Forum » Sedem umetnosti » Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Nikec3 ::
Nažalost ne morem brez tega. :D Gledanost prvih enajstih epizod SGU na SyFy v milijonih gledalcev:
http://tvbythenumbers.com/2010/04/05/st...
http://tvbythenumbers.com/2010/04/05/st...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nikec3 ()
Izjava enega izmed vodilnih na SyFy:
"We most likely want to use 'Caprica' as a jumping off point for a new series," Stern said. He won't share which series that might be, but using "Caprica" as a launch vehicle to push other programming is the kind of faith the show already has earned, and should be an indication to viewers just how much faith Syfy has in the series"
"We most likely want to use 'Caprica' as a jumping off point for a new series," Stern said. He won't share which series that might be, but using "Caprica" as a launch vehicle to push other programming is the kind of faith the show already has earned, and should be an indication to viewers just how much faith Syfy has in the series"
Lion29 ::
tako V kot flash forward so boljsi in boljsi... upam, da ne bo kvaliteta padla
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Jst ::
Del Lost-a, ki je bil ta teden... Se kdo spomni, v kakšni vlogi je v eni izmed prejšnjih sezon igral voznik Desmonda? George, ga je Desmond klical, če se prav spomnim.
--
>tako V kot flash forward so boljsi in boljsi...
Flash Forward? Tema? Zvrst?
--
Kaj pa Fringe? Nobeden, razen mene, ni nič komentiral. Kaj sem edini gledalec tukaj?
--
--
Kaj pa Fringe? Nobeden, razen mene, ni nič komentiral. Kaj sem edini gledalec tukaj?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Dr_M ::
Fringe je hud. Tazadn del je precej uredu, ker pojani nekaj stvari. Odlicna serija za moje pojme.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Lonsarg ::
Jaz preferiram gledati celo serijo naenkrat, zato z Fringe čakam, da bo več sezon:) Razen parih izjem sem vse nanizanke tako pogledu, da sem se je lotil in v enem mescu ali dveh pogledal vse sezone, pa magar če jih je blo 10(Charmed) :) Mam pa Fringe že označen na myepisodes.com tak da sigurno ga bom gledal:)
Del Lost-a, ki je bil ta teden... Se kdo spomni, v kakšni vlogi je v eni izmed prejšnjih sezon igral voznik Desmonda? George, ga je Desmond klical, če se prav spomnim.
jaz se tudi spomnim, da je nekje bil, sam ne vem kje
--
Hja tezko je to nekam uvrstit, znanstveno fantasticna kriminalka... ceprav je znanstveno fantasticni samo point serije
torej
On October 6th the planet blacked out for 2min and 17s. the whole world saw THE FUTURE!
Vsi na svetu so padli v nezavest in pri em podoziveli en dan v prihodnosti, vsi so vidli prihodnost istega dne!
12 del se mi je zdel dober, tudi jaz sem pričakoval slabše. Imel je vse elemente, ki jih potrebuje: vesoljci, drama, lepi posebni efekti. Nekje na ravni epizode Space ali pa še boljše.
Zgodovina sprememb…
TESKAn ::
Doctor Who se nadaljuje...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
SGU Divided.
Pace (ne spomnim se slo izraza) epizode je totalno zgrešen. Začetna scena bi namesto Chloe-nih sanj lahko kaj pojasnila glede Rusha, recimo ko je bil "povezan" z enim Alienom, bi lahko kazalo kakšne odlomke glede teh alienov. Ni nujno, da bi gledalci ravno razumeli, kaj razmišljajo ali delajo.
Upor bi lahko razdelili na dve epizode. Že kar takoj, ko je Rush prišel nazaj, se zgodi upor? WTF? Časa za pripravo res niso mogli imeti dovolj. Medtem, ko se vojaški del ukvarja z napadom alienov, bi lahko kazali, kako se civilisti na ladji pritožujejo in potem Wray prevzame iniciativo. Med napadom bi itak Rush igral ključno vlogo in bi potem Wray povedala Rushu, da je vse pripravljeno.
Tako nekako bi zaključili del. Mogoče bi na koncu šele zvedeli za tracking device v Rushu.
