» »

Kako se zrediti?

Kako se zrediti?

«
1
2 3
...
5

Doman ::

Rastem ne več in sem visok 185cm, težak pa le 67kg. Rad bi se zredil za približno 10kg pa mi nikakor ne rata. Se že dalj časa trudim dobiti kak kilogram več, vendar zaman.
Moj prehranjevalni vsakdan zgleda nekako tako:
7.00 : Čokolino:D
10.00 : Malica
15.30 : Kosilo
19.00 : Večerja (kot kosilo)
22.00 : Piškoti

Nasveti vsekakor dobrodošli...

Backup22 ::

Veliko beljakovin in trening za pridobivanje mišične mase. Lahko si pomagaš tudi s tako imenovanimi "mega masami", vendar niso zdrave... OH in maščobe imajo veliko energije, vendar ne pretiravat z njimi..
//

Doman ::

Kako pa naj moje telo dobi zadostno količino beljakovin?
Sem obiskoval fitnes pa mi ni nič pomagalo. Sem dobil mišice, ampak navzven ni bilo opazno.

root987 ::

In kako dolgo si ga obiskoval? Namreč preden da boš ti dejansko opazil neko resno spremembo bo trajalo kar precej časa.

Sam sem namreč imel podoben problem (190cm, manj kot 70kg), pa sem od takrat pridobil kar nekaj kg.

In nočeš se zrediti z maščobami - ti hočeš pridobiti mišično maso. Če se boš zredil z maščobami boš naslednjič ko boš delal za six/eight-packa klel čez vsako rezino čipsa, ki si ga pojedel - posebej. [:)] Sicer je res da ti bo to vzelo precej časa (leto, dve, tri ob precej redni vadbi), a bo zato rezultat toliko boljši.

Kar se beljakovin tiče in če nisi pristaš različnih umetnih dodatkov - beljakovinsko bogata hrana so jajca, skuta, ribe, govedina, soja, itd.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

whatson ::

Doman ...

Prvo se moraš zjasnit ali hočeš mišično maso ali špeh.

Logika je enostavna. Ti recimo za svoje normalno delovanje potrebuješ 1600 kalorij dnevno. Intenzivnejše vnašanje kalorij, recimo cca 2500 dnevno bo naredilo svoje. Bodibilderji v pripravljalni sezoni vnašajo ogromno kalorij in se kvalitetno "redijo" tudi po 5 in več kilogramov mesečno.

Pomembni sta 2 stvari.

1. KAJ ješ. Pomembno je imeti uravnotežen obrok s čimveč sadnja, zelenjave, stročnic ... spij dosti tekočine. Za OH pa uživaj testenine, riž, krompir. Prednost dajaj kuhani in naravno pečeni hrani.

2. Koliko si aktiven. Samo z basanjem s hrano boš postal špehast. Če želiš delati še na mišični masi - fitnes, ali kak drugi intenziven šport, pač odvisno koliko mase želiš.

S pridobivanjem teže, boš v vsakem primeru pridobival tudi na špehu. GLede na napisano, bi rekel, da na 185 cm 67 kilogramov ni tako kritično. Začni se redno ukvarjati s športom, pa se ti apetit sam po sebi poveča, pa tudi masa zraste za kak kilogram ali dva. ;)
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39

Stajerc ::

S časom se boš zredil sam od sebe boš videl. Leta pač naredijo svoje.

Samo nena nič na silo delaj da si neboš pokvaril zdravja.

Če ti nič ne manka kaj se zdravja tiče pol maš mogoče pač en kompleks ko si si ga sam ustvaril v glavi po nepotrebnem da si presuh.

Malo več jej (zdrave hrane) pa fizično delaj pa bo. Pa tekočine pij dost.
Have a nice day.

Zako ::

nabavi si ročko (utez) v hervisu je za cca. 4000 in delaj lepo vaje za roke in po moznosti se trebusnjake in sklece , pocepe,...
pa jej veliko in cel dan nekaj jej (makar kruh, salame, kosilo,...)

jaz sm pridobil v 1 mesecu 3 kg (misicne mase, ne speha)

LP

Poročaj o uspehu.
Zako je zakon!!!

bamfy ::

you lucky bastard:D
wtf?

