» »

Znanstveno priznan Zdenko Domančić

Znanstveno priznan Zdenko Domančić

Invictus ::

Takrat je temeljila na uradnih dokazih, kot tudi današnja uradna medicina.

So s takratnimi metodami dokazali da puščanje krvi pospeši izločanje slabih substanc ...

Tako da ni paralele ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

driver_x ::

solatko je izjavil:

Cepivo proti steklini je odkril Luis Pasteur leta 1885. Ob prvi uporabi je imel velike probleme, celo film je bil posnet na to temo.


Prej si omenjal zdravilo proti steklini in ozdravitev deklice.

Smurf ::

Invictus je izjavil:

Takrat je temeljila na uradnih dokazih, kot tudi današnja uradna medicina.

So s takratnimi metodami dokazali da puščanje krvi pospeši izločanje slabih substanc ...

Tako da ni paralele ...

Tisto niso bili dokazi ampak trditve.

Priblizno tako kot, da bi dvomil v danasnjo fiziko, ker je vmes nekdo trdil, da je zemlja ploscata (ceprav ni imel nobene veze z znanostjo). Skratka neumnost.

WarpedGone ::

Me pa zanima, kako polna bi bila pokopališča šele v primerih, ko bi ljudje namesto na urgenco hodili k bioenergetiokom? Kako pa bioenergetiki ravnajo v primeru ljudi z infarkti, AIDSom, možganskimi krvavitvami in podobnim?

Aha, svet je že črnobel in že pretepate ptičja strašila...
A je kdo tule zagovarjal ukinitev 'uradne medicine'?

Verniki.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> A je kdo tule zagovarjal ukinitev 'uradne medicine'?

Ja, ti.

WarpedGone ::

Lažnjivi trol.
Zbogom in hvala za vse ribe

mojca ::

Off-topic, ampak določena tehnika, ki ne sodi med bioenergijo in ki jo lahko dobiš na napotnico (sicer jo je skoraj nemogoče dobiti, samoplačniško je pa draga ko žafran), je na angleški Wikipediji klasificirana kot alternativna medicina, skupaj z linki na znanstvene članke, kjer so pokazali, da stvar ne pomaga. Na nemški pa kot "Physikalische Therapie" in članek spisan tako, da dobiš občutek, da bereš medicinski priročnik.

Sama lahko delovanje dokažem z metrom. Ampak kje je meja med alternativno in uradno medicino, če se najdejo tako znanstveni članki, ki dokazujejo delovanje, kot članki, ki ga zavračajo?

jype ::

WarpedOne> Lažnjivi trol.

Ne: Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Pozivaš k ukinitvi medicine nasploh in se zavzemaš za mazaštvo in molitev.

mojca> Ampak kje je meja med alternativno in uradno medicino, če se najdejo tako znanstveni članki, ki dokazujejo delovanje, kot članki, ki ga zavračajo?

V rigoroznem testiranju, ki mora biti opravljeno, preden se čemurkoli lahko reče uradna medicina.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

WarpedGone ::

Pozivaš k ukinitvi medicine nasploh in se zavzemaš za mazaštvo in molitev.

Tvoja zblojenost ne pozna meja.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> Tvoja zblojenost ne pozna meja.

Ne, samo ti se očitno ne zavedaš implikacij lastnega blodenja: Robbie Basho @ Wikipedia : Basho credited his interest in Indian music to hearing Ravi Shankar, whom he first encountered in 1962. Basho died unexpectedly at the age of 45 due to a freak accident during a visit to his chiropractor, where an "intentional whiplash" experiment caused blood vessels in his neck to rupture, leading to a fatal stroke.[2][3]

Tolk o alternativni medicini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

WarpedGone ::

Tvoja zblojenost ne pozna meja.
Zbogom in hvala za vse ribe

judoka ::

Bravo stari, skopiral in pastal incident in zakljucil z "tolk o alternativni medicini".

Znanstvena metoda.

Invictus ::

jype je izjavil:


V rigoroznem testiranju, ki mora biti opravljeno, preden se čemurkoli lahko reče uradna medicina.

Samo če verjameš v Smrkce ...

Večina dela pri registraciji zdravila je papirnatega ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

MrStein ::

Neverjetno, da se za tako stvar folk (in troli) prereka.
Te zanima?
Najdi enega* z boleznijo, pa ga napoti k "preizkusni osebi".

