» »

Vzroki za propad referendumov

Vzroki za propad referendumov

jype ::

Ja, tudi za vse tam.

Isotropic ::

FU.
kdaj naj bi pa to prislo v veljavo, kaksna ideja? zacetek naslednjega leta mogoce sele?:D
videl sem to tukaj, sam zal ni vec na voljo http://www.finance.si/314298/Ali-%B9kod...

Zgodovina sprememb…

vir ::

zato ker slovenci nočemo biti hlapci in ne bomo več zategovali pasu samo zato da bomo dodatno polnili shirano državno blagajno iz katere si bodo uradniki še naprej lahko izplačevali bajne plače. Na vrsti je zategovanje pasov uradnikov za *NJIHOVO NEDELO* katerega rezultat vidimo v številkah zavoda za zaposlovanje in naraščanju revščine o kateri se nič več ne govori

Buggy ::

poslusam trenutno stanje anketnih druzb... kratkovidne ovce zaslepljene z besom nad politiko in trenutnim stanjem v gospodarstvu je lahko peljati zejne cez vodo.

Ko bo trenutnih pet minut sindikalistov in hijenske opozicije minilo, bomo drzavo drago sestavljali skupaj in sankcije bodo temu primerne...upam da boste takrat tako glasno pametovali in si delili odgovornost za slabo stanje z vasimi vodjami crede.

Jah..jeba je to ce se pri razumnih odlocitvah podvrzen custvom ki imajo ali pac ne neko osnovo.

Lahko noc Slovenija!

Gregor P ::

Če vlada praktično nima nobenega zaupanja pri volivcih več, dejansko nič ne more speljati do konca, kaj šele kakšno reformo, pa gre lahko še za tako dobre zakone ... to je pač politika v vsej svoji luči (v zaupanju ljudstva namreč politiki črpajo moč; ali pa ustrahovanju, če bi živeli v nekem totalitarnem režimu). Preprosto se ne moreš iti tako velikih družbeno pomembnih reform mimo opozicije, kakor tudi vseh socialnih partnerjev, kar tako na svoje ter popolno presenečenje vseh ostalih, samo zato ker "veš" da imaš prav oz. da so reforme nujne:8)

Skratka kriva je strateška netaktičnost vlade, če nekako povzamem vse skupaj; če bi se lotili zadeve drugače, bi verjetno vsaj referendum o pokojninah zagotovo prišel skozi, ta pa bi povlekel še ostala dva.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

lurker ::

Glavno, da Svetilnik pravi, da ne rabimo reforme. In je zminiral reformi in kupil naslednji mandat pri Slovencih. Obljubis jim, da ne bodo rabli nardit nobene spremembe in si zmagal.

To je TO.

Gregor P ::

Po mojem se motiš, razen morda referenduma o zakonu o arhivih, opozicija ni bila sposobna sprovesti prav nič; torej lahko da sedaj šlepa poleg in upa, da bo pridobila nekaj glasov, ampak dejansko velika večina nasprotnikov zakonov, ni avtomatično volilna baza opozicije (ko se je vse skupaj začelo je bila opozicija vsa medla in je nekaj mencala oz. sploh ni vedela, zakaj se pravzaprav gre).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

PaX_MaN ::

Svetilnik je rekel, da potrebujemo da bo:
vsak upokojenec ne glede na delovno dobo prejel 200 evrov, ostanek v pokojninski blagajni pa bi se podelil glede na vplačane prispevke posameznika.

Buggy ::

Svetilnik JJ je se prevec predkan in se posluzuje starih manevrov hinavske taktike. Ste ga morda videli pred kratim v kaksnem ospredju? Seveda ne ...posilja svoje opozicijske bedance in pehte da se izpostavljajo, zato da bo potem, ko bo vse v kurcu on blestel in spet spilal na karto sprenevedanja kot zna le on...ovce mu bodo pa seveda ploskale in nikakor povezovale s tem kolapsom razuma.

Pa pichkice od sindikalistov so tudi zelo dobri statisti v tej njegovi igri...jupij..trikrat hura za demokracijo v banana republike...bee

Gregor P ::

Novica je iz 16.05.2011, torej takrat so se očitno pri SDS odločili, da se bodo šlepali poleg.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

WarpedGone ::

V demokraciji je za vladanje odgovoren tisti, ki vlada.

