» »

Karl Marx je imel prav

Karl Marx je imel prav

««
12 / 15
»»

guest #44 ::

Se samo meni zdi ali je bleferjev na levici MNOGO več kot na desnici?

donfilipo ::

A jebi ga sad. Kaj je blefer. Nekdo ki trdi, da ga imajo babe rade zato ker ima 30 centov curaka, v bistvu pa ve kaj je kurbica in vse preslepi....ali kaj.

Če smo na tem, vsi silni beemerji, ure, mobiteli in podobno vse to služi blefiranju pred samico...to je razporejeno enako, kvečjemu je več tam, kjer je več denarja.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Pa tako prijateljsko te opozarjam, da deluješ kot da vi ti kak partizna postrelil celo familijo. Res. In to pred dvema tednoma.

Imaš fini život, kmetijo, diplomo, skratka vse.

Jaz, ki sem po moje največji levi ekstremist na forumu, deloma tudi zato ker nimam veliko;((, ne tolčem tako vztrajno čez desničarje!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Imaš fini život, kmetijo, diplomo, skratka vse.
Nima dobrega avta, nima lastne hiše, nima odlično plačane službe, nima dobre babe, in za vse to so krivi komunajzarji.;((

O.

donfilipo ::

Še ena opcija je. Sliši narek iz ozadja. Pa je ubogljiv in naiven poba. To bi bilo pa višek tragedije8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

Karaya 52> Sem hodil z Americanom po ulici, na 500 metrih je bilo toliko anti ameriskih gesel na stenah, da revez ni vedel ali je prisel v civilizirano drzavo ali neko severno korejsko sotorisce.

Civilizirane države torej ne smejo imeti antiameriških gesel na stenah?

Dobro da vemo, s kakšnim nerazgledancem imamo za opraviti.

Okapi ::

To so pač feni Singapurja, kjer za vsak grafit dobiš 10 udarcev s šibo (za protidržavnega pa 10 let zapora). Imajo čisto & urejeno mesto (in že ves čas isto stranko na oblasti).

O.

Karaya 52 ::

V civiliziranih druzbah vedno najdes osebke, ki se niso odkrili paprija in cutijo neizmerno potrebo do manifestacije svojega poniglavega intelekta na fasadah (private property by the way). Ljubljana je kar se tega posebnost, pa zal ne po grafitih, ki so tudi meni vsec ce so na primernem mestu, ampak po primitivnih kulturkampf gesel. Okapijev straw man post je bolj "na prvo zogo" sorte, sicer pa je tudi ze pozna ura. :))

jype ::

PESEK, NE OLJE V MOTOR KAPITALIZMA

guest #44 ::

@resident komunisti (aka. donfilipo, jype, Okapi)

Kva pa ste vi to neki upalili?

Jaz sem samo hotel povedal, da med levico je mnogo več bleferjev...ki se kažejo kot komunajzarji obenem se ravnajo povsem kapitalistično. Recimo z majco od morilca Che-ja in našitkom, obenem pa zapravljajo denar za ipode in ostale dobrine kapitalizma.
Sem mi tudi zdi, da med levičarsko usmerjenimi je mnogo več "žurerjev" in pjančkov.

Okapi: Res je...nimam dobrega avta, nimam lastne hiše, nimam odlično plačane službe, mam pa vredu babo, to ja. Logično pa bom skušal vse izboljšati kolikor bo mogoče. Vsekakor ne bom računal na državne subvencije avtomobila ali delavke noči.
Sicer pa postopno napredovanje je tudi čar življenja. Igrica SIMS bi bila precej bolj dolgočasna, če bi bila postavljena v komunistično državo, se ti ne zdi?

Sicer moj smisel ni v dobrem avtu ali veliki hiši. Mam druge time and money sinke, ki mi polnijo življenje.

jype ::

jverne> Jaz sem samo hotel povedal, da med levico je mnogo več bleferjev...

