» »

Kateri spol ima več privilegijev v naprednih družbah?

Kateri spol ima več privilegijev v naprednih družbah?

guest #44 ::

jype> How can you tell? Težko ti verjamem, ker sem z njo preživel deset let, preden sem ji omenil, da bi mogoče bil čas za naredit otroke, ker s starostjo naraščajo vsa živa tveganja pri nosečnosti in porodu (in se je strinjala).

Saj ne mislim, zgolj na otroke. IMO si je želela nekoga, ki ji ne bo povzročal preveč srčnih težav in zato je pač izbrala kompromis. Kar sicer ne pomeni, da zveza postane nefunkcionalna, ampak zgolj to, da je se morla sprijaznit z manj. Pač jaz želim, da bi vsi imeli čimveč in ne počeli kompromisov...teoretično seveda.
Je pa res, da od 7 miljard ljudi se najdeta dva taka, ki laufata zadevo na toliko višjem nivoju. Torej, medsebojna privlačnost in predanost in ne "having to do with less". To so ti srečneži, ki so uspeli zmaksimizirat trenutno nam dosegljive užitke.

jype> Right. Ker je res težko kupit zadoščenje pri profesionalki, če je to tvoj konjiček. Jaz sicer ne vem, kaj ti v življenju počneš, ampak orgazem, ki ga doživiš med spolnostjo, je po mojih občutenjih (čeprav super) manj intenziven proces kot razsvetljenje, ki te zadane ob rešitvi zares težkega matematičnega, računalniškega ali fizikalnega problema, ki običajno traja (in ponuja izjemen motivacijski boost) več tednov.
Očitno živiva v različnih svetovih, s čimer IMHO ni nič narobe. All the best to you.

Nagon ni samo seks, ampak tu štejem še občutek poželjenja...torej, da nekdo o tebi fantazira. To pa ti denar vsaj zaenkrat še ne more kupit.


jype> Dvomim zaradi dveh jasnih indicev - prvič zato, ker je vedno bila odgovorna ženska, ki je svoje dolžnosti jemala z vso resnostjo in imela ves čas zelo jasne prioritete in drugič zato, ker je jasno pokazala, da sem jaz na lestvici prioritet vedno popolnoma na vrhu (od koder so me seveda izrinili otroci - skrbelo bi me, če bi bilo drugače).
Jaz sem bil pa tisti, ki tega ni nikoli zlorabil (ok, enkrat je zamudila en kolokvij, ampak ji zagotovo ni bilo žal, če lahko sklepam po tem kako trdno in za kako dolgo je na koncu zaspala).

Ni stvar o prioritetah. Govorim o hrepenenju po nekom. Do sedaj sem skoraj od vsake malce starejše ženske slišal, da je za svoj čas hrepenela po nekom, vendar je izbrala drugega zaradi takšnih in drugačnih faktorjev.
Mislim, da ženske precej bolj želijo od ene osebe vse...moški pa bi rad imeli od vsake nekaj.

Pač vsak človek, si želi popolnosti...le da ženske so precej bolj obsedene z njo in posledično nezadovoljne ali nepotešene.


nevone je izjavil:

Nisem pa še srečal žensko, ki bi lahko prebavila vse to kar dejansko mislim, zato ji take reči ne povem oz. povem na zelo nežen način.


Kaj je to? Da bi jo rad tepel? (Šalim se.)

Dokler boš od odnosa z žensko pričakoval, da bo sprejemala vse tvoje poglede na vse, povrhu vsega imaš pa še netipične poglede na zadeve, boš pač nesrečen, doker ne boš našel takšne, ki bo imela o vsem takšen pogled kot ti. Kar pa bo seveda težko.

Ti nisi "suženj" svoji ženski, ampak samemu sebi, ker pričakuješ, da bodo vse tvoje potrebe zadovoljene.

Idealnih zvez, kot si jih predstavljaš ti, ni. Vsak pač poskuša iztržit iz zveze maksimalno, če pa ne sprejema svojih lastnih omejitev pa tudi omejitev partnerja, ga bo pa redkokatera zveza tudi osrečevala.

o+ nevone


Idealnih zvez ni, so pa ene boljše od drugih. Nekoč bi želel, da bodo vsi imeli najlešle možno virtualno razmerje.
Jaz bi želel, da sta partnerja drug do drugega kot boga. Da sta res the best there is available.
Logično, to je vse bolj teoretično kot ne, ampak vsaj v principu bi želel tako. V resnici pa so sami kompromisi.
Zato pravim, da je danes svet en velik šit. Sicer itak se prilagodim tudi jaz ker ravno v jami nočem živet, ampak upam da nekoč se bo vse to popravilo. Do takrat pa bom pač moral se malo zatret, da bom lahko vsaj nekaj užival.

Sicer se vam zdi, da sovražim ženske. V resnici jih ne. Pravzaprav jih obožujem na nek način, mogoče tudi kar zavidam njihov položaj v današnji družbi. Lepo se jim godi.
Jaz se rad žrtvujem za svojo žensko, vendar običajno se ženske niso zame iz meni žal nerešljivih lastnosti. Sedaj sem ujet skupaj z jypetom, kjer se žrtvujemo za partnerico, da nam pokloni nekaj njene pozornosti.



Pithlit je izjavil:

guest #44 je izjavil:

Ampak, mi je težje bit sam kot, da malo zatrem svoje pravo mišljenje. Kot pravim, nisem še srečal racionalne ženske, ki bi kaj takega sprejela.

Če ti od ženske (racionalne) pričakuješ da sprejme tole:

guest #44 je izjavil:

V službi prav tako. Rojevanje tu nekako ne vidim kot izgovor. Odločitev je na tebi, najdi si službo, ki bo ustrezala tvojim željam o družini ali pač ne imet družine. Če delodajalec želi 100% prisotnost je tvoja odločitev ali podpišeš pogodbo ali ne.

... boš prekleto dolgo čakal.

Saj se zavedaš da si opisal tako diskriminacijo do žensk kot en tak grozno velik moški privilegij?

Tvoj (hipotetični, upam) delodajalec od ženske zahteva naj izbira med službo in družino (kar je, vsaj pri nas, nezakonito - v teoriji, v praksi se to izvaja na bolj prefinjene načine). Moški pa je priviligiran ker se mu te zahteve niti v sanjah ni treba bati.


Ti pa si res ena cvetka. Torej delodajalec se mora podredit tvoji želji po družini? Čemu to...iz skrbi do preživetja človeštva in civilizacije? Lol.
Pač njemu gre za profit in želi najboljšo možno delovno silo, zato je robotika vedno bolj popularna.
Pač če tebi ne ustrezajo njegovi pogoji ne jih sprejet. Sej tudi moški, če reče da bi rad mel porodniško ali čas za ukvarjanje z družino ga bo delodajalec grdo pogledal. Ta enostavno želi efektivno delovno silo, saj gre za njegovo preživetje in to da delavci imajo čas za svoje družine pač ni njegova prioriteta, ampak kvečjemu dobra volja.
Če res pač želiš imeti čas za družino in to delo, mu pač ponudi mikavno ponudbo zakaj naj te zaposli kljub temu.
Če pa že gledamo tako so moški prav tako depriviligirani na drugih frontah. Kvečjemu še huje, saj ponekod so na nitki tudi njihova življenja.
Ampak jaz želim ostati na argumentu svobodne izbire.

