Forum » Sedem umetnosti » Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Stargate Universe in druge Sci-fi serije
Kami ::
Očitno bomo spremljali vsaj še eno sezono:
Syfy announced it was renewing its new series Stargate Universe for a second season and it was also picking up Sanctuary for a third season. Both series were given orders for 20 episodes, which will begin airing in the fall.Vir: Syfy renews Stargate Universe and Sanctuary.
....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kami ()
Nikec3 ::
Ja, druga sezona je potrjena, 11. del prve sezone pa prihaja 2. aprila:
http://www.gateworld.net/news/2009/12/s...
Kje so sedaj vsi tisti, ki so pravili, da SGU ne bo dobil druge sezone?
http://www.gateworld.net/news/2009/12/s...
Kje so sedaj vsi tisti, ki so pravili, da SGU ne bo dobil druge sezone?
Okapi ::
Ne bi bila prva potrjena sezona, ki bi jo naknadno skenslali. Tako da ne se prezgodaj veselit.
O.
O.
iceman3 ::
Stargate Universe me je do zdaj totalno razočaral-najboljši je bil SG-1 Richard Dean Anderson je bil prava komedija za gledat-o kok pogrešam to nanizanko, boljši od SU je bil celo Stargate Atlantis.
sulaco ::
Iceman: Kako grdo govoriš o SGA....:) Ravno včeraj sem gledal 5 sezono 10. del (first contact) ko uletijo Asgardi v "kombinezonih", pa še Wraithi-Tod stvari zabelijo-napeto kot struna, dve stvari se zakomplicirata, vsi iščejo rešitev.....pa je bil Danijel Jackson zraven Rodneya-ampak Rodney je večja faca....skratka, za foro sem pogledal 510 in 511 in niti enkrat nisem pomisli na to, da bi prevrtel/preskočil (pa sem že vse gledal!!!)
Pri SGU sem samo pilotni del 2x gledal, ker sem misli, da sem kaj spregledal in da bo 103 del bomba. Pa sem ostal razočaran :(
Pri Pri SGA ne bi smela bit Elizabeth vodja, ona je bila prava limona....tudi Tela ni baš ne vem kaj. V primerjavi z njima je Samantha 1000 eonov naprej (kot blonda, ker tisti Sanctuary je tud en podn).
Pri SGU sem samo pilotni del 2x gledal, ker sem misli, da sem kaj spregledal in da bo 103 del bomba. Pa sem ostal razočaran :(
Pri Pri SGA ne bi smela bit Elizabeth vodja, ona je bila prava limona....tudi Tela ni baš ne vem kaj. V primerjavi z njima je Samantha 1000 eonov naprej (kot blonda, ker tisti Sanctuary je tud en podn).
Lion29 ::
ja SGA je mel unga forda in elizabeth na zacetku, ki so bli mlecni in odvec liki...
SGA liki, ki so bli dobri in vredni spremljaty.. po mojem okusu in order of likness
Rodney Mckay ... ocena 100/100
.
.
.
.
Dr. Jennifer Keller 80/100
Carson Beckett 75/100
Ronon Dex 75/100
Wraith Michael 75/100
John Sheppard 70/100
to je moja lestvica favoritesov v SGA...vsi drugi so full spodaj... teyla mi je bla full dosadna, weir je bla mal boljsa.. woolsey je bil mlecen... samantha carter senca sebe iz sg1 drugi totalno neopazni
SGA liki, ki so bli dobri in vredni spremljaty.. po mojem okusu in order of likness
Rodney Mckay ... ocena 100/100
.
.
.
.
Dr. Jennifer Keller 80/100
Carson Beckett 75/100
Ronon Dex 75/100
Wraith Michael 75/100
John Sheppard 70/100
to je moja lestvica favoritesov v SGA...vsi drugi so full spodaj... teyla mi je bla full dosadna, weir je bla mal boljsa.. woolsey je bil mlecen... samantha carter senca sebe iz sg1 drugi totalno neopazni
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Berserker ::
Mene pa je v SGA predvsem motilo da so vse težave izpeljali brez večjih težav tu je bil mckey ki je vse komot rešil. V sg1 na začetku je carter komaj kaj razumela tujo tehnologijo pa liki so se čez čas vedo bolj razvijali. V sga pa so skoraj vsi liki izpopoljeni že od samega začetka, Shepard je isti od začetka do konca.
