» »

Zaplemba premoženja neznanega izvora pred zakonom o obdavčitvi nepremičnin!

Zaplemba premoženja neznanega izvora pred zakonom o obdavčitvi nepremičnin!

1
2
»

arnecan1 ::

vostok_1 je izjavil:

Ta vlada pa ej tako kot vsaka leva vlada do sedaj...totalno zabluzila in zajebala več kot je možno zajebati.

Od kje jim padajo take ideje?

Zakon o preverbi premoženja trenutno zelo glasno podpira tudi desnica. Gledal dnevnik. Danes. Sicer pa ne se bati. Ne bodo gledali mene in tebe. Kot je bilo razvidno iz prispevka, bodo gledali primere, ko je nekdo v 3 letih porabil 3 mio, zaslužil pa 80.000. Tukaj je vprašanje ali ima toliko stricev v ZDA, da je poherbal tolikšen denar. Kaj pa ti misliš?:D

Eden od pomislekov je prišel od mladega upa levice. Ti bom kar prilepi citat, ti pa prosto pokomentiraj: Matevž Frangež (SD) je opozoril, da je treba pri ugotavljanju skritega premoženja biti previden. Kot primer je navedel očetovo darilo prihrankov iz nogavice sinu: "Denarni tok ni viden, ker je šlo za prenos gotovine, davčnemu organu pa daril med sorodniki nihče ne prijavlja. Problem pa je, da inšpektor tovrstnega posla nikoli ne bo priznal, četudi je resničen," je posvaril.

Pa sem po prepričanju desno od sredine, da se razumemo.;)

vostok_1 ::

Desne? Kje si ti vidu kako desno stranko v RS?

Ampak ja...itak, da je to znano. Pač nekdo ti podari gotovino in si že lahko najebal. Pač golazen birokratska spet dela. Tko kot gliste, ko ležejo jajčeca. Rit srbi, pa veš da ne smeš praskal, ker bo še slabše.

Drgač pa, Virant nima več šans pr men. Racionalizacija JS moj kurac.

darkolord ::

Pač golazen birokratska spet dela.
Jah raja je dolgo klicala po tem, zdaj seveda spet ne bo prav, ko se tiče tudi njih...

vostok_1 je izjavil:

Desne? Kje si ti vidu kako desno stranko v RS?

Ampak ja...itak, da je to znano. Pač nekdo ti podari gotovino in si že lahko najebal. Pač golazen birokratska spet dela. Tko kot gliste, ko ležejo jajčeca. Rit srbi, pa veš da ne smeš praskal, ker bo še slabše.

Drgač pa, Virant nima več šans pr men. Racionalizacija JS moj kurac.

Koliko gotovine dobiš podarjene? 1.000 €? 10.000 €? 1 mio? Za 1.000 te ne bo nihče zafrkaval. Tudi za 10.000 mislim da ne. Sicer pa lahko še vedbo prijaviš davčni, pa ne boš plačal nič davka. Edino če boš prijavil 100.000 €, bi lahko bil problem. Ampak če si jih resnično dobil, se boš že zmenil. Samo takoj, ne čez 9 let!:)

Če pa boš iz lufta potegnil 1 mio, potem pa že moraš imeti argumente, kje si jih dobil. Jaz tu ne vidim probleme. A misliš, da je v Nemčiji kaj drugače?>:D http://www.24ur.com/hoeness-obtozen-uta...

Fantje, fantje. Še malo ZDA.http://www.siol.net/scena/estrada/svet_...
http://www.siol.net/scena/glasba/novice...
http://www.rtvslo.si/zabava/iz-sveta-zn...
http://www.dnevnik.si/magazin/aktualno/...

Sicer pa, tu sta še dva linka, kjer so opisi strnjeni:
http://www.rtvslo.si/zabava/iz-sveta-zn...
http://cekin.si/clanek/davki/najbolj-ra...

