» »

ESČP: Slovenija je kršila 8. in 13. člen konvencije o človekovih pravicah

ESČP: Slovenija je kršila 8. in 13. člen konvencije o človekovih pravicah

««
«
1 / 8
»»

poweroff ::

Danes je bila Slovenija poražena na Evropskem sodišču za človekove pravice. S tem je dokazano, da se je z izbrisom dejansko kršilo človekove pravice.

-- Libertarec

Evropsko sodišče zaradi izbrisanih znova okrcalo Slovenijo
Evropsko sodišče za človekove pravice je razsodilo, da slovenske oblasti še vedno niso izpolnile odločbe ustavnega sodišča in popravile krivic, ki so bile storjene izbrisanim.

-- DELO.si

Ni pa še ESČP odločalo o vprašanju odškodnin, saj so ga, kot je zapisano v odločbi, preložili.

Vsem "fašistom" sporočam: put your money where your mouth is. Pričakujem, da boste odškodnino poravnali iz LASTNEGA ŽEPA!
sudo poweroff

luli ::

Tako kot ste "vi" vrnili denar podjetij, ki ste jih zafurali. Pa odškodnine za pobijanje, ki je bilo po 2.sv. vojni, pa vsem žrtvam udbe (katere članstvo tako radi skrivate),...

Vsem "komunistom" sporočam: Vaš čas se izteka.

poweroff ::

Luli, luli, pomiri se. Ča se pa izteka - kako? S kockami v parlamentu, LOL? :D
sudo poweroff

luli ::

S kockami v parlamentu, LOL?


Ne zgleda, da vas je vsako leto manj na gay-parade.

imagodei ::

luli> "Pa odškodnine za pobijanje, ki je bilo po 2.sv. vojni,"

Ehehe, ti še kar živiš 65 let v preteklosti? Okostnjaki pod posteljo še niso strohneli?

Prav, tudi na tem nivoju se lahko pogovarjamo. Torej: mi plačamo odškodnine za poboje takoj, ko ta bela garda plača odškodnine taboriščnikom in svojcem pobitih talcev, ki so umrli zaradi kolaboracije in izdajanja. :)

Po moje bomo mal skompenziral. Ampak glavno, da se 65 let po dogodkih še vedno oglašate in krivdo valite samo na eno stran; v isti sapi bi pa radi spravo.

/offtopic
- Hoc est qui sumus -

Furbo ::

Pa ne morem verjeti, da so tudi tukaj take debate. Koliko 80 letnikov pa premore slo-tech ?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

poweroff ::

Luli je očitno obseden z 2. svetovno vojno in gay parado, saj ju kar naprej omenja. Ne vem, meni to marsikaj pove.

Luli, a psa imaš tudi?

Sicer pa - dovolj off topic. To ni debata o WW2, pač pa o ESČP odločitvi glede Izbrisanih.
sudo poweroff

luli ::

Ti si pa obseden z obrisanci.

Odškodnine da, vendar naj svoj zahtevek dokazujejo posamično. Po moje jih ne bo več kot 100.

Drugače pa je Nemčija drago plačala svetovno vojno.

pupsi1984 ::

... zgodovina je pač polna krivic in nepravic ampak enkrat treba potegnit črto in začet živet za sedanjost... to velja za tko leve in desne... bog pomagi enim res, da tko slepo prenašate naprej vzorce razmišljanje od svojih starih...

USS Liberty ::

levaki se veselijo, da je bila Slovenija poražena na sodišču in da so agresorji na Slovenijo, ki se jim je zdelo izpod časti, da bi si tukaj uredili svoj status, zmagali na tem kvazi sodišču, kjer večina sodnikov najbrž Slovenije niti na zemljevidu ne bi našla, kaj šele, da bi podrobno poznala situacijo v zvezi s prebrisanimi...

Ta razsodba je žaljiva za vse poštene državljane te države in mislim, da bi Slovenija morala razmisliti, ali je sploh še smiselno biti član teh evro povezav, saj edino kar nam je EU prinesla, je to, da smo dobili porcijo klošarjev in kriminalcev iz Romunije, Grkom moramo plačevati njihov zapitek, sedaj nas pa te evrobirokrati še ponižujejo in so se postavili proti Sloveniji na stran prebrisanih...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

poweroff ::

luli je izjavil:

Po moje jih ne bo več kot 100.