Mene pa je v SGA predvsem motilo da so vse težave izpeljali brez večjih težav tu je bil mckey ki je vse komot rešil. V sg1 na začetku je carter komaj kaj razumela tujo tehnologijo pa liki so se čez čas vedo bolj razvijali. V sga pa so skoraj vsi liki izpopoljeni že od samega začetka, Shepard je isti od začetka do konca.
Saj zato pa je SGA trajal samo 5 sezon. Predobrti so bili za sovražnike. Dvomim da je zanimivo gledati serijo če Daedalus žge replikatorske ladje, kot mravlje.
Sicer pa: 1. sezona SGA je bila fantastična, 2. in 3. sta bili še tudi vredu. 4. in 5. pa sta podn.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nikec3 ()
Dr_M ::
SGA je bila druga polovica 5 sezone cist huda.
SGU pa sigurno ne bo trajal 5 sezon. Ze 3 bodo uspeh. Samo mislm, da bodo to bolj "posilstva" gledalcev.
SGU pa sigurno ne bo trajal 5 sezon. Ze 3 bodo uspeh. Samo mislm, da bodo to bolj "posilstva" gledalcev.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
SGA so koncali, ko je ratalo najbolj zanimivo... atlantis je poletel in pristal na Zemlji...
Gregor P ::
Po drugi strani pa lahko rečeš, da so po desetletju intenzivnega ukvarjanja z nezemeljsko tehnologijo, tudi s pomočjo nezemeljanov, bili sposobni rešiti marsikatero težavo dosti hitreje kot na začetku.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
sulaco ::
Lion 29: Nič bati-saga se nadaljuje. Baje naj bi v prihajajočem filmu SGA atlantis odletel....
"The Atlantis movie will likely air first on Syfy Channel in the United States, and then be released on DVD by MGM. It pick up right where the series left off, with the city of Atlantis having landed (cloaked) on Earth ("Enemy At the Gate")"
"""While Todd the Wraith will play a significant role in the proceedings, the A story will not focus on the Wraith. ... Plenty of action for those who like that sort of thing.""
"""script involving Earth-based intrigue, intergalactic travel, a looming threat to the city of Atlantis, and a sometime friend and foe who may hold the key to averting disaster."""
Še eno vprašanje za sladokusce: Katera vrata se odprejo ko pokličeš zemljo???
Vrata od Atlantisa (ki je v zalivu San Francisca) ali v SG1 bazi ???
Pozor:Oba sta na zemlji.....
LP
"The Atlantis movie will likely air first on Syfy Channel in the United States, and then be released on DVD by MGM. It pick up right where the series left off, with the city of Atlantis having landed (cloaked) on Earth ("Enemy At the Gate")"
"""While Todd the Wraith will play a significant role in the proceedings, the A story will not focus on the Wraith. ... Plenty of action for those who like that sort of thing.""
"""script involving Earth-based intrigue, intergalactic travel, a looming threat to the city of Atlantis, and a sometime friend and foe who may hold the key to averting disaster."""
Še eno vprašanje za sladokusce: Katera vrata se odprejo ko pokličeš zemljo???
Vrata od Atlantisa (ki je v zalivu San Francisca) ali v SG1 bazi ???
Pozor:Oba sta na zemlji.....
LP
ja sej prej so bla tut dvojna vrata na zemlji..
pa glede na to, da so jih ze uporabljali (prvi del SGU) sklepam, da tista vrata v chayenne mountain-u
pa glede na to, da so jih ze uporabljali (prvi del SGU) sklepam, da tista vrata v chayenne mountain-u
Definitivno vrata na Atlantisu. Ne samo da so novejša, imajo tudi originalen DHD, ki ga v Cheyene Mountainu nimajo.
Saj ni en naslov za vsak planet, ampak en naslov za vsaka vrata. Odprejo se pač tista, katerih naslov odtipkaš.
O.
O.
Ne. En naslov je za vsak planet, oz. za vsako lokacijo. In galaktično gledano so vrata na istem planetu tudi na isti lokaciji.
Definitivno vrata na Atlantisu. Ne samo da so novejša, imajo tudi originalen DHD, ki ga v Cheyene Mountainu nimajo.