En citat:
Walter Anderson
Walter Anderson je sicer ime, ki v Sloveniji ne pove veliko. Gre za ameriškega telekomunikacijskega mogotca in absolutnega kralja davčnih utaj. Odločil se je, da svojega denarja ne bo delil z ostalimi državljani. Utaje se je lotil sistematično in na koncu pred državo skril kar 200 milijonov dolarjev. Pred sodiščem se je izgovarjal, da je denar kopičil namenoma, ker ga je želel podariti v dobrodelne namene. Sodišče se je nasmehnilo in mu naložilo plačilo 400 milijonov dolarjev davščin, ki so jim sledile še kazni in takse.

Torej fantje, precej fašistični prijemi na slavnih in vplivnih. Linkov v tujih jezikih za malo manj znane pa je nešteto. V urejenih državah se ve, cesarju cesarjevega. Pri nas se pa nekateri derejo za človekove pravice že pri lepljenju trakov na gostilne. Rajši bi se drli, da se pobrani denar PAMETNO UPORABI. Samo ko pa nam je juga odpihnila možgane, sedaj pa ne vemo točno, kako stvari v resnici tečejo. Nekateri mislijo, da na Zahodu država nič ne stane in ji ni treba nič plačati. Dacarji v tujini pa so tako ali tako izredno prijazni strici.;((

mat xxl ::

Samo problem je drugje, zakon velja spet za nazaj ....??????

Za naprej, pa tisti, ki je do sedaj znal bo tudi v bodoče znal, bo pač hišo na leasing kupil, čeprav mu ne bi bilo treba, ali pa na "posojilo" in spet bo vse OK, torej dobili bode le nespretne in pa tiste, ko je premoženje šlo gotovinsko z rok v roke generacijam.

mat xxl je izjavil:

Samo problem je drugje, zakon velja spet za nazaj ....??????

Za naprej, pa tisti, ki je do sedaj znal bo tudi v bodoče znal, bo pač hišo na leasing kupil, čeprav mu ne bi bilo treba, ali pa na "posojilo" in spet bo vse OK, torej dobili bode le nespretne in pa tiste, ko je premoženje šlo gotovinsko z rok v roke generacijam.

Kako za nazaj? Davčne obveznosti zastarajo absolutno v 10 letih. Če si v tem času porabil 3 mio, uradno pa zaslužil 80.000 EUR, boš pač razložil, od kod takšna razlika (povzeto iz današnjih občil). Za stanovanjsko hišo za nazaj te ne bo nihče moril. Če pa boš vzel hišo na lizing in mesečno zanjo plačeval 2.500 EUR, ti z ženo pa skupaj zaslužiš 1.400 EUR, te bo pač nekdo vprašal, od kod razlika 1.100 EUR, še posebej zato, ker imaš mogoče 2 otroka, 2 prestižna jeklena konjička, letno 1x smučaš in si 2x na morju. In na koncu koncev moraš kupiti hrano in plačati elektriko. Pa še kakšne čevlje. Pa boš povedal, da ti takšen stil življenja pač omogoča oče (npr. z kakšnim znanim priimkom). In če je to res ter boš uspel to dokazati, te bo davčna pustila na miru. Če ne, bosta oba z očetom padla pod drobnogled. In tako delajo tudi v tujini. Ali imaš ti o zahodnih dacarjih mogoče drugačno mnenje? Da so bolj prijazni od naših?

Ker v resnici so celo bolj neprijetni.;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

mat xxl ::

Ne gre za to, morda je oče pokojen, pa ti je 15 let nazaj dal denar, ti si pa 8 let nazaj kupil hišo in ja si v zosu, ko boš dursu pojasnil, da si od očeta dobil nek denar ti pač tega ne bodo upoštevali.

No sam se nimam česa bati, res pa je tudi to, da bodo gledali najočitnejše čudne junake .........

mat xxl je izjavil:

Ne gre za to, morda je oče pokojen, pa ti je 15 let nazaj dal denar, ti si pa 8 let nazaj kupil hišo in ja si v zosu, ko boš dursu pojasnil, da si od očeta dobil nek denar ti pač tega ne bodo upoštevali.

