» »

Kateri spol ima več privilegijev v naprednih družbah?

Kateri spol ima več privilegijev v naprednih družbah?

««
«
1 / 6
»»

guest #44 ::

Rad bi prenesel debato iz druge teme na frišno, ker je dokaj zanimiva tematika. Želim, da ostane kolkrtolko civilizirana.


Rad bi razdelil privilegije na kategorije:
-Zakonski vidik
-Zaposlitev/služba
-Politika/moč/družbeni vpliv
-Družbeno okolje (prijateljstvo, obnašanje, navade, bonton, pričakovanja do spola...)
-Razmerje (mladi parčki, ljubezen, zakonska zveza, pričakovanja...)
-Družina (otroci...)



Jaz menim, da so ženske v modernem okolju priviligirane napram moškim.

Po zakonu menim, da so enakopravne v modernih družbah.
V službi prav tako. Rojevanje tu nekako ne vidim kot izgovor. Odločitev je na tebi, najdi si službo, ki bo ustrezala tvojim željam o družini ali pač ne imet družine. Če delodajalec želi 100% prisotnost je tvoja odločitev ali podpišeš pogodbo ali ne.
Politika...v modernih družbah tu ni nobenega problema IMO. Ženska prav tako lahko pride na vplivno mesto kot moški.
Družbeno okolje...ženske so nežnejši spol, in jih je treba crtat, nuff said.
Razmerje...ženska izbira, za žensko se treba izkazat...
Družina...otrok pripada bolj materi kot očetu.

Sam nekaj za štart, vrjamem, da je še mnogo argumentov na obeh straneh.

Moje mnenje je da dandanes v naprednih družbaj je bolje biti ženska kot moški.

tony1 ::

Lej, sej so odnosi med spoloma kompleksna tema in Slovenke lahko še malo bolj komplicirajo kot ostala svetovna populacija (žensk), ampak malo še razmisli o temeljni tezi tvojega posta, boš?

V razmislek tole:

jernejl ::

En primer privilegiranja ženske (zakonski vidik) bi bil npr. ta, da se lahko ženska upokoji prej kot moški.
Da bo mera polna, dodajmo še, da je povprečna življenjska doba žensk daljša kot pri moških (kakšnih 7 ali 8 let je razlike).

Vitez ::

Novo leto, nov post s strani istega avtorja o tem, kako hudo je biti moški v Sloveniji..

Karaya 52 ::

A ni ZaphodBB prejsnji teden linkal nek tekst, ki pomete z vsemi floskulami iz videa? Med managerji je manj zensk, tako kot jih je med drogerasi, klosarji in ostalimi odpadniki. Are we equals? >:D

nevone ::

Jaz menim, da so ženske v modernem okolju priviligirane napram moškim.


Sej je prav, da se je malo obrnilo. V preteklosti je bilo pretepenih precej več žensk s strani moških, kot moških s strani žensk.

Zdej pa moderni moški mal plačuje ceno, ker so ženske pač postale bolj samostojne in moški mora moški svojo superiornost izkazovat tako, da je ona zadovoljna, ne pa da on brutalno dokazuje svojo premoč.

Drugače je pa vse stvar stereotipov in ali jim podlegaš ali ne. Žal je tako, da se marsikdo tem stereotipom ne more odreči in ga nekako spremljajo, nekatere sebi v škodo, druge pa tudi v korist.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

MrBrdo ::

Moje mnenje

-Zakonski vidik: ženske
-Zaposlitev/služba: moški
-Politika/moč/družbeni vpliv: moški
-Družbeno okolje (prijateljstvo, obnašanje, navade, bonton, pričakovanja do spola...): ženske
-Razmerje (mladi parčki, ljubezen, zakonska zveza, pričakovanja...): ženske
-Družina (otroci...): ženske
MrBrdo

Karaya 52 ::

V preteklosti je umrlo vec moskih - v vojnah; za zascito skupnosti, kulture, civilizacije in druzine. Kar je bilo je bilo. Moski danes, sploh mladi, niso odgovorni za dejanja njihovih prednikov izpred 100, 200, 3000 let, tako da ne vem kako gledajo na "po desni smo vozili ze dolgo, zdaj bomo se pa malo po levi". :) Spola sta dovolj razlicna, da prihaja do "neenakosti". Ce pogledamo po politicnih forumih, razmerje moski-zenske, se tehtnica mocno nagiba na stran prvih. Nihce ne more iz tega zakljuciti, da gre za zaroto moskih, ki zenskam omejujejo dostop do neta. Nekatere bolj zanima X, druge Y, zato zastopanost ne more biti 50%-50%.

Super Sonic ::

V preteklosti je bilo pretepenih precej več žensk s strani moških, kot moških s strani žensk.


Sej je čisto prav da je bilo tako. Pa ne me narobe razumet. Narava je dala moškim več fizične moči, torej fizično prevlado in malo smešno bi bilo, da bi potem ženska nabila moškega. Kako bi se pa narava počutila? Seveda sem sam strogo proti nasilju med spoloma, pa vendar. Ženskam je dala narava psihično moč. Ste mnogo močnejše v verbalni komunikaciji in mnogo bolje lahko zadanete srž problema z besedami.

Hec je tudi v tem, da se verbalno žaljenje, poniževanje, nasilje, ipd. težko izmeri (če se ga sploh lahko), med tem, ko eno buško (ali zlom roke) lahko vsi dobro ocenimo in kaznujemo. Tu je moški seveda na slabšem, ker moški težko odgovori verbalno tako dobro kot ženska, torej mora za totalno prevlado spustit še en šamar (kar je kaznivo in se šteje pod rubriko "nasilje nad ženskami"), medtem, ko ženska lahko doseže totalno prevlado samo z besedami. Govorimo o totalni prevladi v paru.

Zdej pa moderni moški mal plačuje ceno, ker so ženske pač postale bolj samostojne in moški mora moški svojo superiornost izkazovat tako, da je ona zadovoljna, ne pa da on brutalno dokazuje svojo premoč.


Moderni moški je popolnoma dominiran s strani ženske. Ob njej hodi kot en hlačeplazec in ni več sposoben dokazovati svoje moči, kje je šele beseda brutalno. To je kužek, ki hodi ob ženski in se veseli dneva, ko mu kraljica razširi noge, dovoli ven na pijačo, hobij ali pa izda dovoljenje za kakšno drugo vrsto zabave. Skratka zato da je srečen, potrebuje dovoljenje.