Čeprav mi pace ni bil všeč in bi jaz, kot sem opisal eno idejo, drugače izpeljal vse skupaj, mi je del bil kar OK.
---
Aja. Kdaj bodo začeli s civilisti basic military training?
Zakaj za vraga morata Everet in Scott, glavna dva junaka, vedno skupaj na misije, kjer ali oba umreta ali se oba rešita?? Nelogično iz vojaškega stališča, nelogično iz stališča situacije na Destiny, nelogično iz stališča interakcije med posadko,... Neumno v vsakem primeru.
Pace (ne spomnim se slo izraza) epizode je totalno zgrešen. Začetna scena bi namesto Chloe-nih sanj lahko kaj pojasnila glede Rusha, recimo ko je bil "povezan" z enim Alienom, bi lahko kazalo kakšne odlomke glede teh alienov. Ni nujno, da bi gledalci ravno razumeli, kaj razmišljajo ali delajo.
Upor bi lahko razdelili na dve epizode. Že kar takoj, ko je Rush prišel nazaj, se zgodi upor? WTF? Časa za pripravo res niso mogli imeti dovolj. Medtem, ko se vojaški del ukvarja z napadom alienov, bi lahko kazali, kako se civilisti na ladji pritožujejo in potem Wray prevzame iniciativo. Med napadom bi itak Rush igral ključno vlogo in bi potem Wray povedala Rushu, da je vse pripravljeno.
Tako nekako bi zaključili del. Mogoče bi na koncu šele zvedeli za tracking device v Rushu.
Čeprav mi pace ni bil všeč in bi jaz, kot sem opisal eno idejo, drugače izpeljal vse skupaj, mi je del bil kar OK.
---
Aja. Kdaj bodo začeli s civilisti basic military training?
Zakaj za vraga morata Everet in Scott, glavna dva junaka, vedno skupaj na misije, kjer ali oba umreta ali se oba rešita?? Nelogično iz vojaškega stališča, nelogično iz stališča situacije na Destiny, nelogično iz stališča interakcije med posadko,... Neumno v vsakem primeru.
o skupaj na misije, kjer ali oba umreta ali se oba rešita?? Nelogično iz vojaškega stališča, nelogično iz stališča situacije na Destiny, nelogično iz stališča interakcije med posadko,... Neumno v vsakem primeru.
Težko se strinjam s tabo, mislim da je verzija prevzetja ladje od civilistov bolj logična ta ki je posneta, kot ta kot si jo ti navedel. Enostavno ni logično, da bi civilisti med napadom, poskušali zavzeti ladjo, saj bi to takrat bil njihov najmanjši problem. Ko imaš skupnega sovražnika, ki je po vrhu še neznana vesoljska vrsta, pozabiš na nesoglasja z lastno raso. Nekako: The enemy of my enemy is my friend
Kar se tiče Younga in Scotta. V skafander je šel Greer, tako da sta bila z Scottom v tej epizodi izenačena v izpostavljanju nevarnosti.
Zgodovina sprememb…
>Enostavno ni logično, da bi civilisti med napadom, poskušali zavzeti ladjo, saj
>bi to takrat bil njihov najmanjši problem.
Ne, mislil sem, da bi se takrat menili med sabo v stilu: "kadar se kaj pomembnega dogaja, nas, civile, odrežejo od dogajanja in odločanja." "Na tem bo treba nekaj narediti."
Everett in Scott sta dva glavna junaka in kadar sta skupaj, v nevarnosti si lahko 10000%, da se bosta rešila. To je problem. Če bi bil en sam, si lahko v dvomih "se bo rešil, kako, kdaj,..." Dva glavna ubiti naenkrat ne gre. Zato pravim, da je neumnost, da gresta na nevarne misije vedno onadva.
>bi to takrat bil njihov najmanjši problem.
Ne, mislil sem, da bi se takrat menili med sabo v stilu: "kadar se kaj pomembnega dogaja, nas, civile, odrežejo od dogajanja in odločanja." "Na tem bo treba nekaj narediti."