No sam se nimam česa bati, res pa je tudi to, da bodo gledali najočitnejše čudne junake .........

Kot si sam napisal. Tebe in mene ne zelo verjetno ne bodo gledali. Za 30.000 te ne bo nihče sekiral. Razen če si politik ali znano ime. Npr. Janša ali Janković.

Stotisoče evrov pa verjetno ne obračaš, kajne? No, potem se nimaš česa bati. Mogoče se bo nabralo kaj denarja, pa bomo iz naših žepov manj zmetali v banke.:))

Glede tega, da pa govorimo o ekstremnih primerih, pa lahko toliko zaupamo, da se bo gledalo iz zornega kota kmečke pameti. Tam kjer je stvar resnično nejasna, denar pa ne tako velik (ne vem, npr. do 200.000 €), pa menda ne bodo delali apeshita, če stvar resnično ne bo jasna kot beli dan.

Zakoni se ne bi smeli pisati na ekstremnih primerih. Ker potem bi zakoni bili tako mili, da bi verjetno v njih tudi laik našel takoj pravno luknjo. Ali procesno napako. V ekstremnih primerih pač moraš biti 100% prepričan, drugače obtožnico rajši zavržeš.

VaeVictis ::

arnecan1 je izjavil:

mat xxl je izjavil:

Kot si sam napisal. Tebe in mene ne zelo verjetno ne bodo gledali. Za 30.000 te ne bo nihče sekiral. Razen če si politik ali znano ime. Npr. Janša ali Janković.

Stotisoče evrov pa verjetno ne obračaš, kajne? No, potem se nimaš česa bati. Mogoče se bo nabralo kaj denarja, pa bomo iz naših žepov manj zmetali v banke.:))

Glede tega, da pa govorimo o ekstremnih primerih, pa lahko toliko zaupamo, da se bo gledalo iz zornega kota kmečke pameti. Tam kjer je stvar resnično nejasna, denar pa ne tako velik (ne vem, npr. do 200.000 €), pa menda ne bodo delali apeshita, če stvar resnično ne bo jasna kot beli dan.

Zakoni se ne bi smeli pisati na ekstremnih primerih. Ker potem bi zakoni bili tako mili, da bi verjetno v njih tudi laik našel takoj pravno luknjo. Ali procesno napako. V ekstremnih primerih pač moraš biti 100% prepričan, drugače obtožnico rajši zavržeš.

Kje piše, da bodo gledali preko "kmečke pameti" oz. samo tiste, ki obračajo samo milijone EUR nepojasnjenega denarja?

Zakon, enako kot vsi ostali zakoni, velja za vse, pa če si utajil en EUR ali pa milijardo!

Tudi če si utajil za samo eno žemljo ti lahko pregledajo premoženje.

Po mojem mišljenju je tale zakon samo za uvod, naslednja zadeva, ki se bo zgodila je, da bo vsak Slovenec dobil popis premoženja...

Potem se bo pa čez par let primerjalo razliko med prvim popisom in drugim popisom, ter se bo lepo dal davek na nepojasnjeno spremembo...

Jype, ti bi pa malo glede represije bivše države lahko povprašal ljudi iz Golega otoka, IMHO bi ti malo drugačno zgodbico povedali!

jype ::

VaeVictis> Jype, ti bi pa malo glede represije bivše države lahko povprašal ljudi iz Golega otoka, IMHO bi ti malo drugačno zgodbico povedali!

A se ti v glavi vrti, ali kako si lahko tako strahotno narobe interpretiral moje pisanje?

Mr.B ::

arnecan1
:: včeraj, 22:07:18citiraj
predlagaj izbris
#
Furbo je včeraj ob 20:16:27 izjavil:
To je lahko povsem legalno, če imaš pač avto na firmo.

Saj če tako bode v oči, naj pa ukrepajo.