A?

Aaaaaa?

Se pravi ni res to, kar so govorili posnalci SDS in SNS, da bodo odškodnine milijonske in da bodo osiromašile proračun? In ti si ponavljal za njimi?


Glej no... ;)
sudo poweroff

BALAST ::

Jaz bom tožil državo, da z visokimi davki krši ČP.

zavajon ::

Ah, Nimitz... Imam občutek, da boš v prihodnosti še večkrat razočaran ;)

poweroff ::

Just for the record, KDO je odločal: CASE OF KURIĆ AND OTHERS v. SLOVENIA

Pa seveda obrazložitev, da ne boste na suho lajali.

Za tiste s "dolgo lajtungo" pa krajši press release: http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view....
sudo poweroff

luli ::

Matthai a imaš težave z razumevanjem?

Kje sem rekel, da odškodnine ne bodo milijonske?

Tisti, ki so bili res oškodovani in to lahko dokažejo si odškodnino zaslužijo. Da bi pa kar 20.000 ljudem dal denar pa je malo lucidno. Ajde strinjam se, če ta denar "odtegnejo" od plač, ki so financirane s proračunom.

poweroff ::

luli je izjavil:

Matthai a imaš težave z razumevanjem?

Kje sem rekel, da odškodnine ne bodo milijonske?

Rekel si, da jih ne bo več kot 100.

Ajde, morda ne veš, da individualne odškodnine praviloma nikoli niso prav visoke... morda nekaj tisoč EUR.

luli je izjavil:

Tisti, ki so bili res oškodovani in to lahko dokažejo si odškodnino zaslužijo.

Tle se povsem strinjava.

luli je izjavil:

Da bi pa kar 20.000 ljudem dal denar pa je malo lucidno.

Kaj pa v primeru žrtev povojnega nasilja? A oni so tudi individualno dokazovali konkretno škodo, ali je bilo dovolj le, da so dokazali, da spadajo v ustrezno kategorijo?

luli je izjavil:

Ajde strinjam se, če ta denar "odtegnejo" od plač, ki so financirane s proračunom.

Ne, naj jih lepo odtegnejo tistim, ki so NASPROTOVALI popravi krivic in privedli do tega, da je zadeva prišla na ESČP. Ti ljudje - anonimni forumski bevskači - naj za svoja dejanja in stališča prevzamejo osebno odgovornost. Ne se zdaj skrivat za celim narodom. Put your money where your mouth is. Pika.
sudo poweroff

USS Liberty ::

In kaj če ne pokleknemo pred tem evropskim kvazi sodiščem in ignoriramo te njihove sramotne razsodbe proti Sloveniji? Bodo potem EU birokrati poslali tanke nad nas in nas prislili, da se ponižujemo in izplačamo odškodnine agresorjem? Zelo upam, da nas za kazen čimprej izključijo iz EU, saj od EU ima pri nas koristi samo mala peščica slovenskih komolčarjev, ki se je zavlekla na dobro plačane uradniške službe v Bruselj in Strasburgh, navadni ljudje pri nas pa od EU nimajo nobene koristi...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

USS Liberty je izjavil:

In kaj če ne pokleknemo pred tem evropskim kvazi sodiščem in ignoriramo te njihove sramortne razsodbe proti Sloveniji? Bodo potem EU birokrati poslali tanke nad nas in nas prislili, da se ponižujejo in izplačamo odškodnine agresorjem? Zelo upam, da nas za kazen čimprej izključijo iz EU, saj od EU ima pri nas koristi samo mala peščica slovenskih komolčarjev, ki se je zavlekla na dobro plačan euradniške službe v Bruselj in Strasburgh, navedni ljudje pri nas pa od EU nimajo nobene koristi...


Tablete, tablete. Ne pozabit na tablete.

Predvsem pa: ESČP nima nobene zveze z EU. Pač pa s Svetom Evrope.

