» »

Telesna konstitucija novodobnih generacij?

Telesna konstitucija novodobnih generacij?

1
...
3 4
5
»

jype ::

To je problem staršev, ki so jih tega naučili. Otroci normalnih staršev nimajo teh težav.

wnbpotato ::

PA govorite, kot da so vsi mladi debeluhi... Imam prijatelja (Star 15 let), ki ze 3 mesece ni pojedel nobene sladkarije, si izracunava kalorije, vsak dan dviguje utezi in tece... Sicer je res, da ce bi se ljudje s tem ukvarjali vsaj pol toliko kot on bi lahko imeli ze precej fit telo ampak moj point je, da ni celotna generacija zafurala telesa v McDonaldsu...

alexa-lol ::

Dejstvo jo, da se povprečna teža zvišuje, prav tako standardna deviacija... rezultat več debelih mladih ljudi. Seveda obstajajo tudi taki, ki niso in taki, ki so za 3.

m0LN4r ::

Noben ne trdi, da so vsi taki. Nažalost jih je večina takih, športna deca postajajo redkost. Jaz tudi poznam suhe športne mladeniče z igrišča, ampak to je delček njihove generacije. Ostali so doma za škatlo.

Predvsem se gre tukaj o osnovnošolcih, kjer se navade pridobijo in se nato šele v srednji stopnjujejo oz. tako ostane. Le redki so dovolj odločni da spremenijo slabe navade.

Maš dva tipa najstnikov tisti, ki v puberteti sprejmejo zdrav način življenja (teh je vedno manj) in tisti, ki padejo v depresijo in sprejmejo dejstvo, da so večno zgube na področju debelosti (si zakrivajo oči pred resnico, da so debeli in so zato sami krivi).

Klasični izgovori mladine pa so:
- nemorem shujšat vse sem že probal,
- nč ne jem pa se vseeno redim,
- redno migam, hodim tečt itd,
- nemorem več itd.

Nato pa slišim od fotra al mame:
- naš/a sin/hči nč ne naredi da bi shujšal,
- cele dneve sedi na facebuku pa drega telefon,
- tečt gre 1x na mesec pa pol jamra cel mesec, da nč ne more k je tak zmatran,
- kosila ne je, samo nutelo, smoki, čips pa razne kebabe pa hamburgerje skolegi.

Maš pa take mame, ki nikoli ne odrastejo in ne upajo svojemu otroku rečt, da je debel in da se naj giba. Taki primer mamic je, da če rečeš o njenem otroku, da je debel bo ona rekla. Sploh ni debel, taki fajni lušen dečko je. Pa daj prosim, take mame bi tut malo trebalo izobražit o hrani.

Problem pa je tudi, da večina ljudi tam starost -/+ 50 let so debeli, ampak v mladosti so bli vsi suhi, poglejte poročne slike al slike iz pionirskih časov. Zdaj pa tudi otrokom privoščijo debelost, saj so njihovi vzorniki. Če se ati pa mama nebota shujšala, zakaj bi še otrok bil suh.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

jype ::

m0LN4r> Nato pa slišim od fotra al mame:

Zakaj se pa o tem niso pogovorili, ko otrok še ni imel zjebane rutine in samopodobe?

bluefish ::

m0LN4r je izjavil:

Noben ne trdi, da so vsi taki. Nažalost jih je večina takih, športna deca postajajo redkost. Jaz tudi poznam suhe športne mladeniče z igrišča, ampak to je delček njihove generacije. Ostali so doma za škatlo.
Eh, tako hudo pa spet ni.
Sem nedolgo nazaj gledal stare ter nove razredne gimnazijske fotke in razmerje ni v prid debelim.

m0LN4r ::

Bom vprašal sestro, ko bo doma. Ona se je učila o tem, kak se temu tipu staršev reče, ki nikoli ne odrastejo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Freaxx ::

V 9. razredu, septembra 2010 sem imel 95,5kg.

28. marca 2011 sem čisto spremenil prehrano: Za zajtrk namesto cornfleksa z kakavom, ovsene kosmiče pa mlek. Malico sem pojedel v šoli kar je bilo (nisem mogel nič spremenit). Za kosilo (ki je bilo najbolj problematično, saj mi ga je kuhala babi) namesto tenstanega krompirja, dunajca pa pol še sladice+ soka, sem si začel sam kuhat in začel jest dosti več zelenjave, belega mesa etc. (Skuhat sem se naučil čisto vse in zdaj delam južno za celo familijo med tednom) Srečo sm mel da so ble ravno takrat češnje, pozneje jabolka doma in sem lahko tega res v ogromnih količinah pojedu brez skrbi. Sladke pijače, pa tortice sm skenslu totalno.

Najprej sem hodil vsak drugi dan v gmajno, gonil na sobnem kolesu (nekje 10km)...Danes lahko brez problema v eni uri 35km (oz. 1200 kalorij)

No do valete 20 junija sem zgubil 15kg. Poleti pa sem samo še naprej (ker je bil čas, vsak dan) telovadil in spravil težo na 73 kil. Prav z veseljem sem šel na morje :D

Danes imam pri 180cm 77 kil. Motivacija? Punce! (se je prekleto splačal :)))

lp
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Debelost (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
28633256 (12494) kuall
»

hujšanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10617276 (9641) Aquinas
»

V ZDA debelost registrirana kot bolezen (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
49973947 (66523) thramos
»

Vplivi na debelost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7713985 (12650) thramos
»

Podražimo hrano! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18527221 (23790) darkolord

Več podobnih tem