» »

Dogodki na cestah

Dogodki na cestah

««
2 / 15
»»

jrtjtejtt ::

Azrael> Upam da bodo zaradi bedakov na biciklih čimprej uvedli tudi za to kategorijo udeležencev v prometu, saj 99.99...% biciklov niti pod razno ne usteza minimumu za tehnično brezhibnost, so pa kljub temu na cestah.

Tehnično brezhibna kolesa imajo v Ljubljani in okolici zelo omejeno uporabnost kot prevozno sredstvo, saj so v povprečju odtujena prej kot v dveh tednih.

Ko bo država odpravila to težavo, bo seveda od kolesarja lažje zahtevati, da se v promet vključuje zgolj z izpravnim kolesom.



Se čist strinjam. Men so sunili kolo, ki ni blo niti novo niti brezhibno. Bil je en star ROg, brez luči, brez zadnjega shifterja, raztrgan sedež, edino kar je bilo gor, so ble nove bremze. Ble so V-brake in dokaj svetleče, tko da so verjetno privlačile srake, da so odletele s kolesom.


Pa da bi v lj zapeljal v rdečo, mi na kraj pameti ne pade. Še pri zeleni te skinejo. Danes sem šel iz Jarš do Pravnega faksa, ene trikrat bi me slepi vozniki povozli na prehodu, če ne bi jaz pričakoval/predvidel njihovih manevrov.

jype ::

Matthai> To ni opravičilo.

Seveda ni opravičilo. Dejstvo je, da se narod posluži tistega, kar ima na voljo. Neregistrirani yugoti so na podeželju pač lahko potencialen mainstream, čeprav ilegalen, ker tam boljšega pač ne dobijo oz. si ne morejo privoščiti. Jaz si pa ne morem privoščit vsak mesec dat 200 ojro za spodobno kolo in se zato vozim s kripo, ki ni za na cesto.

Bob Rock ::

Pri čisto vsaki hiši gre najprej dol (na višino ceste) in potem takoj spet gor... par metrov naprej spet, itd, itd. Sej nisem prišel izvajat akrobatskih skokov!


in teb se zdi bol varno pa pametno vozit po cesti...bravo.

dokler ne bo enemu dopizdo izvajat akrobacije z avtom zaradi kolesarjev in rolarjev in bomo spet mel novo temo kako ignorantski so soferji.

Sem ze veckrat dozivel, da je bila cesta veliko bolj unicena kot plocnik. Nisem pa se videl, da bi komu padlo na pamet se po plocniku peljat z avom, da ne bo akrobacij delal po cesti.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

madog ::

Vidu sm že ene parkrat ženska ( x5 ) mož ( porsche )oba na odseku z omejitvijo 70 vsaj 130 če ne še več, k se dajeta vsak dan kdo bo prej v LJ. Tablce sta Litijske in kukr sm zvedu sta mož pa žena?? go figure ???

dolenska ::

jst sm itak skus na cesti in cvetk ki se obnašajo na cesti kot da so sami je vsakdan ogromno. ampak se sploh ne sekiram ker se je brezveze. se je pa danes en s smartom igral po cesti. kmal bi ga odnesu za ovinek. dobr da se je pravi čas umaknil.

SkIDiver ::

Vidim, da ni še nihče doživel, da bi mu na križišču nekdo trkal s sekiro na stransko steklo in to v Ljubljani pri belem dnevu pred nekaj leti.
Seveda je bil mladec pred tem tudi "izzvan" vendar je bil protiukrep s sekiro vseeno pretiran in ne potreben.
Na koncu smo mu ušli z manevrom v križišču, ko smo ga prelisičili, da bomo v križišču na Tržaški cesti pri Renaultu zavili desno a smo jo ucvrli naravnost.