Everett in Scott sta dva glavna junaka in kadar sta skupaj, v nevarnosti si lahko 10000%, da se bosta rešila. To je problem. Če bi bil en sam, si lahko v dvomih "se bo rešil, kako, kdaj,..." Dva glavna ubiti naenkrat ne gre. Zato pravim, da je neumnost, da gresta na nevarne misije vedno onadva.
Gregor P ::
Sam sem se v tem delu predvsem ukvarjal s tem, katera pesem je na začetku
-> ta
P.S.: in da Looney to ima zvezo z ZF
-> ta
P.S.: in da Looney to ima zvezo z ZF
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Berserker ::
Heh kako bi sploh skupina nesposobnih znanstvenikov zavzela ladjo ki je v rokah marincev. Upam da bo ta Wray v kakšnem delu umrla ker mi gre na živce.
Qcube ::
Mene ta SGU še vedno ne potegne. Preveč se ukvarjajo sami s seboj, namesto da bi bilo več zanimivih odkritij na ladji ali drugih planetih, in kakor že omenjeno, je kar bilo nekaj nesmiselnih odločitev. Vse skupaj so zasrali že v konceptu in dvomim, da jim bo uspelo kaj izboljšati do konca sezone. Najraje bi, da se konča s to sezono in da naredijo novo SG serijo, kjer bo vzdušje kot v SG1/SGA.
AmokRun ::
Ma ja... Imajo Destiny in so izgubljeni nekje sredi vesolja. Lahko bi precej zanimivih zgodb iz tega naredili. Ampak ne, oni se med seboj nekaj pričkajo in obiskujejo Zemljo. Dolgčas!
Stargatov nismo videli že od lanskega leta.
Ma ja... Imajo Destiny in so izgubljeni nekje sredi vesolja. Lahko bi precej zanimivih zgodb iz tega naredili. Ampak ne, oni se med seboj nekaj pričkajo in obiskujejo Zemljo. Dolgčas!
Se delno strinjam. Več bi moralo bit zvezdnih vrat, sicer pa jih bodo redno uporabljali v epizodah Human in Lost, ki sledita za epizodo Faith, ki se bo tudi dogajala na planetu, vendar pa ne bodo uporabili zvezdnih vrat.
SPOILER!
Preko zvezdnih vrat se bodo na Destiny vkrcali modri alieni, ter Lucian Alliance. Tako da vloga zvezdnih vrat ne bo zanemarjena.
Zgodovina sprememb…
Stargate Universe bodo na SyFy iz petkov prestavili na torke. Meni to ne diši najbolj, čeprav pravijo da bi se jim naj s to potezo dvignila gledanost. Vedno namreč uživam, ob sobotnem jutru z SGU, zdaj pa se bomo morali zadovoljiti s sredo. Ob torkih se začne SGU predvajat na začetku naslednje sezone.
Gledanost od začetka SGU pa do epizode Divided:
http://tvbythenumbers.com/2010/04/12/st...
Gledanost od začetka SGU pa do epizode Divided:
http://tvbythenumbers.com/2010/04/12/st...
Zgodovina sprememb…
Pa to, da Rush ključne sisteme ladje, ki so v za to namenjenem "kontrolnem" oddelku, kar iz rokava preseli na drugo konzolo. To je neumnost na kvadrat. Kaj so pozabili, da so nam, gledalcem, vcepili idejo, da delovanje vseh sistemov na ladji ne poznajo???
Kaj nimajo pisci "concept board" in predvsem "fact sheet," da bi si pogledali, kaj si mislimo (so nam povedali) o znanju Rusha gledalci in kakšna dejanja so temu primerna? Ta gotovo ne.
OK, če so se že uprli, bi sprti lahko tudi ostali nekaj epizod. Zgodba bi šla dalje. Weapons, Life Support na Military strani, Shields in razna periferija (like shuttle's docking clamps) pa na civilni strani.
Po nekaj delih, kjer bi celo kakšen planet obiskali (vojska), bi spoznali, da eni brez drugega ne morejo in sklenili nek kompromis.
Ker to, da je na Destiny polno civilov, ki jokajo in stokajo pod budnim očesom (na muhi pušk) vojakov, tudi meni ni nekaj, čemur je situaciji primerno.
