» »

Kateri spol ima več privilegijev v naprednih družbah?

Kateri spol ima več privilegijev v naprednih družbah?

Super Sonic ::

Kaj naj bi ona tukaj preskočila? Tole bo nesporazum, izgleda. Preskočiti na nekaj, ne pomeni preskočiti tistega.


Ok. Lahko, ker sem hitro čital. Ampak potem je po njeno vloga (pozor) moškega in ženske v zvezi spoštovanje. Pomoje lahko rečemo, da je pri vlogi moškega in ženske v zvezi pomembno, da spoštujemo samega sebe, partnerja in zvezo. Ni pa to vloga v zvezi. Sicer je pa tistle njen post kontradiktoren, precej. Nikoli nisem navdušen nad posti, kjer se omenja moškega s pestjo, s cigareto in vinom v roki, ob enem pa naprej meče menstrualne dni.

Da ostalega rajš ne omenjam.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Ramon dekers ::

Looooooka je izjavil:

Looooooka> Neurejena ponavadi konca se nizje kot povprecen moski.

Če neurejena pomeni, da ne uporablja ličil in druge kozmetike, potem, hja, je to točno takšna, kakršne so mi najbolj všeč - ženske, ki samozavesti ne črpajo iz podobe v ogledalu, temveč iz zaupanja v lastno znanje in sposobnosti. To ne pomeni, da ne smejo imeti izdelanega estetskega okusa, ali pa da jim je za njihovo podobo vseeno - pomeni pa, da lastno podobo sprejemajo takšno kot je in si ne dovolijo, da bi jih zamenjale za tiste iz letošnjega jesen/zima kataloga, ki so trenutno popularne. Takšne zagotovo ne končajo "nižje", ker poznajo svojo ceno in se je z njimi tudi precej težko pogajati.

Makeup in neurejenost ni isto.In spet ponavljam.Napadanje urejenih in lepih zensk z nekimi stavki o tem, kako se ne cenijo dovolj je mimo.To je isto kot zenske z neurejenimi frizurami in barvnimi odtenki iz prejsnjega stoletja, ki mislijo, da bi moski mogli padati po tleh zaradi "njih samih".
Guess what.Vsi ze od kar obstajamo delamo na nekem izgledu.Ze to da se stusiras, strizes in brijes je dovolj dober dokaz.
Kakrsni kol argumenti proti temu so cisto vedno znak slabe samozavest ali pa slabe izkusnje z nasprotnim spolom.Problem je izkljucno takrat, ko da taka oseba vse na svoj izgled.Od casa do denarja...do pogovora.To je tist "manekenski" fail.
Neurejena zenska pa konca tocno tam kjer spada.Spodaj.Tako kot smrdljivi kosmatuhi.
Urejenost tudi kaze na to koliko clovek sebe ceni.Ni vse v lovljenju josk in penisov.



bravo. Zato pa so tu troli češ ne dobim punce. Jah itak če ni samozavesti zraven pa še polno kompleksov in depresije.


Pomoje lahko rečemo, da je pri vlogi moškega in ženske v zvezi pomembno, da spoštujemo samega sebe, partnerja in zvezo.


to je prvo, če ne spoštuješ samega sebe tudi ostalih ne moreš. Vedno moraš biti na prvem mestu ti. Pa ne mislim iz egoističnega kota. Pač pa če ne moreš poskrbeti zased tudi ostali ne bodo.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Looooooka> Napadanje urejenih in lepih zensk z nekimi stavki o tem, kako se ne cenijo dovolj je mimo.

Nikakor ne! Če se take počutijo bolje, vsekakor podpiram, da na tak način poskrbijo zase. Meni to zgolj pove, da je malo verjetno, da bi se s tako žensko lahko strinjal glede temeljnih vrednot (poleg tega, da tudi mene takšne ženske praviloma ne marajo, ker sem, kot to spodaj tako pronicljivo ubesediš, smrdljiv kosmatuh).

Looooooka> Guess what.Vsi ze od kar obstajamo delamo na nekem izgledu.Ze to da se stusiras, strizes in brijes je dovolj dober dokaz.

Ampak to nekateri počnemo iz praktičnih vzrokov, ne zato, da bi čimveč ljudem ugajali (seveda se ne trudim bit nagravžen, ker bi to bilo neprofesionalno).

Looooooka> Neurejena zenska pa konca tocno tam kjer spada.Spodaj.Tako kot smrdljivi kosmatuhi.

Ron Jeremy (saj bi omenil koga drugega, pa sem prepričan, da večine itak ne poznate po imenih) in podobni, ane.

nevone> a vendarle je tudi sama struktura človeških možganov en del, ki vpliva na to, kako se bomo na (družbeno) okolje odzivali.

Genetsko določena struktura možganov je podobna strukturi praznega lista papirja. Z izjemo tistega dela živčevja, ki zagotavlja osnovne življenske funkcije, je ob spočetju praktično vse še nedoločeno (kar se najbolje vidi ob študiranju okvar, ko se funkcionalni centri razvijejo na drugih mestih).

nevone> Ampak zakrivanje tovrstnih težav je lahko precejšen napor in v interakciji z drugimi pač vpliva tudi na kvaliteto odnosov.

Nastanek teh težav seveda lahko je odvisen od dednega materiala, tako kot je nezmožnost prebavljanja B12 in podobne "proteinske finte", a ljudi, ki imajo takšne težave, je zelo malo (ni pa malo takšnih, ki so jih v otroštvu čustveno trpinčili in so zaradi tega razvili različne oblike socialnih disfunkcij, ki jih je mogoče z ustreznimi napravami fiziološko identificirati).

figula> In vem, da mi bo žal takoj, ko se bo vsul plaz zasmehovanj.

Čemu? Če znaš sama pred seboj upravičiti svoje mnenje, potem zmoreš tudi stoično prenašati to, da te nekdo zmerja zaradi tvojih prepričanj - ti itak veš, da očitno pojma nima, o čem govoriš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

jype ::

Looooooka> Urejenost tudi kaze na to koliko clovek sebe ceni.Ni vse v lovljenju josk in penisov.

