» »

Ameriški 11. september: velika laž (?!)

Ameriški 11. september: velika laž (?!)

Temo vidijo: vsi
1
...
3 4
5
»

globoko grlo ::

ja, to je tudi mene takoj zmotil, v obeh stavbah je normalno cca 50.000 folka. In glej ga zlomka, ravno na ta dan jih je pa bilo 3K pa drobiž, mal čudn

sej ne da bi privoščil še višji fatality rate, ampak je pa čudn

krneki0001 ::

Men lih tko zgleda, kot da so večino opozoril na to da se bo nekaj dogajalo.

delfinus ::

50.000 ljudi je nemogoce, da bi umrlo, ker se stolpa nista purusila takoj, ampak je to trajalo dovolj, da so veliko vecino evakuirali. Stolpa so povecini spraznili. Veliko zrtev pa je bilo med gasilci in policisti, ki so skusali resevat tiste iz zgornjih nadstropij, ki niso uspeli priti po zasilnih stopnicah. Pa tudi office hours se zacenja ob 9.00. Napad je bil ob 8.46. Tako, da vecina se ni bila niti na delovnem mestu. lp D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

CoolBits ::

No sej nejasnih vprašanj je še nekaj...

1. Kje so črne skrinjice letal?
2. Zakaj so na hitro pobrali obcestne kamere, ki so snemale tudi pentagon? (zarad tega so tudi posnetki, ki so prišli ven vprašljivi)
3. Kje so podatki kakega webcama (tudi varnostne kamere) iz WTC-ja? Nekaj bi se sigurno našlo med ruševinami in bi se lahko rešilo če bi bil interes...

in še je tega...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CoolBits ()

BigWhale ::

> Mi lahko kdo lepo razloži kako so lahko tele stavbe zdržale ogenj tudi več
> dni, wtc pa ne? Pa nebi zdej o letalskem gorivu, ki je (pri wtc) z veliko
> verjetnostjo večinoma zgorelo med eksplozijo ostalo pa v par minutkah...

Vprasaj se, kaksno temperaturo da od sebe les/papir/office supplies, ki gorijo ali pa letalsko gorivo, ki gori.

Vprasaj se, kaksno temperaturo da od sebe les/papir/office supplies, ki gorijo ali pa letalsko gorivo, ki gori.
Hočeš reči, da se je jeklena konstrukcija v tistih par minutah tako stopila, da ni več zdržala?
Potem takem bi se morala stolpnica takoj zatem podret? Les/papir... pa ni dovolj za taljenje jekla...
Pa gorivo je zgorelo sam v mogoče dveh nadstropjih...in tud če bi se tista dva nadstropja delno usula, bi po mojem še vedno morala celotna konstrukcija zdržat.
BTW po mojem morajo take konstrukcije že iz varnostnih razlogov prenest tudi 2x svojo težo al pa še več.

A. Smith ::

Prvi podatek je temperatura ob sežigu, drugi pa sproščena energija. In v kerozinu je shitload energije!
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Se pravi tuidi potem ko gorivo zgori temperatura še vedno narašča? 8-O

krneki0001 ::

Sej se je že parkrat zgodilo, da je avion treščil v stolpnico, pa se stolpnica ni sesula - že malo po 2 svetovni vojni se je to zgodilo z B29 in stolpnico v čikagu, ko je priletel direktno vanjo - pa se stolpnica ni podrla - predvidevam, pa da je bila slabše grajena kot WTC.

V-i-p ::

Vseeno se tega ne da primerjat, ker bodimo iskreni, lahko sta dve stolpnici čisto na isti način grajeni, z istimi materiali, pa ni nujno, da bi enako prenesle trk. Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na to, ali se bo bajta sesula ali ne, dosti je takih, o katerih se nam še sanja ne... Če je mene pri 911 res kaj zmotilo je to, da naj bi se Bush zagovoril, ko je rekel, da je gledal posnetek prvega trčenja, čeprav še drugega sploh blo ni in tudi vedet (kao) ni mogel da bo. Pa še to ne vem če je sploh res :) Lahko bi rekel: "Videl sem posnetek trčenja. Strašna reč!" Zakaj glih "Videl sem posnetek PRVEGA trčenja, pa ni edini, bo še EDEN. Strašna reč bo tole!" >:D
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Daedalus ::

B-25 mitchell je pristal v Empire State Building leta 1945. Sam je bajta narejena dovolj trdno, da se ni sesula. Pa tudi mitchell ni lih neka ogromna krava...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Matev ::

In glej ga zlomka, ravno na ta dan jih je pa bilo 3K pa drobiž, mal čudn

trk je bil v času ko pisarne niso obratovale
sicer pa a ni zadosti 3k žrtev?

