» »

Ali je varno?

Ali je varno?

rotenon ::

pozdravljeni! Pred par dnevi je imela punca pri voznji iz Ljubljane na morje manjso(tako sem mislil) prometno nesreco. zavijala je levo iz ceste, Med zavijanjem je vanjo v bok spredaj trescil zadajvozeci avto.. Hitrost trka ni bila velika. Na njenem avtu je poskodovan sprednji levi del : glej sliko. Poleg poskodb na sliki, je problem tudi s tem da se voznikova vrata ne dajo vec odpreti.

No kljub prometni je nadaljevala pot do morja. Danes sem izvedel, da je problem tudi z volanom- pri voznji naravnost je obrnjen za 45 stopinj. Pravi pa tudi da je malo drugacen feeling pri obracanju- kljub temu bi se rada pripeljala iz Pirana do Ljubljane.

Kaj menite? Se ne spoznam prevec apak meni 45 stopinj premaknjen volan pomeni neko hudo napako

Slika: http://postimg.org/image/e61j6q0k9/

sandmat ::

optika nujno čim prej. Stane te okoli 25€ pri lokalcu. Glede na to, da imaš volan zamaknjen za 45°, si kar hudo pohaklal. Če se je zaletel vate "zadajvozeči", sklepam, da jo je med zavijanjem prehitel (nekako intuitivno je njegova krivda, več zaradi podrobnosti težko). Uredi vse preko zavarovalnice. Jaz z avtomobilom, ki ima tako podrto manevriranje, ne bi vozil več kot nekaj deset km/h. vprašanje je, kaj je z rokami, zglobi in vsem ostalim. Daj vsaj pregledat čim prej.

vorantz ::

ce si se je navelical ji reci naj se pripelje
ce ne, naj ne premika avta dokler ga mehanik ne pregleda

rotenon ::

Hvala za odgovora. Sem preveril tudi pri mehaniku - se res ni za igrati. Lp

Spajky ::

Če se voznikova vrata ne dajo več odpret (-niso bila udarjena!), se bojim, da je šasija zvita in da optika ne bo dosti pomagala. Zgleda, da je dobila najprej šus v levo sprednjo feltno kolesa od prehitevajočega avta in je lahko srečna, da jo ni udaril bolj pod kotom in v vrata sodeč po sliki! Če bo treba ravnat/nategnit podvozje, bo pa problem ...

Zgleda, da jo je oplazil le z zadnjim delom/kolesom in zgleda, da še dobro, da mimovozečega/prehitevajočega avta ni zavrtelo ali rollover po cesti ali s ceste ...

Zato ima tudi volan zamaknjen. Dodatno neumnost pa je naredila, ker se ni takoj nazaj vrnila domov po nesreči, če je še lahko peljala!

Podobno čene identično situacijo sem kot prehitevajoči imel tudi sam pred dvemi leti ko sem v dežju prehiteval obirajočega se voznika, ki ni vedel (kaj bi) in kam/kdaj zaviti levo in je zavijal brez žmigavca levo na stransko kolovozno pot sredi dežele ravno, ko sem bil že poleg njega; sam sem levi žmigavec dal dovolj zgodaj ... sem se za res dlako izognil (zvozil mimo v loku) veliki pi*dariji, bolj po za slugi kačjih refleksov in prevelike brzine, ker če bi bremzal, se ne bi zvlekel :| ... Dobro, da ni bilo nobenega nasproti! ... so se mi tresla kolena še pol ure, kako malo je manjkalo ...

Vprašaj punco, zakaj so špegli in žmigavci in jo vprašaj, če je medtem kaj šarila še po telefonu! >:D ... lahko pa je tudi oni zanjo prehiteval brez žmigavca konec koncev ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako zaustaviti vozilo ob policijski kontroli (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13527156 (21895) bajsibajsi
»

razlogi za tako vožnjo (strani: 1 2 3 )

13321889 (13960) šernk
»

Prometna nesreča (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52198783 (89551) St235
»

Krožno križišče - prednost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18350622 (46575) floyd1
»

Dogodki na cestah (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

72247714 (22402) flipflop

Več podobnih tem