» »

Tožba debelih Američanov

Tožba debelih Američanov

1
2
3

TESKAn ::

Thomas:
- je ta raziskava zajela vse sloje prebivalcev?
- je upoštevana možnost smrti zaradi mamil, orožja, nesreč?
- možnost smrti zaradi težav z ožiljem (debelost, holesterol)?
ali so zajeli le skupino bogatašev, ki vsak dan preživijo v fitnesu?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

Ja TESKAn. V POVPREČJU Američani živijo kakšnih 5 let dlje kot Slovenci.

[Seveda je večina revežev, ki umro že pri 50. Toda bogataši ki živijo preko 1800 let pa skvarijo potem to sliko. :D ]

lol!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

perci ::

Ne bi rad izpadel proameriški, ker to ni moj namen, ampak nekaj bom pa pripomnil.
Madonch, do neke mere se strinjam s tabo. Tudi jaz raje zivim v Sloveniji, tu imam vsega dovolj. Dovolj imam hrane, materialnih dobrin, zabave, itd. Vendar samo dokler sem zdrav. V primeru, da bi moral biti zdravljen z nekimi hudimi postopki, je razlika med Slovenijo in ZDA ta, da je v Ameriki to za zelo velik denar mogoče, pri nas pa ne. Vsako zdravljenje, ki ga pa pri nas dobiš kot navaden državljan ga dobiš ravno tako v Ameriki. Res pa je, da za Ameriko vsi govorijo, da je zdravstvena varnost slaba, ker si pač tisti z veliko denarja lahko privoščijo zares vrhunsko oskrbo, tisti z malo manj pa si tega ne morejo privoščiti. Pri nas smo pa vsi na ravni nižjega ameriškega sloja. Slepiti se da to ni res, je velika naivnost. Mi morda imamo podoben zdravstveni sistem kot skandinavske države, to pa ne pomeni, da je na isti ravni. Tisti, ki pravijo, da smo glede tega zelo podobni njim so ali slabo obveščeni ali pa so politiki, ki propagirajo svojo "dobro" politiko socialnega in zdravstvenega varstva. In nič več.

para-site ::

Folk ne se sekirat.
Thomasu gre spet malo na otročje.:D
Brez zamere Thomas.

Torej, ko je Kolumb leta 1492 odkril ameriko so ga tam pričakali novodobni bogataši, ki so takrat imeli že več kot tisoč let, pershinga parkiranga v zalivu in kablsko televizijo, na kateri so gledali baywatch in cnn.:D :D :D

Thomas ::

> Thomasu gre spet malo na otročje

A bi ti tole utemeljil?

Silly.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

para-site ::

Ma zajebancija. Ne vzet vsega tko smrtno resno.

IceIceBaby ::

Američani so napredni ? Od kdaj. Amerika je gospodarsko zelo močna država. Njihov way of life se vrti samo okoli denarja in ker je denar sveta vladar so pač oni carji.

Njihova življenjska doba pa tudi mene preseneča. Nevem kako vodijo statistiko.
Sicer pa živijo na ugodnem klimatskem pasu. Ker je zdravstvo vseeno dobro razvito nimajo večjih epidemij ali drugih pogostih bolezni, zelo veliko američanov pa se ob upokojitvi preseli na florido ali drugam v tople kraje kjer imajo na leto 250 sončnih dni, povprečna temperatura pa je 28 stopinj celzija. Mislim da takšni ljudje uspešno dvigujejo povprečje.

O rasizmu v ameriki pa očitno nimaš pojma Thomas. Statistika je nekaj. Vsakodnevni incidenti, poniževalni obrazci kjer moraš napisat katere rase si in podobne stvari pa se dogajajo. Poleg tega jaz v sloveniji še nisem zasledil kakšnih večjih rasističnih izgredov, medtem ko je v USA KKK še vedno aktualen.

Nico ::

Hja, statistiko vodijo najbrž po zgledu njihovih "uspešnih" podjetij..:)
Zakaj so američani uspešni? Ker verjamejo v american way. Problemi bodo nastali, ko bodo nehali verjet.
Everybody banana on your head!

