vrašanje pač odgovori v približnih količinah.
Ne mislim se spuščati v takšno kmetijstvo žuželk, me pa lahko ti prepričaš v nasprotno.
Hočeš s tem rečt, da še sam neveš odgovora?
Ne mislim se spuščati v takšno kmetijstvo žuželk, me pa lahko ti prepričaš v nasprotno.
Insect farming @ Wikipedia
Tukaj imas za zacetek. Vec lenobe ti ne mislim podpirat.
Hočeš s tem rečt, da še sam neveš odgovora?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Super, torej za slovenijo nerentabilen posel. Aja 1000kg žužkov ni 1000 ton mesa, je bolj pol tone.
To so ameriški dolarji?
To so ameriški dolarji?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
NonPlusUltra je izjavil:
Me pa zanima: če bi recimo izvedeli, da se to počne (recimo v klavnici od koder je njihovo meso), da se živali dejansko tako muči, kot je prikazano npr. v Earthlings, kaj bi naredili? Bi sploh kaj?
V živali, ki se jo pred smrtjo muči, se sprostijo veliki odmerki adrenalina, ki zakislijo meso in tako meso je trdo celo škodljivo.
Za voljo boljše kvalitete mesa in posledično višje cene mesa, tega v klavnicah ne delajo. Nasprotno, po daljši vožnji mora živina v posebnih prostorih počivat in jo zakoljejo šele tretji dan (tko pravijo v klavnici Škofja Loka).
Kaj bi naredili če bi bilo meso slabe kvalitete? Nehali bi kupovati meso pri določenem proizvajalcu ki bi kaj hitro prišel navzkriž z inšpekcijo.
Adrenalin se v organizmu sprošča takrat, ko se žival boji in je pod stresom. Se pravi, ne samo takrat, ko se jo muči. Tudi, ko je noč in dan pod močnimi žarnicami (da bi se čimbolj izničil ritem noč-dan in bi se čimveč časa hranila), ko se stiska in obrača v tesnih kletkah, ko se manipulira z njo in ji aplicira razne injekcije, žigosa, ko je izpostavljena konstantnemu hrupu orodij in aparatov in ostalih živali ... In zaradi strahu. Kdor je že videl, kako v klavnici izgleda pot živali od prostora, kjer živi, do prostora, kjer čaka, da jo bodo ubili, ve o čem govorim. Jaz sem.
Adrenalin res povzroča napetost tkiva (ne zamenjati z rigor mortis). Mesa pa ne zakisli. To povzroči mlečna kislina v procesu postmortem glikolize.
Masovnih predelovalcev ne skrbi toliko adrenalin oz. trše tkivo, kot pa stanje WHC (pokazatelj, ki govori o sposobnosti mesa, da zadrži lastno ali dodano vodo). Injekcije adrenalina pred samo smrtjo naj bi celo povišale vrednost WHC po smrti. Ostalo so manjši problemi, za katere se poskrbi z drugimi substancami, raznimi solmi, nitriti, nitrati, fosfati ...
Torej, zaključek, da žival, ki ni bila mučena neposredno pred zakolom, daje dobro, kvalitetno meso, ne zdrži nujno. Kot tudi ne ta, da žival, ki so jo mučili, daje trdo in kislo meso. Da je meso dobre kvalitete in da žival pred zakolom ni trpela, je praktično nemogoče določiti samo na podlagi okusa in trdnosti tkiva. Oboje se namreč da zelo učinkovito zmanipulirati. Pa pustimo zdaj kobe govedino, ker to je drugačna zgodba.
Namig: ko boste pekli šnicl in se bo ta med peko skrčil za tretjino prvotne velikosti, je po vsej verjetnosti imel precej nizko vrednost WHC-ja. Kar si lahko vsak interpretira sam, kot dobro ali slabo. Ali pač verjame interpretaciji drugih.
V keri klavnici prinas to našteto poteka? Predlagam da pokličeš ustrezne organe al pa tu napiši.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
V keri klavnici prinas to našteto poteka? Predlagam da pokličeš ustrezne organe al pa tu napiši.
Predvidevam, da je to bolj ali manj standardiziran postopek. Govora je o strahu, ki ga žival doživlja. Ne nujno kot posledico pretepanja ali fizičnega znašanja ljudi nad njo. Žival se pelje do prostora, kjer poteka klanje. Seveda ne z lepimi besedami, prosim pridi kravica, prašiček, greš v živalska nebesa. Predstavljaj si. Ker se seveda ne pelje ene same, pač pa celo kolono, vedo, da se dogaja nekaj neobičajnega. Zato postanejo nemirne. Ko v ogradi (ki jim omogoča stopicanje samo naravnost in ne levo in desno ali nazaj) čakajo na usmrtitev, se nekatere začno oglašati, zelo verjetno, ker slišijo tiste, ki so tik pred usmrtitvijo in vidijo, kaj se dogaja. Verjetno veš, da je v klavnici tudi kri in kri smrdi. In živali to vohajo. In tako se razširi strah, od ene do druge. Strah -> glej zgoraj, adrenalin.
Ok, tale zadnji prispevek je samo na podlagi moje osebne interpretacije videnega in doživetega. Moje mnenje. Dopuščam možnost, da je bilo vse skupaj samo plod moje domišljije.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: NonPlusUltra ()
Seveda ne z lepimi besedami, prosim pridi kravica, prašiček, greš v živalska nebesa.
Probaj kak je to pa poročaj, sicer mi kličemo prašiča in se lepo sprehodi ven pa nič ne sluti, še ko ma pištolo na glavi nima pojma kaj ga čaka.
Vidim, da maš veliko izkušenj iz klavnic a to iz prve roke?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Namig: ko boste pekli šnicl in se bo ta med peko skrčil za tretjino prvotne velikosti, je po vsej verjetnosti imel precej nizko vrednost WHC-ja
Večja verjetnost, da da je imel 1/3 vode, kar je posledica futranja živali s pizdarijami, ki na telo vežejo čim več vode, da je profit maksimalen.
Perutnina Ptuj je recimo svoje kilske piščance po klanju z injekcijami(avtomatizirano) dofilala z vodo, da so lahko prodajali "kilske" piščance.
Ne samo več, ampak tudi bolj kakovostno. Naše zemlje brez gnojil in preparatov, sploh niso zmožne pridelat dovoljšnje količine zrna kakovost A za kruh in to je samo del celotne verige.
Mislim, da je 2 leti nazaj, ko smo začeli bluziti z bio pridelavo en kmet lepo povedal, da brez špricanja in gnojenja pri nas ne bi bilo niti tretjine hrane, ki se jo drugače pridela in da njemu ni problem it na bio predelavo, če bo nekdo za krompir plačal 10x več, ker ga bo v primeru manj kot idealnih razmer pač zrastlo toliko manj, njegovi stroški pa zaradi tega ne bodo prav nič manjši :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()
Seveda ne z lepimi besedami, prosim pridi kravica, prašiček, greš v živalska nebesa.
Probaj kak je to pa poročaj, sicer mi kličemo prašiča in se lepo sprehodi ven pa nič ne sluti, še ko ma pištolo na glavi nima pojma kaj ga čaka.
Vidim, da maš veliko izkušenj iz klavnic a to iz prve roke?
Da, a samo kot zunanji opazovalec.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vegetarijanci in "umetno" meso (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 64101 (1410) | lolipop2 |
⊘ | Biti vegan (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 253072 (232602) | BigWhale |
» | Moralni in ekološki vidiki prehranjevanja (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 142370 (109323) | razerznak |