» »

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

««
«
1 / 68
»»

Okapi ::

Prvi vtisi?
Začetek precej medel, upajmo, da se bo zadeva razvila. Dr. Rush me spominja na Baltarja iz Galactice (ne ve človek, kam bi ga dal:P).

O.
  • spremenilo: gzibret ()

djordjevic ::

Nisem še gledal, ampak SG-1 je postavil letev visoko. To bo težko preseči. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

SasoS ::

So, letme guess: imeli smo TNG..ups SG-1, potem DS9 aka SG:A in zdaj Voyager not again SG:Universe. S tem da je druga inkarnacija pogorela po 4. (ali je bilo 5?) sezonah. Teli ne dam več kot 3. 2 če se bo recesija nadaljevala :D.
Acting & directing obupen, efekti dokaj na nivoju (ampak to je danes itak poceni)...zgodba - well. Bomo videli, ampak zaenkrat kaže bolj tko tko. Doctor mora biti glavni bad ass, ker drugih ni. Imamo črnca ki bo najbrž drugi bad ass (a ni blo to že v prejšnji seriji?), fat genious kid (Rodney would be so proud) in pa Sgt. ki začuda še hodi po koncu prvega dela. Da ne bom samo pesimističen - če so odpustili writerje od Atlantisa in nabavili nove, potem obstaja še upanje:))

Berserker ::

MAJHEN SPOILER
Men je kr zmedlo na začetku, kr so naenkrat bli že na ladji, to preskakovanje v preteklost in sedanjost je malce moteča preveč spominja na lost, sicer me ful zanima kdo jih je napadel z hatak ladjami goauildi ali lucijsko zaveznistvo ? Upam da se nebo preveč nna ladji dogajalo kot v kakšnih star trekih, no sej v tretjem delu grejo na puščavski planet.

Zgodovina sprememb…

DarwiN ::

Nevem zakaj se je moral guverner žrtvovati.. Če so morali manualno s pritiskom na gumb zapreti tista vrata, zakaj niso v ta namen uporabili tiste leteče kamere (CINO)..? ;) Enostavno bi pristali na gumbu oz. se zaleteli vanj, ali pa kak drug način s kakšno vrvico ki ob potegu sproži da nekaj pade na gumb...

Drugače pa ja, eno ali maximalno dve sezoni jim dam..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

krho ::

@darwin: Zato, ker je bil tečen.. in bi bil tečen še naprej :P
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Berserker ::

Sploh kakšen je bil smisel da se je zaprl v kabino ? Ladja zgleda nekam cela poškodovana. Meni se zdi da bojo potovali z ladjo pol pa vsake tolko časa hodli na planete, kr iščejo neko snov(tisti črni prah), kaj to gre za naquadah ?

SasoS ::

pač...neumen plot. Imajo beaming, stargate ki dela čez nekaj miljard SL, ne znajo pa remote zapret enih vrat :D. Kot da so tisto edina vrata na ladji, bi se pač zaprla v naslednjem bulkheadu...jaz sem mislil da bo šel Sgt., pa da bo senator ostal in igral vlogo politkomisarja :D.
Tudi jaz jih imam na sumu, da se bodo vozili z ladjo in se v vsakem delu ustavili drugje. Ampak to je točno to kar je počel Voyager napram TNG. Voy je uspel ker je bil prvi (ampak komaj), mislim da to zdaj ne bo šlo. Če ne bo kak res pameten in zanimiv plot (v končni fazi je imel SG1 isto težavo - če bi šli vsakič na drug planet in tam imeli ene in iste težave tako kot je blo na začetku, bi bilo hitro konec zabave) potem bo zadeva zaplavala. Če bodo pa vsakič drugi "weekly forehead aliens" (alieni z rahlo drugačnim čelom :D) pa ene in iste zgodbe...
Tisto tud jaz nisem razumel kaj jim fali...pomoje un prah reciklira CO2, pa se je "pokvaril". Saj pravim bad directing, čudno se je odvijala zgodba. Tudi tam, najprej diala stargate Zemljo, potem pa naenkrat neha, se ladja ustavi in diala nekaj drugega. Sploh niso razložili zakaj, razen da je dr. bil pameten da je to on naprogramiral :P

krho ::

Ko so klicali zemljo so bili v hyperspacu. Ladja je prekinila klicanje in skočila iz hyperspaca... potem pa poklicala najbližja vrata....
Drugače je pa vmes v filmu čisto lepo razložil, da rabijo srebrov jodid oz eno spojino srebra, poleg je pa naštel še nekaj drugih snovi, ki bi jih lahko uporabili za "filitriranje CO2" v O2.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Izi ::

Precej zanimivo, sicer je pa težko karkoli soditi po samo dveh uvodnih delih.
Bistvo je, da poskušajo z drugačno zgodbo od SG-1 in Atlantisa, ki sta bil bila tako rekoč enaka in kar je tudi pokopalo Atlantis.