Gandalfar ::

Nico: 24h brainwashing o "American Way of Life" dela svoje. Ne bodo nehali verjeti. Se celo tako zelo verjamejo da pocasi zacenja vrjeti se cela evrop in se kaksen drug del sveta..

OldSkul ::

Hja uspešna podjetja?
Če gledate televizijo ste opazil da sta šla v stečaj dva giganta, zgrnjajo se črni oblaki nad Ameriko. Sej ne veš zakaj so taka podjetja uspešna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OldSkul ()

Thomas ::

Sej niste resni.

A Intel pa AMD mata tudi vse ponarejeno?

Pa 1000 ameriških podjetij, brez katerih bi na Zemlji živeli kot 1950. V najboljšem primeru?

Opranih možgan!

V ZDA dajo stvari v javnost. V Evropi pa malo manj. Kar navaja nekatere k zmotnemu sklepu, da pri nas je pa boljše.

Naivnost na kvadrat.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Pri nas so veliko boljše kontrole. Zato kaj takega ni preveč možno.

Naprimer, da bi posojilo štel za dohodek:D :D

para-site ::

Glej, Thomas, niso vse firme slabe, tko ku povsod so slabe in dobre. To je normalno. S to razliko, da so po ameriškem sistemu managerji plačani po uspešnosti podjetja, kar je načeloma prav. S strani lastnikov kapitala je to smotrno, saj s tem spodbudi managerje k osnovni funkciji, dobrem poslovanju podjetja, kar povečuje kapitalski dobiček na vložke lastnikov podjetja. Teorija.
Dokler gre podjetju dobro in managerji niso preveč pohlepni, je v redu, zalomi pa se, ko gre podjetju slabo. Takrat se plače managerjem vrtoglavo znižajo. To preprečijo tako, da začnejo prirejat računovodske listine. Podjetje navidez posluje dobro, plače managerjev so še vedno zelo visoke in stvar šiba naprej. Vprašanje je samo kolko časa. Prej al slej se zalomi, ker se večno ne da prikazovat dobrih rezultatov, rezerve namreč ob takem poslovanju izginejo ponavadi v roku 3 let.
Pred zlomom poodjetja managerji še prodajo svoje delnice na kapitalskem trgu in to je to. Investitorji, ki so lahko tudi zaposleni, ostanejo ne samo brez kapitalskega dobička na denarni vložek, ampak tudi brez tistega denarja, ki so ga vložili v podjetje. Da ne govorimo o tem, da so brez službe in zagotovljene pokojnine, ker so pokojninski skladi, v katere so vlagali v okviru podjetja, prav tako kapitalsko povezani s podjetjem in tako v bodoče nesposobni izplačati pokojnin.
Če je pa kapital firme družbeni, potem pride do afer v katere so vključeni politiki vse do vrha, lahko.

Sej v teoriji vse lepo zveni, samo potem v praksi pride do takšnih anomalij, ki povzročijo, da se kapital vedno bolj polarizira in navaden delavec ne bo sit od tega, da ga njegov šef prepriča, da je za njega dobro, če namesto 13 plače dobi delnice, saj so te več vredne, kot plača. Kako bi nesramnemu managerju vrnil uslugo delavec si predstavljam.

Itak pa je na borzi najbolj vidno realno stanje ameriškega gospodarstva. Glavni investitorji se umikajo na trg državnih obveznic, ker je zaupanje podjetij padlo, od vedno pa se ve, da so državne obveznice eno bolj gotovih naložb z majhno rastjo vrednosti kapitala.

Point tega je, da jim sistem takšne stvari dopušča. Sej tako kruto kot lahko zveni, jaz bi naredil isto. Bil bi neumen, če ne bi. Napaka je, povdarjam, v sistemu, ki take stvari dopušča, dopušča pa zato, ker so v mrežo prevar vpleteni pomembni ljudje, ki si zakone in moralnost rezlagajo po svoje.

||_^_|| ::

čist tko kot zanimivost: v tazadnji številki ŽITa (Življenje in tehnika) piše, da nej bi en kitajc 50 let pred Kolumbom pršu v Ameriko. Ful zanimiv člank.