Drugače pa tudi: za EU in NATO je glasovala večina Slovencev. Volja naroda pač. In zdaj smo notri. V dobrem in slabem, kot rečejo pred oltarjem, hihi.
sudo poweroff

rdecaluc ::

Men sam neki ni jasno. Ko se je Slovenija osamosvajala, je bilo treba dat tam nekaj malega denarja, pa si dobil državljanstvo.

Zakaj nekateri tega niso storili (ker so mislili da nam itak ne bo uspelo, ali pa so bili samo leni ), in sedaj jokajo da so izbrisani. V mojih očeh so si sami krivi.
Est modus in rebus. ,typos

USS Liberty ::

>>>>>>>Predvsem pa: ESČP nima nobene zveze z EU. Pač pa s Svetom Evrope.

Kaj pa imamo od tega, da smo člani Sveta evrope?
Najbrž moramo kakšno članarino plačevati, par slovenskih mandeljcev je pa dobilo dobro službo... Vseeno, če nas takoj izključijo iz Sveta evrope, zaradi tega ne bo nobene škode...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Double_J ::

Svet Evrope... pa saj tam je pol evrazije. Nekredibilno.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Limit-sky ::

Matthai, a ni bila zadnja dosojena odškodnina 17.000 EUR? x 100 = ? Saj vem, da je med službo težko preračunavati, ampak vseeno...

Kakšno odškodnino pa bi ti namenil žrtvam povojnih pobojev?

Če Stanovnik še leta 2010 kriči iz odra "Smrt fašizmu, svoboda narodu", in so poboji izdajalcev, njihovih žena in otrok drugorazredna tema je zelo utopično pričakovati, da se bodo ljudje od te teme distancirali. Me zanima zakaj Stanovnik ne vpije "Smrt kralju!"?

Double_J ::

Dve šivanki...

USS Liberty ::

Turčija, Armenia, Azarbejdžan, Grčija, Gruzija, Rusija, Ukrajina, Bosna, Srbija, Hrvaška, Črna gora, Moldavija, Bolgarija.... sami demokratični "biseri", ki sestavljajo Svet evrope...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

ProGTX ::

rdecaluc ima prav. Ni bil noben problem se vpisati v register, celo dvakrat je bil podaljšan rok za vpis. Res redki so tisti, ki tega res niso mogli storiti, večina pa ni zaupala v Slovenijo in je prav, da so jih izbrisali.

jype ::

rdecaluc> Zakaj nekateri tega niso storili (ker so mislili da nam itak ne bo uspelo, ali pa so bili samo leni ), in sedaj jokajo da so izbrisani. V mojih očeh so si sami krivi.

Kaj so v tvojih očeh je nepomembno. Država je z izbrisom kršila lastno zakonodajo in človekove pravice teh ljudi. Če niso postali Slovenci, bi morali postati tujci, tako kot so vsi Avstrijci, Madžari, Italijani in drugi tujci, ki so ob osamosvojitvi imeli stalno prebivališče v Sloveniji.

Furbo ::

Naši so zafrknili, ker tem ljudem niso dali niti status tujca ali karkoli. Ni problem v tem, da se niso odločilo za državljanstvo, ampak v tem, da ni bilo poskrbljeno za alternativo. Kot bi danes katerakoli država kar zlepa izgnala vse tujce.

Pač tipičen butast nepremišljen zakon, kakršen je vsak drug pri nas pač.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

zavajon ::

rdecaluc je izjavil:

Men sam neki ni jasno. Ko se je Slovenija osamosvajala, je bilo treba dat tam nekaj malega denarja, pa si dobil državljanstvo.

Zakaj nekateri tega niso storili (ker so mislili da nam itak ne bo uspelo, ali pa so bili samo leni ), in sedaj jokajo da so izbrisani. V mojih očeh so si sami krivi.


Tebi ni jasno marsikaj, ne "sam neki".
Naj n-tič ponovim: Problem izbrisanih nima nikakršne zveze z državljanstvom. Izbrisani so bili iz registra prebivalstva, ne državljanstva.

A žal pojasnila ne pomagajo. Ti in tebi podobni degeni boste še naprej gonili svojo, pa če vam človek miljauženkrat razloži...

keworkian ::

Obscenities in B-Flat

poweroff ::

Limit-sky je izjavil:

Matthai, a ni bila zadnja dosojena odškodnina 17.000 EUR? x 100 = ? Saj vem, da je med službo težko preračunavati, ampak vseeno...