Ja, točno to nam premjé vedno manj zavito v celofan sporoča; če pokojninska reforma pade, nas zunanji faktorji ne bodo več kreditirali. Naslednji logični korak je potem lahko samo še spin, da pokojnina v bistvu ni pravica iz dela, ampak socialna pravica, ki nam jo vlada v svoji velikodušnosti namenja in ker so v piramidni shemi medgeneracijske solidarnosti denar današnjih upokojencev že zdavnaj porabili, bodo penzionerji krivi za to, da živijo. Na naše stroške. Kao.

Bila je priložnost, če bi ob prodaji Jazbinškovih stanovanj hkrati prodali še državne deleže v družbah (in s tem odpravili še glavno menjalno sredstvo političnega trgovanja, mesta v upravnih in nadzornih odborih, de facto umik politike iz gospodarstva, ne bi na vsake nekaj let krili črnih lukenj NLB...), bi lahko formirali realen pokojninski sklad in nehali z medgeneracijsko solidarnostjo, a za to je zdaj prepozno.

Ko bi mi le dovolili izbiro; ne rabim od države nič, ne vojske, ne policije, ne zastonj zdravnika, sam se bom zavaroval, ništa, ampak svoje prispevke za penzijo pa namesto v ZPIZ vlagam na banko, bi imel ob upokojitvi po 40 letih dela skoraj €500.000, dovolj da živim od obresti, glavnica ostane meni ali otrokom, a to ne bi bilo medgeneracijsko solidarno. Medgeneracijsko solidarno je, da namesto €500k glavnice in cca. €2k na mesec obresti, dobim €0.00 glavnice in cca. €800 penzije.

Ajde, da je to neka učinkovita, socialna, varčna država, tako pa poleg vseh drugih dobrot te države, novi zakon o dejavnostih splošnega pomena na področju negospodarskega sektorja prinaša velike spremembe. Modernizacija pravijo, za zakon sprejet po hitrem postopku brez enega glasu proti, ki pomeni de facto privatizacijo vsega, od vrtca prek šolstva in zdravstva do doma za ostarele. Vse to bo, če imaš denar.

Novinarka Dela je ob tem pronicljivo ugotovila, da ta država s tem samo sebe praktično ukinja. Obstajala bo samo zato, da pobira davke. To bo ostalo brezplačno, dokler ne bodo v skladu s trendom stroški države dosegli take stopnje, da jih tudi najvišji davki, prodaja premoženja in zadolževanje ne bo več moglo kriti.

Zadnji, ki bo odšel naj ugasne luč.
Zbogom in hvala za vse ribe

Valvoline ::

Ce bi bilo zraven še 4to referendumsko vprasanje:kastrenje javnega sektorja številčno in pri plači za 50% bi jaz takoj dal vse 4 ZA !! Tkole k je zdaj fuck off in 3x proti.!!

:D

Zgodovina sprememb…

Buggy ::

OMG...nesposoben minister smetarstva in dvorni norcek, ki se obraca po vetru se bolj kot veternica - Harelcek Erajavec je v vsej svoji strokovnosti spodnesel izjavo cele liste slovenskih prime ekonomistov, ki ponizno opozarjajo, da je sprejem pokojninske reforme nujen...pa saj to ni res!

Tarzan ::

Če bo rekonstrukcija države terjala od mene preveč, bom verjetno za nedoločen čas šel v tujino. Pridem nazaj, ko se neha krast in se začne dejansko delat v interesu države, ko se neha zlorabljati ovce in ko ne bo plačilni rok v določenih segmentih gospodarstva trajal več kot leto dni.

Me prav zanima, kako se bo Janša lotil reform. Prav oni, ki so začeli z brezglavim plenjenjem, ko so malhe bile še polne, sedaj, ko pa vsi čutimo posledice krize, ga bomo verjetno najebali še enkrat. Včasih vseeno pomislim, da slabše kot je zdaj zadnje leto, sploh ne more biti. Kot ponavadi bom verjetno kmalu spet dobil dokaz o nasprotnem.


Včeraj sem sanjal državo. Sanjal sem, da je prosila, da jo evtanazirajo. Izgleda, da točno tja lezemo.

Buggy ::

jah...to je mentaliteta nasega omejenega naroda, ki se odraza tudi na drugih podrocjih, kjer je ta masa prisotna (primer ceste)...vedno vec bebavih, ki iscejo priloznost, da svoje komlpekse stresejo tako ali drugace pa magari jih bo to mocno teplo, ce vejo to ali ne.