Thomas ::

Pri nas moraš nekoga ubiti, da greš za toliko časa v zapor, kot bodo odslej naprej hodili lopovski managerji.

S firmami je pa tako. Nastajajo nove, stare propadaja, večina novih propade ...

Toda to je razvoj. Vseeno je čedalje več del in čedalje več kapitala. Čedalje več vse boljših dobrin in storitev.

Čudoviti svet kapitalizma. No, ne tako zelo čudovit - ampak se izboljšuje.

Razni ENRON škandali so kot letalske tragedije. Odvračajo pozornost. Od dejstva da je avionski prevoz najvarnejši in da je liberalni kapitalizem z demokracijo najučinkovitejši.

No ja ... lahko prideš tudi peš namesto z letalom. Brez kapitalizma si pa - v Severni Koreji.

:)




Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

para-site ::

Nič nisi zanikal, kar mogoče pomeni, da se strinjaš z mano.8-O
No sej tudi jaz se strinjam s tabo, da je liberalni kapitalizem z demokracijo kljub vsem napakam, ki jih ima, najučinkovitejša ureditev kar jih doslej poznamo. Vendar napake ima in prav demokracija mi daje pravico, da na te napake opozorim.:\

Thomas ::

Absolutno!

Meni se le zdi nesmiselno vlačiti na plan komunistične, anarhistične in podobne "alternative".

Kot eni tule zelo radi delajo.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

Gandalfar: saj ne, da so drugi "way of life" boljši, pač oni trdno verjamenjo v svojega. Še reveži tam verjamejo v ameriko. To pa je bistven faktor za uspeh. Skrbi me, ko se to podre, to pa bo slabo za vse.
Thomas: kaj je narobe z letom 1950? So bili ljudje bolj nesrečni (pustimo posledice 2.sv)?
Everybody banana on your head!

Thomas ::

Hehe retro a? :D

Seveda da je bilo življenje leta 1950 slabše kot danes. To je jasno vsem. Razen nekaterim nostalgikom.

;)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ABX ::

Avion je varno sredstvo ker ga ne vozijo babe (ok ok nesposbni ljudje).
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Nico ::

Thomas: zakaj pa? Ker nismo imeli mikrovalovne?
Pa ne mislim pri nas, ampak globalno.
Everybody banana on your head!

Thomas ::

TV zamenjaj za ČB. Oziroma vrži ven. Vozi se s fičkotom. Ozračje v Ljubljani pozimi zasmradi še bistveno bolj, compa fukni v smeti, GSM tudi in pojdi za 3 leta v JNA. Ali pa na Goli otok.

Za začetek.

Potem ti bo mogoče jasno.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Ikarus ::

Kaj v Franciji se pa prejšnji teden ni zgodilo nič zanimivega? :-)

Amerika nas vse po malem fascinira zgleda. Po moje preveč. Kadar se fascinaciji pridruži zafrustriranost, dobimo antiamerikanizem. Po moje ga je preveč.

Zaradi prvega gledam na tv programu z žaljivim imenom (POP TV) reklamo za Beach Volley Cup ali nekaj podobnega. Zaradi drugega berem v deklarirano intelektualnem časopisju medvrstične namige, da so vsi Američani butasti, rasistični ali nekaj podobnega. Na sproščenih forumih se to pove naravnost...enkrat...dvakrat...tretjič je že dejstvo.

Pametnemu je jasno, da ne potrebujemo ne prvih in ne drugih in da so oboji nespametni, včasih pa škodljivi.

Kaj pa je res? Da so ZDA najuspešnejša država na svetu. In pa še, da imamo vsi od tega po malem koristi - največ jih imajo pa seveda Američani.