Haha. Ti, Thomas, Karaya 52 ste taki bleferji, da večje težko najdeš. Morda si domišljate, da posedujete znanje, a je vse skupaj le šlampasto spisana propaganda in polovičarski izračuni, ki pri slabo poučenih vzbujajo zaupanje v poceni desničarske mantre. Pravi desničarji, po drugi strani, so v teh časih modro tiho, ker jim je popolnoma jasno, da so se krepko ušteli pri svojih izračunih.

Jasno, tudi med levičarji so bleferji, ampak "mnogo več" je zgolj projekcija tvoje cenene analize stanja.

jverne> @resident komunisti (aka. donfilipo, jype, Okapi)

A po tvoje je komunist že kar vsak, ki je seznanjen s komunistično literaturo, al kako?

guest #44 ::

Blefer že nisem. Je pa res, da nisem še nisem nekaj konkretno uspel v kapitalističnem sistemu. Upam, da si bom zagotovoil neko srečno življenje...to ali i'll die trying.

Če bi bili vsi pravi kapitalisti oz. free market entuzjasti do sedanje situacije ne bi prišlo, ker nebi počeli takih naivnih neumnosti in omogočali drugim, da nas izkoriščajo. Neumnost posameznikov je privedla do te situacije. Sicer pa mnogim, gre dobro tudi v času krize. Mnogi so res izkoristili krizo kot novo poslovno možnost.
Ti zagovarjaš, da bi morali neumne posameznike zregulirati...sicer dobronamerna ideja vendar neetična (če je neprostovoljna) in nerealna.
Kriza bo minila, mora...še vedno je.

Ti pljuvaš po bogatunih in kako uničujejo ekonomijo...jaz pljuvam po ljudeh, ki so se pustili uničiti in izkoriščati.
"Kaj kupuješ tak avto, če veš da ga ne boš moral odplačati". Ljudje v prvi vrsti živijo izven svoje produkcijske zmogljivosti. Courtesy of "ah sej bo že Tito nekaj naredu, da bo ok". Namest, da ljudje vzamejo odgovornost v svoje roke.

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

To je Ayn Rand. Time stamp. Pred 4 meseci tudi približno še ni bil zagiftan do fundamenta;((

Zdaj ali gre to lahko tako hitro...komaj verjamem....če pa, potem bom pa sam lepo prešoltal med partizane8-).

Edina razlaga je da ima hitri glas za pomoč:), ali pa....imajo pač Izraelci in marjanci, ki ga pri nas promovirajo, nek nov trik.

Tvoj ideal free marketa je obstajal. Daleč nazaj. Ne pozabi tega. Pa se ni pokazal preveč dobro. Je že res, da so tudi popravki često še slabši, a summa summarum je šlo le na bolje. Ampak dobro, če si že v fazi zmerjanja, potem edino kar ostane, da te ignoriram, ali izzovem na dvoboj.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Ajde sem se odločil za ignore:)

Me preveč spominjaš po ideologiji na velikega taktika Thomasa, ki je kot sem zdaj ugotovil, nekako na koncu sam sebi prepovedal dostop do foruma. Mislem...ej

Najprej sem mislil, da se je, ali meni, ali njemu zmešalo, potem pa sem ugotovil, da je nemara davno nazaj, res nekemu ustanovitelju foruma obljubil, da bo skrbel za zabavo. No sam imam pod zabava, drugačne reči!

Sam imam tako štete dneve, da mi celo dejansko streljanje nič bistvenega ne spremeni. In se mi jebe in za komunizem in za kolektivizem in za Ayn Rand in celo Karla Marxa:)

Od tobožnjega kolektiva, v katerega sem davna leta nazaj vejrel, ne bom dobil niti zastonj žare;(( Kje so šele, zdravniki, nočne delavke, avtomobili in kaj ti ga vem, si ti nabledel:)) Enega evra ne bom videl. Pa če bom prestradan zmrzoval v parku. Zapomni si to, veliki veleum!