Ja, ampak je tista oseba morala dokazati višino škode. Ni avtomatizma 17k krat x. Poleg tega je bilo to na slovenskih sodiščih, na ESČP so odškodnine bistveno nižje. Poglej primer Lukenda. Tip je dobil 3200 EUR.

Limit-sky je izjavil:

Kakšno odškodnino pa bi ti namenil žrtvam povojnih pobojev?

Tole je tukaj off-topic. Bi pa jaz žrtvam povojnih pobojev vsekakor namenil konkretno odškodnino. Konec koncev so bili tudi moji sorodniki pobiti. Pravim pa, da imejmo enaka merila za vse. Tako za povojne poboje, kot za Izbrisane.

Tisti pa, ki bluzijo zakaj imamo Svet Evrope... zato, da lahko vi s polno ritjo pisarite po forumih in se sklicujete na svoje človekove pravice. Zato.

V glavnem - popušili ste v Sloveniji, zaradi vas je Slovenija ob mednarodni ugled (jap, smo med kršilci človekovih pravic), plačati bo potrebno odškodnine. Ki jih bo plačala cela država, ne samo vi. A še niste povzročili dovolj škode???
sudo poweroff

kmetek ::

Super, še več denarja bomo dali davkoplačevalci.

Malo Grčiji, malo tem kurcem....enkratno.

Matthai: država bo plačala točno 0 centa, plačali bomo MI davkoplačevalci, ki se ZELO malo zavedamo/te svoje moči! V tujini bi letele glave.

WamPIRe- ::

V Sloveniji za napake par posameznikov plačujemo vsi. Se ne spomnem kakšnega primera, da bi kdo, ki je kakšno stvar perfektno zašuštral, tudi plačal iz svojega žepa (to bi že bilo mogoče) ne pa tudi s svojimi žulji, če lahko tako rečem. Kvečjemu se takega človeka odstavi, mu da visoko odpravnino povrh tega pa še drugo funkcijo v drugi instituciji in magični krog je s tem sklenjen...
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

poweroff ::

kmetek je izjavil:

Matthai: država bo plačala točno 0 centa, plačali bomo MI davkoplačevalci, ki se ZELO malo zavedamo/te svoje moči! V tujini bi letele glave.

No, seveda. MI bomo plačali, kdo pa drug.

Ni mi pa jasno o kakšnih napakah posameznikov govorite? Čigave glave naj bi letele?

Saj ste vendar VI, ja VI trdili, da kršitve človekovih pravic ni bilo, da krivic ni treba popravit. In sedaj, ko bo treba prevzeti posledice - se nekaj izmotavate.

Saj je forum javen. Vsak si lahko pogleda kaj je kdo trdil pred časom. KAtero stališče je zagovarjal. Ne se zdaj izgovarjat - prevzemite odgovornost, odprite denarnico!
sudo poweroff

Limit-sky ::

poweroff je izjavil:

Limit-sky je izjavil:

Matthai, a ni bila zadnja dosojena odškodnina 17.000 EUR? x 100 = ? Saj vem, da je med službo težko preračunavati, ampak vseeno...

Ja, ampak je tista oseba morala dokazati višino škode. Ni avtomatizma 17k krat x. Poleg tega je bilo to na slovenskih sodiščih, na ESČP so odškodnine bistveno nižje. Poglej primer Lukenda. Tip je dobil 3200 EUR.

A potem naša sodišča določajo pretirane odškodnine? Zakaj?
Šlo se je pa, če se ne motim, za pravico do zaposlitve oz. dela. Kako lahko to dokazuješ z zneski? kakšn odškodnino bi po tvojem mnenju dobil na ESČP?

poweroff ::

ESČP odloča o odškodnini za kršitev človekovih pravic. Slovenska sodišča so odločala o civilnopravnem zahtevku. Kako to dokazuješ z zneski, pa vprašaj odvetnika. Oni znajo zelo natančno izračunat...
sudo poweroff

kopernik ::

Se strinjam, da bi morali problem rešiti/sanirati najkasneje v letu 1999, ko je ustavno sodišče objavilo tisto sodbo, verjetno pa že prej. Ne razumem, zakaj drugi dve veji oblasti nočeta zaključiti te zadeve. Pa smo imeli v tem času vlade in koalicije mnogih barv in kombinacij. V bistvu razumem (popularnost pri volivcih in podobno), ampak vprašanje je, zakaj imamo ustavno sodišče ? Bomo spoštovali sodišča ali ne ? Če se bo zganjalo tragikomedije na tako visokem nivoju, potem tudi na nižjih nivojih ne bo nič bolje. Pravne države na tak način ne bomo imeli še 100 let.

