» »

Najti pravo resno punco in živeti srečno življenje

Najti pravo resno punco in živeti srečno življenje

««
2 / 10
»»

blackbfm ::

itak no, vse gre po načrtih, dober si da lahko tako vnaprej planiraš celoten odnos:))

Imo si greta po 13 letih že precej na k. To kar pa tu govoriš je pa samo metanje peska v oči:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

guest #44 ::

jype>Mnenje o čem? Jo prosim, da se pridruži tej temi? Pregovarjanje po forumih ne spada med njene najljubše konjičke, tako da obljubit ne morem ničesar.

Poudaril sem da brez posrednika in budnega očesa. Moram jo ujet v njenem divjem okolju...še najbolje ko so z kolegicami vni na pjači.


jype>To je vsekakor možno (težko je na smiseln način merit količino zadovoljstva različnih ljudi) in tudi če se bo kdaj odločila, da nisem (več) dovolj dober, bom to znal sprejeti kot mož in bom storil vse tisto, s čimer ji bom olajšal pot naprej, ker jo imam rad. Na tak razplet sicer ne računam, ker mi tudi do zdaj ni bilo pretirano težko požreti ponosa in priznati, da se motim (česar na forumu nikdar ne bom storil, ker je v nasprotju s pravili), prav tako so se konflikti vedno reševali sproti in z obilico dialoga, ki je pripeljal do sprejemljivih kompromisov (in seveda en drugemu ne želiva, da bi se morala sprijaznit z rečmi, s katerimi se nočeva, kar sklepanje kompromisov močno olajša).

Najbolj boli to, da ti se boš zanjo žrtvoval ona pa bo odšla na boljše in bila bolj srečna. Ni prav, da se zanjo žrtvuješ, če se one nebi zate.
Ženski postane dolgčas mnogo preden pove.

jype> A to, da z veseljem živiš z nekom, ki ga imaš rad, ni "zgolj iz koristi" ?

Finančno mislim. Pri čustvenem, jah gre za malo medsebojnega izkoriščanja. Mislim, da ženska bolj izkorišča moškega iz materialno/stvarne strani, kot pa čustvene.jype>Če te potolaži: Jaz vem, da ima prav.

Niti ne preveč.

Ramon dekers ::

Ja, saj lahko izbira. Ampak to ne pomeni, da moški pa ne moremo.


no ja glede na moje videnje v tujini se naše zelo nosijo. Je pa res da malo žuram...

Ker ob 1:45 ne moreš biti srečen, če imaš otroke?


jah nevem no, če bi imel jaz 2 froca pa ženo verjetno v tem času ne bi bil tu. Prej bi v službi nabijov na ST če bi mev cajt:)

No, jaz sem po enem letu skupnega življenja bil pripravljen deklarirati da gre za intimni odnos, kar je hitro vodilo tudi v spolne odnose in konsolidiranje načrtov za prihodnost. Zdaj sva skupaj 13 let in nič ne kaže, da bi morala kaj kmalu z zvezo zaključiti, ker gre vse po načrtih.


me veseli da ti je uspelo! Res.

Rias Gremory ::

Mogoče se mi samo zdi vendar se mi je zazdelo, da se je v temo že prikradla tipična slovenska fovšija.

Drugače pa če probam dati spodoben nasvet:
Bodi urejen, samozavesten in bodi kanček bolj socialen. Resne punce pa (še) nimam.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Ramon dekers ::

blackbfm je izjavil:

itak no, vse gre po načrtih, dober si da lahko tako vnaprej planiraš celoten odnos:))

Imo si greta po 13 letih že precej na k. To kar pa tu govoriš je pa samo metanje peska v oči:))ma ja no. Preveč se izpostavlja kako gre njemu super...Tak folk ni ok in ima zadaj vedno teževe. To fasado pa pokriva ravno s to konverzacijo kako super je vse.

jype ::

Ramon dekers> pač pa glede natolcevanja o sreči.

Nikjer ne trdim, da sem najsrečnejši človek na svetu (čeprav se pogosto tako počutim, kar je tudi prav - hormoni, ki povzročajo takšne občutke, očitno svojo nalogo pravilno opravljajo), trdim pa, da sem imel v življenju srečo (ker si ne znam predstavljati, kako bi drugače označil naključje, po katerem sem srečal mater svojih otrok) in sem z razpletom zelo zadovoljen.

blackclw> Imo si greta po 13 letih že precej na k. To kar pa tu govoriš je pa samo metanje peska v oči:))

Ko govorimo o dolgoročnih intimnih zvezah, je jasno, da zraven pridejo tudi težji trenutki, ki jih je treba znat sprejet z vso odgovornostjo in resnostjo odraslega človeka. Pogosto (in dekle to ve in razume) si želim, da bi lahko še kakemu drugemu dekletu pokazal, da na svetu niso sami podmorničarji, da znajo tudi nekateri moški z razumevanjem sprejemati različna mnenja in ki so praktično imuni na tisto, čemur moški radi rečete "podjebavanje". Ker vem, da imam prav, me nobena ženska, ki si take reči rada privošči, nikoli ni prizadela - od tistih, ki bi me lahko, pa nobena ni tako neodgovorna, da bi poskušala.

jverne> Poudaril sem da brez posrednika in budnega očesa. Moram jo ujet v njenem divjem okolju...še najbolje ko so z kolegicami vni na pjači.