Tožba debelih Američanov? Koga briga - hec za krajšanje počasnega nedeljskega popoldneva. Edina asociacija, ki bi morda zadevala nas ultra demokratične in ultra pravne Slovence, je ta, da bi pri nas večina debelih tožnikov pomrla, preden bi počasna sodišča zmlela svojo "pravico".

Ps.: Vprašanje, če so nam Američani všeč ali ne, ni pravo vprašanje. Pravo vprašanje je, zakaj je to sploh vprašanje?

Nico ::

Thomas, jaz ne govorim o vrnitvi v preteklost.
A so ljudje res slabo živeli ker niso imeli GSM-a, računalnika in so imeli čbtv? Pa spet ne mislim samo pri nas.
A je res tehnologija tista, ki nam povzroča vsak dan večje zadovoljstvo?
Everybody banana on your head!

perci ::

Jaz bi rekel takole: tehnologija je tista brez katere danes pač ne moremo več preživeti; menim pa, da so druge stvari tiste, ki nas osrečujejo.

Double_J ::

Jah, jasna zadeva...

Zaradi računalnikov, TV-jev, ter mobitelov nisem osebnostno nič bolj srečen.
Se mi zdi, da nekateri malo preveč povzdigujete te dobrine.

No ja, vsekakor je vredu da dobimo hrano na krožnik ter lahko obiščemo zdravnika ali pravnika.
Druge dobrine so pa precenjene oziroma samo po sebi ne prinašajo sreče.
Kdor je srečen je pač srečen. Z digitalno opremo ali brez nje.
Doesnt matter.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Sergio ::

Moje osebno mnenje (doživelo bo ogorčenje, ampak v redu, saj je mnenje)

Meni se zdi, da je Slovenija nekako idealna država.

Geografsko - smo streljaj od morja, planin, nižav, krasa,... da je kar hudo.

Imamo vse - svežo pomlad, hladno zimo, prijetno jesen ter vroče poletje.

Imamo demokratično vlado.

Kdor ima voljo po uspehu ter kanček marljivosti, bo zagotovo uspel (samo poglejte Slo-Tech :D)

Z našimi terciarnimi ter kvartarnimi dejavnostmi imamo možnost prodiranja v praktično vse trge. Če bi bili Slovenci MALO bolj iznajdljivi, bi se ob spremembi miselnosti nekaterih starejših direktorjev dosti bolj hvalili, koliko "sodelujemo z bolj razvitimi evropskimi državami ter Ameriko"

Nazaj se nam je odprl balkanski trg.

Pa kaj še želimo?

...konec osebnega mnenja... :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

OldSkul ::

Če bi Amerika in Bush več vlagala v znanost in tehnologijo in v zdravstvo bi bili v letu 2030. Zdej se pa dogaja da Amerika daje dnar samo vojski pa obrambnem ministrstvu,.

madonch ::

Sergio, se strinjam s tabo. No mogoče ni glih idealna država, je pa med boljšimi za življenje.
In zanimivo je, da američani, ki obiščejo Slovenijo ravno tako pravijo, da je življenje tu v dosti pogledih boljše kot v Ameriki.
Nekateri tu preveč enačite gospodarsko uspešnost države in kvaliteto življenja v taki državi. Do neke mere je to res povezano, ni pa premosorazmerno.
In kar se tiče dolžine življenja. Ne vem, mislim, da je pomembnejša kvaliteta življenja, kot pa sama dolžina. Sej ne da dolžina ni pomembna, ampak če lahko oni z vso moderno medicino potegnejo kako leto več in se prekladajo po tistih bolnicah, me to prav nič ne fascinira.

IceIceBaby ::

Tako je. V čen je amerika najuspešnejša. Ima razvito gospodarstvo in močno vojsko, kar je povezano. Drugače se pa tudi jaz strinjam da je Slovenija skoraj idealna, sej sem že prej napisal to :)

Mogoče je bolj idealna samo še danska. Nikamor ne rinejo z glavo skozi zid (kot američani) živijo dosti povezano s svetom in hkrati dosti za sebe. Zelo stabilna država kjer revščine praktično ni, če primerjamo z USA ali drugimi kao razvitimi državami. Upam da se bomo razvili v podobno državo.
Za mene je amerika dežela pretiravanj. Pretiravajo povsod kjer se da. V takih neumnih tožbah, v demokraciji ...

