» »

Dekriminalizacija, legalizacija in odgovorna uporaba vseh psihoaktivnih snovi

Dekriminalizacija, legalizacija in odgovorna uporaba vseh psihoaktivnih snovi

strani: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 17

jype ::

BmN> Minimalizirate uživanje marihuane, zato sklepam da nekateri radi potegnejo dim ali dva

Jaz poznam toliko uživalcev marihuane, ki normalno družbeno in zasebno funkcionirajo, da se mi zdi popolnoma neverjetno, da "marihuana povzroča psihozo" kar v splošnem.

BmN> Ker nam je delovanje možgan še v veliki meri uganka, ampak lahko rečem da uživanje PAS pripomore k duševnim obolenjem, ampak vse je odvisno od dovzetnosti posameznika.

Tudi brez PAS so ljudje duševno moteni in oboleli, pa s PAS se take reči tudi zdravi. What was your point again?

BmN> Verjamem da bodo kmalu tudi uradne raziskave pokazale to in potem se spomnite name =)

Katere raziskave pa so "uradne"? Ker raziskav o vplivih marihuane ni malo - reč se celo redno uporablja v medicinske namene, kar očitno pomeni, da je morala biti klinično testirana (kar je verjetno dovolj "uradna" raziskava, kajne?).

nebivedu ::

Imogodei, razlika je med skunkom in med domačico. Skunk že po naravi ima več THC-ja kot domačica, ponavadi pa ga še zalivajo z različnimi zadevami in zato od tod halucinacije. Vpliv strihnina na človeka najbrž ni dober, ampak v skunku pravijo da zadane dobro. >:D

P.S. Domačica, tista prava, mi je bila občasno za sprostitev ob recimo vsakem tretjem večeru po res napornem šihtu (nekaj let nazaj sem par mesecev delal od 12 do 16 ur na dan vsak dan brez premora, da sem končal en projekt) in potem takoj ko sem skadil v posteljo in spat - zjutraj sem se zbudil spočit in to sem takrat rabil.

Danes tega sicer nebi več počel, ker sem s temi stvarmi dokončno opravil.

imagodei ::

BmN> "ja ok, mislite si kar si hočete, vem kaj govorim ker delam s takšnimi ljudmi."

Zares upam, da ne. Po vsem prebranem, nimaš pojma, ali pa zanalašč prodajaš meglo.

BmN> "Lahko pa razmislite v to smer, da psihoaktivne snovi sprožajo halucinacije in čudne občutke in da so nekateri še posebej dovzetni do tega da končajo na "lajf tripu", ko se te kalucinacije in občutki ne končajo in se stopnjujejo. Samo za razmislek, ko prižgete naslednji joint."

Še enkrat: označevanje neke snovi z nalepko "psihoaktivna", je še ne spremeni v neko neizrekljivo grozo. Psihoaktivne snovi imajo zelo različne učinke, akutne in dolgoročne. Od občutka disasociatije oz. popolne ločenosti od sveta ali celo začasnega razkroja ega, do analgetičnega učinka, do občutka popolne povezanosti s svetom... Nekatere droge povečujejo zbranost, druge povečujejo agresivnost. Nekatere droge sprožajo halucinacije, druge začasno omogočajo nečloveške napore...

Marihuana oz. THC v normalnih dozah pri občasni rabi pri normalnih ljudeh ne povzročata psihoz.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

@nebivedu,

glede tega se strinjam, ampak kriviti travo/THC za psihoze, je milo rečeno, noro. Tako kot jype, verjetno ti in še kdo tukaj, jaz poznam celo serijo ljudi, ki so nekaj let svojega življenja preživeli bolj ali manj zapohani. Med njimi so prijatelji, ki so cannabis redno uživali med študijem, pa so ga uspešno končali (jaz, npr., potegnem travo 2x letno, pa študija še nisem dokončal). Med njimi so ljudje, ki v službi in družbi uspešno funkcionirajo, pa kadijo travo še danes večkrat tedensko ali mesečno.

Od vseh, ki sem jih poznal in so kdaj v življenju kadili travo, je bil samo eden hospitaliziran v psihiatrični bolnišnici. Bil je to moj najboljši prijatelj v osnovni šoli, ki pa je že kmalu zašel tudi na težje droge; če pa se spomnim njegovih občasnih izpadov v šoli, pa menim, da je itak imel vse predispozicije, da v psihiatrični ustanovi nekoč konča - z ali brez drog!
- Hoc est qui sumus -

IceIceBaby ::

Verjamem da bodo kmalu tudi uradne raziskave pokazale to in potem se spomnite name =)


Uradne in "uradne" raziskave na marihuani delajo že več desetletji. Ni to neka nova zadeva, takih raziskav je na stotine. Jaz vsekakor bolj verjamem znanstvenim raziskavam v kontroliranih pogojih kot tvojemu (ali svojemu) občutku.

Imogodei, razlika je med skunkom in med domačico. Skunk že po naravi ima več THC-ja kot domačica, ponavadi pa ga še zalivajo z različnimi zadevami in zato od tod halucinacije. Vpliv strihnina na človeka najbrž ni dober, ampak v skunku pravijo da zadane dobro. >:D

P.S. Domačica, tista prava, mi je bila občasno za sprostitev ob recimo vsakem tretjem večeru po res napornem šihtu (nekaj let nazaj sem par mesecev delal od 12 do 16 ur na dan vsak dan brez premora, da sem končal en projekt) in potem takoj ko sem skadil v posteljo in spat - zjutraj sem se zbudil spočit in to sem takrat rabil.

