» »

The invention of lying...aka how it really is

The invention of lying...aka how it really is

«
1
2 3

guest #44 ::

Tema ki sem jo mislil, že enkrat odpret ma se mi ni dalo, no vsaj en dokler nisem pregledal ta film.
Film je bil sicer bolj otročji poskus holivuda k socialni kritiki, ampak v resnico pa je zadel v polno. Razen konca, ki pa je bil tipično vsiljen. Film zajema predvsem darvinistično plat življenja in religijo. Obe plati se mi zdi, da je kar dobro ponazoril, če spustimo intelektualni nivo dovolj nizko.
Well i'm not here to talk a movies...but real life and nature.

Ljudje, ki tolk zagovarjajo naravni way of living so svojevrstni sadisti, lahko celo rečemo podzavestni IMO.

Resnica je, da narava ni pravična in ene bolj obdari kot druge in s tem povzroči, če lahko rečemo nelojalno kompeticijo. Atraktivni, pametni in močni imajo tako veliko prednost v življenju, če bi jo le izkoristili v polno. Sicer nekako velja, da se manj atraktivni osebki boljše odrežejo pri intelektualnih opravilih. To je sicer res, ampak v povprečju je pomojem to predvsem zaradi večje angažiranosti, ker so jim druga območja običajno nedostopna.

Govori se, da je v življenju glavno, da si srečen ne pa nujno kako prideš do tam oz kaj uporabljaš za dosego tega cilja.
Bi se vrjetno strinjal, a en faktor mi govori proti. Spolni nagon je praktično hardwired v vseh nas. Evolucija je poskrbela, da padamo na "najboljše" pozameznike, ker naj bi s tem omogočila večjo možnost preživetja potomcev, v darvinistični družbi pa je zdrav videz velik faktor odločitve samice.
Mislim, da se tu skriva velik del, kar bi jaz definiral kot "sreča po tradicionalno".

Z razvojem civilizacije smo darvinizem zatrli oz ga zatiramo iz dneva v dan več. Torej s tem omogočamo vsem osebkom, bolj enake šanse za srečno življenje. Torej razvoj civilizacije in tehnike mora iti naprej. Tisti ki ga hočejo blokirati oz obrniti v nasprotno smer so zato svojevrstni sadisti.

Narava si zasluži le toliko prijaznosti, kolikor prijaznosti si želimo sami sebi, ko smo v njej. Nekako v grobem povedano.


Zakaj je tema relevantna? Genetski inženiring je ravno za ovinkom. Koncepti kot jih prikaže film GATTACA, bodo po mojem mnenju postali resničnost, ampak to le za čas prehodnega obdobja. Dokler bodo še stari standardi o človeku veljavni. Sicer pa jaz menim, da je pamet pravzaprav edini neskončno upgradeabilni trait, vse ostalo pa se pomojem dokaj hitro razredči v zmedeno juho.


Zakaj je zame tema relevantna? Nekoč sem se spogledoval z idejo, če nebi blo boljše tehnološko in družbeno nazadovat (aka environmentalist). I couldn't have been more wrong. Pa da ne govorimo, še vso trpjenje, ki bi ga ljudje doživljali brez vse tehnologije. Zdi se mi prav absurdno, da bi nekdo to želel, še posebej zaradi tega zadnjega omenjenega vidika.


Sicer ta line of thinking ima nekaj lukenj. Argumenti proti so, da nekoč se naj nebi gledalo tolko na lepoto kot se danes, češ da je bil bolj pomemben status in denarna moč. Mogoče res do neke mere, ampak ljubimci in žrebci so obstajali od vedno, tudi če se je ženska poročila z kraljem, je zelo vrjetno, da ga je varala z njegovim lušnim služabnikom ali kom podobnim.