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

guest #44 je izjavil:

Ti pa si res ena cvetka. Torej delodajalec se mora podredit tvoji želji po družini? Čemu to...iz skrbi do preživetja človeštva in civilizacije? Lol.
Pač njemu gre za profit in želi najboljšo možno delovno silo, zato je robotika vedno bolj popularna.

Ti sprašuješ po privilegijih. Dala sem ti primer kaj je moški privilegij. Ne gre se za to kaj kdo mora. Moški privilegij je to, da delodajalec niti pomislil ne bo na to da bo mogoče (nekoč, nekdaj) noseč. Pri ženski pa bo... in zaradi tega je ženska (ne pri vseh, pri marsikaterem delodajalcu pa) pač avtomatsko v slabšem položaju.

To _je_ privilegij. Pa če se vsi na glavo postavite. Niti približno pa nikomur ne diktiram kaj lahko in kaj ne. To diktirajo drugi, ki naj bi za to bili usposobljeni.

Ampak vidim da marsikomu tukaj niti približno ni jasno kaj privilegij je in kaj ni. Zato pa ta debata nima dosti smisla, niti vrednosti. Niti se marsikdo ne potrudi 'spregledati'.

Tisti ki se zaveda, pa ne ve kako se tega osvobodit, bo vprašal: 'ali je suženj suženj, če ne ve da je suženj?'
Tisti ki se zaveda, in se noče osvobodit, bo odgovoril: 'ne.'
Tisti ki se zaveda, in ni ujet v spone tega vprašanja, bo rekel: "da"
Tiski ki pa se ne zaveda bo rekel: 'WTF?!?'

Kar nekaj nas je takih ki sprašujemo. Pa da ne bo pomote, popolnoma se zavedam svojih privilegijev in moje omejenosti zaradi njih.
Nekaj jih je takih ki samozavestno in odločno odgovarjajo s tistim 'ne'.
Izredno malo je takih ki odgovarjajo pritrdilno (še manj pa takih ki to lahko počno samozavestno).
Večina pa jih samo nekaj bluzi brez prave substance.

guest #44 je izjavil:

Če pa že gledamo tako so moški prav tako depriviligirani na drugih frontah. Kvečjemu še huje, saj ponekod so na nitki tudi njihova življenja.

Ženska življenja seveda niso na nitki. Ane?
Life is as complicated as we make it...

guest #44 ::

No no sej ti dam prav glede biasa pri službah, sam ni tako dramatično kot ti rad prikažeš. Biološke razlike so pač nespremenljive. Ni pa ti delodajalec nič dolžen zaradi tega.

Biološke razlike so privedle do tega, da pač moški potegne ta kratko v vojnah in high risk službah. Pa se zaradi tega ne bunimo preveč. Rojstvo bi pač morale smatrati kot svojo vlogo in temu primerno uredit življenje. Navsezadnje se tudi moški najdejo, ki želijo se posvetit otroku prav tako kot ženska. To da imajo delodajalci tak predsodek je vrjetno posledica kakih nergačev iz preteklosti. Mogoče se bo v prihodnosti najdlo nekaj moških, ki bodo želeli enakopraven porodniški dopusti in od takrat naprej bo podoben bias.
Sicer pa nikjer ne piše, da vse ženske morajo imeti otroke.

Nekje je vam narava malce vrgla polena pod noge. Mislim, pa da se po vseh drugih kategorijah precej bolje vam godi.
Pri določenih detajlih se vam dogaja nekaj krivic, v res pomembnih aspektih pa ste na boljšem.

Dlje živite. Se ne pričakuje od vas da boste delali v high risk okolju. V razvitih družbah/okoljih je nasilje nad ženskami zanemarljivo, V nenasilnem razmerju ste ponavadi vi glavne. Partnerje izbirate vi. Pričakovano je da boste zabavane in ne obratno.
Torej zdravje, varnost, čustvena zadoščenost in zabava je vse na vaši strani.

Če mene vprašate se mi zdi to precej bolj pomembno kot, da če te delodajalec vpraša ali želiš imeti otroka ali ne. Nenazadnje je vaš privilegij tudi ta, da lahko pričakujete od moškega, da bo vas vzdrževal v času porodništva.

Skratka, ženske se zapičijo v tiste detajle ta glavne stvari pa ne spregledajo.

Zgodovina sprememb…

jype ::

jverne> Govorim o hrepenenju po nekom.

Ti sploh veš ne, kaj beseda pomeni. Jaz sem imel čast biti seznanjen s komunikacijo mojega dekleta z njeno najbolj intimno prijateljico (z dovoljenjem obeh) in čeprav že prej nisem bil v dvomih glede tega, sem po tistem svojo odgovornost do partnerke razumel še v perspektivah, na katere (pri vsej svoji pameti, kajne) prej sploh nisem pomislil. Jaz žal nisem nikomur razlagal, čemu me bodoča partnerka privlači, zato mi mora verjeti na besedo, da gre za lastnosti, ki večino moških odbijajo (pred mano pa je tudi nihče ni imel priložnosti videt v obliki, ob kateri obmolknejo mnogi nergači, ki opletajo s predsodki o lepoti pametnih žensk, pa o partnerkah računalničarjev, pa o tem kako se je za lepe ženske treba pretepati in podobne neumnosti).

jverne> Do sedaj sem skoraj od vsake malce starejše ženske slišal, da je za svoj čas hrepenela po nekom, vendar je izbrala drugega zaradi takšnih in drugačnih faktorjev.

Skoraj. Prepričan sem, da ne razumeš ljudi, ki s teboj ne delijo mnenj o medčloveških odnosih, predvsem pa ne primitivnih poenostavitev. Oba s partnerko sva bila v preteklosti že nesrečno zaljubljena in noben od naju nima težav s tem, da do teh ljudi, čeprav so že daleč od tistega, po čemur sva hrepenela, še vedno gojiva čustva. Ker so to normalne interakcije pri iskanju partnerja je govoriti o tem, da "si se pač moral zadovoljiti s slabšim" ali pa "očitno je šlo za koristoljubje namesto za ljubezen" lahko bodisi nesramno, bodisi ti nikoli ni bilo usojeno biti srečno zaljubljen, pa zdaj to projiciraš na vse okoli sebe - v tem primeru mi je žal in upam, da se bosta z dekletom, ki te bo odpihnila, kot je mene moje, srečala kmalu.

jverne> Nagon ni samo seks, ampak tu štejem še občutek poželjenja...torej, da nekdo o tebi fantazira. To pa ti denar vsaj zaenkrat še ne more kupit.

I've been very fortunate in this regard. Bi razložil, pa nimam pooblastil. Glede kupovanja tega težko komentiram, ker še nisem kupil ničesar podobnega, a nemara imaš prav. People want to feel loved in nisem prepričan, da se to da kupit direktno - vsekakor pa te zavidljivo materialno stanje lahko približa temu občutku, vsaj po pričevanjih tistih, ki partnerke ohranjajo z darili kot so draga vozila, plovila in zagotovljeni dohodki brez delovnega razmerja. Žal (ali pa k sreči, z moje perspektive) je na svetu mnogo žensk, ki tega ne želijo, ker večje zadovoljstvo črpajo iz užitka ob dobro opravljenem samostojnem delu.

jverne> Pač vsak človek, si želi popolnosti...le da ženske so precej bolj obsedene z njo in posledično nezadovoljne ali nepotešene.