Danes tega sicer nebi več počel, ker sem s temi stvarmi dokončno opravil.


Pač skadiš manj skunka ali pa si bol zadet. Overdozirat pa z ganjo ne moreš.

Če ti pa pomaga pri sprostitvi, spanju, razmišljanju itd. pa ne vidim razloga, da je nebi uporabljal. Če ti seveda paše.

"Po šihtu na pir" je stalna praksa v Sloveniji. Ni pametnega razloga, da bi meni kdo omejeval, da grem po šihtu na joint, če mi paše.

nebivedu ::

THC krivit za psihoze je brezpredmetno. THC tega pač ne povzroča. Povzročajo pa dodatne substance v skunku - ampak te dodajajo "vrtnarji" v skunk.


Kst, ne vem, nekako mi ne paše več in sem se odločil, da je s tem konec.

BmN ::

Milo rečeno, pojma nimaš Imagodej

jype ::

BmN, glede na to da si edini, ki je videl psihozo kot rezultat "enega jointa", nas boš zagotovo razveselil z dokumentiranimi primeri v kakšni medicinski periodiki, ane?

imagodei ::

@BmN,

milo rečeno, me ne briga, kaj misliš. Ti prodajaš stvari, ki so kontroverzne, zato pričakujemo od tebe kredibilen vir.
- Hoc est qui sumus -

innerspace ::

Samo ste pa eni zahtevni, da rabite dokumente za nekaj verjet...
Lahko ste prepricani da so mozne zacasne psihoze ob enkratni uporabi kanabisa, zgodijo pa se ponavadi, ker ti uzivalci ne poznajo efekta na um in zacnejo panicarit in si domisljat karkoli ze...to pa mislim da je psihoza.
Ljudje ki nimajo izkusenj s psihoaktivnimi snovmi, so ponavadi bolj dovzetni za hitre spremembe psihe, ki se ob uzivanju zgodijo.
Nekateri pa sploh ne.

In kdor dodaja "dodatne substance"(ala strihnin) v skunk, je idiot...sem spoznal nekaj taksnih...res so idioti. Pa se delujejo malo zaostali. 2+2=5

Zanima me pa eno: kako to da nekdo, ki nima izkusenj s travo, verjame raziskavam za katere se ve, da komot pokazejo tak rezultat kot ga hoces ustvarit. To se mi zdi kot vera v to, da je v Bibliji vse resnicno.
Naj objavijo karkoli...moje izkusnje in izkusnje ljudi ki jih poznam, so edino cemur lahko verjamem.

@BmN: Veliko mladih je ze izgubljenih v svetu, z drogami se jih lahko se vec zgubi...zato lahko cenimo tvoje delo.
Ampak eni so pa pametni, ves...ceprav so izgubljeni...

jype ::

innerspace> Zanima me pa eno: kako to da nekdo, ki nima izkusenj s travo,

Kako pa lahko nekdo, ki nima izkušenj s skakanjem v prepad ve, da se ob pristanku človek ubije?

innerspace> verjame raziskavam za katere se ve, da komot pokazejo tak rezultat kot ga hoces ustvarit.

To ni "neodvisni inštitut za testiranje pralnih praškov", človek božji.

imagodei ::

@innerspace,

lej, v širšem pomenu je psihoza vsako stanje motenega zaznavanja sveta oz. izgube stika z realnostjo. Psihozo navadno spremljajo halucinacije (negativne ali pozitivne), prisluhi ipd. Zadeva se stopnjuje, človek začenja verjeti lastnim zablodam. Psihoza je lahko kratkotrajna in enkratna, ali pa dolgotrajna in ponavljujoča se. Ima množico vzrokov, od fizioloških (pomanjkanje spanja, možganski tumorji), do psiholoških (močan stres, klinična depresija, druga duševna stanja...) ali toksikoloških (droge, zdravila, izpostavljenost toksičnim snovem).

V širšem pomenu kot psihozo lahko označimo tudi vsako stanje zadrogiranosti, ki po definiciji onemogoča normalno zaznavo in procesiranje sveta okoli sebe. "Akutno psihozo" torej povzroča tudi alkohol.

Vendar pa to ni tista prava psihoza, o kateri je tukaj govora. Ko govorimo o psihozi navadno govorimo o stanju, ki ni bilo povzročeno namenoma, zaradi lastnega užitka (halucinogene droge, pijančevanje, ipd.) Akutno psihozo, ki nastane zaradi uživanja drog ponavadi označujejo kot "psihotično stanje".

EDIT: Psihoza, o kateri govori BmN, je tista, ki nastane nehoteno, kot dolgoročna posledica uživanja drog in se kasneje pojavlja tudi brez uživanja droge. Tako nekako, kot je možno, da v nekaj mesecih od zadnjega uživanja močnih halucinogenih drog doživiš t.i. Flashback, ko dejansko doživiš kratkotrajno psihotično stanje.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

innerspace ::

@jype: seveda ni to kar pravis...clovek bozji:)
Kar hocem povedat je to, da raziskave za katere slisimo iz medijev, ponavadi prikazejo dolocen rezultat, ki temu mediju ustreza. Katerekoli drugi podatki pa so tezje dostopni, saj so se brez interpretacij...
Meni se gre za metodologijo...nekaj vem o tem in zato govorim o zadrzanosti do marsikaterih raziskav...se najbolj pa me moti to kako posploseno dojemamo clovesko psiho pri vsem tem. Ne da se je eksaktno merit, zato so povzetki raziskav zame preprosto pomanjkljivi in zato lahko zelo zavajajoci.