Je potem bolj zdrav? Bingo!
Ni? Pol pa ni.

Ne vem, kaj je tu za prerekati se.

* najbolje takega, ki mu uradne medicina že dlje časa ni uspela pomagati, iz razlogov:
- ne odrekaš mu uradne medicine
- bolezen je potrjena
- potrjeno je, da mu uradna medicina ne pomaga

PS: Anecdotal evidence? Uf, res polno znanstvenikov v temi. Skoraj sigurno ne bom več odprl te teme. Če bo kdo nemara res hudo hotel še kako mojo izjavo, evo: 1 + 1 = 2
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jype ::

judoka> Bravo stari, skopiral in pastal incident in zakljucil z "tolk o alternativni medicini".

Tako je. Če se je enkrat zgodila nesreča, to jasno dokazuje, da je vsa alternativna medicina samo zarota za popolno uničenje človeštva, za vsem skupaj pa stoji al Rotschild al pa un ta drug, ne vem kako se že piše.

Invictus> Samo če verjameš v Smrkce ...

Ti skratka praviš, da jaz za zdravljenje prehlada lahko na recept dobim LSD?

jest10 ::

solatko je izjavil:


jype - Medicina v Sloveniji ni priznavala nikakršnih napak - primer Nekrep je bil prvi javni spor medicine in novinarjev.
Zaradi tega si to izvedel tudi ti, drugače pa je bilo pometeno pod preprogo, tako kot Kuhar, primer iz Izole....., pa še nekaj bi jih jaz lahko navedel


A ti resno misliš, da ni nikakršnih ukrepov, če tega ne trobezlajo naokoli novinarji:))
Dosti dohtarjev hodi po sodiščih.

solatko ::

A bejž no. Še nisem videl človeka v beli halji na sodišču. Tja po navadi hodijo njihovi odvetniki, izvedeniška mnenja pa dajejo njihovi kolegi. Kadija tuži, kadija sudi.
Pri nas ni konkurence med zdravniki, izločijo samo tiste, ki hočejo malo po stranskih poteh, pa se te ne skladajo s farmacijo. Ogrožanje utečene prakse predpisovanja zdravil, je bolj nevarno, kot zdravniške napake. Če je že glih napeto, pa pride do poravnave. Javno se do sedaj ni govorilo, saj se o svetih kravah, pač ne govori. Je še nekaj poklicev v tej naši kokoši, o katerih samo vse lepo, če pa včasih kak okostnjak pade iz omare, pa boh pomagi, saj je samo človek.
Problem je, da kolegi, kolega, ki ni več siguren, ne izločijo iz svojih vrst ali mu prepovedo še naprej delat škodo, temveč njegove napake pokrivajo, dokler se sam ne umakne.
Da ne govorimo o zmotah pri diagnozah, napačno predpisanih zdravilih ......, ali celo o dolgoletnem napačnem zdravljenju, kar se je dolgih 17 let dogajalo v moji familiji. Po zamenjavi zdravnika je pacient čudežno ozdravel, pokojnemu zdravniku pa ni nihče nič storil, čeprav je šlo za zelo hudo napako pri diagnozi.
Aritmijo srca je zamenjal za visok krvni pritisk in živce, ter tako tudi predpisoval zdravila, zaradi katerih bi kmalu prišlo do trajne okvare živčevja. Na srečo se je vse dobro končalo, v nasprotnem primeru, bi ta doktor umrl veliko prej.

Ob posvetu z advokati, glede tožbe dotičnega zdravnika, so mi šli lasje pokonci, ko sem poslušal razne zgode in nezgode našega zdravstva.

Noben advokat ni hotel ugrizniti v kislo jabolko zdravniških zmot.
Delo krepa človeka

jype ::

solatko> Še nisem videl človeka v beli halji na sodišču.

Kar praktično dokazuje, da nihče nikoli ne toži smetarjev, ker tam še nisi nikoli videl nikogar v oranžnem kombinezonu.