Right. Meni se pa zdi, da si ti eden tistih redkih, ki so obsedeni s popolnostjo, poleg tega da si zaradi šibke samopodobe malce paranoičen. Tudi jaz sem mnenja, da si takšne ženske nisem z ničemer zaslužil, a hkrati vztrajno delam na tem, da upravičim njeno naklonjenost - ne zato, da ne pobegne drugam (kar se mene tiče je to stvar njene odločitve, pri kateri nimam besede, velja pa tudi obratno), ampak zato, ker odgovorni partnerji to vedno počnemo do vseh tistih, ki smo jih sprejeli za svoje. Tudi jaz razumem, da obstajajo boljši moški (jasno pa ne pametnejši, haha) in da se lahko zgodi, da moja partnerka najde enega takšnega in me zamenja zanj, a me ta scenarij ne skrbi pretirano, dokler je partnerka z menoj tako zadovoljna, kot očitno je (verjamem ji na besedo - ker me je že od začetka odnosa sposobna kritizirat, deloma zato ker je kritika njen poklicni MO, deloma pa zato, ker se pri tem lahko počuti varno, ker jaz konstruktivno kritiko brez težav sprejmem).

jverne> Mislim, da ženske precej bolj želijo od ene osebe vse...moški pa bi rad imeli od vsake nekaj.

Nisem prepričan, na kaj ciljaš. Od partnerke pravzaprav nisem pričakoval ničesar drugega kot to, da mi dovoli, da sem njen partner (in ji izdatno pomagam pri izpolnjevanju njenih potreb in želja). Veljalo je tudi obratno. Ko so prišli na svet otroci, so se pogoji zaostrili, a ker je šlo za načrtovano, sporazumno in temeljito preučeno spremembo odnosa, do zdaj ni bilo resnih težav (je pa bilo veliko pričakovanih, malenkostnih težav, ki jih je bilo v kvalitetnem odnosu bistveno lažje reševati - po statistiki na zahodu že 80% prvih resnih zvez razpade v prvih treh letih po rojstvu prvega otroka - večina teh sicer ostane fizično skupaj, a ljubezenskega odnosa ni več - z največjim zadovoljstvom lahko potrdim, da je bil ta mejnik za nami že pred časom in da odkar starejši otrok že zna poskrbeti zase, vedno več časa spet ostaja tudi za hranjenje intimnega odnosa).



jverne> Ti pa si res ena cvetka. Torej delodajalec se mora podredit tvoji želji po družini? Čemu to...iz skrbi do preživetja človeštva in civilizacije? Lol.

Glede na to, da so moški biološko gledano popolnoma nepotrebni in če dobro premisliš očitno zgolj neučinkovita izraba virov, bi jaz na tvojem mestu malce manj objestno opletal s privilegiji in učinkovitostjo.

jverne> Ampak jaz želim ostati na argumentu svobodne izbire.

Skratka, ženske imajo svobodno izbiro biti podrejene, ali pa se odpovedat temu, da so ženske? Super izbira, še sreča, da smo moški tako depriviligirani in bogi, da lahko pred tako izbiro ženske sploh postavljamo.

jverne> Mogoče se bo v prihodnosti najdlo nekaj moških, ki bodo želeli enakopraven porodniški dopusti in od takrat naprej bo podoben bias.

Ti pa še ne načrtuješ družine, kajne? Moški že imamo enakopraven porodniški dopust kot ženske, kot velja tudi za večino razvitih držav zahoda (in ena od najbolj žalostnih izjem so ZDA).

jverne> V razvitih družbah/okoljih je nasilje nad ženskami zanemarljivo,

20% ni zanemarljivo, žal mi je.

jverne> V nenasilnem razmerju ste ponavadi vi glavne. Partnerje izbirate vi. Pričakovano je da boste zabavane in ne obratno.

Partnerja se izbereta vzajemno. Če si tako obupan, da nekritično sprejmeš vse, kar lahko dobiš, potem pa to pojasni precej velik del tvojega prepičanja o ženskah.

jverne> Torej zdravje, varnost, čustvena zadoščenost in zabava je vse na vaši strani.

V patriarhalni družbi bi zelo težko bilo drugače, v družbi, ki to ni, pa vsekakor je drugače. Preberi si kdaj kakšno dobro antropološko knjigo o tem, boš zagotovo presenečen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

guest #44 ::

Zanimivi argumenti, bom vsekakor pristavu svoj komentar, ampak jutri...mislim, da je čas za postlo.

Reycis ::

Super Sonic je izjavil:

In mislim, da če bi imeli moški toliko snubiteljic (je to pravilni termin?) kot ima ženska snubcev je precej lažje zavračati neprimerne.



Ženske so roza. Torej v vseh teh dežalah je moški na boljšem.

Sex_ratio_total_population.PNG je povsem neuporabna statistika.
Malo bolj razclenjeni podatki za slovenijo:

Sex ratio
at birth: 1.06 male(s)/female
under 15 years: 1.05 male(s)/female
15–64 years: 1.03 male(s)/female
65 years and over: 0.57 male(s)/female
total population: 0.95 male(s)/female

Res moski so totalni na boljsem.

ZaphodBB ::

Jst podpišem jypeta, moje izkušnje so identične.

Ves ključ do uspešnih zvez in uspešnih odnosov z drugimi ljudmi je v vaših glavah. Kolikor imate težav, so v vaših glavah. Vem, ker sem jih ravno tako kot jype nosil s seboj.

Pravijo "man up and deal with it". In kot je jype že 100x napisal, pravi dec bit, nima nič s tem da se je treba grdo obnašat do ljudi. To je v bistvu povsem ločeno vprašanje. Pravi dec bit pomeni žrtvovat za bližnje in širše v tem vrstnem redu. Pravi dec je tisti, ki počne stvari, ki bi jih vsi radi imeli, pa jih nihče noče počet.

Tisti, ki se ogibate vsake odgovornosti, pojma nimate kakšen dober občutek je to, ko se ljudje lahko zanesejo na vas.

Super Sonic ::

Sex_ratio_total_population.PNG je povsem neuporabna statistika.


Je pa ni. Odvisno kaj iščeš. Ti iščeš najbrž tole:
http://www.stat.si/Piramida2.asp
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Blinder ::

ženske imajo nižjo povprečno plačo. No kdo od vas bi dal del svoje plače ženskam, da bi enako zaslužili? 8-)
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

USS Liberty ::

v "modernih" družbah imamo "pozitivno" diskriminacijo spolov... Ženske so pozitivno diskriminirane, ko se delijo razni poslanski sedeži in foteljske funkcije, moški so pa "pozitivno" diskriminirani na fasaderskih odrih in na smetarskih kamionih...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

borges ::

Evo, tudi jaz se podpišem pod jypeta. Smo že trije, to pa ne more biti več izjema, ki potrjuje pravilo :).

jverne> Do sedaj sem skoraj od vsake malce starejše ženske slišal, da je za svoj čas hrepenela po nekom, vendar je izbrala drugega zaradi takšnih in drugačnih faktorjev.