TESKAn ::

Doman, en nasvet:
NE SE SEKIRAT!
Verjem, sekiraš se brez veze, raje porabi čas malo za punce pecat:D. Se boš bolje počutu, kot če boš vsak dan razmišljal, kako pridobit še eno kilo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Doman ::

Pomoje je problem ker se ne ukvarjam z takimi športi, pri katerih bi veliko pridobil na mišični masi. (5let sem treniral nogomet-nehal pred nekaj meseci, v toplejših mesecih dosti kolesarim-40km na dan, tečem 1x na teden približno 45 minut z 2.5kg utežmi na vsaki nogi).
Fitnes sem pa obiskoval nekaj mesecev pa se mi ne dopade preveč, ker ne maram telovadbe v zaprtih prostorih:(.

@ Verjem, sekiraš se brez veze, raje porabi čas malo za punce pecat:D. Se boš bolje počutu, kot če boš vsak dan razmišljal, kako pridobit še eno kilo.

Eh, punce niso problem:))Sej draga nima nič proti moji "suhosti", ki pa ni ekstremna. Kakega kilograma več bi pa bil vesel. Gre bolj za to, da se jaz ne počutim ok;((.

Mi lahko priporočite kako naj dobim dovolj mišične mase brez obiska v fitnesu, ker ne uživam v tem:\

TESKAn ::

Kupi si uteži in imej fitness doma:).
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Doman ::

To ni narava...
Drugače pa imam uteži, volje pa ne:|

LittleDevil ::

Če pa ni volje, zamenjej piškote z fast-food od 22.00 :)

Jest imam 179cm in 83kg, samo no to nisem prišel z fast-foodom...

LP

Samsung06 ::

hey..prvo sorry k si bom mal tvojo temo sposodu... :D Ja, sam velik jej čips, pij coca colo :) in mej v rokah daljinca za Tv, aja pa se tole, ne se prevec premikat..edin ko gres na Wc :)

Zdej pa tole: A mi lahko kdo pove, kje se da dobit najbolj poceni uteži in palco(ukrivljeno) za dvigovat v LJ. Aja pa če mi saj priblizno poveste kolk pridejo utezi(kg/SIt), palca, da si mal zracunam...

:P

kixs ::

Doman:
Vecino ljudi ima sicer probleme s hujsanjem, tvoj problem je pa ravno obraten. Torej moras delat ravno obratno kot ljudje na shujsevalnih kurah ;)

Seveda direktna preslikava oz. negacija ne bi bila dobra, ker potem se ne bi smel nic gibat oz. telovadit.

Ok... zadeva glede prehrane je vedno cisto jasna. Vse je v kalorijah, ki jih pojes in koliko od teh jih porabis. Dosti vpliva na to ima tudi tvoj metabolizem, ki lahko zelo velike viske kalorij porabi in se ne mores zrediti!

Kot pri vsaki "dieti" moras najprej ugotoviti koliko kalorij pojes dnevno. Malo racunanja ne skodi (skor vsaka hrana ima napisano koliko kalorij vsebuje na 100g ali 100ml). Takole na pamet, bi rekel, da potrebujes za vzdrzevanje trenutne mase pri trenutnih tvojih obremenitvah okoli 2000 do 2500 kalorij dnevno (tole je res na pamet)!

Potem je pomembno, da vsaj priblizno ocenis koliko imas misicne mase oz. koliko imas speha. Verjetno imas speha bolj malo.

Vse kar moras narediti, je povecati vnos hrane in to 3-krat na dan precej kaloricen obrok in 2-krat manj kaloricen za malico ali pa malico celo spustis. S tem vplivas na hitrost metabolizma. Pocasnejsi je, bolj bo telo varcevalo z kalorijami in jih tudi shranjevalo.

Priporocam, da cokolino za zajtrk zamenjas z bolj konkretno zadevo. Kaksen angleski bi bil ravno prav (jajca, slanina... ). Kosilo naj bo klasicno (juha, glavna jed - obvezno meso, solata, sladica). Vecerja naj bo tudi zelo kaloricna (kaksna zaseka, nutela, ipd). Nazadnje jej uro pred spanjem (niti ni vazno kaj, samo da bos sit) ;)

Obvezno ne pozabi na sadje in zelenjavo. Vitamini, minerali in vlaknine so zelo pomembne!

Glede na tvoje obremenitve (sportne, delovne), moras tudi na to prilagodit vnos kalorij. Vsekakor priporocam sportanje, vendar ne zelo intenzivno. Ker bos porabil prevec kalorij in se ne bos mogel zrediti, ali pa ne bos mogel tako povecati vnosa hrane, da bi bila poraba manjsa!