Če pogledamo dele sveta, ki šepajo, ugotovimo kontradiametralno prevlado. Moški imajo praviloma več žensk, v vsaki kršitvi moškega zakonika, pa žensko čaka kamen v glavo (ali podobno).

V čem je bistvena razlika med našim kužkom in žensko, ki mora živeti ob še 30 drugih ženskah, je stvar debate, ampak kot jaz vidim je tako. Ali dominirajo ženske ali moški, vedno je nekdo podrejen in na slabšem. Bolj je svet razvit in zakompliciran, bolje gre ženskam, ter obratno.

-Zakonski vidik: odvisno od države
-Zaposlitev/služba: odvisno od države
-Politika/moč/družbeni vpliv: odvisno od države
-Družbeno okolje (prijateljstvo, obnašanje, navade, bonton, pričakovanja do spola...): odvisno od države
-Razmerje (mladi parčki, ljubezen, zakonska zveza, pričakovanja...): odvisno od države
-Družina (otroci...): odvisno od države
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Karaya 52 ::

Nekaj je narava moskih, zensk, evolucijska pot, tukaj ni kaj za narediti. Ne vem zakaj bi se moral zakonodajalec dodatno opredeljevati do dveh vrst individumov, enih s ticem drugih brez. Pred zakonom smo vsi isti, za vse velja ista ustava, uvajanje dodatnih kategorij z namenom uvajanja pozitivne diskriminacije, preko kvot - kot so barva koze, spol, spolna usmerjenost ali verska pripadnost se mi zdi neposteno. Moski in zenska, imata v sistemu z istimi pravili, povsem enake moznosti uspeha. To so pravila igre, ki se postavijo na startu, narava spolov pa med tekom odloca kdo bo na katerem mestu. Med igro uvajati deus ex machina pravila je, kot sem ze napisal, neposteno.

Vitez ::

Super Sonic, boga tvoja ženska...

Super Sonic ::

Pred zakonom smo vsi isti, za vse velja ista ustava, uvajanje dodatnih kategorij z namenom uvajanja pozitivne diskriminacije, preko kvot - kot so barva koze, spol, spolna usmerjenost ali verska pripadnost se mi zdi neposteno.

Absolutno. Zaenkrat so zakoni napisani precej različno.

Super Sonic, boga tvoja ženska...

In srečna tvoja. Če jo imaš.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

ripmork ::

Sej je prav, da se je malo obrnilo.

a ni bila želja po ... enakopravnosti, ne po obračanju? :P

Nekako, kot je @MrBrdo prikazal, odvisno od situacije. Težki značaji se najdejo ne glede na spol, ki znajo izkoristit moč. V pravih situacijah se lahko dogajajo grozne reči v obeh smereh (fizično nasilje moških VS psihično nasilje žensk, mobing in spolno izsiljevanje z moške strani VS lažne obtožbe spolnega posilstva z ženske strani... samo kot primer).

Včasih smo imeli igranje vlog - dec je imel veliko večino privilegijev; zaradi kolektivnega občutka krivde nad svojo očitno nadmočjo se je odkupoval tako, da je igral vlogo kavalirja/Gentleman-a. V dobi enakopravnosti potreba po tem igranju vlog izpuhti... čeprav zvite punce še vedno želijo obdržat "best of both worlds": tretirana po gentlemansko, hkrati pa enakopravna.:D

Moski danes, sploh mladi, niso odgovorni za dejanja njihovih prednikov izpred 100, 200, 3000 let, tako da ne vem kako gledajo na "po desni smo vozili ze dolgo, zdaj bomo se pa malo po levi"

Agree:)

MajorM ::

Za vse ki niso spremljali omenjene teme in še posebaj za tony1:
(linkal prvi ZaphodBB)
http://www.psy.fsu.edu/~baumeistertice/...

jype ::

Super Sonic> Moderni moški je popolnoma dominiran s strani ženske. Ob njej hodi kot en hlačeplazec in ni več sposoben dokazovati svoje moči, kje je šele beseda brutalno. To je kužek, ki hodi ob ženski in se veseli dneva, ko mu kraljica razširi noge, dovoli ven na pijačo, hobij ali pa izda dovoljenje za kakšno drugo vrsto zabave. Skratka zato da je srečen, potrebuje dovoljenje.

Nonsense. Moderen moški v tem pogledu ni nič drugačen od pramoškega. S tem da stori vse, da se njegova družina dobro počuti, izkazuje svoje obvladovanje ne le samega sebe, temveč tudi vsega okoli njega. Njegova socialna funkcija je takšna že tisočletja in če ji niste kos in se niste pripravljeni sprijaznit s tem, da ne zmorete po moško prenašat, da vas po vašem mnenju ženska izkorišča, je to predvsem vaš problem.

Kar se mene tiče je ženska tista, ki se mora odločit, da se bo odgovorno obnašala, moški pa tisti, ki ji mora zagotavljati občutek varnosti in udobja. Če ženska nima namena odgovorno ravnati, je to njena odločitev, moški pa mora to sprejeti in ji potencialno odpovedati mesto izvoljenke (idealno je, če se to zgodi še preden se zveza sploh začne, a včasih med dvorjenjem ni popolnoma jasno, kdo zahteva kaj).

Vse oblike družinskega nasilja so čustveno pogojeni ekscesi, ki mnogim prinašajo zadovoljstvo in mnogim trpljenje, vse zgolj zaradi nesposobnosti odgovornega ravnanja, običajno od pomanjkanja samokontrole močnejšega v intimni zvezi.

Ripmork> tretirana po gentlemansko, hkrati pa enakopravna.

Nič manj kot oboje hkrati si vsaka ženska tudi zasluži.

Super Sonic> Tu je moški seveda na slabšem, ker moški težko odgovori verbalno tako dobro kot ženska, torej mora za totalno prevlado spustit še en šamar

Moškemu ni treba imeti zadnje besede, da bi se zavedal, da ima prav - kaj šele da bi moral to dokazati s fizičnim nasiljem (in če mora, potem je skoraj v vseh primerih popolnoma jasno, da se moti).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

tony1 ::

MajorM je izjavil:

Za vse ki niso spremljali omenjene teme in še posebaj za tony1:
(linkal prvi ZaphodBB)
http://www.psy.fsu.edu/~baumeistertice/...


Prebral že zdavnaj. In?