Imamo v bistvu tri strani. Vojsko, civile in Rusha. Rushovi motivi, ki so vsem neznanka, celo delajo zgodbo gledljivo.
Potem žrtve! Kje so žrtve? Nekaj bi jih moralo umreti na kakšnih misijah. Dva samomora (čeprav politik s tem reši ostale) v 11ih delih niso ravno dobra spodbuda za "napetost" med gledanjem serije.
Kaj nimajo pisci "concept board" in predvsem "fact sheet," da bi si pogledali, kaj si mislimo (so nam povedali) o znanju Rusha gledalci in kakšna dejanja so temu primerna? Ta gotovo ne.
OK, če so se že uprli, bi sprti lahko tudi ostali nekaj epizod. Zgodba bi šla dalje. Weapons, Life Support na Military strani, Shields in razna periferija (like shuttle's docking clamps) pa na civilni strani.
Po nekaj delih, kjer bi celo kakšen planet obiskali (vojska), bi spoznali, da eni brez drugega ne morejo in sklenili nek kompromis.
Ker to, da je na Destiny polno civilov, ki jokajo in stokajo pod budnim očesom (na muhi pušk) vojakov, tudi meni ni nekaj, čemur je situaciji primerno.
Imamo v bistvu tri strani. Vojsko, civile in Rusha. Rushovi motivi, ki so vsem neznanka, celo delajo zgodbo gledljivo.
Potem žrtve! Kje so žrtve? Nekaj bi jih moralo umreti na kakšnih misijah. Dva samomora (čeprav politik s tem reši ostale) v 11ih delih niso ravno dobra spodbuda za "napetost" med gledanjem serije.
V epizodi Time jih je veliko umrlo. Do sedaj so po mojih izračunih umrli štirje. Sicer pa je Rush en izmed bolj kvalificiranih ljudi, kar se znanja starodavnih tiče, na Zemlji. V epizodi, ki prihaja čez 2 tedna si boš lahko pogledal, kako je bil sprejet v program SGC, ter njegovo povezavo z Danielom Jacksonom. Si kdaj gledal SGA, tam so namreč vse probleme reševali z kristali in to vsako epizodo. Tukaj pa veliko stvari še vedno ne obvladajo, kot so življenjska podpora, pot ladje, še orožji in ščitov ne obvladajo popolnoma.
Zgodovina sprememb…
Sej pravim Wray bi morala umret pa vsi civilisti ali pa se bi morali ti mobilizirat. Upam da čim prej pokažejo te lucian aliance ker na gateworld skozi pišejo kdo bo igral kakšnega "luciana " , da so ti slednji zvedeli za icarus baze je pomojem kriv Rush ker je izdajalec(sholva heh) lahko jih je tudi telford izdal. Pri SGA se je vse šlo zaradi teh ZPM modulov, ko so jih imeli dovolj na atlantisu je bilo konec serije.
>Si kdaj gledal SGA, tam so namreč vse probleme reševali z
>kristali in to vsako epizodo.
Jep, nekaj crkne, en kristal daš ven, drugega shackaš tako, da ga narobe daš not s kladivom, ime ti je pa Samantha Carter. :)
>Tukaj pa veliko stvari še vedno ne obvladajo
Ja, gledalcem so sugerirali, da ne vedo dosti o ladji, a Rush iz rokava strese prenos kontrol CELE ladje iz temu namenjene konzole nekam drugam. Malo čudno, a ne? Sicer pa, Life Support, Ščite in Orožje očitno obvladjo. Aja pa polnenje baterij. :) Samo v Sonce parkiraš. Če hočeš pa TURBO, moraš pa Supernovo poiskat. hehe :)
>kristali in to vsako epizodo.