Zakaj sem se zapiču ravno v ta argument za sestavit svojo hipotezo, če pa je tolk drugih boljših? Malo zaradi filma, malo zaradi ker se mi zdi ful tabu tematika...in jaz mam rad kontroverznost. :)


Izivalno vprašanje kot zaključek posta bi bilo...če bi lahko že danes manipulirali z geni, katere lastnosti bi želeli poudarjene na svojem otroku? Pa pustimo zdej detajle kot so...20 centimeterski...palec na nogi, ampak držimo se nekih širših pojmov, kot jih običajno danes razumemo (lepota, fizična sposobnost, pamet,...)

Sicer jaz menim, da bi bilo možno prav vse faktorje nadgradit, ampak pol tak človek bi vrjetno imel RDA po kalorijah okoli 6000 :) Vprašanje, pa če je dovolj njiv za vzgajat tolko in tolko miljonov "trans-ljudi".


Anivai...discuss. Pa poglejte si film, kapo dol holivudu, da je vsaj financiral tak attempt namesto še enega Transformes: Gay robots with massive explosions 3!
  • spremenilo: guest #44 ()

Gandalfar ::

kaksn url do filma?

guest #44 ::

Uh emm...ne vrjamem, da se ga da streamat kje, če si to mislu?

Sicer ne mislit, da gre zdej za masterpiece....daaaaleč od tega, je pa vsaj dobrodošel poskus.

Gandalfar ::

Napisal si wall of text, nisi pa linkal niti na home page od filma :)

guest #44 ::

ooops http://www.imdb.com/title/tt1058017/


Še en komentar. Sej celo štekam mulsimane in njihove burke, to je pač 7th century metoda, kako zatret evlucijske nagone, ki povzročajo take napetosti. But they did one thing wrong, they forgot to cover the men also :))
No sej ne da burke blazno pomagajo pri zatiranju spolne sle, je pa bil vsaj poskus tudi če napačen.

Pyr0Beast ::

Resnica je, da narava ni pravična in ene bolj obdari kot druge in s tem povzroči, če lahko rečemo nelojalno kompeticijo.

Narava ne diskriminira :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Thomas ::

Narava diskriminira, pa zelo. Inteligenca osebkov, mogoče najpomembnejša, vsekakor pa najmočnejša lastnost, je drastično drugačna pri različnih ljudeh.

Prov gledam zadnje čase, kako me nekteri prekašajo v kakšnem aspektu inteligence in je kar poučno, kakšne ogromne razlike pravzaprav so. Ne da niso, so.

Fluentna slovenščina ali angleščina gre nekaterim neverjetno bolje kot gre meni in je to dober laboratorijski primer za kalibracijo.

No, razlike so velike in še večje, ko se miza zasuče. Na drugi strani mize si sploh ne predstavljajo.

In to je narava, ja. Geni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Narava je super.

http://www.greenmuze.com/build/homes/21...

Odkar tech omogoča, da maš od narave samo vse tisto, kar je luštno met.

Thomas> In to je narava, ja. Geni.

Geni so že dolgo prepočasni. Pri človeku je za hiter napredek odgovoren mehanizem, ki z geni nima več ničesar skupnega.

Thomas ::

Kako bi zeditiral svoje gene, če bi jih lahko ... pa ne vem. Niti ne razmišljam kaj dosti o tem, čeprav bo kmalu možno. Najkasneje takrat bi se začela Evolucija II. Ko bi starši vse bolj drastično posegali v genom bodočih potomcev, kmalu pa tudi v lastnega, najbrž ni kakšne velike razlike v težavnosti. Verjetno bi to postala moda in variabila. Še bolj verjetno pa drsalnica v nek atraktor.

Vendar Evolucija II se ne bo imela časa dolgo odvijat, bo prej Evolucija III, ki pa si ne bo mazala rok z geni in biologijo, fuj.

Pri človeku je za hiter napredek odgovoren mehanizem, ki z geni nima več ničesar skupnega.


Biološki napredek človeka, tukaj govorimo o tem, je genetski. Bolj random walk, kot napredek sicer. Napredek je memetski, tehnološki. Pretežno, ne pa čisto, ker izbiranje oplojenih jajčec je že fact, ki ni zanemarljiv na dolgi rok.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Biološki napredek človeka, tukaj govorimo o tem, je genetski.