Jaz _vem_, da so zdravniki ves čas po sodiščih, pa se sploh ne ukvarjam s tem.

bluefish ::

bluefish je izjavil:

Torej, solatko, bo kaj o tisti čudežni regeneraciji organizma,...?
Zgleda, da nič ne bo. Pričakovano.

jest10 ::

solatko je izjavil:

A bejž no. Še nisem videl človeka v beli halji na sodišču. Tja po navadi hodijo njihovi odvetniki, izvedeniška mnenja pa dajejo njihovi kolegi. Kadija tuži, kadija sudi.

Nisi glih v stiku z realnostjo.

Stvar je prišla že tako daleč, da si dosti zdravnikov ne upa več ukvarjati z malo zahtevnejšimi primeri, ker za vsako malenkost nad njimi visi tožba.

solatko ::

bluefish - poišči na googlu - regeneracija organizma po extremnih naporih, pa boš morda kaj našel, če znaš še kak drug jezik, kot slovensko.
Kaj naj ti razlagam, kako z avtosugestijo regeneriraš mišice 2 - 3x hitreje, kot po naravni poti ali s kemičnimi pomagali, naj ti narišem, da posamezni položaji, sprostijo hrbtenico in sklepe bolje kot drugi....

Fizioterapija pozna veliko tega, maserji še več, poznavalci vzhodnjaških veščin pa še mnogo več, predvsem načinov, ki so se širili iz ust do ust in učitelja na učenca in potem naprej skozi tisočletja.

Vsaka veščina ima svoje metode in načine, večina tega je do pred kratkim, temeljila na strogo tajnih temeljih. Tudi učitelji ne smejo razkriti vsega, razen učencu, za katerega vedo, da to ne bo tako ali drugače zlorabil.

Nejeverni Tomaži nebi verjeli tudi, če bi pred vami shodil paralitik, ki je celo življenje nepokreten, spregledal slepec, ozdravel na smrt bolan....., skratka ne morete iz svoje kože.

Logično je, da ogromno stvari ni raziskanih, niti tistih osnovnih, zakaj se človek na enem koncu počuti bolje kot na drugem. Nekomu se na nekem mestu prične vrteti v glavi, drugega pa na tem istem mestu prične razganjat od energije, pa če prav se z današnjim znanjem in merili, ne da ugotoviti za kaj gre.

Ravno tako je z takoimenovano bioenergijo. Vsako telo vsebuje ogromno količino energije, ki je niti ne zna uporabit, niti je znanstveniki ne znajo izmert.

Poglejte si samo neverjetne stvari, ki jih delajo shaolinski cirkusantje (tudi menihi ne morejo živeti brez denarja), zato so naštudirali nekaj malega iz svojega repertuarja, za nastopanje pred gledalci in pobiranja vstopnin. Vsekakor se mi zdi to bolj pošten način zagotavljanja delovanja, kot načini financiranja RKC (včasih so služili na čarovniških procesih, pa danes to nebi šlo skoz).
Tam vidite nekaj letne dečke, česa vsega so sposobni, vendar je to le mali drobec tistega, kar se v shaolinu dejansko uči.

Nekateri boste rekli saj se wresling tudi dogaja, pa fullcontact in podobno. Res je, samo tu se vidi dosti večja skladnost uma in telesa, ne samo želja po brutalnem pretepu, gladiatorstvu, zaradi profita.

jest10 - pravilno je, da se zdravnik, ki ni siguren, boji dati diagnozo ali opravit zahtevno operacijo. Vedno lahko prosi za pomoč kolega, ki je bolj specializiran na nekem področju, če pa jim je to pod čast, ali sami nimajo znanja na kakšnem specifičnem področju, kjer bi pa oni dajali taka mnenja, pa bolje da ne delajo nič.
Nek zelo dober nevrokirurg, na žalost pokojni, je večkrat dejal - zdravniki se na vsakem pacientu učimo, samo ortopedi so avtokleparji, kar se polomi pač poštimajo, tako ali drugače, vse ostalo je učenje. Bil pa je svetovno priznan kirurg, ki je nekaj mesecev na leto operiral po znanih svetovnih bolnišnicah.
Delo krepa človeka

jype ::

solatko> Fizioterapija pozna veliko tega, maserji še več, poznavalci vzhodnjaških veščin pa še mnogo več, predvsem načinov, ki so se širili iz ust do ust in učitelja na učenca in potem naprej skozi tisočletja.