Odresitelja v eni osebi ali vladi NE BO!!! Odresitev je lahko zgolj v spremembah (kot je ta) o katerih tako tulite in jih zelite - ko pa je potrebno stopit skupaj pa se userjete, saj vam pase tocno tako stanje kot je...ZATO DA LAHKO NAPREJ TULITE.

Tudi jaz sem resno zacel razmisljati o odhodu v tujino..zal

Valvoline ::

http://www.image-share.com/ijpg-695-234...

Zanimivo. Vsepovsod bi šparal,ampak se zdaleč vidi kje je največ rezerv. Torej linerano znižanje plač državnim parazitom za 10% pomeni 400 milijonov na leto. The end.

Zgodovina sprememb…

vir ::

*Tarzan* kako pa veš kdaj so bile malhe polne-si bil morebiti zraven?

lurker ::

PaX_MaN je izjavil:

Svetilnik je rekel, da potrebujemo da bo:
vsak upokojenec ne glede na delovno dobo prejel 200 evrov, ostanek v pokojninski blagajni pa bi se podelil glede na vplačane prispevke posameznika.
Podpiram. Bom volil SDS. Kot sem že rekel, najmanj škode delajo, če so na oblasti.

Hudič je, da če ne sprejmemo tele pokojninske reforme, ne bo niti za 200 EUR za vsakega upokojenca, kaj šele, da bi še kaj delili po deležu vplačil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lurker ()

guest #44 ::

Je tista slika legit Valvoline?

vir ::

JJ je naredil red, s tem pa več ni bilo težko priti do drastičnega dviga gospodarstva. To se trdno vidi iz statističnih podatkov in tega nihče ne more govorit da ni res, pa če si še tako želi.

Če pa v državi postane razpuščeno, dobiš to kar imamo zdaj...idealno okolje za razvoj pijavk, ki gledajo samo na svoj žep.
In čeprav si BP še tako želi da se spremeni na bolje, ostane tako vse samo pri lepih željah, ker slovencem je pa že dovolj da bi popravljali škodo, ki so jo naredili drugi, ker vidijo da temu stiskanju ne bo konca.
Popravljati se bo začelo šele takrat ko se bo vzpostavil red.

jype ::

vir> Popravljati se bo začelo šele takrat ko se bo vzpostavil red.

A zapiranje arhivov je red, al kako?

Buggy ::

@vir: pa saj ti se res hecas ali pa nimas pojma kaj govoris...JJ vlada je drzavo tako zapufala in to v casu konjukture omogocila je pa cel sarzer tajkunov, ki jih sedanja vlada puca...kaksen red ti omenjas? O zepih verjetno res ves kaj govoris a ne...ker ravno tvoj JJ mora sedaj pojasnevati kam je filal denar v obdobju svojega ministrovanja na MzO.

SVAKA ti CAST ovca

Double_J ::

Koga pravzaprav hoče prepričati ta nestrpni kričač Buggy?
Dve šivanki...

WarpedGone ::

Ne, tej državi ni spasa. Zlate ribce majo bolš spomin kot teli voli(lci).

SVAKA ti CAST ovca

Ne, nobene časti ni v takem ne-spominu...
Zbogom in hvala za vse ribe

vir ::

Buggy je izjavil:

@vir: pa saj ti se res hecas ali pa nimas pojma kaj govoris...JJ vlada je drzavo tako zapufala in to v casu konjukture omogocila je pa cel sarzer tajkunov, ki jih sedanja vlada puca...kaksen red ti omenjas? O zepih verjetno res ves kaj govoris a ne...ker ravno tvoj JJ mora sedaj pojasnevati kam je filal denar v obdobju svojega ministrovanja na MzO.

SVAKA ti CAST ovca


1. jj vlada si je izposojevala da je dvigovala gospodarstvo in ni vedela da bo prišlo do recesije
2. Oprosti ampak vsi tajkuni izhajajo iz kučanovga foruma21

jype ::

vir> 1. jj vlada si je izposojevala da je dvigovala gospodarstvo in ni vedela da bo prišlo do recesije

Odlična strategija. Tudi Pahor počne isto, pa Drnovšek je tudi! Pravzaprav to delamo že od Tita naprej!

vir> 2. Oprosti ampak vsi tajkuni izhajajo iz kučanovga foruma21

A to je kšna definicija, al kako si do tega pršu? Če ni v forumu 21 se mu ne reče tajkun, ampak lopov?