Z novimi serijami je vedno problem, dokler se ljudje ne navadijo nanje in jih začno kovati v zvezde. Ne smemo pozabiti, da je imel SG-1 na začetku katastrofalno slabe ratinge gledanosti in je že skoraj žalostno končal, ampak z vsako novo sezono je postajal priljubljenejši tako, da smo ga na koncu gledali celih 10 let. Enako se zna zgoditi z Universe.
Atlantis jasno ni mogel doseči priljubljenosti SG-1, ker gre tako rekoč za kopijo SG-1.
Ravno zato so si za glavni cilj Universe zastavili povsem novo zgodbo, katere glavni namen je popolna ločitev od SG-1 in Atlantisa.

Osebno se mi zdi, da bo glavna nit zgodbe bolj v smeri Startrek kot pa Stargate. Se pravi potovanje z vesoljsko ladjo in raziskovanje planetov in vesoljskih pojavov, ki naključno pridejo na pot ladje in pa seveda medčloveški odnosi, kateri so bili v SG-1 in Atlantisu precej zanemarjeni.
Se pravi raziskovanje, avanture in sveža zgodba, kar pomeni popolnoma novi igralci, ki se jih bomo morali še navaditi, nova še ne videna prizorišča in pa seveda odnosi in čustva med potniki vesoljske ladje.
Pomoje bodo ravno medčloveški odnosi bistvo zgodbe, ker od tega bo odvisno njihovo preživetje.
Kolikor poznamo sami sebe je jasno, da bi se v realnosti, tako naključno skupaj vrženi ljudje na neko omejeno mesto, najprej pobili med seboj, preživela bi dva ali trije najbolj sposobni in potem ne bi bilo nič od zgodbe.
Največja znanstvena fantastika bo torej ravno sodelovanje tako različnih ljudi med seboj, kar v realnosti nikakor ne bi bilo mogoče.

Ljudje vedno sodelujejo po principu piramide. Na vrhu je vodja, ki skrbi da se neposlušni primerno kaznujejo, potem pridejo na vrsto modreci oziroma znanstveniki, ki dejansko vodijo vse skupaj, nato so vojaki ki skrbijo za red in varnost vseh, na koncu pa so delavci, ki poganjajo vse skupaj.
Katero vlogo bo imel kateri karakter trenutno še ni določeno. Glavni lik trenutno je Dr. Rush, ki poskuša biti tako vodja kot znanstvenik, kar se na dolgi rok ne more obnesti, ker bi se ostali uprli. Torej bo moral vodstvo nujno prepustiti drugemu verjetno polkovniku Youngu.
Glede žrtvovanja Senatorja pa je bila popolnoma logična poteza piscev zgodbe. Jasno je, da je politik popolnoma nepotreben oz. celo zelo škodljiv v manjših skupinah. Potreba po politikih se pojavi šele v skupinah nad 100000. In kot je Dr. Rush dobro povedal, politiki tako ali tako vsakodnevno brez slabe vesti žrtvujejo vojake. Da so se znebili politika, je bilo dvojno dobro delo, saj bodo brez njega imeli precej več možnosti za preživetje v prihodnje, pa še z svojim žrtvovanjem jim je za en dan podaljšal možnost preživetja.

Izgleda, da so popolnoma odrezani tako od Rimske ceste kakor od Pegaz galaksije. Kakor smo videli je že iz Pegaz galaksije težko komunicirati z Rimsko galaksijo. Ladja Destiny pa je kakor je je videlo po zemljevidu še kakšnih 5 galaksij naprej od Pegaza.
Za komunikacijo z zemljo imajo, kolikor sem razumel, na voljo samo tistih 5 ali 6 napravic, ki so menda samo za enkratno uporabo in je Dr. Rush eno že porabil. Tako, da z zemljo ne bodo kaj dosti komunicirali.

Eli Wallace, matematični genij, računalniški geek je mogoče malo preveč stereotipen, kot ponavadi je predebel in ima precej komično vlogo. Če se bo to dobro obneslo pa bomo še videli.

Potencial serija vsekakor ima. Destiny je velikanska in mogočna zvezdna križarka, ki verjetno po velikosti prekosi celo križarke Dart Vaderja iz vojne zvezd :D
Seveda je tako poškodovana, da jo bodo lahko popravljali kar nekaj sezon skupaj, preden bo nared za kakšen mogočen vojnozvezdni spopad z zlobnimi vesoljčki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Berserker ::

Potem takem bo neke vrste LOST namesto na otoku bodo na razsuli ladji. Tretji del bo na puščavskem terenu. Men je mal čudno tudi to blo da tale zemeljska križarka ni uspela premagat tri hatak ladje, z asgardskim orožijem bi jih morali pomalcat kot za šalo. Sicer pa so že wraithske panjske ladje in asuranske križarke precej večje od darth vader-jovih križark, kakšen atlantis pa bi se lahko meril že z zvezdo smrti.