Haha. To se sicer zgodi enkrat ali dvakrat na leto, a če bi bil "s kolegicami na pijači" njen MO, potem ne samo da ne bi bila tako lepa, tudi moja partnerka ne bi bila. Seveda predvidevaš, da bi odgovor bil kaj bolj iskren, kar je IMHO tudi narobe - meni moja partnerka lahko pove vse, kar si misli, ne da bi jo moralo biti strah.

Ramon dekers> Preveč se izpostavlja kako gre njemu super...

Vedno gre lahko še bolje. Tega ne izpostavljam zato, ker bi moral karkoli dokazat vam ali samemu sebi, temveč zato, da lahko OP in njemu podobni iz prve roke izvejo, da kvalitetni odnosi obstajajo in so celo precej pogosti. Da ni nujno, da bi se morali z izdatno zlorabo drog omamiti, ali da bi morali porabiti obscene vsote denarja, da bi spoznali dekle, s katerim si bodo vzajemno všeč.

Ramon dekers ::

Mogoče se mi samo zdi vendar se mi je zazdelo, da se je v temo že prikradla tipična slovenska fovšija.


ni fovšije, samo yjpe deluje kot nekdo na ulici ki ti hoče prodati zanič robo in na ves glas tuli kako je njegova najboljša od vseh.
Če je človek srečen je pač srečen in tega ne poudarja na vsaki temi ki se odpre ko se nanaša na ženske.

jype ::

Mora pa razložit zakaj ni nesrečen, če ga tega obtožijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Ramon dekers ::

Vedno gre lahko še bolje. Tega ne izpostavljam zato, ker bi moral karkoli dokazat vam ali samemu sebi, temveč zato, da lahko OP in njemu podobni iz prve roke izvejo, da kvalitetni odnosi obstajajo in so celo precej pogosti. Da ni nujno, da bi se morali z izdatno zlorabo drog omamiti, ali da bi morali porabiti obscene vsote denarja, da bi spoznali dekle, s katerim si bodo vzajemno všeč.


ja ampak to preveč poudarjaš na subjektiven način. Nekako tako kot bi revež zadel na lotu in to razlagal drugemu revežu kako je vse možno. Tak je tvoj princip delovanja.

jype ::

Ja, ampak zadetek na lotu v tem primeru sploh ni redek - je pa treba jit po dobitek, ko ga zadaneš.

Rias Gremory ::

Če je srečen mu to privoščim, če je nesrečen upam, da bo kmalu srečen.

Vglavnem, še zmeraj se mi zdi da se morate ob vsak post obregniti, ki ni po vašem okusu. Ne branim nobenega.

EDIT: Zašli smo s teme vključno z mano, zato prenehajmo z neumnostjo in raje svetujmo OP-ju. :)
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

Mora pa razložit zakaj ni nesrečen, če ga tega obtožijo.


kdo pa te je česa obtožil? Da razlagaš kako srečen si oz po tvoje kako nisi nesrečen je že vsakomur jasno.

Nevem kaj op dela ampak očitno je nek computer geek (ni žaljivo). In to da mu ti poveš kako nisi nesrečen mu ne bo pomagalo. No prvo se mora človek začeti ukvarjat s športom (tek npr), potem branje knjig (samozavest + besedni zaklad) potem pa družba in spoznavanje bab.

guest #44 ::

jype>Haha. To se sicer zgodi enkrat ali dvakrat na leto, a če bi bil "s kolegicami na pijači" njen MO, potem ne samo da ne bi bila tako lepa, tudi moja partnerka ne bi bila. Seveda predvidevaš, da bi odgovor bil kaj bolj iskren, kar je IMHO tudi narobe - meni moja partnerka lahko pove vse, kar si misli, ne da bi jo moralo biti strah.

To pa ti žal težko vrjamem. Ravno zato obstajajo prijatli, da njim poveš kar partnerju se ne upaš/ne moreš. Razlogi so številni, da imata otroke je še največji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Ramon dekers ::

jype je izjavil:

Ja, ampak zadetek na lotu v tem primeru sploh ni redek - je pa treba jit po dobitek, ko ga zadaneš.17 € ki ga revež zaden mu ne prinese bogastva.