Matek ::

Ka se pol tile bunijo, bojo pač 5 let manj živeli, bojo na nivoju evropejcev:D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Simko ::

Ikarus
bravo!

Thomas ::

Ja ... kuk smo srečnejši zaradi tehničnega napredka.

Najmanj tok, da nihče od nas ne preživi v rudniku 8 ur na dan. V prahu lignita.

Je pa res, da tega noben ne ceni. Jamra kako mora neki tipkat v klimatiziranem prostoru, pa kako da je stresno.

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

leonius ::

Glede idealnosti...idealnost je subjektivna, predvidevam da večina "piscev" na forumu ni presegla 25 let in da še ni podrobno spoznala celega sveta...in dokler ne poznaš celotne slike sveta, nemoreš govoriti o idealnosti/neidealnosti. Sicer pa IDEALNOST ne obstaja:))) Lahko je samo boljše in slabše od trenutne situacije.

JurijTurnsek ::

America: land of the free, home of the brave. (ali v tem primeru home of the fat)>:D
http://www.slatnaskejta.com

Zeberdee ::

Pozdrav!

V podjetju, kjer je moj oči direktor (sava), so se pred 7. leti začeli povezovati z tipičnim ameriškim gigantom Goodyearom. Povem vam... Ko so prvič pršli v slovenijo so poslikali en film od brnika pa do šenčurja! To je za američane nekaj drugačnega. Zelena trava. Za kosilo gobova juha, kis na zelnati solati in zrezek ki ni pomočen v kilo masti. Te ludeki se nočejo preseliti na višja mesta v ameriki. Zakaj? Tukaj imajo hišo z vrtom, kjer raste prava trava! Tukaj imajo lahko na jablani obešeno hiško za ptiče (v ameriki je v 30 zveznih državah to prepovedano), lahko jejo domačo solato! To je za njih raj. Imenuje se Slovenija

Thomas ::

Z ameriško managersko plačo je Slovenija kar rajska dežela - v to ne dvomim. >:D

Pol si tudi lahko privoščijo luxuz prijaznosti in hvalijo še malo bolj kot je res.

Kar se pa tiče prepovedi ptičjih krmilnic - okoljevarstveni zakon pač. :D Ga bomo slejkoprej dobili tudi mi.

:))
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

||_^_|| ::

Kakšno škodo pa delajo ptičje hišice?

Thomas ::

Hranjenje katerekoli divje vrste - od medvedov do losov do taščic in sinic - se smatra za škodljivo za njihovo vrsto. Čeprav za posamezen osebek morda ne zgleda tako.

S tem se pač rušijo nekateri v naravi vzpostavljeni redi. Zato so naravovarstveno usmerjeni dosegli zakonsko prepoved tega početja marsikje po svetu že.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tomi ::

Thomas, to je pa moje že pretiravanje (kako mi je všeč, če lahko oporekam Thomasu:D ). To, da imaš ptičjo hišico na vrtu, je enako, kot da bi imel doma kompost. Kar pa ni nikjer prepovedano, celo nekaj časa nazaj je bilo to promovirano kot "back to nature" pristop. Kakšna pa je npr. razlika med tem, ali imaš ptičjo hišico, ki je namenski "objekt" ali pa hrano dostaviš na kakšen drug način. Po moje tega ni.
Sicer pa, naj imajo lovci še kaj dela, saj so tako ali tako samo zakopani v birokracijo.
metrodusa.blogspot.com

Thomas ::

Ne oporekaš meni. Naravovarstvenikom. Meni se itak zdijo mnoge njihove fore pretirane.

Tudi tale - samo znajo pa še lovce oni podričniti.

IMO.