Ce smo ze pri kalorijah, za "zdravo" rejenje bi potreboval priblizno 500 kalorij na dan vec, kot je tvoja osnovna dnevna poraba. Ene 2x tedensko morda na 1000 kalorij vec!

Ob vsem tem ne pozabi na hidracijo. Pij vsaj 1,5L vode dnevno (lahko tudi sok, saj ima dosti vec kalorij od vode ;) ).

Ce se bos pridno hranil in zmerno telovadil, bos rezultate videl kaj kmalu. Vendar kot vsaka stvar, cez noc ni nic!

Nekaj nasvetov glede kaloricne hrane (vendar tudi ne prevec zdrave!):
- pomfri (oz. tudi vsa ostala ocvrta hrana)
- hamburgeji, hotdogi...
- sladoled
- kokice narejene na mascobi
- krofi, pite, tortice...
- razni piskoti, cokolade...
- coca-cola in podobne pijace
- slanina, klobase...
- bel kruh, čips, nachos..
- sladkani Muesli...

Kot vsaka spremeba prehrane, naj to ne traja vec kot ene 3 mesece. Ce zelis vedet zakaj, si poglej film " Super Size MeSuper Size Me". V tem filmu bos videl tudi kaj nasvetov glede rejenja 8-O

PS:
Ce zeli kdo shujsati, se mora vse napisano obrnit na glavo. Veliko telovadit, jest veckrat na dan po malo, se 100% izogibat prej omenjeni hrani, jesti vecinoma zelenjavo (zeleno, paradajz... in brez bogatih prelivov) in sadje, nekaj pustega mesa (belo piscancje meso brez koze, ribe... ).


LP
:D

Trubadur ::

kixs jao jao...kaj mu to govoriš :)
Ne ga poslušat, če nočeš met 10 kil špeha čez 3 mesce ;)

Anyway...govoriš, da si res želiš pridobiti na masi, istočasno pa govoriš, da ti fitenss ne diši preveč. Če si to zares želiš boš MORAL iti v fitness.

To govorim kako se pridobi na mišični masi.

Zaužij velike količine _kvalitetne_ hrane, lepo porazdeljene čez cel dan (5-6 obrokov). Zajtrk naj bo bogat s komplesnimi ogljikovimi hidrati (npr.ovseni kosmiči) in potem znižuj količino OH proti večerji (brez OH, samo beljakovine (B)). Čez cel dan moraš pojest dosti beljakovin (skuta, tuna, piščanc) in kvalitetnih maščob (omega 3 in omega 6). Če imaš dosti budgeta si kupi beljakovine (proteine), v kakšni bodybuilding štacuni. TO NI DOPING, JE SAMO PREHRAMBENI DODATEK!
To je nekako osnova, sestavi si jedilnik in se ga drži.

Naslednja stvar je vadba, fitness ti ne uide ;)
Prvi mesec delaj osnovne vaje, pri katerih dela celo telo (deal lift, počep, veslanje v predklonu, kakšen metuljček, military press, bench). Treniraj 3 na teden (pon., sre., pet.). Po prvem mesecu si sestavi trening, tako, da boš treniral 4x na teden (sreda je frej) in vsak dan po dve mišični skupini. Delja 80 % kilaže, ki jo lahko dvigniš in 6-10 ponovitev. Da ne boš kot kakšen čefur, ki dela samo biceps in zraven žre mega mass, za noge in hrbet pa še slišal ni. To so največje mišične skupine in jih moraš obvezno delat, ker se pri tem sprošča več testosterona in tako mišiče hitreje rastejo ;)

Če se boš držal jedilnika in treninga na full ti 10 kil v parih mescih ne uide ;)

Zapomni se, da je hrana najpomembnejša!

lp
Berite Thomasa!

Trubadur ::

pa jej veliko in cel dan nekaj jej (makar kruh, salame, kosilo,...)


Ne poslušaj ga glede salame in kruha!
Berite Thomasa!

BigWhale ::

Jaz sem prakticno zivel na Junk foodu. Burek, pleskavice, mcdonalds, vsak dan sem jedel se zajtrk, pa vecerjo, pa skoz sem nekaj grickal cipsi, flipsi, smokiji, sladkarije... Pa se ni poznalo.

iggy ::

Jaz sem prakticno zivel na Junk foodu. Burek, pleskavice, mcdonalds, vsak dan sem jedel se zajtrk, pa vecerjo, pa skoz sem nekaj grickal cipsi, flipsi, smokiji, sladkarije... Pa se ni poznalo.