Sovražim konformizem. Tudi na poslovne sestanke pridem v trenirki, ker ne prodajam svojega videza, temveč svoje znanje. Če se kdo ne strinja, zagotovo lahko najde ponudnika, ki se bo zanj našemil v družbeno sprejemljivejšo obliko.

donfilipo ::

Hm. Ne bi si mislil, da se v nečem pa moram strinjati z tako imenovanimi genetiki.

To s tistimi, ki bi nekako čisto evolucijo prenesli v družbo...

ampak na pola8-) Potem ko jim na take umotvore dodam, da bi bilo naravno potemtakem, da jih nekdo klepne po tintari in poje, pa nekako nekaj škriplje v logiki;(( Pola naravno s prepovedjo nasilja. Kot devica v kupleraju!

In strinjanje:
Namreč spola, če ne bi bilo genetsko proženih hormonov, ne bi pasala skupaj:).

Ampak nazaj na topic, ker je tale relativno informativen zame in ker sodelujejo celo 3 ženske, kar je po moje rekord za slo-tech:)

Kako urediti depriviligiranost, ki jo imajo ženske v službah zaradi rojevanja. Kolikor vem (pa priznam nisem najbolj informiran:), mora delodajalec kriti kar nekaj stroškov, ki jih prinese nosečnost. Odtod problem. Rekli bi kapitalist ni odgovoren za družbo v celoti, ampak za profit lastnega podjetja. Za družbo v celoti, pa so odgovorni zakonodajalci in državni aparat. Na nek simboličen, pa tudi često kar konkreten način.

Torej kako bi najbolj pošteno to veliko oviro odpravili?

Zdi se, da ovira nekako žensko spravlja ali v odvisnost od moža, ali proč od rojevanja. Da je nataliteta pri slovencih premajhna, ne morem dostikrat povedati. V bistvu je letalna dolgoročno! Tako da tako majhne rodnosti in vse eventuelne ovire pri že emancipiranih ženskah, ki na moža ne gledajo več kot na neko pol sveto božanstvo, prekleto igrajo vlogo.

Bi morala vse stroške kriti država? Ali kako je to v najbolj naprednih družbah? Ali enostavno rešitve napredne družbe nimajo?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

figula ::

Čemu? Če znaš sama pred seboj upravičiti svoje mnenje, potem zmoreš tudi stoično prenašati to, da te nekdo zmerja zaradi tvojih prepričanj

Sama sebi svojega mnenja ne opravičujem, ker je pač moje in je trenutno ali pa že dolgo takšno. Vedno imam pravico, da ga spremenim ali se odločim drugače. Stoično prenašati, hm, verjetno res znam veliko stvari, tule bom pa raje ravnala po nasvetu, ki ga je dala @nevone - ignoriranje.

ti itak veš, da očitno pojma nima, o čem govoriš.

Jap, res je. Vsak sliši samo tisto, kar razume in verjetno tudi bere takisto.

jype ::

donfilipo> Namreč spola, če ne bi bilo genetsko proženih hormonov, ne bi pasala skupaj:).

Hočeš rečt, da genetika zagotavlja, da nimamo homoseksualcev, ane?

figula> Sama sebi svojega mnenja ne opravičujem, ker je pač moje in je trenutno ali pa že dolgo takšno.

Ampak kadar razmišljaš o tem verjetno znaš sama sebi razložit, od kod izvira tvoje mnenje?

Če ne, ni nič narobe - zdi se mi, da je takšnih večina ljudi.

figula ::

Ne biti hecen, seveda vem od kje izvira moje mnenje in nekaj tega sem tudi skušala razložiti.

donfilipo ::

Hočeš rečt, da genetika zagotavlja, da nimamo homoseksualcev, ane?


Jok tudi pri homoseksualcih se prožijo hormoni. Le da ti nasprotni spol (ali bolje rečeno sex partner) gledajo izven običajnega konteksta:) Nekateri. Drugi pa so pač open bi, za razliko od baje kulturno zatrtega potencialnega bi.

In če se hormoni ne bi prožili ne bi bilo niti homoseksualnih parov. Niti 2 tedna:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

Hočeš rečt, da genetika zagotavlja, da nimamo homoseksualcev, ane?


Homoseksualnost je biološki error. Večina ki jih jaz poznam so imeli določene travme v otroštvu, no lahko se pa s tem tudi rodiš.

jype ::

Ramon dekers> Homoseksualnost je biološki error.

Tko kot je nadarjenost za igranje klavirja. Stvar kompleksnega spleta okoliščin, na katerega praktično nihče nima nobenega smiselnega vpliva.

donfilipo> Jok tudi pri homoseksualcih se prožijo hormoni.

Jasno, da se. Ampak hormoni, čeravno močne droge, še zdaleč niso dovolj, da bi presegli vplive tistega organa, ki izločanje hormonov nadzoruje (in v primeru družbenih interakcij gre izključno za prefrontalni korteks).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

donfilipo ::

Jasno, da se. Ampak hormoni, čeravno močne droge, še zdaleč niso dovolj, da bi presegli vplive tistega organa, ki izločanje hormonov nadzoruje (in v primeru družbenih interakcij gre izključno za prefrontalni korteks).


Prefrontalni korteks in še kar nekaj predelov v primeru partnerske skupnosti ne bi zadoščali. Kvečjemu v malce drugačnih lovskih in poslovnih skupnostih, ki pa verjetno ne bi imele obliko para in naraščaja.

To kar te drži skupaj z izbrano je vendarle primarno hormon. In šele potem skupni interesi, ki jih vidiš v veliko lepši luči preko njih.

