» »

perverzna lopovščina (1000 eur)

perverzna lopovščina (1000 eur)

««
16 / 24
»»

imagodei ::

atubbuta> "Če je tako zelo nevarno tam, kot vsi trdite DA! Če pani, kar jaz trdim, potem je pa kazen 1000 eur navadna LOPOVŠČINA. "

Jah, no lej... Celo temo sem v bistvu že na tvoji strani, da je kazen morda previsoka. Če bi policist precenil, da nisi ogrožal nikogar, da nisi povzročil nevarne situacije ipd, bi ti lahko dal nižjo kazen. Ampak, ceste tam ne poznam, oglasili so se tisti, ki jo poznajo in povedali, da je omejitev smiselna. Tudi prav.

Ti ga pa zdajle že fejst lomiš. Če si v naselju, pač ni potrebna nobena dodatna označba, noben dodaten znak. Vsakdo, ki je naredil izpit ve, da je treba do znaka, ki označuje konec naselja, voziti 50 km/h. V naselju ni običajno, da bi imel označene priključke, ali pa da bi imel posebej znake za nevarnost. To je območje, kjer je treba voziti počasneje in je pač treba predvidevati, da ti iz neke nepregledne ulice, priključka, ipd., lahko vsak trenutek pripelje avto. Treba je računati na to, da lahko otrok, ki se razigrano sprehaja po pločniku, nenadoma skoči pred tvoj avto.

Nič ni treba posebne označbe.
- Hoc est qui sumus -

atubbuta ::

Nič ni treba posebne označbe.

Ja, saj po zakonu res ne. Ampak če država že tako lepo gleda na varnost svojih državljanov, potem bi bilo zelo prav, da en hudo nevaren priključek tudi dobro uredi. Kar se tiče varnosti neprimerno bolj učinkovito.
:)

Saj je urejen. Omejitev je 50 km/h. Če meniš, da je še to preveč, se lahko postavi tablo 40 km/h. Ali pa ležeče policaje.
- Hoc est qui sumus -

oldguy ::

Ampak, ceste tam ne poznam, oglasili so se tisti, ki jo poznajo in povedali, da je omejitev smiselna. Tudi prav.

Se ne strinjam. Poden je ona cesta skupaj z označbami in omejitvami na njej. Zakaj, sem povedal že prej. Poišči. Vsakodnevno vozim tamkaj (da ne bo kdo piskal, da ne poznam situacije) 50 na uro, ker so pač tam dostikrat policaji, a vseeno je dejstvo, da je laže nabit kazni in krivit ljudi, kot pa porihtat cestarje in policijo. To pa je tudi zgodba slovenskih cest in cestnoprometnih predpisov zadnjih 10 let. Eni seveda skačete v zrak, da to pa ne, da so omejitve bog in batina, da naj bomo tiho in trpimo zjebane ceste, jaz pa pravim, da trenutno stanje odraža zgolj nesposobnost urejanja cest in učinkovitega preganjanja prekrškov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

Buggy ::

Ja, saj po zakonu res ne. Ampak če država že tako lepo gleda na varnost svojih državljanov, potem bi bilo zelo prav, da en hudo nevaren priključek tudi dobro uredi. Kar se tiče varnosti neprimerno bolj učinkovito.

Tega si ne zeleti!
Urejevanje po nase zgleda tako, da na ceste, ki so pocasi ze dalec od tega da bi jim tako rekel, dodajo nove opozorilne znake in zmanjsujejo najvisjo dovoljeno hitrost na ze skoraj nezivljenske omejitve. Zato pa prihaja do takih primerov kot jih je bilo ze nekaj opisanih v tej temi.

Da bi pa dodobra posodobili (to ne pomeni krpati) ceste (predvsem rgionalke) in na podlagi novih cest in s tem pogoji, uredili omejitve...potem pa se sele sli sankcioniranje, pa verjetno nasa generacija ne bo docakala.

Opozorilna tabla za priključek in trije opozorilni ležeči policaji bi bili že dovolj.

@atubbuta,

opozorilnih tabel za priključek v naseljih običajno NI. Ležeči policaji so pa stvar lokalne skupnosti. Obrni se na občino.

Seveda, če se ti osebno že sedaj zavedaš, da je tam treba vozit 50 km/h, lahko to mnenje predočiš vozniku. Samo s tem bi očitno priznal, da je dobil pravično kazen...?

oldguy> "Se ne strinjam. Poden je ona cesta skupaj z označbami in omejitvami na njej."

