» »

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

««
11 / 70
»»

Lion29 ::

pravkal pogledal 5. epizodo paradoxa....in ceprav me tista pristna manchesterska anglescina posteno moti, moram povedat, da mi je serija precej vsecna
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Okapi ::

Samo tebi je veliko serij všeč, tako da to ne pomeni ravno veliko;)

O.

Berserker ::

Samo kako lahko ločiš angleščino med različnimi mesti v Uk mi ni jasno, na splošno je britanska angleščina moteča.

karafeka ::

Hja, kako pa ločiš slovenska narečja ? :)

Dr_M ::

Ubistvu je britanska anglescina zelo lepa. Je pa zelo cudno, ce vsi govorijo "amerisko" in se najde umes en britanec.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Samo tebi je veliko serij všeč, tako da to ne pomeni ravno veliko;)

O.

drzi kot pribito :)

maja, ce bi jaz serije (aktualne) razvrstil po vrstnem redu gre nekako tako:
LOST
Dexter
Breaking Bad
House
DHW, Weeds, True Blood, Entourage...

vse ostalo je precej bolj spodaj

med drugim tudi paradox

tr33k:
Pismo ce slisis londoncana in manchestercana pa bos ja slisal ogromno razliko...
poglej razliko recimo v serijah robin hood in merlin ali pa ta paradox

pa visje kot gres ze cisto skotsko sprehajo... recimo newcastle...

sorry za offtopice :)

sulaco ::

Pogledal 2 dela Paradoxa - kr neki...Če je to SCI-FI, potem sem jaz božiček. Mene bolj spominja na tipično angl. krimič nadaljevanko...

Pa brez zamere....ampak ker je tak deficit dobre robe, bom verjetno tud vampirje začel gledat (somrak, al kaj je že) :(

LP

krneki0001 ::

Kaj pa 4000? Je kdo gledal?

4000?

ne, kje je to?

To je isto ena sci-fi serija. Kao 400 ljudi ugrabijo nezemljani, potem pa vse naenkrat vrnejo in potem se dogaja - vsak izmed njih ima neko posebno moč.

4000 pa je naslov serije.

Zgodovina sprememb…

se mi je zdelo, da mislis to.. naslov serije pa je 4400 :)

ja men je bla dokaj vsec, skoda da so jo ukinli preden so jo koncali...

ja sam 3 sezone so bile. Škoda.

Season Two will begin shooting around the first of March, and will premiere in the fall -- likely the first week of October. A 20-episode season will begin filming in early 2010 for a fall premiere. Meanwhile, the second half of Season One will return in April. Work on the first episodes of Season Two is already underway in Vancouver, British Columbia, where the show's writing team has hammered out storylines and already started writing scripts.

The renewal comes as no surprise, with SGU relaunching the stalwart, 12-year-old franchise and bringing in brand new viewers with its markedly different tone and approach to storytelling.

Očitno bomo gledali tudi 2.sezono SGU....

V spomin na stare dobre čase...hehehe, je treba mal zaslužit: http://www.propstore.com/product-Replic...

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sulaco ()

alsl ::

Starejši forumaši si lahko ogledate tukaj serijo Space 1999 v italijanščini.

Danes zgleda malo smešna, vendar nekoč smo jo z veseljem spremljali :))

Izi ::

Reminder:
Danes 21. januarja 2010 ob 21:50 se začne serija Stargate Universe na našem SciFi kanalu.
Verjetno bodo tudi Slovenski podnapisi.

loki0101 ::

Zanima me kateri je "naš" SciFi kanal?

LuGi ::

Na telemachu ga imas S29 =) Imenuje se SciFi ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

Imaš več SciFi kanalov.
Najbolj napreden je tisti Ameriški, ki se imenuje SyFy in je v HD in seveda v 16:9, pa do najbolj nazadnjaškega, ki je namenjen za vzhodno Evropo in za nas in kjer v napovednikih poleg Angleških imen vedno prebiraš še vsaj Poljščino in oddaja v SD in seveda v 4:3.

Ta je torej naš, saj se uradno predvaja v Sloveniji in je po podatkih vseh operaterjev dosegljiv že 3/4 vseh Slovencev.
Tukaj pa je link do našega SciFi: scifichannel.si

Kakovost slike pa bo...SD/2 oz. videospoti iz leta 1984.
Sploh bodo pa očitno cel vikend ponavljal kot nori...vsak dan je 2x!!

