» »

koruza monsanto - gso

koruza monsanto - gso

1 2
3
»

tpleko ::

ne deluje perfektno če je preveč ljudi ki jih je treba nahraniti.

pri teh raziskavah nikoli ne povedo, ZAKAJ se pojavijo bolezni ob krmljenju gso.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tpleko ()

BigWhale ::

Kurzweil je izjavil:

Dokler lahko jem naravno, nebom jedel tega dreka. Ko normalna predelava nego mogoča pa se bom morda nekega dne sprijaznila ali pa vnuk, mojega vnuka.
Da pa bom, kot nekateri tu podpiral korporacijo, ki te sili da kupuješ vsako leto semena in škropiva od njih, moraš biti pa retardiran.
Žrite to če vam paše, za moje pojme še ni pravi čas, da bi s tem drekom menjali naravni proces, ker deluje povsem perfektno!


Mene zanima ce jes kruh? Oziroma na splosno izdelke iz psenicne moke. Ker psenica je v bistvu GSO. In to GSO iz popolnoma nekontrolirane proizvodnje.

bili_39a ::

Okapi je izjavil:

Jah, večino porabijo sedaj v nadzorovanih okoliščinah - v stenah.
Slabo si tole razumel. Uporabljajo ga v prostorih - špricajo površino sten. Mora biti res strašno nevaren strup, da celo hišo, s poudarkom na spalnicah in otroških sobah, pošpricajo z DDT-jem.

O.


Res je. Sem pred časom gledal oddajo o tem residualnem špricanju in so me prepričali, da je za stanovalce bistveno manjše zlo kakor malarija. Zgleda, da je še to vprašljivo glede na Wikipedio:

Residents' concerns
Main article: Indoor residual spraying#Residents's opposition to IRS

For IRS to be effective, at least 80% of homes and barns in an area must be sprayed.[95] Lower coverage rates can jeopardize program effectiveness. Many residents resist DDT spraying, objecting to the lingering smell, stains on walls, and may exacerbate problems with other insect pests.[96][103][105] Pyrethroid insecticides (e.g. deltamethrin and lambda-cyhalothrin) can overcome some of these issues, increasing participation.[96]
Human exposure

People living in areas where DDT is used for IRS have high levels of the chemical and its breakdown products in their bodies. Compared to contemporaries living where DDT is not used, South Africans living in sprayed homes have levels that are several orders of magnitude greater.[36] Breast milk in regions where DDT is used against malaria greatly exceeds the allowable standards for breast-feeding infants.[106][107][108] These levels are associated with neurological abnormalities in babies.[96][106][107]

Most studies of DDT's human health effects have been conducted in developed countries where DDT is not used and exposure is relatively low. Many experts urge that alternatives be used instead of IRS.[24][36] Epidemiologist Brenda Eskenazi argues, "We know DDT can save lives by repelling and killing disease-spreading mosquitoes. But evidence suggests that people living in areas where DDT is used are exposed to very high levels of the pesticide. The only published studies on health effects conducted in these populations have shown profound effects on male fertility. Clearly, more research is needed on the health of populations where indoor residual spraying is occurring, but in the meantime, DDT should really be the last resort against malaria rather than the first line of defense."[109]

Illegal diversion to agriculture is also a concern, as it is almost impossible to prevent, and its subsequent use on crops is uncontrolled. For example, DDT use is widespread in Indian agriculture,[110] particularly mango production,[111] and is reportedly used by librarians to protect books.[112] Other examples include Ethiopia, where DDT intended for malaria control is reportedly being used in coffee production,[113] and Ghana where it is used for fishing."[114][115] The residues in crops at levels unacceptable for export have been an important factor in recent bans in several tropical countries.[96] Adding to this problem is a lack of skilled personnel and supervision.[103]

Gavran ::

BigWhale je izjavil:



Mene zanima ce jes kruh? Oziroma na splosno izdelke iz psenicne moke. Ker psenica je v bistvu GSO. In to GSO iz popolnoma nekontrolirane proizvodnje.


Japajade. Tole ti bom verjel ko bo solata nategnila mojo mačko in dobila potomca - solato ki sama lovi voluharje.

Še enkrat - križanje je mogoče le med zelo blizu sorodnimi bitji (že konj in osel ne dasta plodnega potomca), da pa križaš koruzo in veščo je pa zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelo daleč od naravnega križanja ki je bilo uporabljeno za vzgojo novih sort (POZOR, SORT ne vrst!)
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

BigWhale ::

Saj, taksna "krizanja" se redno dogajajo. Rece se jim evolucija. Ce se ne bi, potem ne bi imeli enega kupa genov sorodnega z drugimi vrstami.

In kaj potem, ce imamo zelenjavo, ki ima nek gen ene bakterije v sebi ali pa gen enega pujsa for that matter. Ce jes solato in dunajski zrezek, ta gen pojes in ti nic ni. A zdej, k mas pa ta gen ze v solati, ti bo pa cudezno zrastla tretja roka?

V obeh primerih gre za organski material, ki ni skodljiv (razen v primeru, da ti prasicji genetski material v obliki celega pujsa pade na glavo, to zna boleti), ce ta material zdruzis lahko takoj izmeris toksicnost tega produkta, ce produkt prezivi. In v desetletjih uporabe genetsko spremenjenih poljscin ljudje se vedno ne padamo po tleh kot snopi...

Gavran ::

Genetika je zadeva ki pokaže posledice šele v naslednjih generacijah. Trditev da je stvar ohinsploh super je neosnovana če ni testirana na več generacijah. V zgodovini je bilo že veliko za.ebov in res ne rabimo še enega, sploh ker rešuje samo problem ki ga je povzročil sam proizvajalec.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Označite hrano z DNK!" (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
320113579 (103270) phuntaox
»

Svet, Kot Ga Razume Monsanto (GSO) (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Problemi človeštva
877111195 (67944) jype
»

GSO in varnost? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14931333 (28468) thramos
»

Belgijski protestniki uničili eksperiment z gensko modificiranim krompirjem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
27949130 (43461) imagodei
»

Študija, objavljena v IJBC, kaže, da gensko spremenjena hrana morda ni varna (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
12925188 (22533) antonija

Več podobnih tem