Glede odškodnin: ja, mogoče bo potrebno plačati. In to bo šlo iz naših davkov. Ampak, plačevali so tudi t.i. izbrisani, kako in koliko pa se bo verjetno ugotavljalo posamično. Verjetno bi morala država ustanoviti poseben sklad, ki bi se ukvarjal s temi primeri, morebitnimi poravnavami in podobno, seveda ob dogovoru z izbrisanimi. Lahko pa smo trmasti osli in se bo vse reševalo prek sodišč. Krivice je potrebno popraviti in če smo zrela družba, bomo to storili.

Limit-sky ::

poweroff je izjavil:

ESČP odloča o odškodnini za kršitev človekovih pravic. Slovenska sodišča so odločala o civilnopravnem zahtevku. Kako to dokazuješ z zneski, pa vprašaj odvetnika. Oni znajo zelo natančno izračunat...

Se pravi, potem je pribl. 3.200 € odškodnine za kršitev človekovih pravic na ESČP in pribl. 17.000 € za kršenje pravice do dela na slovenskih sodiščih. Pa potem še pridejo druge pravice na vrsto...
A niso nekateri imeli polna usta BS, da ne bo nikakršnih odškodninskih zahtevkov, ker ljudje nimajo denarja za tožbe? Odvetniška pisarna, ki je zastopala stranko na ESČP je delala "for free".

USS Liberty ::

poweroff je izjavil:

V glavnem - popušili ste v Sloveniji, zaradi vas je Slovenija ob mednarodni ugled (jap, smo med kršilci človekovih pravic), plačati bo potrebno odškodnine. Ki jih bo plačala cela država, ne samo vi.


Kaj pa je to mednarodni ugled? Kaj pa imamo mi koristi ali škode od tega "ugleda", če nas neki evro birokrati in politiki hvalijo ali grajajo. Vedno smo bili uslužni do vseh mogočih evropskih institucij, za zahvalo nas pa niso niti malo podprli v našem sporu s Hrvaško in so se raje postavili na stran ene nasilne nedemokratične države kot je Hrvaška. Tudi na arbitraži za mejo bomo sigurno potegnili takratko, pa če smo še tako hlapčevski in ubogljivi in se trudimo, da smo vsem v Evropi všečni...

Če bi tole kvazi sodišče za kvazi človekove pravice kakšnim Rusom ali Poljakom tako pristrasnko razsodilo, kot je nam, sem prepričam, da bi se oni požvižgali na razsodbo in mednarodni ugled in to je edino pravilno, kar bi tudi mi morali storiti.

V Sloveniji bomo namesto hrane kmalu lahko jedli samo še vaš liberalizem in "človekove pravice", delali bomo pa za Grke in prebrisane jugoviće, otroke nam bo pa liberalna homoseksualna policija odvzela že takoj, ko se bodo rodili in jih dali homoseksualcem v posvojitev...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

poweroff ::

Točno tako.

Ampak še enkrat ponavljam - če se dva kmeta kregata, pa je en trmast, pa noče popustiti, pa izgubi na vseh sodiščih. A naj plačuje cela država zanj? Ali naj tip končno odraste in sam plača, kar je sam zapravil?

A lahko sedaj pričakujem da bo Grims na TV javno povedal - ej, jebiga, očitno nismo imeli prav, popušili smo, vendar pa smo za to krivi predvsem v SDS, SNS in podobnih strankah in bomo škodo plačali iz lastnega žepa.

