» »

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

««
16 / 70
»»

Nikec3 ::

Pri SGU bi naj imeli na epizodo budget 2 milijona, kar je 2x več kot pri SGA. Vendar pa sem začel razmišljat za kaj hudiča bi lahko v prvih desetih delih porabili 20 milijonov, saj se je vse večinoma dogajalo na ladji, v petih različnih sobah, efekti niso bili nevem kaj prisotni, potrebovali pa niso niti kostumov, makeupa novih igralcev itd.

Po drugi strani pa dvomim, da se se glede budgeta zlagali.

Berserker ::

Sama destiny je veliko starejša od atlantisa, saj se vidi tudi po arhitekturi in poslanstvu.

SPOILER:

Novi vesoljci od blizu:
http://www.gateworld.net/news/2010/03/m...

Meni izgledajo kar originalni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

Mnja, mutirana zlobna verzija asgardov.

Lion29 ::

Nikec3 je izjavil:

SPOILER:

Novi vesoljci od blizu:
http://www.gateworld.net/news/2010/03/m...

Meni izgledajo kar originalni.

pismo, se opica je manj podobna cloveku

razocaran
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Ugotovil sem, da je zobovje od vesoljcev skoraj identično zobovju od piranje.

fosil ::

Torej so očitno mesojedci :D
Tako je!

krneki0001 ::

Men so bolj somom podobni v glavo. Mal mutiranim somom z zobovjem od piranje.

3 slike iz dolgo pričakovane epizode Space, na eni so vesoljci, ki smo jih videlo v trailerju:

SPOILER!
http://www.collider.com/2010/03/30/3-ex...

Jst ::

V se končno nadaljuje...

Tam so tudi res izvirni. Koliko Reptilian based species smo že videli v s/f?

Lahko bi se kaj bolj izvirnega spomnili.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Maximus ::

V je itak remake stare serije, tako da so bolj težko izvirni :)

Heh ti alieni zgledajo bolj tak raziskovalni, komot bi jih lahko razbrcali.

Remake... reimagined. Sicer podobna ampak dovolj različna izraza. Vse serije, ki so remake kakšne stare, bi morale biti reimagined. Naj bo stara serija samo za temo (theme) nove. Detajli in potek zgodbe, pa vse drugačno.

Torej pri V, tema: prihod alienov V. Ostalo reimagined.

Po ogledu nove epizode sem zelo oprimističen glede prihodnosti prve sezone. Epizoda je bila fantastična, zanimivi alieni, zanimiva ladja, majhne vesoljske ladjice, relativno dolga vesoljska bitka in konec, ki nam ni veliko povedal o njih samih. Zato se sedaj še bolj zanimivi, saj bomo vsi ugibali kaj so, kaj počnejo, od kod izvirajo, kakšno je njihovo ime? Več ne bom povedal, ker vem da še večina epizode ni gledala. Edina stvar, ki me je malenkost razočarala, je notranjost vesoljske ladje, kjer so hodniki malo preveč podobni hodnikom na Destiny.

Ocena 9.5/10

Kja je že zunaj ?

Lonsarg ::

Na privatnih je, puberji boste pa malo dlje čakali:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Okapi ::

Fanatiki so ob petih zjutraj dežurali (takrat je na HDBits prišla), da ja ne bi kaj zamudili8-)

O.

Hahaha, joj jaz pa nimam časa za ogled, baje je končno nekaj akcije. Nikec3 mogoče so alieni kopirali kakšno ancient tehnologijo. Enako kot so to delali goauldi.

Berserker je izjavil:

Hahaha, joj jaz pa nimam časa za ogled, baje je končno nekaj akcije. Nikec3 mogoče so alieni kopirali kakšno ancient tehnologijo. Enako kot so to delali goauldi.

Mogoče, kot sem že dejal, veliko o teh alienih bomo v tej sezoni še izvedeli.

No, vsaj Alieni niso ljudje z drugačno packo na čelu, barvo kože ali obliko ušes. :)

SPOILER!!!!

Upam, da so jim kamni crknili forever!

No v tej epizodi so kamni imeli dobro vlogo, stopit v oči sovraga je nekaj novega v SG svetu. Smo pa očitno videli nov pogon na alienski ladji.
No tole še očitno je destiny le bolje oborožena kot ste trdili nekateri , skrite težke topovske baterije pogruntavščina iz BSG.