Tako kot se to bere, se nanaša na neuslišano ljubezen o čemer je že jype pisal gor. In če sanjaš (hrepeniš) po nečem (nekom) nedosegljivem, seveda to idealiziraš. Problem pa je, če to hrepenenje uporabljaš kot izhod, da ne rešuješ svojih konkretnih težav z izbranim partnerjem - kar se z malo domišljije morebiti lahko zaključi iz povedanega.

nevone ::

Jaz se tudi podpišem pod jypetove poste, vendar mislim, da je utopično misliti, da takšen ideal lahko dosegamo vsi. Lahko se mu pa z vztrajnim marektingom, kot ga izvaja jype, počasi bližamo.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

marijancek ::

ma ta jype gre meni nekako na živce. čeprav piše čisto razumne stvari, ampak z nekim vzvišenim tonom, da se ti kar zagravža in bi najraje kar na nasprotno stran prestopil, samo da mu nasprotuješ. :)

marijancek ::

Super Sonic je izjavil:


http://www.stat.si/Piramida2.asp


žensk začne biti več kot moški pri 42 letu. pa ravno takrat enkrat postanejo neuporabna roba. :)

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

k'nede...
Life is as complicated as we make it...

jype ::

marijancek> in bi najraje kar na nasprotno stran prestopil, samo da mu nasprotuješ. :)

Ja, tko se je men zgodil!

nevone ::

jype je izjavil:

marijancek> in bi najraje kar na nasprotno stran prestopil, samo da mu nasprotuješ. :)

Ja, tko se je men zgodil!


To seveda ni res. Resnica je, da so vas le utrdili v veri, nobenih bregov niste menjal.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

marijancek ::

v kakšni veri?

jype ::

Vera je tako nehvaležna beseda... Gre za razmeroma enostaven sistem vrednot, iz katerega potem izhaja vse zapisano.

Seveda mi tudi vzornikov (in antivzornikov) ni manjkalo - tem se lahko zahvalim za navdih, ki me je oblikoval.

Vitez ::

ZaphodBB je izjavil:

Pravi dec je tisti, ki počne stvari, ki bi jih vsi radi imeli, pa jih nihče noče počet.

Tisti, ki se ogibate vsake odgovornosti, pojma nimate kakšen dober občutek je to, ko se ljudje lahko zanesejo na vas.


Sijajna misel, sijajna. Prevzeti odgovornost zase in za druge, to je to, kar loči dečka od moškega.

Blinder ::

marijancek je izjavil:

Super Sonic je izjavil:


http://www.stat.si/Piramida2.asp


žensk začne biti več kot moški pri 42 letu. pa ravno takrat enkrat postanejo neuporabna roba. :)


v uporabni starosti je več tipov ko punc. Ampak punce so mlajše v razmerju, bolj zgodaj vstopijo v igro. Punce se začnejo obešat po tipih pri nwm 13, tipi pa recimo en let poznej, tko da na trgu je število približno izenačeno.

Če bi se rodilo 2x tolko fantkov kot punc, bi pač fanti iskali punce med 20 in 30 leti, medtem ko punce bi bile na trgu med 10 in 30. letom, tako da bi jih enako število.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Super Sonic ::

pa ravno takrat enkrat postanejo neuporabna roba. :)


Kako to misliš neuporabna? Poleg tega, da ženska ni roba in takšna oznaka spada pod čisto žaljitev. Sicer je pa graf za večino držav podoben, bolj ko gre proti 100 letom, manj je moških, ker, v povprečju, umiramo prej.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Looooooka ::

Glede vprasanja zakaj so moski bolj uspesni od zensk...sicer ne vem ce to se drzi ampak je pa cisto logicno zakaj ljudje rajsi delajo z moskimi.Ker njihova beseda vec pomeni in ker se moras zenske, ki hoce zlesti po lestvici gor bolj bati kot moskega.
Ste kdaj prasali zenske kaj si mislijo o pisarni polni zensk?...99% bodo same rekle "kokosnjak,zahbrtnost...sranje".

Pithlit ::

Sej tistega ki ga res zanima to kar je bilo prvotno vprašanje teme... verjetno ni posebej opozarjati?

Privilegiji na paradi.
Life is as complicated as we make it...

Looooooka ::

ok ok...
Politika...se zmeraj vodijo moski.
Poklic...se zmeraj vodijo moski.
Razmerje...zenska izbira ce se zanjo potegujejo enakovredni moski.Dobro situiranemu moskemu se ni treba metati za zensko.Skacejo one za njim.
Bolje biti zenska?...ne hvala.
Moski prijatelji so 10x bolj zanesljivi kot zenske, ki bi jih imel ce bi bil zenska.Hormonski mood swingi...hvala lepa.
Plus...res da zenske mislijo, da jim je v danasnji druzbi vse dovoljeno in da tega nihce ne obsoja ampak bodimo posteni...pijan moski je velikokrat opravicen kot "eh...dec kot dec"...zenska pa kot pijana krava.
Moski, ki se redno goni zna bit se zmer "jebac" in ne vem kaksen samec...zenska bo slej ko prej oznacena za kurbo(neposteno ampak...).
Zato je se zmeraj bolje biti moski.Pa tud ce mas manj privilegijev...pa tud ce se moras bolj jebat v sluzbi...pa tud ce se moras trudit za zenske(sej za moske je izziv lov ne pa Ulov).

Ramon dekers ::

meni se tudi ne zdi fer da brišete poste. Pričakujete kao neko debato na višjem nivoju katere naslov je: kateri spol ima več privilegijev v naprednih družbah? To je tako kot bi rekel kateri poklici imajo več privelegijev v naprednih družbah? Če je družba napredna ni potrebe po neki diskriminaciji. Sicer pa če hoče ženska lulčka naj gre na operacijo.

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

Kaj pa je narobe z brisanjem postov ki k temi ne doprinesejo nič? Razen za sproščanje nekih osebnih frustracij...

Mimogrede... 'privilegij' ni enako diskriminaciji. Večino diskriminacij smo (v 'naprednih družbah'), vsaj uradno, izkoreninili. Sicer včasih komu z malo kreativnosti še vedno uspe... ampak načeloma je to vprašanje rešeno.

Privilegiji so druga stvar. Nekaterih se ne moremo znebiti (tistih ki so povezani z biologijo, recimo), drugih... tistih ki so povezani s socialnimi konstrukti, se pa bomo. Nekoč. Upam. Ali pa tudi ne... kdo ve kaj se bo dogajalo čez 10, 20, 50 let. Načeloma pa gremo v pravo smer. Tako moški, kot ženske. Ekstremisti pa nobenemu ne pomagajo... pa naj bodo kateregakoli spola.

Mimogrede:

Ramon dekers je izjavil:

Sicer pa če hoče ženska lulčka naj gre na operacijo.

This opens a whole new can of worms. Se pa kljub temu dogaja. Relativno pogosto. Na področju za bivšo železno zaveso celo približno dvakrat bolj pogosto kot obratno.

*edit* schment pa gledanje televizije med pametovanjem po forumih
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

Ramon dekers ::

Kaj pa je narobe z brisanjem postov ki k temi ne doprinesejo nič? Razen za sproščanje nekih osebnih frustracij...


če ima kdo frustracije si to ti. Stalno poudarjanje svojih lezbičnih nagenj pač doprinese h temu da (podzavestno) pljuvaš po moških, sploh v takšnih temah - ženske ste res revce, se strinjam. Ampak zresni to je tvoj problem, ne pa problem foruma.

Privilegiji so druga stvar. Nekaterih se ne moremo znebiti (tistih ki so povezani z biologijo, recimo), drugih... tistih ki so povezani s socialnimi konstrukti, se pa bomo.


kaj bi ti rada? Balance? Ekstremi so in vedno bodo. Narava ni nikoli v ravnovesju. Imaš vedno neke večje premike, kot so požari, potresi...