DHD je samo za dialing OUT
po cem pa sklepate, da so vrata na atlantisu novejsa?
a je blo to kje razlozeno? jaz se ne spomnem...
sicer pa ima OKAPI maybe point... ker takrat ko so rusi meli in una druga organizacija na Zemlji druga vrata ni prihajalo do interferenc
motorc ::
Če se pravilno spomnem iz SG so naslovi v bistvu koordinate ... tako, da sama vrata nimajo svojega naslova (so jih tudi že z ladjo prevažali na druge planete, kjer so imele nov naslov).
Drugače pa, Atlantisova vrata so definitivno novejša - to podpira zgodba (pa že videti so bolj nova - majo lučke:)
Drugače pa, Atlantisova vrata so definitivno novejša - to podpira zgodba (pa že videti so bolj nova - majo lučke:)
Koordinate česa? Mogoče bo koga presenetilo, ampak planeti in osončja se ves čas premikajo.
In v če je problem, da imajo vsaka vrata svoj naslov? Slučajno so pač v večini primerov po ena na planetu, tako da je naslov vrat enak naslovu planeta, ampak nikjer ni rečeno, da je to nujno, ker drugače pač ne bi mogel imeti dveh delujočih vrat na enem planetu.
O.
In v če je problem, da imajo vsaka vrata svoj naslov? Slučajno so pač v večini primerov po ena na planetu, tako da je naslov vrat enak naslovu planeta, ampak nikjer ni rečeno, da je to nujno, ker drugače pač ne bi mogel imeti dveh delujočih vrat na enem planetu.
O.
Koordinate česa? Mogoče bo koga presenetilo, ampak planeti in osončja se ves čas premikajo
ikzakli
se spomnite cisto na zacetku prvega dela sg-1, ko je DJ razvozlal, da je problem pri DIALINGU ta, da se nebesna telesa premikajo in morajo tudi to vkalkulirat? Ce bi se klicalo direktno vrata, pol bi moglo delat ne glede na to kje so (tako kot nasi mobilci)... ocitno pa imajo tisti prav, ko pravijo, da se klice lokacijo in ne direkt vrata
sicer pa glede na mojo pripombo prej, da ni prihajalo do interferenc ko so bila dvojna vrata na zemlji (razen ob soncni nevihti)...mislim, da pri SGju niso konsistentni
ali pa mamjaz really bad memory
ocitno pa imajo tisti prav, ko pravijo, da se klice lokacijo in ne direkt vrataJa no, potem pač upoštevaš še lokacijo na planetu in problem rešen.
O.
fosil ::
Na enemu planetu so lahko aktivna samo ena vrata.
Aktivna vrata pa so tista, ki imajo priklopljen DHD.
To oboje je bilo povedano enkrat v SG1, če se prav spomnim v delu 4x07 - Watergate.
Aktivna vrata pa so tista, ki imajo priklopljen DHD.
To oboje je bilo povedano enkrat v SG1, če se prav spomnim v delu 4x07 - Watergate.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
ocitno pa imajo tisti prav, ko pravijo, da se klice lokacijo in ne direkt vrataJa no, potem pač upoštevaš še lokacijo na planetu in problem rešen.
O.
kao interna stevilka?
ja to bi bila varianta...
fosil:
a niso bila obojna enkrat aktivna na Zemlji?
Six chevrons determine a specific point in space. The seventh chevron applies as the point of origin, allowing two points in space to connect and generate an outgoing wormhole.
Vir: http://www.gateworld.net/wiki/Chevron
Samo kako natančen je ta specific point in space? Če je dovolj natančen, lahko mirno kličeš ena ali druga vrata na istem planetu.
O.
O.
Glede na to, kolikor "prostora" je v vesolju - dvomim. A je sploh bilo kdaj v kateri epizodi, da bi bila dva planeta (vsak s svojimi vrati) v istem sončnem sistemu?
Sploh pa, fizikalna resničnost ima bolj malo veze s tem.
Glede na to, kolikor "prostora" je v vesolju - dvomim.Zakaj? Na nekaj sto km ali še bolj natančno določiti koordinate v galaksiji je otročje lahko v primerjavi z drugimi stvarmi, ki jih znajo. Teoretično je to povsem mogoče že z našim sedanjim znanjem.