Raje rep med noge kot sekira v glavi:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

St@jler ::

Mnja takih idiotov je v Lj veliko.
Se pa strinjam glede kolesarjev pa v rdečo. Vsaj potegneš še v tisto, ki se ravno spremeni iz zelene :)

Zheegec ::

Največ idiotov je očitno res na AC. Najbrž samo zato, ker se za vožnjo po AC predvidi samo ena ura pri opravljanju izpita, jaz še ene ure nisem imel :)

Anyway, velika težava je razumevanje prehitevalnega pasu - tam dejansko prehitevaš in se ne pelješ mimo. Torej, če voziš za tovornjakom nekje 80Km/h, prestaviš v nižjo prestavo, daš smerni kazalec in pospešiš čim prej na vsaj 120Km/h, potem se pa tudi umakneš hitrejšim. Že vsaj 3x me je ABS rešil pred idioti, ki čisto počasi brez signaliziranja zapeljejo na prehitevalni pas. Zaradi tega (in pa pogostih prehitevanj kamionov, kljub temu, da je skoraj na celem odseku Lukovica-Lj prehitevanje za tovornjake prepovedano) se dostikrat prehitevalni pas začne pomikati počasneje, kot vozni.

Tale je zanimiva - ravno se vključim na obvoznico (omejitev 100) s hitrostjo nekje 90Km/h se peljem za tovornjakom na voznem pasu. Za mano je en avto, po prehitevalnem pa me z nekje 10Km/h več prehiteva drugi avto. Za njim je prehitevalni pas prazen. Ko je avto meni vštric vključim levi smernik (da se bom vključil za njim), ko je mimo mene pogledam bok in vzvratno ogledalo. Začnem menjati pas in se skoraj zaletim v idiota, ki je brez žmigavca na polno pospešil na pospeševalni pas, kljub mojemu žmigavcu... Kultura res katastrofalna...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

djordjevic ::

Včeraj sem se peljal v Ljubljano in nazaj in se mi je za hip zazdelo, da sem na Irskem (levi pas je bil bolj natlačen in počasen kot desni press).

jype ::

Bob Rock> Nisem pa se videl, da bi komu padlo na pamet se po plocniku peljat z avom, da ne bo akrobacij delal po cesti.

Si pa še mlad!

Mene je en tip v sportskim kolicama glasno napizdil, ker se mu nisem umaknil s kolesarske steze, ki vodi ob letališki cesti. Ker je njegov pas zasedala kolona tovornih vozil, ki so zavijala v tedaj še carinsko cono BTC, nasprotni pas pa nasproti vozeča vozila, se je odločil, da se bo mimo vsega skupaj peljal kar po nasprotni kolesarski stezi/pločniku. Ko se mu nisem umaknil in je moral zaviti na cesto, je zadel nasproti vozeče terensko vozilo. K sreči je bilo policijsko vozilo oddaljeno le par sto metrov in je bilo takoj na kraju, kjer je mene (kolesarja, ki je peljal po kolesarski stezi) zmerjal voznik tistega, zdaj že razbitega avtomobila. Upam, da je s tako vožnjo prihranil veliko časa. Se tudi povsem zavedam, da so za nesrečo bili krivi vozniki tovornih vozil, ker so vozili prepočasi.

"Zakaj se pa nis umaknu?"

"Kdo? Jaz? Kam pa?"

"H kraj bi zapelu!"

Svašta.

kmetek ::

Alien: kdaj si pa nazadnje videl tovornjakarje voziti na AC 80? Včeraj KR-Lesce nisem našel nikogar pod 100. Go figure.

Kaj me pa najbolj preseneča, da ne moremo zaradi takih budal nič storiti. Sem že večkrat klical 113, pa me samo odjebejo. In to je napaka, ker je premalo policije in kamer na cestah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

Matek ::

Meni se pa zdi zanimivo, kako v prometu vsi od vseh pričakujejo najbolj sposobno vožnjo na nivoju profesionalnih voznikov. Saj glede CPP ne rečem, tega se je vsekakor treba držati kot pijanec plota, ampak kritiziranje manj dinamične vožnje pa se mi ne zdi povsem na mestu. Ne vem v čem je smisel jeziti se nad nekim starčkom in mu trobiti, ker spelje šele, ko se sam prepriča v varnost situacije, ne pa med dvema voziloma, kjer bi kak sposobnejši voznik to lahko brez nevarnosti opravil.