Jep, nekaj crkne, en kristal daš ven, drugega shackaš tako, da ga narobe daš not s kladivom, ime ti je pa Samantha Carter. :)
>Tukaj pa veliko stvari še vedno ne obvladajo
Ja, gledalcem so sugerirali, da ne vedo dosti o ladji, a Rush iz rokava strese prenos kontrol CELE ladje iz temu namenjene konzole nekam drugam. Malo čudno, a ne? Sicer pa, Life Support, Ščite in Orožje očitno obvladjo. Aja pa polnenje baterij. :) Samo v Sonce parkiraš. Če hočeš pa TURBO, moraš pa Supernovo poiskat. hehe :)
fosil ::
Že od vsega začetka tele "civiliste" obravnavajo na zelo čuden način.
Kot neke vrste mrtvo težo na ladji.
So torej popolnoma nebogljeni in čisto neuporabni za karkoli. Kakor da bi jih snel iz vrtca.
Ampak če malo pomislimo. Vsi ti civilisti prihajajo iz zemeljske vojaške baze na tujem planetu, kjer sploh ni bilo stargata, torej so jih moral tja pripeljat z ladjo, kar pomeni tudi, da so bili tam nastanjeni kar za nekaj časa.
Verjetno so torej imel tudi neko usposabljanje ali kaj podobnega in naj torej ne bi bili tako nebogljeni.
In kot drugo, verjetno v tisti bazi niso bili na turističnem izletu, ampak gre za precej sposobne znanstvenike, da so bili sprejeti v stargate program. Kako torej, da so popolnoma neuporabni? In da veliko več od njih ve en mulc, ki je za stargate slišal šele par dni preden so prišli na ladjo?
Kot neke vrste mrtvo težo na ladji.
So torej popolnoma nebogljeni in čisto neuporabni za karkoli. Kakor da bi jih snel iz vrtca.
Ampak če malo pomislimo. Vsi ti civilisti prihajajo iz zemeljske vojaške baze na tujem planetu, kjer sploh ni bilo stargata, torej so jih moral tja pripeljat z ladjo, kar pomeni tudi, da so bili tam nastanjeni kar za nekaj časa.
Verjetno so torej imel tudi neko usposabljanje ali kaj podobnega in naj torej ne bi bili tako nebogljeni.
In kot drugo, verjetno v tisti bazi niso bili na turističnem izletu, ampak gre za precej sposobne znanstvenike, da so bili sprejeti v stargate program. Kako torej, da so popolnoma neuporabni? In da veliko več od njih ve en mulc, ki je za stargate slišal šele par dni preden so prišli na ladjo?
Tako je!
To se pa popolnoma strinjam.
Sicer pa bo igralska zasedba Lucian Alliance fantastična:
Kiva (vodja LA) - http://www.imdb.com/name/nm0593961/
Simeon (LA vojak) - http://www.imdb.com/name/nm0460694/
Kiva bi znala bit prava mačka. Si že prestavljam Rusha in Younga zvezanega skupaj, medtem ko ju Kiva "zaslišuje"
Mnja upam da bo t-vrečka zanimiva, on je že po videzu psihopat.
Tole zasliševanje si ziher potegnil z sga epizode z travelsi.
Tole zasliševanje si ziher potegnil z sga epizode z travelsi.
joj samo t-vrečke ne On paše samo v PrisonBreak...
meni je bil zlo vsec v herosih
Če imajo pisci vsaj kaj pametni, bi morali izkoristiti potencial, ki ga ponujata Rush in t-vrečka, kar se besednih dvobojev tiče.
Zgodovina sprememb…
AmokRun ::
Pa ja ne mislijo iz Zemlje pripeljat nove ljudi na ladjo, ki je nekje na drugem koncu vesolja?
Ali bo t-vrečka nek alien?
Ali bo t-vrečka nek alien?
Ne t-bag bo lucian aliance psihopat unit.
Je pa čudno tole: destiny nemore klicat na zemljo, pravtako tudi zemlja ladje ne.(čeprav bi komot uporabili ZPM module). Očitno je da so vrata na destiny kakšen prototip. Potem izvem da se bodo lucian aliance vkrcali na destiny čeprav so oboji z zemljani v milky way. Kako se lahko neka skupina razbojnikov vkrca na ladjo brez kakšnega znanja o starodavnih napravah in brez ZMP-modulov, pa tudi ancient tehnologije splho ne poznajo. To mi je čudni del scenarija oz nekakšna luknja.