O.
Glede na to, kolikor "prostora" je v vesolju - dvomim. A je sploh bilo kdaj v kateri epizodi, da bi bila dva planeta (vsak s svojimi vrati) v istem sončnem sistemu?
goajalo se je da je isto planet imel več vrat, pa da so okoli planeta orbitirale križarke s svojimi vrati, etc, etc
V zadnji epizodi oz v predzadnji prve sezone ko so bili v hataku je carter razložila da vrat ne gre uporabljat če niso na neki lokaciji v vesolju, ko so potovali v hyperspace se jih ni dalo odpret , tako da je naslov vezan na vrata in ne planet. Za film upam da z atlantisom ne odjadrajo nazaj v pegasus , upam da se bo kaj z goauldi dogajalo kr wraithov se hitro naveličaš gledati pa niso tako zanimivi kot goauldi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Berserker ()
ja tudi glede na to, da so poslali scouta od SGU z namenom, da raziskuje in ima vrata gor, se da sklepat, da ni vezano na lokacijo ampak na vrata...
kot receno... zelo veliko nekonsistencnih stvari
Beli_Zajcek ::
Dooh! Cela serija ima več lukenj kot letna proizvodnja švicarskega sira. Na žalost moraš, če hočeš koliko toliko uživati v seriji, mižati vsaj na eno oko. Pogosto je priporočljivo mižanje tudi na drugo oko.
Poleg tega a se vam ne zdi 45 min premalo za en del, nevem meni takoj mine, skoraj nič velikega nemorjo naredit v eni epizodi razen da se pogovarjajo, popravljajo pa tu pa tam se kateri stepe to je pa tudi vse.
fosil ::
Ravni uradni tale timeline ni.
Problem je da v samem stargatu pogosto nasprotujejo sami sebi, oziroma enkrat povedo tako, drugič pa drugače.
Zato bi lahko sestavil tudi več različnih časovnih trakov.
Problem je da v samem stargatu pogosto nasprotujejo sami sebi, oziroma enkrat povedo tako, drugič pa drugače.
Zato bi lahko sestavil tudi več različnih časovnih trakov.
Tako je!
Hudo se zalomi: ko piše da pride okoli leta 8000bc Ra na zemljo, kasneje pa pridejo Lanteanc iz atlantisa nazaj na zemljo, potem so se morali z goauldi srečat ampak se niso ker so se v miru povzpel,
po tem timeline je destiny mlajša od atlantisa čeprav ima slabšo tehnologijo, to ne gre skupaj.
po tem timeline je destiny mlajša od atlantisa čeprav ima slabšo tehnologijo, to ne gre skupaj.
DarwiN ::
Naredite si uslugo in podpišite tole peticijo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
šernk ::
povejte mi v katerem filmu ne smeš mižati na obe očesi, če želiš od filma kaj odnesti?
drugače pa vrata so vezana na lokacijo. z 6imi točkami lahko natančno določiš neko središčno točko v 3D svetu. 7 simbol je pa tvoja lokacija trenutna lokacija oz. simbol tistega planeta. Kdor je gledal SG1, bi to moral vedeti
drugače pa vrata so vezana na lokacijo. z 6imi točkami lahko natančno določiš neko središčno točko v 3D svetu. 7 simbol je pa tvoja lokacija trenutna lokacija oz. simbol tistega planeta. Kdor je gledal SG1, bi to moral vedeti
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Zakaj ima SGU 9 znakov ?, 8 je za galaksije, 9 pa ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Berserker ()
Naredite si uslugo in podpišite tole peticijo.
Naj mi nekdo pove en razlog zakaj bi to naredil?
Tudi če se komu zdi SGU izjemno zanič in SGA bombastično dober ne bo to ničesar spremenilo. SGA se je končal, SGU je dobil drugo sezono in ga bomo gledali še vsaj eno leto. Konec.
LuGi ::
Upam da ne =)
Ali pa naj zacnejo z akcijo - alieni - itd.. da bo mela ta serija point.
Ta drama ki se sedaj razvija in vlece.. bah.
Ali pa naj zacnejo z akcijo - alieni - itd.. da bo mela ta serija point.