Ne poznam situacije, ne vem. Če cestna konfiguracija dovoljuje varno vozit 90 km/h, potem so voznika nepravično kaznovali IMO. Ampak to je ena zadeva, ki nima nobene zveze s tem, nad čemer sedaj joka atubbuta - da bi morali nevaren priključek posebej označiti.

V naselju tega pač običajno ni treba, ker je hitrost itak omejena na 50 km/h. Kdor pa divja skozi naselje, pa itak krši CPP.
- Hoc est qui sumus -

bluefish ::

Ko da ostali pripomorejo k njej, a zdaj bo vsak, ki bo dobil CPP kazen stokal tukaj?
Jasno. Še nisi opazil tega trenda na forumu? Vsak, ki dobi cetelc, odpre novo temo in sprašuje o upravičenosti, izogibu plačila, pravnih luknjah,...

Seveda, če se ti osebno že sedaj zavedaš, da je tam treba vozit 50 km/h, lahko to mnenje predočiš vozniku. Samo s tem bi očitno priznal, da je dobil pravično kazen...?

Zakaj le? Mar to pomeni, da za vsak prekršek, ki ga narediš moraš plačati tisočaka? Mogoče nam pa s tako politiko celo utegne zmanjšati emisije CO2, ker bomo na tak način vsi primorani uporabljati kolesa. Tolikšnih količin denarja pač navadni smrtniki nimamo.
Voznik se tudi sam strinja, da je morda bilo res prehitro in prezgodaj. Težko rečem, koliko je vozil čez naselje. Gotovo ne 90 in tudi 87 ne. Pričal pa je, da se mu na predmetni cesti hitrost sploh ni zdela visoka. Tudi ni bilo nevarnih situacij. Radar je bil edina nevarnost v konkretnem primeru.

Brane2 ::

Pred policijsko postajo pele sekire

Me prav zanima, kakšne bodo kazni.

Ampak glavno, da so ujeli tipa, ki e pospešil malo pred tablo, ostalo ni tak problem očitno...
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Brane2> Me prav zanima, kakšne bodo kazni.

Če naj bodo pravične, potem jim morajo policisti dat ene 500 evrov vsakemu, da družine ne bodo lačne!

kitzbrado ::

Pred policijsko postajo pele sekire

Me prav zanima, kakšne bodo kazni.

Verjetno bodo ugotovili, da je bila kriva neprilagojena oz. previsoka hitrost. Resitev? Povisat kazni!

Senitel ::

Voznik se tudi sam strinja, da je morda bilo res prehitro in prezgodaj. Težko rečem, koliko je vozil čez naselje. Gotovo ne 90 in tudi 87 ne. Pričal pa je, da se mu na predmetni cesti hitrost sploh ni zdela visoka. Tudi ni bilo nevarnih situacij. Radar je bil edina nevarnost v konkretnem primeru.

Če je dobil kazen 1000€ + 9 pik in prepoved vožnje potem je vozil 90km/h v naselju! Če bi vozil 70km/h bi ga tak špas prišel polovico ceneje!
Aja samo znak za konec naselja v bistvu pomeni "naselja je bilo konec že 100m nazaj you dumbass!"

Pred policijsko postajo pele sekire Me prav zanima, kakšne bodo kazni. Verjetno bodo ugotovili, da je bila kriva neprilagojena oz. previsoka hitrost. Resitev? Povisat kazni!

He he...tako nekako ja :)

Brane2 ::

Eh, ne moreš kaznovat nekoga, ki dela tako dober gulaš, sploh pa je njegov edini greh, da se je veliko sekiral na cesti, čeprav dobesedno... Jebat ga, tako je to, če v avtu nimaš klime v teh poletnih dneh... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Evo, še malo on-topica:

Za nekatere je to dokaz, da smo slovenci pač toliko slabši vozniki, da rabimo večje kazni za "isti" efekt. Pa je res tako?

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: WarpedGone ()

Mipe ::

Nemčija si to lahko privošči.

Nemčija si to lahko privošči.

Obrazloži, prosim?

kmetek ::

drug narod, kultura 100x boljša, pa so se Nemci pobrali iz pepela po WW2.