Sicer pa, zakaj je sploh taka neumnost uzakonjena, kot so različne cene za vrtec in še večja neumnost, brezplačno za nezaposlene. Če ti nimajo časa merkati otroke, ne vem kdo ga ima.

Seveda, na papirju je vse legalno. Ampak če ima s.p. in mu občina plačuje vrtec? Pa magari je avto na lizing.

Spet Populizem množic pa to.. Vlada naj ne obdavči oziroma smatra prispevke ki jih S.P. jevc plačuje za Socalo, pokojnino itdd kot dobiček. Potem se bo pa stvar uredila. Dokler pa kot s.p.-jev hoče biti socialno čuteč na koncu pa se mu gor obesi država, ker je ne dalj več kot MINIMALNO zahteva, ej pozabi. Tak s.p.-jev dobi z vlaganjem v privat pokojninske sklade, v privatne zdravstvene zavarovalnice, na koncu bistevno več, kot mu na koncu pobere država, da lahko potem ti take klamfaš...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B je izjavil:

Spet Populizem množic pa to.. Vlada naj ne obdavči oziroma smatra prispevke ki jih S.P. jevc plačuje za Socalo, pokojnino itdd kot dobiček. Potem se bo pa stvar uredila. Dokler pa kot s.p.-jev hoče biti socialno čuteč na koncu pa se mu gor obesi država, ker je ne dalj več kot MINIMALNO zahteva, ej pozabi. Tak s.p.-jev dobi z vlaganjem v privat pokojninske sklade, v privatne zdravstvene zavarovalnice, na koncu bistevno več, kot mu na koncu pobere država, da lahko potem ti take klamfaš...

Da klamfam mislijo samo tisti, ki ne vidijo preko sosedovega plota. Ali ti misliš, da s.p. v Avstriji ne rabi nič plačati državi? Ja, seveda. Samo v tvojem svetu.

Ali misliš da v tujini ne šimfajo preko davkov? Seveda, isto kot mi. Ampak imajo boljši standard. In bolje izvajajo zakone. Imajo red. Pametno nastavljeno gospodarjenje. Nič politike v gospodartvu. Ti pa kar sanjaj, da je Slovenija unikum na področju pobiranja in zaračunavanja davkov. Pri nas je pravzaprav mala davčna oaza, vsaj za iznajdljive. Za poštene na žalost ne, prej obratno. Tu in marsikje drugje je problem. V Nemčiji bo vrtec plačal sam tisti ki se pripelje z najnovejšim BMW, ne pa država, kot pri nas. Pa po možnosti je mati še samohranilka. Potem pa skupaj dopustujejo 3x na leto.

A imaš ti tudi kakšen s.p., da tako vneto lobiraš?

Seveda, na papirju je vse legalno. Ampak če ima s.p. in mu občina plačuje vrtec?
Komentiraj v kontekstu, ker ne razumem tvojega odgovora iz druge teme.... Za namig, prispevki za socialo v Avstriji niso obdavčeni, al ne?

Aston_11 ::

Tudi pri nas prispevki niso obdavčeni. NIkjer nisem zasledil, da na prispevke tudi plačam davek, ergo niso!

Aston_11 :: danes, 12:55:22citiraj
#
Tudi pri nas prispevki niso obdavčeni. NIkjer nisem zasledil, da na prispevke tudi plačam davek, ergo niso!
Ergo za SP! da, palač sicer kakorkoli obračaš davek, ker se smatra plačevanje piza in zzzs-ja pri bilanci s.p.-ja kot nekaj kar nisem kot s.p.-jev zapravil. No ampak zato pa lahko populisti tip SD & Semlič tumpajo takim kot si ti, ki potem brezglavo z arnecan1, letaš kot brezglava kura.