Na kratki rok res ne ;)
Hey, you're fat!

icek ::

super size me :)
Rider of Theli
www.air-tv.net

BigWhale ::

Ja, kak mesec... :) Nic se ni poznalo.

Matev ::

vi ste friki
kot kakšne najstnice - eni pravijo da so presuhe druge da so predebele

v resnici so pa take zgolj preneumne

iggy ::

Se strinjam z matevom!
Hey, you're fat!

Trubadur ::

A dej dej...
Ziher si en fat fuck in si s tem zdraviš svoje komplekse.

Delaš zase, za svoje zdravje, za dobro počutje. Če pa pri tem pridobiš/izgubiš kako kilo pa toliko bolje.
Berite Thomasa!

Doman ::

@Matev
Ne žali folka! ok?

Pač mi je dosadilo to da sem celo življenje "zobotrebec". Čeprav nisem zellooooo suh. Suh pa sem.
Zdej telovadim.
Trbušnjaki, počepi, skleci, hrbtni, tek... Dvigujem tudi uteži ( imam samo 2x po 2kg). Mogoče se sliši malo, ampak, ko 100x dvignem imam občutek kot da nimam več roke.

Trubadur ::

Doman narobe delaš. S tem ne boš dobil na masi.
Če hočeš maso delaj velike obremenitve in 2-4 serije s 6-12 ponovitvami.

S tem ti pa fitness, kot sem že rekel, ne ubeži ;)
Berite Thomasa!

whatever55 ::

Prenažiranje pri takih primerih le še pospeši metabolizem, ki je pri tebi očitno že zelo hiter. Jaz sem se v enem letu zredil par kg tako da sem jedel malo toda res na kupu brez zajtrka in malo tekočine. Ni zdravo pomojem, samo jaz sem to delal nenamerno.

#000000 ::

Najd si punco in če boš imel srečo te bo (bodoča tašča) lepo sprejela, kar pomeni da te bo temu primerno crkljala/hranila. Kar se bo kmalu poznalo na tvoji telesni teži. Punca te bo verjetno pustila, vendar cilj bo dosežen. (tvoj in njene mame)>:D LP

kixs ::

Trubadur:
To kar si ti napisal drzi za nekoga, ki zeli shujsati!

Kar se tice moje posta, pa povej kaj je narobe??? :\

Ce ima tip hiter metabolizem, ga mora upocasniti z manj obroki (3 na dan) in bolj kaloricnimi (1000 kalorij na obrok), da ima kljub telovadbi visek kalorij!

Del kalorij bo sel v misice, del pa seveda tudi v mascobo, ampak ta bo minimalna.

lp

Kawl6 ::

Vsak večer si v dva deci terana vmešaj rumenjak čeprav je danes to že skoraj malo rizično.Mislim glede jajc.
Okus in gostota napitka pa sta poglavje zase.

Matty ::

mimogrede... koliko si star? po profilu vidim da 15... zato, to kar imas je normalno. Naravno se bos pac zredil v naslednjih letih in brez veze delat nekaj na silo. Ukvarjaj se lepo s sportom, ne zret kaksnih svinjarij (ala tisto kar jejo bodybuilderji), pa bo...

Sem priblizno isto velik, pa sem imel iste probleme pri taki starosti. Zdej (vec kot enkrat vec let) pa mam tezo od 75-80, odvisno od sportne aktivnosti, letnega casa, sluzbe,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matty ()

Doman ::

Star sem 24...

Trubadur ::

Kixs97 ni važno KOLIKO poješ ampak KAJ poješ.
In to kar si ti napisal, sem mislil, da se zajebavaš pa si očitno resen.

Motiš se, in to zelo!
Najmanj 5 obrokov na dan za maso, zjutarj bogato z OH, zvečer z B.
Ne rabi upočasnit metabolizma, samo jesti kvalitetno hrano in ne junk food. Če se bo resno lotil stvari mu ne uide nabildana postava (paša za ženske oči) v 6 mescih, ampak bo moral dobit beljakovine s športno prehrano.

Matty BB ne žrejo svinjarij kot nekateri mislijo. Žrejo razno kemijo potem ko izkoristijo svoj naravni potencial in mišice brez anabolnih steroidov ne rastejo več kot bi si želeli.