Nekoč. Upam. Ali pa tudi ne... kdo ve kaj se bo dogajalo čez 10, 20, 50 let. Načeloma pa gremo v pravo smer. Tako moški, kot ženske. Ekstremisti pa nobenemu ne pomagajo... pa naj bodo kateregakoli spola.

ja, ja, tudi jaz sem upal da fizičnega dela v dobi računalnikov ne bo več.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Ramon dekers> če ima kdo frustracije si to ti. Stalno poudarjanje svojih lezbičnih nagenj pač doprinese h temu da (podzavestno) pljuvaš po moških, sploh v takšnih temah - ženske ste res revce, se strinjam. Ampak zresni to je tvoj problem, ne pa problem foruma.

Lahko citiraš njeno "pljuvanje po moških"? Ker ga jaz nisem še opazil, pa njene prispevke običajno skrbno preberem.

Ramon dekers> kaj bi ti rada? Balance? Ekstremi so in vedno bodo. Narava ni nikoli v ravnovesju. Imaš vedno neke večje premike, kot so požari, potresi...

Ta trditev nima nobene zveze z ničemer. Kaj ima narava opraviti z odnosi v človeški družbi?

Ramon dekers ::

Lahko citiraš njeno "pljuvanje po moških"? Ker ga jaz nisem še opazil, pa njene prispevke običajno skrbno preberem.


stari, ne da se mi iskat nazaj...sicer je bilo to že pobrisano od modov. Brez skrbi.

Ta trditev nima nobene zveze z ničemer. Kaj ima narava opraviti z odnosi v človeški družbi?


Ker človek je nekaj umetnega, on ne spada pod naravo, on nima hormonov, on ima v sebi varta baterije in gre dokler gre. Odnosi v človeški družbi bodo vedno hearhični, vedno bo nekdo podrejen in nekdo nadrejen. edit: prvi bodo zadnji in zadnji bodo prvi:)

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

Ramon dekers je izjavil:

Stalno poudarjanje svojih lezbičnih nagenj pač doprinese h temu da (podzavestno) pljuvaš po moških, sploh v takšnih temah

Pljuvala sem po tvojih provokacijah. Ko pa enkrat samkrat nisem (očitno) dovolj explicitno poudarila mojih osebnih deviacij si me pa ti po hitrem postopku imenoval za pedra (parafrazirano, da ne bo pomote).

Ramon dekers je izjavil:

kaj bi ti rada? Balance? Ekstremi so in vedno bodo. Narava ni nikoli v ravnovesju. Imaš vedno neke večje premike, kot so požari, potresi...

Za začetek bi rada da bi se nekateri naučili brat preden stresajo neumnosti. Wishful thinking?
Life is as complicated as we make it...

Super Sonic ::

Za začetek bi rada da bi se nekateri naučili brat preden stresajo neumnosti.


To je v bistvu tudi žaljivo, ker brati zna. Kar je to, da ne razume. Ampak brat pa zna.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Ramon dekers ::

Pljuvala sem po tvojih provokacijah. Ko pa enkrat samkrat nisem (očitno) dovolj explicitno poudarila mojih osebnih deviacij si me pa ti po hitrem postopku imenoval za pedra (parafrazirano, da ne bo pomote).


gee, pa moraš svoje osebne deviacije vedno poudarjati in tako močno izražati? nevem kje je potreba? Prvič to izjaviš v temi kjer fant išče "življensko" sopotnico, to mu bo res pomagalo ja.

Za začetek bi rada da bi se nekateri naučili brat preden stresajo neumnosti. Wishful thinking?


eh ti samo priklopi na ignore mode, če te moje neumnosti tako motijo.

Pithlit ::

Ramon dekers je izjavil:

gee, pa moraš svoje osebne deviacije vedno poudarjati in tako močno izražati?

Vedno? Ne. V tisti temi? Glede na reakcije (pa ne sam tvoje)? Ja, je bilo potrebno. Očitno. Zato ker nekateri mislijo da lahko kar po svoje odločajo o drugih (opa, še en privilegij - ki pa nima nekih meja, je kar unverzalen... privilegij da odločamo o tem kaj kdo je oz. dela, ne glede na to kaj nam ta pove).

Ramon dekers je izjavil:

eh ti samo priklopi na ignore mode, če te moje neumnosti tako motijo.

Ne dela. Je tam sicer gumb 'predlagaj izbris' ampak to ni isto. Bi ma mogoče bilo pametno začet uporabljat stvar. Mi je včasih žal da padam na take provokacije.

Super Sonic je izjavil:

To je v bistvu tudi žaljivo, ker brati zna. Kar je to, da ne razume. Ampak brat pa zna.

Res je. Priznam. Se opravičujem in popravljam... 'funkcionalno brati'.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Pithlit ()

jype ::

Ramon dekers> stari, ne da se mi iskat nazaj...sicer je bilo to že pobrisano od modov. Brez skrbi.

Nope. Kadar je relevantno omeni, sicer pa se nikjer ne vrti okoli tega. Morda si le ti tako občutljiv na reči, ki niso v skladu s tvojo konzervativno vzgojo.

Ramon dekers> gee, pa moraš svoje osebne deviacije vedno poudarjati in tako močno izražati? nevem kje je potreba? Prvič to izjaviš v temi kjer fant išče "življensko" sopotnico, to mu bo res pomagalo ja.

Osebne deviacije? Misliš tako kot jaz ves čas poudarjam, da so mi všeč ingverjevi piškoti? Poleg tega je prav, da v taki temi osvetli svoj primer. Mene veseli, da je pripravljena govoriti o perspektivi, ki jo v splošnem lahko slišimo le redko. Ne preseneča me, da se mnogi takoj vtaknejo v to, na podlagi tega zbadajo, šikanirajo in žalijo, a nobena od obtožb, ki si jih podal, se meni ne zdi upravičena (zanimivo pa se mi zdi, da nisi podobno odreagiral na pisanje nekaterih drugih).

Ramon dekers> eh ti samo priklopi na ignore mode, če te moje neumnosti tako motijo.

Cilj tega pisanja je pomagati do razsvetljenja vsem tistim, ki ga še niso deležni.

Ramon dekers ::

Vedno? Ne. V tisti temi? Glede na reakcije (pa ne sam tvoje)? Ja, je bilo potrebno. Očitno. Zato ker nekateri mislijo da lahko kar po svoje odločajo o drugih (opa, še en privilegij - ki pa nima nekih meja, je kar unverzalen... privilegij da odločamo o tem kaj kdo je oz. dela, ne glede na to kaj nam ta pove).


vedno, zamenjam s pogosto, da boš srečna. Nevem pa kje si dobila občutek da lahko nekateri odločajo o drugih? Na katerem planetu pa živiš da se imate tako fino?

Ne dela. Je tam sicer gumb 'predlagaj izbris' ampak to ni isto. Bi ma mogoče bilo pametno začet uporabljat stvar. Mi je včasih žal da padam na take provokacije.


bummer

Res je. Priznam. Se opravičujem in popravljam... 'funkcionalno brati'.


eh nič ne de, sem pač bolj zabite sorte.

Cilj tega pisanja je pomagati do razsvetljenja vsem tistim, ki ga še niso deležni.


joj no pravi se je oglasil. Na internetu srečaš punco in potem daješ nasvete naj gre geek v tečaj plesa in to mu bo pomagalo.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Ramon dekers> Na internetu srečaš punco

You say it like it's a bad thing.

Ramon dekers> in potem daješ nasvete naj gre geek v tečaj plesa in to mu bo pomagalo.

Zakaj pa ne? Poznam vsaj dva, ki sta na tak način še malce preveč uspešna pri iskanju partnerk... Eden se mora redno skrivat pred dekleti, ki ga iščejo.