Ta drama ki se sedaj razvija in vlece.. bah.
DarwiN ::
@Nikec3
Kakšna druga sezona neki.. Tega ni..
Ta napoved druge sezone je le obupna izjava za javnost, da se skuša razorožiti kritike.
Po drugi strani pa izjava v tem trenutku, da je serija kenslana ni niti malo možna, ker bi to dokončno že danes uničilo serijo, kar bi bil za ustvarjalce poklicni samomor.
Hence... Le logična laž.. Druga sezona odpade... Zdaj pa podpiši hitro!
Razlog? Da se naredi prostor za neko serijo vredno človeške inteligence...
Kakšna druga sezona neki.. Tega ni..
Ta napoved druge sezone je le obupna izjava za javnost, da se skuša razorožiti kritike.
Po drugi strani pa izjava v tem trenutku, da je serija kenslana ni niti malo možna, ker bi to dokončno že danes uničilo serijo, kar bi bil za ustvarjalce poklicni samomor.
Hence... Le logična laž.. Druga sezona odpade... Zdaj pa podpiši hitro!
Razlog? Da se naredi prostor za neko serijo vredno človeške inteligence...
You don't see faith healers working in hospitals
Step2en Wolf ::
SGU je najboljša njihova serija do sedaj.
Zakaj?
Ker bazira do sedaj izključno na človeku. Hitchcock. En prostor in dva (ali več) dobra igralca.
Človek je sam sebi največji sovražnik.
Podobno, kot se obetavno začne Caprica.
V trenutku, ko bodo srečali "vanzemaljce"... kar je predvideno v 19 epizodi... bo stvar postala limonada.
Do takrat pa bomo, upam, še malo uživali v Dr. Rushu.
Aja, kako prepoznaš negativni lik oz. z vsaj negativno tendenco, v ameriškem filmu/nadaljevanki?
Ima britanski naglas. Oz. naglas imajo vsi drugi, saj britanci le pravilno govorijo :)
Housea niso mogli pripeljati gor, ker bi bilo preveč "transparentno" :)
Zakaj?
Ker bazira do sedaj izključno na človeku. Hitchcock. En prostor in dva (ali več) dobra igralca.
Človek je sam sebi največji sovražnik.
Podobno, kot se obetavno začne Caprica.
V trenutku, ko bodo srečali "vanzemaljce"... kar je predvideno v 19 epizodi... bo stvar postala limonada.
Do takrat pa bomo, upam, še malo uživali v Dr. Rushu.
Aja, kako prepoznaš negativni lik oz. z vsaj negativno tendenco, v ameriškem filmu/nadaljevanki?
Ima britanski naglas. Oz. naglas imajo vsi drugi, saj britanci le pravilno govorijo :)
Housea niso mogli pripeljati gor, ker bi bilo preveč "transparentno" :)
Dr_M ::
Step2en Wolf: To je "alien" scifi serija, morajo bit alieni. Ce ti niso usec, glej BSG. Ali katero drugo serijo, kjer jih ni.
The reason why most of society hates conservatives and
Glej če bi hoteli povedati več o človekovem odnosu v katastrofi, si lahko grem pogledat lost ali pa kakšno drugo serijo, ta serija se pa tiče nasplošno stargate torej teh vrat, vesolja in ras v njem.
@Nikec3Razlog? Da se naredi prostor za neko serijo vredno človeške inteligence...
Če je Stargate Atlantis vreden človeške inteligence potem je pa s človeštvom nekaj narobe. Saj ne pravim, da je bil cel SGA zanič, ampak serija za razmišljanje pa to res ni bila. In druga sezona bo!
res je atlantis ni bila neka supoer serija... vseeno (vsaj po mojem) velik bolj zanimiva od SGU...
jaz bi iz SGU vzel eli-ja in rusha in jih fliknu v sga :) pa bi bil vesel
jaz bi iz SGU vzel eli-ja in rusha in jih fliknu v sga :) pa bi bil vesel
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Sedem umetnosti | 93092 (17701) | Barakuda1 |
» | Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Sedem umetnosti | 48450 (13786) | vostok_1 |
» | SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11816 (9247) | Jst |
» | Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12742 (10897) | yoco |
» | Caprica (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 12810 (9990) | Brane2 |