Pa da še enkrat poudarim, VSE vidimo pod vplivom hormonov, lahko tudi čisto narobe, povsem drugače kot ostali! Toliko:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

Tko kot je nadarjenost za igranje klavirja. Stvar kompleksnega spleta okoliščin, na katerega praktično nihče nima nobenega smiselnega vpliva.


klavir se lahko naučiš nučiš igrati. Ni rečeno da boš Mozart ampak vseeno se ga pa lahko naučiš. Ne mešaj hrušk in jabolk.

donfilipo ::

In da stvar niti ni enostavna še ena taka realistična.

Tudi nekatere čisto kulturne oblikovalke mema so narejene za podporo in obenem brzdanje slike, ki jo dajo hormoni. In v določenih kombinacijah je to potem tudi enostavno sociološka norost:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

donfilipo> Prefrontalni korteks in še kar nekaj predelov v primeru partnerske skupnosti ne bi zadoščali. Kvečjemu v malce drugačnih lovskih in poslovnih skupnostih, ki pa verjetno ne bi imele obliko para in naraščaja.

Prefrontalni korteks je edini organ, ki zagotavlja sproščanje oksitocina in vazopresina iz hipotalamusa.

Jasno, da bi z amputacijo centrov primitivnejših nevroloških mehanizmov opazili tudi sociološke implikacije, kar pa nikakor ne pomeni, da je kdorkoli temu podrejen.

Ramon dekers> klavir se lahko naučiš nučiš igrati. Ni rečeno da boš Mozart ampak vseeno se ga pa lahko naučiš. Ne mešaj hrušk in jabolk.

Tudi homoseksualnosti in heteroseksualnosti se lahko naučiš. Ni rečeno, da boš imel od tega kakršnokoli zadovoljstvo (razen morda tega, da te bodo nehali mučiti in te ne bodo ubili), ampak naučiš se lahko.

Alana Turinga so ravno ozdravili, pa jim je nesramnež napravil samomor. Pa tako dober zgled bi lahko bil!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Ramon dekers ::

Tudi homoseksualnosti in heteroseksualnosti se lahko naučiš.


slaba stari. A obstaja kakšna šola zato? Mogoče kakšen izobraževalni tečaj?

Zgodovina sprememb…

jype ::

Ramon dekers> slaba stari. A obstaja kakšna šola zato? Mogoče kakšen izobraževalni tečaj?

Yep. Nisi bral Huxleya?

Ramon dekers ::

Yep. Nisi bral Huxleya?


od njega samo krasni novi svet. Nič pretresljivega, višje in nižje kaste. Slednje se niso zavedale svojega položaja oz. so jim to onemogočili.

donfilipo ::

Prefrontalni korteks je edini organ, ki zagotavlja sproščanje oksitocina in vazopresina iz hipotalamusa.


A jebaj ga, zagotavlja tudi razmišljanje in zavestno odločanje. Odtod nesporazum. Hormoni se prožijo tudi pri živalih, ki ga praktično nimajo, pri človeku pa vse razmišljanje ne more ustaviti takega proženja. Zavestne reakcije in zavore, pa lahko postanejo težke nevroze.

Torej ni prefrontalni korteks odločilen za pare rac, po drugi strani pa ti en klinc pomaga da te ne goni sveder. Nekatere nas je smrtonosno, pa smo drugje čisto povprečni. Se reče en drug logar je uberdozal8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Ramon dekers> Nič pretresljivega, višje in nižje kaste.

Slab spomin imaš:


INFANT NURSERIES. NEO-PAVLOVIAN CONDITIONING ROOMS, announced the notice board.

The Director opened a door. They were in a large bare room, very bright and sunny; for the whole of the southern wall was a single window. Half a dozen nurses, trousered and jacketed in the regulation white viscose-linen uniform, their hair aseptically hidden under white caps, were engaged in setting out bowls of roses in a long row across the floor. Big bowls, packed tight with blossom. Thousands of petals, ripe-blown and silkily smooth, like the cheeks of innumerable little cherubs, but of cherubs, in that bright light, not exclusively pink and Aryan, but also luminously Chinese, also Mexican, also apoplectic with too much blowing of celestial trumpets, also pale as death, pale with the posthumous whiteness of marble.

The nurses stiffened to attention as the D.H.C. came in.

"Set out the books," he said curtly.

In silence the nurses obeyed his command. Between the rose bowls the books were duly set out-a row of nursery quartos opened invitingly each at some gaily coloured image of beast or fish or bird.

"Now bring in the children."

They hurried out of the room and returned in a minute or two, each pushing a kind of tall dumb-waiter laden, on all its four wire-netted shelves, with eight-month-old babies, all exactly alike (a Bokanovsky Group, it was evident) and all (since their caste was Delta) dressed in khaki.

"Put them down on the floor."

The infants were unloaded.

"Now turn them so that they can see the flowers and books."

Turned, the babies at once fell silent, then began to crawl towards those clusters of sleek colours, those shapes so gay and brilliant on the white pages. As they approached, the sun came out of a momentary eclipse behind a cloud. The roses flamed up as though with a sudden passion from within; a new and profound significance seemed to suffuse the shining pages of the books. From the ranks of the crawling babies came little squeals of excitement, gurgles and twitterings of pleasure.

The Director rubbed his hands. "Excellent!" he said. "It might almost have been done on purpose."

The swiftest crawlers were already at their goal. Small hands reached out uncertainly, touched, grasped, unpetaling the transfigured roses, crumpling the illuminated pages of the books. The Director waited until all were happily busy. Then, "Watch carefully," he said. And, lifting his hand, he gave the signal.

The Head Nurse, who was standing by a switchboard at the other end of the room, pressed down a little lever.

There was a violent explosion. Shriller and ever shriller, a siren shrieked. Alarm bells maddeningly sounded.

The children started, screamed; their faces were distorted with terror.

"And now," the Director shouted (for the noise was deafening), "now we proceed to rub in the lesson with a mild electric shock."

He waved his hand again, and the Head Nurse pressed a second lever. The screaming of the babies suddenly changed its tone. There was something desperate, almost insane, about the sharp spasmodic yelps to which they now gave utterance. Their little bodies twitched and stiffened; their limbs moved jerkily as if to the tug of unseen wires.