Doman za več pejt na npr. Maxximum forum.
http://www.maxximum-portal.com/sport/forum/

lp
Berite Thomasa!

meacho ::

No v 6 mesecih se nakažejo spremembe...
Če hočš bit pa res nabildan so pa potrebna leta trdega dela.

Trubadur ::

Ja to itak, pravim samo da bo sprememba zelo očitno na začetku potem pa vse manj
Berite Thomasa!

whatever55 ::

Če se hoče zredit potem v bistvu ne sme jesti zelenjave zaradi "negativnih kalorij", če so te sploh potrjenje s strani strokovnjakov pa ne vem.

Trubadur ::

:\
Berite Thomasa!

Nejc Pintar ::

To niso nikakršne negativne kalorije, samo telo porabi več energije da to hrano prebavi kot pa ta hrana vsebuje energije.
Lahko je biti prvi, če si edini!

whatever55 ::

zato so v narekovanju

Stajerc ::

Lahko pa si zastaviš prevelik cilj ki veš da ga neboš dosegel pa resno vzameš doseganje tega cilja in ko ga neboš mogel dosečt boš padel v depresijo in težave boš reševal z hrano. Če bo šlo vse po sreči boš se zredil.

Ena od možnosti pač... :\
Have a nice day.

whatever55 ::

600 gramov čokolade milka na dan z lešniki ti da že več kot 3000 kalorij evo, vse potrebno za nezdravo rejenje, če zdravo sploh obstaja

Stajerc ::

Glej zdaj pa resno:

Glede na vse kaj si napisal si dokaj aktiven človek in ne zdržiš na mestu, zato tečeš, kolesariš, plavaš delaš 100 dvigov lažjega bremena in nevem kaj vse.

Si bolj "maratonski" športnik - se pravi delaš vse na vzdržljivost in dolgoročnost in ob tem pokuriš ogromno kalorij.

V športu boš mogel spremenit pristop. Jej več pač kot ješ in si zastavljaj težje cilje. Zmanjšaj dolgoročnost in povečaj obremenitev!

Delaj težja fizična dela in opusti nekaj dolgotrajnih manjobremenjajočih obremenitev.

Recimo ti bi na fitnesu delal na tekočem traku, kolesu, stepperju, veslal bi... pa bi še čudil zakaj nič se ne vidi?

2 kilske oteži pr 24 letih odpadejo. Začni z 5 kilske in spravi na 10 kilske v 2-3 mesecih. Pa nikakor ne da jih 100 krat dvigneš! Občasno lahko maš tako vadbo če se po njej dobro počutiš pa tud za telo paše mal drugačne obremenitve kot nekakšna aerobika. Maks. 20 krat da nardiš do 25 ponovitve.

Dejstvo pa je da če se boš hitro redil bo največje breme prenašalo tvoje srce. Tako da karkoli delaš pazi da si ne pokvariš srca. (ja ob pretiravanju si ga tudi mlad človek dokaj hitro uniči!)

Priporočam ti 1 dan v tednu tek 1 dan kolo in to je dovolj. Več ne smeš delat na vzdržljivosti.

Preostale dneve pa dviguj uteži delaj sklece, počepe, podiraj drevesa, kopli luknje v zemljo... Razumeš v čem je tvoja "težava"? Prenašaj malo težja bremena pomagaj kako streho prekrit z ploščami (pa da neboš dol padel!)

Prestop pa naj bo blag in naj traja vsaj 3 mesece z tega na čem si sedaj na to kaj ti priporočam. Jej sadje zelenjavo in pij vodo, zjutraj jej ogljikove hidrate (tud iz sadja ali kosmiče) ker to je hrana za mišice, povečaj pa tud vnos beljakovin! Okrog 10 procentov na mesec samo idi gor do nekje 30 procentov večji vnos več pa ne priporočam. Nikakor se ne nažiraj!

Če boš se redil 1 kg na mesec bi blo najbolše pomoje in čist nič bolj hitro!

Je pa res da do neke mere se boš bolše počutil z vsakim dodanim kilogramom ampak dejstvo je da več ko maš kilogramov bolj si okoren in manj elana imaš in zaleta. Tebi pomoje manka 5-10 kil da bi bil zadovoljen.