TESKAn ::

Preprosto se ne moreš iti tako velikih družbeno pomembnih reform mimo opozicije, kakor tudi vseh socialnih partnerjev, kar tako na svoje ter popolno presenečenje vseh ostalih, samo zato ker "veš" da imaš prav oz. da so reforme nujne

Še enkrat, ni bil eden večjih očitkov Pahorju, da ves čas išče konsenz?

Zanimivo. Vsepovsod bi šparal,ampak se zdaleč vidi kje je največ rezerv. Torej linerano znižanje plač državnim parazitom za 10% pomeni 400 milijonov na leto. The end.

Tam so stroški dela zaposlenih, torej plače + vse ostalo. Samo za plače pa gre manj, kot milijardo € na leto. Ostalo pa za drugo - kavice, papirje, pisarniški material,...

JJ je naredil red, s tem pa več ni bilo težko priti do drastičnega dviga gospodarstva. To se trdno vidi iz statističnih podatkov in tega nihče ne more govorit da ni res, pa če si še tako želi.

Ja, to, da je šlo preostanku sveta takrat tudi orenk dobro, je tudi vpliv JJ, ane?

1. jj vlada si je izposojevala da je dvigovala gospodarstvo in ni vedela da bo prišlo do recesije

Ja, to je pa res, še ko je cel svet že šel dol, še vedno ni videl, da se obetajo težave. Lolz.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Pšenični ::

"Odlična strategija. Tudi Pahor počne isto, pa Drnovšek je tudi! Pravzaprav to delamo že od Tita naprej!"

Prej je vsaj nekaj šlo za nova delovna mesta. Zdej gre vse za to, da se obdrži privilegije javne uprave. In da se bo lahko še naprej kradlo iz NLB ja. Tko da se bo prej meni kej dvignilo, kot Pahorju gopodarstvo....

Za razvoj ne gre nič.

Torej Yipe glede na to, da si danes spal le 3 ure, je razumljivo da težko slediš.....

Tako mi ni jasno kako bomo plačevali obresti za dolgove,....ki bodo kmalu 800 molijonov...mislim da že drugo leto.

Zgodovina sprememb…

Buggy ::

kako lepo je imeti tako komptentne ljudi ...aja sej smo vajeni..kaj ze...zeleni, pa NSI pa, zakompleksan nesposoben SDS jezevec Vizjak, polno marginalnih pajacev je danes zagovarjal 3x NE...zelo argumentirano, se posebaj pa zelo v kontekstu problema.

Tako vlado flinstonsov si zelimo ja, zmaga je vasa :D :D :D

Je kdo videl Janso danes/vceraj...aja..saj stvari res niso tako pomembne :D...owce all the way....ni vam pomoci

Buggy ::

...mah, se oprvicujem vsem prizadetim...strah me je za moje otroke ki trenutno prosperirata..eden je bil celo ozigosan v soli kot eden tistih, ki se na pet let pojavi na soli...in temu primerno od njega zahtevajo tudi rezultate..tezko je stvari razlagat oz biti neopredeljen v tej situaciji.

gre za nase otroke

Double_J ::

Madona levi z Buggyem vred so vse bolj radikalni...

Univerzitetni profesor označil osamosvojitelje za "desničarske fašiste"
Opozorili so nas na nedavno okroglo mizo o alternativni kulturi v Mariboru. Le-te se je udeležil tudi profesor ljubljanske Filozofske fakultete, dr. Rajko Muršič, ki je razpravljal o rock'n'rollu, osamosvojitvi in mladinski subkulturi. Med odgovarjanjem na moderatorjevo vprašanje o povezavah punka z osamosvojitvijo, je Muršič ključne akterje vojne za Slovenijo označil za »desničarske fašiste«, ki so Slovencem ta zgodovinski trenutek prodali kot nekaj epohalnega, v resnici pa naj ne bi spremenil ničesar.