Zgodovina sprememb…

M-XXXX ::

Končen en normalen del. Več akcije kot v vseh do sedaj skupaj:)

Nekatere stvari so preveč predvidljive. Način vrnitve "znanstvenika" in Chloe iz sovražne ladje. Jeej, sedaj imajo pa 2 shuttla! Potem čisto na koncu pogovor "znanstvenika" z Ms. Wray. I just knew it. Rush wasn't acting alone in framing Everett. Colonel-a se več ljudi hoče znebiti - kar smo itak že vedeli.

Overall pa kar v redu del. Ocena: 8/10.

Eni imate zelo nizke kriterije. Bolj za lase privlečenega pobega bi si ne mogli izmisliti. Da ne govorimo, kako bedasto in nerealistično je kar napasti neko tujo vesoljsko ladjo, ki jo prvič srečaš. Ti alieni bolj nesposobni ne bi mogli biti, da o popolni odsotnosti domišljije njihovih ustvarjalcev niti ne govorimo. Skratka, beda.

O.

Mogoče res imam nizek kriterij, je pa res, da ni bilo pri Stargate Atlantis nič boljše. Mi je pa bila ta epizoda boljša od Be All My Sins Rememberd, v četrti sezoni Atlantisa.

Mogoče so alieni res izpadli slabo(heh še rush jih KO) . Sicer okapi se lepo vidi da so začeli alieni z sporočilom: suerrender, potem pa začeli pošiljat lovce oz bolj so se namenili raziskovat človeka ker mu je tuja rasa. Sicer pa je res da so skoraj z lahkoto pometli z alieni.

karafeka ::

Pa to je bil samo scout. Počakajmo, da pridejo matične ladje :). Upam, da ne bojo zdaj 10 delov samo destiny popravljali, akcije pa spet ne bo nič.

maja, pri SG-1 so se miljardokrat resli iz gualdskih in drugih ladij... tooo me je groozno motilo

Mene zanima če je tale destiny večja od hive ships ali atlantisa ali je kje na ravni aurore.
Heh zdaj sem se spomnil iz sg1 ko so sg1 ujeti na hataki, vrata so zaklenili po njih pa tolčejo jaffe, medtem ko se pripravljajo na načrt se mcguyver obrne proti vratom po katerih tolčejo jaffe in se optimistično zadere: wait for minutes .

RDA je naredil SG fransizo legendarno!

RDA. Jaz sem prvo pomislil na/zamešal z RDM, šele potem, ko sem malo pogooglal, sem spoznal, da si mislil Richard Dean Anderson-a. RDM - Ronald D. Moore - je pa ustvaril Battlestar Galactico.

Naslednja epizoda bo verjetno spet za zjokat. Zato, ker smo v tej sezoni nekaj podobnega (temo - theme) že videli.

SPOILER ALERT!!!

Zgleda, da bodo civilisti na Destini hoteli prevzeti vodstvo.

Itaq sem mislil mcgtverja.... tip je s svojimi sarkasticnimi pripombami biluzitek za gledat... potem sta lika john-a shepparda in camerona mitchla sicer poskusala imitirat a je obema neslavno spodletelo.. bowderju bolj kot flaniganu

full skoda, da nismo gledali likov
Jack O'neal
Rodney McKay
Vala Eldoran
Teal'c
Ronon Dex

skupaj, po mojem bi full zazigali

Ja sam men bi Jackson mankal. K so v Jackasonovega lika lih največ vlagal. Se je največ spremenil iz 1-8 sezone. Ronon Dex in Teal'c sta že kar prevec za skupaj, dost je en lik take sorte:) Sam SGU je drugačne sorte, ne mroe met takih likov notri. V SGU manka lik sorte Starbuck iz BSG. Pa morda tut ne bi škodil kak alien, ki postane del posadke:) Seveda človek ne pride v upoštev, ker so tako daleč, ampak lohk se potrudjo pa dajo not kakega humanoidnega aliena:) Al pa kar AI-droida:)

Mnja to ni star trek ali pa star wars, čeprav so asgardi opravljali tlako na daedalusu.

šernk ::

ta epizoda je utišala vse tiste, katerim je primanjkovalo akcije, razen akcije pa ni bila nič kaj preveč drugačna od ostalih epizod...torej spet sem ostal bolj kot ne brez komentarjev.