@imagodei: Hvala za trud s tipkanjem:) Lepo pojasnilo...naj sluzi kot opozorilo za prenagljene odzive...

jype ::

innerspace> Kar hocem povedat je to, da raziskave za katere slisimo iz medijev, ponavadi prikazejo dolocen rezultat, ki temu mediju ustreza

Ja, ampak dejstvo je, da se medicina že leta zanima za uporabo (med drugim) marihuane in da je na to temo bilo narejenih mnogo raziskav.

Da se uporablja kot rekreativna droga, pa tudi ni nič strašnega - saj se tudi druga zdravila pogosto tako zlorabljajo, pa so nekatera bistveno bolj škodljiva kot marihuana.

innerspace> Meni se gre za metodologijo...nekaj vem o tem in zato govorim o zadrzanosti do marsikaterih raziskav...se najbolj pa me moti to kako posploseno dojemamo clovesko psiho pri vsem tem. Ne da se je eksaktno merit, zato so povzetki raziskav zame preprosto pomanjkljivi in zato lahko zelo zavajajoci.

Ja, eni bruhajo, če samo pomislijo na gobe, eni omedlijo, ko vidijo kri, ene pa zagrabi psihoza, če pokadijo džoint. To nič ne spremeni dejstva, da velika večina ljudi nima takih težav in da je marihuana pogosto uporabljana droga, ki za večino (zmernih rekreativnih) uživalcev nima nobenih resnih zdravstvenih implikacij.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

innerspace ::

Jype...se popolnoma strinjam...samo spet povem, da lastnih izkusenj ne morem primerjat z raziskavami, ker preprosto veljajo za tiste ki so jih testirali.
In tako je z vsem znanstvenimi raziskavami.
Mar lahko kdo dokaze da se motim? :)

imagodei ::

Ja, no...

po mojih izkušnjah kamen, ki ga vržem, vedno pade na tla. Še nikoli ni obstal v zraku.

Znanstvene raziskave to potrjujejo.
- Hoc est qui sumus -

innerspace ::

Hmm...a si siguren da tla ne padejo na kamen? ;)

Pšenični ::

"Ja, eni bruhajo, če samo pomislijo na gobe, eni omedlijo, ko vidijo kri, ene pa zagrabi psihoza, če pokadijo džoint. To nič ne spremeni dejstva, da velika večina ljudi nima takih težav in da je marihuana pogosto uporabljana droga, ki za večino (zmernih rekreativnih) uživalcev nima nobenih resnih zdravstvenih implikacij."

Spet se ponavlja že tolikokrat ponovljena tema, ko nas realni ali bodoči potencialni zasvojenci poskušajo skozi mala vrata prepričati o neškodljivosti mamil. Trava je zaenkrat še mamilo po veljavni Slovenski zakonodaji. Sem že enkrat pisal, da ne prodajat neverjetne zgodbe o neškodljivosti trave. Napisal sem tudi zakaj. Ker sem imel osebno izkušnjo z tem, a ne način da bi jaz užival to "kar se da nevarno substanco". Lahko bi vam opisal psihološki profil človeka, ki je "neškodljivo" jezdil na travi 30 let. Ker sem delal z njim lahko rečem, da je bilo grozljivo. Počasen a siguren propad, tko da pejte s tem pravljicam kam drugam.

innerspace ::

Telbanc> Ker sem imel osebno izkušnjo z tem, a ne način da bi jaz užival to "kar se da nevarno substanco". Lahko bi vam opisal psihološki profil človeka, ki je "neškodljivo" jezdil na travi 30 let. Ker sem delal z njim lahko rečem, da je bilo grozljivo. Počasen a siguren propad, tko da pejte s tem pravljicam kam drugam.

Se ukvarjas s psihiatrijo? A lahko malo vec poves na to temo...?

IceIceBaby ::

Lahko ste prepricani da so mozne zacasne psihoze ob enkratni uporabi kanabisa, zgodijo pa se ponavadi, ker ti uzivalci ne poznajo efekta na um in zacnejo panicarit in si domisljat karkoli ze...to pa mislim da je psihoza.


Takšno stanje se lahko pojavi, ampak samo ob uživanju marihuane.

Ko se strezniš je tudi teh "psihoz" konec. Tudi dolgoletno uživanje ne povzroča trajnih psihoz.

Zanima me pa eno: kako to da nekdo, ki nima izkusenj s travo, verjame raziskavam za katere se ve, da komot pokazejo tak rezultat kot ga hoces ustvarit. To se mi zdi kot vera v to, da je v Bibliji vse resnicno.
Naj objavijo karkoli...moje izkusnje in izkusnje ljudi ki jih poznam, so edino cemur lahko verjamem.


Torej so izkušnje nekoga na forumu merodajne, stotine raziskav na katerih so spremljali izkušnje in odzive ogromnega števila ljudi pa ne?

IceIceBaby ::

Lahko bi vam opisal psihološki profil človeka, ki je "neškodljivo" jezdil na travi 30 let. Ker sem delal z njim lahko rečem, da je bilo grozljivo. Počasen a siguren propad, tko da pejte s tem pravljicam kam drugam.


Ma ne...Kaj pa drugega pričakuješ od človeka, ki se 30 let drogira?

Mislim, da nihče ne trdi da je trava povsem neškodljiva. Zadeti ljudje definitivno niso najbolj produktivni in človek, ki je nonstop zadet težko funkcionira.