"We can electrify that whole strip of floor," bawled the Director in explanation. "But that's enough," he signalled to the nurse.

The explosions ceased, the bells stopped ringing, the shriek of the siren died down from tone to tone into silence. The stiffly twitching bodies relaxed, and what had become the sob and yelp of infant maniacs broadened out once more into a normal howl of ordinary terror.

"Offer them the flowers and the books again."

The nurses obeyed; but at the approach of the roses, at the mere sight of those gaily-coloured images of pussy and cock-a-doodle-doo and baa-baa black sheep, the infants shrank away in horror, the volume of their howling suddenly increased.

"Observe," said the Director triumphantly, "observe."

Books and loud noises, flowers and electric shocks-already in the infant mind these couples were compromisingly linked; and after two hundred repetitions of the same or a similar lesson would be wedded indissolubly. What man has joined, nature is powerless to put asunder.

"They'll grow up with what the psychologists used to call an 'instinctive' hatred of books and flowers. Reflexes unalterably conditioned. They'll be safe from books and botany all their lives." The Director turned to his nurses. "Take them away again."

Still yelling, the khaki babies were loaded on to their dumb-waiters and wheeled out, leaving behind them the smell of sour milk and a most welcome silence.


donfilipo> Hormoni se prožijo tudi pri živalih, ki ga praktično nimajo, pri človeku pa vse razmišljanje ne more ustaviti takega proženja. Zavestne reakcije in zavore, pa lahko postanejo težke nevroze.

Ah, to nikakor ni res. Razmišljanje ni pogoj za takšno zavoro - proženje lahko ustavijo praktično vsi sesalci, ne glede na to kako majhne možgane imajo (in praktično vsi sesalci premorejo prefrontalni korteks, ki pri vseh vrstah skrbi za izkušnje in spomin). To (prilagodljivost, več tisočkrat hitrejša od zgolj genetske) je naša (sesalcev) bistvena evolucijska prednost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

donfilipo ::

Ne moreš ustaviti proženja hormonov v določenih situacijah. To vem ker sem doživel smrtonosno. Pa si nisem želel nič bolj kot to, da bi situacijo obvladal. In nisem edini. Nekateri so obogateli z opisovanjem težav drugih, drugi si jih zaradi denarja kar izmislijo:) NO pozneje (če preživiš:) nek kompromis možgani le naredijo, ampak po prestani patnji!

In sesalci? Race niso sesalci! Monogamni pari rac. Res pa je da ne vem točno kateri gon ali hormon to doseže pri racah.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

jype ::

donfilipo> Ne moreš ustaviti proženja hormonov v določenih situacijah. To vem ker sem doživel smrtonosno. Pa si nisem želel nič bolj kot to, da bi situacijo obvladal. In nisem edini. Nekateri so obogateli z opisovanjem težav drugih, drugi si jih zaradi denarja kar izmislijo:) NO pozneje (če preživiš:) nek kompromis možgani le naredijo, ampak po prestani patnji!

Seveda ne moreš, če se še nisi opekel. Včasih tudi drugič in tretjič ne - potem pa vedno pogosteje - moreš.

donfilipo> In sesalci? Race niso sesalci! Monogamni pari rac. Res pa je da ne vem točno kateri gon ali hormon to doseže pri racah.

Ne, race niso sesalci. Tudi vrane niso (in imajo precej drugačne možgane kot mi), pa znajo brzdati nagone in uporabljati orodje. Skratka, nevronske mreže so daleč boljše od naključnih mutacij v smislu evolucijske učinkovitosti - kje so šele socialna omrežja, kjer te lahko že družina/čreda/krdelo nauči, kdaj je treba preprečit nastanek erekcije (in ti dobro veš, da si zelo vesel, da kaj takega zmoreš).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Ramon dekers ::

Slab spomin imaš
:

Zakaj? Kaj pa sem narobe povedal?

Sicer pa sem omenil da lahko homesuksualnost povzroči travma iz otroštva? Jp tele froce so želeli obvarovati pred izobrazbo.

Ti mešaš travmo, depresijo in učenje.

jype ::

Ramon dekers> Sicer pa sem omenil da lahko homesuksualnost povzroči travma iz otroštva?

Nobene potrebe ni, da gre za travmo. Lahko gre tudi za izjemno prijetno izkušnjo.

Ramon dekers> Jp tele froce so želeli obvarovati pred izobrazbo.

Na tak način lahko kogarkoli "naučiš" praktično česarkoli.

Seveda stranski učinki niso niti redki, niti prijetni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Ramon dekers ::

Nobene potrebe ni, da gre za travmo. Lahko gre tudi za izjemno prijetno izkušnjo.


kakšna prijetna izkušnja pa lahko povzroči da moški postane gey? Da mu da moški lupčka ko ga nobena ženska ne pogleda, nato jih zasovraži in se odloči da bo postal gey?

donfilipo ::

Ne, race niso sesalci. Tudi vrane niso (in imajo precej drugačne možgane kot mi), pa znajo brzdati nagone in uporabljati orodje. Skratka, nevronske mreže so daleč boljše od naključnih mutacij v smislu evolucijske učinkovitosti - kje so šele socialna omrežja, kjer te lahko že družina/čreda/krdelo nauči, kdaj je treba preprečit nastanek erekcije (in ti dobro veš, da si zelo vesel, da kaj takega zmoreš).


A jebaj ga diplomatski izven pointa.

Skupni imenovalec ni prefrontalni korteks.... ampak hormoni. Niti ni rečeno da oksitocin, pravzparav sem prepričan da ne sam oksitocin pri seksualnih vezah.