Pithlit ::

guest #44 je izjavil:

A bo kak argument padu ali se morem sprijaznit, da ima ženska na moškem forumu apriori prav?

Ti stresaš stereotipe. Jaz zelo pogosto slišim da lepih in hkrati pametnih žensk ni. Al je lepa pa neumna, al pa je pametna in grda.

Zdaj... če pa se obešaš na stereotipe samo kadar tebi paše je pa to drug problem, za novo temo.

Ramon dekers je izjavil:

Da bo pa viselo vse na meni zato ker je ona nežnejši spol pa GTFO. Saj so želele pravice, neodivsnost, naj sedaj tudi one delajo.

Zato ker samo čakamo za prvim voglom da skočimo nate in te zasužnjimo? Sicer se z izjavo (ne pa sentimentom) strinjam. Jih poznam kar nekaj ki s svojim delom skrbijo za družino. Nekaj je takih kjer je moški utekel iz razmerja takoj ko se je najavil otrok. Nekaj je takih ki domov nosijo denar medtem ko partner visi po barih. Nekaj je takih ki nosijo domov denar medtem ko partnerji neuspešno (a neutrudno) iščejo delo. Poznam celo take ki furajo po dva šihta (jaz, med drugim).

Tako da... please! Ne ti posploševat preveč. Ne rečem, so tudi skrajnosti v drugo smer.

Rias Gremory je izjavil:

Zašli smo s teme vključno z mano, zato prenehajmo z neumnostjo in raje svetujmo OP-ju. :)

Saj smo. Ven naj gre malo. posedanje za domačo pečko ne bo obrodilo dosti sadov. Sicer obstaja varianta iskanja sorodne duše prek interneta. Baje so take zveze trajnejše ko se premaknejo v real life. Okoli 80% folka ostane skupaj, baje. Za razliko od tistih 20% ki se srečajo v 'baru', baje.

Drugače pa ne vem, mojo sem spoznala v njeni sobi. Bili smo povabljeni na špagete s škampi. Pol ure za tem sem špagete (s škampi vred) izbruhala pred njenimi vhodnimi vrati. Nekako neromantično. Ne vem kako točno sva končale skupaj... pa še z enim tipom je hodila takrat.
Life is as complicated as we make it...

jype ::

Ramon dekers> 17 € ki ga revež zaden mu ne prinese bogastva.

Očitno še nisi nikoli bil revež.

Poleg tega sem jaz zadel jackpot, ki je bil videti siromašen, dokler se ni prvič pokazal gol na soncu. Nisem prepričan, v čem je bila finta, ampak bila je super (finta).

jverne> To pa ti žal težko vrjamem. Ravno zato obstajajo prijatli, da njim poveš kar partnerju se ne upaš/ne moreš. Razlogi so številni, da imata otroke je še največji.

Se ne čudim. Tudi njej večina tega ne verjame. Nič za to - mnogi ljudje preživijo celo življenje z iskanjem ravnotežja med tem komu bodo kaj povedali.

Pithlit ::

Ramon dekers je izjavil:

No prvo se mora človek začeti ukvarjat s športom (tek npr), potem branje knjig (samozavest + besedni zaklad) potem pa družba in spoznavanje bab.

Zato ker mi je grozno smešno... Športnica nisem. U bistvu, če mi ni treba vstat s kavča pač ne vstanem. Za v družbo nisem. Knjige pa, priznam, berem. Vsaj uro na dan. V angleščini. Pa Italijanščini in Nemščini. Slovenščina me ne zanima dosti... poleg tega pa je branje prispevkov po forumih včasih dovolj zabavno.
Life is as complicated as we make it...

Ramon dekers ::

Ti stresaš stereotipe. Jaz zelo pogosto slišim da lepih in hkrati pametnih žensk ni. Al je lepa pa neumna, al pa je pametna in grda.


čista resnica.

Zato ker samo čakamo za prvim voglom da skočimo nate in te zasužnjimo? Sicer se z izjavo (ne pa sentimentom) strinjam. Jih poznam kar nekaj ki s svojim delom skrbijo za družino. Nekaj je takih kjer je moški utekel iz razmerja takoj ko se je najavil otrok. Nekaj je takih ki domov nosijo denar medtem ko partner visi po barih. Nekaj je takih ki nosijo domov denar medtem ko partnerji neuspešno (a neutrudno) iščejo delo. Poznam celo take ki furajo po dva šihta (jaz, med drugim).


glej partnerja izbere vsak sam. Če ženska izbere nesposobnega oplovjevalca je njen problem.

Očitno še nisi nikoli bil revež.