Zakaj so na hitro pobrali obcestne kamere, ki so snemale tudi pentagon?

a ti bi jih pa kar tam pustil

Kje so podatki kakega webcama (tudi varnostne kamere) iz WTC-ja? Nekaj bi se sigurno našlo med ruševinami

med ruševinami so našli marsikaj
tudi tone stopljenega jekla-železa

da bi kaka web kamerca v kaki pisarni preživela?

ja en kinderjajček so pa res najdl in se je en tak lep mtosev ven zvalu

A tudi trdi diski,kamor so shranjevale varnostne kamere v nižjih nadstropjih, kjer ognja niti blizu ni blo, so se stopili? 8-O zanimivo to ja...

a ti bi jih pa kar tam pustil
Zakaj pa ne če nimaš nič za skrivat?? Če so vedno ble tam bi lahko ble še naprej po mojem...

Zgodovina sprememb…

A tudi trdi diski,kamor so shranjevale varnostne kamere v nižjih nadstropjih, kjer ognja niti blizu ni blo, so se stopili?

ne
sploh ne
diski so preživeli kot je preživelo mnogo telefonskih klicev in zapisov panike med ljudmi

a je malo verjetno da bi si preiskovalci kaj dosti pomagali z zapisom klicanja na pomoč nekoga iz nekega nadstropja ki sploh ni vedel kaj se dogaja

zapisi iz kamer in telefonov so na youtube ... jih je kar nekaj

malo je potrebno pogledati in ne nabijati v prazno

Bi blo zanimivo videt kak posnetek med oz tik pred rušenjem stavbe od znotraj.... imaš kak link? Jaz ne najdem nič takega...

Zgodovina sprememb…

na še enga
ostale pa poišči na desni strani od yoputube ... jih je mnogo

drugič pa ne trosi bedarij da nič ne najdeš

jaz sem najdel mnogo videocv zgol z vtipkanjem 9 11 v you tube

lenoba
lenoba

http://www.youtube.com/watch?v=23DB_6ASkdE&mode=related&search=

Matev to sem že vse videl... preberi še enkrat moj prejšnji post mogoče boš razumel kaj sem hotel...

Zakaj se bajta v oklahomi ni podrla takoj, ko je pred njo explodiral tovornjak? Trajalo je celih sedem sekund, da se je podrla.

Ziher je to ena zarota, ce bi tam tovornjak razneslo, bi se bajta takoj podrla. Mar ne?
---
Lealsko gorivo, ki je bilo v stavbi ni izgorelo v trenutku, ko se je letalo zaletelo v stolpnico. Prislo je do explozije, vendar pa dvomim, da je bilo v tisti stavbi dovolj kisika, da bi vse gorivo naenkrat explodiralo. Tam gori je bilo ja 90.000 (give or take a few) litrov goriva.

In ja, explozijo dobis, ce imas dovolj kisika, ce ga ni, potem stvar gori tako hitro, kot lahko dovajas kisik tja. In ko enkrat ze gori, se gorivo sproti porablja in ne pride do se ene explozije. Poleg tega, se je verjetno precej goriva razlilo po prostoru. Tisto kar je razlito tudi ne explodira kar tako samo od sebe... Si ze kdaj videl, da bi en tak 'puddle' bencina explodiral?

Naj me kak fizik popravi, ce se motim...

No sej se mi je zdelo, da bo debata zašla na gorivo...
Ampak jaz bom vseeno raje verjel strokovnjakom... kaj boste pa ostali mi je pa vseeno :)

WTC Construction Certifiers Say Towers Should Have Easily Withstood Jet Fuel Temperatures
http://www.prisonplanet.com/articles/november2004/121104easilywithstood.htm

http://www.prisonplanet.com/911.html#bombs
http://www.prisonplanet.tv/articles/march2005/100305strategicexplosives.htm

Zgodovina sprememb…

Prisonplanet.com so strokovnjaki? ;)

c3p0 ::

Kerozin da lahko stali jeklo? Ta je pa dobra. Dokler se pogovarjamo o oslabitvi konstrukcije zaradi relativno visokih temperatur še gre, tako pa...

Poleg tega je pri drugem trku vecina kerozina zgorela izven stavbe, takoj po samem trku.

http://www.takeourworldback.com/smokinggun.htm

Zraven tega, če ni dovolj kisika, so temperature gorjenja še nižje.

Sploh tisto z zvokom...

"Slisi se en rumble, ampak nc se ne vidi!!!"

;>

Morda se ja pa kako nadstropje porusilo samo vase. Recimo nadstropje 50 se sesuje, pade na nadstropje 49, oba popustita in tako naprej. Sploh ni nujno, da se bo kaj zunaj videlo. Ampak slisalo se pa bo...

Se dobro, da niso omenjeni puffs of smoke... ki gredo skozi okno...

dzinks63 ::

:)) Če se spomnite nesreče v tunelu ,ko je zagorel tovornjak margarine, pa se je popolnoma stopil , temperatura je bila čez tisšoč stopinj, in mislim da je v primeru WTC bila prav tako. Tako da vse skupaj ni nič čudnega.

Jaz se ne spomnim, morda kakšno povezavo? Je pa tunel odličen dimnik, z ogromnim dotokom kisika. Zakaj misliš, da so nesreče v tunelih pogosto tako tragične?