Looooooka ::

Tvoj (hipotetični, upam) delodajalec od ženske zahteva naj izbira med službo in družino (kar je, vsaj pri nas, nezakonito - v teoriji, v praksi se to izvaja na bolj prefinjene načine). Moški pa je priviligiran ker se mu te zahteve niti v sanjah ni treba bati.

Pithlit...tlele pa pretiravas.Delodajalec bi moral imeti pravico odpustiti kogarkoli, ki da vtis da se mu gre za kariero...potem dobi mesto...zanosi in ga 2 leti ni v sluzbo.
Vsakic ko se odloci, da bo nekdo napredoval je s tem nekomu drugemu odvzel to moznost.Tisti drugi je mogoce ze poskrbel za familijo al jo bo pa delal kasneje.
In najvecja neumnost v tem neumnem boju za "enakopravnost" je to, da zenske mislite, da je enakopravnost moskim to...da si boste vzemale porodnisko na skodo podjetja.So fscking sorry.Ampak vsega clovek pac ne more meti takrat ko hoce pod pogoji, ki jih hoce.

Kar se tice pa nekaterih komentarjev o tem, kakok se je neumno in nerealno metati za lepim partnerjem oz nekom, ki si ga pac zelijo vsi okoli...manjka vam samozavesti.Plus cloveka vec kot ocitno sodite po videzu.Se pravi povprecni ljudje so bolj moralni, bolj eticni...bolj sposobni resne zveze...lepotci se pa fukarijo?

Res mate zlo nerealne/otrocje poglede na svet.Pa mogoce bi blo boljse vprasanje kaksna zenska ma privilegije v kaksni situaciji.Neurejena ponavadi konca se nizje kot povprecen moski.

Zgodovina sprememb…

guest #44 ::

Jooj sočna debata, jaz pa nimam časa dans. Preveč zaposlen.

Naj samo nekaj highlightam
Sijajna misel, sijajna. Prevzeti odgovornost zase in za druge, to je to, kar loči dečka od moškega


Sklepam, da je šlo zgolj za frazo, ni blo mišljeno dobesedno.


Sicer pa jype, ti vsaj dopuščam možnost, da si zadel novo vrsto ženske, ki se obnaša tako kot se je moški. Sam nekako dvomim, ker praviš, da si ti tisti kateri se žrtvuje za skupno dobro ona pa samo spoštuje tvojo požrtvovalnost. Našel si samo malo bolj pošteno žensko...a klasično žensko vseeno.
V kolikor izvem, da je žensko nagnjenje po biti ljubljen in moško nagnjenje biti požrtvovalen gensko pogojeno...bom mogoče še razumel. Če pa je to konstrukt družbe, pol sta jype in vsi drugi, ki so se pod njim podpisali naredili en velik fail.

Več pa drugič.

jype ::

jverne> V kolikor izvem, da je žensko nagnjenje po biti ljubljen in moško nagnjenje biti požrtvovalen gensko pogojeno...bom mogoče še razumel. Če pa je to konstrukt družbe, pol sta jype in vsi drugi, ki so se pod njim podpisali naredili en velik fail.

Seveda je konstrukt družbe. Praktično vsi človeški vedenjski vzorci in vse človeško znanje so konstrukti družbe - družba je tista, ki jih skozi proces učenja prenaša na potomce, nikakor pa ne geni.

Dokler boš verjel, da si na kakršenkoli način podrejen svojim genom (kdo te je sploh nategnil s tem?), boš ne le v zablodi, temveč tudi v bistveno slabšem položaju kot smo vsi tisti, ki te zmote ne delimo s teboj.

jverne> Sicer pa jype, ti vsaj dopuščam možnost, da si zadel novo vrsto ženske, ki se obnaša tako kot se je moški.

Vse ženske (in moški) se obnašajo tako, kot se jim zdi prav. Splet okoliščin, ki sestavlja vsako osebnost, je tako prostran končni avtomat, da ga je nemogoče deterministično opisati (možnih različnih sinaptičnih konfiguracij cerebralnega korteksa je dovolj, da današnji superračunalniki tega še desetletja ne bodo sposobni simulirati). Čeprav vsako reč lahko spraviš v statistične kategorije, taka poenostavitev obvezno prinese s seboj hitro naraščujočo napako in ko človeštvo zreduciraš na samo dve skupini (ženske in moške) je napaka tako velika, da tvoji izsledki nimajo nobenega smisla več. Genetska zasnova človeških možgan ne zagotavlja njihovega bogatega funkcionalnega razvoja - ta je v največji meri posledica senzornih in kemičnih (kar pride s hrano) dražljajev iz okolice, pri čemer je družba tista, ki ustvarja bistvene osebnostne razlike med ženskami in moškimi - ne pa genetske razlike med spoloma.

Tako so lahko možgani dveh žensk oziroma dveh moških bistveno različnejši (in pogosto tudi so!) od razlike med možgani povprečne ženske in povprečnega moškega. Res je, da v podobnih okoliščinah neobhodno nastanejo podobni vzorci vedenja in mišljenja z le malo izjemami, a podobne okoliščine (v smislu tvorjenja osebnosti) so zelo redke. Na najpomembnejši del našega osebnostnega razvoja vplivajo posamezni čustveno in intelektualno intenzivni dogodki, ki so od osebe do osebe praviloma drastično različni.

jverne> Sklepam, da je šlo zgolj za frazo, ni blo mišljeno dobesedno.

Jaz pa mislim, da je bilo mišljeno dobesedno. "Pravi moški" (čeprav se mi besedna zveza upira, ker pod njo večina razume točno vse tisto, česar nočem povedati) postaneš šele takrat, ko si sposoben preseči samega sebe in najprej poskrbeti za vse ostalo, šele na koncu zase. K sreči je tudi med ženskami mnogo pravih moških - odgovornih, požrtvovalnih in samostojnih oseb, ki imajo same pri sebi razčiščene prioritete in so si sposobne privoščiti popolno zaupanje v svojega partnerja - ne zato, ker ne bi bilo možnosti, da jih pusti na cedilu, temveč zato, ker se zavedajo, da je to najvišje priznanje ljubezni, ki ga lahko v odnosu podelijo.

jverne> Našel si samo malo bolj pošteno žensko...a klasično žensko vseeno.

Iskreno vseeno mi je, v katero skupino spada. Vzajemno očitno zadovoljiva dovolj potreb drug drugega, da najina hipotalamusa izločata dovolj oksitocina in vazopresina za razmeroma trajen občutek navezanosti in sreče. Če si želel s tem stavkom povedati, da "je še vedno le ženska in ves čas čaka, da jo opazi boljši moški, pa bo šla" se moram strinjati, da je to ena od možnosti (ki ni v ničemer omejena na ženske - tudi simetrični moški ves čas čakajo, da se pojavi boljša ženska, pa si jo bodo privoščili, kar se bržkone tudi redno dogaja - če zanemarimo homoseksualne odnose, je matematično nemogoče, da bi bilo več promiskuitetnih žensk kot je moških). Kljub temu verjamem, da ta možnost ni ena izmed verjetnih, kakor tudi ni verjetno, da bi kakšna ženska v ločitev prepričala mene. Pri tem ne gre za to, kaj mi (ali pa partnerki) velevajo primitivni spolni nagoni, temveč za mojo (in njeno) odgovornost do izjemno osrečujočega in izpolnjujočega odnosa, ki je s prihodom otrok postal tudi obveza (časa za premislek pa sva oba imela več kot dovolj, da bi se že prej odločila drugače, če bi se nama to zdelo smotrno). Čeprav se sliši kot bedasto bahanje in samohvala, se mi zdi nujno, da ti priobčim, da takšni odnosi niso le možni - so celo precej pogosti. Enakega sta imela moja stara starša in enakega ima nekaj kolegov - nekateri (glede tega podobni tebi) pa so se odločili, da je cena previsoka - ti praviloma precej pogosto menjajo partnerje (in imajo povsem zanimiva življenja in jih na noben način ne obsojam - razen tistih, ki me zaradi mojega pogleda na odnos poskušajo zmerjat s copato, ali pa prepričat da zaradi svojih odločitev zamujam bistvo življenja - k sreči je takšnih med mojimi kolegi zelo malo).