Se verbalno spravite na soigralce v športni igri ob vsaki njihovi napaki, ker so manj sposobni od vas in zaradi njih vaša ekipa trpi? Pretepate partnerje, če pripravijo manj okusno kosilo, kot ga znate sami, tako da jeste manj okusen obrok, kot bi ga potencialno lahko?

Zakaj pa se morate potem v prometu znašati nad vsemi, ki so manj sposobni od vas in morda zaradi njih pridete 5 minut kasneje na cilj?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

imagodei ::

Problem je v tem, da je promet protokol, ki lahko nemoteno poteka samo, če ni anomalij. Niti prehitrih, niti prepočasnih voznikov. Niti takšnih, ki ne dajejo smernikov, niti takšnih, ki na križišču raje počakajo, da imajo 200m prosto v obe smeri.

Anomalije so moteče in kvarno vplivajo na protokol.

Zato se jaz ne strinjam s tem, da lahko na AC nekaznovano voziš npr. 70 km/h. Ali pa na magistralki 50.

Na AC bi dopustil minimalno hitrost 100 ali 90, če voziš manj, se spravi na odstavni pas. Na regionalki nimaš kaj voziti počasneje, kot 70 km/h. Izjeme so seveda prometni znaki in razmere na cesti.
- Hoc est qui sumus -

Matek ::

Saj ne rečem, da ni kvarnega vpliva na promet s strani takšnih voznikov. Ampak dejstvo je, da imamo ljudje različne sposobnosti. Tudi v trgovini, ko čakaš na vrsto, te lahko razjezi, če postopek ne poteka optimalno, ampak tako pač je. Nakup v trgovini in vožnja v prometu sta oboje dandanes neizbežni zadevi, ki se ju morajo udeleževati prav vsi, tudi manj sposobni in žal ne moremo kar prepovedati prometa vsem s slabšimi refleksi, starejšim, itd.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Bob Rock ::


Si pa še mlad!


Ja, "uradno" se pol leta. :)

Ne pravim, da ni debilnih voznikov, kot v tvojem primeru. Bil je reply na bedasto razmisljanje, da ker je cesta bolj ravna se nekaterim zdi upraviceno za rolanje uporabljat cesto, ki niti pod razno ni namenjena njim...sploh ce je poleg urejen plocnik s kolesarsko stezo.

In ja, v 11. letih, kar imam izpit, se nisem dozivel, da bi se kdo peljal z avtom po plocniku z razlogom, ker je plocnik bolj raven.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

St@jler ::

Mah, rolanje je ubistvu luknja v zakonu. Po cesti je rolanje prepovedano, po pločniku se pa lahko rola (ali dela karkoli drugega) s hitrostjo pešcev, t.j. nekje 5km/h.

Binji ::

Matek saj potrpis malo, ko vidis, da se je nekdo pac zajebal, ne pozna ceste, je ze neizkusen,...
Ampak precej je pa takih ljudi, ki jim ne mores reci drugace kot idioti, ki vsak trenutek, ko so na cesti, ogrozajo sebe in vse okoli sebe. Glede takih pa imam zelo malo potrpljenja
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

sniffo ::

Če in ko se boste zapeljali malo ven iz Slovenije, boste ugotovili naslednje:
- da se da elegantno umirjat promet s ležečimi policaji, šikanami, parkirnimi mesti na cesti in nenazadnje krožnimi križišči
- da redkokdo divja na avtocesti. normalna potovalna hitrost je od 120 - 140km/h
- da se noben preveč ne živcira zaradi tovornjakarjov, pa čeprav se prehitevajo
- ko prehitevaš na avtocesti ti zadaj noben debil ne blinka (kar se pri nas redno dogaja)
- ceste so široke in nimajo bankin!!!
- policaje redkokdaj vidiš (pred kratkim sem naredil 5000km po evropi in samo enkrat videl policaje za cesto in samo eno hujšo nesrečo, pa še ta je bila v Tržiču)
- krožna križišča so nadležna, ampak ko stojiš v gužvi na pas-mater strasse, ki nastaja samo zaradi semaforjev, ugotoviš da niti niso tako zelo nadležni
- pa še kaj bi se našlo

mmmato ::