Aston_11 je izjavil:

Si me prehitel. Tudi jaz ne razumem, kako misli, da so prispevki obdavčeni. Prispevek za socialo (pokojninski in zdravstveni sklad) je neke vrste davek. Neke vrste pravim, ker se mu reče prispevek. To ni klasični davek, kot npr. sedaj ta moderni premoženjski davek ali davek na dobiček ali DDV. Seveda pa prispevki niso obdavčeni. To je, kot da bi obdavčil davek, oz. prispevek z davkom. Davek na davek. Ne vem, če imajo to kje na svetu trenutno v uporabi. Je pa res, da ta prispevek pobira davkarija. Ker je pač usposobljena za to, ima izkušnje, ljudi, informacijski sistem.... Denar, ki se pobere, gre v pokojninsko in zdravstveno blagajno. In tudi davek pravzaprav obračunavata ZPIZ in ZZZS. Če misliš, da ti povberejo preveč, je ptirožbeni organ ZPIZ in ne davčna. Malo si napisal nerazumljivo:O

Matako ::

Obdavčevanje prispovkov je efektivno pač zmanjševanje prispevka. Namesto da ti ga zmanjšajo ti ga obdavčijo. Edino časovno ne gre čisto enako, imaš saj malo odloga. Pa še nek JS lik ima delo ko to prerazporeja in računa.

Čista zmaga!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

arnecan1 , še 1x ko S.P. nakaže vsak mesec za pizz in zzzs, pot katero točko letnega poročila se to vpiše, in kako se na konec to pozna v končni bilanci. Telebajska za začetek vama osnove niso jasne. No ko potegneš črto, in potegneš bilanco, od tega kar si dal državi, plačaš zajeten kupček, ker ti to na koncu v bilanci štejo kot dobiček. Ampak kot si arnecan1 , že pokazal nad populizmom pa te le ni.

Mr.B je izjavil:

arnecan1 , še 1x ko S.P. nakaže vsak mesec za pizz in zzzs, pot katero točko letnega poročila se to vpiše, in kako se na konec to pozna v končni bilanci. Telebajska za začetek vama osnove niso jasne. No ko potegneš črto, in potegneš bilanco, od tega kar si dal državi, plačaš zajeten kupček, ker ti to na koncu v bilanci štejo kot dobiček. Ampak kot si arnecan1 , že pokazal nad populizmom pa te le ni.

Aha, jaz teram populizem. Mislim, da bi sedaj potrebovali nekoga z področja davkov, ampak res s tega področja, da malo razčisti zadeve. Ker, kolikor je meni znano, s.p. od osnove, ki se obdavči kot dobiček, odšteje prispevke, ki jih je plačeval za socialo. Za sebe in tudi za zaposlene, če jih ima. Torej se ne šteje v dobiček in se ne obdavči. Meni je to logično. Mogoče pa smo v Sloveniji unikum.

arnecan1, imam s.p. rečmo da vem več kot
Ker, kolikor je meni znano
Milim da ti je Matako zelo poetično opisal tvoj problem. Zato pa so več ali manj vsi s.p.-jevi malo da ne socialni problem.

Mr.B je izjavil:

arnecan1, imam s.p. rečmo da vem več kot
Ker, kolikor je meni znano
Milim da ti je Matako zelo poetično opisal tvoj problem. Zato pa so več ali manj vsi s.p.-jevi malo da ne socialni problem.

Torej, po mojem sicer skromnem vedenju na tem področju, s.p. plača davek na dobiček. Osnova za izračun je torej dobiček. Le-ta se izračuna VSI PRIHODKI - VSI ODHODKI. Odhodki so npr. stroški, zraven pa tudi prispevki za socialo. Torej, če plačaš prispevke za ZPIZ in ZZZS, si s tem zneskom zmanjšaš osnovo, od katere plačaš dohodnino. Torej ne drži populizem, da prvo plačaš pripevke, potem pa ti jih država še obdavči. Je pa res, da imaš manjšo plačo, saj odvedeš denar za prispevke. Ampak, ker ti neto plača gre v PRIHODKE, bo torej tudi dobiček za izračun dohodnine manjši.