A ni zanimivo, da ima tako kulturen narod tudi kulturne zakone (da o cestah ne govorim). Pri najvisjih kaznih je namrec lestvica, pri kateri (predvidevam) policist na mestu glede na okoliscine preceni za kako resen prekrsek se je slo. In to je ravno bistvo te teme - tukaj tega ni - se huje prav iscejo lokacije kjer zdrav razum pravi da bo statisticno vecja verjetnost da dobijo potencialnega prekrskarja in mu napisejo naso krepko denarno kazen.
Ok ce bi imeli tako kazenjsko lestvico tudi pri nas bi osebi o kateri je izvorno govora v tej temi za njegov primer lahko pripisali najmanjso mozno iz te kategorije. A tega pri nas ni, policisti pa tudi niso nic bolj tolerantni ali vsaj tako posteni da se ne postavijo tja kjer se sami vcasih delajo prekrske. In komu je to v prid ce ne samo polnjenju proracuna?

Mipe ::

Dokler morajo izpolniti normo - 3x odvzem vozniškega letno, itd. - ne bodo delali pošteno.

A ni zanimivo, da ima tako kulturen narod tudi kulturne zakone (da o cestah ne govorim). Pri najvisjih kaznih je namrec lestvica, pri kateri (predvidevam) policist na mestu glede na okoliscine preceni za kako resen prekrsek se je slo. In to je ravno bistvo te teme - tukaj tega ni - se huje prav iscejo lokacije kjer zdrav razum pravi da bo statisticno vecja verjetnost da dobijo potencialnega prekrskarja in mu napisejo naso krepko denarno kazen.

Pa saj imajo dobre odvetnike, ki bodo s svojo demagogijo prepričal folk, da je omejitev tam primerna in da so bile kazni še prenizke. Očitno je da jih gleda takih skozi vsako špranjo ven v veliki meri. Neverjetno dosti svojega časa ponucajo za propagando. Zaradi dolgega časa? Pomoje da ne.

Gandalfar ::

Dokler morajo izpolniti normo - 3x odvzem vozniškega letno, itd. - ne bodo delali pošteno.

Vir?

Vir?

Lepo bi bilo, ponavadi pa tudi riskantno in nevarno.

Buggy> "Ok ce bi imeli tako kazenjsko lestvico tudi pri nas bi osebi o kateri je izvorno govora v tej temi za njegov primer lahko pripisali najmanjso mozno iz te kategorije. A tega pri nas ni,"

Policist ima še vedno precej manevrskega prostora. Kamot lahko zgolj opozori, ali pa napiše kazen za neupoštevanje prometne signalizacije.
- Hoc est qui sumus -

T-h-o-r ::

Vir?

ja, zagotovo to piše na vseh straneh policijskih uprav ane
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

PaX_MaN ::

No, dej link, ane?

No, dej link, ane?

A ti ne zaznaš ironije?

to je tako, kot da bi tipi iz enrona na ves glas, vsem na očeh razlagali, kako bodo nategnili folk

BigWhale ::

Vsekakor policaji imajo norme. Ampak ne za polnjenje proracuna temvec zato, da lahko njihovi nadrejeni vidijo, kaj so cez dan poceli.

PaX_MaN ::

A ti ne zaznaš ironije?

Ne, nisem zaznal železnije, sem pa zaznal mucho bedarije (kar se je potrdilo, saj nisem - kljub baranju - dobil linka, ki bi potrdil dotični ukaz.)

@BW

kakorkoli - žalostno je, da se "normo" dosega na ta način. Zadnjič sem bil zaradi enega majhnega karambola na policijski postaji. Prvo, kar sem opazil ob 11h zjutraj je to, da je bilo pred postajo parkiranih 6 policijskih vozil. Ko sem čakal v sprejemnici, sem opazil vsaj 6,7 uniformiranih policajev, ki so se sprehajali po hodnikih. Eden se je ravno vrnil iz malice. Smeha je bilo polno.

Želel bi si, da bi policisti normo dosegali tako, da bi v petkih in sobotah zvečer/ponoči stali pred gostilnami, pubi in diskotekami in preverjali voznike, ki zapuščajo parkirišča. Magari, če bi zanalašč opazovali, kateri vozniki se najbolj "guncajo", ko hodijo do avtomobila, in čakali, da obrnejo ključ.

Zadnjič je punca vozila za policijskim vozilom v koloni 6-8 vozil. Na čelu kolone je bil voznik, ki je vozil 30-40 km/h in sicer skozi več naselij, v dolžini cca 7 km. Policist v avtu je mirno vozil in se ni dal motiti. Želel bi si, da bi policisti izločili in kaznovali takšne počasnele.