Spomnil sem se še eno prigodo na avtocesti.
En petek sem izkoristil mati in njeno sodelavko, ki sta šle iz LJ z nekega seminarja s službenim passatom domov. Vozila je mamina sodelavka, sicer precej dinamično, vendar vsakič ko je zagledala kamion, je pohodila bremzo, tudi med prehitevanjem na prehitovalnem pasu. Pa pri vključevanju na AC s pospeševalnega pasu je raje zmanjšala speed in se vključila za kamion, ko bi BP šla pred njega. Poleg tega je za tem še prehitevala eno bemfo in ob vračanju na vozni pas je šla tako blizu bemfi, da so žmigavci poblendali (najbrž avtomatsko; parking senzorji)
IMO ima precej žensk tole "kamionofobijo" :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mmmato ()

karafeka ::

Ene vsaj bremzajo, druge pa podzavestno na gas, pa na travnik :D

krneki0001 ::


Mene je en tip v sportskim kolicama glasno napizdil, ker se mu nisem umaknil s kolesarske steze, ki vodi ob letališki cesti. Ker je njegov pas zasedala kolona tovornih vozil, ki so zavijala v tedaj še carinsko cono BTC, nasprotni pas pa nasproti vozeča vozila, se je odločil, da se bo mimo vsega skupaj peljal kar po nasprotni kolesarski stezi/pločniku. Ko se mu nisem umaknil in je moral zaviti na cesto, je zadel nasproti vozeče terensko vozilo.


A ti si bil tisti, ki je "izsilil" voznika na kolesarski poti in je ta priletel vame!

kekz ::

Moja avtocestna izkušnja:

Vključeval sem se na AC po pospeševalnem pasu, ošinil ogledalo in za seboj videl le turistični avtobus (tuja reg. mislim da NL). Pritisnil gas in pri 150 zapeljal na vozni pas ter pri tem "pozabil" ponovno preveriti ogledalo. Avtobus bi me skoraj zgazil. Zavrl je in potem začel blendati in trobiti. Vse skupaj je slučajno videl policaj z druge strani AC.

10 km naprej me ustavi druga patrulja in me začne zmerjati, kako se vključujem v promet. Jaz sem mirno priznal, da sem morda malo prekmalu preveril ogledalo in videl le avtobus. Potem sem pospešil do 150 in se vključil. Uganka pa mi je bila: kako hitro je tisti avtobus sploh vozil? Vsaj 160 ali še več! Jaz sem bil pač malo površen, ker sem bil sveto prepričan, da 150 bo pa že dovolj za vključitev pred avtobus!?!? 8-O

dolenska ::

ma avtobus 150 sploh ne vleče. 120 ima na števcu in tudi elektronsko omejeno hitrost. sicer pa če ma 400konjskih moči mislim da do 150km/h niti ne potegne. še posebno pa ne poln.

NoBody- ::

Sicer se nisem pelal z avtom, ampak sem glih stal v križišču in posnel sem naslednjo sliko:



Babi sta meli obe zeleno in sta se očitno poznali. Obe sta se ustavili v križišču in se pogovarjali, tako dolgo dokler niso nasprotni vozniki dobili zeleno. Potem ko je baba v črnem cliu speljala pa je skoraj ruknila v nasproti prihajajoč avto, ki je že imel zeleno, ker ji je vmes ko je spelala crkno avto!!

Mislim da lahko kaj takega samo ženske naredijo!!!

lp

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()

jype ::

acer771> Mislim da lahko kaj takega samo ženske naredijo!!!

Jaz si pa želim, da bi bilo to res. Močnejših moških v črnih BMWjih si pač nisem drznil fotografirati, ko sta na podoben način ovirala promet.