Ne bom nikoli sužen tega sužnjelastniškega sistema. Zase vem da se lahko dobro prodam.

Zato ker mi je grozno smešno... Športnica nisem. U bistvu, če mi ni treba vstat s kavča pač ne vstanem. Za v družbo nisem. Knjige pa, priznam, berem. Vsaj uro na dan. V angleščini. Pa Italijanščini in Nemščini. Slovenščina me ne zanima dosti... poleg tega pa je branje prispevkov po forumih včasih dovolj zabavno.


branje po forum je dejansko kot igranje igric ali FB. Knjiga pa ti da to da lahko vključiš empatijo, seveda odvisno za kakšno vrsto literature gre. Kot drugo če ne poskrbiš za svoje telo si pač bolan, tudi gat ti ni treba menjat pa jih(no upam).

Zgodovina sprememb…

jype ::

Pithlit> Zato ker mi je grozno smešno... Športnica nisem.

Kljub temu je šport odličen medij za spoznavanje sorodnih duš (če te ne veseli, potem sorodnih duš tam jasno ne bo), zato je prav, da se ga predlaga.

Ramon dekers> glej partnerja izbere vsak sam. Če ženska izbere nesposobnega oplovjevalca je njen problem.

Ki ga reši tako, da ga zamenja (in postane problem nesposobnega oplojevalca, ki potem vsem razloži, kakšna prasica da je).

Ramon dekers> Ne bom nikoli sužen tega sužnjelastniškega sistema. Zase vem da se lahko dobro prodam.

Govorimo o iskanju žensk, ki so na voljo majhnemu debelemu plešastemu nerdu z očali (in kaj mu je na voljo).

Ramon dekers> branje po forum je dejansko kot igranje igric ali FB.

Tudi pri branju po forumu terja ogromno empatije, pisanje pa še več.

guest #44 ::

Zelo možno, da je ogromno (procentualna večina) lepih žensk tudi neumnih (ne pretirano pametnih), so pa tudi lepe in pametne.

IMO je večina lepih moških tudi pametnih. Saj lepota pri moškemu v preteklosti ni zagotovila partnerja, moral je tudi se izkazati. Lepota pri ženski pa je garantirano privabila dobrega samca, ki pa se je prej moral še otresti konkurence.

Lepe in pametne ženske so bolj posledica naključja...lepi in pametni moški pa ne.

Pithlit ::

Ramon dekers je izjavil:

Kot drugo če ne poskrbiš za svoje telo si pač bolan, tudi gat ti ni treba menjat pa jih(no upam).

Malenkost me podcenjiješ. Nisem sicer ena tistih koščenih fotomodelov... ampak nekih odvečnih kil pa tudi nimam. Remember... dva šihta.

Če pa na 100 metrov ne zmoreš pod 11s te pa tam 'na izi' peljem lulat.

I'm a couch potato. But I'm a fit couch potato.
Life is as complicated as we make it...

jype ::

jverne> Zelo možno

jverne> IMO

Just doesn't cut it.

Tvoja infantilna razlaga evolucije je pa tudi od sile. Spoznat moraš kakšnega načitanega antropologa.

jverne> Lepe in pametne ženske so bolj posledica naključja...lepi in pametni moški pa ne.

Vse pametne ženske, ki jih jaz osebno poznam, so lepe (so pa nekatere izmed neumnih tudi malce asimetrične).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Pithlit ::

guest #44 je izjavil:

Zelo možno, da je ogromno (procentualna večina) lepih žensk tudi neumnih (ne pretirano pametnih), so pa tudi lepe in pametne.

IMO je večina lepih moških tudi pametnih. Saj lepota pri moškemu v preteklosti ni zagotovila partnerja, moral je tudi se izkazati. Lepota pri ženski pa je garantirano privabila dobrega samca, ki pa se je prej moral še otresti konkurence.

Lepe in pametne ženske so bolj posledica naključja...lepi in pametni moški pa ne.

White male supremacy much? Ti se niti približno ne zavedaš kakšne privilegije imaš. Še manj pa tega kolk te ti privilegiji tepejo.
Life is as complicated as we make it...

Ramon dekers ::

Kljub temu je šport odličen medij za spoznavanje sorodnih duš (če te ne veseli, potem sorodnih duš tam jasno ne bo), zato je prav, da se ga predlaga.


šport je namenjen dvigovanju samozavesti in dobremu počutju. Tega ne delaš za druge temveč zase.

Ki ga reši tako, da ga zamenja (in postane problem nesposobnega oplojevalca, ki potem vsem razloži, kakšna prasica da je).


ali pa si najde novega nesposobnega oplojevalca...

Govorimo o iskanju žensk, ki so na voljo majhnemu debelemu plešastemu nerdu z očali (in kaj mu je na voljo).