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

sem komaj cakal in lihkar pogledal PILOTa, kaj naj recem... koncno je SG back, nisem pa preprican, ce zelim, da je back. Vsaj ne v taki obliki.
Moja custva in vtisi so deljeni. Po eni strani sem vesel, da se je spet zacelo in bo spet e na mocna doza sci-fija... ampak po drugi strani pa sem rahlo razocarn....

sicer sama ideja, da so ancienti poslali vesoljsko ladjo naprej razskovat in sirit njihov razpon dosegljivosti z zvezdnimi vrati... ampak dvomim, da bi za to poslali neko bojno krizarko..tako da po logiki ne moremo pricakovati neke tezke artiljerije

tut mene je mocno zmotlo dejstvo, da so kar mogli nekoga zrt vovat... sicer je pa super, da se je zrtvoval ravno senator, ker tega igralca ne maram, mi je totalno antipticen in da bi ga moral gledat skozi vso serijo...8-O

bomo vidli kako bo vse izvedeno.. potenciala ima.. ampak tudi mene prevec spominja na star trek...res skoda, da rodney ni sel z njimi... za malo se mi je zdelo, da so v pilotu sodelovli skoraj vsi iz sg1 in noben iz atlantisa... fajn bi blo videt rodneya in sheparda..


mah kakorkoli...pustimo se presenetiti
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

blaz_ ::

spoiler!

Hmm, morda sm kj spregledov/preslišov, skratka prašanje: ladja naj bi bla stara par tisoč let, kak da je biv kisik sploh še na ladji tolk cajta, sej se ni poškodovala k so oni pršli gor?

Razn če je blo tolk velik kisika notr, da je tolk počas spuščov, zdej k ga je pa lih zmankal so pa oni pršli? :) Dobr, nek omenja poškodovano napravo za kisik, sam vrjetn pa tut ni vzdrževala lih komj še stabilno stanje? =)
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.

Lion29 ::

ja sej... how convenient da so prsli gor ravno takrat ko je bilo se za par ur kisika :D
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Izi ::

Warning: Spoiler Alert!

Kdo in zakaj napade skrivno bazo na planetu?
Zgleda jih je nekdo izdal. Kdo in zakaj? Je izdajalec sedaj na krovu Destiny? Je bil priti na Destiny tudi razlog za izdajo.

Ko prvič vidimo Greera je zaprt v celici v Skrivni bazi na planetu. Young ga izpusti in reče, da umika vse obtožbe in da naj svojo jezo strese na sovražnike.
Zakaj je bil Greer v zaporu?

Ko Dr. Rush pride na Destiny si najprej ogleda komandno konzolo za zvezdna vrata in takoj nato odide. Medem ko so vsi izgubljeni in nevedo kaj se dogaja in kje so, se Dr. Rush sprehaja po ladji kakor, da jo pozna že od nekdaj. Ko ni nikogar v bližini ga nekajkrat vidimo kako vse dela po načrtu in točno ve kaj je treba narediti. Nihče ne ve kje je Dr. Rush. Kasneje ga Eli in Scott med raziskovanjem ladje najdeta na razgledni ploščadi, kako mirno sedi in uživa v razgledu.
Ali je Dr. Rush vedel kam jih bo pripeljal deveti znak? Mislim da.
Ali je ladjo poznal že vnaprej?
Kam je odšel in kaj je delal, po ladji na začetku, ko so bili še vsi izgubljeni v sobi z zvezdnimi vrati?

Kasneje spet sumljivo obnašanje Dr. Rusha. Vstraja, da mora pritisni gumb, ki bo popravil "live support" na ladji, Greer mu to poskuša preprečiti in grozi z orožjem. Scott se postavi na stran Dr. Rusha. Končno pritisne gumb vendar se navidez ne zgodi ničesar. Dr. Rush ne zgleda presenečen. Eli misli, da se ni zgodilo nič.
Kaj se je v resnici zgodilo po pritisku na gumb?

Zrak uhaja, life supporta je samo še za eno uro. Manjša transportna ladjica ima razbito okno, umetno zaščitno polje pa ne tesni dovolj. Prva vrata, ki so od manjše transportne ladjice se jasno lahko zaprejo samo iz notranjosti ladjice, druga vrata, ki so vrata na Destiniyu pa so na pol zaprta in popolnoma zablokirana.
Imamo trojno napako, popuščajoče zaščitno polje, vrata, ki se zapirajo samo od znotraj in še zagozdena vrata na Destiniyu.
Sumnjivo. Gre morda za sabotažo? Če je bilo namenoma je to vsekakor storil Dr. Rush, ki tudi najde "rešitev". Nekdo se mora žrtvovati in od znotraj zapreti vrata, seveda potem umre.
Ali res ni druge rešitve? Ali je Dr. Rush celo načrtoval, da mora nekdo umreti?

Še enkrat opozorilo: Spoiler!