Ti si zmešan.

blackbfm ::

ja ta je res močna a ne

čudn da vzhodnjaki niso pogruntal kvantne fizike k so bli že tolk pametni

WarpedGone ::

V neki drugi temi je znan forumaš svojmu fotru lajšal kostnega raka z alternativo.
Kje ste bli znalci, da bi mu povedal da je to brezveze?
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> V neki drugi temi je znan forumaš svojmu fotru lajšal kostnega raka z alternativo.

Kaj je pa alternativnega v blaženju bolečin s THC?

Ziga Dolhar ::

solatko je izjavil:

A bejž no. Še nisem videl človeka v beli halji na sodišču. Tja po navadi hodijo njihovi odvetniki, izvedeniška mnenja pa dajejo njihovi kolegi. Kadija tuži, kadija sudi.
Pri nas ni konkurence med zdravniki, izločijo samo tiste, ki hočejo malo po stranskih poteh, pa se te ne skladajo s farmacijo. Ogrožanje utečene prakse predpisovanja zdravil, je bolj nevarno, kot zdravniške napake. Če je že glih napeto, pa pride do poravnave. Javno se do sedaj ni govorilo, saj se o svetih kravah, pač ne govori. Je še nekaj poklicev v tej naši kokoši, o katerih samo vse lepo, če pa včasih kak okostnjak pade iz omare, pa boh pomagi, saj je samo človek.
Problem je, da kolegi, kolega, ki ni več siguren, ne izločijo iz svojih vrst ali mu prepovedo še naprej delat škodo, temveč njegove napake pokrivajo, dokler se sam ne umakne.
Da ne govorimo o zmotah pri diagnozah, napačno predpisanih zdravilih ......, ali celo o dolgoletnem napačnem zdravljenju, kar se je dolgih 17 let dogajalo v moji familiji. Po zamenjavi zdravnika je pacient čudežno ozdravel, pokojnemu zdravniku pa ni nihče nič storil, čeprav je šlo za zelo hudo napako pri diagnozi.
Aritmijo srca je zamenjal za visok krvni pritisk in živce, ter tako tudi predpisoval zdravila, zaradi katerih bi kmalu prišlo do trajne okvare živčevja. Na srečo se je vse dobro končalo, v nasprotnem primeru, bi ta doktor umrl veliko prej.

Ob posvetu z advokati, glede tožbe dotičnega zdravnika, so mi šli lasje pokonci, ko sem poslušal razne zgode in nezgode našega zdravstva.

Noben advokat ni hotel ugrizniti v kislo jabolko zdravniških zmot.


Jojme solatko, ti pa res nimaš sreče z advokati. Oškodovancem sicer ponavadi ni potrebno tožiti neposredno zdravnika oziroma zdravstvene ustanove, saj imajo ti/te ssvojo odgovornost zavarovano pri zavarovalnici. Zato na sodišču večkrat kot bele halje vidiš in-house pravnike zavarovalnic. (Zavarovalnice pa lahko, če želijo, naprej tožijo zavarovance oziroma jih pozovejo, da se že postopka proti zavarovalnici udeležijo kot intervenienti.)

Začuda sem sam, še kot pripravnik na sodišču, še sam pisal osnutek neke sodbe, ki je bil za bolnišnico zelo neugoden (no, bolj neugoden ne bi mogel biti). Serijski zajeb treh tam zaposlenih dohtarjev. In na čem je temeljil sklep o zajebu? Na izvedeniškem mnenju ene dohtarce iz nekega slovenskega univerzitetnega kliničnega centra. (Ki je bil podprt s strokovno literaturo in celo na wikipedii sem se lahko prepričal o utemeljenosti pravil stroke, ki jih je predstavila.) Odvetnik tožnika je moral biti res nadvse nepoučen o pravilih obrti (da se zdravnikov menda ne toži...).

Še bolj začuda - ko sem bil zelo kratek čas na socialnem sodišču, na katerem sodišče praviloma postavi izvedenca, ki mora podati svoje mnenje o zdravstvenem stanju tožnika - je za izvedenec v veliki večini primerov prišel do zaključkov, ki so bili bistveno drugačni od zaključkov zdravnika/zdravniške komisije Zavoda (in do njih/nje kritični).
https://dolhar.si/

jernejl ::

Ce nek kirurg zajebe pri operaciji slepica to ne pove ravno veliko o tem, kako dobra resitev je operacija slepica na splosno.

