» »

Padec/dvig IQja -testiranje?

Padec/dvig IQja -testiranje?

matobeli ::

Torej, lep pozdrav,

potreboval bi predloge kako bi čimbolj točno in empirično dokazal oziroma ovrgel tezo trenutnega, z zunanjimi dejavniki pogojenega, padca oziroma dviga IQja pri posamezniku.

Precej znano je namreč da je IQ test zelo odvisen od trenutnega fiziokemičnega stanja testiranca. Naj bo to utrujenost, vpliv različnih kemijskih substanc (droge, zdravila...) ipd.
Glede na to da našo zavest usmerjajo kemijske spojine ki jih proizvaja telo, oziroma so v telo vnešene, od katerih je odvisen "performance" naše intelektualne zmogljivosti bi lahko obstajal način da to izmerimo.

Primer:
Osebek1, starost 39, IQ:99, splošno povprečje osebka
Osebek1, starost 39, IQ:75, med testiranjem je bil osebek pod vplivom alkohola
Osebek1, starost 39, IQ:105, pred testiranjem je osebek reševal težavne matematične in logične naloge

Smurf ::

Testiras ljudi, jih napijes in testiras se enkrat :)?. Pomemben dejavnik je tudi zmatranost. Recimo jih prisilis v naprej, da resujejo neke logicne naloge (ki pa niso povezane s testom) cel dan, na koncu pa jih ponovno s testiras.

LitralSM ::

Nisem ravno psiholog, vendar mije na uho prišlo (od psihologa), da se psihološki testi naj ne bi izvajali prepogosti, ker veljavnost potem postane vprašljiva.

[D]emon ::

Sam IQ testov ne bi smatral za test splosne inteligence, ker so ponavadi zelo specificno orientirani, oziroma zanemarijo cel kup aspektov splosne inteligence. Ne zanikam, da so IQ testi uspesni indikatorji dolocenih elementov inteligence, vsekakor pa niso alfa in omega.

Nasplosno je za moje pojme smatranje inteligence kot homogene enote zgreseno. Ampak dopuscam moznost, seveda, da se motim. :)
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

psickolog ::

[D]emon je izjavil:

Sam IQ testov ne bi smatral za test splosne inteligence, ker so ponavadi zelo specificno orientirani, oziroma zanemarijo cel kup aspektov splosne inteligence. Ne zanikam, da so IQ testi uspesni indikatorji dolocenih elementov inteligence, vsekakor pa niso alfa in omega.Niso alfa in omega. Obstaja pa močna korelacija med visokim IQ in zaslužkom.

Zgodovina sprememb…

[D]emon ::

Korelacija, ki je ustvarjena umetno, ker marsikdo se vedno IQ smatra za alfa in omega. Poznam ljudi, ki so bili testirani in imajo visoke rezultate, vendar so v vsakdanjem zivljenju navadni stori. Takemu nobena visoka stevilka ne pomaga. Tudi tista na bancnem racunu ne.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

matobeli ::

Ni sploh pomembna višina, ampak variabilnost te številke pri isti osebi pod različnimi pogoji.

LitralSM ::

... ki pa ni realna. Glej moj komentar.

matobeli ::

najlažji je rečt da nekaj ni realno ali tehnično nemogoče. za marsikoga ni bilo realno da je zemlja okrogla čeprav so v tistem času že obstajale resne študije in dokazi da je pač zemlja okrogla

LitralSM ::

Prvi korak je, da greš do psihologa in mu vse skupaj razjasniš. Če ti reče, da zadeva gre skozi, si pripravi vrečo denarja. Teste boš namreč moral plačati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IQ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12313625 (10232) Fojbiran
»

IQ in število otrok (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10113424 (10144) Matako
»

Ženske in šah (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
605535 (4041) donfilipo
»

Psiho test za sprejem v policijo

Oddelek: Šola
1211306 (10880) Gr0unD Zer0
»

Regnat Populos (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
787056 (5415) Luka Percic

Več podobnih tem