Želel bi si, da bi tistih 6 policijskih vozil bilo na terenu, da bi policisti patruljirali. V zadnjem času sem bil zvečer večkrat v Radovljici: zelo pogosto vidim bedake, ki skozi osrednjo ulico v Radovljici divjajo 70, morda celo več km/h. Zakaj tam nikoli ni policije?
- Hoc est qui sumus -

solatko ::

Zato, ker na kakšnih lažjih odsekih, hitro izpolnijo normo, pol ga pa lahko sirjejo in vozijo 7km daleč, v koloni 30-40km/h brez ukrepanja, vmes pa čakajo, če se bo kakšnemu v koloni odtrgal.

se ne morem bolj strinjati s solatkotom

e-marko ::

Verjetno bi bil tudi že sam precej živčen ampak ne vidim razloga, da bi moral poliaj izločiti "počasneta", ki vozi 30 ali 40km/h v naselju. Ne krši nobenih prepisov ali ne? Da pa se komu bolj mudi in bi rad peljal vsaj 50km/h seveda ni razlog...

LP
...somebody, somewhere...

če dela kolono, se mora umakniti

kmetek ::

imagodei: iz radovljice si?

e-marko ::

Hja, v mestih je večinoma hitro kolona, ko se zavira iz 90km/h ob začetku omejitve. Potem bi se vsi samo umikali... Verjetno v praksi odvisno od policaja kako se odloči.

LP
...somebody, somewhere...

Binji ::

Hja, v mestih je večinoma hitro kolona, ko se zavira iz 90km/h ob začetku omejitve. Potem bi se vsi samo umikali... Verjetno v praksi odvisno od policaja kako se odloči.

LP

To ja, ampak če ima konstantno kolono za sabo, potem je že nekaj na oviranju prometa, se ti ne zdi?
Drugače mislim da je v 30. členu ZVCP to določeno. Za vse, ki ste mnenja, da prepočasna vožnja ni prekršek.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Sc0ut ::

Če imaš za seboj kolono, se rajši umakni s ceste, saj se bo enemu vtrgalo in bo šel prehitet na nepreglednem ovinku in se zaletel. Videl že večkrat.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

solatko ::

Kateri kraj je dolg več kot 7km.

kmetek,

o tem, od kod sem, kvečjemu na ZS.
- Hoc est qui sumus -

Danes zjutraj: Ravno na poti v službo razmišljam o tem, kako imajo javni uslužbenci dobre plače, za razliko od delavcev, ki životarijo. Evo, ni ga zlomka, že dve vozili nevarno izsilim. Jebela. Še en dokaz, da počasna vožnja ni vedno varna vožnja. Lahko tudi rečem, da itra vožnja ni vedno nevarna vožnja. Predvčerajšnjim sem se peljal mimo zloglasnega priključka, vozil natanko po omejitvi in začne en kamjon za mano blendat. Pomislil je celo na prehitevanje, a se je k sreči premislil.

Pomembna je zbrana vožnja. In kako naj bo voznik, ki so mu upalili jurja zbran?

In kako naj bo voznik, ki so mu upalili jurja zbran?
Jah, jeba, prej bi mislil na to.

Potemtakem je vseeno, če se producira nevarne voznike, le da se kasira in po listu zakona govori, da je kazen pravična, če ne voziš po predpisih?

Ne, načeloma se producira take voznike, kot naj bi se naučili v avtošoli. Kršenje predpisov pa potem pride za povrh - odvisno od posameznikov.
Poglej, ni problem prekoračitev hitrosti za tistih 10 v naselju, 40+ je pa že precej preveč, odprta cesta gor ali dol - seveda so zate znaki le dolgočasna priporočila.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Spet pozabljaš, da gre le za prezgodnje pospeševanje.

Torej lahko jaz čez našo ulico pridrvim 60 (omejitev 20) in se zgovarjam, da sem prehitro pospešil, ko sem zapeljal na cesto s tako omejitvijo?

Torej lahko jaz čez našo ulico pridrvim 60 (omejitev 20) in se zgovarjam, da sem prehitro pospešil, ko sem zapeljal na cesto s tako omejitvijo?

Narobe. V tem primeru boš na koncu ulice pospešil.

No OK, pospešim proti koncu ulice. Je to sprejemljivo?
««
16 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje o policajih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12928542 (20336) strup121
»

Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26156256 (45462) Oki

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

48682523 (75223) Gandalfar
»

Speeding Facts vs Myths (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25814576 (11454) jype
»

Prehitra vožnja - ugovor (strani: 1 2 3 4 )

18914421 (11951) Tear_DR0P

Več podobnih tem