Tveganje zapletov je ravno tako treba upoštevati pri metodah zdravljenja.

Ne, samo ti se očitno ne zavedaš implikacij lastnega blodenja: Robbie Basho @ Wikipedia : Basho credited his interest in Indian music to hearing Ravi Shankar, whom he first encountered in 1962. Basho died unexpectedly at the age of 45 due to a freak accident during a visit to his chiropractor, where an "intentional whiplash" experiment caused blood vessels in his neck to rupture, leading to a fatal stroke.[2][3]

Tolk o alternativni medicini.

Zaradi aspirina in njemu podobnih učinkovin (NSAID) letno umre nekaj tisoč ljudi.

WarpedGone ::

Kaj je pa alternativnega v blaženju bolečin s THC?

Zaenkrat žal še zelo zelo veliko.
Veliko anekdot, malo malo:
V rigoroznem testiranju, ki mora biti opravljeno, preden se čemurkoli lahko reče uradna medicina.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> Zaenkrat žal še zelo zelo veliko.

Ne, popolnoma nič. THC je pretestiran po dolgem in počez, literature je neomejeno veliko, samo idioti imajo težave s tem, da je učinkovina z zakonom prepovedana, ker se uživalci zaradi nje malce manj sekirajo.

jest10 ::

solatko je izjavil:


jest10 - pravilno je, da se zdravnik, ki ni siguren, boji dati diagnozo ali opravit zahtevno operacijo. Vedno lahko prosi za pomoč kolega

Ne, vedno se ne da vprašati. "Kolegi" ne stojijo v vrsti in ne čakajo, kdaj boš ti vletel s svojim vprašanjem.
V zdravstvu je dosti dvomljivih situacij, pri katerih nimaš 6+ ur časa za iskanje drugih menjn, ampak moraš ukrepati v tistem trenutku.

Invictus ::

jype je izjavil:

WarpedOne> Zaenkrat žal še zelo zelo veliko.

Ne, popolnoma nič. THC je pretestiran po dolgem in počez, literature je neomejeno veliko, samo idioti imajo težave s tem, da je učinkovina z zakonom prepovedana, ker se uživalci zaradi nje malce manj sekirajo.

Zakajenim hipuzlom težko rečeš rigorozni testerji ... No, pokadili so veliko, ampak znanstvenih dokazov pač ni da blaži bolečino. Razen ustnega dokaza ...

Nekako to ni znanstvena metoda. Rekla, kazala ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

solatko ::

jest10 - Ravno v takih situacijah se pokaže sposobnost zdravnika, obrtniške storitve v zdravstvu, vsi obvladajo.

Ziga Dolhar - No potem boš pa ti taprav, da boš povedal, koliko licenc je bilo v zadnjih 30 let preklicanih.
Vsi odvetniki so dejali, da v našem primeru tožba nebi uspela, ker ni bilo trajnih posledic, napačnega zdravljenja (dokler se ni zakompliciralo), bi bilo to lepo pometeno pod preprogo. Ta zdravnik je imel zaradi napačnih diagnoz, probleme tudi s samimi pacienti, največ, ko je poslal nekoga, z zlomljeno koščico v peti, namesto na urgenco (z rešilcem), delat. Se je moral nekaj ur skrivat v drugi ordinaciji, ko ga je pacient v gipsu (za 4 tedne), hotel naguslat z berglo.
Delo krepa človeka

jype ::

Invictus> Zakajenim hipuzlom težko rečeš rigorozni testerji ... No, pokadili so veliko, ampak znanstvenih dokazov pač ni da blaži bolečino. Razen ustnega dokaza ...

Invictusu pa enostavno lahko rečeš retard, ker si ni niti od daleč pogledal količine medicinskih raziskav s THC.

Za osnovnošolski nivo znanja bo dovolj, če prebereš Tetrahydrocannabinol @ Wikipedia

Invictus> Nekako to ni znanstvena metoda. Rekla, kazala ...

