» »

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

««
12 / 70
»»

Lion29 ::

no, zaenkrat je kulsko sam se mi zdi, da so rezali neke kadre ven pri miniseriji.. al sem pa jaz trd, ker mi nekaj fali...

ampak ok, razumem, da je treba malo porezat, da se poklapa...

zaenkrat obetavno, me je povleklo not velik bolj kot fringe

me moti sicer kar nekaj zadev, tak da se vedno z nestrpnostjo cakam en zf film/serijo, ki bo dala res en pravi, bolj realen futuristicni pogled
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Jst ::

Ron D. Moore, glavni pisec BSG Reimagened, je že na začetku (2004), po miniseries, povedal, da bo serija fokusirana na ljudi, ki se znajdejo v brezupni situaciji.

Zraven je pa še vrhunska zgodba, vrhunski efekti in večino igralcev je svoje vloge odigralo za vsak del na ravni najbolje ocenjenih filmov.

--

No, ker je tema o SGU, bom napisal še par vrstic o tej seriji. Opazil sem, da je internetni škrat pojedel en dolg post, ki sem ga napisal ob začetku serije. Škoda.

SGU se za moje pojme preveč navezuje na SG1 in SGA. Tisti kamni bi morali biti za enkratno uporabo ali pa naj po nekem spletu dogodkov nehajo delovati.

In tako kot v SGA, tudi v SGU so spet ženske vloge za en drek. Očitno je, da ne znajo pisati za nežnejši spol.

KINO sekvence so zelo dober dodatek, ampak pretiravanje z njimi pa bolj škoduje, kot doda izkušnji.

Nekaj delov so bili tako predvidljivi, da mi je zanimanje za serijo zelo padlo. Recimo tist del, ko se ladja usmeri v sonce. Še preden so zaključili v drugem delu, sem vedel, da si bo nafilala baterije. Škoda, da nisem to napisal tukaj, ker kot pravijo "po bitki je lahko vsak general," ampak jaz sem bil 100% da bo tako.

Da pa ne bom pisal samo negativne stvari: Serija je lep spinoff od dotedanjega kalupa. Fani SG1 in SGA so upravičeno razočarani, ampak jaz sem vesel, da gledam drugačen koncept v vesolju (franšizi) SG.

Ker jaz gledam serije (oz. TV nasploh) zjutraj, ob kavi, napol zaspan (in možgani takrat še niso sposobni razmišljanja), sem zaenkrat zadovoljen.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

kolko delov je miniserije BSG?
http://epguides.com/BattlestarGalactica/
tukaj pise, da 4je, jaz sem dobil le 2
2. se konca, ko oni jumpajo prek rdece crte v neznano in commander pove, da obstaja tudi 13. kolonija - Earth...

a je po tem se kak del miniserije?

BSG Miniseries sta dva dela, ki sta bila na TVju predvajana v štirih delih.

BSG Miniseries sta dva dela, ki sta bila na TVju predvajana v štirih delih.

super! hvala!

Nikec3 ::

Jaz sem pa miniserijo gledal v enem delu.

loki0101 ::

Producenti so rekli, da so poskušali s Caprico približati SciFi ženskam. To je ključna demografična skupina, ki jim je ni uspelo pridobiti z BSG. Ženske nerade gledajo vesoljski razčefuk (pa ne me napadat, punce, ki ste tudi na tej strani v manjšini:). Le malo punc uživa v hard-core SciFi.
Caprica bo svet podoben našemu z znanstveno-fantastičnimi dodatki, da bodo pritegnili še širše občinstvo.

Drama, fantje.

mah, meni je neumno mesat tako... pa delat nekaj na pol...
zenske majo limonade mi mamo pa sci-fi..ce pa hocejo uni vec zensk, pa naj naredijo limonado :)

lopov ::

Pilot je enak kot tista zadeva izpred mesecev minus golota v klubu.

>Očitno je, da ne znajo pisati za nežnejši spol.

To sem malo dvoumno napisal. Mislil sem, da SG pisci ne znajo napisati scenarija za ženske vloge v seriji. Ne da ne znajo pisati za žensko občinstvo.

Recimo Teyla. Katastrofa od vloge. Na enem SG forumu je bila najbolj aktivna in najdaljša tema z naslovom "Please kill Teyla." Mislim, da to vse pove.