še enkrat šport potem branje knjig.

Tudi pri branju po forumu terja ogromno empatije, pisanje pa še več.


stari slaba. Tu ni nobene zgodbe, nobene predstave. Je samo problem o katerem diskuteramo.

jype ::

Ramon dekers> šport je namenjen dvigovanju samozavesti in dobremu počutju. Tega ne delaš za druge temveč zase.

In tam spoznaš ljudi, ki imajo podobno mnenje (tisti, ki športajo za druge, hodijo na fitnes, ne športajo).

Ramon dekers> ali pa si najde novega nesposobnega oplojevalca...

Jah, loterija je takšna.

Ramon dekers> še enkrat šport potem branje knjig.

Oboje je že done.

Ramon dekers> stari slaba. Tu ni nobene zgodbe, nobene predstave. Je samo problem o katerem diskuteramo.

Zato pa terja toliko več empatije - da razumeš problematiko, se moraš poistovetit s precej slabše izdelanim likom, o katerem veš bistveno manj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Ramon dekers ::

Malenkost me podcenjiješ. Nisem sicer ena tistih koščenih fotomodelov... ampak nekih odvečnih kil pa tudi nimam. Remember... dva šihta.


jah ok če imaš dva šihta, to še nič ne pove o tvoji sposobnosti. V Ameriki dela folk tudi po tri, pa si ne more privoščiti zdravljenja določene bolezni. Edit: pove samo to da si pridna in delavna.

Če pa na 100 metrov ne zmoreš pod 11s te pa tam 'na izi' peljem lulat.


ne tečem šprinte, niti ne merim razdalje, tečem pa vsak dan vsaj 1 uro raje 2.

I'm a couch potato. But I'm a fit couch potato.


good for you

In tam spoznaš ljudi, ki imajo podobno mnenje (tisti, ki športajo za druge, hodijo na fitnes, ne športajo).


Ko tečeš na cesti vidiš samo avtomobile, če hodiš na fitnes zato da gobcaš ne telovadiš. Torej je tvoja teorija trapasta iskreno povedano.

Zato pa terja toliko več empatije - da razumeš problematiko, se moraš poistovetit s precej slabše izdelanim likom, o katerem več bistveno manj.


http://topdocumentaryfilms.com/why-read...

Zgodovina sprememb…

guest #44 ::

jype je izjavil:

jverne> Zelo možno

jverne> IMO

Just doesn't cut it.

Tvoja infantilna razlaga evolucije je pa tudi od sile. Spoznat moraš kakšnega načitanega antropologa.

jverne> Lepe in pametne ženske so bolj posledica naključja...lepi in pametni moški pa ne.

Vse pametne ženske, ki jih jaz osebno poznam, so lepe (so pa nekatere izmed neumnih tudi malce asimetrične).


Čemu so služile pametne in lepe ženske 10.000 let nazaj?

No sej ne rečem, da takih ni...pravzaprav se take še posebej rade združujejo, zato jih toliko poznaš. Če pa vzameš naključen vzorec ti garantiram, da ne bo tako. Poizkusi.


@Pithlit

Povej mi nekaj privilegijev, ki jih imamo moški v razvitih družbah?

jype ::

jverne> Čemu so služile pametne in lepe ženske 10.000 let nazaj?

Če za začetek prebereš kaj o Matriarchy @ Wikipedia bo že dovolj.

jverne> Povej mi nekaj privilegijev, ki jih imamo moški v razvitih družbah?

Saj ti jih lahko jaz: Uživamo višje osebne dohodke, večjo svobodo gibanja, večjo zastopanost pri oblasteh...

Poleg vseh malenkosti, kakršna je npr. prednost priimka ob sklenitvi zakonske zveze.

Pithlit ::

guest #44 je izjavil:

Povej mi nekaj privilegijev, ki jih imamo moški v razvitih družbah?

Male Privilege Checklist. Grem stavit da za vsaj pol od teh nisi niti slišal. Bi si pa upala stavit da boš za vsaj pol trdil da niso resnični.

Oboje se direktno navezuje na to da te ti privilegiji tepejo:
The first big privilege which whites, males, people in upper economic classes, the able bodied, the straight (I think one or two of those will cover most of us) can work to alleviate is the privilege to be oblivious to privilege.