Je pa čudno tole: destiny nemore klicat na zemljo, pravtako tudi zemlja ladje ne.(čeprav bi komot uporabili ZPM module). Očitno je da so vrata na destiny kakšen prototip. Potem izvem da se bodo lucian aliance vkrcali na destiny čeprav so oboji z zemljani v milky way. Kako se lahko neka skupina razbojnikov vkrca na ladjo brez kakšnega znanja o starodavnih napravah in brez ZMP-modulov, pa tudi ancient tehnologije splho ne poznajo. To mi je čudni del scenarija oz nekakšna luknja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Berserker ()
Ne t-bag bo lucian aliance psihopat unit.
Tako bo izgledal dialog, ko se Lucian Aliance vkrca na ladjo:
Young: Kdo hudiča ste vi?
Kiva: Lucin Alliance
Young: Kaj, kak..., kaj za vraga..., za vas smo na zadnje slišali pred leti, ko niste bili sposobni ustrelit s puško, ter smo vam uničevali skladišča z đanki koruzo kot za stavo, ter tekmovali kdo jih bo uničil več. Zdaj pa ste prišli v galaksijo na drugo stran vesolja?
Kiva: Veliko stvari se je spremenilo od kar smo se na zadnje srečali. (hodi okrog Younga z globokim dekoltejem)
No in potem bodo po mojem, še malo nakladali s tem, kako jih je njihov nov vodja Kiva, v zadnjih 3 letih, približala tehnološko najbolj razvtim in organiziranim skupinam v mlečni cesti.
Zgodovina sprememb…
Gregor P ::
Čisto tako na splošno ... meni bi bila zanimiva scena, ko bi se ladja recimo ustavila nekje v kakšnem lepem slikovitem delu vesolja in ko bi ljudje pogledali ven, bi videli na tisoče takšnih ladij ... recimo zaradi tega, da si enkrat na vsake toliko tisoč let vse ladje naenkrat izmenjajo podatke, navigacijske karte ipd. ... recimo za zadnji del serij (ker se pač vse vrti zgolj okoli ene same ladje; sicer vemo, da jih je verjetno še več).
P.S.: zanimivo, da že razmišljam o koncu, pa se serija še niti dobro začela ni
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Čisto tako na splošno ... meni bi bila zanimiva scena, ko bi se ladja recimo ustavila nekje v kakšnem lepem slikovitem delu vesolja in ko bi ljudje pogledali ven, bi videli na tisoče takšnih ladij ... recimo zaradi tega, da si enkrat na vsake toliko tisoč let vse ladje naenkrat izmenjajo podatke, navigacijske karte ipd. ... recimo za zadnji del serij (ker se pač vse vrti zgolj okoli ene same ladje; sicer vemo, da jih je verjetno še več).
To bi bil enkraten, drugačen konec. Vendar pa se bojim, da bo konec v stilu pew pew, bum bum in vrnitev na Zemljo.
Meni bi bil pa zanimiv konec, če bi Destiny vklopila kakšen Emergency/Panic Mode (kaj podobnega, nevidenega, nepredvidljivega), totalen "HALT!" ladje, ob temu bi nastali sami problemi z raznimi sistemi, ki bi bili neodzivni.
"Znanstveniki" sprva ne bi razumeli kaj in zakaj se to dogaja. Kakšna ekipa bi bila na planetu, ki bi tam ostali še iz prejšnjega dela. Panika vseh.
Potem bi pa Rush na monitorju našel kakšen prikaz MNOGO ladij, potem bi pa rekel: "Najbližji izraz bi bil "Intercept Scenario."
TO BE CONTINUED...
---
Super konec, ker ne bi vedeli, ali so ladje sovražne, kaj se bo zgodilo, vsi gledalci bi bili na trnih.
Potem, v drugi sezoni, bi se pa uresničil scenarij, ki ga je že nekdo zgoraj opisal: Mnogo ladij, ki si med sabo avtomatsko izmenjujejo podatke.
"Znanstveniki" sprva ne bi razumeli kaj in zakaj se to dogaja. Kakšna ekipa bi bila na planetu, ki bi tam ostali še iz prejšnjega dela. Panika vseh.