Potem Dr Weir v SGA. Čim se je karakter začel razvijati, so jo ubili. Kap.

--

Caprica. Zdi se mi, kakor da so v pilotu, ki sem ga gledal lani, zgodbo preveč razkrili. Tiste punce ne bi smeli uploadati že v prvem delu v cylona. Zaenkrat se mi zdi to napaka.

Ampak RDM me še ni razočaral. Upam na najboljše...

Gregor P ::

Meni se je Caprica tudi vlekla. Ampak če je namenjena ženski publiki, tudi prav8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

res je Teyla je bila katastrofa... sam so pa drugi liki bili dokaj fajn

- Samantha Carter
- Vala Maldoran
- de. Jennifer Keller

pa se kjera

Okapi ::

Najboljša je bila Adria8-)

O.

Lonsarg ::

Ta Caprica zna bit zanimiva Filozofsko-SciFi serija. Pomoje bo ful politike prikazal, moralnih dilem, da nardijo robote tok pametne itd, to je še čisto neraziskana tematika, prov vesel sem, da vidim tako serijo.

Dr_M ::

Inara Serra ;) :))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Inara Serra ;) :))

maja, sej ni slaba, sam meni ni bla... je bla ze boljsa njena "mama"... matr ocitno sem milf decko :)

Kar se ženskih karakterjev v SG tiče... Samantha Carter je bila zelo dobro dodelana, Vala se mi ni zdela slaba. Medtem ko sta bili Teyla in Kellerjeva neprebavljivi (23 letna doktorica na ekspidiciji v drugi Galaksiji wtf?). Medtem, ko se mi je zdela Weirova zelo dobra, dokler je živela seveda. Najslabši pa so ženski karakterji v SGU. Cloe, je na ladji zato, da ima s kom spati, TJ pa je premalo dodelana.

Pri SGU in Caprici poskušajo najti neko novo formulo, da bi dobili čimveč gledalcev; glavno vodilo vseh serij je čim več gledalcev. Malo pinjav pinjav, malo medčloveških odnosov. Torej akcija in drama.
SciFi je večinoma akcija: za moške; limonade so drama: za ženske. Trik je ustvarit serijo, ki bo privlačna večini gledalcev.
Sicer pa na splošno ni močnih ženskih likov skoraj nikjer v SciFi ... mogoče Ripley, pa še eno se obnaša kot moški z joški ko kolje vesoljčke.
Pozna kdo močno žensko vlogo v SciFi?

Ta Caprica zna bit zanimiva Filozofsko-SciFi serija. Pomoje bo ful politike prikazal, moralnih dilem, da nardijo robote tok pametne itd, to je še čisto neraziskana tematika, prov vesel sem, da vidim tako serijo.
A ti to ironično?!?:| Kako to misliš neraziskana tematika?!? -> npr. knjige Isaaca Asimova ali pa Metropolis itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

karafeka ::

V Heroes je ena navijačica... :)

cammon.... katastrofa... ta serija mi je ratala tako brezveze, da je joj...

zdaj gledam zaradi treh likov... v prvi vrsti zaradi Hirota, v 15. vrsti zaradi Sylarja in v 18. vrsti zaradi Samuela...

razni Parkerji, Patrelliji, Sureshi in seveda Benneti... so totalno brezvezzni liki... nekoc zanimivi, sedaj brez repa in glave... Clair sploh nima nobene funkcije tam... razen aluzije na lezbicni odnos s cimro... BLJAK

tudi Sylarja so totalno unicli... skratka iz serije, ki je imela fantasticni potencial so naredili eno brezvezno dolgocasno sranje... kaka skoda...

ampak hiro se vedno rula :)

Starbuck v bsg. President Roslin v bsg. RDM zna pisati ženske vloge.

V SG1 je pa Carterjeva bila kul, ker se niso rabili truditi z kakšno globjo zgodbo. In pa zato, ker je dobro odigrala svojo vlogo. Carterjeva vloga pri SGA pa K.A.T.A.S.T.R.O.F.A.

Kot da bi šli Alieni mimo vas -> Ripley

Okapi ::

Ta je šla kvečjemu mimo tebe;)
mogoče Ripley, pa še eno se obnaša kot moški z joški ko kolje vesoljčke.

O.