Na hitro zgodba v naslednjih delih:
Life support bo sedaj namesto ene ure držal še en dan. Manjša skupina se odpravi na puščavski planet, po mineral, ki je potreben za iztrošeni filter, ki odstranjuje CO2 iz zraka na ladji. Med njimi sta Scott in Rush. Tudi neizkušeni Eli gre z njimi.
-----
Rezerve energije na ladji so na kritični točki, brez energije pa bo prenehal delovati tudi life support. Ko na koncu izklopijo že popolnoma vse porabnike razen life supporta in že mislijo, da je z njimi konec se ladja približa novemu sončnemu sistemu z tremi planeti, kjer bi morda lahko našli vsaj toliko energije, da bodo lahko preživeli.
-----
Ko se približajo enemu izmed treh planetov ugotovijo, da se lahko v transportno ladjo stlači samo 17 ljudi. Ostali morajo ostati na ladji, kjer bo life support vsak hip prenehal delovati.
Koga torej postiti umreti? Kako izbrati? Odločijo se za loterijo.
Kako se bo končalo naj ostane skrivnost >:D
-----
Ladja odkrije ledeni planet. Odločijo se, da bodo iz njega poskušali dopolniti zaloge vode na ladji.
-----
Na ladji odkrijejo antično "long range" komunikacijsko napravico, ki omogoča, da se zvest nekega človeka prenese na zemljo, telo je medtem še vedno na ladji.
Nekateri to napravico uporabijo, da svojim bližnjim na zemlji sporočijo, da je z njimi vse v redu.

Tukaj smo že nekje na polovici sezone.

Potem bomo spremljali odkrivanje in spoznavanje ladje in vmes skoke v preteklost, iz katerih se bodo počasi izoblikovale osebnosti prebivalcev ladje.
Seveda pa bodo tudi klasične raziskovalne misije z nepredvidljivimi posledicami. Recimo na nekem planetu bo Greera zasul plaz in ostal bo sam na zapuščenem in opustošenem planetu. Ga bomo še videli?
Pojavljale se bodo okvare na ladji, kot recimo eksplozija enega izmed 12 pogonskih FTL modulov, zaradi preobremenitve. FTL moduli so motor ladje, kratica pomeni Faster Than Light. Poklicati bodo morali znanstvenika iz zemlje, ki jim po pomagal popraviti eksplodirani modul.

Jasno pa v vesolju ne bodo sami, med drugim lahko pričakujemo tudi ugrabitev ladje, nekdo bo uspel priti na ladjo in večji del posadke uporabiti za talce.

Toliko za prvo sezono.

Izi ::

spoiler!

Hmm, morda sm kj spregledov/preslišov, skratka prašanje: ladja naj bi bla stara par tisoč let, kak da je biv kisik sploh še na ladji tolk cajta, sej se ni poškodovala k so oni pršli gor?

Razn če je blo tolk velik kisika notr, da je tolk počas spuščov, zdej k ga je pa lih zmankal so pa oni pršli? :) Dobr, nek omenja poškodovano napravo za kisik, sam vrjetn pa tut ni vzdrževala lih komj še stabilno stanje? =)

Ladja je stara nekaj 1000 let in ni več v najboljši kondiciji.
Kot kaže na začetku je bilo na ladji popolnoma vse razen računalnika in motorjev izključeno. Ladja je bila celo narejena za raziskovanje neznanega vesolja brez posadke.
Predvidevam, da zraka na ladji sploh nikoli ni bilo.
Na začetku je pokazalo prazno in temno ladjo in šele, ko se je pojavil signal klicanja zvezdnih vrat na ladjo so se počasi začele prižigati naprave na ladji vključno z življensko podporo, ki je šele takrat začela proizvajati zrak.
Life support je deloval v redu, ampak ker je bilo razbito okno na eni izmed transportnih ladjic je začel zrak uhajati. In če ne bi zaprli vrat bi v eni uri ostali brez zraka.
Ko so uspeli zapreti vrata pa se je pojavila druga težava.
Life support sicer deluje, ampak ker je na ladji toliko ljudi, ki vsi z dihanjem izločajo CO2, bi morali ladijski filtri, ki iz zraka izločajo CO2 delovati na polno, drugače se bodo potniki počasi zadušili z lastnim CO2. Filtri, ki bi morali odstranjevati CO2 iz zraka pa so tako dotrajani, da ne morejo več opravljati svojega dela in grozilo jim je, da se bodo zadušili z CO2 v roku enega dneva, če ne popravijo filtra.
Ker za popravilo filtra rabijo nek mineral se odpravijo na tisti puščavski planet, ki se je ravno znašel na poti.
Tukaj se meni ne zdi nič čudnega.
Ti imaš lahko dovolj zraka, ampak, če je v zraku preveč CO2 se boš prej ali slej zadušil. Na zemlji imamo drevesa in rastline, ki iz zraka izločajo CO2. Če vse gozdove skupaj posekamo in pozidamo se bomo ravno tako zadušili z CO2, čeprav bo v zraku dovolj kisika.
Problem je, da se CO2 iz naših pljuč hitreje veže v kri kot kisik in tako možgani ostanejo brez kisika, čeprav ga dovolj vdihneš, samo porabiti ga ne moreš, če je zraven prisotno preveč CO2.
CO2 je "bad" in ga je torej treba odstranjevati iz zraka, drugače se najprej pojavi glavobol, čez nekaj časa pa lahko tudi umreš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

SasoS ::

Atlantis jasno ni mogel doseči priljubljenosti SG-1, ker gre tako rekoč za kopijo SG-1.