Zelo preprosto povedano, če zaslužiš 100 enot. Prispevke plačaš npr. 40 enot. 10 enot še nekaj drugega. Neto plača je 50 enot. Osnova za dohodnino je 50 enot - 40 enot - še neki stroški v znesku 5 enot (npr. dnevnice), torej se obdavči 50-40-5=45 enot. Torej je osnova 45 enot. Na to lahko uveljavljaš še splošno olajšavo (npr. otroke, nakup zdravstvenih pripomočkov...). Recimo, da si še zmanjšaš za 3 enote. In na koncu ti država obdavči kot dohodnino torej 42 enot. In odvisno od cenzusa potem na to plačaš od 41% (nisem siguren) pa navzdol. Torej, kje ti sedaj država obdavči že plačane prispevke?

Ne trdim, da je sistem pravičen. Je solidarnosten. Če bo nekoč obveljala Brščičeva beseda, bo vsak imel na ZPIZ svoj račun in boš videl, koliko si plačal. Naš sistem je iz 19. stoletja od Bismarcka, ko je bilo na 1 človeka v penziji vsaj 10 zaposlenih. Danes, kljub razvoju tehnologije, mladi s svojo storilnostjo ne morejo več vzdrževati skoraj že vsak svojega upokojenca. Pa še 0,5 brezopselnega. Pa še 0,25 šolajočih.

Ampak prosim brez populizma. Prispevkov, ki jih plačaš, ti ne obdavčijo. Vprašaj svojega računovodjo. Razen, če imaš samostojno dejavnost računovodski servis. Potem si rajši najdi drugo zaposlitev.

arnecan1, plačilo socialnih prispevkov in pokojnisnkih zadev osziroma plačevanje socialne države, zato da ti kvasiš ne umnosti : NE SPADAJO IN SE NE BELEŽIJO KOT STROŠKI, AMPAK KOT NERASPOREJENA SREDSTVA, REGO NA KONEC TI ČEZ TO BLAGODEJNO PRILIMA DAVEK....

Torej, meni je bolje da držav dam minimalca kot da si za pokojnino vodim povprečno SI plačo. Še večji absurd je ta, da si za razliko lahko plačujem dva pokojninska stebra in to konkretno, ter ultra dobro dodatno zdravstveno zavarovanje, da mi titrajo jajo, ko pridem v bolnico. Pa verjetno mi na koncu od davkov, še fafing avto omislim, ki ap se mi na koncu vodi kot strošek ??? No ampak ti kar tumpaj svoje, ko boš imel svoje podjetje, ti bo lažje razumeti, kako ti delodajalca staneš 2x+ toliko kot je tvoja NETO plača.

Mr.B je izjavil:

arnecan1, plačilo socialnih prispevkov in pokojnisnkih zadev osziroma plačevanje socialne države, zato da ti kvasiš ne umnosti : NE SPADAJO IN SE NE BELEŽIJO KOT STROŠKI, AMPAK KOT NERASPOREJENA SREDSTVA, REGO NA KONEC TI ČEZ TO BLAGODEJNO PRILIMA DAVEK....

Torej, meni je bolje da držav dam minimalca kot da si za pokojnino vodim povprečno SI plačo. Še večji absurd je ta, da si za razliko lahko plačujem dva pokojninska stebra in to konkretno, ter ultra dobro dodatno zdravstveno zavarovanje, da mi titrajo jajo, ko pridem v bolnico. Pa verjetno mi na koncu od davkov, še fafing avto omislim, ki ap se mi na koncu vodi kot strošek ??? No ampak ti kar tumpaj svoje, ko boš imel svoje podjetje, ti bo lažje razumeti, kako ti delodajalca staneš 2x+ toliko kot je tvoja NETO plača.

Še enkrat. Nikjer ne pišem, da je lahko biti privatnik. Tudi v Belgiji verjetno ni tako preprosto. Čeprav verjetno bolj kot v Sloveniji. Vsaj trenutno. Nikjer nisem zapisal, da je davčni sistem pravičen. Je solidarnosten, torej že v osnovi ni pravičen, ker nekdo plača več, drugi manj, tretji celo nič. Zdravnika pa vsi koristijo enako. mogoče tisti, ki ne plača nič, koristi zdravnoka celo največ.