Aha dobro, sem se že ustrašil, ko sem videl da se ljudje še vedno sprašujejo:D

-> Attack of the 50 Foot Woman

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

fosil ::

Janeway?
Tako je!

Mordecai ::

S tem da je druga inkarnacija pogorela po 4. (ali je bilo 5?) sezonah.

Sezona ni pogorela ampak so jo skenclali, ker uradno morajo po 100. epizodi igralcem zvišati plače. Kakšno naključje; točno 99 epizod je bilo SGA.
Če kdo želi podpisat peticijo: save SGA(čeprav se ne bo zgodilo, ampak vseeno...) http://www.petitionspot.com/petitions/S...

SGA naj ostane kjer je.

Naj raje zaposlijo nove pisce za SGU.

CaqKa ::

Producenti so rekli, da so poskušali s Caprico približati SciFi ženskam. To je ključna demografična skupina, ki jim je ni uspelo pridobiti z BSG. Ženske nerade gledajo vesoljski razčefuk (pa ne me napadat, punce, ki ste tudi na tej strani v manjšini:). Le malo punc uživa v hard-core SciFi.
Caprica bo svet podoben našemu z znanstveno-fantastičnimi dodatki, da bodo pritegnili še širše občinstvo.

Drama, fantje.

kaj pa firefly?

sicer pa ja... zelo feminino vlogo imela Morena Baccarin. Čeprav v malo podrejen položaju, ampak z ogromno spoštovanja do nje kot ženske.
v sg1 je bil lik nastavljen preveč "godlike"
firefly bom moral še enkrat pogledat :)

Firefly je dbest nanizanka, ko pa so nehali snemat, so jih pa fani prisill z pol tone poslanimi oreščki, da še film posnamejo:) Bravo fani :D

Atlantis bodo pa isto naredl kot SG1, zgodbo bo zakluču en film, sej mislm, da ga že snemajo.

Berserker ::

Saj za sg1 tudi delajo film ki se bo šel kao predvsem o jack o neillu, sga pa itak dobi svoj film. Aprila pa se nadaljuje sgu. Sicer sem si pogledal to caprico, ampak nikoli prej nisem gledal nič o BSG, kje je najboljše da začnem ?

Zgodovina sprememb…

Kar se tiče SG filmov. Nobenega ne snemajo, oba Stargate: Extintion in Stargate: Revolution sta v fazi, ko sta oba napisana in čakata, da bodo vodilni iz MGM dali zeleno luč. Problem vsega skupaj je, da bo pri MGM verjetno prišlo do prodaje, tako da vse visi v zraku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

Sej ta filma o gs1, The Ark Of Trurh in pa ...naslednji... sta na bolj ravni dela nanizanke, kot pa filma. Še STV (kar filma sicer sta) so ponavadi boljši.

Producent SGU-ja, se je odločil, da bo o tem kakšno serijo hočemo vprašal kar oboževalce.

http://www.scificool.com/2010/01/starga...

Precej čudna poteza če mene vprašate. Kot da bi hotel povedati, da jim gre bolj slabo, oz. da trpijo za pomanjkanjem domišlije.

Mr_Globus ::

začel gledat BSG - miniserija cool, prva polovica prve sezone tudi... Samo zakaj morejo boga plest noter? Prav morijo me te njihove prerokbe in pokvarijo vzdušje :P

ali3n ::

Če bi ti odgovoril na vprašanje "Samo zakaj morejo boga plest noter?", bi ti pokvaril vse.
Boš izvedel na koncu; oz. v Caprici. :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

haha v Caprico so dal teroriste notr, sam namest Alaha je en drug bog :D

Serenity je film, ki lahko stoji na lastnih nogah. Odličen scenarij, enkratna igra, dobra režija - vse je bilo narejeno, kot je treba. Niso se naslanjali preveč na prejšnjo serijo Firefly, zato je bil tudi uspešen.
Pri SG1 filmih pa imaš občutek, kot da gre za malo daljše nadaljevanke, prav zaradi prevelikega naslanjanja na prejšnje oddaje. Vsak film, bi moral biti zgodba zase. Pri Serenity jim je uspelo, Pri Ark of the Truth pa ne.

Prav zanima me, kaj se bo zgodilo z Rushem? SGU, Caprica, Fringe ... vse oddaje nekako ponujajo več, kot smo bili navajeni prej (vključno s Firefly, BSG ...).

Sci-Fi force is strong.