Potem bi pa Rush na monitorju našel kakšen prikaz MNOGO ladij, potem bi pa rekel: "Najbližji izraz bi bil "Intercept Scenario."
TO BE CONTINUED...
---
Super konec, ker ne bi vedeli, ali so ladje sovražne, kaj se bo zgodilo, vsi gledalci bi bili na trnih.
Potem, v drugi sezoni, bi se pa uresničil scenarij, ki ga je že nekdo zgoraj opisal: Mnogo ladij, ki si med sabo avtomatsko izmenjujejo podatke.
Glede na to, da so smisel serije zvezdna vrata, ki so jih naredili Starodavni, bi bilo zanimivo, če bi našli Starodavni matični planet, z veliko zapuščenimi mesti kot so "Atlantisi", ter podatkovno bazo o vsem kar so poznali Starodavni.
Lahko bi našli tudi ladjo, ki je postavljala vrata na planete.
Lahko bi našli tudi ladjo, ki je postavljala vrata na planete.
Zgodovina sprememb…
Sej to je pa v ori galaksiji, ne pozabi da od tam izvirajo oboji no včasih so se imenovali alterani pač tehnološko razvita bitja eni se usmerijo v znanost drugi v vero.
Kaj se niso skreali potem ko so ascendsali?
V bistvi bi lahko imelo sg vesolje zelo veliko potenciala, različnih zgodb in globine če bi le znali izkoristit. Ni muss da se vse dogaja okoli nas zemljanov.
Kar se tiče nove epizode "Faith". Moram priznati, da me je presenetil, originalen koncept zgodbe, čeprav se bojim kritik, s strani zapriseženih SGA fanov, v slogu da je to soap opera, preveč drame in še kaj podobnega. Predvsem me je navdušil konec, ki je takšen da razkrije bolj malo stvari, saj še vedno ne vemo, kaj je bil ta obelisk, kako je planet nastal in kaj je žarek, ki smo ga videli iz obeliska. In prav to je po mojem čar te epizode. Zanimiva stvar je tudi robot, ki so ga našli na Destiny. Dialogi so se mi zdeli smiselni, predvsem med TJ in Scottom, ter med Eliem in Camile. Pa še američani so igrali nogomet in to "soccer"!, ne njihovega ameriškega.
SPOILER:
Zanima me kako se bo razvila TJ-jina nosečnost, čeprav se bojim, da bo njen otrok umrl in da bo imela Lucian Alliance prste zraven, ker otroka po mojem ne bodo vpletli v življenje na ladji milijone svotlobnih let od doma. Zanima me tudi kako bo odreagiral Young ko bo izvedel da je oče, če bo sploh izvedel.
SPOILER:
Zanima me kako se bo razvila TJ-jina nosečnost, čeprav se bojim, da bo njen otrok umrl in da bo imela Lucian Alliance prste zraven, ker otroka po mojem ne bodo vpletli v življenje na ladji milijone svotlobnih let od doma. Zanima me tudi kako bo odreagiral Young ko bo izvedel da je oče, če bo sploh izvedel.
Zgodovina sprememb…
EDIT:
SPOILER WARNING!!!
/EDIT
Nikec: Večino se strinjam s tabo. Kar morajo še rešiti, je to, da civili ne bodo zgledali kot dead weight. Oziroma prejšnji teden sem napisal:
>Ker to, da je na Destiny polno civilov, ki jokajo in stokajo
>pod budnim očesom (na muhi pušk) vojakov, tudi meni ni
>nekaj, čemur je situaciji primerno.
Sedaj so situacijo malo omilili, ampak ne dovolj. Nujno jim morajo dati nek pomen. Pa magari če civili odprejo neko gostilno na ladji, kjer se ("zvečer") pred spanjem vojaki skupaj napijejo (alkohola) s civili. (BSG style) Pa sestavijo eno biljard mizo. Pa pikado.
V tej epizodi, ko je Young rekel Rushu, da ima rad šah, bi lahko namenili 9 sekund, da se Young vsede in postavijo figure.