Ampak, ko si enkrat trezen ti marihuana ne pusti trajnih posledic.

Pšenični ::

"Ko se strezniš je tudi teh "psihoz" konec. Tudi dolgoletno uživanje ne povzroča trajnih psihoz"

To preprosto ni res. Dolgoletno uživanje prinaša določene spremembe, vedenjske in osebnostne. Morda je konec psihoz, vendar se nadaljuje vedenjski vzorec. Začneš se družiti z mamilaši, ker pač imaš z njimi nekaj skupnega, imajo nekaj kar te "vleče". Trpi družinsko življenje, saj je najbolj važno da imaš mir in joint. Spremembe so, vendar se vam tistim, ki se zadevate zdijo samoumevne, oziroma jih ne opazite. Opazijo pa jih drugi, začnejo se govorice itd. Spremenijo se nazori in cilji v življenju, naekrat je vse dobro in problemi se samo odlagajo. Sicer pa je za tiste zgubljene duše, ki so na jointu moje pisanje tako ali tako brezpreddmetno. Heh, upam da mi bodo potrdili, tako bomo vedeli kdo so.

gruntfürmich ::

imagodej, kst: vidva sta pa res ena dva čudna primerka. looooooool.
a vidva res ne vidita dlje kot do svojga monitorja? verjetno res ne. če ti BmN reče da trava povzroča psihoze in spreminja ljudi, mu verjami, ker (očitno) se že dolgo časa s tem ukvarja. ne pa težit za neke ''kredibilne'' vire po netu. skratka, totaln debilizem; kst.

in ja, folk ki ni imel stika s travo, je ni nikoli probal, in ne pozna folka ki je v to padel in zabredel NE MORE pametovati o tem, kaj kajenje trave povzroča in kaj ne!!!

lahko samo razpravljate o tem, če je legalizacija uspešna za zmanjševanje uporabe ali ne. SAMO TO, in čisto nič več! in ne nekih raziskav o možganih prepojenih z thc.jem iskat, ampak rajši uprašajte kolega tu gor, ki se s tem ukvarja!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Arto ::

Če je alkohol legalen, ni razloga, da ne bi bila tudi trava, pa še kaj drugega. Saj alkoholik tudi "počasi a sigurno propade". Nekateri ne ločite med ljudmi, ki si vsake toliko prižgejo en džoint in med tistimi, ki so stalno zadeti.
Tako kot bi rekel, da je nekdo, ki gre vsake toliko časa na pivo totalen pijanec, ki počasi propada.

jype ::

gruntfürmich> in ja, folk ki ni imel stika s travo, je ni nikoli probal, in ne pozna folka ki je v to padel in zabredel NE MORE pametovati o tem, kaj kajenje trave povzroča in kaj ne!!!

Ne ga srat, fant. Od vseh mojih kolegov samo en ne kadi marihuane, pa še ta zgolj zato ker je že sicer duševno nestabilen in mu kajenje močno poslabša mentalno stanje. Vsi ostali pač pohajo za zabavo že prek 15 let in več, pa so sicer popolnoma normalni člani družbe, od pravnikov prek inženirjev do umetnikov.

kst> "Ko se strezniš je tudi teh "psihoz" konec. Tudi dolgoletno uživanje ne povzroča trajnih psihoz"
telbanc> To preprosto ni res. Dolgoletno uživanje prinaša določene spremembe, vedenjske in osebnostne.

Vsaka odvisnost prinaša take spremembe, tudi od "navadnih" cigaret in alkohola - pa te kljub temu niso prepovedane. Lahko, spoštovani nasprotniki legalizacije, naštejete eno samo stvar, ki bi se z legalizacijo obrnila na slabše?

JebatGa ::

To preprosto ni res. Dolgoletno uživanje prinaša določene spremembe, vedenjske in osebnostne. Morda je konec psihoz, vendar se nadaljuje vedenjski vzorec. Začneš se družiti z mamilaši, ker pač imaš z njimi nekaj skupnega, imajo nekaj kar te "vleče"

Marihuano kadim že od svojega 17 leta nekajkrat na teden. To pomeni že skoraj 5 let. Čeprav občasno kakšen petek ali vikend se s kolegi prav orngi zakadimo. Mar zdaj to pomeni da se moram začet družit z "mamilaši"? Morda veš, kdaj bom začel z vbrizgavanjem heroina v žilo? Se to zgodi kmalu ali bo moje kajenje marihuane trajalo še nekaj časa, preden preidem na kokain in podobne droge? Morda mi lahko poveš.
Trpi družinsko življenje, saj je najbolj važno da imaš mir in joint.

Moje družinsko življenje ne trpi prav nič. Resda živim še doma pri mami in očetu in nimam otrok in žene, samo eno punco(ki jo boli kita če jaz kadim ali ne). Imam pa kolega, soseda, ki kadi marihuano že mnogo več let kot jaz in ne poznam človeka, ki bi bolj skrbel za svoje otroke, ki bi imel okoli hiše vse lepo urejeno. On hodi v službo od 7ih do treh ali štirih in ko pride domov najprej pomije posodo, pomaga otrokom pri domači nalogi, vse naredi okoli hiše, včasih skuha večerjo, da otroke spat in potem pokadi en joint. Vsak večer. Njegovo družinsko življenje prav nič ne trpi. Pravi da še bolje seksa zadet.