:)

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

blre ::

Izračunajte si kalorije v prehrani, da ne boste predebeli!
www.aktivnadieta.si

igor0203 ::

Samo toliko o Američanih in njihove "sijoči" pameti... Kliknjot :|

Icematxyz ::

Dejansko jaz pa mislim da izpostavljena tožba ni kar tako iz trte izvita in zajema neko globjo problematiko ameriške družbe. Oziroma nevem če le ameriške.

Institucionalno debelost.

Ta pa ne more biti več predmet svobodne izbire? Če statistika pokaže da bo vsak 2 otrok in kasneje odrasel predebel v družbi po vseh splošnih znanstvenih merilih?

Torej težava obstaja. Vprašanje je le kdo je za to odgovoren in koga tožiti pomoje če že. Zagotovo pa mislim da nemoreš krivde zvaliti na ljudi češ da so neumni in preveč jedo saj gre za prevelik odmik od normalnega. Torej nekdo dela nekaj narobe in tisti nekdo mora odgovarjati ali ne?

ripmork ::

dobra tema...ampak trditev da je življenje srečnejše sedaj kot pa leta 1950 je pa bosa.
Ja, veliko bolj lagodno je živet, po drugi strani se pa razvijejo novi problemi: dandanes je veliko več depresivnih ljudi pa podobnega.
Ljudi visok nivo civilizacije poleni, tehnologija ustvari življenje po liniji najmanjšega odpora kolikor se le da, pomehkuževanje v katerem vsi uživamo da človeka potlej vsaka malenkost še bolj moti.
Misliš da neka 50 letna ženska v Indiji, ki je preživela vse mogoče težke situacije ve kaj je beseda stres? Ko ji zaradi bolezni umre 5 od 12-ih otrok?
Pozna pa to besedo prav vsaka scrklana rit ki se vozi vsak dan v klimatiziranem avtu v službo, da s zasluženim denarjem lahko kupi revijo kjer pobira instant nasvete za boljše življenje.

Sreča je zelo relativna stvar, to bi pa ja že lahko vsak vedel;
tisti ki je kako stvar pretrpel bo kaj hitro cenil za nekatere "srečneže" samoumevne stvari, dosti hitreje kot pa idealizirani civiliziranec, ki ves čas pričakuje da mu bodo tehnologija skupaj z družbenim in gospodarskim sistemom, zdravstvom, itd...služili brez napake - in ga potem vsak drek spravi v slabo voljo.

Tehnologija je že kul ja, instant zadovoljstvo in lagodnost prinese - sreča pa je povsem druga zgodba tule.


Pa da ne bom le oftopic:Sovraštvo do USA definitivno je - in marsikdaj tudi neupravičeno. Sem imel priložnost podebatirat z nekaj amerikanarji, in so bili pravo nasprotje stereotipu nerazgledanega debelega neumnega Bushističnega amerikanca. Tista tožba debelih nad restavracijo hitre prehrane - kot je nekdo pred mano napisal - naj jim dajo BAN na vse hitroprehranske restavracije pa bo zadeva rešena.
:D

Pyr0Beast ::

@RIPMORK
mah ja, sem tudi jaz imel takšne priložnosti in nekateri imajo prav zanimive aspekte. Hehe, nekaj po polnoči me na ladji čist slučajno vpraša model če majo kje afterparty in potem se je zavleklo ... dobre tri ure. Zlo zanimivo, kakšen odpor imajo nekateri do Busha & co. Možno pa je tudi dejstvo da 'malce bolj napredni' raje potujejo, tako da dejansko ni vse tako kakor zgleda.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Alexius Heristalski ::