Tunel je lahko odlicen dimnik samo pogojno.

Sago un na tvojem linku bi pa kmal zracunal, da je blo tam v WTC stavbi v bistvu prav hladno... ;>

dzinks63 ::

:)) Mont Blanc Tunnel, Italy , sem našel

On 24 March 1999, a Belgian truck with a refrigerated trailer carrying margarine and flour caught fire and stopped at Kilometre 6.7 in the France-Italy direction. The fire quickly spread to the vehicles behind the truck. The intense heat and smoke filled the entire tunnel section preventing emergency rescue and fire fighting operations.

It was believed that the fast growth of the fire was due to the large fuel load of the truck including:

* 550 litres of diesel in the truck's fuel tank
* 9 tons of margarine and 12 tons of flour carried by the truck
* The shell of the refrigerated trailer made of a combustible isothermal foam

:) Tisti ženski, ki je mahala izven "point of impact", ni bilo prav nič videti vroče. Če se bi sam spravil rušit dvojčka, bi par tednov prej že nekako pretihotapil v stavbo nekaj 100kg termita in tako povečal možnosti za total carnage. But that's me. 8-)

Roadkill ::

>> Zakaj misliš, da so nesreče v tunelih pogosto tako tragične?

Tuneli so samo inštrumenti, ki jih tajne vladne organizacije uporabljajo za odstranjevanje tistih, ki spregledajo resnico.
Ü

Daedalus ::

Če se bi sam spravil rušit dvojčka, bi par tednov prej že nekako pretihotapil v stavbo nekaj 100kg termita in tako povečal možnosti za total carnage. But that's me.

Sam tu te odnese tvoja lastna trditev, da kerozin ni dovolj vroč.

Conventional thermite reactions require very high temperatures for initiation.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

CaqKa ::

tole bi naj bil dokaz za explozije.

MCSE ::

Itak da so 9/11 sami zrušl, alah je bil pa vedno dobr krivc za vse slabga kr se amerom zgodi...

the_game ::

To tut lahk pogledate v dokumentarcu ZEITGEIST in še mal opišejo, da naj bi ble bombe, ker drgače se nemore tak stolp kr tko porušit, ker nosilni stebri so zelo vzdržljivi razen če niso prežagani?

Azrael ::

dokumentarcu ZEITGEIST

Dokumentarec ?!?

Odkod tebi to, da tak zmazek, ki sodi v kategorijo fantastike, vsekakor ne pod znanstveno fantastiko, da ne bo kakšne pomote, imenuješ dokumentarec?

Da, stebri so bili nažagani, od ognja se ve. Sicer pa je bilo v zadnjem času že kar nekaj takih tem, kjer beliverji zarote izkazujejo svoje veliko naivnost in katastrofalno pomanjkanje znanja ter kritične presoje.
Nekoč je bil Slo-tech.

mtosev ::

Take traparije pricekujem samo od "pametnih" arabcov.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

ker drgače se nemore tak stolp kr tko porušit

veš na kateri temperaturi gori letalsko gorivo

in ali veš kaj to poemni za jekleno konstrukcijo

jekleno konstrukcijo ki je že itak pod hudimi pritiski

???

Samuel ::

Beliverji vejo o teh stvareh ene 133x več od NEBeliverjev.

NEBeliverji so ignorantski, posmehujoči, ponižujoči osebki, ki verjamejo uradni razlagi in se v nobena evidentno milo rečeno čudna zaporedja dogodkov NE spuščajo, jih NE analizirajo, jih NE proučujejo in NE vejo praktično NIČESAR o teh stvareh.

Govorim seveda samo o osebkih na TEM forumu.

darkolord ::

> in katastrofalno pomanjkanje znanja

Lesena letala, ane...

Meni se vedno ni jasno, zakaj tri tone tezak avto s hitrostjo pod 100km/h lahko brez problema prebije hiso, en 50 tonski avion pa ne bi mogel prebiti nekega WTCja s hitrostjo kakih 830km/h?

TESKAn ::

Ker zaletavanja avta v hišo ni naročila ZDA vlada. DOH!!!
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Aja, sorry. My bad.

Karaya 52 ::

Teoretiki zarot ste potrebni strokovne pomoči. Vsaj nekaj denarja nakažite na transakcijski račun Al-Kaide.

smash ::

zadeva je čist simple....seveda američani niso zrušl sami stolpnce....to so naredil pač ti arabci....res pa je da so američani vedl zato, pa niso nič naredili, ker jim je to porušenje ustrezalo za njihove velike načrte..plain and simple
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resnična zgodovina - kdo zares vlada na zemlji (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
68743654 (30562) Matev

Irak ll. Mogoče se bo pa komu posvetilo :) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

42024192 (20078) jype

11 september in teorija zarote!? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12213881 (9504) jype
»

Resnica Pentagona? (strani: 1 2 3 4 )

16314717 (10935) BigWhale

Več podobnih tem