Dobesedno se njegova izjava glasi tako:
»Osamosvojitev kot taka je dogodek, ki so nam ga vsilili desničarski fašisti in vsi si mislimo, da se je nekaj zgodilo. V resnici se ni nihče osamosvojil, vsi smo še večji sužnji, kot smo bili prej. Znebili smo se ene oblasti, ki je bila butasta, nihče ne žaluje za njo, dobili pa drugo, ki je še bolj butasta, kot je bila prejšnja.«

Mislimo, da je tako nespoštljivo in žaljivo govorjenje popolnoma neprimerno, še posebej za človeka, ki se izdaja za nekega etnologa in ki mu denar zagotavljata država in narod, ki ju on tako očitno sovraži. Če meni da osamosvojitev Slovencem ni prinesla nobenih sprememb, naj pomisli kaj bi ga ob takšnih omalovaževalnih izjavah doletelo v prejšnjem sistemu, če bi si upal izjaviti, da so nas komunisti še bolj zasužnjili. Do kdaj bo ta država še sama financirala vrsto takšnih in podobnih osebkov, ki je ne spoštujejo?


http://www.rtvslo.si/blog/mojster91/uni...
Dve šivanki...

Brane2 ::

Nič posebnega ga ne bi doletelo v prejšnjem sistemu. Vsaj izven občutljivih povojnih časov.

Ali vsaj nič takega, čemur ne bi mogel biti priča tudi sedaj.


In ko govorimo o ljudeh, ki jih financira država, od kdaj je njihova slepa ljubezen vrlina ?

A ni nekdo, ki govori proti svojim prvotnim interesom še posebej pomemben, "glas demokracije" ?

Oziroma, vsaj prej je bilo tako, ko so pljuvali čez YU.

Se je kaj spremenilo v pravilih igre ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Double_J ::

"To je nasilje, je fašistoidna manira, ki kaže, da mi politične kulture nimamo, in če to fašistoidno namero, ki se kaže skozi omenjeno pisanje in skozi topotanje na javnih tribunah v Cankarjevem centru, ne bomo obrzdali, se lahko zgodi, kar se je zgodilo v Nemčiji leta 1931." (Milan Kučan kot predsednik Komiteja zveze komunistev na tajnem sestanku slovenske Udbe in milice v Tacnu, 15. aprila 1988)


Levica dandanes odkrito uporablja govorico, ki je bila značilna za obdobje pred demokratizacijo... to pomeni da se levica radikalizira. To nadalje pomeni, da se bo počasi treba pripraviti pred temi nestrpnimi kričači, ki verjetno nevede parafrazirajo Kučana ko je še goreče verjel v megalomanski gradbeni načrt Berlinski zid 2000.:D
Dve šivanki...

Buggy ::

res je dvojni J ti si ocitno imel svoj momnnt,,pazi da ga ne zapravis sedaj po nepotrebnem...uzivaj v tem kar se sam ne ves kaj hoces!

Double_J ::

Tako vlado flinstonsov si zelimo ja, zmaga je vasa :D :D :D


Kva si tolk malodušen... če bi Janša vladal tako slabo kot Pahor, bi tudi jaz potem volil ne-Janšo.

Samo smo zgleda eni dovolj pametni... pa potem ni potrebno tovrstno kesanje. Sicer pa ti želim lep referendumski dan.
Dve šivanki...

Buggy ::

hvala lepa za dobre zelje..bojim se le, da se cez cas srecava tocno tukaj in bi rad videl poroconje tvojih obcutkov cez eno-4 leata ko bo tvoja pozicija predlagala tako enkraten momemenatum, ki bo vse odresil...

Arto ::

vir je izjavil:

zato ker slovenci nočemo biti hlapci in ne bomo več zategovali pasu samo zato da bomo dodatno polnili shirano državno blagajno iz katere si bodo uradniki še naprej lahko izplačevali bajne plače. Na vrsti je zategovanje pasov uradnikov za *NJIHOVO NEDELO* katerega rezultat vidimo v številkah zavoda za zaposlovanje in naraščanju revščine o kateri se nič več ne govori


Kaj pa je zate "bajna plača"? Kako enostavno, samo znižamo bajne plače uradnikom, pa ne rabimo nobene pokojninske reforme!

Buggy ::

@vir in valvoline bi resil drzavo s tem, da bi odpustil vse drzavne uradnike in bi svojo uredeitv postavil po svoji merilih..pac eden od idealistov,lep..ni pa prvi in inovativen :D

Ne recem, da je v drzavni upravi vse ok..sploh je prevec "middle managementa" ki ne ve za kaj je tam...imam pa iz prve roke informacije, da jih krepko klestijo...samo v statistikah se to ne bo bistveno odrazalo,..efektivno pa zelo!