Spremembe so, vendar se vam tistim, ki se zadevate zdijo samoumevne, oziroma jih ne opazite. Opazijo pa jih drugi, začnejo se govorice itd. Spremenijo se nazori in cilji v življenju, naekrat je vse dobro in problemi se samo odlagajo.

Moji cilji v življenju se niso spremenili že mnogo let. Še zmeraj hočem diplomirati in dobiti dobro službo. Marihuana nima pri tem nobene veze. Pred izpiti se zmeraj učim in po učenju včasih pokadim kakšen joint in si umirim živce. Ne pozabim nobene snovi in zjutraj grem na izpit miren kot (trenutno se ne spomin prispodobe-mogoče zaradi marihuane hehehe).
Kar pa se tiče govoric ne vem kaj misliš. Če tebe moti, da bi sosedje zvedeli da kadiš marihuano in bi začeli govorit okoli glej ga drogeraša je to tvoj problem. Mene boli kita kaj si ljudje mislijo o meni. Samo res pa je da jaz kadim marihuano, ti pa ne.

Sicer pa je za tiste zgubljene duše, ki so na jointu moje pisanje tako ali tako brezpreddmetno. Heh, upam da mi bodo potrdili, tako bomo vedeli kdo so.

Če ti misliš da so ljudje ki kadijo marihuano zgubljene duše, ti ni pomoči. Možgane imaš tako sprane od raznih medijev, do policistov, raznih zdravnikov, do učiteljev. Se spomnim iz 5. razreda OŠ ko so v šolo prišli policisti in nam začeli nakladat, kako marihuana vodi v heroin in to v zapor in vse te bedarije, sem se resnično ustrašil drog. (verjetno je bil to njihov namen). Potem pa sem enkrat začel razmišljat z MOJO glavo in sem ugotovil da morda pa le ni vse res. Ampak spet to sem samo jaz. Ampak jaz seveda kadim marihuano ti pa ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JebatGa ()

innerspace ::

Kst> Torej so izkušnje nekoga na forumu merodajne, stotine raziskav na katerih so spremljali izkušnje in odzive ogromnega števila ljudi pa ne?

Ne bo drzalo. Moje izkusnje so enakovredne izkusnjam od kogarkoli. Znanstvenik, ki opravlja poskus pa nicesar ne izkusa...razen izvajanja kontrole nad postopkom. Zato so lahko interpretacije take kot so.

jype ::

innerspace> Ne bo drzalo. Moje izkusnje so enakovredne izkusnjam od kogarkoli. Znanstvenik, ki opravlja poskus pa nicesar ne izkusa...razen izvajanja kontrole nad postopkom. Zato so lahko interpretacije take kot so.

Tvoje izkušnje so nepomembne, ker se droga igra s tvojimi možgani. Samo zunanji opazovalec lahko vidi, kako z vplivom droge spremeniš obnašanje.

IceIceBaby ::

"Ko se strezniš je tudi teh "psihoz" konec. Tudi dolgoletno uživanje ne povzroča trajnih psihoz"

To preprosto ni res. Dolgoletno uživanje prinaša določene spremembe, vedenjske in osebnostne. Morda je konec psihoz, vendar se nadaljuje vedenjski vzorec.


Če si več let navajen na nek življenjski slog se ga težko odvadiš v nekaj dneh. Ampak to ni posledica THCja v marihuani, ampak pač tvojega življenjskega sloga.

Začneš se družiti z mamilaši, ker pač imaš z njimi nekaj skupnega, imajo nekaj kar te "vleče". Trpi družinsko življenje, saj je najbolj važno da imaš mir in joint.


Huh? Če spijem pri večerji kozarec vina se grem družit s pijanci? Me vleče njihov dobrovoljček?

Spremembe so, vendar se vam tistim, ki se zadevate zdijo samoumevne, oziroma jih ne opazite. Opazijo pa jih drugi, začnejo se govorice itd. Spremenijo se nazori in cilji v življenju, naekrat je vse dobro in problemi se samo odlagajo. Sicer pa je za tiste zgubljene duše, ki so na jointu moje pisanje tako ali tako brezpreddmetno. Heh, upam da mi bodo potrdili, tako bomo vedeli kdo so.


Nisem trdil, da ni nobenih sprememb. Tudi brez trave se človek spreminja. Moji cilji so danes precej drugačni kot v srednji šoli, pa nisem vmes užival skoraj nobenih psihoaktivnih snovi (občasen pir).

Nekateri hočete travo prikazat kot neko trdo drogo, na kateri počasi propada telo in duša. Dejansko ni dokazov, da bi imel THC kakšne kritične in TRAJNE negativne posledice na telo zdravega človeka, tako kot npr. alkohol.

V praksi seveda ni vse tako popolno. Večinoma se trava kadi, mešana s tobakom kar res ni najbolj zdravo početje.

IceIceBaby ::

imagodej, kst: vidva sta pa res ena dva čudna primerka. looooooool.
a vidva res ne vidita dlje kot do svojga monitorja? verjetno res ne. če ti BmN reče da trava povzroča psihoze in spreminja ljudi, mu verjami, ker (očitno) se že dolgo časa s tem ukvarja. ne pa težit za neke ''kredibilne'' vire po netu. skratka, totaln debilizem; kst.


Sorry, nisem vedel, da se gremo "rekla-kazala". Jebeš dejstva, kar reče BmN mora držat :)

Upam, da je bilo tole napisano z veliko mero sarkazma.

En link (od mnogih), kjer so zbrani pogosti miti o travi. Vključno z linki do nekaterih raziskav.

ups, pozabil sem dodati link. Mogoče mi pa tolče ven tisti joint izpred 5 let :)

http://www.drugpolicy.org/marijuana/fac...