Ampak. Ker mislim da ravno neumen nisi (oziroma sem v to kar prepričana)... Feel free to surprise me.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

Ramon dekers ::

se dobro da je med zenskami toliko dosezkov na podrocju znanosti, inovacij... Ce ne bi bilo ljudi oz moskih tipa nikola tesla bi bili se v sr. Veku, kajne pithlit:)

nanpots ::

biti ženska sucks. itak. :D

sicer pa so ženske take prasice/kure/... zato, ker smo moški slabo ravnali z njimi. kaj se zdaj pritožujete. vzrok-posledica. ženske so tu da sledijo moškim, čeprav se obnašajo samostojno dandanes. pa ne moreš tisoče let vzgoje spremeniti, to je zdaj že malo v genih, čeprav je večina v tradiciji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nanpots ()

jype ::

Ramon dekers> se dobro da je med zenskami toliko dosezkov na podrocju znanosti, inovacij... Ce ne bi bilo ljudi oz moskih tipa nikola tesla bi bili se v sr. Veku, kajne pithlit:)

Al pa žensk kot sta Marie Curie, pa ko smo ravno omenjali IVF, Anne McLaren, ane.

V znanosti danes ni malo žensk.

Pithlit ::

Ramon dekers je izjavil:

se dobro da je med zenskami toliko dosezkov na podrocju znanosti, inovacij... Ce ne bi bilo ljudi oz moskih tipa nikola tesla bi bili se v sr. Veku, kajne pithlit:)

Še dobro da ti poznaš malenkost zgodovine in veš da so bile ženske še ne tako grozno dolgo nazaj zelo zatirane. Verjetno tudi poznaš kar nekaj znanstvenih dosežkov s strani sužnjev kajne. Saj veš da so bile ženske bolj kot ne obravnavane kot sužnje? Verjetno veš tudi to da so se morale boriti za nekaj tako samoumevnega kot je izobrazba. Pa volilna pravica. Mogoče ti je celo jasno da so do sredine prešnjega stoletja bile zelo, zelo redke ženske ki so sploh imele možnost karkoli doseči na področju znanosti in inovacij. Nekako tudi upam da veš, da je sedaj v 'zahodnih demokracijah' več visoko izobraženih žensk kot moških (ki pa so hkrati skoraj pol manj plačane za isto delo).

Ali pa se motim?

Če ženske ne bi bile tako zatirane, ali pa bi bile celo (bog ne daj) enakopravne... bi bili sedaj precej bolj naprej. Tako pa smo kjer pač smo. Nekje kjer ženska, ki na vprašanje "ali imate otroke" odgovori z "ne", na razgovoru za delo izgubi precej točk (medtem ko se moškemu ni treba bati česarkoli). Pa nima veze ane? Ker bodo itak moški poskrbeli za nas?
Life is as complicated as we make it...

blackbfm ::

Ženska ravno tako lahko odpre firmo kot moški, ji ni treba nič potem hodit na razgovor. Kje je problem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

s51as ::

@jalovec09
Če iščeš tapravo, si že tu falil. Ker da najdeš tapravo, moreš imeti v glavi neko predstavo o tapravi in takoj, ko si postaviš ene okvire, potem vse kandidatke tlačiš v te okvire. V realnosti pa seveda nobena ni po jusu narejena in prej ko slej kak kos pade ven iz okvira in ni dobr.
Tako da je moj nasvet v tej smeri, da bodi odprt pri izbiranju, potem pa kritičen pri izboru.
Sicer pa je ponavadi tako, da moški zbiramo in ženske izberejo... Naprej smo pa copate, hvaležne za nedeljske dopoldneve pred TV :D
It's just me myself and I

Ramon dekers ::

ah daj ne bluzi pithlit v skandinaviji so bile relativno svobodne pa ni bilo nic pametnega. Sicer pa zenska ni enako suzenj. Ali pac to govori tvoja zgodovina?

sicer pa kaj pomeni vec visoko izobrazenih zensk na zahodu, pithlit? Fdv varianta? Teh je polno, ekonmija pa to tudi. Sicer pa tudi cloveka ki je izjavil da je zemlja okrogla so preganjali. Mogoce pac niste imele ja.c da bi kaj pametnega odkrile, oz to odkritje prikazale. Al bo cerkev kriva?

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

Pithlit je izjavil:

Še dobro da ti poznaš malenkost zgodovine in veš da so bile ženske še ne tako grozno dolgo nazaj zelo zatirane. Verjetno tudi poznaš kar nekaj znanstvenih dosežkov s strani sužnjev kajne. Saj veš da so bile ženske bolj kot ne obravnavane kot sužnje? Verjetno veš tudi to da so se morale boriti za nekaj tako samoumevnega kot je izobrazba. Pa volilna pravica. Mogoče ti je celo jasno da so do sredine prešnjega stoletja bile zelo, zelo redke ženske ki so sploh imele možnost karkoli doseči na področju znanosti in inovacij. Nekako tudi upam da veš, da je sedaj v 'zahodnih demokracijah' več visoko izobraženih žensk kot moških (ki pa so hkrati skoraj pol manj plačane za isto delo).

Ali pa se motim?