In ja nekateri se ponašajo s hitro kontrolo freudovega ID-a, če smo malo v svetu psiholoških poetov, ker je kemija zaguljena:), drugi pa ne! Tudi v tretje zadnje in smrtonosno, NE! Če ti po prvem skromnem namigu, da bi deklica dober avto, in to udari na ultraškrti gon:), ni rečeno da so vsi tako racionalni! Nekateri ne morejo niti ko jih izbrana ozmerja, opljuva in pohodi. Pa ji PK sicer deluje lahko bolje od tvojega. V več doprinosov k znanosti in umetnosti:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Če pa mi neznana sicer super lepotica in simpatikus, kot je recimo kaka Nina, en tak virtualen stvor, ki si predtavljam je tudi realno OK, kaj prekolne, bi ji preklel nazaj in počasi tudi spustil gume:)

Dokler seveda ne zagrabi ludost, ki pa je seveda spet res hudo relativna. Morda meni pri 52-tih filtri le bolje delajo (pa spet preverjeno ne dobro!), je pa morje nesrečnikov, ki jim hormoni ne dajo meje med virtualnim in realnim.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

jype ::

Ramon dekers> kakšna prijetna izkušnja pa lahko povzroči da moški postane gey?

Nimam pojma. Od vseh gejev, ki jih poznam, samo eden meni, da so mu moški bolj všeč kot ženske zaradi očetove obsedenosti z olimpijskimi igrami (tistimi pravimi, antičnimi). Tega ne morem ocenjevati, ker nimam lastnih izkušenj s tega področja.

donfilipo> Skupni imenovalec ni prefrontalni korteks.... ampak hormoni. Niti ni rečeno da oksitocin, pravzparav sem prepričan da ne sam oksitocin pri seksualnih vezah.

Skupni imenovalec sta sposobnost pomnenja izkustva in povratna zanka med hormoni in endokrinimi žlezami, ki hormone izločajo v centralno živčevje (ne v krvni obtok). Seveda ni oksitocin edini, a njegova koncentracija vedno izmerljivo naraste ob takšnem in drugačnem vzburjenju.

donfilipo> In ja nekateri se ponašajo s hitro kontrolo freudovega ID-a, če smo malo v svetu psiholoških poetov, ker je kemija zaguljena:), drugi pa ne!

Ah, v resnici se nihče ne ponaša s kontrolo podzavesti. Ljudje, ki bi znali nadzirat lastne sanje (in druge stranske učinke posedovanja kompleksnega živčevja, eden od najbolj zabavnih, neškodljivih, a totalno strašljivih za človeka, ki jo izkusi, je hipnagogija in z njo povezana občutja) ne obstajajo. Ni pa tako težko, še posebej v tem času, poskrbeti za zadostno motivacijo, pozornost in koncentracijo, da reči (droge, sanjarjenje, meditacija), ki lahko pomagajo pri nekontrolirani introspektivi, sploh ne pridejo na vrsto (ne, ne vem kako to vpliva na mentalno zdravje - itak me ima večina za norca že od nekdaj).

donfilipo> Dokler seveda ne zagrabi ludost, ki pa je seveda spet res hudo relativna. Morda meni pri 52-tih filtri le bolje delajo (pa spet preverjeno ne dobro!), je pa morje nesrečnikov, ki jim hormoni ne dajo meje med virtulnim in realnim.

Filtre je treba vzdrževat. Jaz sem tako zatežen že od rosne mladosti, ko sem bil pogosto fizično zlorabljan od vrstnikov. K sreči so starši bili sposobni usmerjati moje čustvene izbruhe in postal sem eden od najbolj zajebanih piflarjev, ki imajo vedno prav, potem pa podlegel hormonom in bil hospitaliziran in doživel razsvetljenje, ne boš verjel, v obliki Nine (in dohtarja, ki je razumel moje težave in mi jih pomagal rešit). Od takrat ves čas obvladam svoja duševna in čustvena stanja in seveda si občasno privoščim ekskurzije v tisto, čemur praviš "virtualno", ampak nikoli brez načrta in premisleka o posledicah (in torej brez kontracepcije, haha).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

nevone ::

Jaz sem tako zatežen že od rosne mladosti, ko sem bil pogosto fizično zlorabljan od vrstnikov.


Jaz pa mislim, da takrat tega enostavno nisi mogel preprečiti, ker si pač bil magnet za nasilneže. To, da so nekateri magnet za nasilneže, je tudi delno pogojeno z obnašanjem, ki ni samo priučeno, ampak so vzroki zanj globji.

Lahko z vajo in pravimi informacijami precej prekrmiliš svojo osnovno nastavitev, a neka osnovna nastavitev iz katere gradiš naprej, vendarke obstaja in se od posameznika do posameznika tudi razlikuje.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype ::

nevone> Jaz pa mislim, da takrat tega enostavno nisi mogel preprečiti, ker si pač bil magnet za nasilneže.

Lahko bi potegnil z njimi in se spravljal na šibkejše, pa mi vzgoja ni dovolila tega.

nevone> Lahko z vajo in pravimi informacijami precej prekrmiliš svojo osnovno nastavitev, a neka osnovna nastavitev iz katere gradiš naprej, vendarke obstaja in se od posameznika do posameznika tudi razlikuje.

Kolikor razumem sodobno prenatalno razvojno paradigmo se začne osnovna nastavitev graditi ob nastanku prvih nevronskih struktur, pri čemer se največ poudarkov daje na pravilni prehrani mame, zaradi ekonomskih razlogov pa se ne poudarja pomembnosti maminih čustvenih stanj, ki novo nastajajoč organizem šopajo z maminimi hormoni.

donfilipo ::

Skupni imenovalec sta sposobnost pomnenja izkustva in povratna zanka med hormoni in endokrinimi žlezami, ki hormone izločajo v centralno živčevje (ne v krvni obtok). Seveda ni oksitocin edini, a njegova koncentracija vedno izmerljivo naraste ob takšnem in drugačnem vzburjenju.