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Nekateri hočete travo prikazat kot neko trdo drogo, na kateri počasi propada telo in duša. Dejansko ni dokazov, da bi imel THC kakšne kritične in TRAJNE negativne posledice na telo zdravega človeka, tako kot npr. alkohol."

Tako kot hočejo nekateri na tem portalu prikazati, da je trava bolj zdrava od materinega mleka, tako hočem jaz pogledati v obraz resnici in povedati brez sprenevedanja, kar si mislim o tej drogi. Dejansko je bila npr. pred kratkim objavljena študija, da kadilci trave 70% večkrat obolevajo za rakom na modih. To je raziskava, ki je še mene presenetila. Podobno grozljivih študij je še kar nekaj. O propadanju zaradi droge je bilo že veliko napisanega. Tko da tisti, ki pravite, da ni posledic se zaglejte vase in videli boste da temu ni tako. OK, greš na zabavo enkrat na mesec in pokadiš kakšen joint, to ni to. Drugače je ko se to počne npr. vsako soboto in postane običaj. Postane razvada, ki se počasi potencira. Postane način, slog življenja. To je to.

BmN ::

kr nasmehnem se ko grem te naslednje poste skoz =)

Ves čas pravim da marihuana "lahko" povzroči psihotično stanje pri "nekaterih" ljudeh (mladini) in da so zaradi tega "lahko" zaznamovani za celo življenje.

THC se veže kot molekula na receptorje v možganih, jih delno blokira, tako da normalni impulzi ne morejo povsem prehajati, to se dogaja predvsem v frontalno/temporalnem delu, ki skrbi za zaznavanje okolice/časa/prostora/ razpoloženja. To je laična razlaga. Lahko takšno stanje ostane, ali se poslabša, kar ponavadi vodi v spremenjene miselne procese, čudno vedenje, lahko tudi psihozo.

Še večji strup pa so plesne droge (ecstasy) ki pa stimulirajo nastajanje "umetnega" hormona sreče,dopamina. Ko zasvojenec s ekom preneha z jemanjem te droge, sledijo ponavadi tako močne depresije, ki jih sami zelo težko premagajo. Možgani nimajo več naravnega dopamina da bi delovali. Prijatelj si je sodil sam, to je bil razlog. Tud to je lajična razlaga.

Nebi zgubljal besed on "gobicah", LSDjih, speedu, sploh pa ne heroinu.

Kaj imajo vse te droge skupnega je kemija. Možgani delajo na principu kemije in živčnih impulzov, če z drogami spreminjaš to delovanje lahko ostanejo resne posledice, ki lahko zelo vplivajo na kvaliteto življenja.

IceIceBaby ::

Imaš kak link do te raziskave?

Sicer pa jaz ne trdim, da je trava zdrava (sploh kajenje ni kul). Ampak, debata se je začela, ko je nekdo izjavil, da po enem jointu padeš v trajno psihozo in si samo še za v umobolnico. Glede na raziskave (link v prejšnjem postu) so negativni učinki zelo blagi, bolj blagi kot pri cigaretah in bistveno bolj blagi kot pri alkoholu naprimer.

To ni realen prikaz. S takimi dezinformacijami se dela več škode kot koristi. Če se ljudem laže, da si po enem jointu gotov potem pa vidijo, da ni tako hudo ti ne verjamejo več. Potem tudi tistih resnih groženj, ki mogoče obstajajo ne jemljejo resno.

V enem od prejšnjih postov si razlagal o nekomu, ki že 30 let kadi travo. Poznaš mogoče koga, ki že 30 let redno pije pa je še živ?

BmN ::

Alkohol je IMO večji probčem pri Slovencih. Ko se rodi otrok--> vsi pijani, ko se kdo poroči--> vsi pijani, še če kdo umre dobiš "kratkega" ko prideš v mrliško vežico =)

To je naša pivska kultura in na tem bi bilo treba delati, bolj kot na travi.

BmN ::

ja kst, poznam tud taki ljudje živijo, ki tako dolgo pijejo in še živijo....
In ja, jaz sem rekel da sem doživel primer ko je en mladenič doživel psihozo, ko je skadil joint s prijatelji.
Bi vam rade volje kaj več povedal, ampak je službena skrivnost, sploh pa s tem kršim etična pravila.

IceIceBaby ::

Nihče ne omenja LSDja, Heroina, MDMA in podobnih zdev. Moje prepričanje je sicer, da bi morale biti legalne, pa naj se vsak sam odloči kako in kaj s svojim telesom. Ampak pustimo to.

Govorimo o marihuani. O trajnih posledicah tole (copy paste iz http://www.drugpolicy.org):


Myth: Marijuana Impairs Memory and Cognition. Under the influence of marijuana, people are unable to think rationally and intelligently. Chronic marijuana use causes permanent mental impairment.

Fact: Marijuana produces immediate, temporary changes in thoughts, perceptions, and information processing. The cognitive process most clearly affected by marijuana is short-term memory. In laboratory studies, subjects under the influence of marijuana have no trouble remembering things they learned previously. However, they display diminished capacity to learn and recall new information. This diminishment only lasts for the duration of the intoxication. There is no convincing evidence that heavy long-term marijuana use permanently impairs memory or other cognitive functions.

*
Wetzel, C.D. et al., “Remote Memory During Marijuana Intoxication,” Psychopharmacology 76 (1982): 278-81.

