» »

Zdej je že v Sloveniji moderno aretirat muslimane:))

Zdej je že v Sloveniji moderno aretirat muslimane:))

||_^_|| ::

R0K ::

To pa dela EU. |O

undefined ::

Na ljubljanski policijski upravi so ob protestu muftije poudarili, da policisti izvajajo svoje naloge skladno z zakonskimi predpisi, in sicer enako zoper vse osebe ne glede na njihovo narodnostno oz. versko pripadnost.

Jaz ne vidim, kaj tu tako spornega. Šlo se je baje za domneven prekršek in pomanjkanja dovoljenja za bivanje v Sloveniji.

Kar pa je že od nekdaj moderno, je pa to; ko se muslimanu nekaj zgodi iz strani Slovencev, čeprav vse po zakonih, bodo vsi ostali (muslimani) začeli vik in krik. "U, ta je pa musliman(ka)! Pi*** ma***, kaj si mislijo ti Slovenci, da so; da si sploh UPAJO kaj REČI našemu muslimanskemu 'bratu' (ali 'sestri'). Kaj šele, da ga ARETIRAJO!"
Ja žal gospoda (muslimanska), v naši državi se je potrebno držati enakih pravil, kot se jih držimo že mi. Plus tega, če nimate dovoljenja za bivanje v Sloveniji, potem vas imajo policisti vso pravico aretirati in poslati nazaj. Enako velja tudi za druge tuje državljane, da se vam ne bi za mal zdelo; tudi Nemce, Američane, bilokatere. Stari časi so mimo.

Zgodovina sprememb…

borinho ::

Čist prov, gremo domov

Sims ::

Mislim, da po zakonu lahko policist katerega koli pešca na cesti vpraša za osebni dokument, če je ta kaj naredil ali ne.

Mercier ::

Stari časi so mimo.
Ja, prihajajo novi časi. Policaji zasledujejo pred domom babe z rutami. Jao!

undefined ::

> Policaji zasledujejo pred domom babe z rutami.

Ja, in potem svizec zavije čokolado v folijo.

Mercier ::

Ja, in potem svizec zavije čokolado v folijo.
Pred tem pa pokliče na pomoč še uniformirane kolege. Čokoladica zna biti nevarna.

OwcA ::

Policaji so delovali povsem korektno. Vsak tujec na ozemlju RS je dolžan imeti vedno pri sebi oseben dokument s katerim lahko tudi izkaže legalen vstop v RS. Če ga nima, vstopi v kazenski postopek, v katerem najprej skušajo določiti njegovo identiteto in izvorno državo. V kolikor ne more predložiti ustreznih dokumentov in ne zaprosti za posredovanje njegove ambasade, se mu status spremeni v tujca, ki se nelegalno zadržuje na ozemlju RS (izraz je samo približen). Postopek se nadaljuje s poskusom ugotovitve države vstopa in preučitvijo možnosti vrnitve tja ali v matično državo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

Thomas ::

Owca ma tokrat čisto prav. Tista dva policaja sta ravnala po predpisih, zdej jih bodo pa jebali v imenu nekakšne politične korektnosti. Sramota!

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

A pol noben ne vidi neumnosti takega postopka?

Da te policaj z*ebe z vsemi strokovnimi prijemi iz knjige, ko je v številčni premoči, oborožen, ko greš v šlafroku zjutraj po cajtng, pa nisi pogledal na obe strani ceste, ko te bo pa ker najdu v temni ulici, bo pa "pogledal stran", oziroma strokovno špuro potegnu.

Ampak važno je, da je pri prvem primeru bil v skladu s predpisi. Jao!

OwcA ::

Saša: postopek je neumen drugje, edini mogoča začetek pa je, da policisti na podlagi suma ali namiga zaprosijo za dokumente. Ne gre pa samo za ksenofobijo, ampak predvsem za boj proti ilegalnim prebežnikom, saj čez Slovenijo teče eden večji imigracijskih tokov, ob enem pa smo tamponska država EU.
Še "slabše" (kar se tiče diskriminacije) je pri obmejnih organih, ki lahko zaradi diskiriminatorne pravice, na podlagi videza ali slutnje preprečijo vstop v RS katerikoli osebi.

Mercier ::

Ne gre pa samo za ksenofobijo, ampak predvsem za boj proti ilegalnim prebežnikom, saj čez Slovenijo teče eden večji imigracijskih tokov, ob enem pa smo tamponska država EU.
V tej luči vidim zadevo kot zapravljanje resursov (denarja davkoplačevalcev ...to pali...:D ).
Naj potem grejo lovit ilegalne prebežnike, pa se špilat tampone. Ženska deportirana? Efekt? Tule pač sumim, da so vedeli za koga gre.