Tega že več tisočletij ni. Vse, kar je biološkega napredka je to, da nam počasi izginjajo prsti na nogah, pa da postajamo višji, kar je stranski efekt družbenih norm in nima nobene zveze z biologijo.

Thomas> Napredek je memetski, tehnološki. Pretežno, ne pa čisto

Je čisto. Čeprav se ti morda kdo posmehuje glede tvojih napovedi o "uploadu", si jaz mislim, da si glede tega imel prav - tisto, kar nas definira (večina naših družbenih interakcij, vključno z delom, s katerim se preživljamo in debatami, s katerimi poskušamo vplivati na družbo), je tako in tako že v znatni meri preseljeno v za zdaj morda še malce arhaična računalniška omrežja. Smo že tam, da bi tja tlačili svojo biološko mašinerijo pa očitno ni tako nujno, ker je biološki del realnosti, odkar imamo centralno kurjavo, postal povsem prijeten in celo zaželjen.

Izbiranje oplojenih jajčec je nepomembno, ker so memi tisto, kar definira osebe. Sem prepričan, da bo trajalo dolgo, da se otresemo fantazij o "zdravih telesih", a eventuelno bo pomemben samo še "zdrav duh".

guest #44 ::

Jz mislim, da ne bo preskoka na evolucijo III. Enostavno zato, ker je lažje le izbirat med dobrimi že obstoječimi traiti, kot pa replicirat komplet na novo. Tehnologija na tem področju je dost bolj razvita, manjka nam le še manjši korak, da izpopolnimo, treba tudi upoštevat, da evolucijo II se je in se še precej zatira, medtem ko III-ki se večina posmehuje in ne jemlje resno pa tud papež še ni izdal nobenega dekreta.:)

Skratka evolucija II bo pa če je enim prav ali ne in mislim, da bi tud morala biti, ker bi bila dober uvod za nadaljevanje, da se ljudje mal privadijo.



In btw "my child will be as God intended it to be" je največji load of sadistic crap i ever heard. Celo v živo sem slišal tako izjavo.

Ok ja Thomas..."dolgo razvijat", vprašanje kako ti to definiraš, vsekakor pa dovolj časa, da ne bo več "naravnega" posameznika na tem planetu. In vrjetno še dlje, dokler se ne naveličamo teh običnih dobrih kombinacij.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Pyr0Beast ::


In btw "my child will be as God intended it to be" je največji load of sadistic crap i ever heard. Celo v živo sem slišal tako izjavo.

Zakaj ne moreš pustiti ljudi da serjejo kakor sami želijo ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Gregor P ::

Enkrat, ko sem bil še najstnik:D, sem malo razmišljal in prišel na idejo, da pa morda ravno narava žene vso to našo gonjo po tehnologiji ipd., da je naša naloga iz vidika narave zgolj to, da prenesemo življenje še na ostale planete po vesolju, torej da smo mi le eno izmed njenih orodij za širjenje življenja. Mi si pa seveda mislimo, da smo toliko več. Ampak nisem sedaj ne vem kako razvijal te teorije naprej8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

guest #44 ::

@pyro Ker s tem kvarijo populacijo as a whole in the long term. Vonja po evgeniki se strinjam, ampak se ne da ubežti resnici. Vsi bi radi najboljše za svoje potomce, seveda se danes ne pobija "nezaželene", a če bi npr imeli možnost že v embrionalnem razvoju za terminirat "pokvarjene" gene, bi IMO 99.99% folka to naredilo, sej deloma se to že počne. Zatirat koncept evgenike, ker ni politično korekten je pljuvanje v lastno skledo. Dokler bomo na biologiji je pač nemogoče ignorirat ta koncept.




Gregor...mogoče te bo zanimalo

Gaia hypothesis @ Wikipedia

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Gregor P ::

Super sva že dva:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

guest #44 ::

?? Misliš, gaia hipoteza? Ne. Tista hipoteza je napačna.