Person ::

Moja avtocestna izkušnja:

Vključeval sem se na AC po pospeševalnem pasu, ošinil ogledalo in za seboj videl le turistični avtobus (tuja reg. mislim da NL). Pritisnil gas in pri 150 zapeljal na vozni pas ter pri tem "pozabil" ponovno preveriti ogledalo. Avtobus bi me skoraj zgazil. Zavrl je in potem začel blendati in trobiti. Vse skupaj je slučajno videl policaj z druge strani AC.

10 km naprej me ustavi druga patrulja in me začne zmerjati, kako se vključujem v promet. Jaz sem mirno priznal, da sem morda malo prekmalu preveril ogledalo in videl le avtobus. Potem sem pospešil do 150 in se vključil. Uganka pa mi je bila: kako hitro je tisti avtobus sploh vozil? Vsaj 160 ali še več! Jaz sem bil pač malo površen, ker sem bil sveto prepričan, da 150 bo pa že dovolj za vključitev pred avtobus!?!? 8-O

Za foro bi lahko šel policaj pogledat tahograf od BUS-a :)
Let's make something useful!

poweroff ::

acer771> Mislim da lahko kaj takega samo ženske naredijo!!!

Jaz si pa želim, da bi bilo to res. Močnejših moških v črnih BMWjih si pač nisem drznil fotografirati, ko sta na podoben način ovirala promet.


No, za to pa rabiš hiter motor ali pa hiter avto - fotografiraš in s veliko hitrostjo pobegneš! >:D
sudo poweroff

AndrejS ::

Včeraj sem se peljaj z morja v dolgi koloni, ker je en kreten vozil 50, tam kjer je omejitev 90... Prehitevanje pa preprečeno z polno črto !!

Zheegec ::

Par svežih;

Včeraj na Krku je naš avtobus v hrib prehitel nek novejši Peugeot. 500m naprej je ta isti Peugeot bil sredi ceste obrnen na glavo. Seveda totalka. Voznik praktično ni bil poškodovan, ker je bilo veliko presenečenje.

Danes zvečer grem nekje 140-150Km/h po prehitevalnem pasu AC in dohitim Opla rdeče barve, ki je lepo vozil pod 110Km/h, vozni pas je bil popolnoma prazen. Peljem se za njim minutko, mu enkrat poblendam, pa se še vedno ne premakne. Mu še parkrat poblendam, se brez žmigavca začne prestavljati na vozni pas, ampak ne popolnoma - levi kolesi sta bili nekje na srednji črti med pasovoma.

Tale pa zmaga - sem prvi v vrsti pred rdečim semaforjem. Križišče se je že praktično spraznilo, ko mi začne nekdo od zadaj blendati, da naj že enkrat speljem :)) Na semaforju seveda še vedno rdeča!!!
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

krneki0001 ::

Ena iz maribora.
Stojim na križišču pri rdeči luči ene 2 metra do črte, ki označuje "stop" in zraven se pripelje težek motor. Motorist stalno mene gleda, kdaj bom speljal in jaz pri rdeči luči pohodim gas, spustim sklopko in avto skoči 2 metra naprej, takoj nato pohodim bremzo, motorist pa na polno čez rdečo direktno v križišče. Dobr, da ni bilo nobenega v križišču, ker bi tega motorista razmazal.

imagodei ::

A to si iz zlobe naredil, al imaš tike? ;)
- Hoc est qui sumus -

djordjevic ::

nebivedu: Saj ne, da si naletel na kulturnega motorista, ampak upam, da se zavedaš, da v tem primeru nisi izpadel nič boljši. Z malo smole bi imel življenje na vesti. Pa če je bilo še tako primitivno.

Meizu ::

Ah takšni težaki kot je tale motorist si zaslužijo, da jih enkrat fajn "razmaže" po cesti, da si že enkrat zapomnijo nekaj dejstev.

zee ::

Pred par minutami:
hodim mimo krozisca pri Kemijskem institutu v Ljubljani, ko se vanj po LEVI strani pripelje kombi, in gre nato ven iz njega, kot bi nic ne bilo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

jype ::

ALIEn3001> Tale pa zmaga - sem prvi v vrsti pred rdečim semaforjem. Križišče se je že praktično spraznilo, ko mi začne nekdo od zadaj blendati, da naj že enkrat speljem :)) Na semaforju seveda še vedno rdeča!!!