Skušal si bom ujeti do big sleepa še kak svetel dan v življenju. A je na žalost v glavnem zdravje tisto, ki lahko take poti povsem zapre. Idioti pa so zabava in hec za mase8-) Torej tudi to mora biti, a v nekaterih rečeh in situacijah niti približno ni več smešno!!!!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Od tobožnjega kolektiva, v katerega sem davna leta nazaj vejrel, ne bom dobil niti zastonj žare
Dobiš dobrih 500 evrov za pogrebne stroške (od zdravstvenega zavarovanja, kot opravičilo:-)in če vzameš najcenejšo upepelitev brez dodatne okrasne žare, prideš s tem skozi.

O.

Karaya 52 ::

Ne vem kdaj tocno je debata zasla na polje osebnega obracunavanja, ce mi je dovoljeno dodati, brez da bi bil delezen psihoanalize na daljavo, tole skakanje pred Wall Streetom sluzi ... hja, ne vem, tudi klosarji morajo nekje biti, right? Z vsem sposotvanjem do protestnikov in njihove anonimne internacionale, ki namarava brezplodno stanje na asfaltu razsiriti po Evropi, naj nekaj podobnega organizirajo v drzavah, ki so jim ideolosko blizu (da dobijo face to face primerjavo) oz. naj to energijo usmerijo v odpiranje delovnih mest. Da ne bo to samo na plecih zlobnih kapitalistov.

Sicer imam obcutek, ki ga potrjujejo nekateri osebki iz mojega zivljenja, da so razne alternativne oblike ali pa neka credna gibanja, kar protesti zagotovo so, priznanje (zavedno, nezavedno) nezmoznosti delovanja po pravilih sistema. S stalisca te mase, je boj proti vsemu (ker zgubiti nimajo kaj, so they say) logicna izbira. IMO protestnike ne spravlja nic bolj ob zivce, kot to, da se jim Manhattan smeji v glavo: business as usual. Tisti, ki so odgovornost za lastno prihodnost vzeli v svoje roke in ki se trudijo delovati v okvirnicah zastavljene igre, lahko uspejo. In nic ne nagrajujejo in kaznuje bolj pravicno od free marketa - bias ne obstaja. Londonski huligani, cheguevare z ipodi in ne bananami, padejo v 10% najbolj preskrbljene populacije. Ipadi z GPS jih malo ganejo, ceprav jih koristijo za svojepodvige, tako kot so barbari Rimljane zastrupljali po njihovih akvaduktih in marsirali po njihovih cestah. Sistem, ki je omogocil nastanke teh produktov so pripravljeni uniciti, izropati in pozgati, da se povzpnejo po druzbeni lestvici, kar jim prinasa veliko prednosti, ze samo z vidika prihodnosti gena. Ce to pomeni, nazadovanje v absolutnem smislu ... so be it.

jype ::

Karaya 52> Da ne bo to samo na plecih zlobnih kapitalistov.

Ti ljudje (ki protestirajo) so plačali bailout.

So torej _bolj liberalni_ od večine bogatih v ZDA, ki so prejemniki davčnih olajšav, njihova podjetja pa prejemniki državnih subvencij in sredstev za premostitev krize.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Ramon dekers ::

kaj se gredo ti protestniki mislim wtf. Kot da bo kakšna sprememba. Butalci.

Sicer pa nevem zakaj ne uporabijo FB, TWITERJ in ostalih socialnih omrežij da bi vrgli te kapitalisto dol. Aja ups, oni nadirajo ta jajca.

jype ::

Ramon dekers> kaj se gredo ti protestniki mislim wtf. Kot da bo kakšna sprememba. Butalci.

Protestirajo. Saj to je dovolj, če drugega ne znaš.

Ramon dekers ::

protestirajo proti čemu? Ne štekam, res.

jype ::

Ramon dekers> protestirajo proti čemu? Ne štekam, res.

Proti temu, da bogati živijo na račun ekscesnih državnih subvencij v imenu nacionalnega interesa.

Ramon dekers ::

in to so dojeli šele zdaj? Mogoče bo Ben Bernanki povedal da sedaj bodo pa ČISTO ZARES obdavčili bogate. Hmm aja to je povedal že Obama.