Atlantis je bil bleda kopija SG1, ravno tako kot Voyager TNG. Zgodbe so bile pa ene in iste reciklirane, ki smo jih videli prej že tako v Sg1 kot v startrek...

...medčloveški odnosi, kateri so bili v SG-1 in Atlantisu precej zanemarjeni.

I don't give a crap za medčloveške odnose. Če bi hotel gledat to ne rabim Scifi...lahko gledam Beverly Hills ali pa eno izmed mehiških žajfnic :D. Ravno to mi je šlo najbolj na k...neki pretiravani karatkerji ki ustvarjajo umetne konflikte. Brez zveze. Škoda budgeta, vse to se lahko dogaja v studiu z eno sceno...

Kar se tiče iskanja zalog/energije. Tudi to smo videli, vsaj v dveh serijah (Voy in BSG). Ideja špila za mogoče 3 dele v prvi sezoni, potem se pa vsi skupaj naveličajo in pozabijo. Voy je imel na začetku 37 torpedov...je kdo štel koliko so jih dejansko porabili? BSG je bil tudi brez vode, v kasnejših sezonah so pač pobrali kar so rabli iz zaporniških ladij in se niso več obremenjevali :D

Mr_Globus ::

Preveč "limonast" in premalo "ZF"...

Izi ::

Če bi hotel gledat to ne rabim Scifi...lahko gledam Beverly Hills ali pa eno izmed mehiških žajfnic :D. Ravno to mi je šlo najbolj na k...neki pretiravani karatkerji ki ustvarjajo umetne konflikte. Brez zveze.

Na srečo si močno v manjšini.
Še tako dobra akcija je popolnoma brez pomena, če se človek ne more poistovetiti z katerim izmed karakterjev ali pa sovražiti drugega.
Če ti je samo za akcijo potem igraj video igre. Edino tam imaš karakterje brez "duše".

Zakaj pa misliš, da je Lost povsem na vrhu gledanosti med vsemi nekaj 1000 serijami. Samo zato, ker so do podrobnosti izdelali vsak lik posebej. Skoraj vsak lik v Lostu poznamo od otroštva do smrti.

Če bodo tukaj uporabili podoben princip spoznavanja likov s skakanjem v preteklost bi znala biti serija podobna uspešnica kot Lost. Seveda mora tudi zgodba biti na nivoju.

Lion29 ::

ma lej, sigurno ne gledam losta zaradi likov!
se strinjam, serija mora imeti dodelane like in predvsem dodelane dialoge (wilson : house recimo)... ce ne izgubi veliko na sarmu

pa ce sem posten sg-1 sem gledal zaradi RDA, ko je sel via, je bilo brezveze...
atlantis je bil zanimiv zaradi rodney-a... redko katere serije imajo vec likov, ki so zanimivi.. kaj sele da bi bili vsi enako zanimivi...poznam samo eno tako serijo: FRIEMDS... tam tezko izberem najboljsega ali najslabsega... vsi so bili BOMBA... samo upamo lahko, da bo sgu postregel z dobrimi liki... dr. Rush ze zgleda ok
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Mr_Globus ::

Mah liki že morejo bit dodelani, samo če bojo vsi deli tako limonasti, to ni ZF zame. Se ne spomnem več trailerja kjer sem fast forwardal :|

DarwiN ::

V lostu lik prekomerno dodelajo, nato pa ga ubijejo ter pripeljejo novega. Zato pa smo spoznali vsega skupaj že ene 100 likov.. Namen tega pa je dejansko samo eden, zavlačevanje, bedno nabijanje minut, da pa je nekaterim (bolj redkim) to v tako ekstremni meri celo všeč, je pa le neizogibna posledica...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Berserker ::

Mislim da bi blo dosti o drugih serijah. Izi kaj potakem je tale Dr. Rush goauld če izdaja ? Sej je res malce čudno da je skoraj na pamet poznal ladjo pa sisteme starodanvih čeprav jih je skorajda poznal in razumel samo Mkey in Carter. Pan i nekje omenjeno da je ladja stara miljon let oz starejša od atlatisa ?

SasoS ::

No, to bi že bilo zanimivo :P
Drugače pa...Lost me ni potegnil, sem se trudil skoraj celo prvo sezono. No, ampak vsakemu svoje...BSG je imel naprimer nadpovprečno karakterizacije za scifi, pa se mi ni zdelo tako posiljeno kot v SGU.