Gregor P ::

Katera je ta o kateri pravzaprav govorim jaz?

Ker sam ne govorim o enem velikem živem organizmu imenovanem Zemlja ... v mojem primeru je vseeno, kje se to odvija; gre bolj zato, da "mati narava" oz. neko logično zaporedje "naravnih" ukazov ob spoštovanju fizikalnih zakonov, privede recimo do tega, da si jaz grejem hrano v mikrovalovni in da to počnem samo zato, da bomo lahko nekega dne morda razširili življenje recimo na Mars.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

guest #44 ::

Gregor P je izjavil:

Katera je ta o kateri pravzaprav govorim jaz?

Ker sam ne govorim o enem velikem živem organizmu imenovanem Zemlja ... v mojem primeru je vseeno, kje se to odvija; gre bolj zato, da "mati narava" oz. neko logično zaporedje "naravnih" ukazov ob spoštovanju fizikalnih zakonov, privede recimo do tega, da si jaz grejem hrano v mikrovalovni in da to počnem samo zato, da bomo lahko nekega dne morda razširili življenje recimo na Mars.



To je posledica nagona po preživetju. Sicer ga noben ne dirigira, ampak enostavno si motivi sledijo, mogoče lahko celo rečemo podzavestno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Thomas ::

Biologija je vse preveč omejena, da bi bila dolgoročna. Kot biološko bitje zamudiš 99,99..9% vseh priložnosti, ki jih ta svet ponuja. Zato bomo nekateri najbolj nori zapustili biologijo, čim bo mogoče.

Meso, obsojeno si, kakor so nekako slutili že davno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

guest #44 ::

Se strinjam s teboj. Ne zagovarjam biologije, ampak le da ne vrjamem, da bo tok kratka ta faza.

In da na to fazo se treba pripravit čimprej.

Ter da bo precej boleča v štartu. Precej bolj kot v III fazo IMO.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

huelz ::

Itak, da bi dal "korigirat" oz. manipuliral z geni, tako zase kot lastne bodoce otroke.

Ce drugega ne, dvignes kvaliteto zivljenja za kar nekaj faktorjev (ce imas ze na tej stopnji moznost popravit precej zadev, tud bolezni npr).

Plus, da racunam, da bi presezek nepokretnih starckov/penzionerjev uporabili v kakih biobotih, seveda nafilanimi s koktejlom tablet za boljso koordinacijo, bi se tud sam javil, da prestavijo moje mozgane z zivcevjem v kakega avtobota (ce smo ze pri transformerjih :))), moje staro, nepokretno telo pa vrzejo podganam.

Cist tko, nesmrtnost je verjetno se kar dalec, "umetno" vzdrzevanje zivljenja pri zavesti v kakem kavomatu for example pa precej bolj blizu imo. Al pa v duhu Deus Ex dodajas implante, bo prej mozen tak upgrade kot pa kak upload :D

Thomas ::

le da ne vrjamem, da bo tok kratka ta faza.


Ne, sej vem. Tukaj se najina worldviewa pač razlikujeta. Jaz pridigam, da bo koda relativno kmalu vstala iz računalnika in šla po svojih potih in opravkih, kar drugi večina mislijo, da je enako težko, kakor človek vstane iz groba.

Al jest vem kej, kar ti ne veš, ali pa sem tepec. Tertium non datur.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

guest #44 ::

To priznam, da je moje mnenje kvečjemu guess, sicer rahlo educated ampak vseeno guess. Ne poznam dejanskega napredka na AI področju, ampak mam par idej zakaj bi se znala II faza obdržat vsaj malo dlje, kot pa le muha enodnevnica.

But you know, i could be totally wrong.

Vse kar lahko trdim sedaj z kakršnokoli gotovostjo je da II faza bo in pač treba debatirat o tem, četudi stric Adolf razbija po vhodnih vratih, sicer tam naj tud ostane...ampak le da se ve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Thomas ::

...ampak le da se ve.