Mimogrede a vete koliko gre za ta vas sindikalni referendum denarja z enega klasicnega tajnika in predsednika voline komisije...njihovo placilo je vezano na zupanko placo in za tak incest pokasirajo bruto cca. 2800 EUR..PA TO VELJA TAKO ZA PREDSEDNIKA KOT ZA NAMESTNIKA IN TAJNIKA IN BLAGAJNIKA ..pa preverite na lokalni komisiji ce ne verjante :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

Gregor P ::

Torej ... trenutne rezultate lahko spremljate tudi sami ;)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

neres ::

Ma, sploh nima smisla dajat take stvari na referendum, ker jih je skoraj nemogoče dobit. Če pa že gre zadeva na referendum naj bo pogoj za upoštevanje izida višja udeležba.

Moram pa rečt da Svetlik (in še kdo drugi) je tipični primer povprečnega/slabega politika. Saj lahko ima tudi dobre ideje, ampak prepričat dovolj ljudi je ena povsem druga sposobnost.

macgajver ::

Udeležba referenduma bi morala bit obvezna glede na to kolk dnarja se porab samo se bojim da bi bli rezultati samo še slabši.
tenstan krompir je pa zakon

Matako ::

macgajver je izjavil:

Udeležba referenduma bi morala bit obvezna glede na to kolk dnarja se porab samo se bojim da bi bli rezultati samo še slabši.


Glej.. ne moreš hodit v bordel in potem razlagat, da si bil pač samo malo zraven.

Še dobro da ne hodim na referendume.
/\/\.K.

Mr.B ::

Za referendum je zelo enostavno urediti zadeve, samo nihče to noče, ker se zaveda da se lahko tudi druga stranka znajde na drugi strani. Torej :
Sprememba zakona o referendumu :
- Za izvedbo referenduma potrebujemo 2x toliko podpisov
- Referendum se izvaja 1x letno, torej takrat se izvajajo vsi referendumu. Lahko se da izjemni referendum, ki ga odobri 80% poslancev.
- Udeležba na referendumu mora biti vsaj 1/3 torej 33%, drugače se smatra rezultat referenduma za neuspešnega, za predlagatelja
- Neuspešni in ali negativni izid referenduma, s strani predlagatelja referenduma, mora stroške referenduma plačati predlagatelj. Pa vidim jajca nekemu, ki bo računal 5 mil€, za dodatna dva listka.
- Če je referendum predlagala vlada, negativni izid oziroma neuspeli referendum plača iz lastnega žepa predsednik vlade, ki referendum tudi odobri. V končni fazi smo volili budale v parlamentu, potem pa moramo državljani potrjevati zakone.

E pa da vidim, kdo ima jajca, za sprejem tako radikalnega zakona o referendumu.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Valvoline ::

Buggy je izjavil:

@vir in valvoline bi resil drzavo s tem, da bi odpustil vse drzavne uradnike in bi svojo uredeitv postavil po svoji merilih..pac eden od idealistov,lep..ni pa prvi in inovativen :D

Ne recem, da je v drzavni upravi vse ok..sploh je prevec "middle managementa" ki ne ve za kaj je tam...imam pa iz prve roke informacije, da jih krepko klestijo...samo v statistikah se to ne bo bistveno odrazalo,..efektivno pa zelo!

Mimogrede a vete koliko gre za ta vas sindikalni referendum denarja z enega klasicnega tajnika in predsednika voline komisije...njihovo placilo je vezano na zupanko placo in za tak incest pokasirajo bruto cca. 2800 EUR..PA TO VELJA TAKO ZA PREDSEDNIKA KOT ZA NAMESTNIKA IN TAJNIKA IN BLAGAJNIKA ..pa preverite na lokalni komisiji ce ne verjante :D

Vseh ne,polovico pa kamot lahka pošljejo na zavod(brez odpravnin da se razumemo),pri storilnosti se nič ne bo poznalo. Lep primer je SŽ. Upam da 3x proti na referendumu bo začetek streznitve,da se javni sektor končno prilagodi finančnim zmožnostim slovenskega gospodarstva.

revvs ::

Kdo bo zdaj odgovarjal za izgubljeni denar ? Ti referendumi so tako brezveze ker veljajo samo 1 leto. Potem pa lahko vlada ponovno to poiskuša sprejeti in tudi bo ker to EU zahteva, bo pa pač sprejel kdo drug, če ne Pahor, npr. Janša.