Ali bo spet jokcanje kako naj država pride na pomoč in plača tisto, kar so oni zagrešili...
sudo poweroff

oldguy ::

Ne ne, kriva bo komunistična klika s palčkom iz murgel na čelu. Počakaj še pet Nimitzovih postov, boš videl...

USS Liberty ::

>>>>>>>>>A lahko sedaj pričakujem da bo Grims na TV javno povedal - ej, jebiga, očitno nismo imeli prav, popušili smo, vendar pa smo za to krivi predvsem v SDS, SNS in podobnih strankah in bomo škodo plačali iz lastnega žepa.

Nekoč leta 91 je tudi zvezno ustavno sodišče v Beogradu razsodilo, da je slovenska osamosvojitev protizakonita in ti in podobni bi najbrž tudi njih podprli pri tej razsodbi...

Nobenega razloga ni, da na podlagi razsodbe nekega kvazi evopskega sodišča, Slovenija tem prebrisancem izplača en sam cent... V skrajnem primeru je veliko manjše zlo, da istopimo iz Sveta Evrope, kot pa da nas neki pajaci iz Strasbourga ponižujejo... Razpisati bi morali referendum, ali smo za to, da smo še naprej člani teh institucij kot je Svet Evrope od katerih nimamo prav nobene koristi ampak samo škodo...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

WamPIRe- ::

Jaz sem se narobe izrazil... niso delali napak ampak kar zavedno kršili ustavo in zakone.
Jaz plačam za svoje napake (vede ali nevede) lepo iz svojega žepa, naj tako delajo tudi ostali, ki so za svoja dejanja in s tem za posledice odgovorni. ...aja niso :(

Kar se pa o izbrisanih tiče:
Naj n-tič ponovim: Problem izbrisanih nima nikakršne zveze z državljanstvom. Izbrisani so bili iz registra prebivalstva, ne državljanstva.

To je vsekakor krivica, ki se ne bi smela zgodit in se jo bo težko popravilo. Sicer pa glede izbrisanih se o tem (po vaških gostilnah) ne govori, ampak se "ve" samo to, da so med vojno zbežali in se niso vpisali v register. IMO prav tule pride do ključnega zagovarjanja izbrisa tistih, ki o tem nimajo ravno preveč pojma in jih tudi ravno ne zanima ta tematika najbolj.

V primeru, da bi sam slišal samo izjave, kot so: "ti ljudje so zbežali iz Slovenije.", "niso se hoteli prijavit/vpisat",... in ne bi poznal bolj objektivnega dogajanja, bi zagotovo o vsem tem drugače razmišlajm. Ker hvalanevemkeremu temu ni tako, imam tudi mnenje drugačno.
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

PaX_MaN ::

da so agresorji na Slovenijo,

A agresorji so bili tudi ženske(10k) in otroci(5k)?

donfilipo ::

Kae se izbrisanih tiče bom ponovil še enkrat, da ne pozabite na Goebbelsa:))

V tistih letih, se je en bumbar, ki je urejal birokratkse zavrzlame na upravni enoti, jasno izjasnil, da bi tak izbris, po pomoti, ali birokratski napaki, v svetu propagiranih liberalnih idealov legitimne enakopravnosti državljanov, po vsem civiliziranem svetu (s katero se pa skrije dejanska efektivna neenakopravnost:), pomenil na koncu koncev tudi hudo krivico. Ta bumbar sem bil sam, mogoče zaradi tega, ker sem tiste dni nekaj prebiral o filozofiji prava in nekaj o osnovah prava.

No to lahko samo pomeni, da tisti, ki še danes zagovarjajo tako napako, o osnovah in filozofiji prava ne vedo NIČ!, čeravno navzven izpadejo 'strgani dohtarji'. Ali pa, kar je izgleda vedno manj verjetno, da sem sam bil takrat in danes bumbar in da krivic ne bo treba poravnati nikomur.