MadMicka ::

MNZ se je za nekorektno obnašanje dveh policistov opravičil.

Zanimivo pa, da vas večina misli, da je bla una baba kriva, ker je nosila ruto :D

IceIceBaby ::

Pomoje bi moral prepovedat islam v sloveniji in izgnat vse muslimane.
Še 5 let pa jih bo tolk kot nas. Pol bojo pa začel pizdit če jim kaj nebo pasal pa se bo kdo spomnu kako bombo podstavt pa bomo tam.

Sem ksenofob ? Ne. Sovražim pa muslimane in pomoje upravičeno. V zadnjem letu so ravno muslimani zagrešili veliko večino terorističnih dejanj (naključje ? dont think so) in vidi se da po celem svetu prevzemajo oblast (tam kjer so prisotni v večjem šteilu) in vsiljujejo svojo neumno vero in način življenja.

Sims ::

Rekel bi tako, če že grem ali se preselim ali kaj drugega, v kakšno državo, se moram prilagoditi kulturi in jeziku, predvsem jeziku (pol pa mamo "Ja sam čistkrvan Slovenac") ki ga govori država(pri nas samo slovenšcina). Svojo kulturo pa pustim v hiši...

undefined ::

> ko te bo pa ker najdu v temni ulici, bo pa "pogledal stran", oziroma strokovno špuro potegnu.

Saša, ti se rad tepeš, a? Hja, smola pol. Vsekakor pa dober razlog, da se bojiš policajev. Jaz se jih ne in ko jih srečam, mi je isto, kot če srečam kateregakoli drugega človeka na cesti. Zakaj? Zato, ker nisem nič storil narobe, torej se nimam roke pravice za kaj bat. :)

||_^_|| ::

zanimiv je predvsem to da je takšen nepomemben in brezvezen dogodek požel tok pozornosti.

Thomas ::

Spet - veroizpoved je svobodna in ni in ne sme bit noben kriterij za karkoli. Predvsem ne za postopek pred državnimi organi.

Samo če pa nisi državljan Slovenije - imej dokumente pri sebi - in ne kompliciraj, če te zalotijo brez njih in ti preverjajo identiteto.

Pa bodi katerekoli (ne)vere.

Jest sem državljan Slovenije, pa če ne bi imel dokumentov, pa bi me šli preverjat na postajo ... hja, kaj pa čem. To je njihov (policajski) posu.

Da bi pa bili muslimani, državljani Slovenije kaj diskriminirani - pa seveda ne gre. Nikakor.

Kar pa spet ne pomeni, da imam jest o Islamu kakšno dobro mnenje. Nimam. Treba je ločit med ljudmi in njihovo ideologijo.

Zdej nekateri ne štekajo več (eni pa še), pa bodo rekli prvi:

"Zakaj se pa potem tako zavzemaš za napad na Irak?"

Moj odgovor njim:

"Sem reku, da nič ne razumete!"

:P ;)







Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kuglvinkl ::

Sem ksenofob ? Ne. Sovražim pa muslimane in pomoje upravičeno.

Ta je ena boljših...
Your focus determines your reallity

Double_J ::

Haha carska:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Kaboom ::

hja res, če si v tuji državi se moraš podredit njihovim zakonom, ne gre drugače. poznam dosti slovencev muslimanskega rodu, ki lepo sovpadajo in so precej uspešni po celi liniji... poznam pa tudi par takih ko mislijo da če v sloveniji nimajo oni policije, da njim naša nič ne more, pač izpodbijajo avtoriteto slovencev... pol pa res pride do tistega kak se vsi vstanejo pa se pizdijo "ej slovenac, šta češ..."
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Asgard ::

:D ma tko bom reku : Policija je ravnala prav v tem primeru, ce se pa muslici mislijo da so kaj vec od nas Slovencev pol si pa nej enga prasca v dzamiji obrnejo. Kar se pa tice se enega zapleta z unim bednim novinarjem ka je sel ven iz avta pa sta ga kapsa vklenila sta pa spet imela prav, ker ko te ustavjo kapsi ne smes ven iz karjole dokler ne pride do tebe in te pozove da uletis in nardis raztur.Lepo sedis v karjol pa cakas na kanto z pokrovom de pride do tebe in ti pribije kako kazen ali pa bedarijo stori :D

Thomas ::

Zanimivo tole, da ne smeš iz avta, dokler policaj ne pride do tebe. Kilav zakon - IMO.