Sistem ne bo padel pa če gre na ulice polovica Evrope in Amerike. Psi tulijo, karavana gre dalje.

guest #44 ::

@Don

Pa nič ti nisem reku, čemu tako sovraštvo nazaj?
Četudi te malo zbadam na trenutke, to en pomeni da te sovražim, ker si tako usmerjen. Jaz nad levičarje že nebi nobene "revolucije" izvajal.



@jype

Bogatuni živijo na račun ekscesnih državnih subvencij, ker je pač skorumpirana vlada. Državni aparat bi treba zmanjšat na nem minimalno potreben nivo in povečati transparentnost in demokratičnost le-tega.
Pa btw, država je bolj v domeni leve opcije kot desne...see where i'm going?
(Vi anarhisti pa ste neka čudna vrsta. Sploh nevem kdo je definiral anarhizem kot levičarsko ideologijo, makes no sense to me)

Okapi ::

makes no sense to me
No shit:))

O.

Ramon dekers ::

kaj pomeni povečati "demkoratičnost" državnega aparat? Saj imaš volitve, kaj bi še rad?

guest #44 ::

Okapi je izjavil:

makes no sense to me
No shit:))

O.


Vidim, da pridno izkoriščaš ugodnosti, ki ti jih članstvo partije na ST omogoča.

Ramon dekers je izjavil:

kaj pomeni povečati "demkoratičnost" državnega aparat? Saj imaš volitve, kaj bi še rad?


Predvsem demokratičnost sodstva bi rad. In skenslal bi posredno demokracijo.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Anarchism @ Wikipedia

Read up, jverne!

guest #44 ::

I did. In anarhija je lahko eno ali drugo.

Ramon dekers ::

in kako bi potekal postopek demokratičnosti sodstva? bi sodnika volil narod?in po tvoje bi bilo potem vse bolje? brezposlenost bi se zmanjšala, manj bo korupcija bla bla bla

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

V kolikor bi zbrani pred Wall Streetom protestirali samo proti bailoutom oz. pomoci drzave ... potem gre za aktiviste neoliberalizma, ce malo posplosim. Pol so moji frendi, ceprav se meni ne da stati na asfaltu. Ljudje neoliberalne sorte raje delajo, se raje pa se izpopolnjujejo na svojem podrocju ker vedo, da boljsi mizarji, elektricarji, inzinirji bodo, vec dobrega bodo naredili za skupnost v kateri zivijo. Ekonomska svoboda pred solidarnostjo, Svedska je dokaz. Tako pa "pomoc kapitalistom" protestniki izkoriscajo v antikapitalisticni propagandi. Js se vedno pravim, da smo vsi kapitalisti. Js sm kapitalist, s par tisoc evri na TRR in delezem v nekem delniskem skladu.

P.S.: Okapi trola v sesti prestavi.

PaX_MaN ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Karaya 52 ::

Tole bailoutanje, rak rana politikov s slabim zelodcem in mehkimi koleni je druga rec. Svedska se na lestvici ekonomske svobode uvrsca med top 15 drzav na svetu. Sicer pa tako kot je Hanzek rekel: nacionalizirajmo banke! Sustersic pa nazaj: drzavne banke bomo tezko nacionalizirali. :))

Ramon dekers ::

Bailout se je dogal že v preteklosti. In sedaj bodo tvoji "prijatelji" protestniki spremenili to Karaya? In to s facebookom in tem da bodo spali pred wall streetom? In kako lahko elektricarji izpopolnijo druzbo če nimajo dela? Pa še to kje vidiš ekonomsko svobodo? v knjigah fakultete za fdv?

evo tu imas odlomek kako se je Morgan napajal z davkoplačevalskim denarjem in se še in vedno se bo.

"In the US Banking Panic of 1907, J P Morgan (1837-1913) did in essence the same thing. He strong-armed US banks to agree to settle accounts among themselves with clearinghouse certificates he issued rather than cash and thus illegally increased the money supply without involving the government, and ended up owning a much larger share of the financial sector paid for with his own paper, ironically with the gratitude of the government. The difference was that the economic benefit went to Morgan personally rather than to the nation as in Nazi Germany and the private money was used to save the banks rather than to save the unemployed."