Pravzaprav sem celo omenil, da se stvari lahko uredijo bolje. Ampak ti ne kvasi počasi več neumnosti, da se prispevek, nato ko ga s.p. odtegne in plača, nato še s strani države obdavči in zopet plača. Ali pa si mislil kako drugače in si se samo narobe izrazil?:|

arnecan1, tvoji izvlečki so kar nekaj. Če ne drugega bi razumel da si s.p.-jev ne plačuje plačo :| Seveda pa telebajski ugotavljajo, da se analno da bolj zaslužiti, torej namesto da bi država dobila Slovensko povprečno bruto analno plačilo za tretjerazredne storitve, do bi le minimalca, ker kot odgovoren državljan, raje dam drugemu gospodarskemu subjektu, ki bo ta denar kot kaže obračal bolje.

PA pa ja ne msiliš doktor v JS, pa ima svoj S.P:. pa si za isto delo, in za delo za isto organizacijo ups javno ustanovo izplačuje minimalca. Da to so hoteli urediti, tako za populistično meglo, pa so ugotovili, da je teh premalo da bi imelo kak efekt...

Mr.B je izjavil:

Ne razumem te točno, ampak izgleda, da še vedno vztrajaš, da se socialni pripevki ne upoštevajo kot stroški, ko se računa tvoja osnova za obdavčitev dobička. Zato ti bom prilepil člen iz Zakona o dohodniki, ki se uporavlja za obdavčitev s.p.

56. člen

(obvezni prispevki za socialno varnost)

(1) Obvezni prispevki za socialno varnost, ki se nanašajo na socialno zavarovanje zavezanca po tem poglavju in jih zavezanec plačuje v skladu s posebnimi predpisi, se priznajo kot odhodek.

Torej v zakonu ti lepo piše, da se socialni prispevki priznajo kot odhodek. To pomeni, da se ne vračunajo v dobiček, oz. da se odštejejo od prihodkov. To pomeni, da se ne obdavčijo.

Mr.B je izjavil:

arnecan1, tvoji izvlečki so kar nekaj. Če ne drugega bi razumel da si s.p.-jev ne plačuje plačo :| Seveda pa telebajski ugotavljajo, da se analno da bolj zaslužiti, torej namesto da bi država dobila Slovensko povprečno bruto analno plačilo za tretjerazredne storitve, do bi le minimalca, ker kot odgovoren državljan, raje dam drugemu gospodarskemu subjektu, ki bo ta denar kot kaže obračal bolje.

PA pa ja ne msiliš doktor v JS, pa ima svoj S.P:. pa si za isto delo, in za delo za isto organizacijo ups javno ustanovo izplačuje minimalca. Da to so hoteli urediti, tako za populistično meglo, pa so ugotovili, da je teh premalo da bi imelo kak efekt...

Res je, s.p. si ne izplačuje plače. Njegov dobiček je hkrati njegova plača. In dobiček se obdavči. DOBIČEK SI S.P. ZMANJŠA Z PLAČEVANJEM SOCIALNIH PRISPEVKOV. TOREJ, ČE SOCIALNI PRISPEVKI NISO V DOBIČKU, NANJE NE PLAČA ŠE DODATNO DAVKA. Kaj sedaj, obdavči država plačane socialne prispevke ali ne? Ali je tako težko odgovoriti?

arnecan1, kako lahko nekaj označiš kot odhodek, če pa S.P.-jevc nima dohodka ?

Mr.B je izjavil:

arnecan1, kako lahko nekaj označiš kot odhodek, če pa S.P.-jevc nima dohodka ?