Ugrabitev Chloe? a dajte no, še sam bi bil vse drugje kot točno pod izvrtino, katero je sovražnik izvrtal.

se pa strinjam z vsemi, da v SGU manjka en komičen lik v stilu RDA, ker on je dajal SG-1 poseben čar
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Pri SGU se mi zdi, da je liku Starbuck najbolj podoben Rush :)) Kar se tiče humorističnega lika, pa lahko povem, da sploh ne vem če sodi v SGU kak humorističen lik. Eli se nekaj trudi, pa mu ne uspeva najbolj, verjetno zato, ker je edini humorist v seriji. Pravi humor pa lahko nastane samo ob dialogu, namesto tega pa imamo po večini samo vmesne fraze.

Drugače pa so mi v SGU zanimivi Rush, Greer, Young, pa recimo še TJ. Medtem, ko mi je bil Scott v prvi epizodi super, se mi je kasneje malo zasral. Medtem ko Cloe ni vredna omembe. Pri SGU me malo motijo še samo mladi igralci, saj veliko raje gledam izkušene ljudi in ne nekih zelencev.

Dr_M ::

Men pa Rush enostavno ni usec..
Ce pogledamo razmerje Jack O'Neill - Daniel Jackson, John Sheppard - Rodney McKay in Everett Young - Nicholas Rush (slednja sta sicer res pristala skupaj bolj po sili), sta slednja res najslabsa, za kar pa je definitivno kriv znanstvenik (Rush), ki se nekako ne zna vklopit v okolje. Sicer je jasno, da so v precej drugacnih okoliscinah, ampak ce hocejo prezivet, bi moral delat skupaj, ne eden proti drugemu, kar pocne npr Rush. Mogoce res hoce dobro, ampak se ne obnasa tako.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

SPOILER:

Napisal bom, povzetek nekaj naslednjih epizod:

12. DIVIDED: vojska proti civilistom, Rush in Cloe imata nočne more, zato Rush sumi, da je na ladji sledilna naprava
13. FAITH: Posadki na Destiny primanjkuje zalog, morala pa je na dnu, nakar Destiny skoči iz FTL v orbito zvezde, ki jo obkroža samo en planet, ki pa nima vrat, ura do naslednjega skoka v FTL pa se ne prižge. Zato se majhna posadka z Shuttlom odpravi na planet, kjer najdejo neomejene zaloge hrane, vode itd.
14. HUMAN: Rush se preko starodavnega stola poveže z ladijskim računalnikom, v upanju da bo ugotovil kako upravljati Destiny. Medtem ladja skoči iz FTL nad planetom, ki kaže sledove, da je na planetu nekoč bila civilizacija. Do skoka nazaj v FTL imajo samo 6 ur, zato se skupina ljudi odpravi skozi vrata, da bi raziskali podzemne ruševine.
15. LOST: Epizoda je nadaljevanje epizode HUMAN, spremljamo dogajanje na planetu.
16. SABOTAGE: Eden od FTL motorjev eksplodira, posadka sumi, da je na krovu vohun, spet dogajanje na nekem planetu.
17. PAIN: ?
18. SUBVERSION: Posadka predvideva, da je nekdo zraven SGC vedel za Icarus program, previdevajo da je na krovu sovražni vohun.
19. INCURSION(Part 1): Lucian Alliance se vkrca na ladjo
20. INCURSION(Part 2): Lucian Alliance, nadaljevanje prejšnje epizode

Podrobnosti:
http://tv.ign.com/objects/143/14325187....
List of Stargate Universe episodes @ Wikipedia
http://www.tv.com/stargate-universe/sho...

Malo bi te popravil FTL ima BSG ne SG. Sicer me prav zanima kako bi se lahko sploh vkrcali lucian aliance če je ladja predaleč od mlečne galaksije.

JanezekNovak ::

V tej epizodi so popravil skoraj vse kar je mene motilo pri SGU.

Prvo so disablal kamne, ugrabil Chloe, manipulator Rush nazaj, pa še fajt je bil...

Škoda je samo, da je Rush Chloe rešil.