Y0sh1 ::

Hja, kaj reči o novi seriji Stargate universe? Moram priznati, da nisem kaj dosti pričakoval, saj so bile zadnje sezone Atlantisa in SG1 popolnoma pod nivojem, predvidljive v seh mogočih scenah in popolnoma nerealistične kar se tiče človeških odnosov. Glavno da je pokal in da je človeštvo vedno lahko premagovalo 10x do 100x naprednješe rase in to je blo to.

No že sam začetek (prve pol ure) je pokazal, da bo ta serija popolnoma drugačna in pravzaprav vse me je precej začenjalo spominjati na stil "ala" BSG in Caprica mix, čeprav je sama zgodba popolnoma drugačna in bo kot kaže precej podobna Lost in space ali neke vrste Voyager, kar pozdravljam, saj se bo večinoma dogajalo na sami ladji in poudarek bo na medčloveških odnosih, in precej bolj mračnem scenariju, kar je že bila zmagovalna formula najboljše sci-fi serije BSG. Res upam da ne bodo začeli vmešavali starih akterjev (junakov in sovražnikov) is SG1 in Atlantisa, poleg tega upam da bodo uspeli v zgodbo tudi vmešati tudi kanček politike (na žalost je senator že umrl) in ne bo o vsemu odločal samo vojska oz. glavni junaki.

Kar se tiče glavnih akterjev serije, sem pozitivno presenečen predvesem z likom dr. Rusha, za katerega se ne da opredeliti ali je pozitivec ali negativec (nekaj vmes), njegov zdrav razum pa bo verjetno Eli, ki mi sprav sicer ni bil preveč všeč (prevč deluje kot geek), vendar zaenkrat deluje kar uredu v navezi z Rushom. Ostali liki so bili v pilotu še dokaj zapostavljeni, zato da prava ocena še ni mogoča.

Vsekakor nestrpno pričakujem nadaljevanje serije in srčno upam da trenutna kvaliteta in mračnost ne bo padla, vsaj prvo sezono če ne drugega. Bomo videli!

Mavrik ::

Kar se tiče glavnih akterjev serije, sem pozitivno presenečen predvesem z likom dr. Rusha, za katerega se ne da opredeliti ali je pozitivec ali negativec (nekaj vmes), njegov zdrav razum pa bo verjetno Eli, ki mi sprav sicer ni bil preveč všeč (prevč deluje kot geek), vendar zaenkrat deluje kar uredu v navezi z Rushom. Ostali liki so bili v pilotu še dokaj zapostavljeni, zato da prava ocena še ni mogoča.


No mene Rush veliko preveč spomni na Baltarja iz BSG, ki je bil lik katerega daleč najbolj nisem maral med vsemi s svojim bluženjem. Po eni strani tule Rush dejansko občasno pokaže, da se sekira kaj se z njimi zgodi, samo če bodo preveč peljali stvar v smer BSG bi znalo biti vse skupaj reciklirano in zato dolgočasno.
The truth is rarely pure and never simple.

Izi ::

Po moje ne bo šlo v smeri BSG, ker imamo za kaj takega enostavno premalo igralcev.
Na Galactici je bilo okoli 1000 ljudi, na Destiny pa se mi zdi, da jih je manj kot 30.
Pa tudi na Galactici ni bilo nobene politike, ampak popolna vojaška struktura, šele z vsemi ostalimi ladjami skupaj so se lahko šli politiko. Kot sem že zgoraj omenil je za igranje politike treba imeti vsaj nekje med 50000 in 100000 ljudi.

V skupinici manj kot 30 ljudi pa ne bo nikoli nobene politike. Je samo zakon pametnejšega ali močnejšega.
Senator tako ni imel nobene prihodnosti na Destiny. Vsi ki so pametnejši ali močnejši od njega bi ga nadvladali, to pa so bili dejansko vsi. Sploh pa človek z srčno boleznijo nima nobene možnosti za preživetje v vesolju.
Tako se je Senator odločil za edino pametno možnost, ki mu je ostala. Bil bi samo v breme ostalim in če se ne bi žrtvoval za ostale bi bilo to zelo sebično in obsojanja vredno dejanje.

Glede primerjave Dr. Rusha in Baltarja pa zaenkrat ne moremo še ničesar reči. Baltar je bil sebičen prasec, ki bi za svojo rešitev brez razmišljanja prodal tudi lastno mamo. Dr. Rusha pa ne moremo soditi, dokler se ne razkrijejo njegovi načrti in razlogi, ki so ga pripeljali na Destiny.

Bolj na mestu je primerjava Elija z Rodneyem iz Atlantisa. Zaenkrat kaže, da imata enako vlogo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Y0sh1 ::

No mene Rush veliko preveč spomni na Baltarja iz BSG, ki je bil lik katerega daleč najbolj nisem maral med vsemi s svojim bluženjem.


