» »

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

Stargate Universe in druge Sci-fi serije

««
9 / 70
»»

šernk ::

ah saj novi del je celo nekaj obetal (odkritje stola). Seveda sedaj rabimo najti nekoga, ki se bo dejansko usedel vanj in upam da ne bomo sedaj 5 delov gledali le prerekanj o tem. tisti psihološki pogovori so pa še vedno popolnoma brezvezni, skoki na zemljo pa v večini primerov tudi. Vsaj 5% celotnega dela, je bilo povezano z samim Stargate, bi lahko rekli :D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Berserker ::

Em v tem delu sploh nevem če je kaj kazalo stargate.

xabre ::

Men je bil pa ta del kar kul. Če nebi poznal bsg, bi se mi zdelo celo odlično, tako je pa ves čas občutek da sem nekaj takega že videl.

Mi pa postaja kar všeč in stargate franšiza je končno prestopila prag zrelosti in ni več za otroke kot recimo sga.:D

Kakorkoli, za pogledat bo.

Looney ::

Drzite se teme pismo!
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

Okapi ::

Zakaj pa ne bi smeli debatirati o podobnosti in razliki SG:U z drugimi serijami? Ni treba biti tako zadrgnjen no, debata na bo zaradi tega nič boljša.

O.

AmokRun ::

Ta vikend pa ne bo nobene drame... ker je pavza.:D

Kakšna pavza ?!
Aja pa res me zanima zakaj se brišejo posti, meni je bil izbrisan post v katerem je celo sg omenjen.

Naslednji del je šele 4.12., če jaz prav gledam. Potem je pa spet pavza, verjetno do januarja.

Beli_Zajcek ::

Tisti čas v mesecu je... ko je SU na pavzi :)). Naslednji del je 4. decembra. In spet se ukvarjajo z brezveznimi temami. Za sezonski finale se nam pa obeta napad na Destiny s strani Lucien Alliance. Kako so pripotovali do tja bodo objasnili z scenarijsko črno luknjo.

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: hamax ()

Lion29 ::

kolk je to debilno... res,....

pismo skoraj leto dni so nabijali, da bo SGU totalno neodvisen... zdaj pa interagiajo z zemljo bolj kot SGA
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Looney ::

Se enkrat opozarjam, drzite se teme, drugace zaklepam. Debate o drugih serijah v tej temi nimajo kaj poceti. In to, da poleg 500 besed o vsem ostalem z eno omenis SU ne steje kot on topic.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

fosil ::

Jaz predlagam, da uporabiš svojo moderatorsko moč v dobre namene in popraviš ime teme v: Stargate Universe in druge Sci-fi serije

Po moje niti avtor teme, niti noben sodelujoč ne bi imel nič proti.

Pa bo volk sit in koza cela :)
Tako je!

gzibret ::

No, sedaj ste pa res offtopic (edit - se nanaša na brisane poste)! In nam dajete "rock solid" argumente za zaklep. ;((

ps - naslov teme popravljen. Okapi, če se kot avtor teme ne strinjaš, pošlji ZS.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gzibret ()

A zdaj bo še samo en del potem pa vse po novem letu ?

Ja, samo ne bo takoj po novem letu.
Verjetno šele v drugem četrtletju.
Tako je!

Izi ::

Končno sem našel čas za pogledati 9. del in bil malo razočaran. Po moje najslabši del izmed devetih. Dogajanje na ladji, odkritje in dogodki okoli stola so bili v redu, ampak z obiski zemlje pa že resnično pretiravajo, saj se že večina zgodbe dogaja na zemlji. Upam, da ne bomo gledali obiska domačih na zemlji prav za vsakega potnika na Destiny.
Upal sem, da se bo Rush usedel na stol, ampak je zaenkrat še preveč posran. Še dobro, da Young ne dovoli nikomur drugemu na stol.

Ker je šefe Gzibert dal zeleno luč za pogovore tudi o drugih SciFi serijah bi omenil, da se je nekaj dni nazaj začela nova serija z naslovom Paradox. Sicer ne gre za SciFi zadevo ampak vsebuje vseeno precej fikcije (pogled v prihodnost).
Znanstvenik, med opazovanjem sončnih pojavov, na računalnik dobi fotografije, ki kažejo nesrečen dogodek, ki naj bi se zgodil šele 18 ur v prihodnosti. Obvesti FBI, ki mu jasno ne verjame in ga hočejo najprej obtožiti terorizma, potem pa se vse začne počasi uresničevati ...
Treba je še omeniti, da gre še za eno serijo, ki ni Holywoodska ampak Angleška. Kljub temu je zgodba precej lahkotna in jo bo, brez praskanja po glavi, tekoče spremljal tudi povprečen Američan, zraven je še veličastna eksplozija in čas mine kot bi mignil.
Vmes se postavlja moralno vprašanje glede smiselnosti vmešavanja v prihodnost in ali je prihodnost sploh mogoče spremeniti. Teh odgovorov zaenkrat še ne dobimo. Ogled Pilota priporočam. Drugi del pride jutri. :D

bil pogledal paradoxa in lahko recem, da je dokaj kul... bomo vidli 2. del

Nikec3 ::

Je kdo pogledal sovi del SGU, Justice? Meni je bil povprečen, z nadpovprečnim koncem, odločil pa sem se, da bom od zdaj naprej na Rushevi strani, saj je Young še bolj nor kot on.