MajorM ::

jype je izjavil:

Super Sonic>

Ripmork> tretirana po gentlemansko, hkrati pa enakopravna.

Nič manj kot oboje hkrati si vsaka ženska tudi zasluži.


In enako velja za odnos ženske do moškega. Spoštovanje in enakopravnost.

MajorM ::

@Tony1
Zakaj ni v tvojem inkanem videu namesto James Bonda eden izmed populacije brezdomcev, ki so mimogrede večinoma moški? Zakaj znan igralec? A ne bi lahko bil namesto/poleg njega tudi predstavnik nasprotnega pola?

gendale ::

MrBrdo je izjavil:

Moje mnenje

-Zakonski vidik: ženske
-Zaposlitev/služba: moški
-Politika/moč/družbeni vpliv: moški
-Družbeno okolje (prijateljstvo, obnašanje, navade, bonton, pričakovanja do spola...): ženske
-Razmerje (mladi parčki, ljubezen, zakonska zveza, pričakovanja...): ženske
-Družina (otroci...): ženske

tole se mi zdi še najbolj točno, s tem da bi pri družbenem okolju in razmerjih dodal še, da mora bit ženska vsaj približno privlačna
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

jype ::

MajorM> In enako velja za odnos ženske do moškega. Spoštovanje in enakopravnost.

Tako je. Ampak za ženski odnos do moškega mora poskrbeti ženska. Moški pri tem nima nobene besede, lahko pa se odloči žensko zavrniti (kar nekateri storijo, nekateri se odločijo, da bodo sprejeli tudi takšno, ki jih ne spoštuje, nekateri pa... nimajo dovolj integritete, da bi se sploh odločili - o takih verjetno govori SuperSonic, ko govori o verbalni superiornosti žensk).

Super Sonic ::

Nonsense. Moderen moški v tem pogledu ni nič drugačen od pramoškega.


Ne vem če. Ženske pravijo, da jim ravno ta moderni moški omogoča, da so se osamosvojile in tako naprej. Tako da predlagam, da se najprej tam zmeniš kako in kaj. Kar jaz misli je, da so bile zgodovinsko gledano v bolj podrejenem položaju, ravno zaradi moškega.

Kar se mene tiče je ženska tista, ki se mora odločit, da se bo odgovorno obnašala, moški pa tisti, ki ji mora zagotavljati občutek varnosti in udobja.


Verjetno največji razlog zakaj tebi veza "laufa", drugim pa ne.

Moškemu ni treba imeti zadnje besede, da bi se zavedal, da ima prav - kaj šele da bi moral to dokazati s fizičnim nasiljem (in če mora, potem je skoraj v vseh primerih popolnoma jasno, da se moti).


Če večina moških tako ravna, potem je to že tako. Večina moških se na verbalne napade partneric odzove z nasiljem. Ni tako čisto, verjemem, gre za daljša časovna obdobja brez komunikacije, ki jo moški ponavadi zaliva z alkoholom. Mogoče ravno zato, ker ne ve kako bi odreagiral takrat, ko čuti ogroženost. Torej ravno to zame še vedno velja; večina moških se praviloma ne zaveda, da ne rabi imeti zadnje besede, da bi imel prav, ampak išče ultimativno potrditev, ki pa jo lahko kaže le fizično. Zakaj? Zato ker večina žensk dela povsem enako in do takšne potrditev pride precej bolj elegantno.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

para! ::

Teme z izkušnjami pri ženskah so vedno smešne. Fantje, a ne razumete kako deluje statistika? Potrebujete dovolj velik vzorec. Če tega ni, so vaše ugotovitve ničvredne in irelevantne, neresnične. Tisti, ki dela zaključke na podlagi svojih prijateljic, partneric, ipd, bi za RELEVANTNE podakte potreboval izkušnje s toliko ženskami, ki jih definitivno nima nihče.

Večina stvari v takšnih temah je zato samorefleksija ali refleksija bližnje okolice - SuperSonic je odličen primer - njegove izkušnje so take kot je tu napisal. Torej je ujet v situacijo v kateri je in jo po forumih opisuje kot splošno sprejeto dejstvo.

V resnici pa so njegovi zaključki neumnost - oziroma veljajo samo za njegov primer. How sad.

lp

lp
Death before dishonor!

MajorM ::

jype je izjavil:

MajorM> In enako velja za odnos ženske do moškega. Spoštovanje in enakopravnost.

Tako je. Ampak za ženski odnos do moškega mora poskrbeti ženska. Moški pri tem nima nobene besede, lahko pa se odloči žensko zavrniti (kar nekateri storijo, nekateri se odločijo, da bodo sprejeli tudi takšno, ki jih ne spoštuje, nekateri pa... nimajo dovolj integritete, da bi se sploh odločili - o takih verjetno govori SuperSonic, ko govori o verbalni superiornosti žensk).


Se strinjam. Ampak se mi zdi da se za pomanjkanje tega drugega prevečkrat krivi pomanjkanje prvega iz preteklosti.
In mislim, da če bi imeli moški toliko snubiteljic (je to pravilni termin?) kot ima ženska snubcev je precej lažje zavračati neprimerne.
Lažje je imeti "integriteto", ko imaš na izbiro boljšo opcijo...
Oziroma druga pot je da osvojiš prepričanje da je "plenty of fish in the sea" in se pač čustveno distanciraš.

MajorM ::

@Para!
Tema je oblika diskusije in je način kako lahko človek razširi svoja obzorja. Primerja se izkušnje in iz njih si lahko vsak sam ali pa skupaj potegnemo neke zaključke.
Tebi je to področje morda smešno, komu drugemu pač ne.

ZaphodBB ::

@Tony1
Zakaj ni v tvojem inkanem videu namesto James Bonda eden izmed populacije brezdomcev, ki so mimogrede večinoma moški? Zakaj znan igralec? A ne bi lahko bil namesto/poleg njega tudi predstavnik nasprotnega pola?


Da dam še odgovor: ženski seksizem je uperjen predvsem napram uspešnim moškim, medtem ko za žrtve vedno izbrane ženske s skrajnosti nasprotnega pola (torej neuspešne).

Že v tem videu, ko pride David Craig oblečen v žensko (in ga še ne prepoznaš) sem dobil gnusen očutek, ko kot kontrast mačizmu, pokaže stereotipno britansko buško (tako namreč izgleda DC oblečen v žensko) tipa Bridget Jones.