Kakor je rekel tastari Kuščer. V znanosti ni prostora za religijo, ampak tudi ni prostora za strah pred religijo. To je bilo takrat, ko so marxisti navijali proti Big Bang teoriji, češ da je teistična.

Ampak res, to je bilo v svinčenih sedemdesetih zelo aktualno. Kuščer je bil edini fizik, ki si je upal komunistom tkole postaviti po robu. Mogoče še kdo, za katerega ne vem, a za Kuščerja vem. Ostali ... ne bom nič rekel.

Zdaj enako ni mesta za nacizem v genetiki in v meta razpravah o genetiki, a tudi enako ni prostora za strah pred nacizmom in Adolfom.

Se strinjam s tabo glede tega, ja!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sprasujem ::

Biologija je vse preveč omejena, da bi bila dolgoročna. Kot biološko bitje zamudiš 99,99..9% vseh priložnosti, ki jih ta svet ponuja


Thomas razmisli malo o svoji izjavi, ker to kar govoriš je popolni nesmisel.

guest #44 ::

Kaj pa je nesmiselnega, expand your statement please?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

ABX ::

Upam samo da ne pričakuješ logičnega odgovora. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

guest #44 ::

Bolj ne kot ja, ampak let's have some fun, shall we?! :D

sprasujem ::

Edina zavestna izkušnja je do zdaj bila obvezno biološka. O drugi niti n od nule se še ni zgodil.

guest #44 ::

V kolikor misliš analogna, bi se vrjetno strinjal. Drugače pa nevem kaj govoriš?

Okapi ::

Al jest vem kej, kar ti ne veš, ali pa sem tepec.
In zakaj ne poveš tega? Je to neka skrivnost, samo za posvečene?

Kar se pa biologije tiče, jo že dolgo nadgrajujemo. Odkar so izumili pisavo, se ljudem ni več treba vsega, kar vedo, zapomniti na pamet. Z mikroskopi in teleskopi smo nadgradili oči. Z vzvodi, škripci, motorji ... smo nadgradili mišice.

Kar se razlik v inteligenci tiče, pa je večina tiste, ki jo opazimo, pogojena z vzgojo (vključno z učenjem, prehrano ...), ne z geni. Z geni bi lahko izboljšali nekaj specializiranih lastnosti (recimo posluh), s čimer bi olajšali učenje, to je pa tudi bolj ali manj vse.

O.

ABX ::

Vzemi gene kot hardware / software, veš koliko več se da narediti za isto porabo elektrike.

Genetika je optimizacija samega sebe, ampak se strinjam s Thomasom, naslednji korak bo prišel zelo hitro.

P.S: Offtopic FTW!
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

guest #44 ::

@Okapi

To so kvečjemu orodja, ki jih ne uporabljamo za vsakodnevno percepcijo, niso integrirana v nas. Gre za izkušnjo iz druge roke.

sprasujem ::

Živo bitje je najboljši stroj. Dokazano. Kaj vam je?

Okapi ::

To so kvečjemu orodja, ki jih ne uporabljamo za vsakodnevno percepcijo, niso integrirana v nas.
Očala ali kontaktne leče nosiš ves čas. Slušni aparat tudi. Nekateri gluhi imajo elektroniko vgrajeno v notranje uho. Izven biologije bodo vedno samo "orodja", pa je čisto vseeno, ali so ves čas vgrajena, ali pa si jih samo po potrebi natakneš.

O.

jype ::

sprasujem> Edina zavestna izkušnja je do zdaj bila obvezno biološka. O drugi niti n od nule se še ni zgodil.

Si prepričan v to? Ker avtomat, ki te je zgradil, striktno gledano sploh ni biološki - niti ni živ. DNA nima samozavedanja, njena edina naloga je samoreplikacija, naša zavest (ali odsotnost zavesti lišajev, ki živijo nekje v tajgi) je zgolj stranski učinek masivno paraleliziranega iskanja optimuma za takšno razmnoževanje.

sprasujem> Živo bitje je najboljši stroj. Dokazano. Kaj vam je?