*
Deadwyler, S.A. et al., “The Effects of Delta-9-THC on Mechanisms of Learning and Memory.” Neurobiology of Drug Abuse: Learning and Memory. Ed. L. Erinoff. Rockville, MD: National Institute on Drug Abuse 1990. 79-83.

*
Block, R.I. et al., “Acute Effects of Marijuana on Cognition: Relationships to Chronic Effects and Smoking Techniques.” Pharmacology Biochemistry and Behavior 43 (1992): 907-917.

Pšenični ::

http://www.mojevro.si/238837

Tukaj je raziskava. Glede pijače pa poznam osebe, ki dolgo pijejo in so sedaj razvaline v duševnem in telesem smislu.....

IceIceBaby ::

fair enough. Smo končno našli eno slabo lastnost. A je to zate dovolj dober razlog proti legalizaciji?

gruntfürmich ::

jype, jebatga: ne zdaj zagovarjat travo na podlagi odnosa odraslega človeka do nje; če ga skadiš za zabavo, ali pa zvečer, je zelo zelo drugače kot da ga skadi mladostnik ZJUTRAJ, preden gre v šolo, morda u službo!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich ::

Imaš kak link do te raziskave?

Sicer pa jaz ne trdim, da je trava zdrava (sploh kajenje ni kul). Ampak, debata se je začela, ko je nekdo izjavil, da po enem jointu padeš v trajno psihozo in si samo še za v umobolnico. Glede na raziskave (link v prejšnjem postu) so negativni učinki zelo blagi, bolj blagi kot pri cigaretah in bistveno bolj blagi kot pri alkoholu naprimer.

To ni realen prikaz. S takimi dezinformacijami se dela več škode kot koristi. Če se ljudem laže, da si po enem jointu gotov potem pa vidijo, da ni tako hudo ti ne verjamejo več. Potem tudi tistih resnih groženj, ki mogoče obstajajo ne jemljejo resno.

V enem od prejšnjih postov si razlagal o nekomu, ki že 30 let kadi travo. Poznaš mogoče koga, ki že 30 let redno pije pa je še živ?


looooooooooooooool

in zakaj kst, tebe vleče proti legalizaciji???
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Pšenični ::

"fair enough. Smo končno našli eno slabo lastnost. A je to zate dovolj dober razlog proti legalizaciji?"

Ne ni , sicer pa še prijateljski nasvet. Če dosti kadiš travo, potem je dobro da se večkrat pretipaš in v primeru da začutiš kakšno bulico greš takoj k zdravniku. Če prideš zadosti zgodaj, heh, medicina dela danes skoraj čudeže. Resda najprej režejo......

IceIceBaby ::

Kdo pa zagovarja tako uporabo?

Če bi bila zadeva legalna bi se mogoče tudi to področje izboljšalo. Tako kot zdaj mulci ne dobijo vina v trgovini tudi trave nebi. Ker bi bila trava legalna bi bilo "črnih" dilerjev toliko, kot tistih, ki danes na črno prodajajo žganje.

Pa malo več bi se mogoče govorilo o tem. Ne samo "drug are bad, m'kay" ampak bi lahko mladini predstavili realno sliko. Ne pa, da jih zavajajo z dezinformacijami, potem pa se čudijo, zakaj jih noben ne upošteva.

gruntfürmich ::

ne spremljam debate v celoti, vendar upam da gre v smeri: ali legalizirati travo da je naši otroci ne bodo zlorabljali in si uničli življenje!?
ne pa da gre: prepovejmo travo zato da si ga ne boš mogel kot odrasla oseba parkrat na leto prižgat, ker je to škodljivo...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

IceIceBaby ::

Ne ni , sicer pa še prijateljski nasvet. Če dosti kadiš travo, potem je dobro da se večkrat pretipaš in v primeru da začutiš kakšno bulico greš takoj k zdravniku. Če prideš zadosti zgodaj, heh, medicina dela danes skoraj čudeže. Resda najprej režejo......


Nič bat, ne uporabljam pogosto. Pa tudi, če bi, bi zavestno sprejel tveganje. Tako kot sprejmem tveganje za vse možne zaplete preden grem na pir pa ko zvečer pojem mastno pico.

ne spremljam debate v celoti, vendar upam da gre v smeri: ali legalizirati travo da je naši otroci ne bodo zlorabljali in si uničli življenje!?
ne pa da gre: prepovejmo travo zato da si ga ne boš mogel kot odrasla oseba parkrat na leto prižgat, ker je to škodljivo...


Gre za to, da ni pametnih razlogov za prohibicijo.

Otroci si uničujejo življenje z marsičem. Trava je samo ena od drog in zaradi tega, ker je prepovedana ni nič manj dostopna otrokom, IMHO celo bolj.

V celoti bomo težko preprečili, da se naša mladina zadeva z vsem možnim, od neostika naprej. Lahko pa s pravilno vzgojo in točnimi informacijami izobrazimo ljudi, namesto, da se širijo škodljive dezinformacije.

gruntfürmich ::

vsaka potencialno nevarna snov IMA dosti pametnih razlogov za prohibicijo, TUDI trava. uprašanje je le, če bomo s tem stvari le še poslabšali...

in morda je s travo ne bomo.:O
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Pšenični ::

"Tako kot sprejmem tveganje za vse možne zaplete preden grem na pir pa ko zvečer pojem mastno pico"

Droge ne gre enačiti z mastno hrano, sicer pa vsak je svoje sreče kovač. Jaz sem mnenja, da dostopnost marihuane ne bi prinesla nič dobrega. To so navsezadnje spoznali tudi Nizozemci, ki so v svojem drogeraškem paradižu začeli uvajati omejitve, nič več čikov pri kavici v Amsterdamu, heh,he,.....