Ste kdaj opazili, kako masovni mediji "politično korektno" poveličujejo žensko in njen vpliv na družbo. Po drugi strani, pa moške prikazuje, kot nesposobne, lažnjive, zlobne in nasilne plenilce? Pojavlja se čedalje več obtožb, da policaji aretirajo očete, ki se igrajo s svojimi otroci z obtožbami pedofilije, itd...

http://familyonbikes.org/blog/2011/10/r...
http://online.wsj.com/article/SB1189032...

Če je to dobro za človeštvo, ne vem.

jype ::

MajorM> In mislim, da če bi imeli moški toliko snubiteljic (je to pravilni termin?) kot ima ženska snubcev je precej lažje zavračati neprimerne.

Marketing moški in ženske delajo na različne načine, veliko večino teh načinov pa določa vrstniški pritisk.

Pri nas je skoraj nesprejemljivo, da je ženska pametna, ali pa da je moški nežen, prav tako sta deležna posmeha iskrenost in odprtost.

Ni se težko na trg postavit tako, da postaneš tarča mnogih žensk (in obratno, obstajajo tudi ženske, ki jih nikoli nihče ne opazi, čeprav so izjemne) - težko pa je poskrbeti, da se zate odloči tista, za katero si se odločil sam.

ZaphodBB> Ste kdaj opazili, kako masovni mediji "politično korektno" poveličujejo žensko in njen vpliv na družbo. Po drugi strani, pa moške prikazuje, kot nesposobne, lažnjive, zlobne in nasilne plenilce? Pojavlja se čedalje več obtožb, da policaji aretirajo očete, ki se igrajo s svojimi otroci z obtožbami pedofilije, itd...

Ah, ti masovni mediji. Predpisujejo tudi blagovne znamke, vzorce obnašanja, anoreksijo za ženske in steroide za moške, vitaminske dodatke prehrani za daljše življenje in uporabo najnovejšega avtomobila za dvorjenje... In vse to deluje! Ampak samo pri tistih, ki nimajo časa premislit - sposobnost fokusiranja je največji sovražnik sodobnega potrošništva.

Super Sonic ::

Tisti, ki dela zaključke na podlagi svojih prijateljic, partneric, ipd, bi za RELEVANTNE podakte potreboval izkušnje s toliko ženskami, ki jih definitivno nima nihče.


Razmerje, kjer se vse definira na bazi čustev, spravljat v grafe; je neumnost. In potem takem se ne moremo pogovarjat. So not!

SuperSonic je odličen primer - njegove izkušnje so take kot je tu napisal. Torej je ujet v situacijo v kateri je in jo po forumih opisuje kot splošno sprejeto dejstvo.


Zanimivo je, da si tako dojel. Zaplete se ti pa že pri tem, ker ne veš kakšne so moje izkušnje.

V resnici pa so njegovi zaključki neumnost - oziroma veljajo samo za njegov primer. How sad.


Ovrži vse te neumnosti, pa bomo šli naprej. Tako se to dela, ne? Samo mislim si, da je tvoj problem nekje čisto drugje.

Ženski seksizem je uperjen predvsem napram uspešnim moškim, medtem ko za žrtve vedno izbrane ženske s skrajnosti nasprotnega pola (torej neuspešne).


Odlično!

Pri nas je skoraj nesprejemljivo, da je ženska pametna, ali pa da je moški nežen, prav tako sta deležna posmeha iskrenost in odprtost.

To pa težko verjamem, da drži. Inteligentnih žensk je veliko, tipov, ki se raznežijo pa tudi. Iskrenost je v debati, za odprtost bi se pa strinjal. Je v manjšini.

In mislim, da če bi imeli moški toliko snubiteljic (je to pravilni termin?) kot ima ženska snubcev je precej lažje zavračati neprimerne.



Ženske so roza. Torej v vseh teh dežalah je moški na boljšem.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

ZaphodBB ::

Ah, ti masovni mediji. Predpisujejo tudi blagovne znamke, vzorce obnašanja, anoreksijo za ženske in steroide za moške, vitaminske dodatke prehrani za daljše življenje in uporabo najnovejšega avtomobila za dvorjenje... In vse to deluje! Ampak samo pri tistih, ki nimajo časa premislit - sposobnost fokusiranja je največji sovražnik sodobnega potrošništva.


Hvala bogu, da je večina družbe razsvetljene in se posledično ni za bat, da bi tovrstni populizem lahko vplival "na mene osebno".

Res si aroganten.

jype ::

ZaphodBB> Hvala bogu, da je večina družbe razsvetljene in se posledično ni za bat, da bi tovrstni populizem lahko vplival "na mene osebno".

Tega nisem trdil.

ZaphodBB> Res si aroganten.

Čemu? Ker sem zapisal resnico? Ali ker nimam velikega avtomobila z zatemnjenimi stekli?

ZaphodBB ::

Čemu? Ker sem zapisal resnico? Ali ker nimam velikega avtomobila z zatemnjenimi stekli?


Če ne drži moja obtožba, potem je tudi zaključek nesmiseln.

guest #44 ::

MajorM je izjavil:

jype je izjavil:

MajorM> In enako velja za odnos ženske do moškega. Spoštovanje in enakopravnost.

Tako je. Ampak za ženski odnos do moškega mora poskrbeti ženska. Moški pri tem nima nobene besede, lahko pa se odloči žensko zavrniti (kar nekateri storijo, nekateri se odločijo, da bodo sprejeli tudi takšno, ki jih ne spoštuje, nekateri pa... nimajo dovolj integritete, da bi se sploh odločili - o takih verjetno govori SuperSonic, ko govori o verbalni superiornosti žensk).


Se strinjam. Ampak se mi zdi da se za pomanjkanje tega drugega prevečkrat krivi pomanjkanje prvega iz preteklosti.
In mislim, da če bi imeli moški toliko snubiteljic (je to pravilni termin?) kot ima ženska snubcev je precej lažje zavračati neprimerne.
Lažje je imeti "integriteto", ko imaš na izbiro boljšo opcijo...
Oziroma druga pot je da osvojiš prepričanje da je "plenty of fish in the sea" in se pač čustveno distanciraš.


Mislim, da si zadel bistvo problema med moškimi in ženskami (vsaj za današnjo družbo).

jype je izjavil:

Marketing moški in ženske delajo na različne načine, veliko večino teh načinov pa določa vrstniški pritisk.