Da o ameriški depresiji niti ne govorimo. Politiki so samo navedne lutke, ki nimajo čisto nobene moči več. Sicer pa tudi Švedska je v temu "globalnemu" monetarnemu sistemu ki je voden od IMF-A, FEDA, WB...Znotraj njih imaš pa še bonitetne hiše. In skupaj držijo svet v šahu. Kitajska je pa itak močna samo z ameriškimi korporacijami, kjer jih Kitajci (kljub temu da so ameriški upniki) prosijo naj bodo na Kitajskem. V trenutku ko bi korporacije zapustile Kitajsko bi se jim sesulo vse, in jim tiste rezerve ne koristijo čisto nič.

redstrasse ::

Da si boste še lažje predstavljali kaj J.P. Morgan je :>

Economic Republic of JP Morgan


Give me control over a nation's currency and I don't care who makes the laws.

guest #44 ::

Vi dva ga bluzite. Takoj ko se država vmeša v poslovni svet potem to ni več "free market". Po free marketu, bi morale vse banke, ki so počele neumnosti, it v stečaj. Sedaj pa jih je država bail outala...to ni free market v nobene pomenu.

Okapi ::

Free market imaš samo v Somaliji in nekaterih predelih Konga. Vsepovsod drugod so davki, carine, predpisi, sindikati, inšpekcije ...

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

PaX_MaN ::

Po free marketu, bi morale vse banke, ki so počele neumnosti, it v stečaj.

Free market niti stečaja ne bi poznal.

guest #44 ::

Okapi je izjavil:

Free market imaš samo v Somaliji in nekaterih predelih Konga. Vsepovsod drugod so davki, carine, predpisi, sindikati, inšpekcije ...

O.



Dej Okapi ne govori neumnosti. Tam je glavna institucija nasilje in ta ima monopol. Tam ne obstaja splošna morala in če trdiš, da je ta posledica zgolj centralne države potem ti nimam kaj več dosti za povedat.

Okapi ::

Ti mi itak nimaš kaj dosti za povedati. Če misliš, da je pri nas (ali v ZDA ali Angliji ali kjerkoli) morala tista, in ne policija, zakoni in sodišča, ki preprečuje plenjenje trgovin, si pa še bolj naiven, kot sem mislil.

O.

guest #44 ::

Okapi je izjavil:

Ti mi itak nimaš kaj dosti za povedati. Če misliš, da je pri nas (ali v ZDA ali Angliji ali kjerkoli) morala tista, in ne policija, zakoni in sodišča, ki preprečuje plenjenje trgovin, si pa še bolj naiven, kot sem mislil.

O.


Sej imaš prav...totalitaristi bi radi vse vpregli, ker po njihovem ljudje enostavno niso sposobni moralnega obnašanja.
Povej iskreno, da bi rad bil vrhovni diktator in ne se skrivat za državo.

V tvojem svetu so ljudje začeli ceniti drug drugega zgolj zaradi države anede? Saj nam še butasti profesorji zgodovine vedno razlagajo, da se je humanizem začel ko so posamezniki izven plemstva in cerkve začeli bogateti z trgovino in lastnim delom in ne več zgolj kje so bili rojeni oz. postavljeni??

Ženske so si pridobile pravice ko so začele služiti denar in so tako lahko odločale same kaj in kako, ne pa ko je država rekla "no sedaj pa bomo ženskam dodelili pravice". Tk, da ja. Motiš se...morala je bottom-up sistem ne pa top-down.

Okapi ::

Pač ne štekaš, saj ni edina stvar. Kako je delovala morala v Bosni, ko je razpadla država, smo lahko vsi videli, samo ti si očitno prepričan, da smo Slovenci nekaj stopenj bolj moralni od Bosancev in Srbov in se nam Srebrenica nikoli ne bi mogli zgoditi.