Oksitocin je pomemben za splošno naklonjenost. Ne samo spolno. Z umetnim oksitocin sprejem dosežemo enostavno, da se ljudje počutijo nekako bolj povezane, prijateljske, naklonjene. Podoben efekt imajo tudi nekatere druge disko droge, ki morda na drug način dosežejo proženje oksitocina. Sam sprej pa ga izgleda izzove. Nekako zavohamo hudo naklonjenost drugih:)

Zdaj s terapijami je pa seveda tako, da če je prava pomaga. Če je terapevt bohinc, pa dobiš prisluhe da govori da so mu krave všeč;(( Kasneje izveš, da ni rekel drugega celo terapijo kot: 'ja babe pa pjača so ta prave in so ti všeč'. Skratka edini dostopni terapevt naokoli na intelektualnem nivoju, ki pa ne govori:)

Ampak dobro, da ne jamram brez veze. Pri hudih, a že slovencem udomačenih travmah, so često vpleteni in družina in celo alko okolje s celotno industrijo milico in šolo, tako da je dobra terapija kot v tvojem primeru, prej izjema kot pravilo. Res! Statistika.

Hotel sem poudariti, da hormoni ali goni vedno precej oblikujejo sliko realnosti, ki nam jo načara v glavnem ravno PK in to hudo vpliva na našo realnost.

In zdaj ko ta poetski psiho ID, EGO in SUPEREGO prenesemo še na družbo, začuda spet nekako konstrukt v določenih primerih pravilno predvideva, čeravno je ravno toliko pravilno opisen kot Platonova pečina, ali Freudov kontrukt.

In ja, preimenovali so jih in prepesnili v malce bolj globalne konstrukte:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

jype ::

donfilipo> Oksitocin je pomemben za splošno naklonjenost. Ne samo spolno. Z umetnim oksitocin sprejem dosežemo enostavno, da se ljudje počutijo nekako bolj povezane, prijateljske, naklonjene. Podoben efekt imajo tudi nekatere druge disko droge, ki morda na drug način dosežejo proženje oksitocina. Sam sprej pa ga izgleda izzove. Nekako zavohamo hudo naklonjenost drugih:)

Ampak efekti so zelo različni, glede na to na katero stran krvno možganske pregrade se oksitocin dostavi - špricanje tega v kri ma sicer močne, a tudi bistveno bolj nerodne učinke v primerjavi z izločanjem v možganske strukture, kjer dejansko lahko deluje na zelo prefinjene načine.

donfilipo> Res! Statistika.

O tem sploh ne dvomim, da običajno ljudje niso opremljeni, niti jih nihče ne zna opremiti za boj proti učinkom njihovih travm in da je tragičen razplet v večini primerov norma, a situacija se počasi popravlja. Čeprav me kar zaboli, ko vidim kako mama okoli ušes useka otroka, ki je komaj shodil, si ne morem kaj, da se mi ne bi smilila tudi ona - in če bi takšni šel razlagat o vplivu stresnih situacij (in ena najbolj stresnih je zagotovo ta, da ti nekdo iz intimnega socialnega kroga stori silo) na funkcionalni razvoj možganov, na verjetne posledice za oblikovanje osebnosti in druge takšne kunštne besede, bi najbrž mahnila še mene.

donfilipo> In ja, preimenovali so jih in prepesnili v malce bolj globalne konstrukte:)

Ja, ampak to je vse skupaj zelo pesniško. V resnici so organske družbene strukture zelo enostavne, sodobne oblike družbenih konvencij pa v ničemer ne izhajajo iz narave, genetike ali česarkoli podobnega, temveč iz že omenjenega kataloga jesen/zima 2011/2012 (pri čemer Talibani jasno natisnejo svojega).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Pithlit ::

Ramon dekers je izjavil:

En kup natolcevanja s strani pithlit kako so ženske boge, kako imajo manj pravic.

Ti pa kljub vsem pojasnilom še vedno ne ločiš med privilegijem in pravico? To, da te muči bralno razumevanje, že vemo... ne vem pa zakaj si moraš kar nekja izmišljevati in mi polagati v usta. Me lahko citiraš kako natolcujem da imamo ženske manj pravic? Dajmo, prosim. Res. Če ne moreš te takoj okličem za lažnjivca.

figula je izjavil:

Privilegiji? Ma, ne vem , če sem jih kdaj kot ženska v socialnem življenju čutila, prepoznala in izkoristila.

Jaz že skozi dve temi poudarjam da je prepoznati lastne privilegije, vsaj včasih, prekleto težko. Marsikdaj preprosto zato ker jih družba celo podpira. Tudi to da ti moški pridrži vrata je privilegij. Glup primer, recimo, ampak vendarle.
Life is as complicated as we make it...

donfilipo ::

Ja, ampak to je vse skupaj zelo pesniško. V resnici so organske družbene strukture zelo enostavne, sodobne oblike družbenih konvencij pa v ničemer ne izhajajo iz narave, genetike ali česarkoli podobnega, temveč iz že omenjenega kataloga jesen/zima 2011/2012 (pri čemer Talibani jasno natisnejo svojega).



Niso tako enostavne. Ne vedno. Je res par osnovnih mehanizmov, tudi profit in trgovanje, ampak vseeno ima tudi družba patologijo. Kaj hoče da se ve in kaj se ne sme vedeti. Kaj nekateri lahko, drugi ne smejo. Kaj nekateri morajo, drugim ni treba.......... In nekatere oblike iz takih nepravilnosti se nemara kažejo lahko tudi smrtonosne za celo družbo.

Rad bi poleg enostavnih mehanizmov (kataloga:) v realno sliko vključil vendarle pesniške zbirke Lacana in Žižka, ki kljub vsemu nekatere probleme in dogajanja postavijo prekleto realistično.

In tu smo opazili eno tako klasično. Eno je problem dejanske neenakosti spolov. To povsem naravno povezovati s splošno priviligiranostjo, je pa drug problem.

Potem nekaj kar je genetsko ali del selekcije, je nujno da best in edino prav.