Dezinformacija je govorjenje da droga ni škodljiva. Mariuana je škodljiva in to bom trdil vedno znova, saj je dokazano škodljiva, novejše raziskave so prav presenetljive.

Naši otroci bodo takšni kot jih bomo mi vzgojili. V današnjem globalnem svetu pa imamo vedno manj časa za njih. Zato je potrebno pogoje o posesti mariuane zaostriti in povečati kazni za njeno razpečevanje.

Imam občutek, da bi radi nekateri radi imeli v Sloveniji narkomanski paradiž. No, to vam ne bo uspelo. Torej legalizacija ne, kazni za posedovanje in morebitno pekupčevanje in morebitno domačo pridelavo gor. Za koliko to naj predlaga kakšen, ki se bolj spozna na pravo.

IceIceBaby ::

Na svetu je ogromno bolj nevarnih drog od trave. Pa nenazadnje tudi ostalih izdelkov, ki so precej škodljivi. Cevosan je precej strupen, pa ni prepovedan.

Neostik se tudi prodaja v redni prodaji, tudi otroci ga lahko kupijo. Kot droga ima precej hujše posledice od trave.

zee ::

Naši otroci bodo takšni kot jih bomo mi vzgojili. V današnjem globalnem svetu pa imamo vedno manj časa za njih. Zato je potrebno pogoje o posesti mariuane zaostriti in povečati kazni za njeno razpečevanje.


Hop, pa te imamo! Otroci bodo taksni, kot jih bos/bosta vzgojil/-a, ce jih ne mores vzgojiti, potem je bolje, da jih nimas; ce nimas casa, glej prejsnji stavek. Vzgoja otrok ni naloga drzave.

Ce hoces dolgorocno naredit uslugo svojim otrokom, jih bos poducil o drogah, o dobrih in slabih plateh uporabe. Z dobrim zgledom iz tvoje strani po drogah ne bodo posegli.

K mojemu pisanju dodaj se pisanje uporabnika kst, s katerim se povsem strinjam.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
thorin: Dual Xeon E5-2630v3, 32 GB RAM, Nvidia Geforce GTX 1080

IceIceBaby ::

Droge ne gre enačiti z mastno hrano, sicer pa vsak je svoje sreče kovač.


Ni isto, je pa oboje škodljivo. Od bolezni srca in ožilja, ki so tesno povezane z mastno hrano umre ogromno ljudi. Od trave bolj malo.

To so navsezadnje spoznali tudi Nizozemci, ki so v svojem drogeraškem paradižu začeli uvajati omejitve, nič več čikov pri kavici v Amsterdamu, heh,he,.....


Ko so nizozemci dekriminalizirali travo se % uporabnikov ni bistveno povečal. Odstotek mladih, ki kadijo je manjši kot v USA.

Za polnoletne uporabnike je pa izkušnja postala precej bolj prijetna in varna.

Dezinformacija je govorjenje da droga ni škodljiva. Mariuana je škodljiva in to bom trdil vedno znova, saj je dokazano škodljiva, novejše raziskave so prav presenetljive.


Prav tako so škodljiva pretiravanja. Nekateri anti-marijuana oglasi so prav smešni.

Naši otroci bodo takšni kot jih bomo mi vzgojili. V današnjem globalnem svetu pa imamo vedno manj časa za njih. Zato je potrebno pogoje o posesti mariuane zaostriti in povečati kazni za njeno razpečevanje.


Dobra ideja. Namesto, da bi si vzel čas za otroke jim boš prepovedal vse po vrsti. Seveda te bodo ubogali :)

Časa za otroke je vedno dovolj. Če ga nimaš si ga vzemi. Če delaš 16 ur na dan daj odpoved. Otroci ti bodo hvaležni čeprav ne bodo imeli vsake 3 mesece novega računalnika in vseh najnovejših igrač. Stres je pa tudi precej nevarna zadeva. Bolj kot trava :)

Imam občutek, da bi radi nekateri radi imeli v Sloveniji narkomanski paradiž. No, to vam ne bo uspelo.


Face it...narkomanski paradiž imamo že dolga desetletja. Naši drogi se reče cviček, pivo, merlot... Samo to ni isto ne? Če se ga na veselici fajn nabutaš, se stepeš s sosedom in pijan zaplodiš otroka je to folklora.

JebatGa ::

Dejansko je bila npr. pred kratkim objavljena študija, da kadilci trave 70% večkrat obolevajo za rakom na modih. To je raziskava, ki je še mene presenetila. Podobno grozljivih študij je še kar nekaj. O propadanju zaradi droge je bilo že veliko napisanega.

telbanc preberi si tale blog. Pa ne mi zdaj z nekimi on to piše ker kadi marihuano. Daj prosim se izobrazi glede marihuane. PROOOOSIIIIM!!!!!!!!!
strani: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 17


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peticija za legalizacijo konoplje (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
64733475 (12148) MrGTO
»

Ilegalne droge, uporaba in mladostniki (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
47754953 (45048) innerspace
»

Dekriminalizacija marihuane za rekreativno uporabo v USA(col, was) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13413439 (10148) jype
»

Zaradi jointa po petih dneh ob vozniško...? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
36939760 (20664) Matija82

Več podobnih tem