Vemo, da ni. Vemo, da je še vsako, ki smo ga videli do zdaj, preveč potraten stroj. Pomisli samo na CO2, ki ga živa bitja sproščajo!

Thomas> Jaz pridigam, da bo koda relativno kmalu vstala iz računalnika in šla po svojih potih in opravkih

Koda? To si slabo razmislil. Koda že gre po svojih poteh in opravkih - ampak pri tem nima nobenega razloga, da bi zapuščala računalnike.

Pyr0Beast ::


Vemo, da ni. Vemo, da je še vsako, ki smo ga videli do zdaj, preveč potraten stroj. Pomisli samo na CO2, ki ga živa bitja sproščajo!

Avtoregeneracija dela svoje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Thomas ::

Edini razlog ki ga imma, da zapusti računalnike, je ta, da gre na ves substrat. Tako ta postane computronium in za biologijo preprosto ni več prostora.

Je pa lahko prostor za nas in tudi mora biti. Ves prostor. Tako se preoblečemo.

Potrošniška družba bo to zahtevala in dobila. Nepotrošniki in neproviderji potrošnikom so itak marginalci že par 100 let. Ne vidim, kako bi lahko zdej nenadoma postalo drugače in bi kakšni alternativci spremenili paradigmo. Tisti iz Cancuna? Hehe ... tisti so naši, uživajo v letovišču in se samo delajo da ne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pyr0Beast ::

Biologija ima svoj prostor pri auto-replikaciji česar s trenutnim silicijem še nismo dosegli.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Thomas ::

Seveda ima prostor. Tudi 10 MB Hard drive diski so imeli svoj prostor, dokler s silicijem ali kakorkoli, nismo dosegli 1 TB. Zdej so pa kaput.

Vprašanje je samo, če se tehnično da ali se ne da narest (bistveno) bolje. Nič drugega.

In biologija ni zadnja možna stopnica na tej lojtri. Samo ena od bolj nizkih.

Jasno, biološkim patriotom tipa Okapi se to zdi blodnja, a je to njegovo samozavaravanje. Jasno, da je nekdo delusional - nabrž manj bistri.

Seveda pa oba z Okapijem misliva, da sva bolj brihtna od tadrugega.

Kaj češ, s svojo glavo morš premislit, ki to bereš, kako je v resnici.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Okapi ::

Jasno, biološkim patriotom tipa Okapi se to zdi blodnja, a je to njegovo samozavaravanje.
Že spet me po nemarnem omenjaš, in mi podtikaš nekaj, česar nisem nikoli niti mislil, niti izjavil.;(

Prosim za opravičilo, ali pa en sam citat, na osnovi katerega bi bilo mogoče sklepati, da sem kdaj mislil, da je biologija "zadnja možna stopnica na lojtri".

V vseh debatah na slo-techu sem vedno trdil, da je upload mogoč, in da lahko človek povsem pusti za sabo vso svojo "biologijo". Edinole utopičnih nesmislov, da bomo to doživeli že v naslednjih 10 ali 20 letih nisem nikoli stresal, kot jih Thomas. No, pa s tem se tudi nisem nikoli strinjal, da bo potrebna lobotomija pri uploadu.

Seveda pa oba z Okapijem misliva, da sva bolj brihtna od tadrugega.
Ko čez 10 let ne bomo dočakali uploada, bo vsem jasno, da sem, vsaj v tem pogledu, brihtnejši od Thomasa>:D

O.

Avenger ::

Thomas je izjavil:


Vendar Evolucija II se ne bo imela časa dolgo odvijat, bo prej Evolucija III, ki pa si ne bo mazala rok z geni in biologijo, fuj.