Nisem jaz nič označil kot odhodek. Tako piše v zakonu. Izgleda, da oni nimajo pojma kaj pišejo. Poglej si 48. člen Zakona o dohodnini. Piše o odhodku in prihodku iz dejavnosti. Dejavnost pa je opravljanje vsake podjetniške, kmetijske ali gozdarske dejavnosti, poklicne dejavnosti ali druge neodvisne samostojne dejavnosti. Torej tudi samostojni podjetnik, oz. s.p. Da ti prilepim.

48. člen

(davčna osnova)

(1) Davčna osnova od dohodka iz dejavnosti je dobiček, ki se ugotovi kot razlika med prihodki in odhodki, doseženimi v zvezi z opravljanjem dejavnosti, če ni s tem zakonom drugače določeno.

Če pa v zakonu narobe piše, pa nisem jaz kriv. Predlagam ti, da jih ti podučiš in da zakon popravijo. Pa napiši jim, da tebi kot s.p. edinemu v Sloveniji obdavčujejo prispevke. Pravzaprav je celo zelo velika verjetnost, da celo edinemu v Evropi.:))

Sicer pa, govora je o 70% obdavčenju premoženja neznanega izvora. Torej dorečiva, kdo si narobe razlaga obdavčitev prispevkov plačanih s strani s.p. in se premaknimo dalje. ;)

Go-ahead ::

Kdo je predlagal obdavčitev samo 70 % obdavčitve premoženja neznanega izvora?

Če to premoženje izhaja iz prodaje drog, prostitucije, sprememb namembnosti zemljišć (mekani Ć namerno) pod prisilo, bi jaz predlagal zaplemmbo ne obdavčitev!!!!!!!!!!!!!

Ali je s tem kaj narobe?

darkolord ::

Kaj ti ni jasno? Neznani izvor ne pomeni, da je pridobljeno nezakonito.

Nezakonito pridobljeno premoženje se že itak odvzame (vsaj v teoriji).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

PaX_MaN ::

Go-ahead je izjavil:

Če to premoženje izhaja iz prodaje drog, prostitucije, sprememb namembnosti zemljišć (mekani Ć namerno) pod prisilo, bi jaz predlagal zaplemmbo ne obdavčitev!!!!!!!!!!!!!

Ali je s tem kaj narobe?

Hitler bi te imel rad.
Da potrebujemo naci družbo, kjer bo vsaka korupcija, davčna utaja, klientelizem, nepotizem, negativna selekcija, tajkunski pa čak i županski posao, ..., promptno prijavljen? Awww yiss!
Da potrebujemo naci državo, kjer se odvzema stvari "cuz fuck you!!!"? Oh fucking hell no!

Italijani so prav tako hitri kot mi. http://www.24ur.com/sport/nogomet/marad...

Pa izgleda, da tudi Nemci niso tako učinkoviti, kot smo mislili. http://www.dnevnik.si/sport/nogomet/hoe...

Najbližje resnici pa verjetno je, da so pač nepridipravi večinoma korak pred roko pravice.:(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: arnecan1 ()

sensei ::

Go-ahead je izjavil:

Dobro, samo bos moral beyond reasonable doubt (po sodni interpretaciji, ne po tvoji kmetavzarski "nimas racuna, zih je od drog") vse insinuacije tudi dokazati. Se pravi, ce hoces nekomu kar vzeti, potem mu dokazi, da njegovo premozenje izhaja iz "prodaje drog, prostitucije, sprememb namembnosti zemljišć ". Sicer ne gre za ilegalno pridobljeno imetje, ali pa te jebe logika.

Italijani so prav tako hitri kot mi.

To zihr pomen, da imamo vsi (italjani in mi) prav, ane? Drgac ne more bit!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sensei ()
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Internetni zaslužek in davki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9225254 (15861) St235
»

Normiranci so rak rana naše ljube Slovenije (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Problemi človeštva
823175698 (140518) jype
»

informacije glede ustanovitve podjetja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10620622 (18159) wind
»

Ženske, S.P. ter porodniška (je glupa država ali sestra?) (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6620781 (6502) telexdell

Več podobnih tem