Kaj so pa tokrat imeli ... pa spet težko rečt.

Počas bo treba policaje opremit z digitalnimi kamerami. Pa da postopek ni veljaven, če se ne posname.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Jaz mam pa muslimane raj k črnce :D

btw: tale debata je čist zašla s poti....

.. dejstvo je, da policiji ženske niso smel odpelat na postajo, saj se je pred tem izkazala z dokumenti....

Thomas ::

Ja možno tudi ja - da je policija šla malček čez pooblasila.

Res bo treba VSE uradne dogodke začet snemat z digitalno kamero.

To bo naredilo za demokracijo in pravno državo več, kot vsi dobri nameni.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Mercier ::

To, če je policija šla, ali ni šla čez meje pooblastil, dobrega okusa... niti ni _toliko_ pomembno. Policaj je policaj. Muftija pa ima đabe reklamo.
Kaj imajo poročene ženske zalezovat, zbirat intelieđens, jih vozit po mestu...? Kako _delo_ je to? Jakih li krajm fajtera! :\
Ko so pa Avstralci poklicali, je pa vsa načelnost šla adijo - niti 10k SIT ji niso zaračunali. :\ Toliko o korektnosti.

Kaboom ::

to da ne smeš stopit iz avtomobila ko te policija ustavi je že dober zakon. s tem predvsem varujejo same sebe. poleg tega to moraš vedet in nimaš razloga da prekršiš, če veš kaj si naredil počakaš na kazen, če nisi nič naredil tolko bolje. mene so enkrat vstavli s sireno ponoči pa sem čakal 5 minut da se je prizibal k meni, pijazno rekel za papirje pa se opravičil ker je podoben avtomobil bil ukraden pa preverjajo... pa adijo.

isto dober zakon da ne prehitevajo vozila ki ga ustavljajo, za tabo se tak dolgo vozijo s sireno pa čakajo da se ustaviš. kolega so ustavljali 20min, ker so bli z marico pa samo luč, on pa sploh ni vido luči ker so se mu tak blizu vozli... kaj če bi bil pa pijanec ki bi zavjugal ko bi ga prehitevali ? ubil policista pa še koga... dobri zakoni
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

||_^_|| ::

A morš met v Ameriki res roke na volanu al je to sam v filmih?

Mercier ::

Nekje jih res moraš imet, ne vem pa, če v vseh državah. Če jih nimač, te čez okno ven potegnejo... >:D

madmitch ::

Ah fantje, stvar je popolnoma enostavna.

Ko sta vrla moža postave, branilca domovine in pravice videla potni list dalne dežele, je eden ugotovil, da je ta čudna država nekje v pacifiku, kjer so baje ljudožerci in sta trezno ugotovila, da bo ta pošast z obredno ruto na glavi ujela, poredila in skuhala lepe slovenske otročičke in jih servirala svojemu vraču. Ko sta vendarle zbrala pogum in pogledala v tisto knjižico v njima čudnem tujem jeziku, sta si mislila, "to je pa preveč" in nepridiprave s strokovnim prijemom, po dolgotrajni srditi borbi obvladala in ju na svojem borbenem vozu odpeljala pred biriča.

To je delno prirejena uradna verzija policijskega zapisnika (originala neposvečeni nebi razumeli, saj je napisan v strogo strokovnem jeziku) o storjenem herojskem dejanju.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

iiyama ::

še premal jih zapirajo..glede na to, da po celem svetu sranje delajo..

hvala bogu, da nas rešujejo vsaj Rusi in Američani...

MadMicka ::

LOL

Drugač, iiyama, ma, kva bi jih zapiral, itak ni dost placa, pa tud, a bomo spet mi plačeval al kaj......
:D

nas in rusov in američanov je 1 miljardo :D



madmitch ::

še premal jih zapirajo..glede na to, da po celem svetu sranje delajo..


Sorry, ampak to je že naravnost strašljivo, ksenofobija, da ji ni para. Lepo vas prosim.

To lahko trosijo le debili in primitive opice, ki niso pogledale dlje kot čez sosednji grič.