Če ženske ne bi bile tako zatirane, ali pa bi bile celo (bog ne daj) enakopravne... bi bili sedaj precej bolj naprej. Tako pa smo kjer pač smo. Nekje kjer ženska, ki na vprašanje "ali imate otroke" odgovori z "ne", na razgovoru za delo izgubi precej točk (medtem ko se moškemu ni treba bati česarkoli). Pa nima veze ane? Ker bodo itak moški poskrbeli za nas?


Tudi moški so v tem istem časovnem obdobju lepo jebali ježa, delali po rudnikih, bednih tovarnah, kmetijah, delali 16 urne delovnike in podobno. Zdaj se lahko smilimo samim sebi, čeprav sploh nismo živeli v teh časih ali pa se ukvarjamo z današnjo realnostjo, v kateri nam je vsem kar zelo fino.

Ko pa ti govoriš o razgovorih za službo, se pa meni to bere, kot da imaš ti sama suženjsko mentaliteto in si ne znaš predstavljati svojega življenja drugače, kot da delaš za druge. Za neuspeh na razgovoru so spet krivi drugi ali pa tvoj spol?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Vitez ::

jype je izjavil:Vidiš, mene v eni drugi temi nekdo obtožuje, da "nisem imel jajc" pristopit do nobene, preden sem spoznal takšno, za katero sem vedel, da bo prava. Sicer sem do nekaterih (pogosto zelo nerodno) pristopil, a pogoji uporabe so vse (razen prave) prestrašili.Nič te ne obtožujem, povzel sem tvoje lastne besede v drugi temi. Sam si rekel, da si nikoli nisi predstavljal, da bi kakšno spoznal spoznal kje drugje, kot na ircu-u. Dodal si nekaj o tremi in nesposobnosti pristopov v živo. V nadaljevanju tiste teme, si trdil, da te "nastavljačice iz lokalov" ( tvoj izraz ) niso nikoli zanimale.

Jaz pa sem povzel, da, očitno, ne da te niso zanimale, temveč so bile zate vedno kislo grozdje, ker nisi upal pristopit. Pristal si z žensko z irc-a, ki je edina pokazala zanimanje zate in zdaj trdiš, da je bila "edina prava". V bistvu pa je, kot zgleda, bila tudi edina možna.

para! ::

Arbeit macht frei, jalovec.

lp
Death before dishonor!

Invictus ::

Edini pogoj da boš s punco srečen, je da si srečen tudi sam.

Življenje v dvoje ne prinese sreče.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

BigWhale ::

Prav zanimivo je, kako se je tema razvila v 'jype sam naklada'.

No, jaz sem se eden izmed tistih, ki so v zvezi pristali 'ponesreci'. Narobe poslan email na katerega dekle odgovori, razvil se je dvogovor, etc, etc. Letos je bilo 13 let kar se poznava in 12 let od kar ziviva skupaj. Imava veliko skupnih interesov in tudi tiste, ki niso skupni. Takisto je s prijatelji in znanci. Zaenkrat se nic ne kaze, da bi se navelicala drug drugega se oba vsaj priblizno zavedava svojih napak znava ziveti z njimi. Rahlo karikirano, meni gre na zivce kako ona stiska tubo zobne paste, njej gre pa na zivce kje jaz puscam cevlje.

Otroka sta v zvezo prinesla tudi nekaj stresa (na zalost nimava kleti) preko katerega sva sla vzajemno in tako, da sva drug drugemu pomagala, ce bi meni uspela se laktacija, bi bila stvar se lazja! Srecna zveza in trdna zveza ne pomeni, da se s partnerjem 100% ujemas v vsem in da za vsako stvar oba takoj dahneta 'JA' in da se v vsem strinjata. Pomeni, da se znata o morebitnih tezavah pogovoriti in najti skupno resitev.

Dolgcas in navelicanje? Po dvanajstih letih skupnega zivljenja in intimnih odnosov tega se ni na vidiku. Vsaj zaenkrat si znava popestriti vse aspekte zivljenja.

Jure v bistvu ne naklada in marsikdo tukaj se ima se marsikaj za nauciti o zivljenju. :)

detroit ::

jalovec09 je izjavil:

Če bodo komentarji tud dobri in ne bo spama, bom tudi jaz napisal točne podatke, odgovore.

Star sem 26 let, imel že punco, ampak se ni obnesla zveza, to te kar naprej prizadane, takorekoč boli, imaš slab občutek....


nisi lih za v grob še ampak tko je bitches come bitches go. Kakor se grdo sliši slednje. Z vsakim razmerjem postajaš močnejši in samostojneši in predvsem zrelejši.

in ja jype ima prav, zveze nastanejo ponesreči večinoma:D

Sicer sm imel eno že dolga leta ampak prišlo je do spontanosti. Ni sicer to neka meet-her.com stran ampak men bi prav prišel nasvet kako znebit se spontanosti, da ne bo še s trenutno in naslendjih nekaj isto. Recimo kaj početi čez vikend ipd. Tole je vredno forka!

ooops tiskarski škrat: spontanost -> dougcajt
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

blackbfm ::

Manj se druži z njo.