O.

guest #44 ::

Okapi je izjavil:

Pač ne štekaš, saj ni edina stvar. Kako je delovala morala v Bosni, ko je razpadla država, smo lahko vsi videli, samo ti si očitno prepričan, da smo Slovenci nekaj stopenj bolj moralni od Bosancev in Srbov in se nam Srebrenica nikoli ne bi mogli zgoditi.

O.


Od kje tebi zdaj bosna?? Tam so bile čist druge zadeve pri igri.
Sicer pa je korelacija, da bolj kot smo razviti/bogati manj posegamo po nasilju. V skupnostih z bogatim prebivalstvom je neprimerno manj nasilja, kot v skupnostih z revnim prebivalstvom.

Okapi ::

Nacistična Nemčija je kronski dokaz tvoje zablode.

O.

guest #44 ::

Okapi je izjavil:

Nacistična Nemčija je kronski dokaz tvoje zablode.

O.


Med samimi nemci pretežno ni bilo nasilja. To, da so napadali druge pa je bila posledica pranja možganov.

Je pa seveda logično, da v nemčiji so bili vsi nacisti in zlobni!?! Nasilje je izvajala pretežno manjšina, četudi je veliko ostalih kvečjemu potihem odobravalo ali ignoriralo situacijo.

Skratka ti si v zablodi in to hudi. Not vlečeš neke dokaze, ki sploh niso relevantni. Tudi če bi bili bi bila to zgolj manjšina. Pretežno pa velja kar pravim. Poglej si vse od prazgodovine naprej pa boš videl.

T-h-o-r ::

"Med samimi nemci pretežno ni bilo nasilja"


ne bo ravno držalo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

guest #44 ::

T-h-o-r je izjavil:

"Med samimi nemci pretežno ni bilo nasilja"


ne bo ravno držalo


Med bogatejšimi nemci. Logično, kak umor tu pa tam ni nič čudnega za tisti čas. Ampak proti revnim okolišem se ni za primerjat.

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

Ti mi itak nimaš kaj dosti za povedati. Če misliš, da je pri nas (ali v ZDA ali Angliji ali kjerkoli) morala tista, in ne policija, zakoni in sodišča, ki preprečuje plenjenje trgovin, si pa še bolj naiven, kot sem mislil.

O.


Haha, predlagam da obisces problematicen predel velikega mesta, kjer policija ne more NIC brez podpore stanovalcev cetrti. To vedo se tretjerazredni sociologi.

Okapi ::

Med samimi nemci pretežno ni bilo nasilja.
Ja, če ga nočeš videti, potem ga ni. Preberi si malo o nacističnem organiziranem programu evtanazije duševno prizadetih (nemških) otrok in potem naprej bluzi o visoki morali civiliziranih ljudi. Potem si lahko prebereš, kdo so bili prvi gosti koncentracijskega taborišča Dachau, od 1933 dalje.

O.

donfilipo ::

Haha, predlagam da obisces problematicen predel velikega mesta, kjer policija ne more NIC brez podpore stanovalcev cetrti. To vedo se tretjerazredni sociologi.


Hudiča?

Pa vedo recimo kot kriminologi tudi, da večanje socialnih razlik veča stopnjo kriminalitete skoraj tako kot urbanost in organiziranost represije?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Karaya 52 ::

Urbanost ima to smolo, da v kolikor se ne vzpostavijo mocna neformlana omrezja, ko "sosed pazi na soseda" (visja gostota, tezje izvedljivo), vodi v slumizacijo cetrti in temu niti represija ni kos. Se vojska v Brazilskih slumih ne more nic. Tako da ja, morala je bottom-up sistem.
««
12 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Demokratični socializem (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Problemi človeštva
1989244938 (196313) Mr.B
»

Komunizem + demokracija = možno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9213541 (9302) jype
»

Konec kapitalizma? (zeitgeist addendum napovedal ekonomski propad?) (strani: 1 2 3 425 26 27 28 )

Oddelek: Problemi človeštva
1355132064 (105231) T-h-o-r
»

43-let delovne dobe, da ali ne? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28536843 (33539) Samuel
»

Capitalism: A Love Story [2009] by Michael Moore (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10213713 (12221) donfilipo

Več podobnih tem