Potem jo pa nehaj uporabljat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

harmony ::

Zdenko bo preusmeril energijo na vas, da vas pobere, ker tako grdo o njem pisete. :P

AtaStrudl ::

Ce se vrmnem k puscanju krvi, ki ga je zgoraj nekdo prinesel kot argument "saj je uradna medicina ista".

V resnici je ravno primer puscanja krvi odlicen argument, zakaj je "uradna" medicina bistveno boljsa od "zdravilcev".
Namrec, ko je uradna medicina ugotovila, da "tisocletna modrost" puscanja krvi ne deluje, jo je nehala uporabljat.
Za "zdravilce" kaj takega ne moremo reci - oni se trdno oklepajo svojih "tisocletnih modrosti". Ce puscanje krvi ne bi iblo prvno nevarno (tozbe), bi ga "zdravilci" zelo verjetno se danes z veseljem uporabljali.

mojca ::

Z zdravilci je glavni problem predvsem ta, da ni nikjer, ampak res nikjer, nobene kontrole, nobene "cenzure", nobenih licenc. Kvazizdravilec je lahko kdorkoli, četudi ne konča niti osnovne šole, dela samo škodo, skubi ljudi in prepoveduje obisk zdravnika.

V nekaterih državah se z določenimi tehnikami lahko ukvarjajo skoraj izključno zdravniki, pri nas pa se lahko s tem ukvarja kdorkoli, razen zdravnikov, še zlasti tisti, ki te prepričajo, da beži stran od zdravnika.

Ko "uradna" medicina spozna, da puščanje krvi ni produktivno, tisti, ki bi to še naprej izvajali, ne bodo imeli več licence za ukvarjanje z medicino. Pri "neuradni" medicini pa tovrstne "kontrole" ni. In tudi če se določena metoda spozna za škodljivo, jo bodo njeni verniki še naprej izvajali brez kontrole.

PaX_MaN ::

Cacamas ::

Kako to, da teh zdravilcev nikoli niso ovadili zaradi recimo zavajanja - ne morem se trenutno spomniti izraza... V bistvu napizdancij.

Zabavni so mi pred vsem ti samooklicani nazivi pridobljeni iz tibetantskih univerz. Zadnjič sem videl kako se zdravilec Vasilij Šimek kliče dr.alt.med. I mean, c'mon man? A se jaz kličem dr.red.preh. (doktor rednega prehranjevanja) zato ker jem zajtrk?

Ali se motim, ko mislim, da pri nas zdravnik ne sme predpisovati placebo zdravil? Ne spomnim se, kje in za katero državo sem to prebral. :|

driver_x ::

Cacamas je izjavil:


Ali se motim, ko mislim, da pri nas zdravnik ne sme predpisovati placebo zdravil? Ne spomnim se, kje in za katero državo sem to prebral. :|


Moj znanec zdravnik mi je omenil, da ga predpisuje.

harmony ::

AtaStrudl je izjavil:


Namrec, ko je uradna medicina ugotovila, da "tisocletna modrost" puscanja krvi ne deluje, jo je nehala uporabljat.

Ne da ne deluje, ampak ne prinasa dobicka.

bluefish ::

Dobicek ni problem. V US pogledas kak racun za zdravstvene storitve in mislis, da so sivi zlati.

WarpedGone ::

Kar je povsem sfaljen pristop.
Višji kot je standard, dražje so storitve. Tiste plače je potrebno sfinancirat s cenami storitev, dan ima pa še vedno samo 24 ur.
V US je tut en navaden reden servis avtomobila celih 600 USD.

Pot k cenejšemu zdravstvu je najlažja skozi upad plač. Dvomim, da bo kdo to naglas zagovarjal?
Zbogom in hvala za vse ribe

St235 ::

solatko je izjavil:

jest10 - Ravno v takih situacijah se pokaže sposobnost zdravnika, obrtniške storitve v zdravstvu, vsi obvladajo.