Eh, jaz nisem bil prvi v vrsti, pa se je nekdo (BMW, verjetno avtomatik, ki ga voznik še ni znal obvladati) kar zaletel vame (luč na semaforju je bila še vedno zelo rdeča). K sreči je imel za pospeševanje zelo malo prostora in je bil trk zelo blag. K sreči tudi jaz vedno zategnem ročno na križišču, zato tudi nisem priletel v avto pred mano.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Meizu ::

Hehe, najboljši so Italiančki... :P

Ravno nekaj dni nazaj, v okolici Ilirske Bistrice - Pride Italijan z Laguno in parkira. Čez eno uro se nazaj vsede v avto, da se odpravi nazaj na pot. Nevem, če je bil tip slep, al enostavno ni videl kante za smeti za njim. Če se ne motim, je med večkratnim "rikvercanjem" zadel kanto mislim da vsaj 5x. Skozi avto ga je bilo slišat, kako je kričal od jeze :P

krneki0001 ::

djordjevic zakaj bi ga imel na vesti? On bi moral gledat na semafor, kdaj se bo prižgala zelena luč, ne mene, kdaj bom speljal.

Imogodei, občasno mi paše kako štalo na cesti narest. Kot to sedaj, ko po naseljih vozim točno po omejitvi (seveda po GPS-ju in ne po števcu). Pa tudi, če je možnost, da bi lahko potegnil, raje delam kolono za sabo. Izhajam pa iz enega razloga, da bodo ovce za mano popenile in bodo končno doumele, da so ovce in da bo treba nekaj narest, da ne bodo ostale ovce. Torej počasi bo treba z plakati pred parlament in nametat malo gnilega sadja ter gnilih jajc na naše posrance, ki so sprejeli odiranje ljudi, ki jih plačujejo, namesto da bi več vložili v izobraževanje ljudi in preventivo.

imagodei ::

Kul.

Neogovornost, nepremišljenost in neobžalovanje posledic so sicer znaki antisocialne osebnostne motnje, ampak nič ne skrbi, gotovo je nimaš.

Je pa žalostno, da se čutiš poklicanega na ta način izobraževat ljudi na cesti. Tvoja filozofija je torej: če v prometu ni sposoben preživet, mu bom pomagal, da čimhitreje crkne (in pri tem morda poškoduje ali ubije še koga drugega).

Enough said.
- Hoc est qui sumus -

Meizu ::

Če v prometu ni sposoben preživet, naj se sploh ne vključi vanj. Kako potem takim dajo izpit? Oni motorist je očitno eden mnogih, ki v motorju vidijo le dirkanje in prekoračeno hitrost vsepovsod. Enkrat se bo nekje razmazal, pa bo imel.

krneki0001 ::

Nič ne izobražujem ljudi na cesti - to sem dal že skozi - naj se sami naučijo preživeti na cestah. Poanta je v tem, da se sam držim omejitev, za druge mi pa ni mar, če gonijo ali vozijo počasi je to njihov problem, moj je samo v primeru, da bi kdo v moj avto priletel. To pa preprečim s tem da opazujem dogajanje okoli sebe in pravočasno izvedem manever preprečevanja nesreče. Pa tudi če se kakemu avtomobilu, ki izsiljuje, ne umaknem, ni krize, ker imam spredaj bullbar, zadaj kljuko, ob strani pa rock slider-je, tako da težko pride drug avto kam dlje od tega železja. V roku enega meseca bo pa še povezava med vsemi štirimi stranmi avta na takle način, samo da so pri meni stranski bullbari debeline 60mm, pri tem pa samo 30. Pri meni bo spredaj fi 60mm bullbar, stranski billbar bo enakih dimenzij in zadaj pride fi60 bullbar, povezava (tisto okoli blatnikov) pa pride fi30. Vse cevi so debelostenske in jih je zelo težko polomit, ukrivijo pa se in s tem prevzamejo ogromno energije.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

