» »

Oddajnik na strehi

Oddajnik na strehi

Rott ::

Torej, pred kratkim me je kontaktiral nek operater, ni pomembno kateri važno je samo, da mi želijo na streho namontirat UMTS oddajnik. Ponudili so mi 150€ mesečno. V pogodbi piše, da bi vedno morali imeti dostop do teh prostorov (podstrešje in streha). 150€ na mesec se meni nekam malo zdi, za to, da bojo men hodil po strehi in služil na polno s tem. Ne vem pa kakšno ceno postavt, da se ne bom osmešil. Ma kdo kakšno idejo?

knesz ::

150€ mesečno + telefonske številke za vse osebe prijavljene na tem naslovu z zastonj pogovori ter neomejenim prenosom podatkov brez naročnine.

lp

Rott ::

No bom bolj točno povedu kaj se dogaja, pač gratel je prišel me to prašat. T-2 bo pa ponudnik, in sem to že omenil, da mi dajo zaston internet, telefonijo in TV. Pa so rekl, da to ne morejo, in da mi lahko kvečem denarno poravnajo vse skupaj in si s tem plačam internet, tel in TV. Je pa prišel en od T-2 podpise poberat, pa sm njega mal poprašu, pa mi je reku da bi mogl bit več, da mobitel enmu plačuje nekaj tisoč € za to da ma sam njihovo raklamo na bajti, sam to se mi zdijo mal bučke. Pomoje bom reku ene 300€, al bi lahko več zmozgal?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rott ()

infiniteLoop ::

Jaz bi rekel dosti vec kot oni ponujajo potem pa bi videl kako bi reagirali. Recimo probal bi cisto na blef reci da hocem cuka. Potem pa bi se ze menda poglihali.
None of us is as dumb as all of us.

NoBody- ::

Tu se da komot dobit okrog 600 pa vse tja do 2000€, tako da ti kar praviš da bi rekel 300€ je to za njih praktično nič, če pa si na dobri lokaciji in hiša malo višje postavljena potem le postavi višjo ceni, navsezadnje so oni prišli k tebi ne ti k njim in so očitno zainteresirani za tebe!!

Sam treba se pametno pogajat!!

p.s. Najprej reči okrog 1500€, če bodo reagiral reči da spustis malo, vendar ne idi pod 800€, te firme so polne dnara, zato se jim ne pusti, ker oni bi radi na vsak način prišli čim ceneje skozi,ponudijo pa tako ceno da te srat pritisne!!

Če te še kaj zanima sam vprašaj, govorim iz izkušenj!

Rott ::

Notri tudi piše, da če najemnik ne plača na dani datum mu najemodajalec nudi 30 dnevni rok zamudnine za plačilo, če še takrat ne plača ima najemodajalec dovoljenje da odstopi od pogodbe. Odpovedni rok je pa 1 leto. Se pravi, če ne plačajo pa mi odstopimo so lahko notri še 1 leto zastonj. Kva se to grejo, da sploh kej tazga napišejo.

Rott ::

No vse sm se zmenu razn cene. Rekel je glede na to, da ste v majhnem naselju, in bo pokritost omrežja zavzemala tako majhno količino stanovanjskih poslopij vam ne moremo ponuditi več kot 150€. Tapru sm mu reku sam 300€, ker je nekako mel point in je reku 300€ je že preveč in da se lahko kar nehamo pogovarjat in začnejo drugje iskat lokacijo. No za to sm mu reku vredu, za zdaj naj bo tako, vas še pokličem kako pa kaj.

fosil ::

Jaz bi predvsem dober pogledal kako je z odpovedjo in pa omejitvami, kaj ti lahko počneš na hiši.
Boš recimo čez par let hotel prodat hišo ali pa novo streho narest, pa se jih ne boš mogu rešit ali pa jih boš moral spraševat za dovoljenje če lahko nekaj narediš v lastni bajti.
Ali pa recimo kdo plačuje elektriko? Koliko sploh porabijo take zadeve?
Mogoče ne bilo slabo vključit tudi revalorizacijo (torej da se znesek usklajuje v skladu z inflacijo). Sploh glede na to kakšna inflacija je zadnje čase, bo 150 EUR čez 5 let že pol manj vrednih.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Rott ::

To kar si omenil je vse že v pogodbi: Lastnik nepremičnine lahko vedno brez dovoljenja opravlja dela v prostorih in jih obnavlja, zahteva lahko tudi, da najemnik za čas obnove vso opremo odstrani.

Najemodajalec dovoljuje vgradnjo električne omarice.To je v primeru, da ni prostora za dodaten števec v obstoječi omarici. Drgač cca 70€ porab na mesec.

Mislm sama pogodba je zlo obširna, nekaj stvari sem popravil in sicer to da je odpovedni rok 30 dni, ne pa prej 1 letno. Sam je bla pa mastna tale.

Je pa seveda pripisan, da grejo vsi stroški teh stvari najemniku.

dba ::

No mene p azanima, kaj naj nardim, da bi k meni prišli postavit anteno :D Ne rabim plačila nobenga, sam en optični kabel naj še za mene potegnejo :D

aljazh ::

V ceno "najemnine" se ne bom spuščal, ti pa svetujem, da (če se boš odločil za to) daš pogodbo pregledati odvetniku. Zelo pomembno je, ali ima pogodba "le" obligacijskopravne, ali pa morda tudi stvarnopravne posledice.

Če pogodba slučajno ustanavlja služnost, svetujem temeljit razmislek. Da se ne bi kdaj slučajno tolkel po glavi, češ "oni lahko delajo na mojem podstrešju kar hočejo, jaz pa jim nič ne morem".

Rott ::

No sej anteno ne bojo dal prov na hišo v kateri živim ampak eno podrtijo k je bla pred leti hlev, zdej se pa sam krama nabira notr.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najemodajalec - začetnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6718312 (8080) St235
»

Deložacija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30368141 (61057) Ishmael
»

Preklic pogodbe na določen čas

Oddelek: Loža
395453 (4253) šernk
»

Podnajemna pogodba - problem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26658188 (51781) mojca
»

Najemodajalec = nategator (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21638773 (25248) Timurlenk

Več podobnih tem