Nekrofili ...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Looooooka ::

amerika je napredna?
amerika ma velko vojsko pa par satelitov.
pa VOJSKO s kero drugim prepoveduje uporabo lastnih satelitov za kksne GPS storitve.
kar se pa tice naprednosti...halo vecina americanov je se zmer na dialupu.o kksnem high speed internetu lahko vecina dol sam sanja.
mogoce so res izuml GSM ampak ga je skor vsaka drzava na tem planetu prej implementirala in danes so itak oni ZADI.
vlada je itak cist mim...
kar se tice rasizma...dons se ga tok bojijo, da so ze zarad tega prou na neumn nacin rasisticni.
ce pogledamo reklame na internetu.skor na vsaki sliki je 1 crnc...kot da je razmerje crncev in belcev v ameriki 1:1.Kar je pa dalec od resnice ker so crnci v taki manjsini, da res ni.
Fast food in debeli kreteni z argumenti..."nisem vedel da redi".Pac debilnost.Ce nekdo neki reklamira se ne pomen da je vse res.Pomfri pa zrezek pa sladoled...to zna bit cist zdrav obrok.Ce ga pa ti pojes za zajtrk kosilo in vecerjo po moznosti 7x na teden je pa to cist druga stvar.
Pa na zalost bo evropa kmal cist ista.
Dons sm vidu na kebabu enga geeka, ki je meu za na videz ene 30 kil prevec.Model se je na pleskavico prpelu na unih zadevah z 2 kolesoma, ki se jih premika z nagibanjem nazaj pa naprej.No shame on that guy...
Zakoni v ameriki so z bushevo administracijo sli v tri krasne...sploh nimajo nobenih pravic vec.
Dejansko more bit folku po svetu res GROZN, da tok silijo v to ameriko.Slovenija je v primerjavi z ameriko sanjska dezela....klinc ze ce jo primerjam z evropskimi smo lahka happy da smo tle.Povsod je lepo(klinc koga lazejo...povsod je ponavad grdo) a doma je najlepse.

Daedalus ::

Torej težava obstaja. Vprašanje je le kdo je za to odgovoren in koga tožiti pomoje če že. Zagotovo pa mislim da nemoreš krivde zvaliti na ljudi češ da so neumni in preveč jedo saj gre za prevelik odmik od normalnega. Torej nekdo dela nekaj narobe in tisti nekdo mora odgovarjati ali ne?

Seveda. Samo Fatass Joža, ki se nezdravo baše z bureki, ni kriv za to, da tehta nekaj zavidljivih bruto registerskih ton. Kriv je...prodajalec bureka, ker ne piše na vsakem bureku, da prekomerna uporaba zvišuje skupno registersko tonažo. Pa krivi so dobavitelji sestavin za burek, pa država, pa Cult, ker dela predrage bicikle, pa si ga Fatass Joža ne more privoščit.

Točno takole sklepanje, Ice.* pripelje do stanja, ko ljudje niso ničesar več krivi. Krive so zlobne korporacije, ko vedno nekaj konspirirajo, Država pa seveda rade volje pol stopi zraven s svojimi "zaščitnimi" programi:\ Jajca - če je večina Amerov predebelih, pa s tem delajo škodo normalnim - jim pač debelost obdavčiš. Tak, ko se obdavčuje kadilce, pol pa se naj vsak sam odloči če se mu splača:

Biti fatass pa zarad tega itak ogrožat svoje zdravje
Še plačevat konkretno za tak "luksuz"
O estetskemu vidiku sploh ne bi

Al pa se malo potrudit, pa se spravit v red. Dokler boš pa folk cartal, pa jim zarad njihovih škodljivih razvad omogočal še služenje denarja na račun tožb proti hudobnemu prodajalcu burekof - bojo pa samo debelješi in debelejši. Ko jih boš pa prisilil, da se spravijo v red - se jih pa večina tudi bo. Ende.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Mercier ::

Eh, posterjev kot je bil Ikarus tule ni več že doooolgo. Sem se za trenutek razveselil.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debelost (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28632917 (12155) kuall
»

Telesna konstitucija novodobnih generacij? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20726455 (21976) Freaxx

Zaradi hiše brez socialne pomoči

Oddelek: Problemi človeštva
466644 (6004) Gandalfar
»

Podražimo hrano! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18527109 (23678) darkolord
»

Demokratična država pomeni kaos (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
23812747 (8130) [Michael]

Več podobnih tem