Dolgcas in navelicanje? Po dvanajstih letih skupnega zivljenja in intimnih odnosov tega se ni na vidiku. Vsaj zaenkrat si znava popestriti vse aspekte zivljenja.


Tak sem tut jz mislu, predno me je pustila:))

jan_g ::

Zabavni komentarji :)

Dosti pomaga, če si kolikor toliko normalen oz. da se obnašaš resno in odgovorno, če pričakuješ in želiš resno zvezo.

Daleč najboljši čas za spoznavanje nasprotnega spola so študentska leta. Približno ista generacija, podobno razmišljanje, primerljiv nivo razgledanosti pa verjetno tudi intelekta. Jaz sem svojo spoznal prav v takih okoliščinah in še danes sva skupaj. Vmes sva šla na svoje, 'pridelala' dva otroka in doživela cel kup dogodivščin.

Pomembno se mi zdi, da imata oba podobna pričakovanja od skupne zveze, ne pa da je recimo on luftar in neresen, ona pa si želi družino in 'štalco'.

ZaphodBB ::

Ramon Dekers, jverne:

Kera zakompleksana stereotipneža sta vidva. Dobrih bab ne morta dobit ker sta cepca, ne zato ker jih ni.

Pizda, men se pa zdi da ne bi mogu kamna vržt, brez da bi dobro samsko babo zadel. Tolk jih vidim, lepih, pametnih in sposobnih, da se mi kar smilijo. Ker vem, da ni primernih tipov zanje in so se revce prisiljene dobesedno tepst med seboj za tisto peščico tipov, ki rajši živijo kot pa neprestano razpravljajo zakaj jim življenje ne daje tistega kar jim pripada.

Če pribijate take, da ni lepih pa pametnih bab. Valjda bo vsaka pametna velik krog naredila, lepih se pa itak preveč bojite da bi sploh lahko prišli v stik z njihovim razumom. Potem pa še pribijate take, da so lepe in pametne vzvišene. Revce pa ne vejo kako do tipa prid, še slabega ne morjo dobi, ker se jih vsi preveč bojijo.

Fanjte, malo zapustite svoje socialne kroge, kjer so očitno sami luzerji. V roke primte kakega Bartola, Nietzcheja, Camusa, Sartra in podobne in primite življenje za roge.

Ramon dekers ::

eh filozofijo obdrzi kar zase zaphod, skupaj z nietzchijem in frojdom. Ce te pa moti ker imam-o previsoke kriterije in nekaterim tole fb iskanje ni ok potem pa nevem kaj naj recem. Sicer pa bab je prevec samo pametnih bolj malo. Kaj je pamet je relativno. Nekaterim je ok da ima ze sluzbo. Ce si zadovoljen zaphod v lajfu super ne pa tu predlagat nietzcheja, obstaja bolsa literatura...

Vitez ::

Če bi jaz bil samska ženska v Sloveniji, bi se resno zamislil nad svojo usodo, opazujoč samske tipe.

Drugače me pa zanima, ste se vi, samooklicani "urejeni, samski" že sploh vprašali, zakaj bi ena lušna kvalitetna sploh visela zraven vas? Kaj bi počela? Zlagala prtičke, medtem ko vi igrate igrice na računalniku?

Kaj naj si ženska počne s tipom, ki po forumih piše izjave ala "življenej je sranje"? Ženske imajo rade zabavne tipe, kako boste njo zabavali, če še sebe ne znate.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

Tear_DR0P ::

joj - žensk je povsod dovolj, prav tako kot tipov. je pa problem, ker ljudje ne vedo točno zakaj bi sploh želeli imeti partnerja, oziroma če sploh hočejo partnerja ali bi morda raje nekoga popolnoma podrejenega
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

ZaphodBB ::

Poznam par takih closet gayev, ki majo "previsoke standarde".

Pithlit ::

Vidim da marsikdo ni šel brat mojega linka. Ali pa (kar je tudi precej verjetno) tri četrt tega kar je prebral ni razumel.
Life is as complicated as we make it...
««
2 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sloescort ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
471198708 (56272) FireSnake

Kako si najti punco? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
827161045 (132583) Mesar

Speed Dating v sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22945972 (39816) Gandalfar
»

Zenske, rasizem in izbira partnerja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
77689100 (76016) kr1ženska

Več podobnih tem