No ja tudi jaz nisem maral Baltarja, a vendar je mi bil zanimiv, predbesem zaradi tega, ker v realnem življenju je prav tako precej egoistov in hinavcev, ne pa da imajo vsi neke angelske sije nad glavami ali pa so sovražni vesoljci (kot v SG1 in Atlantisu).

Po moje ne bo šlo v smeri BSG, ker imamo za kaj takega enostavno premalo igralcev.


Da bo šlo v smeri BSG, mislim predvsem na to, da bo bolj temačna scena (da bo tudi kakšna ključna oseba nepričakovana umrla in da bo poudarek na realnih človeških odnosih, ki ponavadi niso tako idealni kot so bili v prejšnih stargate serijah.

Pa tudi na Galactici ni bilo nobene politike, ampak popolna vojaška struktura, šele z vsemi ostalimi ladjami skupaj so se lahko šli politiko.


Na BSG se je začela politika prvi trenutek, ko so določili predsednico in kasneje postavili vlado, ki je imela deloma tudi moč nad samo vojsko, predvsem pa je bilo vpletenih tudi veliko političnih odločitev in politične kuhinje (fejkane volitve..itd). Res je da to ni možno v stargetih, vendar upam da bojo vsaj ločili civiliste in vojsko in da bo več demokracije, bomo videli.

Lion29 ::

meni politika mori... ze na sg1 je bil uni stari z belimi lasmi ki je lomu bale vsake tolko, na atlantisu je bil woousy, ki je moril in potem psotal celo glavni... etc..

sicer mi ni jasno, zakaj so koncali atlantis ravno takrat, ko so ga poslali v vesolje... kar se je vedlo ze od zacetka, da atlantis lahko leti in da bomo v bodoce gledali atlantis v vesolju podobno kot tng...

no sej mogoce je res bolje da so zaceli komplet znova in od fransize obdrzali res logiko zvezdnih vrat... no sej.. bomo videli...

upam res, da bo dosti novih izumov, ras, bitij, da bodo imeli obilo domisljije... in da ne bo ratalo tako monotono kot je bilo pr sg-1 od 4. sezone naprej in atlantis skoraj od vsega zacetka...

dobra serija potrebuje veliko zapletov (tipa lost), da ne bo vse precvidljivo in monotono, potrebuje dobre like (rodney [atlantis], jack o'neal, Vala [sg-1], mogoce ronan dex [atlantis], benjamin linus in john locke [lost], dexter morgan, gregory house, walter white in jesse pinkman [breaking bad], ari gold [entourage], andy botwin [weeds], T-bag [prison break], sylas, hiro nakamura [heroes]...itd).. Poleg tega da potrebuje dobro rdeco nit, dobre igralce in predvsem dobrega reziserja
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Berserker ::

Meni je bil SG1 dober samo do osme sezone pol rata tečno bit ko uletaviajo novi junaki(sploh ta Vala pa mitchell sta mi bla bolj kot ne bedna, nekako sta serijo čisto poenostavila), stari igelaci so bli bolj kulj), potem je tečno ko se pojavijo Oriji neka bedna različica inkvizacije in cerkve malo bolj tehnološko napredne z fanatično vojsko(tako si pač jaz razlagam), edino bitke ko se pojavi BC 304 so mi dobre enako kot v atlantisu. Mnogim se zdijo vesoljske bitke v sg bedarija da sploh ne pašejo zraven, pri meni je ravno obratno saj sem po kr nekaj opizodah kr pričakoval da bojo zemljani enkrat nazaj udarili v vesolju. Pričakoval in pogrešal sem še malo večje spopade na tleh pa prisotnost vozil. Drugače mi je bla SG1 najbolj kul od vseh teh SG serij. SGU bo očitno temeljil na medsebojnih odnosih in manj na akcij ampak vseeno me še vleče ker bi rad videl razplet.

Okapi ::

sploh ta Vala
Njena hčerka Adria je bila kar popestritev:P

O.

fosil ::

Se še komu zdi, da je v glavnih vlogah razen Rusha praktično sama mularija?

Al pa sem mogoče samo jaz že prestar za tole :P
Tako je!

tx-z ::

Ta Nicholas Rush me mau spominja na petra peera, za tiste k ste na FRI hodl:))
tx-z

Berserker ::

9. okotobra pride air part 3 torej tretji del v seriji.
SPOILER !!!
http://www.gateworld.net/news/2009/10/r...

Zgodovina sprememb…

hendriks ::

Ta Nicholas Rush me mau spominja na petra peera, za tiste k ste na FRI hodl:))


He he pa res! :) Dobra :)

Rippy ::

9. okotobra pride air part 3 torej tretji del v seriji.
SPOILER !!!
http://www.gateworld.net/news/2009/10/r...


I support this! Upam, da bo v crno usnje oblecena :).