Glede na to pa da si že 24 let na teh kilah pomeni da se je temu tudi prilagodilo telo in že 10 % sprememba v krajšem času lahko totalno zmede telo. Vrjetno ma tudi pri tem nekaj življenski stil, tako da počasi a odločno delaj na stvari in bo.
Have a nice day.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Stajerc ()

ARAGONNN ::

jst mam tudi podobne probleme... =/ star sem 15 let, vidok 162cm in imam kumaj 42 kg =( kaj mi lahko kdo pove kaj naj delam kj naj jem da se malo zredim... in pridobim tudi na misični masi... PROSIM !! hvalezen bom usakmu ki mi bo svetoval :D :P

bluefish ::

počakaj še kakšno leto ali dve in šele potem razmišljaj o reji za zakol. Redna telesna aktivnost pa seveda ne bo odveč do takrat - niti ni važno, česa se lotiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

kixs ::

Jej vsake 2-3 ure in z obveznim zajtrkom. Obvezno mesanico mesa in OH (ogljikovi hidrati). Obvezno zacni sportat, predvsem z utezmi - vec krajsih serij (8-10 ponovitev) - zadnje 3 ponovitve morajo biti res na hard! Delaj tudi sprinte - po dobrem ogretju in raztezanju. Npr. 10x po 60 metrov. Teces samo v eno smer, nazaj hodis in se spocijes. Pocitek naj ne bo daljsi od ene minute. Zacnes s 50% moci nato vsakic malo hitreje, na koncu s 100% moci. Skupni trening naj traja cca 45 minut. Zacni 2-3x tedensko in po nekaj tednih vsak dan. S tem, da izmenujujes trening rezlicnih misicnih skupin. Jes dobro uro ali dve pred treningom (vec OH kot beljakovin) in takoj po treningu (vec proteinov in OH). Dnevno razmerje naj bo 40% beljakovin, 40% OH in 20% masobe. Dodaj tudi sadje in zelenjavo.

Glede na to, da je zelo tezko pojesti toliko beljakovin, lahko posezes tudi po kaksnih beljakovinskih praskih.

Obvezno bos moral preracunat koliko kalorij pojes in koliko jih porabis. Za pridobivanje mase, moras imeti priblizno 300-500 kalorij viska od porabe (normalne + trening).

Najvecji problem tako pri hujsanju kot pridobivanju mase je MOTIVACIJA. Zavedat se moras, da je to proces, ki ne bo koncan v dnevu ali tednu. Traja vec mesecev. Odvisno je seveda kaj si zelis in kje si zdaj.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kixs ()

zile ::

preštudiraj in preglej tole stran. če ti še kaj ne bo jasno, povprašaj na njegovem forumu. Tipa je v nekaj mesecih na youtubu (veliko video prezentacij vaj) pogledalo na miljone ljudi, enstavno zato ker ve kako se stvari streže in daje pametne in logične nasvete.

Blum ::

Domen, najdi si resno punco, pa se boš zredil ;) js sm se v kakšnem letu zredil za cca 4kg v trebuščka :$

bluefish ::

Domen, najdi si resno punco, pa se boš zredil ;) js sm se v kakšnem letu zredil za cca 4kg v trebuščka :$
Po treh letih od zadnjega odgovora najbrž novo pridobljeno maso izkorišča za ruvanje s policijo (druga tema).

ARAGONNN ::

kixs97 hvala .... smo jaz ne zastopim kaj mislis z ponovitvami (8-10) in zadje 3 :S ..a mi lahko mal razlozis kaj o tem?? hvala!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ARAGONNN ()

world ::

Fantje moji... s čokolinotom in eno mandarino za kosilo se ne boste nič zredili.

En fajn sendvič z sirom in pršutom zjutraj, en cew krožnik sadja pred kosilom.Za kosilo juho, nato pa cvrt krompir,špinačo,meso.Kosilo se je ob 12:00. Ob 15 uri ponvno sendvič z isto vsebino kot prej.Ob 6 uri še en sendvič. Ob 19:30- 20:00 večerja. Za večerjo, pašta ali kaj podobnega in kos mesa obvezno. Nato okol 22:00 še biškoti ;)

To počnite en teden in boste šli gor za vsaj 5 kg.

lp
You Have Not Lived, Until You've Found Something Worth Dying For!
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Weight Gainer katerega ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
5318621 (16278) D3m
»

Zelo sem suh (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13731991 (24837) metikameti
»

Prsne mišice. Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13116321 (13053) m0LN4r
»

Pridobivanje Mišične mase??? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23037439 (27844) CleanPower
»

V zadnjih 29 tednih shujšal 30kg (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8422489 (19698) whatever

Več podobnih tem