Overall kar dober del. Veliko potenciala za naprej, ker vsi najbrž vemo, da ne bodo tam sami srečno dočakali alienov v miru in StarTrek Federacija Style izvedli rescue mission.
SPOILER WARNING!!!
/EDIT
Nikec: Večino se strinjam s tabo. Kar morajo še rešiti, je to, da civili ne bodo zgledali kot dead weight. Oziroma prejšnji teden sem napisal:
>Ker to, da je na Destiny polno civilov, ki jokajo in stokajo
>pod budnim očesom (na muhi pušk) vojakov, tudi meni ni
>nekaj, čemur je situaciji primerno.
Sedaj so situacijo malo omilili, ampak ne dovolj. Nujno jim morajo dati nek pomen. Pa magari če civili odprejo neko gostilno na ladji, kjer se ("zvečer") pred spanjem vojaki skupaj napijejo (alkohola) s civili. (BSG style) Pa sestavijo eno biljard mizo. Pa pikado.
V tej epizodi, ko je Young rekel Rushu, da ima rad šah, bi lahko namenili 9 sekund, da se Young vsede in postavijo figure.
Overall kar dober del. Veliko potenciala za naprej, ker vsi najbrž vemo, da ne bodo tam sami srečno dočakali alienov v miru in StarTrek Federacija Style izvedli rescue mission.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
šernk ::
prva epizoda katera je bila vredna ogleda, do sedaj. Končno se je odprlo malce več vprašanj o vsem skupaj s tem pa tudi zanimivost serije.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Prva epizoda, v kateri niso niti malo omenili kamnov za komunikacijo... :)
Zanimivo je, da je scenarij za to epizodo napisal Denis McGrath, ki še do sedaj ni napisal nobene epizode za Stargate.
Zanimivi del, sploh to z obeliskom, kolk sem jaz razumel je ta obelisk ustvaril ta planet.
Jaz si predstavljam, da so "alieni" našli zvezdo, okrog katere je krožil planet. Na tem planetu so postavlili obelisk, ki oddaja posebno vrsto "sevanja?", ki uravnava količino padavin, atmosfero, magnetno polje... Sam planet pa je po moje že bil tukaj kjer je sedaj, v ugodni oddaljenosti od Sonca, tako obelisk spreminja samo malenkosti na planetu, zaradi teh malenkosti pa je ta planet tako izvrsten.
Zanimivo se mi zdi, da me je zelo pritegnila okolica, pa čeprav smo v SG-1 in Atlantisu spoznali cel kanadski gozd, pa me takrat ni preveč privlačil. Mogoče način snemanja?
Kar se tiče kritik epizode, nočem posploševati, ampak mislim da ne bom preveč zgrešil če rečem, da povprečen američan, raje gleda brezglavo streljanje in alienke oblečene v usnje, kot pa povprečen evropejec, ki raje gleda dobro napisano epizodo. Ker ko malo prebiram gateworld dobim občutek, da postanejo vsi po vrsti živčni, če nekdo v epizodi ne umre, če ni ducat eksplozij in vesoljcev. Tako je moje mnenje.
Zanimivo se mi zdi, da me je zelo pritegnila okolica, pa čeprav smo v SG-1 in Atlantisu spoznali cel kanadski gozd, pa me takrat ni preveč privlačil. Mogoče način snemanja?
Kar se tiče kritik epizode, nočem posploševati, ampak mislim da ne bom preveč zgrešil če rečem, da povprečen američan, raje gleda brezglavo streljanje in alienke oblečene v usnje, kot pa povprečen evropejec, ki raje gleda dobro napisano epizodo. Ker ko malo prebiram gateworld dobim občutek, da postanejo vsi po vrsti živčni, če nekdo v epizodi ne umre, če ni ducat eksplozij in vesoljcev. Tako je moje mnenje.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Sedem umetnosti | 93092 (17701) | Barakuda1 |
» | Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Sedem umetnosti | 48450 (13786) | vostok_1 |
» | SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11816 (9247) | Jst |
» | Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12742 (10897) | yoco |
» | Caprica (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12810 (9990) | Brane2 |