Ziga Dolhar - No potem boš pa ti taprav, da boš povedal, koliko licenc je bilo v zadnjih 30 let preklicanih.
Vsi odvetniki so dejali, da v našem primeru tožba nebi uspela, ker ni bilo trajnih posledic, napačnega zdravljenja (dokler se ni zakompliciralo), bi bilo to lepo pometeno pod preprogo. Ta zdravnik je imel zaradi napačnih diagnoz, probleme tudi s samimi pacienti, največ, ko je poslal nekoga, z zlomljeno koščico v peti, namesto na urgenco (z rešilcem), delat. Se je moral nekaj ur skrivat v drugi ordinaciji, ko ga je pacient v gipsu (za 4 tedne), hotel naguslat z berglo.


mešaš hruške in jabolka. Kaj misliš, da vsak civilni postopek v katerem ta ali ona zavarovalnica/bolnica/zdravnik mora plačat odškodnino zaradi napake pomeni odvzem licence? Jao kake nebuloze..

fujtajksel ::

Cacamas je izjavil:

Kako to, da teh zdravilcev nikoli niso ovadili zaradi recimo zavajanja - ne morem se trenutno spomniti izraza... V bistvu napizdancij.


Zakaj bi jih, pod pogojem da imajo nekaj rezultatov (totalni šarlatani izvzeti, čeprav je de fakto težko rečt kdo je kdo)?
Če pogledaš to sceno, so ene metode bolj hecne od drugih, ampak začudo včasih delujejo. No ne da bi zanesljivo in preverjeno delovale, še zlasti ne da delujejo vsaj približno tako, kot to opisujejo zdravilci... mehanizem je verjetno bolj "placebo" oz nekakšno spodbujanje samoozdravitvene sposobnosti telesa. Placebo v narekovajih zato, ker uradni pač zadevo po defaultu dajejo v nič kot motnjo v njihovem sistemu, medtem ko alternativa dela na aktivni stimulaciji teh zadev. Psihoterapevtske prakse so verjetno nekakšno območje preseka med obema branžama.

Vajenc ::

WarpedGone je izjavil:

Pot k cenejšemu zdravstvu je najlažja skozi upad plač.

Zdravnikom? Imo ne. Obvezno dopolnilno zdravstvo bi se moralo plačevati proporcionalno kot davke. In to samo pri eni državni zavarovalnici. Ostali paketni luksus pri privat koncesionarjih pa z dodatnimi paketi za bogate. Poleg tega bi bilo smiselno nedeljivo ločiti privatno in zasebno zdravstvo, pri katerem bi z lahkoto uvedli paket alternativnega zdravljenja angine za petičneže.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Cacamas ::

S težavo se bi strinjal s to izjavo, da je psihoterapija presek obeh branž. Vseeno je psihoterapija "nadzorovano" okolje. Torej ljudje, ki se šolajo za psihoterapevte se učijo tehnik in praks, ki so svojo pravilnost dokazale.

To ne moremo rečt za zdravilce, ki opravijo 6 mesečni tečaj in so samooklicani zdravilci fizičnih in psihičnih bolečin.

francek1 ::

Očitno kritike alternative močno boli dejstvo, da ljudje kljub po njihovem mnenju vsemogočne uradne medicine obiskujejo zdravilce in jim celo plačujejo. Zanimivo, ne?
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

bluefish ::

Saj tudi vedeževalce. Pa kaj potem.

jype ::

WarpedOne> Višji kot je standard, dražje so storitve.

Ne. Večja ko je nevarnost zanj, več lahko od pacienta izsiliš.

Smurf ::

Vajenc je izjavil:

WarpedGone je izjavil:

Pot k cenejšemu zdravstvu je najlažja skozi upad plač.

Zdravnikom? Imo ne. Obvezno dopolnilno zdravstvo bi se moralo plačevati proporcionalno kot davke. In to samo pri eni državni zavarovalnici. Ostali paketni luksus pri privat koncesionarjih pa z dodatnimi paketi za bogate. Poleg tega bi bilo smiselno nedeljivo ločiti privatno in zasebno zdravstvo, pri katerem bi z lahkoto uvedli paket alternativnega zdravljenja angine za petičneže.

Slovenija je ze tako in tako ena najbolj progresivno obdavcenih drzav, ti bi pa pobral se vec denarja. Bravo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bioenergija verjamete ali ne? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53863929 (22850) Unknown_001
»

Zdravljenje raka-alternativa (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18438635 (19028) next3steps
»

Homeopatija (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
83897555 (48435) tikitoki
»

Homeopatska zdravila v Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14738247 (35432) alphasaphir
»

Placebo učinek deluje tudi, če zanj vemo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10815051 (12781) ParanoiD

Več podobnih tem