Bi bilo bolje, da bi jo alieni mučil in bi tečna babura umrla.
http://www.euroairsoft.com/

Berserker je izjavil:

Malo bi te popravil FTL ima BSG ne SG. Sicer me prav zanima kako bi se lahko sploh vkrcali lucian aliance če je ladja predaleč od mlečne galaksije.

Pri tem ni nič narobe, Destiny uporablja FTL in ne hiperpogona

Se pa bojim, da bo naslednja epizoda(Divided) najšibkejša od vseh v drugi polovici sezone.

Prvo so disablal kamne
Bolj slabo so jih disablal, če so jih uporabili kot čudežno sredstvo za rešitev cele situacije.

O.

Ja kamne so uporabili alieni, da so ugotovili njihovo lokacijo. Ampak zgleda so signal lahko samo tako izsledili, da so komunikacijo od kamnov usmerili na svojo ladjo, pa so se zajebal:)

grog ::

Kar solidna epizoda

Epizoda Space je imela 1.5 milijona gledalcev, kar je za 11% več, kot epizoda pred tem, ki je imela 1.34 milijona gledalcev. Je pa to še vedno druga najslabše gledana epizoda v sezoni. V epizodi, ki sledi(Divided) lahko pričakujemo za kak procent več gledalcev, saj je epizoda Space večinoma dobila pozitivne kritike.

Kaj si mislite o naslednjih serijah:

Caprica:

Zgodba mi je všeč, sicer ni nek presežek, a je vseeno zanimivo za pogledati. Če si pa gledal BSG, potem je pa, vsaj meni osebno, serija super. Igralci so solidni, samo način začetka in konca posameznega dela, ne bi ravno rabili skopirati iz bsg.

Deveti del se je odvrtel. Zgodilo se je kar nekaj nepričakovanih stvari. Zato me skrbi, da se je že končala prva sezona? (Glede na to, da je serija RDM-jeva, se ne bi čudil, če bi bilo v prvi sezoni samo devet delov.)

V:

Kaj naj napišem? Končno!

Originalne serije nisem gledal, zato mi je verjetno kar všeč. Lahko bi bilo malo bolj izvirni - reptiles disguised like humans - ampak naj jim bo: serijo bom spremljal.

Lost:

Serija je zgubila ves čar, ki ga je imela prvih nekaj sezon. Gledam samo zato, ker sem gledal od začetka. Zadnji dve sezoni sta pa takšen epic fail, da res ne vem, kako jim je uspelo obdržati toliko gledalcev. Pa upam, da je to zadnja sezona.

Fringe:

The X Files tega desetletja.

Jst je izjavil:

Kaj si mislite o naslednjih serijah:

Caprica:

Zgodba mi je všeč, sicer ni nek presežek, a je vseeno zanimivo za pogledati. Če si pa gledal BSG, potem je pa, vsaj meni osebno, serija super. Igralci so solidni, samo način začetka in konca posameznega dela, ne bi ravno rabili skopirati iz bsg.

Deveti del se je odvrtel. Zgodilo se je kar nekaj nepričakovanih stvari. Zato me skrbi, da se je že končala prva sezona? (Glede na to, da je serija RDM-jeva, se ne bi čudil, če bi bilo v prvi sezoni samo devet delov.)

Capricino prvo sezono sestavlja 19 epizod, 16 pa jih je že objavljenih na IMDb.
http://www.imdb.com/title/tt0799862/epi...

Sicer pa bi naj Caprico po prvi sezoni "skenslali", nekje sem pa tudi slišal, da bi naj načrtovali novo serijo iz BSG franšize. Kar je vsaj meni zelo presenetljivo.

jest10 ::

Nikec3 je izjavil:

Sicer pa bi naj Caprico po prvi sezoni "skenslali", nekje sem pa tudi slišal, da bi naj načrtovali novo serijo iz BSG franšize. Kar je vsaj meni zelo presenetljivo.

Upam jasno, da naj bi to bila prva vojna:D

Glede na to, da se je Caprica že začela, bi lahko trajala 2 sezoni, kjer bi zgodbo zaključili. Če bo ostalo v luftu,... potem mi je žal, da sem sploh gledal.
««
16 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Sedem umetnosti
126792704 (17313) Barakuda1
»

Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

43148245 (13581) vostok_1
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

5511683 (9114) Jst
»

Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )

5512639 (10794) yoco
»

Caprica (strani: 1 2 )

8112738 (9918) Brane2

Več podobnih tem