Looooooka> Neurejena ponavadi konca se nizje kot povprecen moski.

Če neurejena pomeni, da ne uporablja ličil in druge kozmetike, potem, hja, je to točno takšna, kakršne so mi najbolj všeč - ženske, ki samozavesti ne črpajo iz podobe v ogledalu, temveč iz zaupanja v lastno znanje in sposobnosti. To ne pomeni, da ne smejo imeti izdelanega estetskega okusa, ali pa da jim je za njihovo podobo vseeno - pomeni pa, da lastno podobo sprejemajo takšno kot je in si ne dovolijo, da bi jih zamenjale za tiste iz letošnjega jesen/zima kataloga, ki so trenutno popularne. Takšne zagotovo ne končajo "nižje", ker poznajo svojo ceno in se je z njimi tudi precej težko pogajati.

ZaphodBB ::

Ramon dekers> gee, pa moraš svoje osebne deviacije vedno poudarjati in tako močno izražati? nevem kje je potreba? Prvič to izjaviš v temi kjer fant išče "življensko" sopotnico, to mu bo res pomagalo ja.


Eh Ramon, glede na tvoje obnašanje si zadnji, ki ima pravico drugim očitati take zadeve. Hinavec si. Tvoja stališča so precej bolj radikalna in deviantna od njenih, pa noben ni ravno konformistična ovčka.

Ramon dekers ::

Eh Ramon, glede na tvoje obnašanje si zadnji, ki ima pravico drugim očitati take zadeve. Hinavec si. Tvoja stališča so precej bolj radikalna in deviantna od njenih, pa noben ni ravno konformistična ovčka.


oh daj no, če povem resnico sem pa hinavec? En kup natolcevanja s strani pithlit kako so ženske boge, kako imajo manj pravic. Bla bla bla. Nekih konkretnih problemov se pa niti ne obravnava kaj šele rešeju. Sicer pa kakšna so sploh moja stališča? Sem pozabil, prosim da mi pomagaš.

Zgodovina sprememb…

ZaphodBB ::

Tvoja stališča so, da si ti car in faca, vsi ostali ti pa strežejo po življenju in nasploh ogrožajo tvoje blagostanje.

Razen če bi delali zate, potem bi bili pa pridkani.

Tak, čisto navaden Asshole si.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZaphodBB ()

Ramon dekers ::

Tvoja stališča so, da si ti car in faca, vsi ostali ti pa strežejo po življenju in nasploh ogrožajo tvoje blagostanje.


hoho, in po čem sklepaš to?

nevone ::

Dokler boš verjel, da si na kakršenkoli način podrejen svojim genom (kdo te je sploh nategnil s tem?), boš ne le v zablodi, temveč tudi v bistveno slabšem položaju kot smo vsi tisti, ki te zmote ne delimo s teboj.


Geni vsekakor dajo neko podlago tudi glede človekovega družbenega udejstvovanja. Ne rečem, da se mnogo tega ne da z zunanjimi vplivi prekanalizirati in da ni večina navad priučenih ali kako drugače posnetih iz okolja, a vendarle je tudi sama struktura človeških možganov en del, ki vpliva na to, kako se bomo na (družbeno) okolje odzivali.

Če pogledaš bolj ekstremne primere v delovanju človeških možganov, ki človeka lahko precej paralizirajo, ne moreš trditi, da se takšne "paralize" niso možne tudi v obsegih, ki so manj zaznavne in je človek tretiran kot "normalen", a vseeno ima določene težave, ki jih morda bolj opazi vsak sam pri sebi, kot drugi pri njem, ker navzven pač poskuša te težave zakriti. Ampak zakrivanje tovrstnih težav je lahko precejšen napor in v interakciji z drugimi pač vpliva tudi na kvaliteto odnosov.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

figula ::

OK, ker sem danes ravno takšne čudne volje in ker se mi zdi, da je tale tema čedalje bolj posvečena vlogi moškega in ženske – naj bo, bom še jaz dodala svojih 5 centov.

Škoda je, da v sodelovanje ne morem pritegniti svojega moža, da bi dobili še enega moškega, ki mu je uspelo prerasti tradicionalno stereotipne nazore pravega dedca in pomena moškosti ter biti ob tem bogato nagrajen.

Saj stvari so v bistvu preproste, le opisati jih je težje, pa še ljudje smo jih s svojim ogromnim talentom zapletli do skrajnosti.

Govorim o povprečni situaciji on-ona, in me ne rabite opominjati na vse obstoječe deviacije, ker se jih predobro zavedam in s tem tudi zavračam.

Če pojasnim svoje mišljenje s povprečnim pogledom skozi zgodovino: verjetno se lahko vsi strinjamo, da so ženske (predvsem) v preteklosti za drobtinice pozornosti, spufan sex in obljubo finančne preskrbljenosti pretrpele vse možne oblike zatiranja in poniževanja. To so vse enačile z ljubeznijo in v njenem imenu lagale same sebi: saj se bo spremenil, rad me ima. In ko je priletela prva klofuta, so še kar lagale – preveč skrbi ima v službi, naporno dela, izčrpan je, saj me v resnici ni želel udariti, …. spremenil se bo zame, saj je obljubil. Povprečna podoba pravega moškega je bila: mišičnjak pride domov in sede za mizo, kjer se mora v trenutku prikazati kosilo. Za hitrost postrežbe lahko poskrbi tudi s pestjo ob mizo. Potem se zlekne na kavč, proti večeru pa jo mahne s kolegi na pir. Primerno okajen in smrdeč se ponoči vrne in takole mimogrede nagradi ženo s spufanim sexom. S tem so njegove dolžnosti do družine izpolnjene. Perfect men in perfect day.

Ko so se ženske začele zaposlovati in so postajale finančno neodvisne, so ugotovile, da jim ni treba več prenašati slabih ljubimcev, smradu alkohola, udarcev, poniževanj. In so se osamosvojile.

S tem so zadale moški populaciji silen udarec. Kaj je sedaj formula pravega moškega? Moški svet je zaznal spremembo, a se nekateri še vedno bojijo uvideti, da se morajo spremeniti tudi sami. Raje tarnajo, da so ženske razvajene.

In če preskočim na vlogo ženske in moškega v njuni zvezi. Temelj vsega je v dveh besedah. Najprej jih bom zapisala v angleščini, ker smo Slovenci (znova zelo talentirano) nekaterim besedam vtisnili negativne prizvoke. Besedi sta: RESPECT and HONOR. Spoštovanje in dostojanstvo. Njuno prepletanje tvori trden temelj, na katerega se kot magnet lepijo ostale vrednote, ki jih imamo tako radi: ljubezen, iskrenost, prijateljstvo, odgovornost, strpnost, …

Najprej je:
1. spoštovanje samega sebe: tako da si brez vseh zadržkov, samolaži in samotolažbe razčleniš svojo osebnost, svoje dobre in slabe strani. Da ugotoviš, kaj si sposoben dati in nuditi v partnerstvu, saj lahko le toliko pričakuješ/zahtevaš nazaj (da v dobri zvezi itak dobiš več ni point tukaj). In dostojanstvo do samega sebe, da nikoli in zaradi ničesar ne pristaneš v vlogo žrtve.