Caprica se meni mi zdi, da bi bila knjiga boljša. Ali pa gledaš caprico 4dele na enkrat. 40min x4= 2uri40min. Kot dolg film...vsak mesec:)

EDIT
ps: Tak tip scifija je meni bolj všeč, kot pa RATATATA na Goauld-e ali Wraithe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

meni je tudi ratata brezveze... ampak mi je tudi brezveze neko dolgovezenje...

fajn so mi bli recimo tisti deli, ko so potovali skozi cas (zdalec najboljsi del mi je "window of opportunity" ko sta jack oneal in tealc podozivljala isti dan.... mislim, da je 4x06

Pa razni deli, ko so se klonirali ali replicirali, etc.. pac taki deli, ko odkrivajo nove tehnologije in se jim kaj smesnega prigodi... v vsej seriji (sg-1) je bilo mogoce 7-*8 delov res dobrih, drugo je bilo samo balast

sem pogledal ene 10 delov BSG-ja... mah... nic posebnega. Se startreki so bli bolj zanimivi in babylon 5...

vsekakor pa veliiiiiiiiiiko bolje od sgu

bom vztrajal se ene par delov, pa bomo vidli kako pa kaj :)

SGA: Mogoče je nekaj delov dobrih, ampak eden mi je odličen. Shepparda ugrabijo in mu ga dajo Wraithu za hrano. Potem pa skupaj z Wraithom pobegneta, ter na koncu Wraith reče da si sploh niso tako različni.

BSG: Serija, ki sem jo pogledal petnajstkrat in ko si kupim hdtv in bluray, si bom kupil tudi bsg in pogledal še ene petnajstkrat. So to speak. Mi pa niso všeč filler epizode. Nekatere te prav zamorijo.

C: se še komu zdi, da se Cyloni uprejo zaradi Zoe?

rh^ ::

Caprica je postala ena navadna teen drama. Preveč tematik so odprli hkrati: gej zgodba, ki še nobeni seriji ni uspelo izpeljat, potem cel storyline povezan z religijo ... potem pa pride za tem vsa sci-fi zgodba, ki je zapostavljena.

Jst je izjavil:

C: se še komu zdi, da se Cyloni uprejo zaradi Zoe?

Vsi vemo, da Zoe predstavlja začetek Cylonske rase, in s tem tudi začetek upora, to je edini razlog zakaj je to serijo zanimivo gledat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

Ni nujno. Mogoče bo bila pa Tamara kriva za upor...

edit: Soldiers of the One imajo očitno nek interes z Zoe in jo iščejo. Kaj če prej najdejo Tamaro? Njej ni nič jasno in jo lahko zmanipulirajo kolikor hočejo.

Ampak še vedno mi ni jasen message za bombo na vlaku? Zakaj? Kaj so hoteli doseči?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

>gej zgodba, ki še nobeni seriji ni uspelo izpeljat

Please jog my memory. Who's gay?

Mislim, da so v BSGju gay zgodbo kar v redu speljali. V BSGju frak itak ni nek big deal.

rh^ ::

Please jog my memory. Who's gay?

Sam Adama in njegov prijateljček.

Se ne spomnim, kdaj so to prikazali. My mistake, tnx za info.

To je prizor, ko pride mladi Adama na kosilo k stricu in je tam tudi stričev "partner". Imata nekaj kratkih izmenjav moške ljubeznivosti (besedna izmenjava), hitro spregledaš. Mislim, da je v zadnji seriji. Še sam sem bil presenečen, da so dali ta element v serijo. Premikanje mej v znanstveni fantastiki.

Na Gateworldu je zanimiva anketa:

http://www.gateworld.net/cgi-bin/starga...

Meni pa je bila ravno četrta sezona najslabša, prva in druga pa najboljši.

Nikec: loki mi je povedal o gay prizoru iz Caprice, potem sem pa jaz napisal, da so v BSGju gay zgodbo v redu prikazali. Ravno zato, ker ni bil nek big deal.

Aja, o četrti sezoni katere serije ti govoriš?
««
12 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Sedem umetnosti
126793081 (17690) Barakuda1
»

Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

43148444 (13780) vostok_1
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

5511799 (9230) Jst
»

Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )

5512742 (10897) yoco
»

Caprica (strani: 1 2 )

8112809 (9989) Brane2

Več podobnih tem