Pri nas je skoraj nesprejemljivo, da je ženska pametna, ali pa da je moški nežen, prav tako sta deležna posmeha iskrenost in odprtost.

Ni se težko na trg postavit tako, da postaneš tarča mnogih žensk (in obratno, obstajajo tudi ženske, ki jih nikoli nihče ne opazi, čeprav so izjemne) - težko pa je poskrbeti, da se zate odloči tista, za katero si se odločil sam.



To kar ti opisuješ je bolj kot ne politično korektna floskula. Če velja, velja zgolj za zanemarljivo manjšino. Moški se lahko da na trg, ampak pač nima "dobrih izdelkov" pa naj se trudi kolk zmore. In neopaženih izjemnih žensk je smešno malo. Izjemne ženske vedo, da so izjemne in se temu primerno obnašajo.
Pri moških prav tako.

Skratka ta spolno/čustvena napetost med obema spoloma je crux problema. Sicer nimam statistik ampak trdim, da privlačni in uspešni moški v povprečju se manj nasilno obnašajo do žensk. To pa zato ker ko ženska zajebe, je za vogalom že druga, ki hrepeni po njem. Podobno kot pri ženskah, ki ne bodo trpele moškega v kolikor je dosti druge izbire. Za zaželjene moške je IMO še boljše, saj ti lahko ostanejo zaželjeni vse do svojih poznih let, medtem ko se še tako zaželjeni ženski zabava konča tam po 40. Samo take moške lahko prešteješ na prste ene roke.
To da je več žensk kot moških imo ni zagotovilo, da bodo moški imeli več izbire. Namreč ženske tako ali tako hrepenijo po enem in istem izbrancu, drugi kandidati pa si ga lahko na roke mečejo, for all they care.

Mislim, da vsa ta nesnaga iz preteklosti izvira iz nezmožnosti izbire ali svobode.

@nevone

Zelo maščevalno in nepravično gledaš ti to. Kot so že omenili...jaz nisem kriv za to kar je počel moj prednik 500 let nazaj.

Arto ::

En zelo zanimiv članek na to temo:
http://denisdutton.com/baumeister.htm

Avtor išče razloge, zakaj smo moški bolj "uspešni", ter ali so slabši zaslužki žensk res posledica diskriminacije.

To summarize my main points: A few lucky men are at the top of society and enjoy the culture's best rewards. Others, less fortunate, have their lives chewed up by it. Culture uses both men and women, but most cultures use them in somewhat different ways. Most cultures see individual men as more expendable than individual women, and this difference is probably based on nature, in whose reproductive competition some men are the big losers and other men are the biggest winners. Hence it uses men for the many risky jobs it has.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Arto ()

jype ::

jverne> In neopaženih izjemnih žensk je smešno malo.

Nope.

jverne> Izjemne ženske vedo, da so izjemne in se temu primerno obnašajo.

Yep, skrivajo se, da se jim ni treba ukvarjat z mačističnimi idioti.

jverne> Pri moških prav tako.

Jaz se z dekleti sploh ukvarjal nisem, razen kadar sem bil v kakšno zaljubljen - pa mi je vseeno sekira padla v med.

jverne> Sicer nimam statistik ampak trdim, da privlačni in uspešni moški v povprečju se manj nasilno obnašajo do žensk. To pa zato ker ko ženska zajebe, je za vogalom že druga, ki hrepeni po njem.

Al pa je druga hrepeneča za vogalom ravno zato, ker je manj nasilen?

jverne> Namreč ženske tako ali tako hrepenijo po enem in istem izbrancu, drugi kandidati pa si ga lahko na roke mečejo, for all they care.

In obratno? Matematično nemogoče je, da ne bi bilo obratno.

Vitez ::

Jype odlični odgovori v tej temi..strinjam se praktično z vsem.

guest #44 ::

jype> Nope.

Yep

jype> Yep, skrivajo se, da se jim ni treba ukvarjat z mačističnimi idioti.

Skrivajo se povprečnežem in iščejo najboljšega.

jype> Jaz se z dekleti sploh ukvarjal nisem, razen kadar sem bil v kakšno zaljubljen - pa mi je vseeno sekira padla v med.

Se reklamiraš kot izjemen moški? Res, da imaš kar lušno žensko. Ampak za začetek si preberi link
http://www.psychologytoday.com/blog/the...

Nočem kvarit tvoj ego (sej ne da ga je mogoče), ampak ženska te je izbrala ker pač ve, da bo imela svojega osebnega sužnja, ki ji bo zvest do groba. Če bi izbrala obleganega alfa samca, bi se ji strgalo še prvi mesec, ko je tip na "poslovnem potovanju v Dubaju" in "neve kdaj pride nazaj".
Skratka, izbrala je zanesljivo pot za vzgojo otroka. Na tebe žal ne gleda kot fantazijo come true, ampak izkorišča tvojo servilnost. "The dad strategy". Kar ženska resnično fantazira pa je predan alfa samec...hahaha, fat chance that would ever happen.
Sicer tebi mogoče to ustreza, ker si se pač tako prepričal. Jaz pač zagovarjam, da se morata en in drugi slinit po drug drugemu že v štartu. Šele takrat gre za enakost.

Priznaj si, da si od nje spolno in čustveno odvisen ona pa tebi ponuja zgolj drobtinice, da ji boš še naprej služil.
Ženske veljajo za čustvena bitja, in če se po nekom res slinijo je to jasno razbrat. In nekako dvomim, da se po tebi slini.

jype> Al pa je druga hrepeneča za vogalom ravno zato, ker je manj nasilen?

It goes hand in hand.

jype> In obratno? Matematično nemogoče je, da ne bi bilo obratno.

Ne. Družba z manj samcev je odlično funkcionalna, družba z več samcev pa zabrede v težave. Od recimo 10 tipov 3je so alfa samci in izredno zaželjeni. Ženske o njih fantazirajo.

Zgodovina sprememb…

nevone ::

Zelo maščevalno in nepravično gledaš ti to. Kot so že omenili...jaz nisem kriv za to kar je počel moj prednik 500 let nazaj.


Jaz ne pravim, da naj sedaj ženske tepejo moške. Samo pravim, da slabe izkušnje žensk z nekaterimi moškimi so vodile v družbene spremembe, da je ženska postala bolj samostojna, ker je le na ta način lahko uveljavljala svoje pravice pa tudi svojo voljo.