Pa še bi našli8-)

No glavni problem dejanske nepriviligiranosti tudi ob še tako ultra liberalni papirnati lokalni seveda ostane. Osnovni privilegij dela........ zaslužek. In tu so razlike med sloji, nacijami za isto delo še veliko večje, kot razlike med spoloma v razvitih državah:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Vitez ::

Ko gledam to debato ( brati se mi več ne da ), prihajam do zaključka, da bolj kot je nekdo disfunkcionalen v odnosu do nasprotnega spola, daljše poste je sposoben pisati na to temo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

donfilipo ::

To je logično.

Ravno zato ker je imel življenske probleme.

Ampak eno je fukati, drugo pa o tem razmišljati in sortirati v ostale kontekste funkcioniranja.

Če bi delali analogijo. Eni znajo dobro preračunavati in so bogati. Eni so pa matematiki8-)

Da ne govorim o tem, da so toliko pedra, da nisi povedal, da eni pač pisemo dolge poste na vse teme, kjer se nam zdi, da imamo predvsem sebi kaj povedati;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

Ti pa kljub vsem pojasnilom še vedno ne ločiš med privilegijem in pravico? To, da te muči bralno razumevanje, že vemo... ne vem pa zakaj si moraš kar nekja izmišljevati in mi polagati v usta. Me lahko citiraš kako natolcujem da imamo ženske manj pravic? Dajmo, prosim. Res. Če ne moreš te takoj okličem za lažnjivca.


tisto z rojevanjem pa služba pa to? Iskati se mi pa res ne ljubi:) Ti je nekdo lepo odgovoril ali delaš otroke in si na porodniški ali pa izbereš službo.

Vitez je izjavil:

Ko gledam to debato ( brati se mi več ne da ), prihajam do zaključka, da bolj kot je nekdo disfunkcionalen v odnosu do nasprotnega spola, daljše poste je sposoben pisati na to temo.



uf to se pa popolnoma strinjam. Je potem že bolj smiselno vzeti v roke kakšno knjigo...

da eni pač pisemo dolge poste na vse teme, kjer se nam zdi, da imamo predvsem sebi kaj povedati


jup. U bistvu gre na nek način samoočiščevanje samega sebe. Kot da bi se zaupal psihoterapevtu. Podzavestno ti tako butajo ven tvoje težave. Ampak sory stari, forum ni odgovor na tvoje težave. Svet je kakršen je in ne kot si ga ti zamisliš.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Ramon dekers> jup. U bistvu gre na nek način samoočiščevanje samega sebe. Kot da bi se zaupal psihoterapevtu. Podzavestno ti tako butajo ven tvoje težave. Ampak sory stari, forum ni odgovor na tvoje težave. Svet je kakršen je in ne kot si ga ti zamisliš.

Hihi.

donfilipo ::

Hihi gre nato, ker očitno niso to samo moje težave. Jaz o njih nisem kaj dosti pisal, dokler se jih nisem znebil. Potem pa nastopijo druge o katerih molčim. No o teh konkretno sem pa kar precej tudi prebral, zagotovo veliko več kot ti, ki se stalno toliko hvališ z načitanostjo, si celo magister, v bistvu pa vse kaže, da nimaš pojma:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Ramon dekers ::

Hihi gre nato, ker očitno niso to samo moje težave.


No o teh konkretno sem pa kar precej tudi prebral, zagotovo veliko več kot ti


S tem si samo potrdil to kar sem sam napisal. Jasno pa je da je na svetu več "shizofrenikov".

zagotovo veliko več kot ti, ki se stalno toliko hvališ z načitanostjo, si celo magister, v bistvu pa vse kaže, da nimaš pojma:)


kaj naj rečem. Bi ti dal kar roko če bi te srečal na hodniku.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Nima smisla imeti težav, o katerih bi molčal, razen kadar moraš molčati zaradi spoštovanja zasebnosti drugih.

"Hihi" je odgovor na to, da svet ni tak kot si ga zamisliš. Seveda je tak, kot si ga zamisliš, če svoje zamisli potem tudi udejaniš.

Je tudi odgovor na "podzavestno butanje težav". Obravnavanje težav v tej temi bolj zavestno kot je sploh ne more biti.

In tretje, da forum ni odgovor na težave, je navadna neumnost. Mnogi so v njem našli vsaj uteho, če že rešitve ne. Sem prepričan, da mnogi, ki le berejo, z velikim olajšanjem sprejmejo dejstvo, da niso edini s podobnimi težavami - pa tudi da mnogi, ki so si življenje predstavljali drugače kot jaz (i.e. narobe) vzrojijo, ko si ne pustim dopovedat, da se mi slabo godi, ker ne živim po njihovem vzoru.

donfilipo ::

Jasno pa je da je na svetu več "shizofrenikov"


A jebaj ga. Še eden od silnih diagnostikov;(( Idiotov:)

Sem bil pri 5 različnih specialistih prishiatrih da bi dobil diplomo shizo kakršnekoli sorte, da mi ne bi bilo treba u vojsko, pa še druge posebnosti proleterskog života:).

Pa je ne dobiš od specialista. Dobil sem kar bi 1/3 mojih kameradov. // Popravljam kameradov polovica, generacije tretina:)//Če bi sedeli po čakalnicah. Alfa do beta alkoholik:) Od takrat me zdravnik ne vidi več!

In ja o težavah ki jih poznam ugibam javno, zato da si se kaj naučil, izpovedal in obenem povedal. In ne zato, da bi se šel ideologijo idiotizma:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

Nima smisla imeti težav, o katerih bi molčal, razen kadar moraš molčati zaradi spoštovanja zasebnosti drugih.


Se strinjam z napisanim sicer se pa osebne težave razlikujejo od splošno družbenih.

"Hihi" je odgovor na to, da svet ni tak kot si ga zamisliš. Seveda je tak, kot si ga zamisliš, če svoje zamisli potem tudi udejaniš.


črno ali belo? Al kako? Ne štekam...