Jaz sem od pomanjkanja prešltal kar na tole http://www.imdb.com/title/tt0201391/

...sicer je 90210-Roswell-scifi ampak je za silo gledljivo (do Aprila)

Rezali slike po moje ne bodo, tako da bo verjetno letterbox format, kjer sicer vidiš celotno sceno samo malo bolj megleno je vse skupaj ko raztegneš sliko na celotni 16:9 format.
Se pa da na bolj modernih Full HD TV-jih kar opazno popraviti megleno sliko če v meniju drsnik za ostrino premakneš iz običajne polovice na večjo ostrino vsaj tam nekje na 80%. Pa kontrast je tudi bolje uporabljati čim večji.

evo, jaz sem se lotil gledat fringe...upam, da bo kul.. ker joshua jackson mi je bil vedno simpaticen, se iz casov PACEY-a :)

Čudno da si se šele sedaj lotil Fringea, saj smo že nekje na polovici druge sezone. Gre namreč za must see za vsakega SciFi fana.
Je SciFi drama, kjer je meni padla v oči odlična igra vseh igralcev, kar v SciFi serijah ni ravno običajno.
Vsi liki so precej simpatični. Joshua Jackson nima ravno glavne vloge v tej seriji, boljši od njega se mi zdi John Noble, ki igra njegovega očeta oz. čudaškega doktorja, ki je v bistvu glavni lik serije.

Omenil sem čudno, da ne gledaš, ker Fringe je po priljubljenosti med SciFi fani čisto pri vrhu ob boku Heroes, Lost, Supernatural, Smallville in Dollhouse.
Tudi na lestvici top 100 vseh trenutno predvajanih serij je na odličnem 11. mestu. Za primerjavo, SGU je šele na 49. mestu med top 100.

Pogledal SGU na SciFi, kvaliteta je bila kar zadovoljiva, kljub letterboxu in raztegovanju na 16:9 je bila slika bolj čista kot na primer POP TV in Kanala A, ki sem jih nekako izbral kot programa z najslabšo kvaliteto izmed trenutnih okoli 120 programov na Telemachu (kot sem opazil sta POP in A tudi programa z največ reklamami na celem svetu)

Ni bilo pa začuda prav nobenih podnapisov. Ne samo slovenskih, prav nobenega podnapisa ni bilo. Za nas Slovence, ki imamo tako rekoč 3 materine jezike (Slovenščina, Angleščina in Srbohrvaščina) to sicer ni problem, ne vem pa kako je to spremljala ostala vzhodna Evropa.

Izi, sem bil lani zacel gledat fringe-a in pogledal prva dva dela in me ni bil pritegnil... pa bil sem veliko bolj zaposlen kot obicajno int ako nisem sfolgal vsega tak da sem jo AXE-al...s pripombo: "bom pogledal ko bom mel cas" :) ... no zdaj ga spet zmanjkuje, ker so spet druge serije prisle nazaj... in se cisto malo, pa bo tudi LOST tu :) tak da zgleda, da bo treba se par mesecev pocakat :)

Jaz sem nad Fringeom tudi kmalu obupal. Vedno neki povsem nerealni spodleteli biološki eksperimenti, brez neke pametne osrednje povezovalne zgodbe (vsaj prvih 6-7 delov).

O.

Fring je odličen sci fi fubar eksperimenti.. iLike

Ravno ti čudaški eksperiment norih doktorjev so tisto, kar naredi to serijo drugačno od drugih. Meni so všeč, takih čudaštev kot v Fringu nisem videl še nikjer drugje >:D
Zgodba pa postane bolj kompleksna šele v drugi sezoni. To sta paralelna svetova in prehajanje med tema dvema svetovoma. In seveda grožnja da bo eden izmed obeh uničen.

mene malo prevec spominja na x-files.. vsaj prvi del

the truth is out there :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lion29 ()

hendriks ::

Caprica se začne danes! :)

Brane2 ::

A Caprica bo ?

Sem mislil, da je pogorela, ker po pilotu ni bilo slišat nič o njej...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Step2en Wolf ::

Bile reklame v New Yorku po avtobusnih postajah, za danes 22. januar:

Caprica bo :)

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: gzibret ()

Caprica se dogaja pred BSG kolikor jaz vem? Neki sm gledu film, pa mi je bil rahlo dolgocasen. Vsaj na zacetku, potem sem nehal gledat.