Jaz osebno moškim nič ne zavidam, ker so z udeležbami v vojnah in pri težaških delih več kot plačali svojo ceno, da smo danes kjer smo.

Niti ne mislim, da so bili moški včasih na boljšem, kot ženske. Vsak smo pač igrali svojo vlogo, v kateri se nikomur ni cedilo le mleko in med.

Tako tudi danes ne mislim, da so pa moški kaj bolj pod pritiskom, kot so bili včasih. Le da se pritisk stopnjuje na drugih področjih.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

jype ::

jverne> Skrivajo se povprečnežem in iščejo najboljšega.

That's what I said.

jverne> Se reklamiraš kot izjemen moški?

Vsak moški je izjemen, ko tak postane. Ni težko, če si mentalno sposoben sprejet, da so požrtvovalnost, trdo delo in sprejemanje različnih mnenj nekaj normalnega.

Vitez ::

Jverne, če bo tebi po kakšnem čudnem naključju uspelo dobiti kakšno žensko, se boš itak cel lajf spraševal, zakaj je sploh s tabo, katerega "alfa samca" je zgrešila, da je vzela tebe, kar ti bo nabilo le še dodatne komplekse..

Človek, sploh bereš svoje poste, se zavedaš, kako katastrofalno mnenje imaš o sebi, posledično ti je tuje razmišljanje vseh, ki se celo cenijo in jim hočeš podvalit lastne komplekse ( recimo jypu)..?

Model, daj vsaj 20 % energije, ki jo porabiš za pametovanje po forumu in seciranje veze nekega drugega forumaša, vloži vase, pa te bodo ženske opazile..

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

jype ::

jverne> ker pač ve, da bo imela svojega osebnega sužnja, ki ji bo zvest do groba.

Dogovor sicer ni tak, a tudi če bi bil - glede na to da odnos oba osrečuje, ne vidim niti ene same negativne lastnosti.

jverne> Jaz pač zagovarjam, da se morata en in drugi slinit po drug drugemu že v štartu. Šele takrat gre za enakost.

Jaz pa trdim, da človeku ni treba biti suženj nagonov in čustev in lahko, potem ko si je uredil pogoje za to, čustva in nagone sprosti z minimalnimi možnostmi za nastanek konfliktov.

jverne> Skratka, izbrala je zanesljivo pot za vzgojo otroka. Na tebe žal ne gleda kot fantazijo come true, ampak izkorišča tvojo servilnost. "The dad strategy". Kar ženska resnično fantazira pa je predan alfa samec...hahaha, fat chance that would ever happen.

Torej je deset let pridno čakala, da se ji bo zgodil otrok, vmes pa pridno zadovoljevala vse moje potrebe (jasno, vzajemno)? Očitno si torej zasluži vsaj nagrado za vztrajnost.

jverne> Priznaj si, da si od nje spolno in čustveno odvisen ona pa tebi ponuja zgolj drobtinice, da ji boš še naprej služil.

Seveda sem - saj v tem je bistvo kvalitetnega partnerstva. Ne razumem pa, kaj razumeš pod drobtinicami - tebi se torej zdi, da mi je dolžna več, kot mi zagotavlja? Čemu? Kaj naj bi mi manjkalo?

LordTado ::

Definitivno so uspešnejše pri stresih in bolečinah.Tukaj moški pogorijo.
Enkrat sem gledal ko so testirali solzivec v kamri je blo 10 žensk 10 moških in so moški vsi zapustili kamro ženske pa so zdržale dosti dlje...

jype ::

jverne> Ne. Družba z manj samcev je odlično funkcionalna, družba z več samcev pa zabrede v težave. Od recimo 10 tipov 3je so alfa samci in izredno zaželjeni. Ženske o njih fantazirajo.

In od 10 žensk so tri lepe blondinke in izredno zaželjene in moški o njih fantazirajo.

Oboji tako in tako menjavajo partnerje, na koncu pa skupaj ostanejo tisti, ki so sposobnejši v gojenju kvalitetnega odnosa.

jype ::

jverne> Če bi izbrala obleganega alfa samca, bi se ji strgalo še prvi mesec, ko je tip na "poslovnem potovanju v Dubaju" in "neve kdaj pride nazaj".

In če bi jaz izbral prvo lepotico, na katero je palila večina vrstnikov (in kako jezni so bili, ko je izkazala naklonjenost ravno meni, ki mi ni bilo ničesar do nje - instant ego boost za osnovnošolskega mulca, ki ga vsi pretepajo, nikoli ni dobra reč), bi zdaj imel za seboj že vrsto uspešnih razmerij, enega za drugim - tako pa sem šele dobro začel s prvim.

Žal mi je danes jasno, da je šlo le za vrstniški pritisk - dekle je zgolj potrebovalo fanta, da ni bilo videti nesposobno, jaz pa se nisem želel prepustiti toku, ker sem bil daleč preveč čustveno obremenjen, česar sem se znebil šele proti koncu srednje šole.

guest #44 ::

jype je izjavil:


Vsak moški je izjemen, ko tak postane. Ni težko, če si mentalno sposoben sprejet, da so požrtvovalnost, trdo delo in sprejemanje različnih mnenj nekaj normalnega.


Očitno imaš zelo nizek kriterij "izjemnega". Ali še nisi spoznal koga res izjemnega.

Vitez je izjavil:

Jverne, če bo tebi po kakšnem čudnem naključju uspelo dobiti kakšno žensko, se boš itak cel lajf spraševal, zakaj je sploh s tabo, katerega "alfa samca" je zgrešila, da je vzela tebe, kar ti bo nabilo le še dodatne komplekse..

Človek, sploh bereš svoje poste, se zavedaš, kako katastrofalno mnenje imaš o sebi, posledično ti je tuje razmišljanje vseh, ki se celo cenijo in jim hočeš podvalit lastne komplekse ( recimo jypu)..?

Model, daj vsaj 20 % energije, ki jo porabiš za pametovanje po forumu in seciranje veze nekega drugega forumaša, vloži vase, pa te bodo ženske opazile..