Je tudi odgovor na "podzavestno butanje težav". Obravnavanje težav v tej temi bolj zavestno kot je sploh ne more biti.


nop, nekaterim se prav vidi kako jim buta ven. Pa ne mi zdaj da naj citiram.

n tretje, da forum ni odgovor na težave, je navadna neumnost. Mnogi so v njem našli vsaj uteho, če že rešitve ne. Sem prepričan, da mnogi, ki le berejo, z velikim olajšanjem sprejmejo dejstvo, da niso edini s podobnimi težavami - pa tudi da mnogi, ki so si življenje predstavljali drugače kot jaz (i.e. narobe) vzrojijo, ko si ne pustim dopovedat, da se mi slabo godi, ker ne živim po njihovem vzoru.


fere libenter homines id quod volunt credunt

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

osebne težave se razlikujejo od splošno družbenih


Včasih ja, včasih pa tudi ne. Ampak temelj splošnih družbenih so osebne. In zdaj naj bi jih nekdo skrival, da bi ti ki obvladaš latinsko, lahko rekel, da se imamo super in rabimo samo več škornjev in discipline?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

jype ::

Ramon dekers> osebne težave se razlikujejo od splošno družbenih.

Ti bi rad impliciral, da se torej o osebnih ni pametno v javnosti pogovarjat?

Television has brought murder back into the home - where it belongs.

Ramon dekers> črno ali belo? Al kako? Ne štekam...

Kakor komu drago. Jaz imam rad vsaj 32 bitov prostora za nianse!

Ramon dekers ::

Včasih ja, včasih pa tudi ne. Ampak temelj splošnih družbenih so osebne. In zdaj naj bi jih nekdo skrival, da bi ti ki obvladaš latinsko, lahko rekel, da se imamo super in rabimo samo več škornjev in discipline?


sem vedel da se bo nekdo spotaknil ob to:) Družbene težava je recimo revščina, osebna pa depresija. Je pa lahko med tema pojavoma vzročna zveza.

In zdaj naj bi jih nekdo skrival, da bi ti ki obvladaš latinsko, lahko rekel, da se imamo super in rabimo samo več škornjev in discipline?


Mah je razlika če se nekdo naveže v temi na prefrontalni korteks to opiše, argumentira, kot pa debata v stilu: moški imate več pravic, privilegijev in tu podaja zgodbice iz svojih osebnih izkušenj, ki so navadno zelo osamljene ter bolj izjema kot pravilo.

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

sem vedel da se bo nekdo spotaknil ob to Družbene težava je recimo revščina, osebna pa depresija. Je pa lahko med tema pojavoma vzročna zveza.


Ja je povezava. Samo da idioti potem diagnosticirajo da imaš depresijo in si zato reven. Nekaj je z njim narobe, plačevali bi pa 5€ na dan!!!!!

Obratno jim pa recimo ne gre. Da si se zakockal pri kurbah in si zato rahlo na čase depresiven, ker si skrajno reven. Neperspektiven kader, ne znaš latinsko...itd. Da pa načeloma nič ne fali! Razen morda dober posel. Ker recimo ne piješ si liberalen, celo brez predsodkov za homo itd;((

E vidiš o tem pa raje molčim, ker tu pa res nihče na forumu kaj prida ne more čisto teoretično pomagati;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Ramon dekers ::

Ja je povezava. Samo da idioti potem diagnosticirajo da imaš depresijo in si zato reven. Nekaj je z njim narobe, plačevali bi pa 5€ na dan!!!!!


hmm navadno zato ker ima tudi on težave. Ne moreš ti pomagati drugim če imaš sam probleme. No saj jih imamo vsi, itak, da ne bomo spet natančni. Je pa lahko razlika v stopnji kjer si že skoraj pri samomoru. Načeloma pa tisti ki jih plačujemo 5€ na dan niso prida.

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Kar družbena tragedija je kako milica skupaj z idioti širi laži, ki naj bi bile dohtarska skrivnost!

To je potem konkglomerat, ki naredi vsak poizkus terapije popolnoma nemogoč.

Sem opazil že 100x in preveril. Na lastni koži in videl na truplih nesrečnejših kolegov. So se bodli pa pika pa poka in butn8-) En problem manj. Glavna napaka? Za družbo? Včasih je stegnil jezik:) Čez državo in šefa latinščine. Čez imperij. Ki je dan v vednost samo bogovom in ne juncem.

Ma pičke idiotske kolk sem sit tega idiotizma in bebavosti pa ne morem povedati:)

Z osebnimi izkušnjami nekoga, če niso zlagane, lahko drug mlajši prepozna vzorec in se jih ogne!!! To je point. Poudarjam pa da v večini postov ne govorim osebno, ampak čisto kritično o teoriji.

Razen pri drogah!

Načeloma pa tisti ki jih plačujemo 5€ na dan niso prida.


Takole je. Navadni krimosi so. Je pa to težko pokazati, če so sodelovali najprej z zvezno UDBO, ki je vedrila pri nas v glavnem na carini, potem pa z osamosovojitelji.

E vidiš to je pa res en tak subjektiven point, kjer osebna izkušnja lahko tudi vara. Namreč ni bilo povsod tako!!!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

Z osebnimi izkušnjami nekoga, če niso zlagane, lahko drug mlajši prepozna vzorec in se jih ogne!!!


Ja se strinjam. Navadno pa naj bi bilo da se vsak uči na svojih napakah. Problem je že to ker je drug mlajši že po defoultu manj izkušenj. Sicer leta niso merilo modrosti ampak vseeno.

Poudarjam pa da v večini postov ne govorim osebno, ampak čisto kritično o teoriji.


kdo je tebe tu sploh metal notri? Nevem kje si se našel ko sem opisoval določene osebke. Si pa med edinimi ki kaj specifičnega, konkretnega napišeš in to utemeljiš, obrazložiš.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

V razmerju s punco ter oziranje za drugimi dekleti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36978957 (68371) bluefish

Speed Dating v sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22946038 (39882) Gandalfar
»

Najti pravo resno punco in živeti srečno življenje (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
483100945 (87123) guest #44
»

Zenske, rasizem in izbira partnerja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
77689208 (76124) kr1ženska

Več podobnih tem