2. spoštovanje partnerja: izbrali smo ga. Zaradi kemije, telesne privlačnosti in tistega nekaj v njegovi osebnosti, česar se dostikrat sploh ne zavedamo in ne prepoznamo. In ko postane partner "naš", mora v hipu ustrezati čisto drugačnim pogojem. Ker smo ga izbrali, se mora odzivati glede na našo podobo idealnega partnerja. Vsako odstopanje vodi v užaljenost. Kakšen nonsens, ljudje moji. Nihče si nikogar ne more lastiti in nikomur zapovedati različnega čustvovanja in reagiranja. Spoštovanje. In dovoljevati ter vzpodbujati njegovo dostojanstvo. Kot so že povedali, smo sinteza našega okolja in kot takim nam je kljub trudu ostalo v glavah nekaj naučenih naukov: on je provajder in glava družine, ona skrbi za red in udobje. Žena dela strašno napako, če možu jemljejo dostojanstvo njihove moške vloge. Saj ni važno ali je za koga upravičena ali ne, prisotna je. In mož dela strašno napako, ko ženi odreka njeno dostojanstvo in ne zmore preklapljati med situacijami, ko ona želi, da on poskrbi zanjo in mu želi že naslednji hip vrniti pozornost s tem, da ona poskrbi zanj. Najbolj neprijetno je, ko se spodbija in grize v dostojanstvo partnerja v družbi prijateljev. Saj veste o čem govorim, ne?

Jaz bi vam lahko v hipu naštela kake 5 primerov reakcij mojega moža na dane situacije. Zaradi njih ga imam še raje in ga spoštujem, da je človek tak, kot je. To je moja zaloga občutkov varnosti in ljubezni, moj happy place. Seveda število dejanj, ko čutim ponos nad njim in priznam tudi svojo izbiro njega, raste proporcionalno s časom, trudim se jih zavestno prepoznati čim več, ker vsako pomeni dodatno opeko v graščini najinega odnosa.

3. spoštovanje medsebojnih odnosov: zveza on-ona ni dirka in ne tekmovanje kateri bo prvi, kdo je najpametnejši, vse ve, si vse prav zapomni, … To sta dva zobnika, ki se v isti ravnini vrtita drug ob drugem in drug z drugim. Solo vrtenje vsakega se spremeni v gibanje šele takrat, ko se združita in prepleteta.

Dovolj. To je že za 10 centov, hm :)

Privilegiji? Ma, ne vem , če sem jih kdaj kot ženska v socialnem življenju čutila, prepoznala in izkoristila. Tudi ko sta me zadnja dva delodajalca vprašala, če mislim še zanositi, tega nisem drastično sprejemala. Bolj tako: aha, pa so me le tudi to vprašali, v medijih pa trobijo o neobstoju takšnih delovnih intervjujev, packi grdi.

Ali kdaj želim biti moški? Seveda, sploh v času hormonskih nihanj, ko svojo ženskost in namišljene privilegije, o katerih mi govorite, drago plačujem s peklenskimi glavoboli. Ampak to so samo bežne misli skozi možgane, isto kot bi si želela imeti skravžlane lase.

A joj, koliko je tega nastalo! Naj bo, ne bom nič rezala. In vem, da mi bo žal takoj, ko se bo vsul plaz zasmehovanj. Za vsak slučaj grem sedaj odpret dežnik, ko boste začeli pljuvati po meni …

nevone ::

A joj, koliko je tega nastalo! Naj bo, ne bom nič rezala. In vem, da mi bo žal takoj, ko se bo vsul plaz zasmehovanj. Za vsak slučaj grem sedaj odpret dežnik, ko boste začeli pljuvati po meni …


Ocenjujem, da se nas vsaj polovica s teboj pretežno, če ne kar povsem, strinja. Tiste, ki bodo pljuvali komot ignoriraš. :)

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

Super Sonic ::

Privilegiji? Ma, ne vem , če sem jih kdaj kot ženska v socialnem življenju čutila, prepoznala in izkoristila.


Fail, epic.

Načeloma, ampak res samo načeloma in pretežno za strinjat.

ps
In če preskočim na vlogo ženske in moškega v njuni zvezi.
Zakaj bi preskočila nekaj tako bistvenega, kot je to. Razen za vrtenje prazne slame naokoli, ne vidim praktičnega razloga za tovrstno izločitev.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

nevone ::

ps

In če preskočim na vlogo ženske in moškega v njuni zvezi.

Zakaj bi preskočila nekaj tako bistvenega, kot je to. Razen za vrtenje prazne slame naokoli, ne vidim praktičnega razloga za tovrstno izločitev.


Kaj naj bi ona tukaj preskočila? Tole bo nesporazum, izgleda. Preskočiti na nekaj, ne pomeni preskočiti tistega.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Looooooka ::

Looooooka> Neurejena ponavadi konca se nizje kot povprecen moski.

Če neurejena pomeni, da ne uporablja ličil in druge kozmetike, potem, hja, je to točno takšna, kakršne so mi najbolj všeč - ženske, ki samozavesti ne črpajo iz podobe v ogledalu, temveč iz zaupanja v lastno znanje in sposobnosti. To ne pomeni, da ne smejo imeti izdelanega estetskega okusa, ali pa da jim je za njihovo podobo vseeno - pomeni pa, da lastno podobo sprejemajo takšno kot je in si ne dovolijo, da bi jih zamenjale za tiste iz letošnjega jesen/zima kataloga, ki so trenutno popularne. Takšne zagotovo ne končajo "nižje", ker poznajo svojo ceno in se je z njimi tudi precej težko pogajati.

Makeup in neurejenost ni isto.In spet ponavljam.Napadanje urejenih in lepih zensk z nekimi stavki o tem, kako se ne cenijo dovolj je mimo.To je isto kot zenske z neurejenimi frizurami in barvnimi odtenki iz prejsnjega stoletja, ki mislijo, da bi moski mogli padati po tleh zaradi "njih samih".
Guess what.Vsi ze od kar obstajamo delamo na nekem izgledu.Ze to da se stusiras, strizes in brijes je dovolj dober dokaz.
Kakrsni kol argumenti proti temu so cisto vedno znak slabe samozavest ali pa slabe izkusnje z nasprotnim spolom.Problem je izkljucno takrat, ko da taka oseba vse na svoj izgled.Od casa do denarja...do pogovora.To je tist "manekenski" fail.
Neurejena zenska pa konca tocno tam kjer spada.Spodaj.Tako kot smrdljivi kosmatuhi.
Urejenost tudi kaze na to koliko clovek sebe ceni.Ni vse v lovljenju josk in penisov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

V razmerju s punco ter oziranje za drugimi dekleti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36978044 (67458) bluefish

Speed Dating v sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22945562 (39406) Gandalfar
»

Najti pravo resno punco in živeti srečno življenje (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48399957 (86135) guest #44
»

Zenske, rasizem in izbira partnerja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
77688288 (75204) kr1ženska

Več podobnih tem