MajstrZvasi ::

Naši loleki se bodo predvsem morali malo manj začet ozirat na eu in z lastno glavo začet razmišljat ne pa se obnašat ko ovce ki nimajo pojma ampak kopirajo od sosedov in eu mislim brez veze. Če bodo rekli v bruslju da je drek užiten in zdravilen ga bodo pri nas v parlamentu nasledji dan že predpisali za malico.
Pjača je kurba kurbe mamo pa rad.

Matako ::

MajstrZvasi je izjavil:

Naši loleki se bodo predvsem morali malo manj začet ozirat na eu in z lastno glavo začet razmišljat ne pa se obnašat ko ovce ki nimajo pojma ampak kopirajo od sosedov in eu mislim brez veze. Če bodo rekli v bruslju da je drek užiten in zdravilen ga bodo pri nas v parlamentu nasledji dan že predpisali za malico.


No, no.. ko se je pa treba grebsti za razne "evropske projekte" pa EU ni tako slaba a. Ne moreš fukati in ostati nedolžen.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Mipe ::

Reforme na referendumu so kot bi otroku prepustil odločitev, da izbere med čokolado in špinačo. Špinača je bolj zdrava zanj, vendar bo vedno raje izbral čokolado, če mu je odločitev prepuščena.

Zato pomembne reforme, ki bi nas potegnile iz greznice, ne smejo biti prepuščene ljudstvu. Saj vemo, kakšni smo Slovenci - raje drug drugega tunkamo v greznico, kot da bi združili moči in splezali ven.

BlueRunner ::

Ah, da, da... in plebiscit se ni nikoli zgodil.

Seveda se da ljudi zmanipulirati, ne sme pa se jim odrekati pravice neposrednega odločanja samo zato, ker bi morda lahko odločili v nasprotju z mnenjem storkovnjakov.

Modreci a.k.a. strokovnjaki ne vedo vsega - če bi, bi že davno dobili platonovo državo.

Ljudje bodo, tako kot tudi politiki, na koncu pač izbrali pravo možnost, ko bo to pač edina, ki bo še ostala. Najmanj to. Lahko pa se pravilno odločijo tudi prej.

Vprašanje pokojninske reforme (ostala dva referenudma sta bila tako ali tako minornega pomena) je tako vsaj toliko politično vprašanje, kolikor je tudi strokovno vprašanje. Torej je bil inštitut referenduma popolnoma upravičen in smiselen. Zato že sam komentar, da bi bilo potrebno referendume vsebinsko omejevati v kontekstu te pokojninske reforme izzveni kot popoln kiks.

Samo zato, ker meni osebno izid referenduma ni všečen (pa čeprav pričakovan), to še ne pomeni, da bom nenadoma začel zagovarjati takšne spremembe pri možnostih izvedbe referendumov.

Zgodovina sprememb…

revvs ::

Naj dvignejo naše minimalne plače iz 550 evrov na 5x večjo plačo ki jo dobi čistilka ali delavec na cesti v EU državi po kateri se mi zgledujemo, potem lahko sprejmejo te brezvezne zakone o malem delu, delu na črno...itd. Vendar pa bodo ignorirali te referendume, izglasovanja proti gradnji, proti komunali...vse se na koncu naredi samo plače in nepremičnine so čedalje večje, hrana tudi, te super brezukusne pomaranče in E coli zalenjava, katere ni v Sloveniji vendar vseeno zboliš.
Še sloh pa zakaj se vse centralizira v Ljubljani ?
Evropska sredstva hočejo vlade ? Žalotno je potem da morajo ljudje pomagati postojnski jami da ne propade, potem pa nekega lepega dne EU reče da je postojnska jama znamenitost na seznamu bla bla in prispeva neka sredstva, ki jih nekdo 90% pobere v žep, iz 10% pa zgradijo nek most in malo polakirajo.

Se pravi da naj dvignejo minimalne plače, zaščitijo in turistično naredijo atraktivne naše znamenitosti, naj ne kockajo s slovenskimi podjetji, izglasovanje proti naj pomeni proti in potem bo smiselno sprejemati te zakone o malem delu, delu na črno, arhivih....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Izigravanje pravice do referenduma ter drugih pravic (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18020104 (18180) Ziga Dolhar
»

Malo delo - referendum (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Problemi človeštva
1466198173 (169537) Mipe
»

Zbiranje podpisov za referenduma (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21738425 (35249) borisk
»

Sprememba zakona o RTV SLO (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
35360387 (53624) noraguta

Več podobnih tem