Ne še prosim ne spoilat imam zvečer namen gledat.

Zgodovina sprememb…

LuGi ::

Eh nebom vec spremlal te serije ker je podn od podna.. uradno konec.

Delete from Tv Monitor.

"zamudil" sem zadnje 3 epizode.... sem raje zacel gledat brothers and sisters :)

šernk ::

Ne še prosim ne spoilat imam zvečer namen gledat.

zakaj pa bereš temo? sam vedno počakam da najprej pogledam del in nato začnem šele brati v tej temi. Počasi stvari postajajo boljše in boljše.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Dr_M ::

Sam tale SG-U je pa res bolj uboga serija...
Gledam samo zato, ker je stargate, ampak po mojem mnenju si ne zasluzi tega imena.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Sicer boljši del od prejšnjih, ampak glede na to, da naj bi bil tole "cliffhanger" ob polovici sezone, sem pričakoval več.

odločil pa sem se, da bom od zdaj naprej na Rushevi strani, saj je Young še bolj nor kot on

Kako boš na Rushevi strani, če ga ni več? Ladja je odplula :D
Tako je!

Rush igra vseh 20 delih, več pa lahko povem samo če SPOILAM.

SPOILER!!!

Rush bo preživel in se vrnil na Destiny, verjetno bo to imelo kaj veze z ladjo na planetu. Kolikor vem, ga bodo ugrabili vesoljci, verjetno z ladjo, ki je na planetu in potem se mu bo nekako uspelo prebiti nazaj na Destiny

No sej to je nekako pričakovano da se bo to zgodilo.

Druga varianta je sicer še, da bi tisti tip, ki se je vsedel v stol sedaj dejansko znal upravljat ladjo. Čeprav za to je po moje še prezgodaj. Sploh ker so za naslednjo epizodo napovedani vesoljčki (zakaj ni več alien smajlija?).
Tako je!

Ja vrjetno bo mu uspelo pofixat ladjo in se uspel vrnit nazaj. Sicer pa kakšni vesoljci so mišljeni ? kot ljudje, asgardi nekaj čisto tretjega, alieni ? Sicer nevem zakaj ampak me prav zanima kaj se bo zgodilo.

Zgodovina sprememb…

Wow, what a Rush! ( besedna igra :) )
Ta del pa je sekal, odlično izpeljano. Več preobratov kot v najbolj zapleteni detektivki.
Rush je končno dobil kar je iskal >:D Naslov epizode je pomenljiv "Justice".
Seveda ne moremo pričakovati, da bo pravici ostalo zadoščeno, Rush je vendarle eden izmed glavnih likov in nekako se bo uspel vrniti na ladjo. Sicer pa brez njega serija ne bi bila to kar je. Nestrpno pričakujem nov del.
SGU resda nima kaj dosti skupnega s StarGate franšizo, ampak če bodo le nadaljevali tako kot v tem zadnjem delu potem z lahkoto pozabim na SG-1 in Atlantis. Da bi le nekje založili ali izgubili tistih 5 kamnov za komunikacijo z Zemljo :D

To, da ne znajo upravljati z ladjo se mi zdi pozitivno in je po vsej verjetnosti namensko. Če pogledamo kakšno katastrofo je doživela serija Enterprise je to povsem pričakovano.
Bistvo zakaj je tako kmalu propadla močno pričakovana serija Enterprise je ravno v tem, da so ljudje povsem obvladali tehnologijo ladje in so bili ljudje samo njeni nepomembni priveski. Tega smo se v zadnjih 30. letih že močno preobjedli.
Po največji polomiji v zgodovini serij, zaradi vseh upov, ki so bili vloženi v Enterprise je bilo jasno, da serij ne morejo več štancati po istem kopitu.
Battlestar Galactica je zato ubrala novo pot, kjer so v ospredje porinili ljudi in ne več toliko tehnologije. Po njenem uspehu pa so šli z SGU še korak naprej.
Zato je SGU sedaj tak hit med starejšimi znanstveno fantastičnimi fani, ki so močno naveličani gledati dolgočasno tehnologijo, ki je vedno povsem predvidljiva. Ljudje so tisti, ki delajo zgodbo zanimivo.
Mlajši gledalci pa naj si najprej ogledajo vseh nekaj tisoč delov Andromeda, Babylon 5, Enterprise, Farscape, Firefly, Galactica, Star Trek, Star Trek: the Next Generation, Star Trek: Deepspace Nine, Star Trek: Voyager, Stargate SG-1, Stargate Atlantis in podobnih ostalih serij, da se jih preobjejo in potem bodo pripravljeni na naslednjo stopnjo, ki jo ponuja SGU.