Lion29 ::

woa...v boston legal je sekala..:P
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

blewlelel ::

Nekam se mi ne dopade to kar piše:
According to previously released casting documents, Kiva is a commander in the Lucian Alliance — the group which the Destiny crew speculated may have been behind the attack on the Icarus Base in the series premiere, “Air, Part 1.”

Potem je pisalo tudi da se bo pojavila v zadnjih delih, upam da ne mislijo kakšne glavne vsebine nadaljevati s temi sovražniki Lucian Alliance, ker pol bo en BAD glede na to koliko zanimive vsebine lahko ustvarijo.
Upam tudi da se ne bo nadaljevanka razvila v Lost, ker so mi njegove skrivnosti požirale živce, sej mi je nadaljevanka dajala več vprašanj kot odgovorov.. Mislim da SGU še ima velik potenciala za zanimive vsebine. Zanimivo bi bilo srečanje z novimi rasami, tudi iz kakšnih starejših episod iz SG-1 npr. Scorched Earth, Grace ali kakšno raso kot je The Furlings.
Kako se bo obrnilo pa lahko zaenkrat le upam, ker vem da bom zagotovo gledal ne glede na slabo ali dobro.

Berserker ::

Oni so šli z ladjo destiny izven naše galaksije oz, so nekje 5 galaksij izven kako potem misliš da bodo srečali te rase.

blewlelel ::

Ne vem za Lucian Alliance imam slab občutek, glede ostalih ras ki sem jih naštel so pa tako vse bile zelo tehnološko razvite, in skrivnostne da bi lahko bile iz drugih galaksij.

commissar ::

mene bo pa robert carlyle (dr rush) še nekaj časa spominjal na hitlerja iz hitler: rise of evil :(

Gregor P ::

No, pa sem si tudi sam ogledal prva dela te serije. Začelo se je OK kakor pač vse te malo boljše ZF serije (torej te v katere investirajo malo več denarja in časa). Tega z vrati tudi sam nisem razumel. Kot je že rekel DarwiN, se mi zdi da bi lahko že z letečo kamero (CINO) zaprli ta vrata; kaj šele, če bi vsi ti geniji zares začeli razmišljati o rešitvah.

Očitno dr. Rush ve več od ostalih, kje se nahajajo. Glede na to, kako zagnan je bil, da pridejo na to ladjo, domnevam da ima nek skriti sebični cilj; najprej sem pomislil, glede na to kako žalostno je gledal sliko svoje verjetno preminule žene, punce, da namerava tehnologijo na ladji uporabiti, da bi jo spet oživel, ali kaj podobnega; lahko morda pa ima v ozadju povsem druge cilje.

Bom počakal, da vidim, kako se bo serija razvila. Ampak resnici na ljubo, jih je tako malo (ZF serij), da sem pripravljen do neke mere gledati tudi slabe:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Constantine ::

Komentarji in pol :))

Berserker ::

Že kdo gledal air part 03 ? :)

tx-z ::

Maybe some spoiler:


A ni kao da če si dehidriran da morš res po malm pit vodo, ne pa da ceu litr pol zeksaš? :D Phja no, kr uredu deu, me zanima kaj je pol tista ladja tm na konc bla:)
tx-z

krho ::

Deploy novega stargatea?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

BaRtMaN ::

Dvomim, bi potem kakšen nadzorni sistem v ladji to izpisal, tako pa ta sonda na koncu izgleda kot vohunska zadeva.

Mogoče se nam res obeta kakšen nov übergalaktisch sovrag. Da bi pa drhal, ki sestavlja Lucijsko zavezništvo podtaknila to napravico je pa malo smešno, saj je ta ladja čist far out (of the galaxy).

Berserker ::

Ja lucijska zveza bo imela tudi neko zvezo v tej seriji, možno da jo je Rush kataplutiral, oz a ni to tista v kateri je tisti politik umrl ? Kolk se mi zdi so na poti 5 galaksij vstran. Lahko pa da srečajo zlobno različico starodavnih (recimo ori sam da je nekaj novega).

Zgodovina sprememb…

Lion29 ::

katastrofa.

sam to lahko recem. Zdalec najslabse zreziran/zmontiran del od vseh delov SG. Ne vem no.. ze tako je totalna bedarija to, da imajo uni device, s katerim lahko kontaktirajo z Zemljo... uff me iritira... pol pa se tako slabo izvedejo (prikazejo) delovanje.. kako vzpostavijo stik, pa kako pridejo nazaj..

skratka katastrofa in sem res zelo, zelo razocaran.

srcno upam, da se bo kvaliteta dvignila gor!
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

krho ::

Pa saj tak device je že bil. V SG1 je bila zadeva v obliki lestenca, kamor so kamne polagal.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
««
«
1 / 68
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Sedem umetnosti
126789730 (14339) Barakuda1
»

Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Sedem umetnosti
43146169 (11505) vostok_1
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5510689 (8120) Jst
»

Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5511737 (9892) yoco
»

Caprica (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
8112056 (9236) Brane2

Več podobnih tem