Praksa kaže, da bodo krivice poravnane z številnimi procesijami in procesi, kjer bodo uspeli samo tisti narejeni za birokratski svet. Ostali bodo tiho trpeli dalje. Pa vseeno. Bilo bi prav, da se pokaže jasna odgovornost in predvsem RAZGLEDANOST tistih, ki kljub visokim položajem nimajo temeljnega osnovnošoslega koncepta o pravu in pravicah, da o pravičnosti raje molčim8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Mr.B ::

Furbo :: takratnih 600 SIT, je bilo potrebno da si si uredil status. Ti izbrisani, niso hoteli dati teh 600 sit, torej malo več kot današnjih 2EUR, za ureditev statusa. Torej možnost so imeli. Kompletni status bi imeli urejen, danes pa tudi državljanstvo. Šlo se je za osebno odločitev. Danes pa , jebi ga, treba dobiti pare, od neobstoječih bajt, itd.. Vse bo potrebno narediti, torej če je imel stanovanje, pa ga danes ni več, mu ga bo potrebno zrihtati, in urediti. Zakon se je sprejel, brez varovalk, in ustavno sodišče ga je sprejelo, kot takega.... Lahko pa vsak Izbrisan pove, v pisni obliki, ter pravi Slovenščini, zakaj mu je bilo težko dati 600SIT. No morda moraš za državljanstvo vsaj Jezik znati, če že nimaš druge pripadnosti. Da ne bodo spet po FDV-jevsko Srbski novinarji pri nas pisali dva Človeka. Sori v Sloveniji so namreč Ljudje....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Poldi112 ::

To ti je ziher Grims natvezil, ane?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Mr.B ::

Ne ststus tujca je stalo manj kot 600 SIT.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

kmetek ::

Mr.B ima prav.

Mr.B ::

Problem zakona, oziroma to kar je naredil levi trojček je ta, da ni vgradil nikakršne varovalke. Oziroma Varovalka je ta, da kdor ima boljšega odvetnika , le ta bo zmagal, in dobil karkoli. Problem ni to da lahko nategneš enega, dva, tri, problem je da pri taki količini lahko nategneš ene par ljudi, potem pa bo druga stran poznala vse trike, torej bo od takrat dalje država lepo plačevala.

Druga stvar , kaj dela sodišče v Bruslju, Luxembourgu in Strasbourgu, je pravilno in edino pravilno. To da se pri nas odvetniki, sodnica ter ostali zmenijo, pa te nategnejo, imaš danes možnost iti zatožiti ven, kakšno krivico ti delajo. To seveda velja za obe strani, politične ali pa nepolitične. Pa jih greš ven zatožiti..
Primer je zgodba Celovških dvorov, kjer so morali podati zagovor...
Primer je sedanji razpis Lukšica za Ljubljanski stadion. Problem ni, da bi lahko SDS, SLS počakale, da Jankovič dobi razpis in sredstva, potem pa to pošljejo v Bruselj, problem je v tem, da bo med tem časom Jankovič stadion naredil, in vse skupaj se mudi zaradi Volitev.

Zunaj delajo skladno z zakonom, in imajo izvajalske zakone, to da pa pri nas, tako malo da se dogovorimo, brez izvajalskih zakonov, ali pa čakajo da vse zastarajo zaradi lastnih zaJebov, ej pač nekje boš odgovarjal. In Bruselj je rekel, uredite zadeve, zakaj pa jih Trojček, oziroma Kresalova po enem letu noče, hm morda je že kje ZaJeb...

In s statusom tujca, nebi ničesar izgubil, še bistveno lažje bi zahteval svoje pravico, ki so jih vzeli.

In nihče, K****, ne vid dlje od svoje denarnice, kaj šele da bi planirali za vsaj 5 let naprej, določene demografske zadeve pa vsaj 18 let naprej. Ah sej takrat ne bo to moj problem.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

luli ::

17.000 * 20.000 = 340Mio po Matthaievo v najslabšem primeru.

Če to primerjamo z dosežki FDV brezumja (2009,2010,?) je to pljunek v morje.
««
«
1 / 8
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali vas ob takšnem ravnanju naše "elite" kaj mine do sodelovanja v tem sistemu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8511017 (8116) Fritz

Izbrisani

Oddelek: Problemi človeštva
474277 (3898) zmaugy
»

Francija cenzurira nevšečne spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5528235 (24687) SkipEU
»

Izbrisani Todorović dobil odškodninsko tožbo proti državi (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
52129376 (18771) Zheegec
»

Zakon o izbrisanih (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
46726066 (20271) majcenf

Več podobnih tem