nebivedu, Meizu: Bravo, res. Enkratna miselnost. Misliš, da se meni osebno dopade, da se na cestakih kurčijo sto na uro? Ne. To pa še ne pomeni, da bom delal na tem, da aktivno priporem k novi smrtni žrtvi na cesti. Vse drži. Marsikateri motorist in to bolj ali manj velja izključno za tiste na cestakih (sem kar precej na cesti in doslej nisem vedel enega samcatega motorista s chopperjem ali endurotom divjati) je nevaren najprej sebi, nato pa še prometu. Ampak, čakaj, za to imamo policijo. Njihova naloga je, da tovrstne kršitelje ujamejo, ustavijo in nabijejo take kazni, da se ne bo več usedel za krmilo. Če pa, pa bo vozil, denimo skozi naselje, 50, ne pa 150. Ni pa tvoja naloga, da 'izobražuješ' promet, kakor to tako nonšalantno poimenuješ. Tudi v tisti izjavi o namernem cijazenju skozi naselje po daljšem premisleku ne najdem smisla. Kaj s tem dosežeš? Zakaj bi morali ljudje obmetavati parlament z jajci (čeprav se v oceni nesposobnosti vladnih mož (še zdaleč ne izključno) na ravni zakonodaje, ki ureja cestno področje s tabo strinjam)? Bo to samo po sebi dvignilo cestno kulturo na zadovoljivo raven? Daleč od tega. Ampak zaradi tega pa se res ni treba iti vigilantizma. Če pa že, pa upam, da zaradi svojega početja čim prej fašeš kako vzgojno kazen. Brez zamere, ampak tudi to ni odgovorna vožnja.

energetik ::

Nebivedu je čist lepo napisal, da samo vozi striktno po omejitvah, in mu dam prav. Če pa nekateri izsiljujejo in se nastavljajo, so si pa sami krivi.

djordjevic ::

Zadnji post pa res, ja. :)

Meizu ::

djordjevic, glej, ni moj problem, koliko misli nekdo it skozi naselje. Zaradi mene gre lahko 300km/h, če hoče. Problem je sam v tem, ker ne ogroža le sebe s takim početjem, ampak vse, ki so v okolici. Marsikdo, ki je vozil po pravilih, ni izsiljeval, je postal celo smrtna žrtev, ravno zaradi takih bedakov. In takšnim ne privoščim nič dobrega. Poznam enega, ki je bil na takšen način žrtev. Peljal se je normalno po cesti, nakar mu je zadaj iz ovinka priletel nek divjak. Zabil se mu je v zadnji del avtomobila. Divjaku ni bilo nič, nedolžni, ki je vozil po predpisih, pa je sedaj hrom od ledveno prsnega predela navzdol. In ravno to me moti. Folk nima kaj divjat po cestah in izsiljevat. Ko prideš recimo v Ljubljano, se je sam za križat kaj ta folk počenja.

djordjevic ::

Meizu: Ti dam popolnoma prav. Zmotil me je vajin vigilantizem. In kar se tiče Ljubljane ... Ja, tam zgleda zakoni veljajo drugače. Oziroma sploh ne.

Zgodovina sprememb…

zee ::

Hm, nocem provocirat, vendar vaju moram opomniti, da vaju nihce ne sili voziti z avtomobilom po Ljubljani, kolo ali avtobus sta dve zelo dobri alternativi, s katerima prides prakticno kjerkoli v Ljubljani. Ja, tole pise nekdo, ki je pred casom puscal avtomobil na zatonjskem parkiriscu na Vicu in nato odpesacil do centra oz. do tja, kamor se je bil namenil.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

djordjevic ::

Če pridem iz MB za pol ure na govorilno na faks in potem odrdram nazaj na Štajersko, najbrž ne bom hodil na bus. Ti bi? Sicer pa govorim iz izkušenj - kakih 6 let sem križaril vsak dan po LJ. In tudi med občasnimi obiski vidim, da se glede stanja na cesta oz- brezvladja ni spremenilo nič.

imagodei ::

nebivedu > "Nič ne izobražujem ljudi na cesti - to sem dal že skozi - naj se sami naučijo preživeti na cestah. Poanta je v tem, da se sam držim omejitev, za druge mi pa ni mar, če gonijo ali vozijo počasi je to njihov problem, moj je samo v primeru, da bi kdo v moj avto priletel."