Serija Paradox pa tudi obeta, nestrpno čakam 3. del. Napeta zgodba in za spremembo je lepo poslušati melodično zavijanje pravih Angležev, kot pa trde Amerikanščine. Je pa Rush iz SGU tudi Anglež, ki se še ni navzel Ameriškega naglasa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Dr_M ::

Izi: jaz sem pogledal vecino serij, ki si jih nastel in z lahkoto recem, da je Firefly THE ONE. Skoda pa je, da se je tako hitro koncala.
Prenajedel sem se pa edino BSG.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

CaqKa ::

mene je novi SGU dokaj na firefly spominjal. vsaj v devetem delu.
čeprav ima firefly dosti bolj western pridih :>

Je pa Rush iz SGU tudi Anglež, ki se še ni navzel Ameriškega naglasa

hm, zakaj se bi moral nalesti ameriskega naglasa??? ne snemajo stargate-ov v kanadi?

DarwiN ::

Zakaj se meni zdi, da je Rush kot edini pravi igralec te serije ostal na planetu kot damage control, da si reši svojo filmsko kariero, ker serija se bo itak mizerno poslovila..

We`ll see. Če se konkretno vrne, potem se motim, če pa ga v naslednjem delu/dveh nebo, oziroma če ga bo le 2x za kratek čas pokazalo, potem je pa to le še en skrit namig da je serija kenslana, česar sedaj seveda še ne smejo v tem primeru izdat.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarkSite ::

Darwin očitno ne štekaš te serije. Serija se ne bo poslovila. Čedalje bolj je zanimiva, posebno tistim k jim je bila tudi BSG.

Rush pa igra skoraj v vsakem delu v tej sezoni. Pofixat mora ladjo in potem,...

Celotna sezona bo imela 20 delov. Sedaj po 10 delih smo ravno na polovici sezone in kot je v navadi sledi nekajmesečna pavza.
Naslednji del bo verjetno nekje Februarja ali Marca.

Rush se bo sigurno vrnil, konec koncev je najbolj izkušen igralec v seriji, in po scenariju sodeč je celotna 14. epizoda posvečena Rushu, kjer se bo razkrila tudi njegova preteklost. Torej se bo vsekakor vrnil že pred to epizodo.
Kolikor sem gledal nastopajoče se bo Rush kot kaže vrnil v 12. delu.

Skozi pavzo pa lahko tuhtamo o še odprtih vprašanjih:
- Kje je rešilna ladja, ki je odletela iz Destiny na koncu 3. dela?
Je to morda celo ta ladjica, ki je na planetu skupaj z Rushom? Zgleda že podobno, čeprav ne vemo koliko jo je zakopane v pesku. In kako bi lahko na planet prispela pred Destiny.
- Kaj se bo zgodilo z tipom, ki se je usedel (ali pa ga je porinil Rush) na antični stol?
Bo umrl, postal Starodavni, ki v nulo obvlada ladjo, ali pa bo ozdravel in se ničesar spomnil.
- Kako se bo rešil Rush?
Bo popravil strmoglavljeno ladjo, bo našel zvezdna vrata, se bodo vrnili po njega ali pa ga bo rešil kdo drug.
- Kako bosta na ladji lahko hkrati dva taka psihota kot sta Rush in Young?
Videli smo česa sta oba sposobna.
Rush je že nekajkrat lagal vsem po vrsti, izmislil si je lažni planet, samomor je hotel prikazati kot umor in ga naprtiti Youngu, brisal je dokaze iz računalnika pa ga je Eli razkrinkal. Verjetno je tudi porinil tistega debeluha na antični stol, ampak tega ne vemo zagotovo.
Young pa ni nič boljši, na Zemlji je skoraj ubil Telforda, ki je dol dajal njegovo ženo in na Zemlji tega zagotovo ne bodo kar tako pozabili, potem je pretepel Rusha, ki mu je poskušal podtakniti umor in ga brezobzirno pustil umreti na zapuščenem planetu. Potem pa je še poskušal prikriti dokaze, da mu je Rush podtaknil pištolo, ko je Eliju naročil, da naj zbriše tisti del videa ko Rush vzame pištolo. Se pravi, da tudi Young laže posadki.
Če bi ljudje vedeli, da mu je Rush poskušal podtakniti umor, potem bi ga takoj obsodili, da je namenoma pustil Rusha spodaj na planetu. Večina ne ve, da je bil Rush kakorkoli vpleten v domnevni umor.
Kako bo sedaj reagiral Eli, ki ve, da je Young zanalašč pustil Rusha na planetu in mora brisati dokaze in lagati za njega? Eli pa ni kaj dosti vešč spletkarjenja odraslih in laganja.