Pridružujem se temu mnenju. Po neki teoriji se bo to obdobje začelo z 21.12.2012, tako ali drugače pa je samo vprašanje časa, kdaj pride do prve prave uspešne združitve biološke inteligence in umetnih procesorjev. Zna bit, da nekateru tu dočakamo upload še pred smrtjo... :)
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

sprasujem ::

Si prepričan v to? Ker avtomat, ki te je zgradil, striktno gledano sploh ni biološki - niti ni živ. DNA nima samozavedanja, njena edina naloga je samoreplikacija, naša zavest (ali odsotnost zavesti lišajev, ki živijo nekje v tajgi) je zgolj stranski učinek masivno paraleliziranega iskanja optimuma za takšno razmnoževanje.


Ok ko bo kamen govoril zgodbice o meni in ne samo jaz o kamnu potem se bova enačila.

Vemo, da ni. Vemo, da je še vsako, ki smo ga videli do zdaj, preveč potraten stroj. Pomisli samo na CO2, ki ga živa bitja sproščajo!


Pa kje ti taka misel? Po tolik letih biološkega življenja? Sicer ne verjamem v milijardna obdobja pa vendar.


Thomas
Edini razlog ki ga imma, da zapusti računalnike, je ta, da gre na ves substrat. Tako ta postane computronium in za biologijo preprosto ni več prostora.


Na ves substrat se gre lahko še danes. Reče se ji človeška domišljija.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

ko bo kamen govoril zgodbice


Ko kamen računa, temu rečemo "comp". Ko računa meso, temu rečemo "matematik".

Da je pa neka nepremostljiva pregrada med obema, je pa predsodek, podedovan od bogaboječih prednikov.

Na ves substrat se gre lahko še danes. Reče se ji človeška domišljija.


Človeška domišljija je tisto, kar se computa v človeških možganih, substratu.

Substrat bi bil lahko drug, za isto domišljijo.

To moraš ločiti, med substratom in produkti njegovih (substratovih) fizikalnih transformacij.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Pyr0Beast ::

'Comp' melje tisto kar mu 'matematik' da za žvečiti. Nima sposobnosti da bi sam znal misliti in sodelovati kakor ekvivalentno bitje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Thomas ::

Isto z matematikom. Geni in okolje ga sprogramirajo. Ni tukaj neke "intristično imanentne in nepremostljive razlike".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pyr0Beast ::

Matematik je samo-programabilen in deluje bolj na FPGA osnovi.

Nepremostljiva razlika je saj je silicij privzeto glup.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Okapi ::

Nepremostljiva razlika je saj je silicij privzeto glup.
Ampak ne v vsaki obliki. Dovolj preprosto si je predstavljati samoprogramabilen procesor, zmogljiv kot človeški možgani. Ali pa še bistveno bolj. Je pa res, da kar iz nule sam od sebe ne more nastati, vsaj ne brez nekaj milijard let evolucije.

O.

Kostko ::

Pyr0Beast je izjavil:

Matematik je samo-programabilen in deluje bolj na FPGA osnovi.

Nepremostljiva razlika je saj je silicij privzeto glup.


Ogljik pa je privzeto pameten al kako?
Human stupidity is not convergent, it has no limit!

guest #44 ::

Okapi je izjavil:

Nepremostljiva razlika je saj je silicij privzeto glup.
Ampak ne v vsaki obliki. Dovolj preprosto si je predstavljati samoprogramabilen procesor, zmogljiv kot človeški možgani. Ali pa še bistveno bolj. Je pa res, da kar iz nule sam od sebe ne more nastati, vsaj ne brez nekaj milijard let evolucije.

O.


Če ta processor ne rabi čakat na smrt, rojstvo in iskat hrano po gmajni pol tista miljarda je dokaj sfaljena cifra. Priklop na sonce in teraj.

Če pa mislimo v smislu življenje na principu silicija pol mogoče res rabi dosti časa.

Damn it kostko...to sem hotu jaz povedat :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je nenaravno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9013976 (12117) tt2advanced
»

Afričani niso čist diht (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Problemi človeštva
78679470 (69121) guest #44
»

Determinizem in svobodna volja (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
63260492 (54459) Pyr0Beast
»

Tehnološki napredek/evolucija ni eksponenten (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
5110162 (9588) _marko

Več podobnih tem