Mam žensko. In se ji podobno kot jype predajam, da lahko zadostim svoje minimalne biološke in čustvene potrebe. Nisem pa še srečal žensko, ki bi lahko prebavila vse to kar dejansko mislim, zato ji take reči ne povem oz. povem na zelo nežen način.
Se pa dobro zavedam, da nisem njen izvoljen, čeprav se z menoj zabava in ji je "fanj". Kdo je njen alfa samec pa vem. Žal to nisem jaz. Ampak, mi je težje bit sam kot, da malo zatrem svoje pravo mišljenje. Kot pravim, nisem še srečal racionalne ženske, ki bi kaj takega sprejela.


jype je izjavil:

jverne> ker pač ve, da bo imela svojega osebnega sužnja, ki ji bo zvest do groba.

Dogovor sicer ni tak, a tudi če bi bil - glede na to da odnos oba osrečuje, ne vidim niti ene same negativne lastnosti.

jverne> Jaz pač zagovarjam, da se morata en in drugi slinit po drug drugemu že v štartu. Šele takrat gre za enakost.

Jaz pa trdim, da človeku ni treba biti suženj nagonov in čustev in lahko, potem ko si je uredil pogoje za to, čustva in nagone sprosti z minimalnimi možnostmi za nastanek konfliktov.

jverne> Skratka, izbrala je zanesljivo pot za vzgojo otroka. Na tebe žal ne gleda kot fantazijo come true, ampak izkorišča tvojo servilnost. "The dad strategy". Kar ženska resnično fantazira pa je predan alfa samec...hahaha, fat chance that would ever happen.

Torej je deset let pridno čakala, da se ji bo zgodil otrok, vmes pa pridno zadovoljevala vse moje potrebe (jasno, vzajemno)? Očitno si torej zasluži vsaj nagrado za vztrajnost.

jverne> Priznaj si, da si od nje spolno in čustveno odvisen ona pa tebi ponuja zgolj drobtinice, da ji boš še naprej služil.

Seveda sem - saj v tem je bistvo kvalitetnega partnerstva. Ne razumem pa, kaj razumeš pod drobtinicami - tebi se torej zdi, da mi je dolžna več, kot mi zagotavlja? Čemu? Kaj naj bi mi manjkalo?


Oba osrečuje...tako kot revnega afriškega kmeta osrečuje kilo več krompirja. Sicer sreča je...ampak daleč od teoretično možne.


Sej ne zagovarjam, da je dobro bit suženj nagonov. Je pa zelo dober filing če so zadoščeni. Neka vsrta sreče, in to kar dobra. Ni evolucija zastonj vzpostavila tak reward sistem.


Jp, nate je gledala bolj iz praktičnosti in preračunljivosti kot pa iz fantazije.

Ni, da ti je dolžna več, ampak enostavno se ti ne predaja toliko kolikor bi se nekomu, ki bi ji res zadostil nagone.


Še nakaj o nagonih...vse kar jim fali je le to, da enim apriori ni omogočeno jih zadostit. V kolikor bi vsi imeli možnost potem nebi gledali nanje kot nekaj primitivnega, ampak pač zgolj še ena zabava v življenju.

jype ::

jverne> Jp, nate je gledala bolj iz praktičnosti in preračunljivosti kot pa iz fantazije.

How can you tell? Težko ti verjamem, ker sem z njo preživel deset let, preden sem ji omenil, da bi mogoče bil čas za naredit otroke, ker s starostjo naraščajo vsa živa tveganja pri nosečnosti in porodu (in se je strinjala).

jverne> Še nakaj o nagonih...vse kar jim fali je le to, da enim apriori ni omogočeno jih zadostit. V kolikor bi vsi imeli možnost potem nebi gledali nanje kot nekaj primitivnega, ampak pač zgolj še ena zabava v življenju.

Right. Ker je res težko kupit zadoščenje pri profesionalki, če je to tvoj konjiček. Jaz sicer ne vem, kaj ti v življenju počneš, ampak orgazem, ki ga doživiš med spolnostjo, je po mojih občutenjih (čeprav super) manj intenziven proces kot razsvetljenje, ki te zadane ob rešitvi zares težkega matematičnega, računalniškega ali fizikalnega problema, ki običajno traja (in ponuja izjemen motivacijski boost) več tednov.

Očitno živiva v različnih svetovih, s čimer IMHO ni nič narobe. All the best to you.

jverne> Ni, da ti je dolžna več, ampak enostavno se ti ne predaja toliko kolikor bi se nekomu, ki bi ji res zadostil nagone.

Dvomim zaradi dveh jasnih indicev - prvič zato, ker je vedno bila odgovorna ženska, ki je svoje dolžnosti jemala z vso resnostjo in imela ves čas zelo jasne prioritete in drugič zato, ker je jasno pokazala, da sem jaz na lestvici prioritet vedno popolnoma na vrhu (od koder so me seveda izrinili otroci - skrbelo bi me, če bi bilo drugače).

Jaz sem bil pa tisti, ki tega ni nikoli zlorabil (ok, enkrat je zamudila en kolokvij, ampak ji zagotovo ni bilo žal, če lahko sklepam po tem kako trdno in za kako dolgo je na koncu zaspala).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

nevone ::

Nisem pa še srečal žensko, ki bi lahko prebavila vse to kar dejansko mislim, zato ji take reči ne povem oz. povem na zelo nežen način.


Kaj je to? Da bi jo rad tepel? (Šalim se.)

Dokler boš od odnosa z žensko pričakoval, da bo sprejemala vse tvoje poglede na vse, povrhu vsega imaš pa še netipične poglede na zadeve, boš pač nesrečen, doker ne boš našel takšne, ki bo imela o vsem takšen pogled kot ti. Kar pa bo seveda težko.

Ti nisi "suženj" svoji ženski, ampak samemu sebi, ker pričakuješ, da bodo vse tvoje potrebe zadovoljene.

Idealnih zvez, kot si jih predstavljaš ti, ni. Vsak pač poskuša iztržit iz zveze maksimalno, če pa ne sprejema svojih lastnih omejitev pa tudi omejitev partnerja, ga bo pa redkokatera zveza tudi osrečevala.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

innerspace ::

nevone je izjavil:

Ti nisi "suženj" svoji ženski, ampak samemu sebi, ker pričakuješ, da bodo vse tvoje potrebe zadovoljene.

Idealnih zvez, kot si jih predstavljaš ti, ni. Vsak pač poskuša iztržit iz zveze maksimalno, če pa ne sprejema svojih lastnih omejitev pa tudi omejitev partnerja, ga bo pa redkokatera zveza tudi osrečevala.


Totalna resnica, IMO.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Pithlit ::

guest #44 je izjavil:

Ampak, mi je težje bit sam kot, da malo zatrem svoje pravo mišljenje. Kot pravim, nisem še srečal racionalne ženske, ki bi kaj takega sprejela.