Glede na tvoj prejšnji post, to ne drži. Očitno si motorista namerno provociral, z željo, da bi on speljal skozi rdečo.

Meizu, nebivedu, tudi jaz se strinjam, da se možgansko mrtvi oz. nesposobni za vožnjo ne bi smeli vključevat v promet. Vključno s tistimi, ki popijejo preveč (pa se vprašajta, če vedno vozita trezna)! Pa se vseeno vključujejo. Tudi tisti, pijani in drogirani.

Ne strinjam pa se s tem, da potem nekdo na ta način daje lekcije. To je približno tako zabito, kot če se nekomu prilimaš na 50 cm, ker vozi prepočasi, češ mu bom že pokazal. On pa potem tebi nazaj pokaže, pa na polno na bremzo stopi...?! Al kako?

Kje se potem to konča? Ko je na semaforju zelena, takoj spelješ, ne glede na to, ali je križišče prazno? V smislu, boli me kurac, jaz imam zeleno, če se bo pa kdo zaletel vame, je pa sam kriv. Ali pa še boljše - spelješ, ko imaš zeleno, čeprav vidiš, da boš povozil pešca, ki je šel že pri rdeči čez cesto... Jebi ga, če ni sposoben preživet v prometu... Saj to ni moj problem, ane?
- Hoc est qui sumus -

krneki0001 ::

Imogodei - če lahko preprečiš nesrečo, jo seveda preprečiš in pešca pač počakaš. Ampak tukaj v tej temi ne mislim na pešce in kolesarje, temveč na voznike avtomobilov in tovornjakov ter motoriste. Govorim pa za tiste, ki norijo po mestih. Tisti niso moj problem in se ne ukvarjam z njimi. Če pa tak prileti v moj avto (kar se je že dostikrat zgodilo, ker sem res veliko na cesti), pa pač vzamem kuponček, škode na mojem avtu itak ni veliko in vse lahko sam doma popravim. (cena mojega avta je danes z novimi gumami samo 500 evrov).

Kar se pa tiče motorista - upam, da mu je bila lekcija dana in da bo v naslednje gledal na semafor in ne kaj drugi počnemo in kdaj bomo speljali.

Povej mi pa kaj narediš v takem primeru:
Stojiš pri rdeči luči na pasu za zavijanje levo, poleg na tvoji desni pa je pas za zavijanje desno. Na tvojo desno potem pride osebek, za katerega več, da se bo poskušal vrinit pred tebe in s tem naredi prekršek, ter te ogrožal z njegovim neumnim manevrom. Ko se prižge zelena luč na semaforju, se tipček resnično vrine pred tebe s takim manevrom, da se ti skoraj zaleti v bok avta. Kaj narediš?

Zgodovina sprememb…

šernk ::

ravno v zadnje nam je razlagal en policist ko je šel motorist mimo njih ko so merili hitrost vsaj 120 (omejitev 60). rekel je da tako ali tako jih zelo malo ulovijo na radar ker je tablica nastavljena preveč pod kotom (ne vem kako je to sploh lahko legalno), še tiste ki pa ulovijo na radar, jih nimajo s čim zaustavit. torej je odstotek tistih ki dirkajo z motorji in dobijo kazni prekleto nizek.

sedaj baje da imajo še prepovedano zasledovanje oz. lov, ker se jih je nekaj že ubilo na tak način. lahko to kdo potrdi ali ovrže. to sem že pred časom od nekoga slišal pa ne vem ali drži ali ne
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
««
2 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
528112814 (89836) solatko
»

Držanje pravil po cestah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
38863620 (55340) BigWhale

Več podobnih tem