Zgodovina sprememb…

Verjetno je tudi porinil tistega debeluha na antični stol
Pretiravati ni treba. Ta se je kar sam vsedel, zato pa je prej poslal Elija stran, da mu ne bi preprečil.

O.

Veseli me da vidim, da se SGU hatersi umikajo. Gledanost je v zadnjih dveh delih iz 1.6 milijona narasla na 1.84 milijona, vendar pa bo verjetno v epizodi Justice gledanost spet nekaj padla, saj je bila prejšnja epizoda Life zelo slabo ocenjena in se to potem v večini primerov pozna na naslednjem delu

a obstajajo celo SGU hatersi?

sulaco ::

tudi meni je bila desetka všeč, koneckoncev ni bilo slečene ženske not :)

Po pavzi pa uletijo vesoljci !! Ja, ja in spet se bo streljalo po vesolju z ladjami, zato bo znanstvenik ki se je usedel na stol ZAGOTOVO igral še pomembno vlogo. Verjetno samo obramba, ker kakšnih attack-dronov Destiny zagotovo nima. In tista kapsula ima pomembno vlogo!

Tokrat se strinjam tudi z Izijem, da bi bil že skrajni čas, da "založijo" kamne in da serija začne dogajat v vesolju far,far away from home.
Lahko bi npr. na kakem planetu srečali/rešili Riddicka (Pitch Black), pa še kakšno "computer-frik" bejbo za Elija....eh, sedaj pa že pretiravam

Do februarja lahko na gateworld.com kakšen spoiler preberete...

pismo ne vem, kaj se tolko zgrazate nad nagimi zenskami not... kaj ste sami gay-i tle? mene to cist nic ne moti :P

Do zdaj ni bilo še nobene nage ženske not.:P
V SG1 je pa bila ena. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AmokRun ()

mene to cist nic ne moti
Jaz tudi rad vidim, če se od časa do časa kakšna stušira, če le niso šipe preveč zarošene8-)

O.

Gregor P ::

*Rahli SPOILER*8-)

Meni se je vse skupaj razen z vesoljsko ladjo zdelo kar predvidljivo, torej nič tako neverjetno ZF novega. Če ne prej, vam je verjetno bilo takoj vsem vse jasno, ko je dr. Rush prosil novo šefinjo za vodstvo znanstvenikov; in v res skrajni sili, pa vam je bilo to jasno takoj, ko so prišli do stola:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

CaqKa ::

Darwin očitno ne štekaš te serije. Serija se ne bo poslovila. Čedalje bolj je zanimiva, posebno tistim k jim je bila tudi BSG.

Rush pa igra skoraj v vsakem delu v tej sezoni. Pofixat mora ladjo in potem,...

BSG?

BSG?

Mali SciFi slovarček: :D

BSG - Battlestar Galactica
SGU - Stargate Universe
SGA - Stargate Atlantis
SG1 - Stargate SG-1

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

NE, ne, Stargate Universe je BS. ;)

NE, ne, Stargate Universe je BS. ;)

BS kot battleship ali kot bull shit?

karafeka ::

Lahk trikrat ugibaš....

Ni pa mus, da imaš enako mnenje :).

Lahk trikrat ugibaš....

Ni pa mus, da imaš enako mnenje :).

hehe... 3x lahko ugibam z 2-ma moznostima :)

bojim se sam 1x ugibat (naglas) ker me bo izi nasu in me vtaknu V zvezdna vrata.. tak da bo polovica mene v galaksiji.. far far away :)

Aljaz1980 ::

ta vikend je spet pavza ali kaj ?

LuGi ::

Ne samo ta vikend.. do konca leta je pavza =)
««
9 / 70
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvezdna vrata - Stargate SG1 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Sedem umetnosti
126793096 (17705) Barakuda1
»

Battlestar Galactica (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

43148462 (13798) vostok_1
»

SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )

5511818 (9249) Jst
»

Battlestar Galactica: Blood and Chrome (strani: 1 2 )

5512745 (10900) yoco
»

Caprica (strani: 1 2 )

8112815 (9995) Brane2

Več podobnih tem