Ampak zdaj ko si videl zgornji poster, boš še enkrat premislil, ne8-)

O.

49106 ::

kot sem opazil sta POP in A tudi programa z največ reklamami na celem svetu

Jih je kar nekaj ja. Ima(imel?) pa naprimer HR RTL kar 11min dolge oglase :o Je pa majka gledat na zvečer na hrt-ju zvezdne steze(pa ne samo to) BREZ OGLASOV :)

Ampak zdaj ko si videl zgornji poster, boš še enkrat premislil, ne8-)

Mogoce se pa bom malo pomatral ja ;) :D 0:)

snow ::

Caprica incoming? Super!! Men je bil pilot Caprice en boljših scifi filmov ever.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Nikec3 ::

Pilot Caprice je bil obetaven, vendar pa se bojim, da bo v seriji preveč politike, ter dvomim, da bo sploh kaj podobna BSG. Sicer pa na IMDb-ju piše, da se začne 29.1.10. :

http://www.imdb.com/title/tt0799862/epi...

Sem malo prebrskal po internetu in če se ne motim, je danes na sporedu pilot Caprice, nova epizoda pa pride 29.1.10, tako da bomo čakali še 1 teden.

Res je tako.. bo treba pocakati ;)

Jst ::

Meni je bila tudi Caprica eden boljših sci-fi. Samo ne smeš pričakovati Battlestar Galatico - like, ampak pač čisto drugo serijo. Resda se dogaja v BSG Universe, to je pa tudi vse, kar je skupnega.

Ko si bom kupil HDTV, bom kupil bluray verzijo BSGja, ter v kolikor bo šla Caprica v pravo smer, tudi to serijo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

a mi zna kdo povedat kako moram gledat BSG?
kje zacet in kako nadaljevat? namrec sem si pobral veliko dol, pa mi ni nic jasno :)

1. Battlestar Galactica: Miniseries
2. TV serija
3. Nekje vmes je Razor (ne vem točno kje)
4. The Plan

ma a ni bla se ena serija full casa nazaj?

karafeka ::

Seveda je bila, tale BSG o kateri se sedaj pogovarjamo je bila remake stare serije. Caprica je pa nova zadeva, ki se dogaja pred BSG.

Lion29, torej moraš počakati z BSG in začeti z Caprico :P

Ja, če se ti da. Ampak ko boš pogledal miniserijo se ne boš mogel zadržati. Obstajata še 2 stari serji, ki ju nisem pogledal.

jRk0 ::

Koncno pogledal Firefly + Serenity se zraven (sem pa ze pred tem enkrat samo serenity gledal) Kul zadeva, ampak FU Fox :S
You fuck up once, you loose two teeth.

Lonsarg ::

1. Battlestar Galactica: Miniseries
2. TV serija
3. Nekje vmes je Razor (ne vem točno kje)
4. The Plan

Spustil si še webisodes med drugo in tretjo, razor pa je med tretjo in četrto.

ok, pogledal 1. del miniserije... :O

kul... ne pa nek SGU...

sam sem slisal, da pol kvaliteta fajn pade, je to res?

Lonsarg ::

Odvisn kaj gledaš za kvaliteto. jasno je, da se za nanizanke fajn razvleče zadevo, pa veliko nepomembnih dodatkov k zgodbi da notr. Drgač pač ne gre, ne morš tko zgoščeno kot film snemat nanizanko, ni računice:) Ampak je pa za razliko od vseh Stargatov, ki si jih najbrž gledu to bolj ali manj nadaljevanka in ne nanizanka. Torej ni vsak del samostojen, kot je bil pri SG en planet na katerga so šli:) In ravno zaradi tega se ful notr pade. Sploh zadna sezona, komot bi ji reku 15 urni film in ne posamezne nanizanke.

Prva sezona je vrhunska, druga je tudi dobra, medtem, ko se mi je zadnja zdela dolgočasna in sem samo še čakal konec.
««
11 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Sedem umetnosti
126793086 (17695) Barakuda1
»

Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

43148446 (13782) vostok_1
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

5511816 (9247) Jst
»

Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )

5512742 (10897) yoco
»

Caprica (strani: 1 2 )

8112810 (9990) Brane2

Več podobnih tem