Če ti od ženske (racionalne) pričakuješ da sprejme tole:

guest #44 je izjavil:

V službi prav tako. Rojevanje tu nekako ne vidim kot izgovor. Odločitev je na tebi, najdi si službo, ki bo ustrezala tvojim željam o družini ali pač ne imet družine. Če delodajalec želi 100% prisotnost je tvoja odločitev ali podpišeš pogodbo ali ne.

... boš prekleto dolgo čakal.

Saj se zavedaš da si opisal tako diskriminacijo do žensk kot en tak grozno velik moški privilegij?

Tvoj (hipotetični, upam) delodajalec od ženske zahteva naj izbira med službo in družino (kar je, vsaj pri nas, nezakonito - v teoriji, v praksi se to izvaja na bolj prefinjene načine). Moški pa je priviligiran ker se mu te zahteve niti v sanjah ni treba bati.
Life is as complicated as we make it...

ZaphodBB ::

jverne je danes ob 16:30:27 izjavil:

Ampak, mi je težje bit sam kot, da malo zatrem svoje pravo mišljenje. Kot pravim, nisem še srečal racionalne ženske, ki bi kaj takega sprejela.


Če ti od ženske (racionalne) pričakuješ da sprejme tole:

jverne je danes ob 02:21:59 izjavil:

V službi prav tako. Rojevanje tu nekako ne vidim kot izgovor. Odločitev je na tebi, najdi si službo, ki bo ustrezala tvojim željam o družini ali pač ne imet družine. Če delodajalec želi 100% prisotnost je tvoja odločitev ali podpišeš pogodbo ali ne.


... boš prekleto dolgo čakal.

Saj se zavedaš da si opisal tako diskriminacijo do žensk kot en tak grozno velik moški privilegij?

Tvoj (hipotetični, upam) delodajalec od ženske zahteva naj izbira med službo in družino (kar je, vsaj pri nas, nezakonito - v teoriji, v praksi se to izvaja na bolj prefinjene načine). Moški pa je priviligiran ker se mu te zahteve niti v sanjah ni treba bati.


Kje si se pa to naučila, da se dva različna komentarja vzame iz konteksta in iz tega narediš slamnatega moža? Vsaka čast.

Zakaj mate feministke tako potrebo regulirat, kaj si kdo misli sam pri sebi? Pravi, da še ni srečal ženske, ki bi bila sposobna sprejet vse kar si misli. Verjetno tudi on ne bi mogel požreti čisto vsega, kar si o njem misli njegova žena. Ljudje mislimo, nekateri mislijo več, drugi mislijo manj. In večina naših misli je smetje. Mojih, tvojih, njegovih.

Kar se pa diskriminacije tiče je pa tako, da ima nekdo lahko povsem legitimen razlog, da v službo vzame osebo določenega spola. Jaz gospe, ki bi si za nego želela ženske, ne bi tožil da je seksistična prasica. Ravno tako premierska pisarna ni najbolj primerno okolje za nosečo žensko. Na vodstvenih mestih je tudi ponavadi klavnica, spet si ne bi želel biti noseč v takem položaju. Vendar to razumni ljudje lahko vse rešijo. Pravočasno predat odgovornosti in se organizirat. Nikjer pa nisem videl, da jverne zagovarja odpuščanje nosečnic, to pa je bad.

Kaj si sploh želela?

Pithlit ::

Navadi se citirat. Prosim. Zgleda smešno drugače...

ZaphodBB je izjavil:

Kje si se pa to naučila, da se dva različna komentarja vzame iz konteksta in iz tega narediš slamnatega moža? Vsaka čast.

Postavila sem jih v kontekst. V enem postu jverne butne ven an tak lep primer moškega privilegija... v drugem postu pa hoče žensko ki bi se s tem njegovim pogledom strinjala.

ZaphodBB je izjavil:

Zakaj mate feministke tako potrebo regulirat, kaj si kdo misli sam pri sebi? Pravi, da še ni srečal ženske, ki bi bila sposobna sprejet vse kar si misli.

Reguliram kaj, točno? Pravim samo da bo takšno žensko dolgo čakal. Zaradi mene si pa lahko misli da bog, če hoče.

ZaphodBB je izjavil:

Kar se pa diskriminacije tiče je pa tako, da ima nekdo lahko povsem legitimen razlog, da v službo vzame osebo določenega spola. Jaz gospe, ki bi si za nego želela ženske, ne bi tožil da je seksistična prasica. Ravno tako premierska pisarna ni najbolj primerno okolje za nosečo žensko. Na vodstvenih mestih je tudi ponavadi klavnica, spet si ne bi želel biti noseč v takem položaju.

Seveda. Se strinjam. Ni pa OK da ne delovno mesto ki je drugače povsem primerno za žensko delodajalec ne sprejme ženske zato ker se lahko zgodi da bo nekoč noseča (kar se dogaja). Še manj pa je OK da žensko postavi pred odločitev 'šiht ali družina'.

In točno to sem prej povedala. Pa je očitno je brat.

ZaphodBB je izjavil:

Vendar to razumni ljudje lahko vse rešijo. Pravočasno predat odgovornosti in se organizirat. Nikjer pa nisem videl, da jverne zagovarja odpuščanje nosečnic, to pa je bad.

Absolutno. Niti ga jaz česa takega nisem obtožila.

ZaphodBB je izjavil:

Kaj si sploh želela?

Opozorit na primer moškega privilegija ki ga očitno nihče ne opazi. Še najmanj pa jverne.

Ampak baba je histerična... nima pojma... ji je treba pokazat hudiča! Saj ni važno če se načeloma strinja.
Life is as complicated as we make it...

ZaphodBB ::

Tudi moje izjave si postavila v kontekst a ne?

Ti opozarjaš na stvari, ki jih ni. Spreobrnila si pomen jvernovega posta, spreobrnila si pomen mojega posta. To ni opozarjenje na privilegije, temveč provokacija.
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

V razmerju s punco ter oziranje za drugimi dekleti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36978047 (67461) bluefish

Speed Dating v sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22945562 (39406) Gandalfar
»

Najti pravo resno punco in živeti srečno življenje (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48399960 (86138) guest #44
»

Zenske, rasizem in izbira partnerja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
77688290 (75206) kr1ženska

Več podobnih tem