Sam sem, ko sem še plul, prepotoval VSE kontinente in podkontinente (ne samo luke), Če se je le dalo sem se izkrcal v državi, kjer še nisem bil in odpotoval domov po kopnem. Spoznal sem ljudi vseh veroizpovedi, barv, obučajev in kultur. In tu ne govorim o velikih mestih in prestolnicah, temveč o krajih kot je recimo (Z afrika) Lobito, Douala, Poit Nouare, Port Gentil, (J Amerika) Suriname... Te kraje bi lahko našteval v nedogled, vseh se še spomnim. Kadar se spomnim nanje mi pridejo na misel ljudje. Bili so vseh ver in verovanj (za večino ti debili, ki bi kar pobijali, še vedo ne). Ne vem, morda se motim, vendar jaz ne morem trditi, da so pripadniki ene vere tisti, ki bi jih bilo treba pobiti, ker pripadniki njihove vere (majhen del le teh, da se razumemo, ki imajo povsem sebične cilje) delajo zdraho.

Če je tako, začnimo s prebivalci Rima; rimljani so pobili ničkoliko kristjanov. Nadaljujmo z Kristjani; križarski pohodi niso bili nič drugega kot ropanje in klanje.
Pobijmo še portugalce, špance, nemce, "američane", tutsije, bure, ruse....

Če bi šli tako, bi se lahko in bi se morali, konec koncev, pobiti med sabo.

Kako more nekdo, kar tako vse povprek, enačiti ljudi samo po veroizpovedi. In to še javno (ta forum je javen).

Če sem koga užalil, mi je prav malo mar, saj sem bil ob izjavah nekaterih osebno prizadet.

Dajmo drugič dvakrat premisliti, preden kogarkoli optožujemo.

Nobody is perfect, my name is Nob Ody

undefined ::

Kar je huje od ksenofobije, je strah pred policisti. Če si jih bojiš, si storil nekaj nelegalnega, ali pa potrebuješ psihiatrično pomoč. Ker, če deluješ po vseh pravilih, ki jih navaja država, ti policisti ne bodo nič storili. Če te pa povprašajo po osebnih dokumentih, pa to ni prav nič takega; ne jemat stvar toliko bolj osebno, če si pri tem še musliman. To je pač rutina - policijska služba.
Tistim, ki jim pa ta pravila ne ustrezajo, pa naj le ne vstopajo v tako državo in naj se raje zadržujejo kje drugje.

Mercier ::

IceMan:
Kar je huje od ksenofobije, je strah pred policisti. Če si jih bojiš, si storil nekaj nelegalnega, ali pa potrebuješ psihiatrično pomoč.
En kuglšrajber sem na šiktu sunu. Šteje? Upam da, ker psihijatri nimajo pojma. Sploh.

Komu kdo tu verjame in zaupa je pač čisto oseba stvar. Ne vidim nobenega razloga, da bi policaju. (kljub odtujenemu kuliju)
IceMan:
To je pač rutina - policijska služba.
Če je to, da policija v civilu čaka pred vhodom žensko, če bo slučajno pozabla pasport, potem so pa še zoprni, če ga v 1' dobijo, se na zahtevo ne predstavijo (če se ne motim, se morajo), rutina naše policije, potem...
In zakaj so čakali? Je kdo rabu predvolilno afero? Slučajno? Je muftija rabil publiciteto, pa so se zmenli? Enmu policaju privat šla v nos ruta? Mu je bila všeč?

undefined ::

> En kuglšrajber sem na šiktu sunu. Šteje? Upam da, ker psihijatri nimajo pojma. Sploh.

Jaz sem v svojih ranih letih tudi 'sunil' kake vžigalice, mogoče tudi vžigalnik... čudno, še vedno se ne bojim policajev. Le zakaj?

> Če je to, da policija v civilu čaka pred vhodom žensko, če bo slučajno pozabla pasport

Če bi jo že čakali pred vhodom, bi jo tudi pospremili nazaj domov (tistih 10 metrov jim najbrž ne bi bilo odveč) in bi tam skupaj našli dokumente. Nisem zasledil, da bi se aretacija zgodila na takem mestu (pred vhodom). Sem samo prebral tisti članek na 24ur.com.

> In zakaj so čakali? Je kdo rabu predvolilno afero? Slučajno? Je muftija rabil publiciteto, pa so se zmenli? Enmu policaju privat šla v nos ruta? Mu je bila všeč?

Saša, svet ni zarota proti tebi. Tudi sama Slovenija ni. Ko se boš 1x zavedel, da je vse to le v tvoji glavi, ti bo življenje dosti lažje. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998143337 (129000) BigWhale
»

ĐAMIJA (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60729872 (21838) KaiV6
»

Džamija v lj na cesti dveh cesarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27816131 (11674) Daedalus
»

Pravica do uboja? (Kako se boriti proti samomorilskim napadalcem?) (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Problemi človeštva
105433728 (24633) nevone

Več podobnih tem